Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Φωτοβολταϊκά-Ηλιοθερμικά: έρχονται Γερμανοί για συνεργασία και επενδύσεις

ΚαΛως να τους δεχτούμε! στρώστε κόκκινο χαλί...επενδύσεις ακούω...
Τόσες επεγδύσεις,... τρελάθηκε το αφεντικό !  (ε συγνώμη επενδύσεις ήθελα να πώ!) 

Ελα καλε κυρία, παρε, είναι σε τιμή ευκαιρίας...Ξεπουλάμε σήμερα!

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η διαχείριση απορριμμάτων
 είναι τα αμιγώς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ζητήματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ, με τους υπουργούς Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου.
Η επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού αποτελεί προπομπό εκείνης που θα πραγματοποιήσει το Νοέμβριο ο υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που θα ηγηθεί πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής, με θέμα την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.
Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι οι επενδύσεις στις καθαρές μορφές ενέργειας. Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής πρόκειται να παρουσιάσει στους Γερμανούς ένα σχέδιο που θα προβλέπει από δίκτυα για τη μεταφορά ηλιακής ενέργειας στις βορειοευρωπαϊκές αγορές μέχρι επενδύσεις γερμανικών και άλλων ευρωπαϊκών ομίλων στη χώρα για την κατασκευή φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών πάρκων, καθώς και εργοστασίων παρασκευής πάνελ ή άλλου συναφούς εξοπλισμού με προορισμό όχι μόνο την ελληνική, αλλά την ευρύτερη αγορά της ΕΕ και της ΝΑ Μεσογείου.
Η ελληνική πρόταση πηγάζει από το εκπεφρασμένο γερμανικό ενδιαφέρον για ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, τη στιγμή που η κυβέρνηση των εταίρων και δανειστών μας έχει δεσμευθεί να απεξαρτηθεί από την πυρηνική ενέργεια ως το 2022.
Δεν είναι τυχαίο πως στην αποστολή που συνοδεύει τον Φίλιπ Φέσλερ βρίσκεται ο επικεφαλής της τράπεζας KFW, που εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε χρηματοδοτήσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της πράσινης ενέργειας.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ