Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μόνη λυση για το ΕΤΜΕΑP ειναι το New DEAL!!!!!!!!!!!!!

Κοπτονται για τους καταναλωτές, τις κομμένες συνδέσεις ταχα μου και ως μονη λυση του γόρδιου δεσμου ΕΤΜΕΑP προτασσεται το new Deal!  Προετοιμαζουμε το εδαφος για το ανηθικο κουρεματακι εε?? "Σχεδόν" σας πιστεψα!  
Και "μουγκα" για τη χαμηλή χρέωση στην υψηλή ταση, για την υπαρχουσα φορολογηση και εκτακτη εισφορα στα φωτοβολταικά, για τα προβλήματα που εχουν πολλοί Ελληνες επενδυτές και οικονομικά και προσωπικά, για το πως δημιουργήθηκε και ποιος συνεχίζει να αυξάνει το ελλειμμα, για τις παρανομες επιδοτήσεις σε "χρυσες επενδύσεις", για, για για....... Αει σιχτιρ πια με τα επικοινωνιακά σας κόλπα! Σας βαρέθηκα, με κουράσατε , ώρα να φύγετε .... ηλιος

Μεσοσταθμική αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ της τάξης του 97% θα πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ μέχρι το τέλος του 2014, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα το “New Deal”.
Αυτό προκύπτει από τη σχετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία,  οι νέες απαιτούμενες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
Μεσοσταθμικό: 29,5 ευρώ η μεγαβατώρα από 14,6 ευρώ η μεγαβατώρα ( αύξηση 97%)
Οικιακή χρήση Χαμηλής Τάσης (νοικοκυριά): 39,5 ευρώ η μεγαβατώρα, από 20,8 ευρώ η μεγαβατώρα, αύξηση 90%
Υψηλή τάση: 3,5 ευρώ η μεγαβατώρα από 1,79 ευρώ η μεγαβατώρα (αύξηση 95%)
Μέση Τάση: 16,9 ευρώ η μεγαβατώρα από 6,97 έως 8,87 ευρώ η μεγαβατώρα (αγροτική, βιομηχανική κλπ, αύξηση από 90 έως 142%)
Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης: 45 ευρώ η μεγαβατώρα από 21,77 ευρώ ( αύξηση 106%)

Όπως προαναφέρθηκε ωστόσο, τα νούμερα αυτά αφορούν στην αύξηση που θα πρέπει να υπάρξει στο ΕΤΜΕΑΡ προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2014 όπως προβλέπει η σχετική μνημονιακή υποχρέωση, χωρίς να υπάρξουν νέα μέτρα άλλης μορφής για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Όπως τονίζουν όμως πηγές του ΥΠΕΚΑ, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διορθωτικές κινήσεις για τον περιορισμό του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία για τον προσδιορισμό του ΕΤΜΕΑΡ από την οποία προκύπτουν και τα μεγέθη για τις αυξήσεις είναι η συνήθης που γίνεται κάθε εξάμηνο και στο πλαίσιο αυτό η ΡΑΕ θα ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ ενημέρωση για τα μέτρα που πιθανόν προτίθεται να λάβει στο προσεχές διάστημα. Το ΥΠΕΚΑ θα αποστείλει επιστολή στη ΡΑΕ και θα αποτυπώνει τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και υπό το πρίσμα αυτό, καταλήγουν οι ίδιες πηγές εκτιμάται ότι θα αποτραπεί η αύξηση. Σε κάθε περίπτωση τόσο μεγάλες αυξήσεις δε θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να πληρωθούν από τους καταναλωτές και θα οδηγούσαν σε νέα έκρηξη των ανεξόφλητων λογαριασμούς και νέα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά.

Σημειώνεται τέλος ότι η βασική εκκρεμότητα και το μοναδικό μέτρο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιορισμό ή ακόμη και σε μηδενισμό των αυξήσεων αυτών, είναι το λεγόμενο “new deal” δηλαδή το κούρεμα των τιμών που προβλέπονται από τις υφιστάμενες συμβάσεις. Σε μια τέτοια προοπτική οποίο ωστόσο αντιδρούν δυναμικά και εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι οι φορείς των φωτοβολταϊκών, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι έχουν υπογράψει συμβάσεις με το κράτος (ΛΑΓΗΕ) που πρέπει να τηρηθούν.

πηγη  http://www.energypress.gr/news/Yphresiakh-eishghsh:-Poy-prepei-na-paei-to-ETMEAR-an-den-yparxei-new-deal

78 σχόλια:

  1. Εχει ξαναγινεί αυτή η συζήτηση για το ΕΤΜΕΑΡ οταν ο Λουμακης δεν γνώριζε τιποτα για το θεμα. Του ελεγες ΕΤΜΕΑΡ και σου ελεγε ‘επίσης’.

    Τα ιδια και το υπουργείο. Η καραμέλα της κοινωνικής αντίδρασης έλιωσε στο στομα τους.

    Τωρα που ΙΣΩΣ (δεν ξερουμε ακόμα ) η τρόικα αντιδρα στα σεναρια του new deal, αποδεικνύεται οτι ολο αυτό ηταν σχεδιο του ΥΕΠΚΑ και του Λουμάκη. Την σκοπιμότητα δεν την γνωριζουμε. Πεζουν πολλά σεναρια. Ηθελαν να πιεσουν οικονομικά και ταυτοχρονα να τρομοκρατήσουν τους παραγωγούς ωστε οι εργοδοτες τους να αγορασουν πάρκα σε χαμηλη τιμή από παραγωγούς που βρίσκονται σε δυσχέρεια ; Ή το εκαναν για να βοηθησουν στην συνεχεια αλλους fast track ; Ισως ολα μαζι.

    Πολλοι από οσους γραφουν αναφέρονται στο Λουμακη και λενε οτι ειναι ειδικός και γνωστης του αντικειμένου. Εγω λεω οτι ειναι προδοτης και πουλημενος.
    Και αν ακομα ειναι γνώστης (με επιφυλαξη διοτι οπου ακους πολυλογιες απο κατω υπαρχει βλακεια η οποια προσπαθεί να καλυφθεί ) τοσο το χειροτερο για μας. Ποιος θελει ο εχθρος μας να ειναι έξυπνος και ειδικός. Πιστευω κανεις.

    Ευτυχως λοπον που ο Λουμακης ειναι πιο αχορταγος και φιλόδοξος απο οσο ειναι βλακας και ετσι αποκαλυφθηκε ο ρολος του πολυ νωρίς το καλοκαιρι. Οταν με μια πλαστή σφραγίδα και διχως να ρωτησει κανεναν ουτε τα μελη του ΣΠΕΦ πλαστογράφησε την θεληση των παραγωγων και προτεινε περικοπές εως 45% !!!

    Αυτά για το Λουμακη και για τον βρωμικο ρόλο του.

    Σχετικά με το έλλειμμα που εχει δημιουργηθεί στον λογαριασμό των ΑΠΕ, έχουν γινει αναλύσεις και σιγουρα πρεπει να ασχοληθούμε με μεγαλυτερη λεπτομέρεια, για να δείξουμε από που προήλθε και με τινος την ευθύνη.

    Η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ όμως δεν γίνετε για να καλύψει το έλλειμμα, αλλα για να ισοσκελιστεί ο λογαριασμός ΑΠΕ. Η κάλυψη του ελλείμματος μπορει να γινει άπαξ με δανεισμό, ακόμα και με έντοκη πίστωση των παραγωγών, ενίσχυση από το κρατος κλπ Μην τα μπερδεύουμε λοιπόν !

    ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΤΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΕ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

    ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ;;;

    Από τα στοιχεία που έχουμε από ΛΑΓΗΕ και υπουργείο το ΕΤΜΕΑΡ για να ισοσκελιστεί ο λογαριασμός ΑΠΕ πρέπει να πάει :

    >>>>>> από τα 15 € που ειναι σήμερα στα 18,6 € ( ΟΥΤΕ ΚΑΝ 19 € )

    Πως προκύπτει αυτό ;

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ :::: ΤΟ 30 % ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ , ΙΣΟΣΚΕΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΕ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ :::: ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟ 80 % ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

    ΟΠΟΤΕ 30% Χ 80% = 24% ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΕ

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 24% ΣΤΟ ΕΤΜΕΑΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΕ

    -------------------------------------------------------
    ΕΤΜΕΑΡ >>>>>> 15 € Χ 24% = 18,6 €
    -------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παραπανω αναλυση δεν ειναι ακριβώς ετσι, παράλειψα καποιες παραμετρους ωστε να ειναι πιο εντυπωσιακό το αποτελεσμα.

    Στην πραγματικοτητα πρεπει να λαβουμε υπόψη οτι ο Λογαριασμός ΑΠΕ τροφοδοτείται και από άλλες πηγές. Τα έσοδα από τις οποιες όμως, σύμφωνα με ειδικότερους απο μενα, κρατούνται τεχνητά χαμηλά.
    Αν λοιπον εξορθολογιστεί η διχειρηση του Λογαριασμού τοτε το πιθανοτερο ειναι το ΕΤΜΕΡ να μην χρειαστει να αυξηθει ουτε 24%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε με συγχωρείς, αλλά κάνεις μεγάλο σφάλμα στους υπολογισμούς σου!
      Αρχικά να πω ότι σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία του ΛΑΓΗΕ, το τρέχον ισοζύγιο συναλλαγών δεν είναι ακόμα ισοσκελισμένο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, τον Ιούλιο παρήχθη έλλειμμα 10,78 εκ. ευρώ, τον Αύγουστο 2,64 εκ. ευρώ, 3,25 τον Σεπτέμβριο ενώ τον Οκτώβριο εκτοξεύθηκε κατά 69,81 εκ. ευρώ, για να επανέλθει σε 2,77 εκ. ευρώ για τον Νοέμβριο.
      Αν πούμε ότι από το ΕΤΜΕΑΡ και μόνο θα καλυπτόταν το μέγιστο έλλειμμα των μηνών αυτών, ήτοι του Οκτωβρίου, με την εισφορά ως έχει, θα πρέπει στα 58,56 εκ. ευρώ που ήταν το ΕΤΜΕΑΡ για τον Οκτώβριο, να φορτώσουμε όλο το έλλειμμα ήτοι 58,56+69,81 = 128,37 εκ ευρώ, αύξηση που αντιστοιχεί σε 120% περίπου...
      Το 24% αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλο το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού...
      Αυτά για την κάλυψη του τρέχοντος ελλείμματος...
      Τώρα, αν βγει έξω από το παιχνίδι η έκτακτη εισφορά, μιλάμε για ένα ποσό που για τον Οκτώβρη αντιστοιχούσε σε ποσόν 58,34 εκατ. ευρώ, που αν φορτωθεί και αυτό στο ΕΤΜΕΑΡ θα πρέπει να πάει στα 186,71 εκατ. ευρώ για να είναι το ισοζύγιο ισοσκελισμένο... Άρα μιλάμε για μια αύξηση κοντά στο 220%!!!
      Μια τάξη μεγέθους πάνω διαφορά στους υπολογισμούς.

      Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι εαν εξορθολογισθεί η διαχείρηση του Λογαριασμού, τόσο ως προς τις εισροές αλλά όσο και ως προς τις εκροές, το ποσό αυτό τελικά θα είναι πολύ μικρότερο...
      Επιπλέον από το ΕΤΜΕΑΡ να μην πληρώνεται κάθε αεριάς, αλλά πραγματικά οι ΑΠΕ!!!

      ΥΓ. Με τους ανωτέρω υπολογισμούς αλλά για τον Νοέμβριο, όπου το έλλειμμα ήταν μόλις 2,77 εκατ, το ΕΤΜΕΑΡ θα έπρεπε να καλύψει 2,77 εκατ. από 59,21 εκατ. ευρώ ΕΤΜΕΑΡ ήτοι περίπου 5% άυξηση, ενώ αν έπρεπε να καλύψει και την εισφορά, θα χρειαζόταν μια αύξηση κοντά στο 50% ακόμα (η εισφορά αθροιστικά ήταν 27,25 εκατ. ευρώ)...

      Σε επίπεδο έτους είχαμε εισροές από ΕΤΜΕΑΡ 551 εκατ. και έλλειμμα 235 εκατ., οπότε θα χρειαζόταν αύξηση 43% χωρίς να καλύπτει την έκτακτη εισφορά, την οποία αν καλούνταν να καλύψει θα έπρεπε να φορτωθεί άλλα 400 εκατ. περίπου, ήτοι μια αύξηση στα επίπεδα του 115% σε σχέση με το μέσο ΕΤΜΕΑΡ για το 2013...

      Αυτά...

      Διαγραφή
    2. Συναδερφε χαιρεται,

      Μια παρατήρηση εχω : πιανεις τους καλοκαιρινους μηνες οπου η παραγωγή φβ είναι μεγαλη. Στην συνεχεια Δεκμεβριο εως το παρεπόμενο εκκαθαριστικό Ιουνιου το ισοζυγιο ΕΤΟΥΣ του λογαριασμού θα ισοσκελιστεί. Η εστω η αποκλιση θα είναι μερικά εκατομμύρια.

      Άλλωστε αυτή είναι και η εκτιμηση ΛΑΓΗΕ, ΡΑΕ, και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

      Έρχονται και μας λενε δηλαδή οτι αν κόψουμε με το 30% των φβ μεσοσταθμικά ισοσκελιζεται ο λογαριασμός. Και πιστεύω συμφωνα και με αυτά που έγραψα παραπανω οτι αυτό ισχυει.
      Στηριζόμενος σε αυτή την εκτιμηση (την δική τους εκτιμηση ) εκανα τον υπολογισμό.

      Αν με 30% περικοπή στο 80% του λογαριασμού ΑΠΕ το οποίο αντιστοιχεί η δαπάνη των φβ ισοσκελίζεται ο λογαριασμός (οπως αυτοί ισχυριζονται) , αυτό συνεπάγεται 30% Χ 80% = 24% αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ ειναι ενα ισοδυναμο μέτρο και επίσης ισοσκελίζει τον λογαριασμό.

      Και δεν μιλάμε βέβαια για το συσσωρευμένο έλλειμμα για το οποίο απαιτούνται άλλες λύσεις.

      Παντως ευχαριστώ που μπήκες στον κοπο να διαβασεις και να απαντησεις στο σχολιο μου.

      Διαγραφή
    3. Εκεί έγκειται η διαφωνία μου, έστω ότι το 30% κούρεμα των φβ ισοσκελίζει τον λογαριασμό (χωρίς τις άλλες στρεβλώσεις). Αν τα φβ είναι το 80% του λογαριασμού ΑΠΕ, τότε σε σύνολο 2δις ευρώ (χοντρικά, 1925 εκ. μέχρι και Νοέμβριο 2013) το κονδύλι για τα ΦΒ θα είναι 1.6 δις, εκ των οποίων το 30% είναι 480 εκατ.
      Δηλαδή 24% του λογαριασμού που αντιστοιχεί σε ΦΒ - καμία σχέση με το ΕΤΜΕΑΡ που είναι άλλο μέγεθος!!!

      Αν τώρα αυτό το βάλουμε πάνω στο ΕΤΜΕΑΡ, 600 εκατ. πες μαζί με Δεκέμβρη (551 μέχρι και Νοέμβρη) για να καλυφθεί το έλλειμμα και να είναι ισοσκελισμένος ο λογαριασμός χωρίς έκτακτη εισφορά και μόνο από το ΕΤΜΕΑΡ, τότε θέλει 1.08 δις, ήτοι 80% αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ.

      Ο σωστός τρόπος υπολογισμού, αυτός είναι.

      Φιλικά!

      Διαγραφή

    4. ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ είναι 15 € από τον Αυγουστο και μετά.

      Δηλαδή μην προσπαθεις να βγαλεις συμπερασμα από τον τρέχων έτος ! Οποτε αυτό που λες εσυ 600 εκατ είναι μεγαλυτερο νουμερο.

      Μην πολυπλεκεις τα πραγματα είναι απλά.
      Και συ στην πρωτη σου παρατηρηση λες ότι τον Νοεμβρη ειχε μόνο 3 εκατ απόκλιση ο λογαριασμός. Ο Νοέμβρης ηταν ΕΝΑΝΤΙ και περιπου ο μέσος ορος ολων των μηνων. Κατά συνεπεια και το ετος θα είναι ισοσκελισμενο !!





      Διαγραφή
  3. Προς ολους που ζητωκραυγαζαν χτες οτι Νιου Ντιλ δεν υπαρχει πλεον το απεκλεισε η τροικα...

    http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/Mehri-ayrio-sto-opengov-to-New-Deal

    Νομιζατε ετσι ευκολα θα τη γλιτωναμε. Απλα θελαν την επιβεβαιωση της ΕΕ αλλα τα μετρα θα τα φερναν και χωρις την ΕΕ.
    Τωρα τρεχα δικαστικος και αν θα καταφερεις κατι με τα απο χρονια και αν θα αντεξεις οικονομικα μεχρι τοτε.
    Αλητες ερχονται εκλογες αν και ο Ασημακης δεν ηταν ποτε εκλεγμενος και παλι μετα καποια μεγαλη θεση θα εχει καπου..
    Χρυση Αυγη θα διαλυσει το κρατος αλλα θα διαλυσει και ολα αυτα τα λαμογια τα εχει και στη μπουκα... ουτος η αλλος εμας και τις οικογενειες μας μας διαλυσαν εδω και καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ..."θα διαλύσει τα λαμόγια".
      Η διάλυση του κράτους ξεκίνησε απ' τον Κορυδαλλό!

      Διαγραφή
    2. δεν υπαρχει σύνδεσμος !!

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Η ΧΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΧΙΤΛΕΡΑΚΙ

      Διαγραφή
  4. Αυτο που μπορω να καταλαβω ειναι τα εξης:1.Υφισταται το new deal αλλα με πιο ηπια μορφη..Αυτο μπορω να τ καταλαβω μηπως και γλυτοσουν υις μηνυσεις.2.Αφησαν να διαρευσουν ποσο πρεπει να παει το ετμεαρ χωρις new deal για να ριξουν την ευθυνη του ελλειματος σε μας..Ή το αλλο οτι η κομισιον ειπε οχι σε υποχρωτικο new deal αλλα εθελοντικο γιατι θα υποστει συνεπειες και αυτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ : ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 11:26
      Αλήθεια πληροφόρησέ μας αν γνωρίζεις για το:Ποιά είναι η πραγματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δικό μας πρόβλημα? Τι θα κάνει δηλαδή συγκεκριμένα με μας οταν με το καλό έλθει στην εξουσία ? Με απασχολεί πολύ το θέμα...

      Διαγραφή
    2. Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ: Για την αδυναμία των ανθρώπων να πληρώσουν την ΔΕΗ φταίνε οι φωτοβολταικοι . Μάλιστα , αυτή ειναι η θέση του.!!!!!!

      Γιατι τι περιμενες να πει?

      Διαγραφή
  7. ΕΓΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ http://anexartitoiellines.gr/gov_program.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσωπικη αποψη εχουν τελειωσει..αλλα βρε παιδια το Πασοκ με 5-6% κανει ακομα κουμαντο;; Μανιατης στο ΥΠΕΚΑ;; Αυτος που εβαλε το φυσικο αεριο να πληρωνετε σαν ΑΠΕ απο τον δικο μας λογαριασμο;; Αυτος που εγκληματισε κατα των ΑΠΕ κανει τωρα κουμαντο;; Τι συμφεροντα παιζονται επιτελους στις πλατες μας;; Δεν καταλαβαινουν οτι καταστρεφουν την Ελληνικη κοινωνια;γιατι τα φωτοβολταικα παρκα κατα το πλειστον τα εχουν μικρες Ελληνικες οικογενειες και το χρημα ανακυκλωνετε μεσα στο Ελληνικο κρατος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kostas Kriti έχεις απόλυτο δίκιο. Τη Δοσιλογική αυτή κυβέρνηση θα την γκρεμίσουμε στις ερχόμενες εκλογές για να σταματήσουμε το Διαρκές Εγκλημα που διαπράτουν εις βάρος της υγειούς Ελληνικής κοινωνίας και των οικογενειών μας ειδικότερα.
      Υπόπτων συμφερόντων άτομα τύπου Ασημάκη θα εξαφανιστούν απο το προσκήνιο συμπαρασύροντας και τους άλλους σφαγείς: Βενιζέλο,Στουρνάρα,Σαμαρά.
      Προδότες αναμένουμε την ώρα. Όσο πιο πίσω το πάτε τόσο πιο θα επιταχύνεται η πτώση σας.
      Αντε Συνταγματολόγε και Στουρνάρι,χαρίστε σ'άυτούς που σας στηρίζουν οτι ακόμα προλαβαίνετε απ'αυτή την υπέροχη χώρα μας.Καταστρέψτε επίσης όσους ακόμα μπορείτε απλούς Ελληνες εργατικούς ανθρώπους,βιοτέχνες και επιχειρηματίες,ώστε αυτοί που σας διατηρούν εκεί πάνω να μην έχουν κανένα ανταγωνισμό και να καρπωθούν την αγορά και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ανενόχλητοι εις το διηνεκές... Κάποτε σας έλεγαν κουκουλοφόρους...τώρα γνωρίζουμε οτι η κουκούλα έγινε κυβερνητική εξουσία.

      Συνάδελφοι καταγράψτε με λεπτομέρειες πρόσωπα και πράγματα,ντοκουμέντα και πρακτικές των κυβερνώντων επίσης.Η ώρα τους φθάνει σύντομα και αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως οι άλλες εποχές ατιμωρησίας που θυμούνται απο τη κατοχή...

      Διαγραφή
    2. Apo to poli dagoto proseksete ta dontia sas mh spasoune. Sinadelfi as minoume enomenoi oi en vrasmo apofaseis einai oi xiroteres

      Διαγραφή
  9. το θέατρο έλαβε τέλος θα μπεί ο κάθε κατεργάρης στο μπάγκο του ........new deal λογο αμερικλανιας του ασημάκη και του μανιάτη ......το περιμένουμε για να ΜΗ κανουμε χριστούγεννα ......----αλλά ρε ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συνάδελφοί οι απατεώνες για τους οδικούς άξονες άλλαξαν τις συμβάσεις προς όφελος των κατασκευαστών ενώ θα έπρεπε να εκτελεστούν οι ρήτρες και να τους τελειώσουν τους δώσανε αύξηση στα διόδια χρήματα να ξεκινήσουν πάλι τα έργα νέους σταθμούς διοδίων κ.τ.λ εμείς με δικαίωμα μας χρήματα ή δάνειο ή και τα δύο μαζί εκτελεσαμε τις συμβάσεις που υπογράψαμε και αυτοί έρχονται και μας εκτελούν γιατί; για να βρούμε τη λύση πρέπει πρώτα να βρούμε το πρόβλημα σημείωση αυτοί που αύξησαν τα διόδια είναι οι ίδιοι που δεν αυξάνουν το ετμεαρ με πρόφαση ότι σκέφτονται την κοινωνία και ότι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά (100 ευρώ ετησίως περίπου) από γελοίους ακούς γελοίες δικαιολογίες και δεν ξέρεις αν πρέπει πρώτα να γελασεις ή να κλαψεις ... ναυαρίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πρόβλημα πρώτο είμαστε πολλοί και μικροί οικονομικά ενώ αυτοί λίγοι και μεγάλοι οικονομικά . δεύτερο τα σωματεία και όση βρίσκονται σε αυτα είναι ενάντια στα συμφέροντα μας και ενδιαφέρονται μόνο για τη πάρτη τους και μας χρησιμοποιεί για να τα εξυπηρετούν πολλές φορές με τη σιωπή τους άλλες πάλι με παραπλάνηση και άλλες με σωστές κινήσεις αλλά τις σταματούν απότομα η όταν είναι αργά για αντίδραση.οι αγρότες πέρυσι τέτοια εποχή περίπου έπαιρναν παράταση για τη κατασκευή και υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρχει κούρεμα τιμών πέραν της έκτακτης εισφοράς που είχε μπει μόλις τα κατασκεύασαν άρχισαν να μιλάνε για new deal (αποφασίζω και διαταζω ) μια αγωγή για χρήματα εναντίον υπουργού που ήταν ο ίδιος για εξαπάτηση επενδυτών πόσες πιθανότητες έχει να κερδίσει ένας αγρότης .ο σπεφ έκανε εκλογές; θα κάνει; έχει προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου ξέρει κανείς κάτι. ναυαρίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ναυαρίνο:
      Βεβαίως και πρέπει να προσπαθήσουμε αγωγή για εξαπάτηση.Πρέπει να είναι σωστά τεκμηριωμένη,πράγμα σχετικά εύκολο,διότι ο υπουργός και άλλοι κινούνται εντελώς παράνομα. Θα πάμε ενώπιον των Ελλήνων δικαστών για να δούμε τη συνέχεια...Βέβαια οι δικαστές είναι ο μόνος κλάδος που πριν απο11 μήνες πήρε απ'αυτή την κυβέρνηση πάνω απο 100.000.000 ευρώ και αμέσως σταμάτησαν τις απεργειακές κινητοποιήσεις.
      Αλλά στη δική μας περίπτωση το πράγμα φωνάζει απο μόνο του.Φτάνει άραγε η φωνή του δικού μας δικαίου στα αυτιά των δικαστών μετά απο την κατ'εξαίρεση τόσο μεγάλη γενναιοδωρία της κυβέρνησης προς αυτούς? Αλλά απο την άλλη πλευρά σκέφτομαι:Πόση άλλη ξεφτίλα μπορούν να ανεχθούν και οι Ελληνες Δικαστές...μπορούν άραγε???????
      Οτι και νάναι πάντως αξίζει το κόπο η προσπάθεια της αγωγής κατα συγκεκριμένων προσώπων και αν δε τελεσφορήσει στην Ελλάδα ξέρουμε και το δρόμο των δικαστηρίων της Ευρώπης εκεί όπου δε καταλαβαίνουν απο τέτοια...Αντε,άντε πριν προλάβει ο Λουμάκης να κάψει κι'αυτό το χαρτί.

      Διαγραφή
    2. σημερα εμεις....αυριο οι δικαστες....το οτι δωροδοκησαν τους δικαστες για να κανουν τα στραβα ματια επειδη αυτο τους συμφερει στην παρουσα κατασταση δε σημαινει οτι δε θα τους στησουν στο τοιχο αυριο αν αυτο ειναι στα συμφεροντα τους.....η πολιτικη του αν κλεβουν το διπλανο σπιτι εμενα δε με νοιαζει περασε....να σε νοιαζει...γιατι οταν θα θελουν να ξανακλεψουν...δε θα πανε ποια στον διπλανο...θα ερθουν σε σενα...οποτε αυτο να σκεφτονται τα τομαρια οι δικαστες γιατι αν δεν ερθει σημερα η ωρα τους κ δε τους νοιαζει για εμας...συντομα θα ερθει κ η δικη τους....
      Επισης υπαρχουν και τα ευρωπαικα διακστηρια....που εκει οι μαγκες οι πολιτικοι μας δε τους περναει ο λογος....

      Διαγραφή
  12. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26523&subid=2&pubid=113186032

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουκουρούκου όλοι σας!! Εδώ ο κόσμος καίγεται κα σεις το παίζετε Metron Analysis!!! Διενεργείτε αμισθί προεκλογικά γκάλοπ!!! Πάτε καλά το θέμα είναι ποιος θα κερδίσει τις εκλογές? Χέστηκα!! Λεφτά πάντως δεν το κόβω να μας δίνει κανένας οπότε θα μείνετε με τις ζητωκραυγές!! έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελα ντεεε;;; Πατε καλα;;; Τωρα ειναι που πρεπει να ενωθουμε ολοι,ατομικα και συλλογικα και να αντιδρασουμε με ολα τα μεσα!!! Μη σπασουμε τωρα για τις διαφορες κατηγοριες αλλα να γινουμε μια γροθια!! Αν ενωθουμε ολοι δε θα τολμησουν να κανουν κατι!!! Εκφοβισμοι για να μη παει το ετμεαρ εκει που πρεπει!!! ΕΝΩΜΕΝΟΙ!! ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταληξαμε που πρεπει να παει το ΕΤΜΕΑΡ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πρέπει να χάνουμε το στόχο μας ο οποίος είναι αύξηση του ετμεαρ είτε 5 είτε 105 δεν είναι δίκη μας δουλειά να μπλέκουμε με αριθμούς όταν μάλιστα δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά νούμερα παρά μόνο ότι μας λένε. ποιος ξέρει πραγματικά το ελειμα ,ποια η παραγωγή των απε,τι τιμή πουλάει ο λαγηε στη δεη, στο ελειμα υπολογίζουν και την έκτακτη εισφορά,εάν δεν ξέρεις τα ακριβή έσοδα και έξοδα δεν μπορείς να κανείς υπολογισμούς γιατί θα κανείς λάθος.πόσα χρωστάει η δεη και θυγατρικές της γιατί τα χρωστάει τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση της λαγηε α.ε για την είσπραξη αυτών μπορούμε να κινηθούμε νομικά εναντίον τους για πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος .γι αυτό όλοι μαζί αλλά τα σωματεία τόσο καιρό γιατί δεν έκαναν τίποτα . ναυαρίνο

      Διαγραφή
    2. μα πως δεν εχει σημασια ;

      αυτοι λενε ότι είναι κοινωνικά απαραδεχτο να αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ και ότι αυξηθουν οι απληρωτοι λογαριασμοι !!

      Εσυ τις λες ;

      Διαγραφή
    3. και εσυ τους πιστεύεις;και δεν είναι απαράδεκτο να αυξάνουν τα διόδια για ανύπαρκτους δρόμους η και κατασκευή νέων διοδίων εκεί βέβαια ενεργοποιούν τους μηχανισμούς για την είσπραξη όσων δεν πληρώνουν θυμάσαι το κίνημα δεν πληρώνω. ναυαρίνο

      Διαγραφή
    4. Σωστοί και Ουσιαστικοί ο ναυαρίνο 10:32 & ο Ανώνυμος 7:23 !!!

      Διαγραφή
  16. Συναδελφοι μη μασατε το new deal δεν πρεπει να περασει Το εχουν υπαγορευσει οι καρχαριες της ενεργειας στα λομογια του υπεκα με σκοπο τον ολοκληρωτικο αφανισμο μας Εαν δεν αντιδρασουμε ολοι μαζι και με ολα τα μεσα θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. λουμάκης σπανούλης (υποχοιριο) κουτσουπιάς το τρίο μπελκαντο του new deal ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΕ ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ οι πρώτοι προσκυμενοι στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υποχοιρια του παπαγεωργιου και ο τριτος υποχοιριο του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ετοιμαστειτε ερχομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μια διορθωση ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (διανοητηκα καθυστερημενος) εχει το ακαταλογιστο η ΛΟΥΓΚΡΑ σε ολη την υποθεση μετα τον ΛΟΥΜΑΚΗ ειναι ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ......ξερει αυτος τα κολπα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να ετοιμαζεται και αυτος σιγα σιγα θα επελθει ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και φυσικά ερχονται σημερα με ανακοινώσεις να μας πούνε αυτά που κουβεντιάζανε με τον παπαγεωργιου 2 μηνες τώρα και μας είχανε βάλει στο ΓΥΨΟ αγρότες αλλα και επαγγελματίες .....

    οι μόνοι ευνοούμενοι? τα παλιά παρκα επαγκελματικα κατα πληοψηφία και τα διπλα παρκα ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΩΝ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ αγρότες δηλαδή που εκμεταλεύτικαν τον νόμο και αφού είχανε στήσει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ κάνανε και 2-3 ΑΓΡΟΤΙΚΑ...... ετοιμαστείτε σας ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ
    ΜΑΖΊ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΛΕΙΤΩΝΕΙ Ο ΑΣΥΜΑΚΗΣ ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3 (τρεις) βουλευτές πλειοψηφία είναι. Αν ζοριστούν και απειληθούν στις περιφέρειές τους κάποιοι θα λυγίσουν, κάποιοι θα γκρινιάξουν, κάποιοι θα ζητήσουν πάγωμα ή αλλαγές. Ζορίστε τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τιποτα δε μαθατε αμορφωτοι ανθρωποι.....τυφλωμενοι απ τον παρτακισμο σας και τον κομματισμο σας.....
    νομιζεται οτι ζειτε σε δημοκρατια.....νομιζεται οτι εσεις επιλεγεται κομμα....νομιζεται οτι παιζεται εστω και καποιον μικρο ρολο στην πολιτικη σκηνη....ειστε τοσο γελασμενοι και τοσο αξιοι της μοιρας σας και μαζι σας την πληρωνουμε κι εμεις...
    δεν εχετε καταλαβει οτι η ψηφοφορια ειναι ενα μικρο θεατρο....δεν εχετε καταλαβει οτι ειστε απλος οι θεατες....δεν εχετε καταλαβει οτι, οτι και να ψηφισετε το ιδιο εργο θα παιξει....νομιζεται οτι μπορειτε να αλλαξετε κατι αν βγει το συριζα ή το μυριζα....ποσο ανοητος εισαι Ελληνα....και για ποσο ακομα θα εισαι.....!!!!!!!!!
    Μονο οταν οι ενοχοι πληρωσουν και ξεβρωμισει το τοπιο θα μπορει καποιος να μιλησει για δικαιοσυνη και ισομερισμο...αλλα αυτο δε θα το δειτε...κι ουτε κι εγω...
    αλλα αφου δε κανετε που δε κανετε τιποτα....τουλαχιστον ΞΥΠΝΗΣΤΕ και καταλαβετε οτι οποιος και να βγει κυβερνηση δε θα κοιταξει εσενα...θα κοιταξει αυτον...κι ακομα κι αν θελει να κανει καλο στους πολλους τους μικρους εμας...δε θα μπορεσει...δεν εχει την δυναμη...θα τον αναγκασουν...ΟΙ ΑΛΛΟΙ..ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ....

    Αλλα τουλαχιστον ξυπνησε βρε ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ.....οχι αλλο καρβουνο..ΟΧΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως και τον παπαφλεσσα........ οχι αλλες μαλακιες ΟΧΙ!!!!

      Διαγραφή
  22. Κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει!! Ο δικός μας είναι η Τρόικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ::

    Στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ διαβασα περιληψη του νομοσχεδιου και δεν αναφερει ΤΙΠΟΤΑ για NEW DEAL !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο συναδερφος αναφερετε σε αυτο , αλλα δεν εχει σχεση με αυτο που θα βγει σε διαβουλευση:
      http://www.naftemporiki.gr/finance/story/743919

      Διαγραφή
  24. παραμυθια φιλε μου. αλλοι τσεκαρουν αντιδρασεις, αλλοι γουσταρουν να παιζουν με τον πονο των αλλων κι αλλοι απλα ειναι ασχετοι και ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτο ειναι ασχετο με αυτο που θα βγαλουν σε διαβουλευση. Αναμονη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συναδελφοι εδω λεει αναλογα με το IRR οι μειωσεις θα ειναι εως και πανω απο 60%..???? Πλεων δεν υπαρχει λογικη θελουν να μας τελειωσουν.

    http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/To-koyrema-sta-fwtoboltaika-erhetai-alla-oi-kathysterhseis-paramenoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι ανθρωποι στο ΥΠΕΚΑ εχουν τρελαθει τελειως. Προσωπικα δε πιστευω οτι θα ειναι αυτη η μεσοσταθμικη μειωση διαφορετικα θα ειχε ανακοινωθει πολυ νωριτερα. Τι να πω συναδερφοι. πραγματικα, μονο δικαστικος αγωνας στην Ελλαδα και στην ΕΕ. Δεν υπαρχει αλλη λυση. ομως ας περιμενουμε λιγο ακομα. Θυμαμαι οτι η πρωτη ειδηση για new deal ειχε ανακοινωθει Φεβρουαριο 2013 οταν εχτιαχνα το παρκο μου….ειναι αλητες οι ανρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ήξερες για την εισφορά και άκουσες και για το new deal και παρόλα αυτά μετά έφτιαξες πάρκο με ψηλή ταρίφα, καλά να πάθεις!
      Έτσι για να μη λέμε και μαλακίες εδώ μέσα. Να φωνάζουν όσοι δεν ξέρανε μάλιστα αλλά όχι και όσοι το ξέρανε!

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν έχεις πάρκο για να το λες αυτό , γιατί θα γνώριζες ότι οι περισσότεροι που τα έφτιαξαν 2012-2013, τις αιτήσεις και τα αρχικά έξοδα ( οροί συνδέσεις , κτλ ) τα είχαν δώσει 2010-2011 . Οπότε μάλλον μονόδρομος ήταν η υλοιποιηση του πάρκου για να μην πετάξεις 20.000-30.000 € ειδικά όταν αυτο το ποσο ήταν από το υστέρημα σου

      Διαγραφή
    3. Τελικά η βλακεία μερικών είναι ακατανίκητη. Εφόσον ήδη το κατασκεύαζε σημαίνει ότι ήδη είχε παραγγείλει (και προφανώς πληρώσει στο 100%) τον εξοπλισμό τα τέλη σύνδεσης και την εγγυητική. Άρα για να καταλάβεις ακόμη και εσύ δεν μπορούσε να κάνει πίσω γιατί και το 90% του χρέους είχε βάλει και η σύμβαση του θα απαξιώνονταν 12/3/2013.

      Διαγραφή
    4. Εγω το εφτιαξα το Μαρτιο του 2012 με τιμες και προκαταβολες που εδωσα τον Ιανουαριο και συνδεθηκα τον Ιουλιο του 12 και ναι ειδα οτι το πραγμα δε πηγαινε καλα και ηθελα να κανω πισω οταν ομως πηγα στη ΔΕΗ για τις 30.000 ευρω που στοιχισαν οι κολονες και τα καλωδια με το μετασχηματιστη μου ειπαν τα χανω γιατι γιναν τα εργα καθως και τις 15.000 εγγυητικη επειδη απασχολησα τη ΔΕΗ μου ειπαν ειναι στη νομοθεσια δε μπορουν να κανουν τιποτα δηλαδη εχανα 45.0000 ευρω οποτε κανεις πισω η συνεχιζεις... νομιζω οτι οποιος μπηκε σε αυτο το λουκι παλιος η καινουργιος δεν εκανε πισω δε μπορουσε κανενας να πεταξει τοσα λεφτα ετσι για ηλεκτροδοτησει τα χωραφια!!!!!!

      Διαγραφή
  28. 2.02 ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ NEW ARXID ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλο μεσημερι! τι καλο δηλαδη τωρα διαβαζω το αρθρο στο energypress και εχω εξοργιστει...τοση προπαγανδα γυρω απο το new deal,δεν εκαναν ουτε οι ναζι στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο..μιλαει για κουρεμα μεχρι 60%!!!!!! τοση προπαγανδα γιατι??? τι ειμαστε? εχθροι τους? πολεμο εχουμε και δεν το εχουμε καταλαβει? σε τι κοινωνια ζουμε επιτελους? ξερουν εκει στο υπουργειο ποιοι κατα το πλειστον εχουν φωτοβολταικα? Ελληνες τα εχουν κυριοι μικρομεσαιοι οι πιο πολλοι..υγιες κομματι της Ελληνικης κοινωνιας που πατε οσους δεν εχετε καταστρεψει ηδη να καταστρεψετε..οσο για τα κομματικα που ειπα παραπανω και καποιος τσατιστηκε..φιλε μου ουτε εμενα με νοιαζουν τα πολιτικα..ποτε δεν ημουν ουτε θα ειμαι κοματοσκυλο..αλλα αυτους που πανε να με καταστρεψουν αδικα δεν θα τους ξεχασω φιλε μου..και εχουν ονοματα ανηκουν σε κομματα...δεν τους ξεχναω αυτους φιλε μου ουτε τα κομματα τους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συμφωνω μακαρι να ειχα τα αρχιδια να μπουκαρω με μια καραμπινα στο υπεκα αλλα δεν τα εχω μεχρι εκει απλα περιμενω τη Θεια Δικη δε μπορει καποια στιγμη θα πληρωσουν οι αλητες..
    Θυσιαζουν λεει 10.0000 για το καλο ολων των Ελληνων και γιατι δε θυσιαζουν με το ΕΤΜΕΑΡ 300 μεγαλοεργοστασιαρχες για το καλο 10.000 επενδυτων τοτε...?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καποιοι συναδελφοι εχουν δικαστηριο για εκποιηση περουσιακων τους στοιχειων. Αυτοι οι ανθρωποι δεν ξερει κανενας πως θα αντιδρασουν οταν τα χασουν ολα!!! Το ανεφερα στην συναντηση στο υπεκα αλλα απαντηση δεν πηρα!! Ας ελπισουμε να μην δουμε τετοια πραγματα γιατι θα θρηνησουμε και συναδελφους που δεν φταινε σε τιποτα. Να ευχομαστε να μην χρειαστει να πεθανει καποιος για βρεθει λυση γιατι υπαρχει στην κοινωνια και το οριο-σημειο χωρις επιστροφη!!
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. το έγραψα και παραπάνω ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ μαυρα θα είναι τα χριστούγεννα για όλους τους εμπλεκόμενους ήτε είναι πολιτικοί είτε είναι συνδικαλιστές.................ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...............................................................ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδες, αυτά που γράφονται δεν εχουν λογική !!
    Αν κανουν 60% περικοπή για να καλυψουν το συσσωρευόμενο ελλειμα του ΛΑΓΗΕ, τοτε όταν αυτό μηδενιστεί θα πρεπει να επαναφερουν τις σημερινες τιμές ! Δηλαδη το κουρεμα θα πρεπει να είναι προσωρινό.

    Δεν καταλαβαινω τι προσπαθούν να επιτυχουν με την συνεχιζομενη φημολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι φαινεται από την εξελιξη του λογαριασμού ΑΠΕ, τα νεα ελλιεμτα που δημιουργούνται είναι πολύ μικρά μεχρι 3 εκατ. τον μήνα.
      Δεν καταλαβαινω !

      Διαγραφή
  34. Αν δεν βγαλει πλεονασμα ο ειδικος λογαριασμος πως θα μπουνε τα fast track και οι μεγαλες επενδυσεις απο το εξωτερικο. Πως θα εξυπηρετησουν τα συμφεροντα που τους εβαλαν σε αυτη τη θεση.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Μ:
      Ακριβώς οπως τα λές είναι και ακόμα χειρότερα.Τώρα πια είναι
      ξεκάθαρο ποιοί πραγματικά είναι στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ

      Διαγραφή
    2. Απο την αρχη ηταν ξεκαθαρο απλα δε περιμεναμε να το τραβηξουν τοσο αλλα φαινεται η πιτα με το ζορι φτανει για τους μεγαλους και πηραν τις αποφασεις τους.

      Διαγραφή
  35. Αν μας αλλαξουν τσαμπουκα τα συμβολαια μας και εμεις κινηθουμε δικαστικα τοτε δυο πραγματα θα γινουν...
    Κερδιζουμε οποτε ουτε γατα ουτε ζημια η χανουμε οποτε δημιουργειται δεδηκασμενο στην Ελλαδα οποιος θελει μονομερος να αλλαζει το συμβολαιο με τον αλλο με συνεπεια ενα μπαχαλο θα ανοιξουν οι ασκοι του αιολου.
    Αυτο το σκεφτηκαν..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 7:10
      Είναι πράγματι πρωτοφανές και δεν εχει ιστορικό επιχειρηματικό προηγούμενο. Γι'αυτό καταγράψτε με κάθε λεπτομέρεια τα ονόματα και οσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε για τη δράση εναντίον μας και οχι μόνον...των κεφαλών του ΥΠΕΚΑ και των συνεργών τους στο ΕΓΚΛΗΜΑ.
      Θα μας χρειαστούν σύντομα !!!

      Διαγραφή
  36. ποιοι είμαστε εμείς για να έχουμε φ/β πάρκα? μας τά έδωσε μία κυβέρνηση που την έριξαν σε μία νύχτα και τώρα πάνε να διορθώσουν αυτό που έκαναν για να τα ξαναπάρουν σε μία νύχτα όπως ακριβώς μας τά εδωσαν ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ να γίνεις πάλι υποκόμος στα λαμόγια που δουλευες πρίν ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ και μή κοιτάς που δεν αντιδρά ο λαός άμεσα ....ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΙΖΕΙ γιατί η οργή έρχεται σαν τον ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμια οργη δεν ερχεται σαν κανενα σεισμο στην ελλαδα. στοιχημα οτι αν βρεθει καποιος να ριξει 2 σφαιρες σε καποιο απο ολα αυτα τα λαμογια δε θα βρεθει ουτε ενας να πει μια καλη κουβεντα δημοσιως. ολο φωνες και τσαμπουκαδες αλλα αν μας κατσει κανας λοχιας στο σβερκο παλι θα λεμε κι ευχαριστω.

      Διαγραφή
  37. Από τα ραδιενεργά του Energypress:
    "Αλλαγή σκηνικού για το new deal - στο τραπέζι οι παλιές προτάσεις
    Σε κάποιους από τους παραγωγούς και τους φορείς που τηλεφωνούσαν στο energypress χθες και προχθές, ρωτώντας για το new deal, το είχαμε πεί: Αφήστε να δούμε μήπως έχουμε αλλαγή πορείας… Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, λοιπόν, υπάρχει ολική ανατροπή στα σχέδια του υπουργείου και γιαυτό υπάρχει η καθυστέρηση, η οποία βεβαίως οδήγησε και τη ΡΑΕ στο να μην πάρει ακόμα απόφαση για το ΕΤΜΕΑΡ. Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι έχει επανέλθει στο τραπέζι η παλιά πρόταση για λογιστική διαχείριση του ελλείμματος με το πάγωμα έκδοσης τιμολογίων εκ μέρους των παραγωγών ΑΠΕ. Ο χρόνος κατά τον οποίο δεν θα κόβουν τιμολόγια δεν θα είναι ίδιος για όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ. Θα είναι ανάλογος του βαθμού που επιβαρύνει η κάθε τεχνολογία τον ειδικό λογαριασμό. Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί οι φωτοβολταϊκοί να μην κόψουν τιμολόγια 5 μηνών, οι αιολικοί 1 μήνα κ.λπ. Στο τέλος θα υπάρχει και κούρεμα, αλλά μικρότερο από το αρχικά σχεδιαζόμενο (μεσοσταθμικό 43% για φωτοβολταϊκά και 10% για τις υπόλοιπες ΑΠΕ). Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς θα πάει γύρω στο 25% για τα φωτοβολταϊκά και γύρω στο 5% για τους άλλους. Αυτά προς το παρόν, διότι όλα πλέον είναι και πάλι στο τραπέζει και μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν και πάλι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παπακυριακού Γιάννης20 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:25 μ.μ.

    Είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται,είτε σκοπό έχουν να μας στείλουν όλους ψυχιατρείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιατί αγχώνονται και τρέχουν πανικόβλητοι τη τελευταία στιγμή δε το καταλαβαίνω. Αφού ριξιά θα κάνουν κι αν τους κάτσει έκατσε. Διαφορετικά του χρόνου ξαναπαίρνουν άλλα μέτρα, αναθεωρούν εκ νέου τις συμβάσεις ή στη τελική κατάσχουν τα πάρκα. Μασάει η κατσίκα ή μήπως φοβάται ο βρεγμένος το νερό; Το γνωρίζουν άλλωστε ότι από εμάς είναι στο θέμα ψήφου τελειωμένοι. Επίσης δε τους νοιάζει ότι με τέτοιες αποφάσεις θίγεται το επενδυτικό κλίμα γιατί στο Ελαδιστάν επένδυση = ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε στημένους διαγωνισμούς και τίποτα παραπάνω. Δικαιοσύνη εντός της Ελλάδας δύσκολα θα βρούμε για τον απλό λόγο ότι το ένα από τα δύο συμβαλόμενα μέλη στις συμβάσεις μας νομοθετεί. Δυστυχώς οι πιθανότητες είναι ενάντιά μας, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε, να συντονιστούμε για να διεκδικήσουμε πάνω από ΣΠΕΦ, ΠΣΑΦ, ΚΤΛ ενωμένοι σα κλάδος, με δικαστικό αγώνα σε εθνικό και Ευρωπαικό επίπεδο τα δικαιώματά μας. Να αντιδράσουμε δυναμικά και να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εγώ πιστεύω πάλι ότι έχουν πελαγώσει. Ψάχνουν μεν, αλλά δεν είναι και σίγουροι τι θέλουν να κάνουν ή έστω με τι τρόπο. Ίσως πάλι να το αφήνουν ως συνήθως να φτάσει στο αμήν, να τους ζορίσει η Τρόϊκα προς το τέλος για να περάσουν ότι είναι άρων άρων με τη γνωστή δικαιολογία ότι έρχεται αλλιώς το μεγάλο θηρίο να μας φάει, κάποιοι κ@υλωμένοι να μας μ@μήσουν κι άλλες φυσικές και μη καταστροφές. Βέβαια και αύξηση της καθηστέρησης στις πληρωμές και μας κάνει πιο αδύνατους σε πιέσεις και ίσως κάποιοι να μην αντέξουν καθόλου μέχρι την τελική λύση. Καλό πάντως θα ήταν να μη σταματήσουμε να πιέζουμε βουλευτές και παράγοντες για να ακούγεται η γκρίνια. Μερικές φορές η γκρίνια είναι πιο δραστική από "επαναστάσεις". Ειδικά στην επαρχία που και οι σχέσεις με τους τοπικούς βουλευτές είναι πιο εύκολες καλό θα ήταν να πιέζουμε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπερα!! Συναδελφε 9:01 μπραβο για τα λογια σου ετσι ακριβως πιστευω και εγω ειναι τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημερα φιλοικαι φιλες,απο οτι βλεπουμε καποιοι ψευτοσυλλογοι ξυπνησαν ξαφνικα (θεσιφ και πασυφ)και αλλοι δεν εχουν πει το παραμικρο βλεπε σπεφ και προσπηεφ αρα μην ελπιζουμε σε αυτους που μας εφεραν εως εδω να μας βοηθησουν.Ειδατε με τι ευκολια ο Μανατης υπογραψε 216 MW στο Καπελουζο απο που θα πληρωθει ο κακομοιρης και γιατι επενδυει αυτος μα γιατι λεφτα υπαρχουν για αυτον και τους κολλητους του απο το κουρεμα που θελουν να μας κανουν δηλ. θελουν να κανουν αναδιανομη απο τους μικρους και φτωχους στους πλουσιους αυτη ειναι η πολιτικη τους.Ειναι ξεκαθαρο επισης οτι εχουν διασπασει τα ΦΒ σε τοσες κατηγοριες ωστε να ειμαστε σε διασπαση ΜΔΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 και παει λεγοντας για να μην μπορουμε να συσπειρωθουμε πρεπει τελικα να καταλαβουμε οτι ολοι ειμαστε στην ιδια βαρκα και αν μπασει νερα απο καποια μερια ολοι θα πνιγουμε.
    Ειναι στο χερι μας και μην περιμενουμε κανενα συλλογο σωσια να μας βοηθησει Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι χωρις διακρισεις να οργανωσουμε (ολοι μαζι) χωρις συλλογους να κανουμε μια σημαντικη διαμαρτυρια ξερω οτι πολλοι απο μας βρισκομαστε στην επαρχια και βρισκομαστε σε απελπιστικη κατασταση αλλα χωρις αγωνα δεν γινετε τιποτα.Δεν βλεπετε οτι ολα τα νομοσχεδια συνεχως μεταβαλονται γιατι ασκουνται πιεσεις αυτο δεν το εχουν δει απο μας και νομιζουν οτι θα τα περασουν σε μας ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ παντα οι αγωνες εχουν θετικα αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φίλε 10:16 διαφωνώ. Δεν είναι επανάσταση να διεκδικήσεις το δίκιο σου.
    Το γλείψιμο και η γκρίνια μας οδήγησαν στα χάλια που ζούμε σήμερα, γιατί παλιά οι πολιτικοί προσπαθούσαν να ικανοποιήσουν όλους μη χάσουν τη κουτάλα.
    Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει. Το γλύψιμο και τη γκρίνια θα τη χρησιμοποιήσουν για να μας διαιρέσουν και στο τέλος οι κουρεμένοι με 25% θα νιώθουν ευγνωμοσύνη που δε τους πήγαν με τους κακούς στο 45% ή και ακόμη παραπάνω.
    Όταν δείξουν λοιπόν που το πάνε (και είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα μέτρα τους θα συνιστούν παγκόσμια πρωτοτυπία πέρα από κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και ελευθερίας της αγοράς και των συμβάσεων) θα πρέπει να δούνε τα δικαστήρια εντός και εκτός σύννεφο.
    Επειδή μας έχουν κάνει να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα όλοι, πρέπει να υπάρξει συλογική προσπάθεια. Η μεγάλη ευθύνη πέφτει στους συλόγους οι οποίοι οφείλουν να συναντηθούν και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο φορέα πάνω από μικροσκοπιμότητες για το κοινό καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια ο Κοπελούζος απο ποιο λογαριασμό θα πληρωθεί???
      DO NOT INVEST in GREECE

      Διαγραφή
    2. Για τη περίπτωση και τις επενδύσεις ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ δεν υπάρχει έλλειμα στον ΛΑΓΗΕ κύριε Μανιάτη???
      Ερωτώ κύριε Μανιάτη...που ήθελες να ηγηθείς και του ΠΑΣΟΚ...μετά την ήττα του Βενιζέλου...

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΞΟ.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ