Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η Ουκρανία σχεδιιάζει να μειώσει στο μισό τις ταρίφες

Ενδιαφέρουσα η περίπτωση της Ουκρανίας...
Αν μη τι άλλο, μπορείς να κάνεις παραλληλισμό σε αρκετά σημεία με την περίπτωση της Ελλάδος .. Για να δουμε πως θα πανε εκεί οι αγωγές....ηλιος

Αντιμετωπίζοντας δεινά οικονομικά προβλήματα που απορρέουν από τον εν εξελίξει εμφύλιο πόλεμο, η ουκρανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα σχέδιο για τη μείωση των feed-in tariffs κατά 50%. Μεγάλες φωτοβολταικές εταιρίες πρόκειται να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον αυτής της κίνησης. 


Εν μέσω σοβαρών οικονομικών δυσχερειών,  το Υπουργικό Συμβουλιο της Ουκρανίας  συμφώνησε να μειώσει τις υπάρχουσες ταρίφες για τα φωτοβολταικά και τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα, η οποία, σε UAH 5 (USD $ 0,417) ανά κιλοβατώρα, είναι μέχρι σήμερα από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και σχεδόν 25 φορές το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που σήμερα είναι στα $ 0.018 ανά κιλοβατώρα.

Η ουκρανική κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να μειώσει τις ταρίφες κατά το ήμισυ, στα 0,2085 δολάρια.

Τα κρατικά προγράμματα έχουν ήδη προκαλέσει ισχυτή αντίδραση από ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες ηλιακής ενέργειας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Vitaly Daviy, πρόεδρο του Συλλόγου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και Ενέργειας της Ουκρανίας, μέχρι τώρα, αρκετές κορυφαίες εταιρίες φωοφολταικών οπως ή  VinSolar - μέλος του Ομίλου Tekt, ιδιοκτησία του Ουκρανού επιχειρηματία Vadim Grib - και η  EnergyStream έχουν ήδη κατατεθεσει αγωγές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του κράτους.
 
Ο Daviy προσθέτει ότι και άλλες εταιρείες μπορεί να υποβάλει περαιτέρω αγωγές, συμπεριλαμβανομένων των Activ Solar, η οποία είναι σχετίζεται με τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργόςτης Ουκρανίας  Αντρέι Klyuyev και η οποία λειτουργεί σήμερα 570 MW εγκατεστημένης παραγωγικής ικανότητας- ίση με το 87% της συνολικής εγκατεστημένης ηλιακής ισχύς στην Ουκρανία.

Σύμφωνα τον διευθυντή της  Tekt του, παρ 'όλες τις προσπάθειες των εταιριών, η ταρίφα  θα μειωθεί σε κάθε περίπτωση, λόγω των σημερινών πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με τους ρώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. .


Πηγή: http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/ukrainian-plans-to-reduce-fits-sparks-protests-_100015931/#ixzz39RL8CMV0
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ