Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαικοί Δασμοί: 140 Εκατ θέσεις εργασίας και εως 120% δασμοί στα κινέζικα;

Ολα γινονται για το "καλο μας"
Σε προσφατη μελετη του AFASE (Alliance For Afordable Solar Energy) φαίνεται οτι οι συνέπειες στην Ευρώπη του αντιντάμπινγκ και δασμών κατα των κινεζικων κατασκευαστών θα ειναι η μείωση της ζήτησης, οι μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και οι αυξήσεις τιμών! Σουπερ!

Υπλογισε οτι κατά τη διάρκεια των
επόμενων τριών ετών, περίπου 30.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να θυσιαστούνΜόνο στη Γερμανία, ο συγγραφέας της μελέτης Oliver Ehrentraut προβλέπει ότι μέχρι το 2015 περίπου 8.000 θέσεις εργασίας τόσο εντός όσο και εκτός της ηλιακής βιομηχανίας βρίσκονται σε κίνδυνο. Κατά την ίδια περίοδο, η οικονομική ζημία θα μπορούσε να ανέλθει συνολικά € 13,4 δισεκατομμύρια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μελέτη έχει λάβει διάφορα σενάρια υπόψη, συμπεριλαμβανομένων των δασμών της τάξεως του  20, 35 και 60%. Στην περίπτωση των αντι-ντάμπινγκ (AD) οι τιμές των πανελ στην  Ευρώπη προβλέπεται να αυξηθούν και η ζήτηση για τα φωτοβολταϊκά να μειωθούν.

Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε μείωση της απασχόλησης στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για υπηρεσίες όπως σχεδιασμό, εγκατάσταση ή συντήρηση. Σύμφωνα με τον Ehrentraut, συνολικά 140 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές - Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο - και όχι μόνο στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.


Ο Ελληνας Σπανουδάκης
Ο προερδος της AFASE και επικεφαλής της ευρωπαϊκής Canadian Solar, Γρηγόριος Σπανουδάκης περιεγράψε τις δράσεις της  ΕΕ  ProSun για την επιβολή ταρίφας έως 120% για τους Κινέζους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών ως «εξωφρενικές». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η επιτυχία των φωτοβολταϊκών με αυτές τις δράσεις θα τεθεί και παλι υπό αμφισβήτηση.

Ο Σπανουδάκης έχει κατηγορήσει περαιτέρω την ΕΕ ProSun για ψευδείς πληροφορίες στις αιτήσεις υπερ των δασμών που προβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εναπόκειται τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να φέρει την αλήθεια στο φως, είπε.

Στην ουσία οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές θέλουν να αντισταθμίσουν την χασούρα που εχουν τα τελευταία χρόνια. Κατα τη τελευταία δεκαετία ομως επωφελούνταν απο τα συμβόλαια προμήθειας του πυριτίου. Επίσης τα μηχανήματα στις Ευρωπαικές εταιρίες ειναι παλιά και η δυνατότητα παραγωγης χαμηλή. Δεν υπαρχει κατασκευαστής στην Ευρώπη που να μπορεί να παράγει 2 GW ή περισσότερο , κάτι που βέβαια μπορούν να το ισχυριστούν οι ηγέτιδες Κινέζικες εταιρίες.



πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/afase--punitive-pv-tariffs-put-30-000-european-jobs-in-danger_100009306/#axzz2D20Y9X5s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ