Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι αναδυόμενες χώρες φ/β παίρνουν μερος στον Εμπορικό πόλεμο

O παγκόσμιος ηλιακός εμπορικός πολεμος συνεχίζεται , καθώς η Ινδία εντάσσεται στην ομάδα των χωρών που ξεκίνησα τη διεξαγωγή ερευνας αντι-ντάμπινγκ/δαμσών εις βάρος των επιχειρήσεων στην Κίνα.  Η Ινδία, ωστόσο, έχει  προσθέσει
και εταιρίες φωτοβολταικών από τη Μαλαισία, τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν.

Γιατι γινεται ολο αυτο; Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κύριος στόχο είναι η Κίνα. Η ηλιακή αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κοσμο με σημαντική διείσδυση στην παγκόσμια αγορα τοσο της ΕΕ οσο και των ΗΠΑ. Οι ευρωπαικές και εξ Αμερικής εταιρίες εχουν υποστεί μεγάλες απώλειες κέρδους, και πιέζουν τις κυβερνήσεις για να ξεκινήσει αντιντάμπινγκ κατά των αντίστοιχων εταιριών της Κίνας.

Η Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα, ενώ στην Αμερική θα ξεκινήσουν οι δασμοί απο 30 Νοεμβρίου 2012.

Ακόμα και αναδυόμενες αγορές ηλιακής ενέργειας, όπως η Ινδία και η Αυστραλία εξετάζουν τη διεξαγωγή των ερευνών αντιντάμπινγκ. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας είναι βέβαιο για τις αγορές αυτές.

Με τη συμμετοχή σε ένα εμπορικό πόλεμο, οι αναδυόμενες αγορές δεν προστατεύουν μόνο την ανάπτυξη των δικών τους νεοσύστατων βιομηχανιών, αλλα πολλές εταιρείες πιστεύουν ότι ετσι  η ηλιακή ενέργεια θα γίνει στρατηγικός εθνικός πόρος , όπως το αργό πετρέλαιο.
Η συμμετοχή στον πόλεμο του εμπορίου προστατεύει τους πόρους μιας χώρας.


πηγη http://www.digitimes.com/pda/a20121129PD206.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ