Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κατασκευαστική "εφαγε" εκατομ ευρω προκαταβολές!

Ο κλέψας του κλεψαντος!
Με δέλεαρ τα προγράμματα του ΕΣΠΑ εταιρεία της Θεσσαλονίκης φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες μικροεπενδυτές, στους οποίους έταξε επιδοτήσεις για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανάπτυξη σαλιγκοκαλλιέργειων.

Η εταιρεία φέρεται να απέσπασε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ για περίπου 70 φακέλους που θα κατέθετε στο ΥΠΑΝ,
αλλά τόσο η τύχη των φακέλων όσο και των κεφαλαίων των μικροεπενδυτών αγνοείται…

Η εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη ασχολείται με φωτοβολταϊκά αλλά και με εγκαταστάσεις για καλλιέργεια σαλιγκαριών, ενώ μία δεύτερη με έδρα την Αθήνα ειδικευόταν στην προώθηση φακέλων για επιδοτήσεις από προγράμματα του ΕΣΠΑ. 

Ο εκπρόσωπος της πρώτης εταιρείας υποσχόταν στους πελάτες του ότι δίνοντας 35.000 ευρώ ως προκαταβολή θα τους έστηνε επιδοτούμενες φωτοβολταϊκές μονάδες και εγκαταστάσεις καλλιέργειας σαλιγκαριών. Τουλάχιστον 77 άτομα ανά το πανελλήνιο τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν από 35.000 έως και 120.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι συγκέντρωσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με τον αριθμό των καταγγελιών να αυξάνεται καθημερινά. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ισχυριζόταν ότι έχει άκρες στο υπουργείο Ανάπτυξης για την προώθηση των σχετικών φακέλων.

Η εταιρεία του επιχειρηματία εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και έχει ευρύ αντικείμενο δραστηριότητας. Τα περισσότερα συμφωνητικά με τους μικροεπενδυτές υπογράφονταν από τον πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ αναφερόταν και το όνομα μιας κυρίας, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος αγγλικής εταιρείας, αλλά δεν έβαζε πουθενά την υπογραφή της. Θύματα της υπόθεσης απευθύνθηκαν σε δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέστειλαν εξώδικο στην εταιρεία της Καλαμαριάς, ζητώντας πίσω τα χρήματα των πελατών τους. Η πρώτη απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «τα χρήματα χάθηκαν στην Αθήνα», ενώ η καταγγελλόμενη εταιρεία φέρεται να υποστηρίζει ότι έπεσε και η ίδια θύμα απάτης. Θα ακολουθήσουν αγωγές και καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Στην υπόθεση σύμφωνα με όσα άφηναν να εννοηθούν οι πρωτεργάτες της επιχείρησης φέρεται να εμπλέκεται υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, που προφανώς είχε αναλάβει να προωθήσει τους φακέλους. Η σύλληψη όμως πριν από έναν μήνα δύο υπαλλήλων του υπουργείου που δωροδοκήθηκαν και το ξήλωμα 50 υπαλλήλων της διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, που ακολούθησε, μεταξύ των οποίων και το φερόμενο μέλος του κυκλώματος, φαίνεται ότι χάλασε τα σχέδια των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Στο υπουργείο άλλωστε διενεργείται ΕΔΕ για επιδοτήσεις που δόθηκαν από το 2005 μέχρι σήμερα.

Πηγή:makthes.gr
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

2 σχόλια:

  1. ξερει καποιος για τα frinchise φοτοβολταικα και τις εταιρειες που τα προωθουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι εννοεις; Εταιριες που σου επιτρεπουν να ανοίξεις το δικο σου μαγαζί και σου παρεχουν το ονομα και την τεχνική υποστήριξη; Τηλεφωνο τους πηρες να μαθεις πως δουλευουν πως και με τι ποσοστο πληρώνεσαι;

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ