Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ .

Η Ιταλία “κλέβει” την πρωτιά της Γερμανίας στα φωτοβολταϊκά
Η Ιταλία θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Γερμανία ως η μεγαλύτερη αγορά ηλιακών φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Solarplaza.

“Στο πρώτο εξάμηνο του 2010, η ιταλική αγορά ηλιακών φωτοβολταϊκών ήταν σχεδόν τρεις φορές αυτή της Γερμανίας και η Ιταλία θα μπορούσε να καταστεί η νούμερο ένα αγορά το 2011, σε ότι αφορά τις νέες εγκαταστάσεις”, αναφέρει η Solarplaza.

Το 2010 η Γερμανία είχε την πρωτιά στην αγορά φωτοβολταϊκών, με περίπου 8 GW νέες εγκαταστάσεις, που αντιστοιχούν στο μισό της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο, η Ιταλία μπορεί να πάρει τη θέση της Γερμανίας φέτος.

Σε ότι αφορά άλλες αλλαγές στις 10 κορυφαίες αγορές φωτοβολταϊκών, η Τσεχία αναμένεται να “πέσει” από το TOP 10, έπειτα από δραστικές περικοπές σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες για τον κλάδο, ενώ η Ιαπωνία αναμένεται να ανέβει ψηλότερα, καθώς η χώρα επικεντρώνεται περισσότερο στην ηλιακή ενέργεια, μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Οι ηλιόλουστες χώρες παίρνουν τη “σκυτάλη”Καθώς οι τιμές στα φωτοβολταϊκά έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 60% την τελευταία τριετία, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι σύντομα ανταγωνιστική σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μέση Ανατολή και η Κίνα.

Επίσης, αναδύονται και νέες αγορές, όπως οι Φιλιππίνες, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Νότια Αφρική.

ΠΗΓΗ: http://www.greenbusiness.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ