Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Μ. Κόνσολας - Κ. Κατσαφάδος: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ στις πληρωμές των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στα νησιά»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλομένων στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στα νησιά, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον Βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδο. (24/3/17)
Στην Ερώτηση τονίζεται ότι η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση δεν δικαιολογείται από τη στιγμή που ο ειδικός λογαριασμός εξόφλησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΕΛΑΠΕ-ΑΠΕ), είναι πλεονασματικός και, μάλιστα, με πλεόνασμα που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 400 εκ. από το 2012 έως σήμερα.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή που το Κράτος δεν είναι συνεπές, το ίδιο ζητάει από τους συγκεκριμένους παραγωγούς και επιχειρηματίες να είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Ερώτηση
Προς Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: «Καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον ΔΕΔΔΗΕ των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στα νησιά»
Κύριε Υπουργέ,
Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στα νησιά αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα, που αφορά στην πολύμηνη καθυστέρηση των πληρωμών από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ.
Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση δεν δικαιολογείται από τη στιγμή που ο ειδικός λογαριασμός εξόφλησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΕΛΑΠΕ-ΑΠΕ), είναι πλεονασματικός και μάλιστα με πλεόνασμα που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 400 εκ. από το 2012 έως σήμερα.
Η κατακράτηση αυτών των χρημάτων και η μη απόδοσή τους στους δικαιούχους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα, μόνο δυσάρεστους συνειρμούς προκαλεί.
Οι παραγωγοί, μάλιστα, έχουν προβεί σε σχετικές καταγγελίες προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Την ίδια στιγμή που το Κράτος δεν είναι συνεπές, το ίδιο ζητάει από τους συγκεκριμένους παραγωγούς και επιχειρηματίες να είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλομένων από το ΔΕΔΔΗΕ, οδηγεί σε αδιέξοδο τους παραγωγούς ηλεκτρικής
ενέργειας στα νησιά.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα με την καθυστέρηση των πληρωμών από τον ΔΕΔΔΗΕ στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στα νησιά και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί.
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου
Κώστας Κατσαφάδος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

πηγη https://www.rodiaki.gr/article/361203/m-konsolas-adikaiologhth-kathysterhsh-apo-ton-deddhe-stis-plhrwmes-twn-paragwgwn-hlektrikhs-energeias-apo-fwtoboltaika-parka-sta-nhsia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ