Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Οι Κινέζικες τράπεζες κανουν τα στραβά ματια στο χρέος

Σύμφωνα με το reuters τα προβλήματα της Νούμερο 3 εταιρίας φωτοβολταικών πανελ Yingli, πάνε από το κακό στο χειρότερο, καθώς η εταιρία παλεύει με μεγάλες απώλειες, πολύ χαμηλές τιμές προϊόντων, και στοκ σε ελευθερη πτώση!

Και όμως, παρά την οδηγία της κυβέρνησης για χαλιναγωγηση των δανείων, οι κινεζικές τράπεζες συνεχίζουν την επέκταση της πίστωσης στην εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο
της Νέας Υόρκης Υingli, και  μάλιστα σε χαμηλότερα απο την αγορά επιτόκια. 
Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμος έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε 8,2 δισ. γιουάν (1,3 δισ. δολάρια) από το 2009, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2011 της Yingli.

"Μπορείτε μερικές φορές πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ένα συγκεκριμένο δάνειο έγινε», δήλωσε ο Stanley Λι, επικεφαλής τράπεζας στην Κινα. "Ένα πρόβλημα με πολλές κινεζικές τράπεζες είναι ότι δεν έχουν πολύ διορατικότητα στις πρακτικές δανεισμού τους."

Yingli είναι μία από τις πολλές εταιρείες στην Κίνα που λαμβάνουν στήριξη από τις τράπεζες της χώρας. Η στήριξη αυτή - σε μια εποχή που η οικονομία της Κίνας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι επίσης υπό πίεση - αυξάνει τους φόβους ότι μια σπίθα στα επισφαλή δάνεια μπορεί να ωθήσει τους Κινεζους δανειστές στην χρεωκιπία.

"Οι τράπεζες θελουν να μας δανεισουν", δήλωσε ο Chief Financial Officer της Yingli Bryan Li σε μια συνέντευξη. «Αισθάνονται ότι είμαστε ένας πιθανός νικητής εάν υπάρχει οποιαδήποτε ενοποίηση/συγχώνευση στον κλάδο."

Αυτό το συναίσθημα, ισως να στοιχείωσει τις τράπεζες.


Πηγη reuters.com

BEIJING/SHANGHAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ