Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Δεν βλεπω τιποτα απο τον
πολύ ηλιο! Βοήθειααα
Με οργή διαβάζω σήμερα τα νέα της συνάντησης του Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό υφυπουργό Κάπφερερ τόσο απο τα νεα οσο και απο econews .

Τολμώ να πώ τα αποτελέσματα είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα....


To σχεδιο ονομαζεται Helios (καμμία σχέση με εμενα ΗLIOS!) και περιλαμβάνει :
1) την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
2) εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σην Ευρώπη.

Και στα δύο υπεύθυνες θα είναι Γερμανικές εταιρίες ή εστω κοινοπραξίες Ελληνογερμανικών συμφερόντων.  Οι εταιρίες αυτές θα κάνουν τις εγκαταστάσεις, θα παρέχουν τον εξοπλισμό και θα παρέχουν και τα επενδυτικά κεφάλαια. H χρηματοδοτηση των επενδύσεων θα γίνεται από την  Ευρωπαική Τράπεζα επενδύσεων , τη γερμανική τραπεζα ΚFW, ή ακόμα και απο τύπου ΕΣΠΑ!!!
Μάλιστα, όπως λέει το eco news, προβλέπεται να δημιουργηθεί ειδικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς  για τις εταιρίες αυτές, με "ειδικές επενδυτικές ζώνες" για να παρακάπτουν τυχόν Ελληνικά εμπόδια ή γραφειοκρατία!

Ολη αυτή η ειδική μεταχείριση ...για τους Γερμανούς μόνο! Το είχα πει πρίν από 5 μήνες, στην ανάρτηση για τους Γερμανούς εγκαταστάτες!  Ο μάντης Τειρεσίας είμαι??? (χιουμορ εδω),
 Θα κάνουν τα έργα οι Γερμανοί, θα παίρνουν την προνομιακή επιδότηση από το Ελληνικό κράτος και τις υψηλές αποδόσεις της Ελλάδος, και θα κάνουν και τον μεσάζοντα για την πώληση του στην Ευρώπη!! Και όλα αυτά , με ειδικους προνομιακούς όρους...
Χειρότερα δεν θα μπορούσε να είναι.....

Ολη αυτή η ειδική μεταχείριση δεν μπορεί να γίνει για τους Έλληνες, για τους Αγρότες, για τις Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες? Η ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων, δεν θα μπορούσε δηλαδή να χρηματοδοτήσει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ? Οι τράπεζες, Ελληνικές και Γερμανικές δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία να χρηματοδοτήσουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ? Το τύπου ΕΣΠΑ, δεν θα έπρεπε να δίνεται στους ΕΛΛΗΝΕΣ???

Τι πραγματα ειναι αυτά? ...Που ειναι η διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης? Γιατί απ'όλο αυτό το σχέδιο, δεν βλεπω πως η εισροή κεφαλαίων από τη Γερμανία θα ωφελήσει την Ελλάδα.
Και γεννούνται βέβαια και αρκετά ερωτήματα, πόση ισχύ θα δώσουν? από που θα δώσουν τα χιλιάδες μεγαβατ, απο τα ήδη κορεσμένα δίκτυα? απο ποιά περιοχή? ποιοι ακριβώς θα είναι οι όροι? ποια η φορολόγηση?

Εδώ , άποψη μου θα έπρεπε να κινηθουν οργανωμένα, ο ΣΕΦ, το ΚΑΠΕ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, όλοι οι συλλογοι, οργανισμοί, ενώσεις, οι εταιρίες να ζητήσουν διευκρινήσεις αλλα και να ισχύσει "η  προνομιακή μεταχείριση" και για τους ΕΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΝΕΕΕΕΕΕΕΣ.

Ακόμα και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ οι Ελληνικές , θα έπρεπε να ΄ξανασκεφτούν την πολιτική τους επί των φωτοβολταικών δανείων και να επαναπροσδιορίσουν τα επιτόκια  και τις εγγυήσεις που ζητάνε. Αλλιώς, χάνουν τελείως ενα μεγααααλο κομμάτι της πίτας των φωτοβολταικών δανείων.

Η ΕΛΛΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...
Μετα λύπης,
ΗLIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ