Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση για μειωση του 18μηνου ΔΕΣΜΗΕ σε 9 μηνο !


Απο Προτασεις
παμε καλα!

Πέραν της μείωσης της ταρίφας, τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν καν τις επενδύσεις φωτοβολταϊκών για τις οποίες έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΔΕΣΜΗΕ αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επενδυτές, εάν εφαρμοστεί τελικά η πρόταση που επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ για μείωση του 18μηνου που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι την κατασκευή του σταθμού.

Συρικνώνεται το 18μηνο
Όσον αφορά το 18μηνο των φωτοβολταϊκών, η πρόταση που
επεξεργάζεται το υπουργείο, είναι για μείωση του 18μηνου σε 9μηνο. Η μείωση θα αφορά και υπογεγραμμένες συμβάσεις, η απομένουσα διάρκεια των οποίων θα μειώνεται αναλογικά. Σύμφωνα με το νόμο, σήμερα οι επενδυτές πρέπει μέσα σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, να έχουν κατασκευάσει και «ηλεκτρίσει» τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, προκειμένου να μπορούν στη συνέχεια να πουλάνε το παραγόμενο ρεύμα στις προσυμφωνημένες τιμές. Εάν δεν τηρήσουν την προθεσμία, η σύμβαση με το ΔΕΣΜΗΕ παύει να υφίσταται και συνεπώς η επένδυση μπορεί να γίνει μόνον με τις τρέχουσες κάθε φορά ταρίφες.

Το σημαντικότερο πρόβλημα στις προτάσεις του υπουργείου αφορά φυσικά στην αναδρομική μείωση του 18μήνου για τα φωτοβολταϊκά με ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις. Και τούτο διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεως μικροί που δεν έχουν βρεί ακόμα χρηματοδότηση, αλλά και μεγάλοι σοβαροί επενδυτές που διαχειρίζονται αξιόλογα χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών.

Στο υπό συζήτηση «πακέτο» του κ. Παπακωνσταντίνου υπάρχει και η πρόταση η τιμή να «κλειδώνει» με την σύνδεση του έργου και όχι με την υποβολή πρότασης στο ΔΕΣΜΗΕ.



ΠΗΓΗ ENERGYPRESS.GR

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.ΚΑΙ ΠΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.. ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ''ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ'' ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΕΛΕΟΣ... ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ