Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σημερα - Αύριο οι ανακοινώσεις για τα νεα μετρα

Δε πας και διακοπες καμια 20ετία;
Φωτιά στα μπατζάκια του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου. Από τη μια οι ταρίφες για τα φωτοβολταϊκά και το τέλος ΑΠΕ και από την άλλη τα γεωπολιτικά με τους αγωγούς, οι αποφάσεις για τους οποίους δεν μπορούν να
περιμένουν.

Τα μέτρα για τις ΑΠΕ επρόκειτο να ανακοινωθούν εχθές. Ωστόσο, ο υφυπουργός βρισκόταν στη Ρώμη, όπου μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Τζούλιο Τέρζι για τα θέματα του αγωγού ΤΑΡ.

Έτσι, με την επιστροφή του, τα μέτρα για τα φωτοβολταϊκά, ή καλύτερα για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας στο λογαριασμό ΑΠΕ, που προξένησαν οι ταρίφες, αναμένονται για σήμερα ή αύριο.

Όπως και να έχει το πράγμα, οι όποιες αποφάσεις θα είναι δυσάρεστες. Για τους παραγωγούς, αλλά και για τους καταναλωτές, που σε σημαντικό ποσοστό θα εισφέρουν για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας του λογαριασμού.

Όσο για το άλλο μέτωπο, αυτό των αγωγών, τα πράγματα πιέζουν. Όπως μαθαίνει ο Χαμαιλέων, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει αν θα υποστηρίξει ή όχι τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, τον μοναδικό που διέρχεται από ελληνικό έδαφος. Τα διλήμματα είναι σοβαρά, καθώς συνδέονται με εκκρεμότητες που έχει η Ελλάδα με την Αλβανία. Δύσκολα δηλαδή θα μπορούσε η Ελλάδα να προσφέρει στήριξη στον αγωγό που διέρχεται και από την Αλβανία, αν προηγουμένως η γειτονική χώρα δεν διαφοροποιούσε τη στάση της για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο χωρών.

Αν όμως δεν προσφέρει πολιτική στήριξη, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή του ως αγωγού του Νότιου Διαδρόμου, η Ελλάδα μένει εκτός παιδιάς σε ό,τι αφορά τους αγωγούς. Οπότε;

Νεότερα και από αυτό το μέτωπο θα έχουμε σύντομα. Απλώς να θυμίσουμε πόσο κακό έκανε και στα θέματα αυτά η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που έσπρωχνε όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Πηγη  http://www.energia.gr/article.asp?art_id=60688

1 σχόλιο:

  1. Έλεος με τις διαρροές για βολιδοσκόπηση της κατάστασης . Καθορισμός ΑΟΖ με οπουδήποτε κόστος είναι η λύση για τα περισσότερα προβλήματα . Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ