Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η φωτοβολταική ενέργεια κρίσιμη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Το νερό- νεράκι σε μερικές δεκαετιες;
Mια νέα έκθεση αναλύει τη λειψυδρία στον τομέα της ενέργειας και  αναγνωρίζει οτι τα φωτοβολταικά είναι μια σημαντική λύση για την αποφυγή συγκρούσεων που σχετίζονται με το νερό .

Η έκθεση χρησιμοποιεί στοιχεία από την αμερικανική Energy Information Administration (EIA), και το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL), με επίκεντρο την Κίνα, την Ινδία, τη Γαλλία και το Τέξας ως μελέτες περιπτώσεων, καθώς έχουν ήδη προβλήματα/προκλήσεις εκεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την έλλειψη νερού στις περιφέρειες.

O Paul Faeth, διευθυντής της ενέργειας, του νερού και το κλίματος από το ινστιτούτο έρευνας CNA δήλωσε οτι πάρχουν οικονομικά αποδοτικές ενέργειες στον τομέα της ενέργειας που θα εξοικονομούσαν νερό και θα μειώναν επίσης το ποσό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου"

Η πρώτη λύση, που προτείνεται στην εκθεση είναι η ενεργειακή απόδοση, και η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο, καθώς και στη χρήση φωτοβολταϊκών και αιολικών.

Ο Faeth λέει ότι είναι "πολύ έκπληκτος" ότι η διατήρηση του νερού δεν είναι μέρος της φαρέτρας των πλεονεκτημάτων για τα φωτοβολταϊκά. Οι τιμές για τα ηλιακά επίσης "μειώνονται δραματικά», γεγονός που τα καθιστά μια οικονομικά αποτελεσματική επίλυση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, πρόσθεσε.

Για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για να παραμείνει ασφαλής και σταθερή, τεράστιες ποσότητες νερού απαιτούνται: υπολογίζεται ότι το 40% του συνόλου του γλυκού νερού στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται για θερμική ψύξη.


Η Θερμική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό  από τη χρήση του νερού, τα εργοστάσια πρέπει να σβήσουν, ή να κλεισουν εντελώς σε περιπτώσεις ξηρασίας ή σε κύματα καύσωνα, κάτι που λεει ο Faeth δημιουργεί μία «αυξανόμενη ανησυχία».

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το νερό που απόσυρεται»  από διαδικασίες όπως η θερμική ψύξη και τοποθετείται πίσω στο τοπικό περιβάλλον, ο άνθρακας με δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CSS) σκοράρει στην κορυφή,  αφού χρησιμοποιεί 4,3 κυβικά μέτρα νερού για κάθε παραγόμενο MWh.

Η πυρηνική ενέργεια είναι δεύτερη και χρησιμοποιεί 4.2, μόνο άνθρακας 2.3, το φυσικό αέριο 1, τα αιολικά μηδέν, και τα φωτοβολταικά 0,1 κυβικά μέτρα ανά MWh.

Τα φωτοβολταικά χρησιμοποιούν ένα μικρό, πολύ μικρό ποσό για το πλύσιμο των panels μια φορά στο τόσο, αλλά καθόλου στην παραγωγή", δήλωσε ο Faeth.

Επί του παρόντος, η πολιτική για τη διατήρηση των υδάτινων πόρων στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης "δεν υπάρχει", σύμφωνα με τον Faeth.


Οι ανησυχίες για το νερό "για τους υπεύθυνους χάραξης της  πολιτικής και για πολλούς ανθρώπους αποτελούν μια υψηλότερη προτεραιότητα από την αλλαγή του κλίματος», είπε, προσθέτοντας ότι στην ξηρασία "δεν έχει σημασία ποια είναι η αιτία της ξηρασίας , πρέπει να αντιδράσεις. Αν μπορέσεις να αντιδράσεις με έναν τρόπο που είναι οικονομικά αποδοτικός και  μετριάζει τις εκπομπές, όπως η χρήση αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας, τότε αυτό είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα. "

ΓΑΛΛΙΑ
Η ζήτηση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 28% ως το 2040. Αν και λιγότερο από ό, τι σε άλλες χώρες, η εξάρτηση της Γαλλίας από την πυρηνική ενέργεια σημαίνει ότι ακόμα και με μία μέτρια ανάπτυξη θα υπάρξει ανησυχία για τη λειψυδρία.

ΤΕΞΑΣ
Το Τέξας  σήμερα πάσχει από ξηρασία, και ήδη αναγκάστηκε να πάρει νερό από τους αγρότες για την αποφυγή διακοπών ρεύματος. Αυτή  η υπόθεση βρίσκεται τώρα στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Η έκθεση διαπίστωσε οτι το Τέξας είναι πιθανό να έχει το νερό και την ενεργεια που απαιτείτε από τη χρήση νέας φωτοβολταϊκής, αιολικής ενέργειας, και τη χρήση του φυσικού αερίου. 
Ο Faeth δήλωσε οτι το Τέξας  τώρα εξετάζει "να υλοποιήσει περισσότερα φωτοβολταικά και αιολικά, όχι ιδιαίτερα για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής, αλλά επειδή αυτές οι στρατηγικές μπορεί να σώσουν το νερό".

Για οσους ενδιαφέρονται μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση εδώ.

πηγη pvtech

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ