Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕΦ: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΧΡΟΝΙΔΑΓΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΔΕΗ

Φωτοβολταϊκά: η ΔΕΗ παρεμποδίζει την ανάπτυξη καταγγέλλει ο ΣΕΦ


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό απέστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών με την οποία καταγγέλλει παρεμπόδηση της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών από την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του euro2day, ο ΣΕΦ κάνει λόγο για αδιαφάνεια και μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά με τις προσφορές όρων σύνδεσης  φωτοβολταϊκών με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Οι ενδιαφερόμενοι, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΦ δεν ενημερώνονται για την πρόοδο και την τελική αξιολόγηση των αιτημάτων τους. Επίσης, η ΔΕΗ δεν τηρεί τις προθεσμίες που ορίζονται από το νόμο, ως προς το χρόνο κατάρτισης της προσφοράς όρων σύνδεσης, ενώ παρέχει εξαιρετικά περιορισμένα στοιχεία, σχετικά με τη δυνατότητα απορρόφησης ισχύος από φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
Επιπλέον, λέει ο ΣΕΦ, ο Διαχειριστής Δικτύου παρέχει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές των συνδέσεων. Ομοίως, είναι εξαιρετικά επιγραμματική η περιγραφή των μέσων προστασίας του φωτοβολταϊκού σταθμού χωρίς, μάλιστα, να παρέχεται οποιαδήποτε πληροφορία, σχετικά με τον τρόπο ελέγχου λειτουργίας αυτών.
Παράλληλα, αναφέρεται στην επιστολή,  ο Διαχειριστής Δικτύου εισάγει αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις για την ηλέκτριση, αλλά και τον έλεγχο και την παραλαβή των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να υφίστανται σημαντικές απώλειες εσόδων.
Τέλος, όσον αφορά στα μικρά φωτοβολταϊκά, ο ΣΕΦ καταγγέλλει πως η ΔΕΗ δεν προβαίνει στην έκδοση όρων σύνδεσης σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε αρκετά νησιά, κάνοντας αυθαίρετη ερμηνεία των σχετικών αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ και της ΡΑΕ, παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία κορεσμού του δικτύου.
PHGH: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ