Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επιμελητήριο Πιερίας κατα της εκτακτης εισφορας



Μελετη θα κανει να δίξει οτι η εκτακτη εισφορα ειναι "καταστροφή"! 

Καλο αυτό, αλλα 
μήπως να μιλήσετε και με τους αλλους συνδέσμους για συντονισμό ενεργειών?

Ειδική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και με αφορμή την εκφρασμένη δυσαρέσκεια μερίδας επιχειρηματιών για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Δ.Σ.



Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν περισσότεροι από πενήντα (50) επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β συστήματα προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις λόγω της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 ( μέτρα του Ν. 4046/2012).

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου έχοντας την επίσημη εικόνα από τα μητρώα του Επιμελητηρίου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Πιερία έχει τη στιγμή αυτή 214 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και αποτελούν συνεπώς μια υπολογίσιμη δύναμη που μπορεί να εκφραστεί και θεσμικά.
Όπως τονίζει το επιμελητήριο, η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών, με δεδομένο ότι επιβάλλεται μια οριζόντια έκτακτη εισφορά επί του κύκλου εργασιών των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέχρι σήμερα, δημιουργεί σημαντικά αρνητικά ζητήματα όσον αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό των συγκεκριμένων επιχειρήσεων: Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δανείστηκαν τουλάχιστον για να καλύψουν το 75% της επένδυσης και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με επιτόκια που ξεπέρασαν το 10%. 

Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των τιμολογίων από την ΛΑΓΗΕ ΑΕ είναι πολύμηνες, ενώ η επιχείρηση καλείται να καταβάλλει τον ΦΠΑ και τον αντίστοιχο φόρο για χρήματα που δεν έχει εισπράξει. Με δεδομένα τα παραπάνω οι συγκεκριμένες επενδύσεις καθίστανται πλέον μη βιώσιμες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Πιερίας θα προχωρήσει, όπως ο Πρόεδρός του δεσμεύτηκε, στην υλοποίηση μιας εξειδικευμένης μελέτης που να παρουσιάζει πρακτικά και με σαφήνεια (μετρήσιμα δεδομένα) το ότι τα συγκεκριμένα ψηφισμένα μέτρα οδηγούν τους επιχειρηματίες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά σε αναγκαστική αναστολή δραστηριότητας. Μάλιστα το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε οποιοδήποτε εύλογο αίτημα διαμαρτυρίας προκύψει και με τη συνδρομή της εμπειρίας των επιχειρηματιών.

Μπορεί, τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, κάποια πράγματα σε σχέση με τις μονάδες φωτοβολταϊκών να μην τέθηκαν στις σωστές βάσεις από την αρχή, αλλά αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας και όχι του ημεδαπού ή αλλοδαπού επενδυτή που υπέγραψε συμβάσεις βασισμένος στο ότι προχωρά σε μια σταθερή επένδυση μηδενικού ρίσκου.


 Πηγη :http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Epi-podos-oi-fwtoboltaikoi-kai-sthn-Pieria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ