Τρίτη 24 Απριλίου 2012

To βαρος του χρεους για τις εταιριες φωτοβολταικων

Το 2011 και οι αρχες του 2012 ειναι αποκαλυπτικες για τα οικονομικα ορια των εταιριων που φτιαχουν φωτοβολταικα πανελ. Η λιστα με τις εταιριες που πτωχευουν ή αντιμετωπιζουν προβλήματα μακραινει.

Αξίζει να δουμε τα οικονομικα στοιχεια των κυριοτερων
εταιριων και πιο συγκεκριμένα τη διαχείριση χρεους -ρευστου,  οπως δημοσιεύθηκαν απο τον  solarpvinvestor (http://solarpvinvestor.com/spvi-news/186-solar-industry-and-burden-of-debt-a-q4-view) . Η σχεση αυτη χρεους ρευστου (dept-cash) μας δειχνει ποσο αντεχουν οι εταιριες αυτες οικονομικα ωστε να τρεχουν τη δουλεια καθημερινα σήμερα. Αν λοιπον εχουν ρευστο τοτε δεν χρειαζεται να δανειστουν (δυσκολος ο δανεισμος στις μερες μας) και εχουν πιθανοτητες να επιβιώσουν.

Κανε κλικ πανω στην εικονα για να μεγαλώσει


Τα γενικα σχολια ειναι οτι στον συνδιασμο προσπαθειας μειωσης χρεους και αυξησης ρευστου η Suntech και η  Hanwha ειχαν την καλυτερη αποδοση. Επομενες στη σειρα ήταν solarworld και sunpower που αύξησαν το ρευστο χωρις να αυξήσουν το χρεος. Η ταιβανεζικη Motech αυξησε σχεδον 50% το ρευστο και η νορβηγικη rec 218%.

(Δυστηχως ειναι μονο για τις συγκεκριμένες λιγες εταιριες φωτοβολταικων πλαισιων και δεν μπορουμε να εχουμε αποψη για τις αλλες.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ