Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΕ Σχεδιο με 200 δισ ευρω για ΑΠΕ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα σχέδιο δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων συνολικού ύψους 200 δισ. ευρώ για να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, την Κυριακή, το οποίο επικαλείται "ευρωπαϊκές πηγές".

"Το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις 200 δισεκατομμυρίων
ευρώ σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υψηλές τεχνολογίες (με τη συμμετοχή ιδιωτών)", τονίζεται στο δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα" στο σχετικό ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή 'Ένωση θα μπορούσε να επιλέξει δυο τρόπους χρηματοδότησης.

Ο πιθανότερος είναι ένα "χρηματοοικονομικός συνδυασμός" που θα βασίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν 12 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί από τον EFSF για να προσελκυσθούν ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα στηρίξουν την ΕΤΕπ και θα χρησιμεύσουν ως "εγγύηση για σχέδια δημοσίων και ιδιωτικών υποδομών".

Στην περίπτωση αυτή, "εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία και ομόλογα", εγγυημένα από την ΕΕ, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση "ασφαλιστικών ταμείων και άλλων επενδυτών".

Η άλλη επιλογή αφορά την ενίσχυση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από τις χώρες μέλη με 10 δισ. ευρώ.
Ο τρόπος αυτός είναι λιγότερο πιθανός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί σε σύνοδο, ημερομηνία για την οποία δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την προγραμματισμένη από καιρό για τις 28 και 29 Ιουνίου Σύνοδο Κορυφής.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Shedio-Komision-gia-ependyseis-200-dis.-eyrw-se-ypodomes-APE-kai-tehnologia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ