Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ειναι αντισυνταγματική η εισφορα- Μακροχρόνιος ο δικαστικός αγώνας

Υπάρχουν πράγματι περιθώρια προσβολής των διατάξεων που νομοθετήθηκαν για την εισφορά επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά οι ιδιαίτερες πλευρές κάθε υπόθεσης, ενώ πρέπει να είναι σαφές ότι η νομική δικαίωση απαιτεί μακρόχρονους δικαστικούς αγώνες. Αυτό είναι το
βασικό συμπέρασμα των όσων λέχθηκαν από έγκριτους νομικούς που είχε καλέσει την Παρασκευή ο ΠΑΣΥΦ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να αναλύσουν στους επενδυτές τις νομικές διεξόδους που έχουν στα χέρια τους, είτε συλλογικά είτε ατομικά.

Αναφέρθηκε ότι από νομικής πλευράς μπορούν να στηριχθούν αιτιάσεις ασυμβατότητας με το Σύνταγμα της Ελλάδας,  το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Για τα ένδικα μέσα γίνεται λόγος για τα ποινικά δικαστήρια, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπήρξε προβληματισμός και για νομικές κινήσεις εναντίον του ΛΑΓΗΕ για την καθυστέρηση στις πληρωμές.
Τη συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις των νομικών και εστιάστηκε στα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις των επενδυτών συντόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΦ κ. Νίκος Καλογεράκης. Η συμμετοχή των επενδυτών υπήρξε όχι μόνον μεγάλη αλλά και έντονη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε αδιέξοδο και κυριολεκτικά «βράζει».

Τελικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν ούτε και ήταν δυνατόν να ληφθούν, ωστόσο εκείνο που είναι βέβαιον είναι ότι ξεκινά μια περίοδος κατά την οποία οι νομικές κινήσεις και διεκδικήσεις θα είναι στην πρώτη γραμμή.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Nomikh-amfisbhthsh-twn-apofasewn-gia-ta-f-b-sthn-hmerida-toy-PASYF

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν τα συνδυκαλιστικά μας όργανα σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς να μην μπορούν να επιτύχουν προσωρινή αναστολή της απόφασης??? Αν τελικά καταλήξουμε να πληρωνουμε την έκτακτη εισφορά η οποία παρανόμως μας επεβλήθει, υπάρχει κάνεις σόφρων άνθρωπος να πιστέψει πως ακόμη και να διακαιωθούμε νομικά ότι θα μας επιστρέψουν πίσω τα χρήματά μας??Μήπως σκέφτεται κάποποιος άλλος διαστραμμένος νους, όπως ο δικό μου, ότι τα χρήματα που θα πρέπει να μα επιστραφούν θα συμψηφιστούν με άλλα χαράτσια που πιθανόν θα μας έχουν έως τότε επιβάλλει??? Με φανταστικές οφειλές που θα μας έχουν επιβάλλει γιατί στην Ελλάδα μετά την απομάκρυνσή μας από το ταμείο ουδεν λάθος αναγνωρίζεται?? Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, αλλά έχουμε και τον Λουμάκη που πιστεύει πως πρέπει να δικαιωθούν μόνο τα πάρκα που έχουν συνδεθεί πριν το 2012. Μήπως τυγχάνει τα δικά του να έχουν συνδεθεί πριν το 2012?? Θα περίμενα πράγματι πιο αποφαστικές και καθοριστικές αντιδράσεις απέναντι σε αυτούς που αποφάσισαν να χρήσουν εαυτούς συνδικαιούχους των χρημάτων μας. Αυτούς που μέσα από την ελληνικό κοινουβούλιο έχονατς διασαφαλίσει την αρτιότητα των εισοδημάτων τους αποφασίζουν ελαφρά την καρδία για τα δικά μας οικονιμικά. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ??? ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΡΙΑΚΟΣΣΙΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ.ΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΗΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ