Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τι σκεφτονται για τη φορολογηση επι του τζιρου

Διερευνουν λεει! Κουραφέξαλα



Απο: Μιχάλης Καϊταντζίδης
(...)
Σε κάθε περίπτωση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκτιμούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σε συνδυασμό με την ανάληψη από το ΛΑΓΗΕ του δανείου ύψους 140 εκατομμυρίων το οποίο θα χορηγήσει το ΤΠΔ και τα νομοθετικά μέτρα που θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, θα κλείσει το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, ενώ θα δοθεί μία ανάσα τουλάχιστον

2 χρόνων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.


Σε ό,τι αφορά στα νομοθετικά μέτρα που προετοιμάζονται, με αυτά θα επιχειρείται μία παρέμβαση ώστε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων να μειωθεί χρονικά, προκειμένου προχωρήσουν οι επενδύσεις οι οποίες διαθέτουν τα φόντα υλοποίησης.
Επίσης, θα επιχειρηθεί, για μία ακόμη φορά, να γίνουν πιο «σφικτοί» οι όροι αλλαγής-πώλησης αδειών.

Όπως επισημαίνουν από το ΥΠΕΚΑ, τα περιθώρια παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο θέμα είναι περιορισμένα καθώς οι άδειες αποτελούν περιουσιακά στοιχεία και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να τεθούν φραγμοί στην πραγματοποίηση δικαιοπραξιών. Ωστόσο και ιδίως μετά την αναστολή κατάθεσης νέων αιτήσεων για άδειες το ΥΠΕΚΑ απασχολεί η έξαρση του φαινομένου των αγοραπωλησιών που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και θα επιδιώξει να το περιορίσει.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του euro2day, το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με στελέχη του τραπεζικού τομέα, για τα θέματα χρηματοδότησης των επενδύσεων ΑΠΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει να έχει άμεση γνώση για τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν επενδύσεις σε ΑΠΕ και κυρίως φωτοβολταϊκά, με βάση τα δεδομένα της αγοράς, κυρίως για αυτές που έγιναν στο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του τραπεζικού τομέα, με τις κινήσεις αυτές επιδιώκεται να διερευνηθούν τα πραγματικά περιθώρια που προσφέρουν οι συγκεκριμένες επενδύσεις σε συνδυασμό με τους όρους των δανείων και τον τύπο των δανείων που έχουν συναφθεί, ώστε να διαφανεί σε τι ποσοστό μπορεί να εφαρμοστεί ένα μέτρο φορολόγησης επί του κύκλου εργασιών, προκειμένου να αποτελέσει έσοδο για τον λογαριασμό ΑΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση η ιδέα για φορολόγηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικού από φωτοβολταϊκά παραμένει ενεργή, απλώς επιδιώκεται αυτή να κινηθεί μέσα σε απόλυτα ρεαλιστικά πλαίσια, ώστε να μην προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στο συγκεκριμένο κλάδο.


http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/719177/Article.aspx

12 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΡΙΟΛΗ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.
    ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ16 Αυγούστου 2012 στις 8:16 μ.μ.

    και εγώ μαζί σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω μαζι σας!!!λαμογια του υπεκα ψευτες

      Διαγραφή
    2. ολοι μαζι μυνησεις ακομα και σε ευρωπαικα δικαστηρια και ξυλο πολυ ξυλο

      Διαγραφή
  3. ολοι μαζι να το γκρεμισουμε να τελειωνουμε με τους αληταραδες. δεν παει αλλο.
    ειναι ξεκαθαρο οτι εξυπηρετουν συμφεροντα στη πλατη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ17 Αυγούστου 2012 στις 8:11 π.μ.

    Δείτε προχειρότητα.Πρώτα πετάει δηλώσεις τύπου "τίποτα δεν είναι ταμπού" μετά βγάζει το πρώτο πακέτο μέτρων και τώρα αποφασίζει να ρωτήσει τις τράπεζες πως πάνε τα οικονομικά μας για να δει το περιθώριο φορολόγησης!!!!!!
    Δηλαδή οι αρμόδιοι-σύμβουλοι-υπουργός-υφυπουργός δεν γνώριζαν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ τι στοίχισαν τα υφιστάμενα πάρκα-στέγες,πόσο αποδίδουν-τι τζίρο κάνουν και ΤΩΡΑ φρόντισαν να ενημερωθούν.Να λέμε πάλι καλά, στην μπανανία που ζούμε, που δεν έβγαλε τη δεύτερη δέσμη μέτρων και ενημερώθηκε κατόπιν εορτής!
    Εγώ έχω και άλλη μια απλή ερώτηση.Ειδικότερα τα πάρκα άρχισαν να συνδέονται με το σύστημα από το 2008 και έπειτα.Κύρια Παπαγεωργίου και κύριε Ασημάκη το έλειμμα του πρώην ΔΕΣΜΗΕ και νυν ΛΑΓΗΕ από πότε υφίσταται;Γιατί δεν μας ανακοινώνετε από που προήλθε το έλειμμα της συγκεκριμένης εταιρείας;
    Είτε δεν γνωρίζετε,είτε σκόπιμα παραβλέπετε κάποιες ΑΛΛΕΣ μονάδες παραγωγής που δημιουργούν έλειμμα. (εκτός από την ΟΤΣ και τις εταιρείες που βάρεσαν κανόνι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου θελει να μαθει το τζιρο απο τις τραπεζες εγω στη στεγη θα βγαλω τα 5KW και θα τα συνδεσω αυτονομα για την καταναλωση του σπιτιου.
    να δω απο το τζιρο του υπολοιπου 5kw ποιος θα παρει το μακρυτερο η τραπεζα η οι αλητες με τη φορολογηση?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΞΥΛΟ. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OLOI KARIOLIA POYLHMENA EINAI. JYLO STOYS MANDARINOYS, MAMHSI STO MPOYRDELO., KAI KALA NA PAUOYN OSOI ''CHFISAN PATRIVTIKA GIA NA SVSOYN TO EYRV XAXAXAXXA... TOYS ROYFIANOYS HUELA NA PV]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενημερωτικά, στον παρακάτω σύνδεσμο παρουσιάζεται από την KPMG, η φορολογία που ισχύει για τον τομέα της ενέργειας για το 2012, σε 23 χώρες

    http://www.kpmg.com/Global/en/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Documents/taxes-incentives-renewable-energy-2012.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σας γαμησω το μουνι της μάνας σας, καριολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχο & ουσιαστικό! Επιτέλους, βρέθηκε λύση!

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ