Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση 15 φ/β συλλόγων: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ

Με χαρα βλεπω κοινή ανακοίνωση συλλόγων για κοινές ενέργειες! Συγχαρητήρια που εστιάζετε στο τι μας ενώνει και οχι τι μας χωρίζει! Αναμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε και να δούμε τις ενέργειες. Οι αλλοι σύλλογοι ενημερώθηκαν για τη συνάντηση αυτή ; δεν ενδιαφέρονται αραγε για κοινή δράση ; ηλιος

Στις 18/12 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μέσω αντιπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων 15 συλλόγων.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν στην συζήτηση ήταν:
1.       οι πληρωμές του ΛΑΓΗΕ προς τους παραγωγούς
2.       η διαφάνεια στον ΕΛΑΠΕ και ειδικότερα στην εμπρόθεσμη καταβολή του ΕΤΜΕΑΡ
3.       οι τοκογλυφικές πρακτικές των πιστωτικών ιδρυμάτων

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι δεσμεύσεις των υπευθύνων
για εξομάλυνση των πληρωμών έπεσαν στο κενό, η ταμειακή εικόνα του ΛΑΓΗΕ είναι σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση, παρόλες τις σπασμωδικές κινήσεις ρευστότητας που επιχειρούνται κατά καιρούς. 

Οι λόγοι δεν είναι πρωτοφανείς, έχουν ρίζες στο κοντινό παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν ήταν μη προβλέψιμοι.

 Με κοινό ανακοινωθέν τους, οι σύλλογοι πριν 12 μέρες έκρουσαν τον κώδωνα του κίνδυνου στους υπευθύνους και τους έθεσαν προ των ευθυνών τους για την κατάσταση που βιώνουμε. Ως αποδεικτικά στοιχεία της ανακοίνωσης μας, λειτούργησαν και τα δημοσιεύματα στα οποία ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ προειδοποιεί για κατάρρευση της αγοράς ενέργειας.  

Οι αρμόδιοι για άλλη μια φορά οδηγούν στα άκρα τις αντοχές μας!

 Είμαστε υποχρεωμένοι να θίξουμε την προχειρότητα, τις αστοχίες, τις μονοδιάστατες και κοντόφθαλμες πρακτικές του ΥΠΕΚΑ και της κυβέρνησης στο θέμα των ΑΠΕ, όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο παρελθόν. Πρακτικές οι οποίες λειτουργήσαν ως μπαλώματα σε ένα ήδη διαλυμένο ενεργειακό τομέα.

Δεν είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά οι αρμόδιοι να εξακολουθούν, επιδεικτικά και σε κάθε ευκαιρία, να διατυμπανίζουν την εξυγίανση του ΕΛΑΠΕ.

 Αυτή είναι η κατάσταση για την οποία υπερηφανεύονται ότι έχουν δημιουργήσει:
1.       Η ΔΕΗ έχει 2δις ευρώ ανείσπρακτους λογαριασμούς!
2.       Ο ΛΑΓΗΕ αναζήτα τα νομοθετημένα έσοδα του ΕΛΑΠΕ και δημοσίως προειδοποιεί για νομικές ενέργειες εναντίον του ΑΔΜΗΕ!
3.       Οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια να απωλέσουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά επί των τζίρων τους μέσω της έκτακτης εισφοράς, του πιστωτικού τιμολογίου και της μονομερούς τροποποίησης των συμβάσεων τους, ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!
4.       Οι τράπεζες συνεχίζουν απτόητες τις καταχρηστικές χρεώσεις καθώς και την δέσμευση ποσών έναντι μελλοντικών απαιτήσεων τους!

Είναι άξιον απορίας η έπαρση του Υφ. ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου για την επίλυση του γόρδιου δεσμού του ΕΛΑΠΕ. Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα, αν οι αρμόδιοι έχουν πραγματική επίγνωση της κατάστασης ή πλέουν ανέμελα στα πελάγη ευτυχίας των αριθμών και των EXCEL τους!

 Είναι επανειλημμένα εκπεφρασμένη η επιθυμία όλων των παραγωγών από Φ/Β, οι σύλλογοι τους να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν από κοινού τα νόμιμα δικαιώματα τους. Λαμβάνοντας υπόψιν τις πρακτικές του παρελθόντος "διαίρει και βασίλευε" και τα αποτελέσματα τους, πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για σύγκλιση μεταξύ των συλλογών. Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο μοναδικός τρόπος προάσπισης των δικαιωμάτων μας χρειάζεται την από κοινού χάραξη πορείας.

Τον τελευταίο μηνά υπήρξαν έντονες διεργασίες σε αυτόν τον τομέα και αποδεικνύεται σε κάθε συνάντηση ότι μπορούμε υπεύθυνα και ρεαλιστικά να συναποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειες.

Είμαστε υποχρεωμένοι ως σύλλογοι, λόγω των καταστάσεων που έχουμε βιώσει στο παρελθόν,  να κοιτάμε συνεργατικά το παρόν αλλά και το μέλλον των Φ/Β . Θα προχωρήσουμε συνεπώς άμεσα σε υπεύθυνες ενέργειες διόρθωσης των πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τομέα των Φ/Β και απειλούν την μακροημέρευσή του. Γνωρίζουμε ότι είναι πολλά τα μέτωπα που συνθέτουν το νοσηρό επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο βιώνουμε καθημερινά αλλά πλέον, 


ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ

Οι συλλογοι

 

12 σχόλια:

  1. ΗΕLIOS την πρωτοβουλία είχε η ΠΟΣΠΗΕΦ.Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο ΠΣΑΦ,αλλά δυστυχώς ο πρόεδρος τους είχε κάποια σημαντικότατη υποχρέωση που δεν μπορούσε να αναβληθεί.Το κοινό κείμενο όμως αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα να ρωτήσω...
    υπάρχει έστω κι ένας φωτοβολταϊκός που θα ψηφίσει σαμαρά?
    θελω να πώ το εξής....
    μου εγκρίθηκαν απο το ΔΕΔΔΗΕ 2 άδειες για πάρκα το καλοκαίρι του 2012,
    την προεκλογική περίοδο (2 εβδομάδων) μεταξύ του όταν ανακοίνωσαν τις εκλογές και της ημερομηνίας που έγιναν, με αποτέλεσμα την κυβέρνηση σαμαρά....
    η τιμή ήταν τότε στα 32 λεπτά....
    άδειες(όχι αγροτικές) που περίμεναν την έγκριση τους απο τον Σεπτέμριο του 2010.....

    ο καλός Θεός με βοήθησε και δεν προχώρησα στην κατασκευή-εγκατάσταση των πάρκων,
    τη γλύτωσα και δεν προχώρησα ρίχνωντας στα πάρκα τα χρήματα, που με πολλούς κόπους και πολλές στερήσεις είχα στην άκρη για καλά στερνά......

    και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.....στις 14 Αυγούστου έριξε την τιμή στα 23 λεπτά.....
    και εσείς που ασχολείστε γνωρίζετε καλά που έχουν πάει τώρα οι τιμές.....

    αυτό που εγώ ξέρω είναι, ότι άν είχα φτιάξει τα πάρκα μου,
    έτσι όπως χειρίστηκε τις τιμές και τη φορολογία η κυβέρνηση σαμαρά, και τα λεφτά μου θα είχα χάσει και τώρα θα ήμουν στο δρόμμο να ζητιανεύω......
    και αναρωτιέμε υπάρχει έστω κι ένας φωτοβολταϊκός όπου στις εκλογές αυτές θα ψηφίσει το σαμαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ηθελα να αρχισουμε πολιτικη κουβεντα , αλλα με αναγκαζεις.. Καλως ή κακως τα Φ/Β εχουν ενα λογαριασμο καποιων δις ετησιως. Εσυ απο ποιους νομιζεις πως θα τα παρει ο Τσιπρας για να τα δωσει στους δημοσιους-απορους κτλ που -κυριως- πρεσβευει? Απο ετερειες ( που ανοικουμε και εμεις και μαλιστα κερδοφορες - ασχετα εαν εχουμε ή οχι αποσβεσει το κεφαλαιο μας ) , απο τα ακινητα και απο τους υψηλομισθους. Εαν νομιζουμε πως ο Σαμαρας/Βενιζελος μας "τα πηραν" , κανουμε λαθος σε σχεση με το εαν ερθει ο Αλεξης... Προφανως και σκατα τα εχουν κανει και αυτοι , αλλα οπως παντα στις εκλογες δεν ψηφιζεις για καλο , αλλα για τον λιγοτερο κακο... Ο καθενας εχει την -σεβαστη - αποψη του .

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. όχι εγώ δεν είπα τίποτα για τσίπρα....ή για οποιονδήποτε άλλον......
      αυτό που εγώ κατέθεσα είναι η άσχημη εμπειρία μου,
      μπορεί να τη γλύτωσα στο παρά πέντε,αλλά πάντα με ενδιαφέρει και παρακολουθώ το θέμα της ενέργειας,
      κι αν αλλάξει η κατάσταση,σε σημείο που να μπορώ να βασιστώ στην κρατική μηχανή,προφανώς με κάποια άλλη κυβέρνηση (δεν το θεωρώ εφικτό βέβαια, αλλά μακάρι να γίνει) θα ήθελα να είμαι παραγωγός όποτε κι αν γίνει αυτό.
      τώρα αν θέλουμε να πούμε το απο πού θα βρεί η όποια κυβέρνηση χρήματα για να δώσει για όλους όσους πρέπει να δώσει-βοηθήσει,ή για να αυξήσει μισθούς και συντάξεις,κι όταν λέω μισθούς εννοώ και τους
      μισθούς των παραγωγών ενέργειας,και γενικότερα για να έχει περισσότερες κοινωνικές παροχές......
      προφανώς μπορεί να τα βρεί απο τις τσέπες όλων ή μερικών των καταχραστών των υπουργικών-βουλευτικών θέσεων και των παρατρεχάμενων αυτών,ή τουλάχιστον να περιορίση τις κλεψιές-υπεξερέσεις-μίζες τους και γενικά την καταχρηστική δειαχείριση του δημόσιου χρήματος,όποια κυβέρνηση κι αν είναι,όποιου χρώματος ή ιδεολογίας.
      όμως ναί το σαμαρά....θέλω να τον δώ να πέφτει απο τη θέση του κυβερνήτη της χώρας μου,
      κι επειδή είναι αυτός που θα μου έβαζε την ταφόπλακα τότε, θέλω να τον δώ στα σίδερα,
      το ποιός θα βγεί δεν με ενδιαφέρει,το τί θα κάνει,όποιος κι αν είναι,με ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα.

      Διαγραφή
    6. Ευτυχώς kwstas kwsta4 Ιανουαρίου 2015 - 7:51 π.μ. που έστω την ύστατη, βγάζετε σιγά - σιγά τις μάσκες σας !!!!!

      Διαγραφή
    7. δηλαδή?
      για ποιά μάσκα μιλλάς?
      αυτά που έγραψα είναι πέρα για πέρα αληθινά, απο την πρώτη λέξη ώς την τελευταία.....
      κατάλαβα...εσύ βλέπεις παντού γύρω σου μασκοφορεμένους......έμ καλά το λέει η λαϊκή παροιμία:
      η Κολοβή η αλεπού......όλες κολοβές τις βλέπει......
      έμ ΔΕΝ είναι οι υπόλοιπές αλεπούδες κολοβές καημένε......
      ποιά είναι η μάσκα δηλαδή? ότι άν πέσει απο τη θέση του ο συγκεκριμένος ίσως, (δεν το βλέπω βέβαια) ίσως να αλλάξει η άδικη κατάσταση στο θέμα των παρκών?
      που την είδες εσύ την μάσκα?
      όπως και να έχει, εγώ έγραψα την εμπειρία μου κι ότι την γλύτωσα στο παρά λίγο απο την πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης της συγκεκριμένης περιόδου, στο θέμα των Φ/Β Παρκών,
      τι να πώ.....προφανώς εσύ και ίσως όχι μόνο εσύ, είσαι ευχαριστημένος και όχι δυσαρεστημένος απο την εξέλιξη της κατάστασης στα Φ/Β (τιμή ταρίφας-φορολογία), ο καθένας έχει το κάθε δικαίωμα να ζεί στον δικό του κόσμο άλλωστε, τώρα γιατί όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι είναι δυσαρεστημένοι στο έπακρο με την κατάσταση.....?
      μακάρι να ξυπνήσεις ύσηχα κι όχι απότομα απο την υπνηλία που βρίσκεσαι.....

      Διαγραφή
  3. Αφού ήσουν τυχερός και γλύτωσες την καταστροφή από την κατασκευή των Φ/Β σου, δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει τι θα ψηφήσουν οι άλλοι. Εκτός εάν εργάζεσαι σε δημοκοπική εταιρία. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο δε μπορω να το καταλαβω... να υπαρχει προβλημα στο ΛΑΓΗΕ να μη πρεπει να μπει αλλο εργο οποιαδηποτε τεχνολογιας μεχρι να λυθει το προβλημα οι φωτοβολταικοι στις στεγες να διαμαρτυρονται για τις περικοπες και μεσου του συλογου τους Στεγη να ζητανε τις τιμες που ειχαν πισω και απο την αλλη ο ιδιος συλλογος τους να χαιρεται για την επιτυχια του net metering και να ζηταει και αλλα εργα ειναι κουφο!!!! Διαλεξτε επιτελους πλευρα και μη εκμεταλευεστε καταστασεις που για αλλο λογο ειστε και αλλα κανετε επειδη μπορει να εχετε εταιρια κατασκευης πρασινης ενεργειας.
    Αντιπροσωπευεται καποιους παθοντες και πατε στο υπουργειο με προσχημα τις στεγες και τελικα απο τι φαινεται αλλα ζητατε!!! Κριμα κριμα κριμα γεμισαμε .......

    http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/STEGH:-To-prwto-bhma-gia-to-net-metering-egine-apo-to-YPEKA-Yparhei-dynatothta-beltiwshs

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ