Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μειωμένες ταρίφες για το ήλιος


Το πρόγραμμα "Helios" δεν θα υλοποιηθεί με τις ελληνικές ταρίφες, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ», προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για το πώς θα προχωρήσει
τελικά το πρόγραμμα.
«Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είναι με τις εγγυημένες τιμές της Ελλάδας, γιατί είναι πολύ πιο υψηλές απ’ ό,τι είναι οι εγγυημένες τιμές στη Γερμανία», δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι, πέρα από την επίλυση ζητημάτων όπως το αδειοδοτικό, η τιμή στην οποία θα πωληθεί η παραγόμενη ενέργεια είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με το πρόγραμμα.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε το Helios ως ένα δύσκολο μακροχρόνιο πρόγραμμα. «Αλίμονο, όμως, αν αυτό το πρόγραμμα δεν το σπρώξουμε. Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και να μην μπορεί να εξάγει ηλιακή ενέργεια», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Έχουμε κάνει τεράστιο δρόμο, εδώ και έξι μήνες, από τη στιγμή που βγήκε ως ιδέα αυτό και τώρα είναι πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος», τόνισε.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Papakwnstantinoy:-De-tha-ginei-me-tis-ellhnikes-tarifes-to-Helios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ