Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΕΓΕΣ: Θετει θέμα παρατασης 18μηνου και επιστροφή εγγυητικής


Σαλατα τα εκανε η μου φαινεται;;;
Δηλαδή εκανε συναντηση με το υπεκα,
δεχτηκε την εκτακτη εισφορα  και ζητα επεκταση 18μηνου και επιστροφή εγγυητικής!

Οι ξένοι επενδυτές τι γινανε παιδια; την κανανε; 

Μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα γύρω από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε χωράφια από αγρότες έθεσε αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνάντηση στοΥΠΕΚΑ, το πρωί της Τρίτης με τον αρμόδιο υφυπουργό, Μάκη Παπαγεωργίου.

Την αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ αποτελούσαν ο πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, ο γενικός
διευθυντής Γιάννης Τσιφόρος και το αρμόδιο στέλεχος Μιχάλης Σμύρης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του κύκλου εργασιών των ήδη λειτουργούντων αγροτικών Φ/Β. Όπως τόνισαν στον κ. Παπαγεωργίου,τα εν λειτουργία αγροτικά φωτοβολταϊκά ήδη φορολογούνται, αριθμός τους είναι μικρός, ενώ επισήμαναν ότι θα επέλθει σημαντική αποθάρρυνση στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους.

«Αν η αποτροπή δεν είναι εφικτή, η επιβολή της εισφοράς αυτής, να πραγματοποιηθεί για τους αγρότες με αντικειμενικά κριτήρια», (αντικειμενεικα λεει !!!!!!!!!!!! Δηλαδή;;) τονίστηκε χαρακτηριστικά από πλευράς ΠΑΣΕΓΕΣ.
Tο πιο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε από την πλευρά της ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν η χρονική παράταση προθεσμιών (18μηνο) μέχρι την ρύθμιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας λαμβάνοντας υπόψη και της αδυναμίας της ΔΕΗ να υλοποιήσει έγκαιρα τα απαραίτητα έργα σύνδεσης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ
Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι η δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής με τροποποίηση της Υ.Α. 24839 (ΦΕΚ Β1901/3.12.2010) και του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο κόστος εργασιών σύνδεσης (εφόσον δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη οι σχετικές εργασίες από τη ΔΕΗ) στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αγρότες έγγραφα δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να υλοποιήσουν την κατασκευή του Φ/Β σταθμού.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε ενημέρωση από τη ΔΕΗ για την πορεία των αγροτικών Φ/Β με προσθήκη στους σχετικούς πίνακες του δικτυακού τόπου του ΔΕΔΔΗΕ στήλης με την ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων αγοραπωλησίας (18μηνο).

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ τόνισαν την σημασία του προγράμματος εγκατάστασης αγροτικών φωτοβολταϊκών για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημιουργία συμπληρωματικού εισοδήματος στην ύπαιθρο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα εξετάσει όλα τα παραπάνω που έθεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ.

πηγη: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61196

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ