Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Aυγουστος - Πληρωμή ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

Απο εδώ και στο εξής, οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα θα κόβονται, παρόλο που μπορεί να περιέχουν και μία τοποθέτηση επί του θέματος.  

272 σχόλια:

  1. Θελω ο αντιπροσωπος της Refusol να μου απαντησει σε καποια θεματα που εχω σε σχεση με την Refusol
    1) Πηγα να αγορασω επεκταση της εγγυησης και μου ειπαν οτι εχει αλλαξει η εταιρια και πλεον δεν αναγνωριζει τους παλιους πελατες, Ισχυει η δεν Ισχυει?? Εγω συνομιλησα με την εταιρια που τους αγορασα (που υπαρχει και ειναι απο τις μεγαλυτερες του χωρου)και μου το επιβεβαιωσε δεν μπορω να κανω επεκταση
    2) Αν και δεν εχουν κλεισει ακομα 5 απο την αγορα τους (τελους του χρονου θα ειναι πεντε χρονια) με πληροφορησαν οτι δεν αποδεχεται η εταιρια την ημερομηνια αγορας σαν εγγυηση αλλα την ημερα κατασκευης βαση του serial number Ισχυει αυτο ναι η οχι ??
    3)Σαν αποτελεσμα αν μου χαλασει σημερα δεν με καλυπτει η εγγυηση των 5 ετων γιατι η κατασκευη τους ειναι προγενεστερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη ειναι θεμα χρονου να αρχισουν να υπαρχουν προβληματα θελω να ξερω ποιες ειναι οι δυνατοτηες που εχω με την Refusol και να αρχισω να ψαχνω για εναλακτικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνωμη ρε παιδια,, την επομενη εβδομαδα διακυβευονται ενας σκασμος θεματα για τον κλαδο και σεις τον χαβα σας !!!!,, σεβομαι τα προβληματα του καθενος,, αλλα προεχουν τα προβληματα του κλαδου,, απαιτω λοιπον τον αναλογο σεβασμο απο μερους σας, γιατι αν συνεχιστει αυτη η κατασταση, δεν θα υπαρχει αντικειμενο να ασφαλισετε. ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφε spiro , αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της Refusol στην Ελλάδα . Υπάρχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι service partners όπως είναι η εταιρεία μας. Εμείς λειτουργούμε κατ' εντολή της Refusol ή της Advance Energy της εταιρείας που αγόρασε ολα τα δικαιώματα για τους παλιούς μετατροπείς της Refusol χωρίς να αμειβόμαστε απο τους παραγωγούς. Όταν η Advance Energy αγόρασε τα δικαιώματα αυτά αποφάσισε να διακόψει τις επεκτάσεις των εγγυήσεων. Οι παλιοί μετατροπείς έχουν 5 έτη εργοστασιακή εγγύηση απο την ημερομηνία κατασκευής , αλλα η Advanced Energy η οποία είναι και η υπεύθυνη πλέον εταιρεία για τις επισκευές , δείχνει κατανόηση όταν η ημερομηνία κατασκευής και το τιμολόγιο αγοράς είναι με μικρή διαφορά . Παραμένουμε στην διάθεση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τα στοιχεία σου να μας τα δημοσιεύσεις εσύ και να μας πεις με ποιο δικαίωμα μπαίνεις με nick name Refusol Sunpower και το παίζεις αποκλειστικός της Advance Energy στην Ελλάδα και μάλιστα σε φόρουμ για παραγωγούς φωτοβολταικών που κόπτονται για τις εξελίξεις στον κλάδο τους σε σχέση με της πληρωμές.
      Άμα θέλεις υπάρχει χώρος να βάλεις διαφήμιση στο φόρουμ και να μην ενοχλείς κανέναν.
      Η Advance Energy έχει την χειρότερη υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί είναι η μόνη εταιρία που χρεώνει μεταφορικά από και προς Γερμανία και κάνει 15-20 μέρες αντικατάσταση και μένει χωρίς παραγωγή το πάρκο.
      Σαν ειδικός δεν θα επεκταθώ παραπάνω στο θέμα γιατί σε αυτό το φόρουμ μπαίνω να ενημερώνομαι για της πληρωμές ΛΑΓΗΕ και για ότι αναφορά τον κλάδο, δεν μπαίνω να διαβάζω ανακρίβειες και ψέματα και απόκρυψη της αλήθειας ειδικά σε τεχνικά θέματα Φ/Β πάρκων που είναι η επιστήμη μου.
      ΥΓ. Τόσο απελπισμένος είσαι?

      Διαγραφή
    3. Δεν είσαι συνάδερφος κανενός γιατί δεν έχεις πάρκο ένας άσχετος είσαι που το παίζεις ειδικός της refu ενω δεν έχεις το δικαίωμα να ανοίξεις ούτε καπάκι στον inverter.
      Την ξέρω την εταιρία σου και είναι για τα μπάζα και έτοιμη να κλείσει για αυτό μπαίνετε εδω μέσα να ψαρέψετε κανα πελάτη.

      Διαγραφή
    4. Καλά στα λένε ρε γιατί δεν γράφεις το όνομα της εταιρίας σου και γράφεις refusol Sunpower καραγκιόζη.
      Ο άλλος νόμιζε ότι είσαι και αντιπρόσωπος απατεώνα έτσι που τα γράφεις παραπλανείς τον κόσμο.
      Για γράψε την εταιρία που εκπροσωπείς να δεις τι θα ακούσεις άμα τολμάς κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία με ίδιο όφελος.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ.........ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. alex kai centaur !!εμένα γιατί το αντικαταστήσαν το inverter se 60ωρες!!!μήπως εσeις κρύβετε κάτι άλλο πίσω από τις κατηγορίες????Έχετε κάποιο ώφελος απ την ρετσινιά στον συνάδελφο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό γινόταν παλιά πριν τους εξαγοράσουν σε 72 ώρες το πολύ είχες inverter.
    Τώρα είναι όπως τα λέει ο alex και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...... ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ......ΣΩΣΤΑ.......ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.....ΣΩΣΤΑ........ΑΛΛΑ......ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ 7ΕΤΙΑ.....ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 10 ΕΤΙΑ ;;;;;;; AΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ........ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ........ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...........ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.........ΜΠΑΙΝΩ...ΕΔΩ....ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ....ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ 'Η ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ..........ΠΑΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρα αυτο που μου ειπαν ειναι ολα σωστα η καινουργια εταιρια δεν εχει συνεχεια με την παλαια και αφνηνει στο ελεος του θεου και της τυχης τους πρωην πελατες τους. Ειναι σαν να λεμε οτι η BMW αγοραστηκε απο καποια αλλη και δεν θα εχει τις ιδιες δεσμευσεις εναντι των πρωην πελατων της.
    Επισης ειναι τρελο ,δηλ. οτου και να πας να αγορασεις κατι η εγγυηση αρχιζει απο την ημερα αγορας του προιοντος και οχι της κατασκευης του. Οταν λοιπον τους εσκασα τα ωραια μου χρηματα ηδη ειχα χασει σε καποιους 2-3 χρονια απο την εγγυηση(απο τα serial number ειχαν κατασκευαστει πριν 2-3 χρονια.
    Σαν να πας να αγορασεις ενα αυτοκινητο με 5 χρονια εγγυηση ,και να χαλασει κατι και να σου πουν ναι το αγοραες πριν δυο χρονια αλλα ηταν στην αποθηκη τρια χρονια αρα η εγγυηση σου δεν υφισταται.Καραγκιοζιλικια!!!!!!
    Με την δικη μου λογικη αυτο συνιστα ΑΠΑΤΗ!!!!!
    Μεχρι στιγμης δεν ειχα προβληματα αλλα με βαση τα πιο πανω δεδομενα και τα λεγομενα των συναδελφων οταν αρχιζουν να παρουσιαζονται προβληματα αντικατασταση με εταιρια που δινει εγγυηση απο την ημερα ΑΓΟΡΑΣ του προιοντος και δινει και ΔΕΚΑ χρονια (οποιος ψαξει θα την βρει ) και οχι αρες μαρες κουκουναρες της Refusol.
    Μας επιασαν κοροιδα καποιες εταιριες αλλα πρεπει να βοηθουμε και να ανοιγουμε τα ματια των συναδελφων μας να μην την ξαναπατησουν.Εταιριες που εκαναν μεγαλες μπαζες στην Ελλαδα και δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα πρεπει να αποβαλλονται απο την αγορα και να δειτε οτι συντομα θα ακουει ο κοσμος Refusol και θα τρεχει.
    Πριν η εταιρια αγοραστει οντως το σερβις ηταν αψογο τωρα πρεπει να το στειλεις στην γερμανια και αν αποδεχτουν την ζημια καλως, αν οχι πληρωνεις και την επισκευη και τα μεταφορικα δηλ καλυτερα να αγορσεις καινουργιο.
    Με ολα αυτα βγαινει το συμπερασμα οτι οσοι (και εγω) εχουν Refusol πρεπει να βαζουμε στην ακρη χρηματα (εδω γελαμε βεβαια) οταν χαλαει καποιος απο αυτους να τους αντκαθιστουμε απο αλλη εταιρια ,μην ελπιζετε απο την εταιρια Refusol τιποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά Spiro με μια διόρθωση τα μεταφορικά τα πληρώνεις ακόμα και να δεχτούν ότι είναι εντός εγγυήσεως χωρίς δικιά σου υπαιτιότητα τα οποία είναι 500 ευρώ περίπου πήγαινε έλα και θέλει 14 μέρες.
      7 μέρες να πάει 7 να έρθει και 7 μέρες να ελέγξουν τον παλιό και να πάρεις έγκριση αντικατάστασης με ανακατασκευασμένο.
      Και άμα το βάλεις express να πάει γρήγορα τα μεταφορικά διπλασιάζονται.
      Άσε που για τις ημέρες που το πάρκο μένει εκτός για αποζημίωση ούτε κουβέντα.

      Διαγραφή
  11. ...ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ........Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.........ΚΑCΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ..........ΟΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπον,, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΧΡΙΣΤΟ Ε!!!!!!,,, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ !!!!!,,, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΦΤΑΣΕΙ Η ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 15 ΜΗΝΕΣ,,, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΑΣ, ΕΝΕΧΥΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,, ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ !!!!!!!! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ !!!!
    Ναι Συναδελφοι,, γιατι αν τωρα κερδισει η λογικη του παραλογου της ΔΕΗ,,, ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ !!!!! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΡΚΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΤΕ !!!!!!
    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ,, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
    ΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, κοιμαστε και ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ !!!!!,,, αμετοχοι απο Συλλογους και κινητοποιησεις,, ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!!
      ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!
      Κανονικα, πρεπει να αποποιειστε τετοια χρηματα ,,, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΤΕ, ΑΜΕΤΟΧΟΙ - ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ,,,, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!!!
      ΔΗΛ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ,,,

      Διαγραφή
  13. Η ΣΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ?ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ 185 ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ, λογικο δεν ειναι !!!!!!

      Διαγραφή
    2. Η sma έχει μακράν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Οπότε τους χρειάστηκα ανταποκρίθηκαν αμέσως και ως προς τεχνικές συμβουλές άλλα και όταν χρειάστηκε να αλλάξω inverter μέσα στην εγγύηση μου το αλλαξαν αμέσως χωρίς καμμία επιβάρυνση. Επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο παρήγγειλα οθόνες για τα inverter (γιατί η στην μία δεν φαίνεται τίποτα) και μου τις εστειλαν με courier χωρίς κανένα κοστος. Η ολη διαδικασία επικοινωνίας με την εταιρεία γίνεται μέσω email. Απλά συμπληρώνεις την φόρμα αντικατάστασης και τους την στελνεις. Η ανταπόκρισή τους είναι άμεση.

      Διαγραφή
    3. SMA φοβερη εξυπηρετηση!! Μοναδικο μειον το τελευταιο καιρο στο τηλεφωνικο τους κεντρο για να μιλησεις πρεπει να εχεις παιξει τζοκερ πριν!!! Αν πιασεις ομως και μιλησεις το προβλημα σου εχει τελειωσει αφου εξυπηρετουν αμεσα!!!

      Διαγραφή
  14. Αν θέλουμε να κρατηθεί το υπάρχον blog ως έχει και να υφίσταται μόνο ως ενημερωτικό μέσο όσον αφορά στις πληρωμές, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν post που να παραπέμπουν σε διαφήμιση -δυσφήμιση, ανεύρεση πελατών ή ακόμη και σε μεμονωμένες βλάβες πάρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ....ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ......ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ενημέρωση πέρα από τις πληρωμές είναι πολύ σημαντική και βοηθάει πιστεύω πολλούς συναδέλφους που έχουν ανάγκη πληροφόρησης. Με άλλα λόγια καλό είναι να υπάρχει, δεν κάνει κακο. Οποιος διαφωνεί με αυτό πρόβλημά του. Δεν πρέπει να κατακρίνει ομως όποιους συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία. Στην τελική υπάρχει ελευθερία λόγου και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας κατευθύνει τι θα γράψουμε εδώ μέσα, ούτε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. .....ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ......ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.....ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.. . .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ...... ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.......ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το συγκεκριμένο blog όντως έχει άλλα σημεία όπου τέτοια θέματα μπορούν να συζητηθούν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπαίνει κανείς σε αυτά.
    Να δώσω μερικά παραδείγματα :
    1. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα ασφάλισης φωτοβολταϊκών σταθμών. Για να προλάβω κάποιους, είναι ίσως το καλύτερο της αγοράς (σε καλύψεις και κόστος) και φτιάχτηκε με σκοπό να κάνει τους παραγωγούς να δουν άμεσα το όφελος από την συμμετοχή σε έναν σύλλογο. Σαφώς και για να τους προσελκύσει να συμμετάσχουν στον σύλλογο. Αν το γράψω εδώ θα το δουν όλοι. Αντίστοιχα και ένας παραγωγός με κάποιο πρόβλημα, θα το γράψει εδώ (στις πληρωμές) και όχι κάπου αλλού.
    2. Έχω επίσης γράψει για το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. το οποίο δίνει στους παραγωγούς κάποια ρευστότητα, που τόσο την έχουν ανάγκη. Καθώς έχω υπαχθεί στο παραπάνω καθεστώς, δεν έχω πληρώσει το Φ.Π.Α. για τα τιμολόγια που έχω εκδώσει από τον Αύγουστο 2016, σε αντίθεση με τους περισσότερους παραγωγούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν το μέτρο.
    3. Έκτακτη εισφορά, new deal, διακοψιμότητα, χρέωση προμηθευτών κ.τ.λ. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τις πληρωμές μας, είναι λογικό να γράφονται εδώ.
    4. Κινήσεις συλλόγων, διαφορετικές απόψεις, συζητήσεις κ.τ.λ.
    Όλα τα παραπάνω ενδιαφέρουν πολλούς παραγωγούς. Αν είχαν ανοιχτεί σε άλλες περιοχές στο forum δεν θα τα είχε διαβάσει κανείς.

    Αία καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Έχε όμως κατά νου ότι οι περισσότεροι παραγωγοί δεν ξέρουν καν από που πληρώνονται και δεν έχουν ποτέ ανοίξει ένα μηνιαίο δελτίο του ΕΛΑΠΕ. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να γράψουν, αλλά με την στάση μερικών δεν τολμάνε. Υπάρχουν άλλοι που απλά μπαίνουν (και πίστεψε με είναι πάρα πολλοί), διαβάζουν και δεν γράφουν ποτέ ή το κάνουν σπάνια.
    Αυτό που με εκνευρίζει ιδιαίτερα όμως είναι μερικοί κατασκευαστές/ συντηρητές. Μπαίνουν εδώ και στο αφο και με αυτόν τον τρόπο ενημερώνουν τους πελάτες τους. Δεν μπήκαν όμως ποτέ στον κόπο να τους προτρέψουν να συμμετάσχουν σε έναν σύλλογο. Αν οι υπερημερίες ανοίξουν, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε. Ίσως θα έπρεπε να βλέπουν πιο μακροπρόθεσμα το θέμα.

    Υ.Γ. Το να ενημερωθεί κάποιος για το πότε θα πληρωθεί είναι βασικό. Το να στηρίξεις όμως αυτούς που προσπαθούν για να πληρωθείς και τον επόμενο μήνα, ή να μην φας κούρεμα είναι νομίζω σημαντικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε,, και εγω με λιγοτερα λογια, αυτα ακριβως ειπα,, μονο που για μενα δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια στην απαθεια απο μιας για την σημερινη κατασταση του ΕΛΑΠΕ,, και το ενδιαφερον απ΄την αλλη για την πιστωση των χρηματων στον λογαριασμο τους !!!!! ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΟ ΛΕΩ,,, να τρεχουν, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ οι λιγοι και να πληρωνονται ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,,, και μαλιστα με παραπονα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αιντε ρε,, εκει,, 15 μηνες υπερημερια να σφιξουν !!!

      Διαγραφή
    2. Κ. Παπακυριακου λετε για την ομαδικη ασφαλιση...

      Λοιπον εχω συμβολαιο το οποιο μου κοστιζει 800 ευρω το χρονο και δεν κανουν απαραιτητο να εχεις συμβολαιο συντηρησης. Αυτο φανηκε εξαλλου απο ζημια που ειχα παθει και δεν ασχοληθηκαν καν με αυτο και με αποζημιωσαν.
      Στο συμβολαιο που προτεινετε μπορει να ειναι ποιο φθηνο καπου στα 300 ευρω αν θυμαμαι καλα αλλα απαιτει συμβολαιο συντηρησης που αν το κανω φθανω μαζι κοντα στα 1000 ευρω σε μια καλη περιπτωση οποτε γιατι να ασφαλιστω στο συμβολαιο που προτεινετε..? Επισης αληθευει οτι μονο μελη μπορουν να το υπογραψουν..? Δηλαδη θελετε το καλο μονο των μελων σας..?
      Επισης στο δικαστηριο για το New Deal δεν δινετε καμια πληροφωρια αν δεν εισαι μελος του συλλογου ενω ο δικηγορακος αφου τα αρπαξε και εβγαινε στο τηλ οποτε τον ζητουσες (μεχρι να τα παρει) επειτα δεν δινει καμια πληροφωρια και αγενεστετα σε κανουν καψωνι αν τολμησεις και παρεις τηλ. να μαθεις τι γινετε με τα χρηματα που του εχεις δωσει...!! Οποτε φθανουμε στο συμπερασμα λογω μη πληρωμων αν δεν εισαι ενεργο μελος αφου δεν εχεις ουτε για το γαλα των παιδιων οχι να δινεις στο συλλογο συνδρομη δεν υπαρχει περιπτωση να μαθεις τι γινετε με μια υποθεση που εχεις δωσει χρηματα και συλλογος με δικηγορο σε εχουν γραμμενο στο τριτο το μ.....ο. Εχει παρει ο παπαρας χρηματα με ποιο δικαιωμα δεν δινει πληροφοριες..?
      Με λιγα λογια ειστε μια απο τα ιδια.... Τουλαχιστον ο βαψομαλλιας σεβεται αυτους που του τα ακουμπανε η του τα εχουν ακουμπησει εσεις τι ειστε..? Πολυ υψηλα πηρατε και εσεις το αμανε και κριμα γιατι δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη τιποτα για να ελπιζουμε....

      Διαγραφή
    3. ,,, αρε φουκαρα,, μια ζωη τσαμπα μαγκας !!!!!

      Διαγραφή
    4. Ilias
      1. To κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου προκύπτει από τις ασφαλιστέες αξίες (κόστος σταθμού + απώλεια κερδών). Ενδεικτικό παράδειγμα : Ένα πάρκο που έχει κόστος 140.000 (φουσκωμένο) και απώλεια κερδών 60.000, με το δικό μας ασφαλιστήριο στοιχίζει 340 ευρώ το έτος.
      Σε όλα τα ασφαλιστήρια υπάρχει ως προϋπόθεση η συντήρηση. Απλά δεν το έχεις προσέξει. Το αγνοούσαν μέχρι τώρα στις μικρές βλάβες οι ασφαλιστικές; ΝΑΙ. Στις μεγάλες; ΟΧΙ. Απλά δεν σου έτυχε μεγάλη.
      Θα συνεχίσουν; ΟΧΙ . Ο ΛΟΓΟΣ :τα κέρδη τους έχουν μειωθεί θα ψάχνουν περιπτώσεις για να μην σε καλύψουν. Παράδειγμα 500 πάρκα 100kw.p έχουν ασφαλιστέα αξία 100 εκατομμύρια. Τα καθαρά μιας ασφαλιστικής είναι π.χ. 130.000 ευρώ. Αν μέσα σε ένα έτος οι ζημιές που θα πρέπει να πληρώσει η ασφαλιστική είναι πάνω από 130.000 ευρώ έχει μπει μέσα. Όπως καταλαβαίνεις σε καμία ασφαλιστική δεν είναι ηλίθιοι. Μέχρι τώρα κατέβασαν τα κόστη για να πάρουν μερίδιο της αγοράς. Οπότε οι επιλογές τους είναι 2. Η θα αυξήσουν τα ασφάλιστρα ή θα ψάξουν τρόπους να μην σε αποζημιώσουν.
      Καθώς γνωρίζω ότι το δεύτερο θα ισχύσει, φρόντισα να μην μπορούν να βρουν τρόπο να μην αποζημιώσουν.
      Επίσης ως προϋπόθεση για την κάλυψη σεισμού ζητάνε γεωτεχνική μελέτη (σε όλα τα ασφαλιστήρια της αγοράς). Στο δικό μας εξαιρέθηκε αυτή η προϋπόθεση (όπως και πολλές άλλες). Ζητάνε κλειδαριές ασφαλείας, στο δικό μας αρκούν λουκέτα. Δεν χρειάζεται security, αρκεί ο συναγερμός του πάρκου να ειδοποιεί σε 2 τηλέφωνα.
      Γιατί παρέμεινε η συντήρηση; Γιατί είναι δεδομένο ότι πάρκα που συντηρούνται εμφανίζουν λιγότερες ζημιές, συνεπώς δεν θα χρειαστεί η ασφαλιστική να σε καλύψει. Είναι και από τους λόγους που το ασφαλιστήριο είναι από τα φθηνότερα της αγοράς.
      Δεν γράφω άλλα για το ασφαλιστήριο καθώς είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αναφέρω και θα μπουν σε ξεχωριστό άρθρο στο blog.
      Με ρωτάς γιατί είναι μόνο για μέλη.
      1. Γιατί ήταν ένας τρόπος που σκέφτηκα προκειμένου να φέρουμε μέλη στους συλλόγους.
      2. Γιατί τα μέλη μας πληρώσανε για όλες τις επαφές που κάναμε με ασφαλιστικές, μεσίτες και τα οδοιπορικά που έχουν γίνει, σε περιοχές της χώρας (π.χ. Θεσσαλονίκη, Κατερίνη).
      3. Γιατί ήταν από τους τρόπους να καταλάβουν οι παραγωγοί ότι ενωμένοι μπορούμε πάντα να πετυχαίνουμε κάτι καλύτερο, απ΄ ότι σαν μονάδες!
      4. Γιατί προκειμένου να μάθω να διαβάζω ασφαλιστήριο έτσι όπως τα γράφουν μου βγήκε το λάδι. Γιατί ανάλωσα τεράστιο χρόνο, αρχικά να φτιαχτούν οι φόρμες ενδιαφέροντος, να γίνουν οι συγκρίσεις μεταξύ των προσφορών που είχαμε λάβει, να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις στις προτάσεις τους, όπως επίσης και όλο το ενημερωτικό υλικό με τα pdf που ενδεχομένως έχεις λάβει. Γιατί για 2 μήνες σχεδόν παράτησα την δουλειά μου προκειμένου να πιάσουμε τον στόχο (πάνω από 300 ασφαλιστήρια και αιτήσεις μέχρι 31/01/2017).
      4. Υποχρέωση αγαπητέ ilias έχω στα μέλη μου, όχι σε εσένα. Δεν σκοπεύω να σε κάνω να μου στήσεις άγαλμα και απ΄ όσο ξέρω δεν μου δίνεις μισθό. Επίσης ξέρω ότι δεν είμαι ασφαλιστής. Αν ήμουν, αφού έφτιαξα ένα από τα καλύτερα συμβόλαια της αγοράς, θα το έδινα και σε εσένα που ΔΕΝ είσαι μέλος.

      Διαγραφή
    5. Όσο για τα δικηγορικά : Επανειλημμένα λες τα ίδια πράγματα. Θα στα ξαναπώ μήπως και αυτήν την φορά με καταλάβεις :
      1. Οι αντιπρόσωποι της ΠΟΣΠΗΕΦ ψήφισαν για το δικηγορικό γραφείο. Πριν την ψηφοφορία είχα σύνδεση μέσω skype στην γενική συνέλευση της Θεσσαλονίκης, (όπως και άλλοι) και ρωτήθηκε η γνώμη μου. Επιλέχθηκαν 2 γραφεία και τελικά λόγω διένεξης που υπήρχε μεταξύ τους επικράτησε το ένα.
      2. Η Ε.Π.Η.Ε. ιδρύθηκε 11/2014 και δεν είχε καμία ανάμειξη ως σύλλογος στην επιλογή του δικηγόρου.
      3. Τον δικηγόρο τον γνωρίζω. Δεν είναι δουλειά μου να σε ενημερώσω για τις αγωγές αλλά δική του. Επειδή όμως έχω ξανακούσει παραγωγό να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του (αν και θυμάμαι ότι έχει στείλει ενημερωτικό υλικό), στείλε μου ένα email με τα ερωτήματα που έχεις και θα φροντίσω να πάρεις απάντηση. Και να πεις και ευχαριστώ που ενδιαφέρομαι να το κάνω, καθώς ούτε γι αυτό σου έχω υποχρέωση, όπως και σε κανέναν άλλο.
      Όσο για τα σχόλια σου περί αμανέ, αν ίσχυε φαντάζομαι δεν θα έπρεπε πλέον να μπαίνω και στον κόπο να σε ενημερώσω πότε θα πληρωθείς, όπως και για οτιδήποτε άλλο. Σεβαστή η άποψη σου, αν θεωρείς ότι είμαστε ίδιοι με άλλον σύλλογο. Αν θεωρείς οτι δεν έχεις σε τίποτα να ελπίζεις είναι επειδή θέλεις να κάθεσαι και να σου έρχονται έτοιμα, λες και είσαι ο Πάπας και εγώ το τσιράκι σου που θα τρέχει για τα δικά σου συμφέροντα. Δεν θέλεις να συνεισφέρεις πουθενά (δεν μιλάω οικονομικά), δεν θέλεις να συμμετέχεις, αλλά θέλεις να έχεις άποψη και να κριτικάρεις τα πάντα και ανώνυμα.
      Για εμένα έχεις λάθος τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι γιατί τότε σε συνάντηση με τους φορείς θα μπαίναμε μέσα και ο κάθε ένας θα εκπροσωπούσε το πάρκο του!

      Διαγραφή
    6. Το θέμα του συμβολαίου συντήρησης στα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι τεράστια παγίδα και ο κάθε παραγωγός οφείλει να αποφύγει πάση θυσία να υπογράψει τέτοιο ασφαλιστικό συμβόλαιο, αφού αυτομάτως κάνει μανάρι τις εταιρείες συντήρησης και τους μεσίτες τους. Την ίδια προσπάθεια να μας εγκλωβίσουν οι εγκαταστάτες έκαναν και όταν στείναμε τα πάρκα, αλλά ευτυχώς επειδή κάποιοι σύνδεσμοι δεν μάσησαν. Σε ένα σωστό συμβόλαιο αρκεί στο θέμα της συντήρησης να αναφέρεται η ετήσια βεβαίωση από τεχνικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι παγίδες για να βγάλουν κάποιοι χρήματα τσάμπα ως μεσίτες όπως ο Παπακυριακού της Voltalia. Αποζημιώσεις χωρίς πρόβλημα σε περιπτώσεις συμβολαίων με την βεβαίωση από τεχνικό, υπάρχουν άπειρες. Όσοι βλέπουν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει, είναι απλά για να δημιουργήσουν πρόβλημα και να τα πιάσουν τα λεφτά όπως θέλουν οι ίδιοι με μεσιτείες. Ευτυχώς είναι τόσο λίγοι και δεν θα καταφέρουν πάλι να χαλάσουν την αγορά, όπως δεν μπόρεσαν όταν προσπάθησαν οι εγκαταστάτες όταν στείναμε τα πάρκα.
      Κατά τα λοιπά όπως ξέρετε η διαφωνία μου με τον Ilias και τον τρόπο του είναι έντονη, κάθετη και σχεδόν πάντοτε, αλλά οχι εξαιτίας αυτού να γράφονται εδώ και να περνάνε με πλάγιο τρόπο ανακρίβειες και μεσιτείες...

      Διαγραφή
  19. Και τελικα απο ενημέρωση για την πληρωμη του Αυγούστου παπαλα....ευχαριστουμε όλους για τα επικα σχολια σας για οτιδήποτε αλλο εκτος του σημαντικοτερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sanas, ακόμα κανείς μας, ακόμα και σύλλογος δεν γνωρίζει περισσότερα για τις πληρωμές Αυγούστου. Κάνε τον κόπο και δες τα προηγούμενα σχόλια.

      Δυσυχώς το μόνο επικό είναι η αδιαφορία σας.

      Διαγραφή
  20. Αγαπητοι Συναδελφοι,, το γραφω για να μεινει και θα το επικαλουμαι,, ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,, ΣΑΣ - ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ !!!!!!,,, Εμεις ως ΣΠΕΦ κανουμε αυτο που πιστευουμε και μπορουμε,, θελω να πιστευω πως θα ακολουθησουν με αναλογες αντιδρασεις και οι αλλοι Συλλογοι,,, ΑΛΛΙΩΣ, ΨΑΞΤΕ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δυστυχώς παρά τα προβλήματα πληρωμών, τα ραγδαία γεγονότα στο θέμα αλλά και τις δικαστικές εξελίξεις που προωθούν οι δύο σύνδεσμοι ΣΠΕΦ ΠΣΑΦ της χώρας, οι μεσίτες κάποιων μικροσυμφερόντων κοιτούν να κάνουν ταμείο σε ασφαλιστικά συμβόλαια και τρίχες κατσαρές... Ντροπή τίποτα παραπάνω . Και επειδή σύνδεσμοι εκπροσωπηςης παραγωγών ποτέ δε στήθηκαν ούτε και πρόκειται μέσα από ασφαλιστικά συμβόλαια, αλλά μόνο μέσα από τη δράση και τις θέσεις τους, για να δούμε όλοι την κατάντια της ποσπηεφ, επηε κλπ και του εξευτελισμένου επίπεδο της, κοιτάξτε στον παρακάτω σύνδεσμο ΡΑΕ την πρόταση που κατέθεσε για τη διατήρηση ή μη της ΠΧΠΕΛ και συγκρίνετε την με του ΣΠΕΦ, της ΕΛΕΤΑΕΝ ή ακόμα και των εχθρών μας ΕΣΑΗ, ΕΣΕΠΠΗΕ, ΔΕΗ κλπ. Και πάνω λοιπόν σ' αυτό το χάλι τους, έρχονται τώρα εδώ τις κρίσιμες αυτές ώρες να πουλήςουν τα αςφαλιςτικά σύμβολα, υπηρεσίες και ανύπαρκτη επιστημοσύνη.

    http://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/activity/global_consultation/history_new/2017/1503_lix_0802.csp?viewMode=normal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστημονικότητα που παρουσιάζεις ότι κατέχεις σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η διαβούλευση της ΡΑΕ αφορούσε την διατήρηση ή μη της ΠΧΕΦΕΛ; Για να καταλάβουμε όλοι εδώ τι γράφεις, η διαβούλευση της ΡΑΕ αφορούσε την κατάργηση ή μη του εν λόγω άρθρου στον ν.4414;; Μα είναι δυνατόν να επικαλείσαι την επιστημονικότητα και να γράφεις τέτοιες αρλούμπες!! Εκτός αν πιστεύεις ότι η πρόταση του ΛΑΓΗΕ, πάλι για τα πλαφόν στην ΠΧΕΦΕΛ, θα έδινε τα εφόδια σε κάποιους να προσβάλλουν τον ν.4414;; Γιατί αν θυμάμαι καλά κάποιοι τον Σεπτέμβριο τοποθετήθηκαν για τα άνω και κάτω πλαφόν στην ΠΧΕΦΕΛ, δηλαδή τότε αυτοί συμφώνησαν στο «ξήλωμα» του ν.4414; Βέβαια τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι σύλλογοι που βρίζεις, ΠΟΣΠΗΕΦ – ΕΠΗΕ - ΕΣΑΦ κατάφεραν τότε να μην υιοθετηθεί από την ΡΑΕ η πρόταση των πλαφόν και του συντελεστή του ΛΑΓΗΕ! Το όφελος από αυτήν την επιτυχία είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο.
      Όσον αφορά την τοποθέτηση των συλλόγων ΠΟΣΠΗΕΦ – ΕΠΗΕ – ΕΣΑΦ στην συγκεκριμένη διαβούλευση είναι απολύτως σωστή και δικαιολογημένη, διότι με επίσημη καταγγελία τους στην ΡΑΕ παρέδωσαν τα στοιχεία τα οποία, κατά την άποψη τους, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το δίμηνο Δεκέμβριο 2016 – Ιανουάριος 2016. Οπότε είναι φυσικό επόμενο να μην τοποθετηθούν σε μια διαβούλευση στην οποία λαμβάνονται υπ΄ όψιν στοιχεία τα οποία, ενδεχομένως, είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης και ελέγχονται τόσο από την ΡΑΕ αλλά και από την DG COMP. Για την πληροφόρηση όλων η ΡΑΕ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα με βάση την καταγγελία των συλλόγων και θα περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής.
      Να θυμίσω ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά πλέον θέτουν το ζήτημα της χειραγώγησης της αγοράς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (βλ. τοποθετήσεις στην διαβούλευση και δημόσιες δηλώσεις) οπότε για άλλη μια φορά επιβεβαιώνετε η ορθότητα των κινήσεων των συγκεκριμένων συλλόγων ΠΟΣΠΗΕΦ – ΕΠΗΕ - ΕΣΑΦ. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν «κατηγορώ» αυτούς που τοποθετήθηκαν στην διαβούλευση με βάση τα στοιχεία των τιμών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διότι δεν είχαν στην διάθεση τους τα συγκεκριμένα στοιχεία της αγοράς που παραδώσαμε στην ΡΑΕ. Βέβαια το να φτάνουν κάποιοι να κατηγορούν τους συλλόγους που έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή κατήγγειλαν επίσημα στην ΡΑΕ την χειραγώγηση της αγοράς και έθεσαν το ζήτημα στην πραγματική του βάση, όχι μόνο δεν δείχνει την επιστημονικότητα τους αλλά μάλλον την υποκειμενικότητα τους η οποία στηρίζεται σε άλλα πράγματα και όχι στο συμφέρον των φ/β παραγωγών.
      Στην κρίσιμη στιγμή που βρισκόμαστε, οι σύλλογοι που βρίζεις επιλέγουν να διαχειρίζονται την πίεση για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και δεν παίρνουν τον εύκολο δρόμο της εσωστρέφειας, της πόλωσης και της δημιουργίας φανταστικών εχθρών. Για το καλό όλων ας προσηλωθεί ο καθένας στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και αφήστε στην άκρη την προσπάθεια διαχωρισμού του κλάδου, είναι πολύ επικίνδυνο!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Καλά εσύ Μπογδάνη σίγουρα πέρνεις παραισθησιογόνα χάπια... Ακόμα και εγώ που είμαι σοβατζής κατάλαβα τότε πως μόνος ο ΣΠΕΦ τον Σεπτέμβριο πάλευε να καταργήσει τα πλαφόν και τους ψευτοσυντελεστές του ΛΑΓΗΕ και τελικά το πέτυχε. Τώρα βέβαια εσύ βάσιζεσαι στη μνημη χρυσόψαρου που έχουνε κάτι ψεκασμένοι δυο τρεις εδώ μέσα και πας να πουλήσεις αυτά που δεν έχεις. Πάντως πριν από κάνα μήνα που σε ξεφτίλισε ο κύριος Κανάκης με τον υπολογισμό της ΠΧΠΕΛ εδώ μέσα πολύ το απόλαυσα, δεν ξέρω βέβαια αν θα σου κάνει τη χάρη να ξανά ασχοληθεί μαζί σου για να σε ξανα στείλει αδιάβαστο...

      Διαγραφή
    4. Μπογδάνη μπορείς να μας δημοσιεύσεις τις θέσεις της επηε στη διαβούλευση ΡΑΕ του περασμένου Σεπτέμβρη για την ΠΧΠΕΛ;;

      Του ΣΠΕΦ είναι πάντως δημοσιευμένες απο τότε:

      http://www.spef.gr/pdf/epistoli_SPEF_Μ210916_kwdikas_SHE.pdf

      http://www.spef.gr/pdf/epistoli_SPEF_Μ_270916_kwdikas_SHE_2.pdf

      Διαγραφή
  22. Για να επανέλθουμε στο κρίσιμο θέμα των εξελίξεων για τις πληρωμές αλλά και των δικαστικών τους επισυνάπτω συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις

    http://www.afo.gr/2016/index.php/news-eidhseis/884-miniseis-dyo-syndesmon-18032017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνάδελφοι μην ασχολείστε με τα παράσιτα του χώρου, ξέρουμε όλοι πλέον πόσα απίδια βάνει ο σάκος του καθενός. Το ότι κάποιοι εδώ προσπαθούν να πουλήσουν ασφαλιστικά συμβόλαια που παντού απέτυχαν, αν και γαργαλάει, δεν θα πρέπει να κάνει κανέναν να ασχολείται με αυτό. Άλλοστε ο Παπακυριακού το είπε και μόνος του, πως πουθενά αλλού δεν τον διαβάζουν, πουθενά αλλού δεν ασχολούνται μαζί του, ούτε και με τα προϊόντα... που πάει να πουλήσει, οπότε ως παράσιτο για τελευταία κίνηση και επειδή είναι αργόσχολος, αναλώνεται εδώ στο blog με άσχετα μικρόθέματα.
    Μην τσιμπάτε, μην ασχολείστε μαζί του, Καμμένο χαρτί ήταν και παραμένει...
    Καλή Κυριακή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΤΩΣ
      Δημήτρης Γ.19 Μαρτίου 2017 - 8:58 π.μ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο κ.κ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ!!!ΕΣΥ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ!!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

      Διαγραφή
    2. Για το τελευταίο τροχό της αμάξης έχεις ακούσει φίλε μου;;; Ε, αυτό είναι ο Παπακυριακού. Δηλαδή άλλοι κοινούν την άμαξα και ο τελευταίος, δηλαδη ο κομμωτής σου, ότι πέσει στο σερβίρει για να σου πει ότι κάτι έκανε κι εσύ τσιμπάς... Δικαίωμα σου να τρως σανό. Έχε ωστόσο κατά νου πως αυτοί που κινούν την άμαξα και τις εξελίξεις για να πληρώνεσαι, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να διαρρέουν πραγματάκια... στο μπλοκ εδώ ή αλλού για να το παίξουν κάποιοι γιατί δεν το έχουν ανάγκη, αφού κάθε μέρα ειναι στα πρωτοσέλιδα στα πραγματικά ΜΜΕ. Και βέβαια εκείνο που μετράει για αυτούς είναι η πίεση που ασκούν να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα και όχι να κάθονται εδώ...

      Διαγραφή

  24. Γιάννης PV Θεσσαλονίκη18 Μαρτίου 2017 - 3:09 μ.μ.ΑΜΑ ΘΕΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ PV, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. Sanas18 Μαρτίου 2017 - 10:43 μ.μ.
    Και τελικα απο ενημέρωση για την πληρωμη του Αυγούστου παπαλα....ευχαριστουμε όλους για τα επικα σχολια σας για οτιδήποτε αλλο εκτος του σημαντικοτερου.ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΔΕΣ AFO.GR ΝΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 50ΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ Λεβέντη μου που δεν έδωσες τίποτα, είσαι ο ιδανικός τσάμπα μάγκας και μας προσφέρεις πάρα πολλά εδώ στο blog με αυτά που γράφεις, βοηθάς πάρα πολύ τις πληρωμές..., μπράβο σου αγόρι μου, συγχαρητήρια...!!

      Διαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δημήτρης Γ.19 Μαρτίου 2017 - 10:15 π.μ.
    Καραγκιοζάκο ,εσύ είσαι ο ΣΠΕΦ ΚΑΙ Ο ΠΣΑΦ?ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!ΑΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ!!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ!!!

      Διαγραφή
  28. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ,

    ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ..........ΑΠΛΑ ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ..........ΚΙ' ΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ..........ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ......ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες φίλε μου, μόνο που είναι εύκολο να βρεις και συμβόλαιο με τρακόσια ευρώ και πάλι χωρίς καμία υποχρέωση για συμβόλαιο συντήρησης. Και οι πέτρες ξέρουμε ότι αυτά που κάνει ο Παπακυριακού είναι για να τα κονομήσει ως μεσίτης από συμβόλαιο συντήρησης. Πάντως για το εμπορικό... του μυαλό....... είναι κρίμα που χαραμίζεται και δεν κάνει καμιά άλλη δουλειά. Εννοώ πως ο χορός της ενέργειας έχει πλήθος μηχανικών και τεχνικών, οι οποίοι δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν χώρο σε κομμωτές να κάνουν καριέρα στο τεχνικό αυτό επάγγελμα. Συνεπώς ο Παπακυριακού παλεύει τσάμπα να κάνει καριέρα σε κάτι που εξ'ορισμού δεν πρόκειται. θα ήταν προτιμότερο λοιπόν τον Ελεύθερο χρόνο του να ανοίξει κανα κομμωτήριο καμιά καντίνα κάτι τελοσπάντων που να του δίνει το πρόσθετο εισόδημα που αναζητά και το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να του πληρώσουν παραγωγοί εδώ.

      Διαγραφή
  29. κ. Παπαδάκη, καμία δεν απαιτεί συμβόλαιο συντήρησης, μόνο στο δικό μας πρόγραμμα.
    Αυτό που όμως όλες απαιτούν είναι είτε ετήσιο (σπάνια) είτε 6μηνιαίο έλεγχο ο οποίος να βεβαιώνεται ενυπόγραφα από τεχνικό. Και επειδή θα σας πήξουν στις ανακρίβειες εδώ μέσα, διαβάστε όλοι το ασφαλιστήριο που έχετε. Τα παραπάνω αναγρόφονται συνήθως σε κάποια παράγραφο με τίτλο " Προϋποθέσεις ισχύος ασφαλιστηρίου συμβολαίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...K. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ........ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.....Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΠΤΕΙ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ........

      Διαγραφή
    2. Εμένα το συμβόλαιο μου απαιτεί ετήσιο τεχνικό έλεγχο και τίποτα παραπάνω δηλαδή 50 € κόστος

      Διαγραφή
  30. Πραγματικά είστε αστείοι. Μπήκατε όλοι μαζί την ίδια ώρα; ε;
    Ο Χρήστος 8:12, ο Κανάκης 8:33 και ο Δημήτρης Γ 8:58.

    Τί ακριβώς έχετε κάνει προκειμένου να πληρωθούμε; Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
    Μετά την κοροϊδία που ρίξατε στους παραγωγούς την ημέρα της πρώτης συνάντησης με τον Σταθάκη, έχετε και θράσος να βγαίνετε και να μιλάτε; Στα καβούκια σας για τουλάχιστον 1 εξάμηνο μήπως και ξεχάσουν οι παραγωγοί τα φύκια που τους πουλήσατε.
    Θέσατε προθεσμίες στον υπουργό. Καμία δεν τηρήθηκε.
    Θέσατε στον Παναγιωτάκη. Αποτέλεσμα το ίδιο.
    Θέσατε στον Λ.ΑΓ.Η.Ε.. Πάλι ΤΙΠΟΤΑ.

    Στείλατε ένα εξώδικο και νομίζατε πώς κάτι έγινε; Έχετε την εντύπωση ότι ίδρωσε το αυτί του Παναγιωτάκη επειδή στείλατε ένα εξώδικο; Είστε σοβαροί;
    Για σχεδόν 2 χρόνια δεν είδατε την πόρτα του υπουργείου ούτε απ΄ έξω. Την ΔΕΗ την είδατε μια φορά τώρα τελευταία. (Ξέχασα, όταν τους είδαμε εμείς ήταν ΜΟΝΤΑΖ!). Σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω μας λέτε ότι αν δεν υπήρχατε εσείς η υπερημερία θα ήταν κατά 1 χρόνο μεγαλύτερη; Υπάρχουν παραγωγοί που δεν γνωρίζουν, αλλά πραγματικά πρέπει να τους περνάτε για ηλίθιους!
    Δελτίο τύπου από την δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό γιατί δεν βγάλατε; Μήπως γιατί στην συνάντηση υπήρχαν και άλλοι 3 σύλλογοι; Ευτυχώς δηλαδή που το κανονίσαμε να μην είστε μόνοι σας, γιατί πάλι παπατζιλίκι θα πουλάγατε!
    Το χειρότερο όλων είναι το εξής: Ακόμα και στο θέμα των πληρωμών που μας αφορούν όλους, επιλέξατε να κινηθείτε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπούκαρε η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού στη ΔΕΗ για να τελειώνει κάποια στιγμή το σήριαλ με την χειραγώγηση και τις στρεβλώσεις που δημιουργεί και πίνουν το αίμα των υπολοίπων και βρέθηκε ο οικοδόμος Μπογδάνης να κάνει καταγγελία στην ΡΑΕ ΥΠΕΡ της Δ.Ε.Η.!!!! Δηλαδή ότι οι απλοί χειραγωγούν την αγορά.... καλά εδώ γελάμε!!!!! Η ξεφτύλα του κομματικού ψευτοσυνδικαλισμού στο τελείωμα της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δημήτρης Γ.19 Μαρτίου 2017 - 11:42 π. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ γελοίος ΦΙΛΕ ΜΟΥ (που προκαλεί το γέλιο
    που τον σχολιάζουν, τον κοροϊδεύουν
    ανάξιος λόγου, ασήμαντος
    παράλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απόσπασμα από δελτίου τύπου 5/10/2016 στο οποίο αναγράφουμε «τι θα γίνει» με την απόφαση της ΡΑΕ όσον αφορά την διαβούλευση του Σεπτεμβρίου για την ΠΧΕΦΕΛ. Όντως τα γραπτά μένουν γιατί την άλλη φορά με την λύση του Μαρτίου για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ γράφατε για υπόγεια lobbing και κρυφά σχέδια κτλ.
    http://energypress.gr/news/pospief-kai-epie-diamartyrontai-gia-ti-stasi-pliromon-tis-dei-pros-ton-elape
    «…. 26/9/2016: Τέθηκε έντονα στο Υ.Π.Ε.Ν. το θέμα των εισηγήσεων του Λ.Α.Γ.ΗΕ., όσον αφορά την μεθοδολογία υπολογισμού του νέου εσόδου του Ε.Λ.Α.Π.Ε. (ν.4414 αρ. 23). Υπήρξε διαβεβαίωση ότι η εν λόγω μεθοδολογία θα εξεταστεί από την Ρ.Α.Ε. με βασικό γνώμονα την αιτιολογική έκθεση του ν.4414 όσον αφορά την θεσμοθέτηση του εν λόγω εσόδου...»
    Να θυμίσω επίσης ότι στις αρχές ο Οκτωβρίου ο τέως Υπουργός ΠΕΝ έδωσε, αναδρομικά από την αρχή του 2016, το 72% των εσόδων από τους ρύπους (ήταν 60%) και για το 2017 ανέβασε στο 100% (από 75%) την χρέωση στους Προμηθευτές για την ΠΧΕΦΕΛ. Οπότε καταλαβαίνει μέχρι και ο τελευταίος εδώ μέσα γιατί δεν προχώρησε η πρόταση του ΛΑΓΗΕ. Οι αρμόδιοι «φοβήθηκαν» ότι δεν θα κλείσει το έλλειμμα με βάση την μνημονιακή υποχρέωση στο τέλος του 2017 και θα είχαν χοντρότερα προβλήματα με την τρόικα . Να θυμίσω ότι κάποιοι έβριζαν ασυστόλως τον Αύγουστο του 2016 όταν αναφέρθηκε ότι το λογιστικό έλλειμμα δεν κλείνει όπως ψηφίστηκε ο 4414 και ότι χρειάζονταν και άλλα έσοδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ο ΣΠΕΦ τον Σεπτέμβριο κέρδισε τη μάχη, πήγατε εσεισ Οκτωπβριο και πασαλειβατε... και αναμασαγατε. Απο πρωτογενείς θέσεις και κείμενα, το αποπλυτο Τίποτα!!

      Διαγραφή
  36. Όσο για την καταγγελία στην ΡΑΕ, ας την δημοσιεύσει ο λαλίστατος συνάδελφος, που λέει ότι υπερηφανευόμαστε ότι είναι υπέρ της ΔΕΗ, να δούμε τι γράφει - να δούμε όλοι αν είναι υπέρ της ΔΕΗ!! Ανοίξατε πάλι τον ανεμιστήρα με την λάσπη, δηλαδή κατά την επιστημονική σας άποψη ο οικοδόμος έκανε καταγγελία στην ΡΑΕ υπέρ της ΔΕΗ και η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έσπευσε να ορίσει επιτροπή για να την εξετάσει!! Δηλαδή με βάση την επιστημονικότητα σας η ΡΑΕ συνδράμει στον κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό και στηρίζει την ΔΕΗ; Πόσες αρλούμπες θα γράψετε επιτέλους, όχι μόνο δεν καταλαβαίνετε τι γράφετε αλλά φτάσατε να κατηγορείτε και την ΡΑΕ για κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό;; Η ΡΑΕ δεν είναι αυτή που κάλεσε την ΔΕΗ για εξηγήσεις όσον αφορά την καταβολή του ΕΤΜΕΑΡ, τα δημοσιεύματα για την επικείμενη έρευνα της ΡΑΕ ξεκίνησαν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2016.
    Επειδή τα γραπτά μένουν απόσπασμα από δελτίο τύπου 21/10/2016 των συλλόγων ΠΟΣΠΗΕΦ – ΕΠΗΕ – ΕΣΑΦ, αυτών που βρίζεται σε κάθε σας post.
    «… Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στα αριθμητικά δεδομένα που έχουμε στην διάθεση μας τα οποία αποδεικνύουν ότι η Δ.Ε.Η. στο παρόν καταβάλλει στον Λ.ΑΓ.Η.Ε. το Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. του Φεβρουαρίου του 2016. Γεγονός το οποίο θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπ ΄οψιν από την Ρ.Α.Ε. όσον αφορά την σύννομη λειτουργία της Δ.Ε.Η. σε σχέση με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο. Για την άρση των ασαφειών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θυμίζουμε ότι, ο Κώδικας Διαχείρισης Συστήματος (ΦΕΚ Β’ 103/31.1.2012) όπως ισχύει, δεν προβλέπει καμία πίστωση όσον αφορά την καταβολή του Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. από τους Προμηθευτές στον Διαχειριστή του Συστήματος (Α.Δ.Μ.Η.Ε.). Με βάση τα προαναφερόμενα αλλά και το γεγονός ότι η Δ.Ε.Η., κατά δήλωση του κ. Παναγιωτάκη έχει 5.5 εκ. συνεπείς πελάτες, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα
    « που βρίσκονται τα χρήματα τα οποία έχει καταβάλλει ο καταναλωτής, τους τελευταίους 7μήνες, για την διακριτή χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ;».
    Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και γνωστοποιούμε ότι, οι πρακτικές της Δ.Ε.Η. αλλά και η ανοχή αυτών από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους όχι μόνο δεν περνάνε απαρατήρητες σε επίπεδο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά δημιουργούν ιδιαίτερους προβληματισμούς και στο επίπεδο των τελικών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικολογίες, καραγκιοζιλίκια και ούτε μισό νούμερο!! Κομπογιανιπτες της δεκάρας, ντροπή του κλάδου!!

      Διαγραφή
  37. Εσύ Δημήτρης Γ δεν ήσουν ο λαλίστατος που για κάποιες μέρες τον Οκτώβριο με κατηγορούσες σε όλα τα blog ότι συγκαλύπτω σκάνδαλα εκατομμυρίων;; Θύμισε μου τον λόγο…. μήπως γιατί έγραψα ότι δεν υπάρχει καμία πίστωση μ+3 για την καταβολή του ΕΤΜΕΑΡ!! Αλήθεια εκείνο το ΦΕΚ του Σεπτεμβρίου 2016 με την απόφαση της ΡΑΕ από τον Μάιο 2016 τι έλεγε για την καταβολή του ΕΤΜΕΑΡ;; Τι να πω για την κατάντια που παρουσιάζουν κάποιοι, τι να πω που έγραφαν και αποδέχονταν ως υπαρκτή την πίστωση του μ+3 που δεν υπήρχε και δικαιολογούσαν την ΔΕΗ να καταβάλλει το ΕΤΜΕΑΡ μετά από 3 μήνες!! Αυτό είναι σκάνδαλο ή όχι;; Ας το σκεφτούν οι αναγνώστες του blog!!

    Για να καταλάβουν όλοι, όταν έθεσαν με νούμερα οι σύλλογοι ΠΟΣΠΗΕΦ – ΕΠΗΕ – ΕΣΑΦ (που κάποιοι βρίζουν χωρίς ίχνος επιχειρήματος) το θέμα της παρακράτησης του εισπραχθέντος ΕΤΜΕΑΡ από την ΔΕΗ, οι ίδιοι της έδιναν δίμηνη πίστωση και αυτοί χωρίς κανένα ίχνος ντροπής βγαίνουν ξανά τώρα και βρίζουν από πάνω!!

    Πόσες αρλούμπες μπορείτε να γράψετε μέσα σε δυο ώρες είναι κάτι το οποίο κάθε φορά με εκπλήσσει και όχι ευχάριστα αλλά δυσάρεστα!

    Επιτέλους σταματήστε με τα συνεχόμενα ψεύδη και τις ελεεινές επιθέσεις σε συλλόγους να σπέρνεται την διχόνοια και να τρέφετε την διαίρεση του κλάδου, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  38. Το τι κάνουν οι φορείς στις συναντήσεις τους άλλοι τα κρατάνε κρυφά και όχι αυτοί που βρίζεις, ακόμα δεν ξέρουμε από κάποιους συλλόγους τι έγινε στην συνάντηση στης 1/3/2017 !! Τα γραπτά μένουν και όχι τα υπόγεια lobbing!! Για τα νούμερα και τα στοιχεία βγάλε στο blog την καταγγελία που κατέθεσαν οι σύλλογοι στην ΡΑΕ να δούμε αν τα νούμερα είναι σωστά!! Βγάλτη να δούμε όλοι μας ότι είναι υπέρ της ΔΕΗ και να αποδειχθεί ότι και η ΡΑΕ πράττει υπέρ της ΔΕΗ όπως είπες, εκτός εάν δεν κατάλαβες τι είπες πάλι. Γιατί κάτι ψέλλιζες σε προηγούμενο post ότι στην διαβούλευση του Φεβρουαρίου το θέμα ήταν η διατήρηση ή μη της ΠΧΕΦΕΛ!!
    Σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους που έχουν επιστημονικότητα δεν αναγνωρίζαμε επίσημα την μη υπαρκτή πίστωση του μ+3 στην ΔΕΗ, ούτε βγήκαμε να βρίζουμε τους πάντες πόσο μάλλον χωρίς κανένα επιχείρημα. Ακόμα δεν μου είπες τι γράφει αυτό το περίφημο ΦΕΚ του Σεπτεμβρίου για την απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ!!
    Τώρα για τις υπερημερίες άστο καλύτερα γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, δεν είναι πολλές οι μέρες που κάποιοι έταζαν εκατομμύρια!! Τα άλλα τα ωραία για τα μαξιλαράκια και τα γλυψίματα άστα στην άκρη γιατί για τα γεγονότα του Φεβρουαρίου δεν έχει βγάλει άχνα κανένας!! Τώρα για το θέμα των χρήματων που έδωσε το Δημόσιο πριν δυο βδομάδες μην αρχίζεις και εσύ τα «κατόπιν δικών μας ενεργειών» γιατί θα είσαι για γέλια και για κλάματα!!
    Η θέση των συλλόγων στην διαβούλευση είναι απολύτως ορθή και δικαιολογημένη, διότι και εσύ ο ίδιος ανέφερες ότι η DG COMP ελέγχει για χειραγώγηση της αγοράς την ΔΕΗ και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει αυτό το ζήτημα!! Αφού συμφωνείς ότι υπήρξε χειραγώγηση γιατί πρέπει να ληφθούν υπ΄ όψιν από την ΡΑΕ, για την μείωση του πλαφόν, τα χειραγωγημένα στοιχεία για την ΟΤΣ και την ΠΧΕΦΕΛ και σε αυτό το γεγονός να συμμετέχεις κιόλας;;; Όσο για την επιστημονικότητα και τα πτυχία τα είπαμε και πιο πριν μην επαναλαμβανόμαστε!! Τόσο πολύ επιστημονικότητα που έβγαλες όχι μόνο ότι η ΡΑΕ «παίζει» παιχνίδι υπέρ της ΔΕΗ και ενεργεί με βάση τον κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό αλλά ότι την παρέσυρε ένας οικοδόμος που δεν ξέρει τίποτα!! Τι να πώ περεταίρω, εδώ έφτασες να μου καταλογίζεις κείμενα άλλων και να με βρίζεις και από πάνω, τι να λέμε τώρα στην ΡΑΕ θα κωλώσεις !! Πόσο χαμηλά θα πέσεις, αν αυτό δεν είναι κατάντια για τον κλάδο άραγε τι είναι!! Σταματήστε το θέμα της πόλωσης που οι ίδιοι ξεκινήσατε γιατί επαναλαμβάνω τα πράγματα δεν πάνε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τολμάς βγάλε νούμερα και τις θέσεις σου σε δελτία τύπου για να σας ξεφτυλισουν οπως άπειρες φορες εδώ. Ακόμα γελάμε με τους γελοίους υπολογισμούς σου στη χρέωση προμηθευτών και τη ρόμπα που σε κατάντησε τοτε ο κ. Κανάκης. Άλλα που να τολμήσεις... Νομιζεις πως την βρήκες τη συνταγή της Παπάντζας με αντιγραφές, πασαληματα και πάντα κατόπιν εορτής γενικόλογες ψεύτοπροβλέψεις. Εγώ πάντως να ξέρεις χαίρομαι για την ισοπέδωση που τρώτε κάθε δυο τρεις μήνες εδώ, έτσι για να βλέπουν οι κανα δυο ψεκασμένοι που σας παρακολουθούν τι κουμάσια είστε. Λοιπόν τώρα στην υγειά σου τα λουκέτα αντί για κλειδαριές... πήγαινα πουλήσεις τη συμβόλαιαρα σου....

      Διαγραφή
  39. Μηπως Συναδεφοι,, λεω τωρα,, να το ληξουμε εδω !!!!!!,,, εχετε σκεφτει πως εκτος απο εμενα και αιντε δυο - τρεις αλλους, δεν σας καταλαβαινει κανεις !!!!!!!!,, εχετε σκεφτει πως εχουμε ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ, και αυτος ειναι η ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ που με τσαμπουκα μας επιβαλει η ΔΕΗ !!!!!!!,, και πως αυτος ο τσαμπουκας δεν σπαει με λογια αλλα ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΑ !!!!!!!!!,,, αιντε λοιπον να στηριξουμε ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,, πχ την νομικη προσφυγη του ΣΠΕΦ εναντιον του Παναγιωτακη,, και σε οτι αλλο σκεφτει και αποφασισει να καταθεσει τεκμηριωμενα ο οποιοσδηποτε !!!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!!!!!
    ΤΙ ΛΕΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΧΙΟΚΟ ΚΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

      Διαγραφή
  41. ....... ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ......ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ...... ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ......ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ....ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ......ΓΕΜΗ.....ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ.......ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΜΗΝΑ.........ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. http://energypress.gr/news/anoikto-paramenei-akomi-thema-toy-daneioy-200-ekat-eyro-sti-dei-sto-pio-eyaisthito-simeio-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ποτε θα ξεκηνησει ο Αυγουστος...........................................??????????????????????????????????????????????????????????????οοοοοοοοοοοοοοεεεεεεεεεεεεεεεοοοοοοοοοοοοοοο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την κατάσταση της ΔΕΗ : http://news247.gr/eidiseis/gnomes/thodoris-panagoulis/apo-ton-mposko-ksekinaei-h-xreokopia.4584122.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για μια στιγμη Συναδελφοι,, για να μην τρελαθουμε εδω μεσα !!!!!! ηξερε η ΔΕΗ απο χρονια πως θα χασει το 40% της παραγωγης και το 20% της διαθεσης !!!!!!!!!!! ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ !!!!! ,, ΤΙΠΟΤΕ,,, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΕ,,, και τωρα μας λεει τι !!!!,, πτωχευει η ΔΕΗ , πτωχευει το ΚΡΑΤΟΣ !!!,, ειχανε και απειλουσαν οι Συναδελφοι της ΓΕΝΟΠ του Παναγιωτακη, την Χωρα για δεκαετιες με τον ΔΙΑΚΟΠΤΗ και κανουν τα ιδια τωρα με την πτωχευση της ΔΕΗ !!!!!,, και τι πρεπει να γινει !!!!! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΩΝ και ολων των ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ !!!!,, δηλ ΕΛΕΟΣ !!!! ,, μεχρι ποτε θα τους ταιζουμε !!!!!,,,
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ,, ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μοναδική βιώσιμη και δίκαιη λύση είναι αυτό που προτείνει η Τροικα (θεσμοί για την κυβέρνηση):

    Πώληση μονάδων τηε ΔΕΗ.

    Εμείς ως θύματα της δεσπόζουσας θέσης του ζόμπι "ΔΕΗ" μόνο να ωφεληθούμε θα έχουμε.
    Με μέρος του τιμήματος θα εξοφληθούμε και θα μειωθεί το ειδικό βάρος του στρατηγικού μας αντιπάλου, που δεν είναι άλλος απ' την κατοχή των συνδικαλιστών στο ενεργειακό σύστημα που οδηγεί σ' αυτό που ζούμε: το πλιάτσικο στο βιος μας.

    Μικρότερη ΔΕΗ σημαίνει πιο ανοικτή αγορά και μικρότερος κίνδυνος για όλους.

    Η ΔΕΗ νομίζει οτι είναι το κράτος.

    Δυστυχώς δεν είναι παρά το πρόβλημα.

    Το κράτος είναι οι ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΓΗΕ, τους οποίους το ζόμπι ΦΕΣΩΝΕΙ.

    Ολόψυχα όλοι μας υπέρ της πώλησης. Κάτι που οι σύλλογοι πρέπει να πάρουν ζετσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια Συναδελφε,, οπως παντα ειναι στην μεση !!!

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά Idv. Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ τα έχει πει από καιρό επίσης.

      http://www.spef.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/item/632-o-stelios-loumakis-sto-sbc-tv

      Διαγραφή
  47. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ????ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΕΙ CASH FLOW ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ????ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χειραγώγηση της αγοράς και της ΟΤΣ προς τα κάτω από τη ΔΕΗ τους 2,5 μήνες της ενεργειακής κρίσης καταγγελλει η ΡΑΕ.

    http://energypress.gr/news/nektaria-karakatsani-oi-paragontes-poy-epedrasan-kata-tin-energeiaki-krisi-i-antimetopisi-tis

    Για συντομία συμπερασμάτων, μεταφέρω αυτούσιο το πολύ καλό σχόλιο που ανάρτησε από κάτω η συνάδελφος μηχανικός κα Αναστασίου.


    Δύο κομβικά συμπεράσματα της ΡΑΕ για την κρίση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το προηγούμενο 3μηνο:
    1. Η ΔΕΗ χειραγώγησε με (0,5 TWh ήτοι 7%) υπέρδηλώσεις λιγνιτικών στον ΗΕΠ και πάλι προς τα κάτω την ΟΤΣ, εξ´ου και το πάρτυ των εξαγωγών. Παρά τις αποκλίσεις άπληστα που προκάλεσε, αντί να χάσει χρήματα, κέρδισε κιόλας, αφού οι ζημιές από τις αρνητικές αποκλίσεις των λιγνιτικών της υπερκαλύφθηκαν από τα κέρδη από τις θετικές αποκλίσεις των υδροηλεκτρικών της!!. Όσο για τα κέρδη της από την τεχνητή συμπίεση της ΟΤΣ, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Κατά τα άλλα κάποιοι έσπευσαν να καταγγείλουν χειραγώγηση της αγοράς από τους ιδιώτες...
    2. Με αφετηρία την εφαρμογή του χειμερινού πακέτου της ΕΕ στον ηλεκτρισμό μπαίνει φραγμός στους μηχανισμούς επάρκειας (ΑΔΙ, διακοψιμοπτητας κλπ) εφόσον η ευρωπαϊκή μελέτη 10ετους επάρκειας του ENTSO-E δεν τους βρίσκει απαραίτητους. Δηλαδή τα εθνικά μαγειρέματα τέλος. Πριν την θέσπιση μάλιστα τέτοιων μηχανισμών, η αγορά θα πρέπει να επιτρέπεται να αναδείξει πχ στην ΟΤΣ τα κόστη της απουσίας των μηχανισμών αυτών σε καθημερινή βάση, πριν δηλαδή εγκριθεί η θέσπιση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά φαίνεται με ακούει το σύμπαν αν όχι μόνο η ΡΑΕ όταν ταχωνα χθες στον Μπογδάνη, που βγήκε ο άσχετος να καμαρώσει για την μπουρδοκαταγγελία της επηε στην ΡΑΕ, πως δήθεν η ΔΕΗ ήταν το θύμα και όχι ο θύτης στις χειραγωγήσεις. Μπογδάνη απέτυχες και πάλι!!! Οπως πριν δυο μηνες στα νούμερα της ΠΧΠΕΛ και εγινες ρόμπα εδώ!!! Καλά δεν βαρέθηκες τα χαστούκια; τι μαζοχα εισαι εσύ....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  49. Πωλείται Φ/Π στη Β.Ελλάδα (νομός Σερρών) ονομαστικής ισχύς 20KWp και τιμή πώλησης ενέργειας 0.45058 €/KWh. Το πάρκο συνδέθηκε τον Μάρτιο του 2011 και η σύμβαση με τη ΔΕΗ είναι για 20 χρόνια.
    Εάν υπάρχει ενδιαφέρον παρακαλώ επικονωνήστε στο email:
    face2605@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. k.k ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ έχετε καμμιά πληροφόρηση για πληρωμές Αυγούστου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  51. Δημήτρης Γ.ΕΣΕΙΣ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΈΡΕΤΕ ΟΛΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ!!!!!!!!!!!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Είμαι Αθήνα για μερεμέτια δουλειές την περίοδο αυτή, σοβαντίζω σπίτι και σήμερα πήγα στο ΛΑΓΗΕ τα τιμολόγια μου και δεν υπάρχει κάτι για πληρωμές ακόμα από το γραφείο του Μπότση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κάνεις συντήρηση στο πάρκο σου απλά σοβάντιζε το και όλα οκ μην μασας δεν χάνεις τίποτα οι άλλοι που πληρώνουν είναι κοροιδα.

      Διαγραφή
    2. 50 € το χρόνο φίλε ο τεχνικός έλεγχος, άντε 100 άμα είναι και λίγο αργοι οι τεχνικοί. Και πουσαι μην μπερδεύεις το ξεχορτάριασμά με την συντήρηση, δεν περιλαμβάνεται στα συμβόλαια συντηρήςης το ξεχορτάριασμά.

      Διαγραφή
    3. Τώρα εσύ άμα είσαι τελείως άσχετος και θέλεις συμβόλαιο συντηρησησ για να κοιτάει το Sunnyportal άλλος, πρόβλημα σου φίλε μου, πάρε τους και στο σαλόνι σου!!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Λες πολλά κύριο χαρακτηριστικό αυτών που δεν γνωρίζουν τίποτα και χωρίς επιχειρήματα μείνε στους σοβάδες και άσε τα φωτοβολταϊκά καλύτερα.
      Πάμε κόντρα όποτε θες με πάρκο που συντηρείτε σωστά να δεις πόσα χάνεις το χρόνο από την βλακεία σου αλλά ποιος είμαι εγώ που θα σου ανοίξω τα μάτια εσύ βλέπεις τα 800 ευρώ δεν βλέπεις τα πεντοχίλιαρα που χάνεις από μικρή παραγωγή.
      Πάντως άμα είναι να βάψω σπίτι εσένα θα πάρω δεν θα το βάψω μόνος μου.

      Διαγραφή
    6. Δημήτρη αργά η γρήγορα θα το κάνεις το συμβόλαιο συντήρησης γιατί άμα άκουγες τον κατασκευαστή που σου το έφτιαξε σου είπε να το συντηρείς για να έχεις το 100%.
      Απλά τώρα χάνεις 5-7% και δεν το καταλαβαίνεις όταν σε 2-3 χρόνια θα φτάσεις στο 20% τότε θα το καταλάβεις και θα λες στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.
      Βασικά αν δεν είχες το σύνδρομο καταδίωξης που σε διακρίνει θα άνοιγες τα μάτια σου το μίσος όμως που τρέφεις για τους συνανθρώπους σου σε τυφλώνει.
      Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση σου χρήζει ιατρικής παρακολούθησης αλλά φαντάζομε ότι δεν περισσεύουν και πολλά από το πάρκο σου για γιατρό επειδή το πάτωσες το κακόμοιρο για αυτό πας να βγάλεις λεφτά από τους σοβάδες.

      Διαγραφή

  53. Τέλος η SMA από Ελλάδα


    31 Μαρτίου κλείνει οριστικά τα γραφεία της στην Ελλάδα η ελληνική θυγατρική της γερμανικής εταιρείας φωτοβολταϊκών μετατροπέων SMA Hellas.

    Η τεχνική υποστήριξη των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε λειτουργία θα συνεχιστεί, από την Aktor Facility Management, η οποία και αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ελπίσουμε ότι η εξυπηρέτηση πελατών και η τεχνική υποστήριξη της εταιρίας θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και δεν θα έχουμε θέματα όπως με άλλες εταιρίες που π.χ. για τεχνικό έλεγχο inverter, φεύγει και πάει Γερμανία και μετά από κανένα μήνα έρχεται πίσω. Χώρια όλα τα έξοδα.

      Διαγραφή
  54. Ακόμα δεν έβαλες μυαλό, χθές δεν έλεγες ότι η καταγγελία των συλλόγων είναι υπέρ της ΔΕΗ, αφού την ξέρεις όπως λες, βγάλτη να δούμε όλοι τι γράφει!! Βγάλτη να δούμε ότι είναι υπέρ της ΔΕΗ και ότι την εμφανίζει ως θύμα, βγάλτη να δούμε όλοι ότι η ΡΑΕ παίζει υπέρ της ΔΕΗ και συνδράμει στον κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό!! Δείξε μας επιτέλους που υπερηφανεύτηκα ότι η ΔΕΗ είναι το θύμα!!

    Προφανώς συνεχίζεις την λάσπη στον ανεμιστήρα γιατί το πρόβλημα σου δεν είναι το χάλι που ζούμε όλοι, αλλά οι σύλλογοι και κάποιοι συγκεκριμένοι παραγωγοί!! Συνάδελφε Αία μπορείς άνετα να διακρίνεις ποιους βλέπουν κάποιοι εδώ μέσα για εχθρούς, οπότε καταλαβαίνεις πολύ καλά ποιοι προσπαθούν χωρίς κανένα στοιχείο να διασπάσουν τον κλάδο, σε στιγμή που τα πράγματα δεν πάνε καλά!! Αλήθεια πως αντιλαμβάνεται ένας παραγωγός την προσπάθεια κάποιων με βρισιές και με επιχειρήματα στηριγμένα στην φαντασία τους (αφού δεν έχουν καμία απόδειξη των όσων λένε), να στοχοποιούν συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους;;;

    Η καταγγελία έχει κατατεθεί, εκεί που ορίζει ο ν.4001/2011 στην ΡΑΕ και η Ανεξάρτητη Αρχή, που σήμερα ως δια μαγείας υποστηρίζεις γιατί χθές καταλάβαμε όλοι τι έλεγες, έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί από επιτροπή της. Δεν γνωρίζει κανένας, σώφρον, ποιο θα είναι το πόρισμα της επιτροπής αλλά θα σταθώ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αφού ως λαλίστατος το ανέφερες!! Αν λάβουμε υπ΄ όψιν και το σημερινό δημοσίευμα από την τοποθέτηση της κ. Καρακατσάνη, μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ, σημαίνει ότι η καταγγελία των συλλόγων, για να αποφασίσει η Ολομέλεια της ΡΑΕ να εξεταστεί απο επιτροπή της, έχει τα κατάλληλα στοιχεία-ενδείξεις για την χειραγώγηση της αγοράς το επίμαχο δίμηνο. Η τοποθέτηση της κ. Καρακατσάνη στο συγκεκριμένο δημοσίευμα σε συνάρτηση με την απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ να προχωρήσει σε έρευνα της καταγγελίας των συλλόγων κάτι σημαίνει!! Μήπως σημαίνει ότι αυτά που λες είναι αρλούμπες, διότι είναι φυσικό επόμενο, όταν στην τοποθέτηση της αναφέρει συγκεκριμένα ζητήματα χειραγώγησης απο την ΔΕΗ δεν θα αποφάσιζε η Ολομέλεια της ΡΑΕ να εξετάσει μια λαδόκολλα που όπως λες εμφανίζει την ΔΕΗ ως θύμα και να συνδράμει στον κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό! Θα περιμέναμε όλοι να ανασκευάσεις την ακατάσχετη χθεσινή μπουρδολογία σου αλλά όπως προείπα εσύ μυαλό δεν έβαλες ακόμα και όσο προσπαθείς με ανύπαρκτα επιχειρήματα να διαβάλλεις τους συναδέλφους σου τόσο πιο πολύ εκτίθεσαι!! Τελικά ο χαρακτήρας δεν αλλάζει!!

    Θα επαναλάβω και ας γίνομαι κουραστικός, σταματήστε το «παιχνίδι» της εσωστρέφεια και της πόλωσης, δεν έχουμε κανένα κέρδος ως κλάδος με την προσπάθεια σας να δημιουργείται φανταστικούς εχθρούς εντός των πυλών!! Οι εχθροί είναι απέξω από τον κλάδο ενώ εσείς επιτίθεστε ακατάπαυστα με ανεξήγητο μένος στους συναδέλφους σας!! Μπορούν όλοι να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου φιλαράκο για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Η ΔΕΗ είναι αυτή που χειραγωγούσε την αγορά, το ξέραμε και οι πέτρες. Μπούκαρησε η ευρωπαΐκή επιτροπή μέσα για να κάνει έλεγχο κι εσύ ως γνήσιο κομματόσκυλο πήγες για να πουλήσει εκδούλευση και για να γλείψεις, να υποβάλεις λαδόκολλα ψευτοκαταγγελία ότι φταίνε ταχαμου οι ιδιώτες... Λοιπόν για να μην ξεφτιλίζεσαι άλλο παριστάνοντας τον κομπογιανιτη, σου προτείνω θέση στο συνεργείο μου να κάνεις χαρμάνι για τον ασβέστη 20 € τη μέρα!!! Μόνο αρχιτέκτονα μη μου ζητήσεις να σε βάλω αγράμματε!!
      Τουλάχιστον ο φίλος σου ο κομμωτής πετυχε και κάτι, να βαφτίσει τις κλειδαριές λουκέτα !!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μπογδάνη μόλις σταματήσετε να αντιποιείστε την ιδιότητα του μηχανικού ή εν γένει του επιστήμονα που δεν είστε, να είστε σίγουρος ότι το κλίμα στα blogs θα ηρεμήσει. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εξευτελίζετε τον κλάδο παριστάνοντας τους προέδρους συλλόγων χωρίς καμία επιστημονική ή έστω τεχνική κατάρτιση. Αν ως άνθρωποι δεν έχετε την προσωπική αξιοπρέπεια για να το καταλάβετε, μην απορείτε που με σκληρό τρόπο σας επιβάλλει η ίδια η αγορά το να εξαφανιστείτε.

      Διαγραφή
    3. Μπογδάνη εγώ στα λέω σταράτα, αν τολμάς βγάλε την λαδόκολλα να δούμε όλοι τη μελετάρα σου!!! Που ξέρεις μπορεί να απολυσουν την Καρακατσάνη (έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) από την ΡΑΕ για χαρη της μελέτης... σου και να προσλάβουν εσένα... που με το ζόρι έβγαλες το γυμνάσιο μέχρι τη μέση...!!! Μετά θα στείλουμε την Καρακατσανη να φτιάχνει χαρμάνι στην οικοδομή και εσένα στην πρυτανεία..... χαχαχα!!

      Διαγραφή
    4. Που να τη βρούνε κύριε Κανάκη την αξιοπρέπεια αυτά τα μούτρα. Αυτοί είναι ο ορισμός της αρπαχτής και του επιτήδειου. Το πρόβλημα τους είναι ότι νομίζουν τον υπόλοιπο κόσμο ταχα πιο χαζό από τους ίδιους. Εκεί την πατάνε και βέβαια στο internet, που έχει την ευκαιρία ο καθένας που γνωρίζει τα πράγματα να τους τελειώσει. Για να το πω λαϊκά, αν δεν υπήρχε το internet και ο ΣΠΕΦ που πυροβολάει γνώση χρόνια τώρα, οι τσουκνίδες αυτεσ θα 'χανε κάνει καριέρα βάζοντας ανυποψίαστους παραγωγούς στο χέρι!!! Πήγε το άλλο το λαμόγιο της επηε ο κομμωτής να πουλήσει συμβολαίο ασφάλειας, έφαγε τα μούτρα του, και άρχισε μετά εδώ μέσα κουτοπόνηρα να μας πουλάει φύκια για κορδέλες... Που πήγε ο άχρηστος και έβαλε υποχρεωτικά το συμβόλαιο συντήρησης για να ξοδεύετε ο παραγωγός 1000 € το χρόνο και να κακομαθαίνουν οι ασφαλιστικές, με αντάλλαγμα της κλειδαριάς λουκέτα λέει.... ουστ!!

      Διαγραφή
    5. Δημήτρης Γ ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές ειδικός στα Φ/Β, στις συντηρήσεις στις ασφάλειες, στους σοβάδες στην χειραγώγηση της ΟΤΣ δώστε του ρε παιδιά έναν σύλλογο κάτι μπας και συνέλθει ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
  55. Φανατικος οπαδος σου Δημητρη Γ. συνεχισε τη καλη δουλεια που κανεις γεμισε ολο το blog απο το πρωι μεχρι το βραδυ να σε χορταινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παρακαλώ τους συνάδελφους παραγωγούς όταν θέλουν να απαντούν σε κάτι να απαντούν με επιχειρήματα γιατί μόνο έτσι θα πάει μπροστά ο κλάδος. Αδιαφορώ ποιο έκανε πρώτος την κίνηση για να πάρει τα εύσημα. Το αποτέλεσμα με νοιάζει που είναι να σώσω τις επενδύσεις μου και αυτό νομίζω μας αφορά όλους.
    Δεν είναι επιχείρημα για να μειώσει ο Α τα λεγόμενα το Β να επικαλείται το επίπεδο μόρφωσή του Β. Είναι καθαρά ρατσισμός και μειώνει τον κλάδο...
    Υπάρχει διαφορά στην παιδεία και στη μόρφωση. Ένας μορφωμένος δεν έχει απαραίτητα παιδεία....
    Αν θέλετε να δούμε εδώ να εκφέρουμε άποψη μόνο όσοι είμαστε διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί μέλη ΤΕΕ με αποδεδειγμένοι εμπειρία στο χώρο ενέργειας και μάλιστα πριν το 2006 που ξεκίνησαν τα φωτοβολταικά κανένα πρόβλημα. Ούτε 20 άτομα δε θα μείνουμε έτσι εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι τον τσαρλατανισμό, τα ψέμματα και τις κουοπονηριες δεν τα ανέχομαι και θα τα χώνω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  57. δεν φτανουν τα χρηματα για να ξεκινησει ο αυγουστοσ αυριο.......... εαν γινει το cash flow τησ δεη την πεμπτη και εμφανιστουν τα χρηματα στον λαγηε θα ξεκινησει ο αυγουστοσ την παρασκευη.........οι πληροφοριεσ ειναι απο τον κυριο μποτση.......(θα τα ξαναπουμε την παρασκευη το πρωι) Ετσι μου ειπε σε επικοινονια μαζι του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. To cash flow όντως θα γίνει στις 23 του μήνα. Αν όμως η ΔΕΗ δεν υπογράψει το κοινοπρακτικό δάνειο πληρωμή τιμολογίων Αυγούστου δεν πρόκειται να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εκεινες οι μηνυσεις ακομα "συντάσσονται" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν ειχα διαθεση να μπω σ΄αυτη την κουβεντα, γιατι πραγματικα κουραστικα, επειδη ομως ο Συναδελφος Σπυρος Μ.20 Μαρτίου 2017 - 8:15 μ.μ.,, ανεφερε το ονομα μου, θα πω τουτο,,, Συναδελφοι Σπυρος Μ και Δημήτρης Γ, μιλατε και διαπληκτιζεστε θαρρεις και προκειται περι φιλοσοφικων ερωτηματων πχ πως οριζεται το δικαιο, η αληθεια κλπ,,, ΕΝΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ,,, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ !!!!!,,, ολοι μιλαμε για χειραγωγημενη αγορα,, το ζουμε τουλαχιστον πεντε χρονια στο πετσι μας,, ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,,, ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ,,, αρα πρωτο δεδομενο ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,,, τωρα ποιος χειραγωγει και γιατι !!!!!! εδω ερχεται η αριθμητικη,,, ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,,, ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΠΌΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ !!!! προς τι ολη η φασαρια και οι διαπληκτισμοι !!!!!!! ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ,,,και δεν ανεφερομαι στα αναλυτικα αλλα στο συμπερασμα ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ,,, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλ Συναδελφοι,, εδω δεν μιλαμε για αντιπαραθεση ιδεων αλλα για αριθμους,,, ο ενας πιστευει πως ο Χ χειραγωγει, ο αλλος ο Ψ (για μενα πια ολοι και οσο δυνανται),, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!!!! πχ εταιρεια ΔΕΗ,, πρωτο δεκαπενθημερο Δεκεμβριου 2016,, μεσοσταθμικα, μπηκε και βγηκε με αυτες τις τιμες σε αυτες τις ωρες αιχμης και επηρεασε ετσι την ΟΤΣ κλπ,,,
      ΑΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Χ κλπ

      Διαγραφή
  61. ......ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ;;;;;; ΚΑΙ ΑΝ " ΝΑΙ "......ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τελικα μηνυσεις δεν θα εχουν γινει. Μονο λογια ηταν. Περασε η προθεσμια που δοθηκε και αποδειχτηκε μπλοφα. Ετσι τουλάχιστον αποδειχτηκε. Μακαρι να κανω λαθος. Εγω ξερω δινεις διορια και οταν εκπνευσει και δεν γινει κατι κατευθείαν αγωγη. Μονο ετσι σε θεωρουν σοβαρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,,ελα α α α,, να ειμαστε σοβαροι !!!!! εχεις κανεις κατι αναλογο και ξερεις !!!!! αιντε και βαρεθηκα με την μπουρδολογια !!!!

      Διαγραφή
  63. Μόλις έγραψα πριν 2 μέρες για την ομαδική ασφάλιση που κάναμε ως σύλλογοι, πάθατε αμόκ και κοπανάτε τα λουκέτα. Ας δούμε λοιπόν γιατί σε ένα 4μηνο ξεπεράσαμε τα 300 ασφαλιστήρια :

    Προϋποθέσεις :
    Δεν χρειάζεται διαρκής φωτισμός, αντικεραυνική μελέτη,γεωτεχνική μελέτη, εταιρεία security.
    Χρειάζεται βιβλίο συντήρησης, μέτρηση γειώσεων 1 φορά το έτος,αντικευραυνική προστασία,υπογεγραμμένη βεβαιώση ελέγχου συντήρησης και συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία για να μην υπάρχουν "έξυπνοι" που αφού πάθουν την βλάβη τρέχουν και παρακαλάνε συντηρητές να υπογράψουν ότι συντηρούσαν το πάρκο ενώ ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους.

    Καλύψεις που δεν έχουν άλλα συμβόλαια :
    1. ζημιές στα καλώδια από τρωκτικά.
    2.Αποζημίωση απώλειας κερδών ακόμα και όταν ο π.χ. μετατροπέας πάθει βλάβη και είναι εντός εγγύησης.
    3. Αποζημίωση σε αξία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ στην ολική ζημιά, και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ στην μερική για πάρκα 5 ετίας. Στα δικά σας ασφαλιστήρια ισχύει απομείωση λόγο παλαιότητας, αλλά ούτε καν τα έχετε διαβάσει.
    4. Ζημιές σε δάση,καλλιέργιες,σοδείες από φωτιά που θα δημιουργηθεί στο πάρκο και θα μεταδοθεί σε ξένη περιουσία (το έχουν ελάχιστα ασφαλιστήρια).
    5. Τυχαία θραύση πανέλων. π.χ. κόβεις χόρτα και σπάνε κάποια πανέλα.
    6. Καλύπτει βάρος χιονιού και ανεμοστρόβιλο (άλλο θύελλα άλλο ανεμοστρόβιλος).
    6. Οι υπόλοιπες καλύψεις είναι πολύ μεγαλύτερες από τα υπόλοιπα ασφαλιστήρια της αγοράς (αμοιβές αρχιτεκτόνων,μηχανικών,αποκομιδή συντριμμάτων,δαπάνες για ελαχιστοποίηση της ζημιάς,αεροπορικό ναύλο, καθυστέρηση στην επισκευή,παρακείμενη περιουσία και αστική ευθύνη).

    Είναι μηχανικών βλαβών και όχι μόνο πυρός. Ασφαλιστήριο μηχ. βλαβών τόσο φθηνό μόνο άλλο 1 υπάρχει στην αγορά. Όποιος έχει κάνει ασφαλιστήριο πυρός μόνο...ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ!

    Η Ασφαλιστική είναι η Generali και όχι η "κάψε με". Οι πραγματογνώμονες που θα μπαίνουν στα πάρκα είναι ήδη συμφωνημένοι, έτσι ώστε να μην γραφτεί σκόπιμη έκθεση με σκοπό να μην αποζημιωθεί παραγωγός.
    Το κόστος στα πάρκα 100kw.p δεν ξεπερνάει τα 320-340 ευρώ τον χρόνο και στα 20kw.p τα 90 ευρώ (αντί για 140 μίνιμουν σε άλλες ασφαλιστικές).

    Οι απαλλαγές στην ζημιά, τα λεφτά δηλαδή που θα πληρώσει ο παραγωγός είναι μίνιμουμ τα 500 ευρώ και όχι τα 1000 -1500 που έχουν τα δικά σας ασφαλιστήρια.
    Ο πρώτος σύλλογος που έκανε κάτι τέτοιο για τα μέλη του και καλά έκανε είναι ο ΠΣΑΦ. Όταν ανήκεις σε ένα ομαδικό πρόγραμμα με πολλά πάρκα νομίζω είναι αντιληπτό ότι η αντιμετώπιση της ζημιάς από πλευράς ασφαλιστικής δεν είναι η ίδια.

    Όσο για τα συμβόλαια συντήρησης, επειδή ακούστηκαν εξυπνάδες ισχύουν τα εξής :
    1. Δεν υποχρεώθηκε παραγωγός να υπαχθεί στο πρόγραμμα και αν το πάρκο δεν συντηρείται του προτείνουμε να παραμείνει στο συμβόλαιο που έχει και να μην υπαχθεί σε αυτό της ομαδικής.
    2. Σε μεγάλη ζημιά από επαγωγικά ρεύματα έχουν ζητηθεί από ασφαλιστική παπάδες. Το παρόν συμβόλαιο φτιάχτηκε με γνώμονα το να αποζημιωθεί ο παραγωγός, όχι να πληρώνει και να μην αποζημιωθεί ποτέ.

    Τώρα αν εσάς δεν σας αρέσει μην το κάνετε για τα μέλη σας. Αν πάλι θεωρήσατε ότι όλα τα παραπάνω σας κάνουν ζημιά ως σύλλογος, κάντε το ίδιο και φέρτε ένα ακόμα καλύτερο στα μέλη σας. Αλλά όταν κάποιος έχει κάνει μια σοβαρή δουλειά για τους παραγωγούς, ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 90 € για 20αρι; αν ισχύει θα με ενδιέφερε πολύ. Έδινα τα διπλά στην ergo λόγω δανείου με την Πειραιώς, άλλα φέτος το δάνειο εξοφληθηκε και το καλοκαίρι που είναι η ανανέωση, μπορώ να αλλάξω εταιρία. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. .....ΕΙΧΑ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ......ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ......

      Διαγραφή
    3. κ. Σακελλαρίου, πολλοί παραγωγοί δεν το γνωρίζουν. Δεν είστε υποχρεωμένος να ασφαλίζετε το πάρκο σε συνεργαζόμενη εταιρεία με την τράπεζα που έχετε λάβει το δάνειο.
      Ειδικά η ergo είναι από τις χειρότερες ασφαλιστικές.

      Διαγραφή
    4. Φανη , και εγω με την ΕΡΓΟ ειμαι και πληρωνα 500 ευρω τον χρονο για το 100 αρι που εχω , μπορεις να πας κατευθειαν στην ΕΡΓΟ και να σου μειωσουν το ποσο , τωρα πληρωνω φαντασου 350 ευρω τον χρονο! Οι τραπεζα λογικα κραταγε τα υπολοιπα !

      Διαγραφή
  64. Οχι Αια δεν εχω κανει κατι αναλογο. Απλα ειμαι ετοιμος και στην περίπτωση που δεν γινει τιποτα στην προθεσμια που εθεσα. Αν τωρα ψαχνω να δω τι θα γινει και μου παρει κανενα 5μηνο να κανω αγωγη, μεχρι τοτε τα δεδομενα θα εχουν σιγουρα αλλαξει. Και ελπιζω οχι προς το χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΤΜΗΜΑ II
    ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
    Γενικές διατάξεις

    Άρθρο 18
    Βεβαίωση κάλυψης χρηµατικών υποχρεώσεων

    2. Για τον προσδιορισµό του χρηµατικού ορίου κάλυψης των χρηµατικών
    υποχρεώσεων που αντιστοιχούν σε µία ∆ήλωση Φορτίου για µία Ηµέρα
    Κατανοµής, λαµβάνεται το γινόµενο της συνολικής ποσότητας ενέργειας σε
    MWh όπως αυτή δηλώνεται στη ∆ήλωση Φορτίου µε τον Συντελεστή
    Προσδιορισµού Κάλυψης σε Ευρώ/MWh, ο οποίος ισχύει για την υπόψη Ηµέρα
    Κατανοµής και προσδιορίζεται κατά το Άρθρο 22. Σε περίπτωση
    Τιµολογηµένης ∆ήλωσης Φορτίου ως ποσότητα ενέργειας λογίζεται το σύνολο
    των ποσοτήτων ενέργειας όλων των βαθµίδων της ∆ήλωσης.

    Άρθρο 22
    Συντελεστές Προσδιορισµού Κάλυψης

    2. Οι αριθµητικές τιµές των Συντελεστών Προσδιορισµού Κάλυψης καθορίζονται
    για κάθε Ηµέρα Κατανοµής ενός Έτους Αξιοπιστίας κατά τρόπο ώστε να
    προσεγγίζεται κατά το δυνατόν η αναµενόµενη µέση τιµή της Οριακής Τιµής
    του Συστήµατος για κάθε Ηµέρα Κατανοµής. Για τον καθορισµό των
    αριθµητικών τιµών λαµβάνονται υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που τηρεί ο
    ∆ιαχειριστής του Συστήµατος σχετικά µε τις αριθµητικές τιµές της Οριακής
    Τιµής του Συστήµατος για κάθε παρελθούσα Ηµέρα Κατανοµής, στοιχεία και
    συµπεράσµατα της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος και κάθε άλλη σχετική
    πληροφορία. Οι αριθµητικές τιµές των Συντελεστών Προσδιορισµού Κάλυψης
    προσδιορίζονται µε γνώµονα την επίτευξη ασφαλούς περιθωρίου για τη
    διασφάλιση των συναλλαγών στον ΗΕΠ και την αποφυγή ελλείµµατος των
    συναλλαγών αφενός, και την αποφυγή υπερβολικής χρηµατοοικονοµικής
    επιβάρυνσης των Εκπροσώπων Φορτίου αφετέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ,,, τι λετε !!!!!!!!!!!!!!,, για ποια χειραγωγηση μιλαμε !!!!! ( εδω γελατε)

      Διαγραφή

      Διαγραφή
  66. ......ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ......ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ.......ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.......ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ;;;;;;;;; ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ............." ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ....ΠΛΗΡΩΜΗ " ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ........ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ..... " ΤΟ ΔΙΣ ΕΞ' ΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΣΟΦΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΕΣΤΙ "........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παπακυριακού Συνεχίζεις να λες ανοησίες, εγώ έχω πολύ καλύτερο συμβόλαιο, δεν εχω συλλόγο, σε έχω χεσμένο, το ίδιο και όσα κανεις, οπότε βγάλε επιτέλους το σκασμό εσύ και σταμάτα να πουλάς την πραμάτεια σου εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που σε ενδιέφερε Παπακυριακού ήταν να στείλεις τον κοσμάκη να κάνει συμβόλαιο συντήρησης και να τοπάει και στην εφορία κιόλας μπας και σου γλιτώσει καμιά μίζα !!

      Διαγραφή
    2. Γελάω μάλιστα που καμαρώνεις για τις κλειδαριές που τις έκανες λουκέτα ... αλλά φρόντισες να καταπιείς την καμήλα και ασφαλισες τς πάρκα χώρις την αντίκεραυνική προστασία και νομίζεις πανίβλάκα τώρα ότι αμα πέσει κεραυνος και σας τα κάψει, θα πάρεις φράγκο... πόσο χαζός είσαι...

      Διαγραφή
  69. Αίας επειδή συνεχίζεις να καλύπτεις τους ακάλυπτους..., εγώ δεν έχω λόγο να δώσω κανένα αριθμό, ούτε παράγω αριθμούς, ούτε ξεφτυλίζομσι να παράγω βλακίες σαν τον Μπογδάνη. Είμαι ένας παραγωγός παράλληλα και σοβατζής και αυτό που κάνω είναι να διαβάζω την ΡΑΕ. Οταν λοιπόν η RΑΕ δίνει χειραγώγηση της αγοράς από τη ΔΕΗ απλά το τρίβω στα μούτρα του Μπογδάνη ο οποίος πήγε γλείφοντας να πουλήσει εκδούλευση στο κόμμα και στο σύστημα για να γλυψει τη Δ.Ε.Η. που μας σκίζει, λέγοντας πως δεη ειπναι το θύμα. Δεν ξέρω τι συμφέροντα έχεις με το Μπογδάνη, ούτε και με διαφέρει, δεν πρόκειται όμως να κάτςω να συζητήσω με το ασχετο κομματόσκυλο, κατι που η ΡΑΕ το φωτογράφησε επακριβωσ και με αριθμούς. Θα σου πρότεινα λοιπόν να διαβάσεις το άρθρο Καρακατσάνηγια να ενημερωθείς. Επίσης αν τολμάει ο Μπογδάνης ας βγάλει τη λαδόκολλα τους δημοσιότητα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΒΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ........ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ????ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΑ ΓΙΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΗΓΜΑ.....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.....ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΡΟΛΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΑΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα άργησα σήμερα να απαντήσω, επειδή όλη μέρα ήμουνα στο γιαπί και σοβάντίζα, αντί να κάθομαι στο πληκτρολόγιο και να ξύνομαι σαν μερικούς τεμπελχανάδες !!!

      Διαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΑΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ..ΤΩΡ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΟΠΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μάθεις πρώτα καραγκιοζάκο να μιλάς και να γράφεις χωρίς κεφαλαία;;;;;; Τζους από δώ!!!

      Η συντήρηση ασχετε είναι υποχρεωτική, κανείς δεν είπε κάτι άλλο, αλλά πόσο βλάκας παίζει νασαι αντί για 100 ευρώ να δινεις 800 για να βγάλει μιζα πσπαΚυριακού ;;;;
      Στο ξαναλέω, συντήρηση με βεβαίωση τεχνικού 100 € το πολύ για όλη ημέρα. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο ούτε συμβόλαια και βλακείες Που σε έστειλε ο κομμωτής να το πας και στην εφορία να το θεωρήσεις μπας και χάσει τη μίζα και τον πελάτη πουλημένε

      Διαγραφή
    2. Δημητρη καλα σου λενε βγαζεις πολλα ψυχολογικα προβληματα και πρεπει να εισαι πολλη στοκος μαλλον τα σοφατια απο το γιαπι σου εχουν καψει το κεφαλι.......Αντε βλακα συνεχισε στα σοφατια και ασε τα υπολοιπα σε αυτους που γνωριζουν και ξερουν γιατι δεν εχεις το IQ να καταλαβεις τι σου λενε

      Διαγραφή
    3. Δημητρη καλα σου λενε βγαζεις πολλα ψυχολογικα προβληματα και πρεπει να εισαι πολλη στοκος μαλλον τα σοφατια απο το γιαπι σου εχουν καψει το κεφαλι.......Αντε βλακα συνεχισε στα σοφατια και ασε τα υπολοιπα σε αυτους που γνωριζουν και ξερουν γιατι δεν εχεις το IQ να καταλαβεις τι σου λενε

      Διαγραφή
  73. Δημήτρης Γ.,, επειδη πια δεν μπορω να καταλαβω τι σκατα συμφεροντα εξυπηρετεις,, και αφου εγω δεν καλυπτω τα ακαλυπτα κανενος,,και το ξερεις,,, και επειδη ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ !!!! τα ξεφτυλικια των συνδικαλιστων της ΓΕΝΟΠ,,, και επειδη πιστευω ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,, δωστα,,, ΑΛΛΙΩΣ, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ,, .
    Η ΔΕΗ Συναδελφε μας κλεβει, αυτο πια το ξερουν και η χθεσινη,, δωσε εδω και τωρα στοιχεια,, αν δεν εχεις,, ασε τον ΣΠΕΦ να τα βρει,,
    να πω ομως πως τα αναλογα στοιχεια , ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ,, περιμενω και απο τον Σπυρος Μ !!!!
    Τωρα αν εσυ Δημήτρης Γ εισαι ενας ¨παραγωγός παράλληλα και σοβατζής και αυτό που κάνω είναι να διαβάζω την ΡΑΕ¨,,, μη μας τα πριζεις,,, ΑΠΛΑ ΣΑ ΣΟΒΑΤΖΗΣ, ΔΙΑΒΑΖΕ,, ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΡΑΕ.

    Η ΡΑΕ, ψαχνει,, αν εσυ ΞΕΡΕΙΣ που ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ , να μας το πεις απο τωρα !!!!!

    Ρε συ Δημήτρης Γ,, ξεκαβαλα,, ειναι καλο ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είσαι Μπιτ στόκος έτσι, διάβασε αγόρι μου τι λέει η Καρακατσάνη της ΡΑΕ ότι η ΔΕΗ την περίοδο της κρίσης φούσκωνε μισή TWh τις λιγνιτικεπσ προσφορές της στον ΗΕΠ. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;; υπέρδηλώσεις έκανε σκάσε και κολύμπα λοιπόν !!!

      Διαγραφή
    2. Και για ποια συμφέροντα μιλάς ρε βούρλο εγώ εξυπηρετω συμφέροντα ή ο Μπογδάνης ο κολλητός σου που πήγε το ζώο να πει ότι η ΔΕΗ είναι ριγμένη.... ενώ αυτή χαμήλωσε με υπέρδηλώσεις την οτσ και μας έκλεβε!! ακόμα να το καταλάβεις ;;;;; Διάβασε το άρθρο της ΡΑΕ επιτέλους και μην πετάγεσαι αδιάβαστος!!!!!

      Διαγραφή
    3. ,,,, :) :) ¨ο Μπογδάνης ο κολλητός σου ¨ !!! ειναι στον ΣΠΕΦ και δεν το ξερω !!!!
      υποστηριξα ποτε εγω την ΔΕΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ !!
      καλα ρε συ,, πατας !!!!! με τον Αια μιλας !!!!,,, σε μενα τα λες αυτα !!!!
      Ποιος εισαι ρε συ που πεταγεσαι απ΄το πουθενα και κρινεις εμενα και το Συλλογο μου !!!!
      παντα ο ΣΠΕΦ μιλαει με αριθμους,, ασε τι λεει η Καρακατσανη ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΡΕ ΒΟΥΡΛΟ,, ΤΙΣ ΥΠΕΡΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΗΕΠ !!!!!! ΔΗΛ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ Η ΔΕΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΗΝ ΟΤΣ,,, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ !!!!!!! ( ποσο ποιο απαλα να στο πω ρε για να το καταλαβεις) !!!!

      Διαγραφή
    4. ,,, ξαναδιαβαζω Συναδελφοι τα παραπανω και δεν μπορω να ηρεμησω !!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!
      ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΠΕ !!

      Διαγραφή
    5. Νομίζεις πως κρύβεσαι αλλά φαίνεσαι Μπογδανάκο, εγώ δεν έχω νούμερα να δημοσιεύσω, ουτε μελετητής κομπογιαννιτης είμαι, ούτε λαδόκολλα κατέθεσα, σου είπα ομως διάβασε τι λέει η ΡΑΕ!! Άνοιξε τα μάτια σου και ξεστραβώσου!!! Και άσε τα φουστηκα, που δήθεν τα στρεβλώνουν όλοι..., το κάνουν όλοι..., Η ΔΕη μας πτωχεύει ολους και τα ζώα Μπογδάνης κλπ καταθετουν λαδόκολλες υπέρ της και πουλάνε πραμάτεια εδω μέσα σαν να μη συμβαίνει τίποτα...!!! Και έρχεσαι τώρα εσύ άσχετε να μας πεις να περιμένουμε... να δούμε... όταν η ΡΑΕ για πρώτη φορά την βγάζει στην σέντρα!!! πόσο αλλού αγόρι μου είσαι;;;;;

      Διαγραφή
  74. Παραθέτω μέρος από σχόλιο μου στο energypress πριν 10 μήνες προς τον arxaiopteryx, για να δούν όλοι τι αρλούμπες λέγονται εδώ μέσα!!

    “… Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τι παράγουν οι ΑΠΕ-ΣΗΘΥΑ και τις ασυναρτησίες του ΤΙΠΟΤΑ και τα ΑΧΡΗΣΤΑ πεταμένα λεφτά, αν μη τι άλλο η έκθεση του ΑΔΜΗΕ όσον αφορά τα φ/β είναι καταπέλτης. Για την στοχαστικότητα, την οποία όλες οι μονάδες για διαφορετικούς λόγους έχουν, σου ανέφερα και σε προηγούμενη ανάρτηση κάνε τον κόπο να συγκρίνεις τα Δελτία ΗΕΠ με τις τελικές αναφορές του ΑΔΜΗΕ και θα αλλάξεις άποψη για την σταθερότητα κάποιων μονάδων βάσης, εδώ θα είμαι και μόλις το κάνεις το ξανασυζητάμε!! Στην έγκριση της Κομισιόν για τα νέα ΑΔΙ (30/3/2016), υπάρχει αναφορά στην ημερ. 22/12/2015 ως παράδειγμα (μοναδικό!!) για να καταδείξει η ελληνική κυβέρνηση την αναγκαιότητα της fast ramping λειτουργίας των μονάδων φ/α. Μόνο που εκείνη την ημέρα η απώλεια πραγματικής παραγωγής των λιγνιτικών μονάδων σε σχέση με τις δηλώσεις τους στον ΗΕΠ ξεπέρασε και τα 900MW/hour. Στις 19 από τις 24 ώρες της συγκεκριμένης μέρας οι λιγνιτικές μονάδες μετρούν απώλειες από 229 MWH/hour ως και 913 MWH/hour..”

    Με το τρολλάρισμα το μοναδικό που πετυχαίνουν κάποιοι είναι να εκτίθενται συνεχώς. Ακόμα περιμένουμε να βγάλεις την καταγγελία των συλλόγων για να δούμε ότι η ΡΑΕ «παίζει» υπέρ της ΔΕΗ και συνδράμει στον κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό, να δούμε ότι εμφανίζει την ΔΕΗ ως θύμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να την βρω εγώ οικοδομε μου την καταγγελία σου, στο γιαπί;; εσύ που την έκανες την λαδόκολλα σου και καμαρώνατε πως κάνατε καταγγελία στη ΡΑΕ πως οι ιδιώτες χειραγωγούσαν την ΟΤΣ την περίοδο της κρίσης, βγάλτην όμορφα και ωραία να καμαρώσει το πανελλήνιο...!! τόσο απλά!!!!! εγώ που να την βρω ;;
      Ντρέπεσαι μήπως;; μήπως σ" αρέσει να κρύβεσαι μόνο πίσω από σχολιάκια, χωρίς νούμερα και θέσεις νούμερο!!!!! βγάλε την λαδόκολλα να φωτιστούμε αν τολμάς..!!! Τόσο απλά!!!!

      Διαγραφή
    2. Κατόπιν αυτού του post επιβεβαιώνεις σε όλους τους συναδέλφους, ότι δεν έχεις διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο της καταγγελίας, στη συνέχεια ως κοινώς συκοφάντης γράφεις τις φαντασιώσεις σου «καμαρώνατε πως κάνατε καταγγελία στη ΡΑΕ πως οι ιδιώτες χειραγωγούσαν την ΟΤΣ την περίοδο της κρίσης», φτάνοντας στο σημείο να κατηγορείς την ΡΑΕ για κομματικό ψευτοσυνδικαλισμό!!

      Η καταγγελία όπως προείπα έχει στοιχεία-ενδείξεις για το δίμηνο 12/2016 – 1/2017, οπότε καταλαβαίνεις ότι 3 μέρες τώρα γράφεις αρλούμπες, με μοναδικό μέλημα να βρίζεις!!
      Καθώς όπως λες είσαι σοβαντζής, ξέρεις καλά από λάσπη και αυτή την υπηρεσία προσφέρεις και στο blog. Πλέον είναι ανούσιο να ασχολούμαι μαζί σου γιατί εσύ βγάζεις μεροκάματο από την λάσπη όχι μόνο στην οικοδομή, όπως λες, αλλά και στο blog. Καλημέρα και καλή «δουλειά», καλοξόδευτο και το μεροκάματο που σου δίνουν για τις «υπηρεσίες» σου!!

      Συνάδελφοι όπως όλοι αντιλαμβάνεστε κάποιοι προσπαθούν με το τρολλάρισμα να προσβάλλουν συλλόγους και παραγωγούς με επιχειρήματα, τα οποία όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, είναι βγαλμένα από την φαντασία τους. Εσείς θα κρίνεται εάν αυτά είναι τυχαία σχόλια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο ή εάν αυτά σχόλια έχουν ως μοναδικό στόχο να διασπάσουν το κλάδο στην κρίσιμη στιγμή που βρισκόμαστε;;

      Διαγραφή
    3. Τεμπελάκο του πληκτρολογίου Μπογδάνη αντί να γράφεις βλακείες κείμενα, θα μπορούσες να δημοσιοποιήσεις τις αρλούμπες τις καταγγελίας σου. Γιατί άραγε δεν το κάνεις;;;;;;
      Πρώτον ντρέπεσαι για το χάλι της και δεύτερον δεν θα μπορείς να τα γυρνάς ύστερα !!!

      Διαγραφή
  75. Ξερει καποιος να μας ενημερωσει για την πληρωμη παραγωγης Αυγουστου????Αυριο εχει cash flow γνωριζει καπιος αν θα γινει και ποσα λεφτα θα δοθουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αν το παραπάνω blog δεν ανήκε στο δίκαιο της Καλιφόρνια, να δω αν θα έβγαινες να πεις τα παραπάνω. Κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου και ρίχνεις όση λάσπη μπορεί να κατεβάσει το σάπιο σου μυαλό. Αν τα έλεγες επώνυμα με πραγματικά στοιχεία θα σε έβαζα να ρίχνεις ασβέστη για 100 χρόνια.
    Με αναγκάζεις κάθε φορά να απαντώ στις γελοιότητες σου, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψω τον εαυτό μου. Ευτυχώς οι περισσότεροι στο blog σε έχουν καταλάβει.

    Αν έχεις βρει άνθρωπο να σου κάνει σωστή συντήρηση, δεν είναι ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς, μπορεί να υπογράψει για συντήρηση σταθμού, έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία, να μας πεις ποιός είναι να τον πάρουμε και εμείς. Δεν μας είπες μόνο αν παίρνει τα 50 ευρώ μαύρα ή με απόδειξη. Αν παίρνει 100 με απόδειξη, έχουμε :
    1...... 80,64 ευρώ το καθαρό. Από αυτά έχει ΕΦΚΑ 21,7 ευρώ και φόρο (τουλάχιστον 22%) και του μένουν 46 ευρώ. Με 46 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά του και τουλάχιστον 3,5 ώρες στο πάρκο αν κάνεις 1 συντήρηση τον χρόνο. Πόσα παίρνει τελικά; Όσα μια καθαρίστρια;
    2..... Αν πάλι τα παίρνει μαύρα, να μας εξηγήσεις α) πως θα προστατευτούμε αν στο πάρκο κάνει ένα λάθος, π.χ. κάψει έναν μετατροπέα πως θα αποδείξουμε ποιός φταίει, β) πώς θα αποδείξω στην ασφαλιστική ότι το πάρκο όντως έχει συντηρηθεί.
    3..... Επίσης αν πάθει σωματική βλάβη μέσα στο πάρκο, πως αποδεικνύεις ότι ήταν με δόλο ή τεράστια αμέλεια εκ μέρους του....αφού ούτε καν σύμβαση δεν έχεις.
    4.... Εσύ ως σοβατζής στην τηλεμετρία είσαι .....τσακάλι! Οι υπόλοιποι που δεν είναι;
    5.... Έχει Iv-test, μπορεί να κάνει μεγκομέτρηση και θερμογράφηση;
    6.... έχει την απαραίτητη πρόσβαση σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της έκπτωσης στον πελάτη;
    7. Έχει κάποια αποθήκη με ανταλλακτικά ή ψάχνουμε εμείς στο εμπόριο και αν δεν υπάρχουν την βάψαμε;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ :
    Υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο, να ξεκινήσει ο Αύγουστος για πάρκα έως 20 kw.p (δύσκολα).
    Το cash flow της ΔΕΗ είναι αύριο. Η εκτίμηση είναι πως αν μέχρι τότε δεν έχει υπογράψει η ΔΕΗ το κοινοπρακτικό δάνειο, δεν πρόκειται το ποσό να είναι μεγάλο. Υπάρχει όμως σοβαρό ενδεχόμενο να υπογραφεί στις επόμενες ημέρες.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πάρκα έως 20 kw.p ακόμα και χωρίς το αυριανό cash flow θα πληρωθούν στην χειρότερη περίπτωση 29.03.2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ξεμπρόστιασε το troll ΔΗΜΗΤΡΗ Γ. με στοιχεία γιατί για τα όργανα και μόνο ελέγχου Φ/Β πάρκου έχουμε ξοδέψει 20.000 ευρώ σε εξοπλισμό για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και ο αθεόφοβος μας λέει ότι το συντηρεί με 100 ευρώ τον χρόνο.
      Τουλάχιστον να καταλάβουν οι συνάδερφοι πόσο τρελάρας είναι ο συγκεκριμένος και βαλτός από συμφέροντα που τον προωθούν αν και πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένας απλός παρανοϊκός.

      Διαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://ephe.gr/%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b5%cf%83-%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%b7%ce%b5/

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ο Γιάννης Παπακυριακού ξέρουμε ποιος είναι αρκεί να γκουγκλάρεις το όνομα του και θα δεις όλες του τις δράσεις ακόμα και την φωτογραφία του.
      Εσύ ποιος ακριβώς είσαι που με την ιδιότητα του σοβατζή είσαι ειδικός επί παντός θέματος.
      Μπορεί να μην συμφωνώ πάντα με τον Παπακυριακού αλλά από τα γραφόμενα του τόσα χρόνια μπορώ να πω ότι έχω απέναντι μου έναν γνώστη για τα προβλήματα του κλάδου και έναν τεχνικά καταρτισμένο άνθρωπο.
      Για εσένα όμως από τα γραφόμενα σου μέσα στο παραλήρημα σου συμπεραίνω ότι έχω να κάνω με τον τρελό του χωριού και ως τέτοιον θα σε αντιμετωπίζω γιατί στον τρελό δεν απαντάς με λογική χάνεις τον χρόνο σου.

      Διαγραφή
    4. Τίποτα να μην υποθέσεις γιατί η παράνοια σου σε οδηγεί σε έναν φανταστικό κόσμο καταδίωξης και φαντασιώσεων.
      Η εταιρία μου δραστηριοποιείτε και στο εξωτερικό με έργα αρκετών μεγαβάτ και πίστεψε με δεν έχουμε ανάγκη τα συμβόλαια συντήρησης των 100Kwp.
      Εδώ μπαίνω να διαβάζω τα σχόλια από κάποιους ανθρώπους που ξέρουν τι τους γίνεται σαν παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας και εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς.
      Δεν έχω τις γνώσεις να σε βοηθήσω η περίπτωση σου θέλει πολύ καλό ψυχίατρο τον οποίο πρέπει να πληρώσεις αδρά μην πας με 50 ευρώ μαύρα να την βγάλεις.

      Διαγραφή
    5. Καλά και να θέλεις δεν μπορείς, κόψιμο χόρτων και πολύ σου είναι, από το στυλάκι το ύφος και το επίπεδο που χεις εκδήλωση εδώ μέσα με τις δηλώσεις σου και στο προηγούμενο post αλλά και το ξεκατίνιασμα σου με τους άλλους εγκαταστατες και όλα αυτά πάνω στους απλήρωτους παραγωγούς!!!! Δεν πρόκειται να δείτε συμβόλαια συντήρησης ούτε στον ύπνο σας. Μεροκάμματο 50 ευρω και πολύ σας είναι. Σιγά μην σας πληρώνουμε νταβατζιλίκι για τις ασφαλιστικές και για να παρακολουθείτε δήθεν τα πάρκα μας από το κινητό σας, ίσα για να κόβετε τιμολόγιο. Μεροκάμματο μόνο και πολύ σας πέφτει και ότι ζημιές και ανταλλακτικά χρειάζονται, τα ψωνίζουμε εμείς. Σιγά μην απλήρωτοι ανοίξουμε κι άλλες πληγές για να περνουν μίζα κάποιοι!!!

      Διαγραφή
  78. ....ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ.....ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ;;;; ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. για ποτε θα ξεκινησει ο αυγουστοσ?
    την τεταρτη? την παρασκευη? την δευτερα? και μεχρι τι ποσα ρε παληκαρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΜΗΝΥΣΕΙΣ
    ===================

    Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ....Ο ΝΙΚΟΛΑΣ....ΕΛΕΓΕ......ΟΤΑΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ..........ΣΚΑΤΑ.....Η ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Γ. ΑΣΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ Ε ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΤΟΥ Κ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΣΟΦΑΤΖΗ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Όποιος έχει βγάλει πιστοποίηση για την κατασκευή του πάρκου με το πρότυπο EN 62446 ξέρει ότι δεν απαιτείται μελέτη αντικεραυνική προστασίας για πάρκα και κακώς οι ασφαλιστικές ζητάνε κάτι τέτοιο. Δεν αναφέρομαι τους απαγωγούς υπερτάσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Costas έχετε δίκιο.
      Δυστυχώς σε πολλά ασφαλιστήρια της αγοράς το ζητάνε ως προϋπόθεση.Ίσως έχει μπει από λάθος τους, ίσως όμως και σκόπιμα. Σε κάθε περίπτωση η λογική μου ήταν ότι αφού ο παραγωγός τηρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις να αποζημειώνεται και να μην υπάρχουν τα γνωστά παρατράγουδα.
      Σαφώς πρέπει το πάρκο να έχει γείωση και προστασία από κρουστικές υπερτάσεις.

      Διαγραφή
    2. Σχεδόν κανένα απο τα 100αρια παρκα δεν έχει βγάλει πιστοποίηση για πρωτυπο ΕΝ 62446.

      Διαγραφή
    3. Κάποιες τράπεζες στα δάνεια με leasing το είχαν υποχρεωτικό ακόμα και για 20 kW... Αν δε βγάζαμε πιστοποίηση από TUV δεν κατέβαλαν το δάνειο... Η Πειραιώς ήταν από τις ποιο χαλαρές γιατί φρόντιζαν να βεβαιωθούν ότι ο κατασκευαστής είναι έμπειρος οπότε δε ζήταγαν κάτι στο τέλος του έργου ενώ η εθνική ζήταγε ISO του κατασκευαστή πριν εγκρίνει το δάνειο. Αυτά από τις δικές μου εμπειρίες... Κάποιος μπορεί να έχει διαφορετικές...

      Διαγραφή
    4. Στο παρκο μου εγινε γεοτεχνικη μελετη επισης η τραπεζα μας ζητησε πιστοποιηση του κατασκευαστη οπου και εβγαλε ο κατασκευαστης και δοθηκε αλλιως λεφτα γιοκ... η τραπεζα μου ειναι η Εθνικη. Μαλιστα στα θεματα γειωσης οι Δεητσιδες οταν ηρθαν για την συνδεση και μετρησαν μιλησαν για υπερβολη σε αυτο που εκανε ο κατασκευαστης. Δεν εχω αλεξικευρανο με τη λογικη οπως μου ειπε τοτε ο κατασκευαστης οτι υπαρχουν δυο θεωριες οτι η βαζεις για να προστατευτεις η δεν βαζεις για να μη τραβηξεις το κευρανο στο παρκο. Φυσικα και αυτο με γνωμονα καποια αλλα πραγματα οπου τα εξηγησε ο κατασκευαστης στην ασφαλιστικη και αφαιρεθηκε απο το συμβολαιο. Επισης γινανε πολλα που δεν εγιναν σε πολλα παρκα καθως και οτι καλυτερο σε υλικα που τοποθετηθηκαν (πανελ καλωδια οικισκοι ινβερτερ περιφραξη κα) συνεπεια το κοστος ανεβηκε 48.000 ευρω απο οτι αν γινοταν με κινεζικα πανελ και νορμαλ κατασκευη. Και μετα καποιοι θεωρησαν οτι το παρκο μου εγινε με κοστος καμια 60.000 κατω απο τι στη πραγματηκοτητα και μου κατεβασαν την τιμη οι λουγκρες και ακομα πληρωνω τη καταστραφη μου!!!!!!!!!!!! Σκεφτηκα να το πουλησω και οι τιμες που ακουγα ηταν για να κλειστω στη φυλακη απο μονος μου καθως και να χασω ακινητη περιουσια που μου αφησαν οι γονεις μου. New Deal στο ποδι χωρις πραγματικα κοστη χωρις πραγματικες αποδοσεις του παρκου γιατι ο βαψομαλλιας αποφασισε ξαφνικα να σωσει το κωλου του απο τα δικα μας παρκα!!!!!!! Οταν ζητησε το υπουργειο μετεπειτα τα πραγματικα κοστη σε υπευθυνη δηλωση στο σαιτ του Λαγηε που ολα φαινονται πεντακαθαρα και τι κοστη ειχα και ποιοτητα ειπα ισως να δικαιωθουμε οτι δεν βγαινουμε αλλα τελικα οτι κοβεται δεν ξαναρχεται και θεωρω το λαμογιοσυλλογο με το βαψομαλλια και τον Ασημακη υπευθυνους για την οικονομικη καταστροφη της οικογενειας μου και τη καταντια των συμβολαιων μας πλεον ως κουρελοχαρτα!!!!!! Και φυσικα παλι απληρωτοι!!! Ολοι αυτοι επρεπε να εξαφανιστουν απο προσωπου γης οχι να εχουν το θρασσος να ασχολουνται με συλλογους και ακομα με το χωρο των ΑΠΕ........... Καταρες ολη μερα τους δινω οταν καθε βραδυ παω να ξαπλωσω και σκεφτομαι ολα τα χρεη που μου δημιουργησε το παρκο και να με κυνηγανε οι παντες καθως και η εφορια!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Ότι έπαθες, το έπαθες από τις κατάρες που σου ρίχναμε οι υπόλοιποι που κάναμε πάρκα ακριβότερα και μας είχανε άδικα οριζόντια κουρεμένους για να τα κονομας εσύ του 2013 που μπήκες πάνω από το στοχο με κοστος ξεφτύλα και ταρίφα στο θεο και το έπεζες μάγκας

      Διαγραφή
    6. Βέβαια κακώς σου απαντάω γιατί άμα εσύ έχεις πάρκο εγώ είμαι ο Πάππας της Ρώμης, αλλά δεν πειράζει... ΔΕΗτζή μου τώρα που σε έχει πιάσει πανικός, τα γράφω για να τα βλέπουν μερικοί σαν και σένα που νομίζανε ότι μπορούσανε να θάψουν τον κλάδο κάτω από αγράμματους τύπου Παπακυριακού Παναγή και Μπογδάνη, που δεν ήταν σε θέση να βάλουν με αριθμούς πέντε πράγματα στη σειρά και τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του σαν και σένα!!!

      Διαγραφή
    7. Θα σταθω σε δυο σημεια... πρωτον την οριζοντια εισφορα δεν σας την επεβαλα εγω καθως δεν με ενδιεφερε ποτε να κανω κουμαντο σε ξενες τσεπες αλλα την εφαγα και εγω μαζι σας και δευτερον την καταστροφη μου την επεβαλες εσυ πραγμα που δεν εκανα εγω για σενα!!!
      Τωρα καθως ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ (κεφαλαια δεν μπορεις να πεις) που εισαι δε θα το καταλαβεις ποτε οτι με την ενεργεια σας ανοιξατε τους ασκους του αιολου που θα την πληρωνουμε σε ολη τη δειαρκεια της συμβασης μας απο την εκαστοτε κυβερνηση!!!
      Οποτε σκασε και κολυμπα στα σκατα που απλωσατε!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. Η οριζόντια εισφορά προφανώς σε βόλευε, έστω κι αν πτώχευε όλους εμάς. Ευτυχώς επικράτησαν οι αριθμοί από εκείνους που μπορούσαν να τους επεξεργαστούν και δεν σου πέρασε. Τώρα οποίος θελήσει να μας πειράξει, θα αναγκαστεί να πειράξει ΟΛΕΣ τις ΑΠΕ και βέβαια πάλι ΚΑΙ εσένα. Φιλιά και καλή δουλειά!!!!

      Διαγραφή
    9. Θα σταθω σε αυτο που λες: Τώρα οποίος θελήσει να μας πειράξει, θα αναγκαστεί να πειράξει ΟΛΕΣ τις ΑΠΕ και βέβαια πάλι ΚΑΙ εσένα.

      Δηλ. Φανερα πλεον μας λες δεν με ενδιαφερει αν μου πειραξουν τη συμβαση (τι να σε πειραξει αφου θυσαυριζεις εις βαρος μας) αλλα σε ευχαριστει γιατι με τη δικη σου θα πειραξουν και τη δικη μου!!!!!!!! Χαχαχα ποιο βλακας πεθαινεις!!! Ειχαμε το εναν μας προεκυψε κι αλλος!!! Απορω στη ζωη σας που βαδιζεται με την αρχη ο ψοφος του γειτονα εχετε καποιο φιλο η τελικα μονοι σας ζειτε χωρις γυναικα και τρωγεστε με τα ρουχα σας..!!!

      Διαγραφή
    10. Επισης να σου πληροφωρησω οτι υπηρχε ετοιμο σχεδιο στο υπουργειο για να πειραξουν τις συμβασεις των λαμογιων οπως εσυ που εχουν υπεραποδοσεις και φυσικα μεσα εγω δεν ημουν αφου ουτε υπεραποδοσεις εχω αλλα αν με πειραζαν αυτοματα κοκινιζε το δανειο στην τραπεζα αφου οριακα βγαινουν οι δοσεις!!! Οποτε προσεχε τι ευχεσαι γιατι για σενα χτυπαει η καμπανα λαμογιακο.

      Διαγραφή
    11. Είσαι ανεπίδεκτος μάθησης φίλε μου.... Ας φοβούνται όσοι εξέχουν απο το ενιαίο IRR. Και για να μην πάει το μυαλουδάκι σου στον Παπακυριακού που έχει τράκερ, έτσι για να σπείρεις διχόνοια επειδή ζορίζεσαι, πήγαινε και πες τις μπούρδες σου στα αιολικά της Εύβοιας που υπεραποδίδουν λόγω αέρα τοπικά εκεί!!

      Διαγραφή
    12. Στα υπόλοιπα σε μάθαμε αργόμισθε συμβουλε των 7000 το μήνα οπωσ σας τα βγάζουν στη φορά αυτές τις μέρες που συμφωνούν το σπάσιμο και πώληση του τσατσείου που λέγεται δεη. Εσύ λοιπόν σπέρνεις διχόνοια εδώ στα εύκολα κοκορόμυαλα αγράμματα θυματάκια σου, τους πουλάς φύκια για βαψομαλλιάδεσ και τρίχες και πάλι την κατάλληλη στιγμή επιστρέφεις τη κουβέντα στο κούρεμα, αφού αυτό θέλεις έτσι για να φάτε το ΕΤΜΕΑΡ με την ησυχία σας.... Βλέπεις οι μηνύσεις για υπεξαίρεση άλλαξαν την άσκηση!!!! Πολύ περισσότερο η γνώση που έχουν κάποιοι σας πέθανε!!!!! Χαχαχα

      Διαγραφή
    13. Μηνυσεις.. ... ... τι ειναι αυτο δεν καταλαβαινω..? Απο τι εχω μαθει οι μυνησεις ειναι κατι πολυ δυσκολο που κανει μεχρι και χρονια μεχρι να ετοιμαστουν και κατατεθουν!!! Χαχαχα ποιο βλακας πεθαινεις!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  86. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
    ============================================

    Σε όλη την αρχαιότητα το αλφάβητο περιελάμβανε μόνο τις μορφές των γραμμάτων που σήμερα τις λέμε κεφαλαία.

    Είναι η λεγόμενη μεγαλογράμματη γραφή.

    Από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, η επιθυμία των γραφέων να γράφουν πιο γρήγορα, καθώς επίσης και η ανάγκη να χωρούν περισσότερες πληροφορίες στα, μικρά σε μέγεθος αλλά και ακριβά, φύλλα παπύρου ή περγαμηνής, οδήγησαν σιγά σιγά στην διαμόρφωση των μορφών των γραμμάτων που σήμερα λέγονται πεζά.

    Αυτή είναι η μικρογράμματη γραφή.

    Αυτή η διαδικασία μεταβολής της μορφής των κεφαλαίων γραμμάτων είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον 9ο αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλημέρα σε όλους.

    Χθες είδα το πρόγραμμα που παρουσίασε η ΝΔ για την ενεργεία. Όπως θα δείτε και εσείς οι άνθρωποι η είναι άσχετοι ή είναι πουλημένοι. Παραθέτω τα θέματα που έπεσαν στην αντίληψη μου τα οποία με προβλημάτισαν και είναι τα εξής:

    -Το επιπρόσθετο κόστος που νομοθέτησε η κυβέρνηση
    (ν.4414/2016) εις βάρος όλων των παραγωγών και των
    προμηθευτών αλλά κυρίως της ΔΕΗ, για να μην αυξηθεί το Ειδικό
    Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ),
    καταργώντας σχετική απόφαση της ΡΑΕ.

    Δηλαδή θα καταργήσουν τον 4414 και θα αυξήσουν το ΕΤΜΕΑΡ με αποτέλεσμα να ακριβύνει το ρεύμα με αποτέλεσμα να ενοχοποιηθούμε έμμεσα και να πάμε σε νέα κουρέματα.


    -Βραχυχρόνια παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες
    βιομηχανίες, παρέχοντάς τους κατάλληλα εργαλεία διαχείρισης του ενεργειακού
    κόστους μέσω των δημοπρασιών διακοπτόμενου φορτίου μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο
    μόνιμος μηχανισμός επάρκειας ισχύος.

    Το μονό πρόβλημα με την διακοψιμοτητα είναι ότι δεν πρέπει να την πληρώνουμε εμείς αλλά να γίνετε από τα ΑΔΙ.


    -Τα έσοδα που προκύπτουν από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων να χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ (ΕΛΑΠΕ)

    Εδώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είναι άσχετοι.

    Το link για όποιων θέλει να το δει ολόκληρο
    https://www.dropbox.com/sh/lmcn1767djz3atm/AAAq5Oo6d3WDCimBMflpQhxqa/energeia-parousiasi.pdf?dl=0

    Αυτά κύριοι για να μην πούμε ότι δεν ξέραμε. Όλοι αυτοί είναι πουλημένοι και έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν το έκαναν το 2014 θα το κάνουν πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΜΗΝΥΣΕΙΣ ;;;
    ==============

    http://energypress.gr/news/termatisan-moratorium-oi-fotovoltaikoi-minyseis-enantion-lagie-kai-dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ενημερωση απο Δεδδηε οτι εχουν ξεκινησει οι πληρωμες Αυγουστου με το ζορι η πληροφορια διοτι λενε ενημερωση για πληρωμες μεσω συλλογων αλλο παλι και τουτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ....ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ Δ Ε Η ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!ΜΕ ΤΟ 40%...ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ Η ΔΕΗ......

    http://energypress.gr/news/spartakos-oi-maskes-epesan-ta-stratopeda-horistikan-i-mahi-xekina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Συναδελφοι το τερματισαμε !!!!!! εχουμε τον ενα τρελο να βριζει ο εμμονικος τον ΣΠΕΦ με ολα τα μελη του, τον Προεδρο μας,, βαψομαλια - λαμογιο - πουλημενο κλπ,, και εχουμε τον ετερο που ζηλεψε την δοξα του πρωτου, διεκδικει τον θρονο του, και βριζει ασυστολα με χαρακτηρισμους πχ ο κομμωτης - ο μπετατζης - αστοιχειωτος - αγραμματος κλπ,,, δηλ Συναδελφοι,,, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ !!!!!! την ιδια στιγμη που η ΔΕΗ αλωνιζει,, με του κοσμου τα ψεματα ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!!! οι εντυπωσεις δικες σας. Και εχεις και το πρωτο βλαμμενο ,, να σου λεει και να υπερηφανευεται πως ¨το Υπουργειο εχει ετοιμο σχεδιο για περικοπες στις υπεραποδοσεις των ΑΠΕ¨ ,,, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ, ΠΩΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΜΙΛΑΝΕ !!!!!!!! για να καταλαβετε Συναδελφοι, το μεγεθος της αγνοιας !!!!! και τι βρηκε να μας πει ¨αν γινει θα κοκκινισουν τα δανεια μου¨ !!!!!!! δηλ ΕΛΕΟΣ,,, αρα να πειραξουν την δικη μου επενδυση με IRR 9,5 !!!!!! και αυτος με 13,5 αλωβητος !!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ,,, ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εχουμε και τον Αια τον γαμαω και δερνω της ΔΕΗ..... χαχαχαχααχ

      Η πρωτη λεξη του Αια οταν γεννηθηκε ηταν IRR...!!!!!!!!!!! Ακομα ενας βλακας του σπεφ (με μικρα γραμματα οπως θελουν τα μελη σας γιατι ειστε πλεον μικροι). χαχαχαχα

      Διαγραφή
  95. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CASH FLOW ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. .....ΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ;;;;;;; ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΗΡΥΚΑΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ......ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.....ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Άλλο μηνύσεις και άλλο άδειες λαδόκολλες προφανώς....!! Τώρα βέβαια οπως έχει μάθει κανείς...

      Διαγραφή
  97. Συμφωνα με ασφαλεις πληροφωριες ο Αιας με το δημητρη γ. ολο το βραδυ ξενυχτησαν απο κοινου συντασοντας μηνυσεις!!! χαχαχαχα

    ΥΓ Αια εσενα θα σε γραφω με κεφαλαιο Α λογω της μεγαλης βλακειας που σε δερνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ