Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στην τελική ευθεία για το new deal

Oλοι στη συναντηση εκτος απο τους αμεσα ενδιαφερόμενους! Ευγε! ηλιος

Με προεξοφλημένη την έγκριση των αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων της Κομισιόν, μετά και το «προχωρείτε» που είπε ο αρμόδιος για την ενέργεια επίτροπος Έτινγκερ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Παρασκευή, το σχέδιο παρέμβασης επί των υφιστάμενων συμβάσεων των παραγωγών ΑΠΕ μπαίνει στην τελική ευθεία.


Την εβδομάδα αυτή θα υπάρξει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τους εκπροσώπους των μεγάλων συστημικών τραπεζών. Πιθανόν εν τω μεταξύ να έχει υπάρξει και επίσημη απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, οι οποίες έχουν στα χέρια τους το ελληνικό σχέδιο και τις εναλλακτικές του και βρίσκονται σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους της τρόικας. Αντικείμενο της συνάντησης είναι να οριστούν λεπτομερειακά τα βήματα για την υιοθέτηση και υλοποίηση του λεγόμενου new deal.

Όπως έχει αποκαλύψει το energypress, κοινός παρανομαστής στα σενάρια για το new deal είναι το κούρεμα των εσόδων, και η επέκταση τόσο των δανειακών συμβάσεων με τις τράπεζες, όσο και με τον ΛΑΓΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλα τα σενάρια περιλαμβάνεται «κούρεμα» 10% και για τις υπόλοιπες πλην φωτοβολταϊκών τεχνολογίες ΑΠΕ. Για τα φωτοβολταϊκά υπάρχει το αρχικό σενάριο για μεσοσταθμικό κούρεμα 45% και ένα δεύτερο με μικρότερη μεσοσταθμική επιβάρυνση, επιπέδου 30 – 35%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες συνάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν και των νομικών εκπροσώπων μεγάλων επενδυτών που έχουν προσφύγει ενώπιον της για το θέμα της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών. Η ακρόαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εξέτασης των συγκεκριμένων προσφυγών, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί και μέρος της προσπάθειας που κάνει η συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών, ενόψει των αποφάσεων για το new deal.

πηγη http://www.energypress.gr/news/YPEKA-Stoyrnaras-trapezes-apofasizoyn-gia-to-new-deal-stis-APE

210 σχόλια:

  1. Δεν θα λαβουν υποψιν την ομολογια της Δεη για υποκοστολογηση που εκανε τοσο καιρο στην τιμη της Μwh??!!! Μαλλον ειναι "ψηλα" γραμματα και λιγα τα λεφτα που εχασε ο Λαγηε για να ασχοληθει κανενας?????
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα αποφασίσουν αυτοί για το πόσο θα κουρέψουν εκ των υστέρων την επίσημη και ενυπόγραφη δέσμευση του επίσημου κράτους προς εμάς και που εμείς βασιζόμενοι σ'αυτό ξοδέψαμε οτι είχαμε και δεν είχαμε για να τους προσφέρουμε τη πιο καθαρή ενέργεια που υπάρχει σήμερα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παμε καλααα;;;;Οι τραπεζες συμμετεχουν στο διαλογο και εμεις που κινδυνεουμε με χρεωκοπια τπτ;;;Καλα ποσο αλητες ειστε;;;Τοοοοσααα λεφτα πηραν οι τραπεζες,τοσα δις ευρω και δε τους εφτασαν;;;;Θα μας τρελανετε;;;Ναι ελατε να πειραξετε τη συμβαση μετα θα δειτε καμπανες απο τα ευρωπαικα δικαστηρια!!Απατεωνες και τπτ αλλο δεν ειστε!!! Η Δεη που τα χρονια υποκοστολογουσε δε θα κανετε τπτ;;;;;Ο επιτροπος λεει οχι αναδρομικοτητα και μονο οτι πανετε μετα απο διαλογο με τους παραγωγους και τ εκλαμβανετε ως οκ ωστε να πλουτισουν και παλι οι τραπεζες!!;;!!;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία καμπάνα δεν θα δούνε απο τα Ευρωπαικα Δικαστήρια, γιαυτο και αργει το Nea Deal γιατι το επεξεργαζονται με την Ε.Ε. ώστε να μην μπορει να κάνει τίποτα ο επενδυτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΗ να επιστρέψει πίσω τα κλεμένα στο ΛΑΓΗΕ και να μην την περιφέρουν εδώ και εκεί με τα δικά μας πλεονάσματα σαν νύφη για να την πουλήσουν

      Διαγραφή
  6. Ποια τιμωρία αρμοζει στο Λουμακη για την συμμετοχή του στο NEW deal ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες , οι συλλογικοί φορείς των παραγωγών ΑΠΕ, προετοιμάζονται να προσφύγουν στο ΥΠΕΚΑ και στη ΡΑΕ, με αίτημα να υπολογιστούν ακριβώς οι επιπτώσεις που είχε η υποκοστολόγηση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ στο έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ, ώστε να μην επιμερισθούν στους παραγωγούς, στο πλαίσιο της αναμενόμενης αναμόρφωσης των αμοιβών τους.

      Διαγραφή
    2. Με τη δημοσιοποίηση του ποσού των 50,8 ευρώ ως κόστους λιγνιτικής μεγαβατώρας, η ΔΕΗ κατάφερε τα εξής:
      Πρώτον, ομολογεί ότι παρανομεί, αφού ο Κώδικας Συναλλαγών απαγορεύει ρητά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, να κάνουν προσφορές κάτω από το ελάχιστο μεταβλητό τους κόστος.

      Δεύτερον, ότι ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό στη δημιουργία, αλλά και στη μεγέθυνση του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς-ΛΑΓΗΕ. Ο λόγος είναι ότι μέχρι να τροποποιηθεί πρόσφατα ο μηχανισμός υπολογισμού της αμοιβής που αντιστοιχεί στις ΑΠΕ για την ενέργεια που προσφέρουν στο σύστημα, εισέπρατταν πολύ μικρότερο ποσό, λόγω της χαμηλής τιμής που διαμορφώνονταν στο σύστημα.

      Διαγραφή
  7. Ο ΕΣΗΑΠΕ έκανε μεγάλη μαλακία στο άρθρο, αφού μπερδεύει το μεταβλητό κόστος με το πλήρες. Η ΔΕΗ τον έκανε ρόμπα σήμερα το απόγευμα. Ντροπή του ΕΣΗΑΠΕ να μην ξέρει πως στο ΗΕΠ συμμετέχουν οι παραγωγοί με το μεταβλητό κόστος και όχι το πλήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταβλητό κόστος + ΑΔΙ κάνει το πλήρες κόστος και αυτό παραπέμπει σε παλιότερη συζήτηση που όταν άλλαξε η στρέβλωση της ΟΤΣ με το ν, 4152 ζητούσαμε στο ΜΜΚΣΘΜ να περιληφθούν τα ΑΔΙ ώστε η σύγκριση με τις ταρίφες να είναι πλήρεις. Ο αντίλογος τότε έλεγε πως λόγω capacity factor 20% στις ΑΠΕ, αν πιστώνόταν ΑΔΙ ο λογαριασμός ΑΠΕ θα ήταν μόλις το 1/5 των συμβατικών δηλαδή 30 εκατ. το χρόνο για πληρώνεις ΑΠΕ 2 δις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.energypress.gr/news/DEH:-Kamia-parabiash-twn-kanonwn-hondremporikhs-reymatos

    Η απάντηση της ΔΕΗ στον Περιστέρη του ΕΣΗΑΠΕ... Η ο Περιστέρης δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη περί χονδρεμπορικής αγοράς ή κάποια δουλίτσα δεν του δώσανε και γράφει μακακιες ίσα για να ξεσηκώσει το πόπολο που δεν γνωρίζει και ψωφαει για νερό του Καματερού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εισφοράσήμερα είναι στο 80% χωρίς καθυστερήσεις!!!! 30% έκτακτη, 25% φόρος και 25% προκαταβολή φόρου γαι την επόμενη χρονιά χώρια τα ΦΠΑ που αποδίδονται για τιμολόγια που δεν έχουν πληρωθεί!!!! Αν η μείωση φτάσει στο 10000% θα μας πληρώνουν? Όχι σας το υπογράφω!!! Θα φορολογηθούμε για 12 μήνες κι έχουμε εισπράξει τέσσερις!!! Εγώ προσωπικά για να ξοφλήσω εφορία, ΦΠΑ, δόσεις δανείου γιατί το να ζήσω ξεχάστε το είμαι πεθαμένος από καιρό, πρέπει να μου δώσουν μπροστάντζα όλο το 14 και έβαλα και ιδία κεφάλαια 70%. Φαντάσου οι άλλοι που τα πήραν όλα δάνειο!!! Θα ξεχρεώνουν και τα δισέγγονά μας!! Για ποια παράταση σύμβασης μιλάτε? Θα υπάρχουν φ/β σε είκοσι χρόνια? Εγώ χλωμό το κόβω αν θα υπάρχουν μέχρι του χρόνου!!! Ποιος Κι ακόμα κι αν υπάρχουν ποιος θα τα συντηρήσει και με τι λεφτά? Την κάτσαμε τη βάρκα συνάδελφοι που λένε και στο χωριό μου!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ. Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΕΣΗΑΠΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΟΩΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ, ΤΟΝ ΗΕΠ, ΤΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ Ή ΠΛΗΡΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΛΠ, ΚΛΠ. ΠΡΙΣΟΑΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑ ΣΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΕΙΣ ΤΑ ΦΒ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΑΝΤΙ ΠΛΗΡΕΣ ΚΟΣΤΟΣ). ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ!! ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ!!! ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΣ ΤΗ ΦΕΡΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά θα μας τρελάνουν τελείως τώρα??? Η ΤΕΡΝΑ του Περιστέρη ανέλαβε πέρυσι από τη ΔΕΗ να της φτιάξει την νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαίδα και μας πουλάει τώρα σαν ΕΣΗΑΠΕ ψευτοκαυγαδάκι με τη ΔΕΗ και μάλιστα με λάθος κόλιυβα ότι δήθεν δεν ήξερε την διαφορά μεταβλητού από πλήρους κόστους??? Καλά προσβάλομαι για το πόσα αγγράμματους μας περνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι μεγάλοι δε γουστάρουν ούτε τα άντερα τους! Μας θέλουν για σκυλιά τους φωτοβολταικούς να γαυγίζουμε και μάλιστα λάθος, ώστε να μας ρίξουν τη φόλα μετά και να πούνε μετά ότι ησυχασε ο κόσμος από τις μαλακίες μας!!!
    Μη τσιμπάτε κύριοι σε φήμες και φλόμπες... Η ταμπακέρα είναι οι πληρωμές που μας έχουν ξεσκίσει στο ρίξιμο και επειδή έχουμε δίκιο θέλουν να κοιτάμε αλλού για να τρωγόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΌΛΟΙ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΈΡΘΕΙ ΕΊΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ. ΌΛΟΙ ΕΚΕΊ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΛΛΌΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΛΑΓΗΕ, ΔΕΗ κλπ έχουν κατά νου τους τις μηνύσεις που ετοιμάζονται σε βάρος τους γθα τις παρανομίες στη ροή των χρημάτων του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ μέσω των συμψηφισμών και βάλανε το κολλητάρι τους τον ΕΣΗΑΠΕ (ίσως λίγο παρακάτω δούμε και την ΕΛΕΤΑΕΝ) για να αλλάξουν την ατζέντα και να μην τους πιέζουμε με σωστά επιχειρήματα αλλά με λάθος κατασκευασμένα όπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!
    ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΈΛΑΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΕΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσοχή θέλει και η greenpeace που δεν την ενδιαφέρει αν χάσουμε τα λεφτά μας,αρκεί τα αρκουδάκια ναναι καλά.
    Εγώ λοιπόν λέω πως άμα θελει η κοινωνία Πρασσιανό ρεύμα πρέπει να μπορεί και να θέλει να το πληρώνει κιόλας. Με το στανιό και με τα λεφτά των παραγωγών δεν γίνεται κύριοι οικολόγοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ ήμουνα στην ημερίδα του ΙΕΝΕ την περασμένη εβδομάδα και θυμάμαι τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ στην παρουσίαση του να καμαρώνει πως τα χρωστούμενα από τους αερίαδες ηλεκτροπαραγωγούς είναι σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο. Καμία σχέση δηλαδή με πέρυσι. Δηλαδή μόνο οι ΑΠΕ του ηπειρωτικού πάμε χειρότερα από,πέρυσι και μάλιστα χωρίς νέο ´ελλειμμα να παράγεται στο λογαριασμό που να το δικαιολογεί. Κύριοι κάποιοι μέσω των συμψηφισμών παίζουν με τα λεφτά μας και επειδή τους πήραμε χαμπάρι θέλουν να ασχολούμαστε με ´αλλα θέματα ώστε να συνεχίσουν το πάρτι τους χωρίς μηνύσεις!! Δε σφάξανε όμως και την Τετάρτη στο ΥΠΕΚΑ να είμαστε εκεί για να πάρουν αυτοίτο μαθηματάκι τους και εμείς να ανοίξουμε και νέο ορίζοντα άμεσων δεσμευτικών πληρωμών. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΓΟΥΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ.
    ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας. Είναι οι λούστροι των ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ, και των ευχαριστώ που δεν θα πληρωνόμασταν. Που ξαφανίστηκαν οι βρωμίαρηδες μαζί με τα αφεντικά τους τώρα που διεκδικούμε τα λεφτά μας! Είναι οι ίδιοι που μπροστά στο 45% κούρεμα μεσοσταθμικά που εξείγγειλε το ΥΠΕΚΑ δεν πρότειναν καμία δίκαιη διαφοροποίηση μπάς και πληρώσουν λιγότερο οι μικρότεροι και πιο αδύναμοι!!! Μπάς δηλαδή και πληρώσουν περισσότερο αναλογικά τα σκατοαφεντικά τους. Αλλά όπως σωστά είπαν οι συνάδελφοι παραπάνω κοπρόσκυλα αγράμματα θέλουν να μας φυτέψουν για εκπροσώπους έτσι για να είμαστε μονίμως ξεφτύλες!!! Και πάντα με τη φτηνή δικαιολογία πως κρατάμε τις συμβάσεις, που όμως δεν τηρούνται εδώ και ενάμισι χρόνο λόγω εισφορές και που δεν πρέπει να διεκδικούμε τα λεφτά μας αλλά να λέμε ευχαριστώ που δεν θα πληρωνόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Λουμακη, θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.
      Οι αλλοι σου φταινε για τις μαλακιες σου ; Εσυ εισαι όμως που πουλησες ολους τους παραγωγους, προτεινοντας περικοπες στις ταριφες.
      Λιγο δεν ντρεπεσε ;

      Διαγραφή
  21. Αγνοήστε τους υβριστές και όλοι κάτω στο ΥΠΕΚΑ την. Τετάρτη για τις πληρωμές μας. Μόνο όσοι δεν έχουν πάρκα πρέπει να λείπουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν υποκυπτουμε.όλοι κάτω την τετάρτη.Αυτά που υπογράψαμε αυτά αναγνωριζουμε.Αυτά θα αναγνωρίσουν και τα δικαστήρια.Αυτό ίσχυε και θα ισχύει πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι θα πάμε την Τέταρτη θα μας πει ο Μάκης οτι μέχρι το τέλος του χρονου θα μας πληρώσει 5 μηνες μπορεί και εξι....και θα σικωθουμε να φύγουμε...αμα δεν τους στροσουμε στο κυνήγι στην ανιφορα στην Κατεχάκη δεν βάζουν μυαλό...πάρτε το χαμπαρι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν δεν είχαμε πάει στις 30 Οκτωβρίου ακόμα Μάρτιο θα πληρωνόσουν και θαλεγες και ευχαριστώ. Γιαυτό όλοι κάτω για να πάρουμε και ´αλλες δεσμεύσεις για τα λεφτά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟ ΊΔΙΟ
    "ΟΣΟΙ ΠΑΙΞΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ"

    ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΛΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ με όσους συνάδελφους έχω μιλήσει καρφωτό προς τα εκεί το πάνε ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. OXI και Χρυσή Αυγή ρε φίλε!!!!!!!!!!. ΝΑΙ να κατεβούμε όλοι στο ΥΠΕΚΑ. Να ισχύσουν οι συμβάσεις μας!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.energypress.gr/news/Nea-nomika-dedomena-gia-tis-anadromikes-perikopes-stis-APE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάλι ο μαλάκας ο Μεταξάς διαφημίζεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε παιδιά!
      Ο Λουμάκης που διοργανώνει την αυριανή επίσκεψη στο υπουργείο κατεβαίνει με αίτημα την μη καθυστέρηση των χρημάτων μας και βεβαίως συμφωνεί και προτείνει το κούρεμα των υπογεγραμμένων συμβάσεων μας...Αν εμείς συμπαρασταθούμε σ'αυτόν καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται? Μα οτι οι προτάσεις του είναι και δικές μας επιθυμίες.Είναι???

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Ξεχωριστή συγακεντρωση, καλο αυτό, σε διαφορετικό σημειο και καλυτερα άλλη μέρα !!!!

      Διαγραφή
    4. Μ Α Κ Ρ Ι Α από το Λ Ο Υ Μ Α Κ Η ...
      Αν θες περικοπες όμως αλλαζει

      Διαγραφή
    5. Παναγή ΣΠΗΕΦ και τα ρέστα έχεις ξεφτυλίσει όλες τις Σέρρες!! Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με τις μαλακίες που λες. Αν θες να μένεις Σέρρες πες και κάτι για τους χιλιάδες μικρούς που πεθαίνουμε από το ψηλό χαράτσι παράλογα ίδιο με τους μεγάλους!!!
      Για πληρωμές δεν σου λέω γιατί ξέρω ότι δεν ενδιαφέρεσαι...

      Διαγραφή
    6. Λουμακη νομιζεις ότι οι αλλοι είναι χαζοι !
      Εχεις προτεινει περικοπες σε ολους μικρους - μεγαλους ! Πηρες την προτωβουλια μονος σου με μια πλαστή σφραγιδα.
      Εσυ εκπροσωπείς το Υπουργειο.
      Και δεν είμαι κανενας Παναγής.

      Διαγραφή
    7. Εγό πάλι έτσι και ξαναφάμε περικοπή χορίς καμία διαφορά μικροί-μεγάλοι κλπ, θα τον γ@μ@ω τον Παναγή το κοπρόσκυλο μια ζοή!! Θα τα ξεράση όλα ο κοπρίτης που νομίζη πος δεν καταλαβενουμε επηδή ο ίδιος είνε τούβλο!

      Διαγραφή
    8. Και για να με θημάσε Παναγή λέγομε Γιώργος από Κατερίνη!!!

      Διαγραφή
    9. Δυστυχώς πάλι βλέπουμε τους γνωστούς κουκουλοφόρους να τα κάνουν μπάχαλο εδώ μέσα. Για να τελειώνουμε κύριοι, σε κανέναν δεν αρέσουν οι περικοπές, Όταν όμως γίνονται όπως με την εισφορά του 2012, δεν πρέπει να ξαναγίνουν οριζόντιες γιατί τότε είναι για τους αδύναμους θανατηφόρες!!
      Προφανώς οριζόντια η εισφορά επι του τζίρου έγινε είτε από βλακεία είτε από σκοπιμότητα. Το κακό είναι ότι τότε που έγινε το έγκλημα της εισφοράς, κανείς ανοικτά δεν τους έδειξε τι σφαγή προκαλούν στην μαριδα και τι κέρδη αφήνουν στους καρχαρίες που ενώ την ήξεραν στήσανε 1000 MW.
      Θα μου πεις αν ακόμα και σήμερα υπάρχουν αξεστοι που δεν καταλαβαίνουν τα στοιχειώδη της αναλογικότητας, φαντάσου πέρυσι! Νομίζω στους άξεστους ποντάρουν οι κυβερνώντες κάθε φορά...

      Διαγραφή
    10. Σε σενα πονταρουν Λουμακη που θα δεχθείς το NEW deal, βαφτισμένος από το ΥΠΕΚΑ προεδρος.

      Γιωργο από Κατερινη δωσε ένα τηλ. ή μειλ

      Διαγραφή
  29. Οι Ελληνες για μια φορρα ακομα προτοτυπουμε.............

    http://inews24.gr/2013/12/09/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μην τσιμπάτε στους διχαστές που θέλουν να μην κατέβουμε στο ΥΠΕΚΑ, για να μην πληρωνόμαστε πέρα από το κούρεμα (εισφορά) που έχουμε ήδη στο κεφάλι μας εδώ και ενάμυσι χρόνο!!!

    Δηλαδή τα παπαγαλάκια αυτά θέλουν να είμαστε και κουρεμένοι και απλήρωτοι!

    ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΥΡΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποιο νιου ντήλ;;; Δεν είδατε εδώ τι λέει η κομισιόν!!!
    http://energypress.gr/news/Nea-nomika-dedomena-gia-tis-anadromikes-perikopes-stis-APE
    Από το γραφείο του ίδιου του Oettinger βγήκε το δελτίο τύπου, πλάκα μας κάνει το energypress?

    Αν συνδυάσει κανείς 2-3 άρθρα του energypress, σίγουρα μας δουλεύουν!!!
    http://panospv.blogspot.gr/2013/12/5112013.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντως δεν μπορεί να είναι τυχαίο που παραμονές κινητοποιήσεων, εμφανίζονται οι γνωστοί ´αγνωστοι ταραξίες όπως τους λέγαμε παλαιότερα. Ρόλο έχουν, μισθό πέρνουν, κόμπλεξ ικανοποιούν άγνωστο. Εκείνο που έχει σημασία για εμάς είναι πως σε καμία φάση δεν προσφέρουν θετική υπηρεσία. Αντίθετα διαλύοντας κάθε συνειρμό, εξυπηρετούν συμφέροντα μπάχαλου. Για παράδειγμα αν κάποιος σήμερα θ´ελει να πτωχεύσουμε για να μας αγοράςει τσάμπα τι ακριβώς πρέπει να κάνει??
    1. Να μην πληρωνόμαστε.
    2. Να μην διεκδικούμε κάν πληρωμές με κινητοποιήσεις.
    3. Να μην έχουμε άποψη ή να μην την εκφράζουμε για τα άδικα κουρέματα με εισφορές που μας βάζουν.
    4. Οι εισφορές να ειναι δυσανάλογες και σε βάρος των πολλών που προορίζονται για ξεπούλημα.
    5. Να πέρνουμε ασπιρίνες στον καρκίνο λέγοντας πως όλα ξαφνικά θα φτίαξουν οπότε και δεν χρειάζεται να λέμε τίποτα ´αλλο πέρα από ευχές. Πολύ μάλιστα περισσότερο δεν πρέπει να θίγουμε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν παραπάνω από τους μελλοθάνατους, γιατί αυτοί είναι οι ιεροί αγοραστές αυριανά αφεντικά μας.
    Τέτοιο συνδικαλισμό είχαμε τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα ξεπουλίεται η χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι πάνε αύριο στη συγκέντρωση,θα πρέπει να επικεντρώσουν στη Παράνομη Εκτακτη Εισφορά & στο ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

      Συνάδελφοι μη διστάσετε να επιμείνετε σ'αυτά...γιατι ο Λουμάκης το εχει πουλήσει το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ με τον 8:07,
      Ο Λουμακης εχει πουλησει το παιχνιδι. !

      Διαγραφή
  33. Είμαι ένας από τους παραγωγούς που στην προηγούμενη συγκέντρωση στις 30/10 ήμουν εκεί και ανέβηκα μαζί με τον Λουμάκη αλλά και άλλους παραγωγούς στον υφυπουργό. Όποια ερώτηση θέλαμε οι παραγωγοί την θέσαμε στον υφυπουργό. Μάλιστα νομίζω οι περισσότεροι συμφωνούσαμε πως η εισφορά θα έπρεπε να ήταν παραμετροποιημένη και όχι οριζόντια. Θέμα αλλαγής συμβάσεων κανείς μας δεν έθεσε, διότι προφανώς δεν μας συμφέρει κάν να το συζητάμε. Άλλωστε η παραμετροποίηση της εισφοράς είναι το αυτονόητο αλλά εντελώς άσχετο με την αλλαγή των συμβάσεων. Με εξαίρεση την φλυαρία της διαλυμένης νομίζω πλέον ποσπηεφ, αλλαγή συμβάσεων και μάλιστα υποχρεωτική επίσημα από πουθενά δεν έχει ακουστεί. Τώρα αν το energypress αποτελέί επίσημη ενημέρωση, μάλλον απέχει πολύ αφού κάθε μέρα μας σερβίρει και από κάτι διαφορετικό.
    Νομίζω η όλη κινητοποίηση εκ του αποτελέσματος είχε επιτυχία, και το ίδιο εύχομαι και για την αυριανή. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω βέβαιά ειναι πως ειναι δυνατόν οι υπόλοιποι σύλλογοι να κατηγορούν τον Σπεφ, που είναι ο μόνος που κάνει ενέργειες και κάπως πληρωνόμαστε.
    Τα αρχικά ευχαριστώ της ΠΟΣΠΗΕΦ στο λαγηε που δεν θα πλήρωνε ούτε Μάρτιο στην αρχή τα θεωρούσα βλακεία. Με την μετέπειτα στάση τους όμως που πολεμούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μας νομίζω τα επιμελλητηρια που ειναι από πίσω είναι πράγματι πουλημένοι. Άλλωστε τα επιμελητήρια είναι εναντίον των φβ γιατί λόγω ετμεαρ το ρεύμα ακριβαίνει στις επιχειρήσεις. Και επειδή στα επιμελητήρια υποχρεωτικά εγγράφονται όλες οι επιχειρήσεις, οι φβ παραγωγοί είμαστε ισχνή μειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. oi ploirofories mou eina sokaristikes ,oi kybernisi tha proxosisi se psifoforia nomou gia ypoxreotiki alagi kai new deal kserontas oti eina antisyntagmatiki,
    kai basizonte sto gegonos oti mexri oi ligoi pou tha antistathoun kai epizisoun oikonomika ,na ftasoun sto europaiko dikastirio tha exoun perasei 5-10 xronia.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κάποιος γνωστός μου ξέρει τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που ο ονομάζεται Τζώρτζης νομίζω μου είπε. Συζητώντας μου είπε πως τα επιμελητήρια επειδή έχουν μείνει ´ανευ χαρτοφυλακίου και σύντομα και χωρίς λεφτά αφού οι συνδρομές δεν είναι υποχρεωτικές, ψάχνουν απεγνωσμένα ρόλο. Τα φβ του γυάλισαν στην αρχή λόγω των απότομων και μαζικών προβλημάτων που μας βρήκαν. Έτσι προσπάθησαν να πάρουν και ομμάτι της συνδικαλιστικής πίτας, αλλά έσπασαν δόντι, διότι ο κλάδος μας είναι δύσκολος με πολλά τεχνικά θέματα. Έτσι μετά τα πρώτα χαστούκια που έφαγαν από τα λάθη τους, αλλά και τηλέφωνα που έπεσαν από τον κομματικό μηχανισμό, γύρισαν το παιχνίδι και εξαφανίστηκαν με ελαφρά πηδηματάκια. Ακόμα και ο ΜΙΧΑΛΟΣ την ετζασε, διότι μόνο κόστος είχε από την βιομηχανική πελατεία του. Το αποτέλεσμα νομίζω είναι αυτό που βλέπουμε, δηλαδή τις μαριονέτες προεδρείο που φύτεψαν τάχαμου στην ΠΟΣΠΗΕΦ να μην έχουν πλέον ρόλο πέρα από το να πουλάνε τσαμπα μαγκιά χωρίς την παραμικρή ουσία. Στρέφονται μάλιστα και εναντίον των χιλιάδων μικρών παραγωγών αφού ούτε για τις πληρωμές ενδιαφέρονται αλλά ούτε και για την αναλογικότητα της εισφορας προς όφελος των αδύναμων. Και ρωτάω εγώ, γιατί κύριοι η εισφορά να μην γίνει αναλογικήγια όσο .εστω ισχύει?? Τοχει κανείς σίγουρο ότι η εισφορά τάχαμου αύριο θα λήξει?? Γιατί όσοι μπήκαν το 2013 να πληρώσουν λιγότερους μήνες εισφορά από τους υπόλοιπους???
    Μήπως τελικά οι βλάκες περνιώνται για έξυπνοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 9.21 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝΚΑΤΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΠΟΣΠΗΕΦ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΜΗ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΡΟΖΟΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΒΑΡΟΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΥΔΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΘΑ ΠΩ ΕΓΩ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ Τ´ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω ενα ξερω..Πως αν ηταν τοσο ευκολο να σπασουν τις συμβασεις μας,πιστεψτε με θα τ ειχαν κανει εδω και πολυ καιρο...Ηταν και καλα να φερουν το νομοσχεδιο στο θερινο τμημα της Βουλης να τ περασουν,αλλα δε τ καταφεραν..Και αδικα περιμενουν εγκριση απο τη Κομισιον που εχει διατυπωση τη θεση της..Τ παραθυρακι π ισως να αφησε και το πηρε σαν Οκ το υπουργειο ειναι το γεγονος οτι για να ´´πειραξετε ´´ τις συμβασεις πρεπει να κανετε διαλογο με τους παραγωγους και εφοσον συμφωνουν πηγαινετε απο κοινου για αναθεωρηση των συμβασεων...Και ενα τελευταιο...Τοσα χρονια με το χαρατσι της Δεη δε σκεφτηταν το κοσμακι π δεν ειχε λεφτα και τ εκοβαμ το ρευμα,αλλα ξυπνησανε τωρα!!! Κοινωνικη ευαισθησια το λεμε τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. To υπουργειο ισχυρίζεται στις επιτροπές της ΕΕ, ότι εχει εξασφαλίσει συμφωνία με τους παραγωγούς. Και αυτό χαρις την βοηθεια που προσεφερε ο Λουμακης, διχως να ρωτησει κανεναν, ουτε καν τα μελη του ΣΠΕΦ. Από μονος του χρησιμοποιοντας μια πλαστή σφραγιδα, παρουσιασε ως προταση των παραγωγων την περικοπή των εγγυηεμνων τιμών εως 45%.
    Πως λοιπον αυτος που πλαστογραφεί την θεληση των παραγωγων, προς οφελος του αντιδικου μας, του Υπουργείου, στο οποίο μια ομαδα συμφερόντων καθοριζουν τις αποφασεις, θα στηριξει στην συνεχεια τα συμφεροντα μας.
    Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. Μια φορά προδότης παντα προδότης.
    Βεβαια κανενας δεν διαμορφωνει τον χαρακτήρα του μεσα σε λιγο καιρό, κατά συνεπεια ο Λουμακης είναι ενας τυπος που από παντα ενεργουσε κατ' αυτόν τον τροποκαι παντα ετσι θα συμπεριφέρεται.
    Οι υπολοιποι συλλογοι επισης δεν εχουν κανει κατι σοβαρό για το θεμα που μας απασχολει.
    Τι μενει να γινει ;
    Εγω στο μονο που ελπιζω είναι η ενεργειες μεμονομενων παραγωγων που προσπαθοντας να στηριξουν τα συμφεροντα τους ισως βοηθησουν και τους υπολοιπους.
    Όχι βεβαια, ότι οι υπολοιποι παραγωγοί, αυτοί που πανε σα προβατα να 'διαμαρτυρηθουν' για τα 'δικαια τους', αξιζουν καλυτερη τυχη από αυτή που τους επιφυλασει ο Λουμακςη και το Υπουργειο. Αυτό που αξιζουν εειναι ένα κουδουνι στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προφανώς από την τύφλα σου για τον Λουμάκη, επικρατεί χάος στο μυαλουδάκι σου, πάλι προφανώς επειδή δεν μπόρεσες με ξύλινα λόγια να φτιάξεις την συντεχνία που ονειρευόσουν. Επειδή όμως μας έχεις κουράσει κάθε τρεις και λόγο εκ της ποσπηεφ με τα νιαουρίσματα σου περί Λουμάκη, διάβασε παρακάτω γιατί εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι βοηθάει τους πολλούς και τους αδύνατους:
    1. Ο ΣΠΕΦ δεν πρότεινε αυτοβούλως περικοπές. Το ΥΠΕΚΑ κάλεσε τους φορείς το καλοκαίρι και τους ανακοίνωσε το σχέδιο του για κούρεμα 45% μεσοσταθμικά στις ταρίφες.
    2. Σήμερα με την εισφορά πληρώνουμε μεσοσταθμικά 30% τα επαγγελματικά και 0% τα οικιακά.
    3. Ο ΣΠΕΦ πρότεινε την λύση του προβλήματος του ειδικού λογαριασμού με μεσοσταθμική περικοπή 30% στα επαγγελματικά, 30% στα οικιακά μέχρι το 2015 όπου μηδενίζεται το έλλειμμα με παράλληλη αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ στα 16,5 ευρώ και παράταση της προθεσμίας μηδενισμού του ελλείμματος κατά ένα χρόνο.
    4. Από το 2016 η μεσοσταθμική περικοπή μπορεί κάθε χρόνο να μειώνεται κατά 15%, δηλαδή να πάει στο 26,5% το 2016, 23% το 2017 κλπ.
    5. Ανέπτυξε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, αυτό της παραμετροποίησης ώστε οι όποιες επιβαρύνσεις δεν θα ξαναμπούν οριζόντια σε βάρος των μικρών και πολλών.
    6. Ζήτησε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη για την λύση αυτή που περιλαμβάνουν μείωση επιτοκίων κάτω από 4%, απαλλαγή από διπλοασφάλιση ΟΑΕΕ, απαλλαγή από τέλος επιτηδεύματος κλπ.
    7. Στα κείμενα του ΣΠΕΦ δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή συμβάσεων αλλά αντίθετα για εθελοντική συμμετοχή. Προφανώς ο ΣΠΕΦ θα φαντάζεται τη λύση που πρότεινε ως ενδιάμεση συμφωνία η οποία αν οι συνθήκες στο μέλλον αλλάξουν, η υπάρχουσα σύμβαση δεν επηρεάζεται αλλά συνεχίζει να ισχύει. Δηλαδή αν η ενδιάμεση συμφωνία αυτή ίσχυε μέχρι το 2015 και οι συνθήκες άλλαζαν μετά και μπορούσε το ΕΤΜΕΑΡ να πάει στο23 ευρώ που απαιτείται χωρίς εισφορά για να μην παράγεται νέο ´ελλειμα κατόπιν, αυτό θα μπορούσε να γίνει.

    Αντίθετα τύποι σαν και σένα δεν προτείνουν τίποτα και αφήνουν το πηδάλιο στον Ασημάκη να κάνει τα γούστα του.
    Καταλαβαίνω πως για να προτείνει κάποιος λύσεις χρειάζεται γνώση που συνήθως δεν υπάρχει. Έτσι τυφλοί συνδικαλιστές δεν προτείνουν ποτέ τίποτα γιατί απλά δεν μπορούν.
    Επίσης είμαι σίγουρος ότι τύπους σαν και σένα τους ενοχλεί η παραμετροποίηση, γιατί από τη ζαβομάρα του υπουργείου να βάλει την εισφορά οριζόντια κάποιοι σαν και σένα βολεύονται. Πολύ χειρότερα πάλι για σένα δεν καταλαβαίνεις ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ για κανενός το χατήρι η εισφορά να παραμείνει οριζόντια.
    Τέλος πάρτο χαμπάρι ότι με το να κλείνεις Τ´ ματιά στο πρόβλημα του ελλείμματος που σε αφήνει απλήρωτο όλο και περισσότερο, δεν παρέχεις καλή υπηρεσία ούτε στον εαυτό σου.

    Αυτό που ισχύει σήμερα κύριε, είναι πως ούτε η σύμβαση σου τηρείται λόγω εισφοράς, αλλά ούτε και πληρώνεσαι. Απλά δεν έχεις τίποτα απόσα νομίζεις, αλλα πολύ χειρότερα εσύ παραδίνεις στον Ασημάκη λευκή επιταγή να κάνει ότι άλλο επιπλέον γουστάρει.
    Το ΥΠΕΚΑ δεν κωλώνει. Έβαλε δύο φορές την εισφορά που γούσταρε και θα το κάνει και τρίτη. Τώρα τι σε κάνει εσένα στο θολό μυαλουδάκι σου να πιστεύεις ότι με το να γαυγίζεις μόνο θα πετύχεις κάτι, μάλλον ψυχίατρος θα μας το απαντήσει. Όπως βλέπεις ούτε οι παραγωγοί δεν πείθονται να ακούσουν τα τραγουδάκια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασημάκη και λοιπά παλιοτόμαρα...
      τα αφεντικά σας Σαμαράς&ΣΙΑ πρέπει να γνωρίζουν οτι:
      ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ !!!

      Διαγραφή
    2. Η εισφορά προσπαθουμε να κριθει παρανομη, βρισκεται στο ΣΤΕ. Και σε κάθε περιπτωση καθως δεν ξερουμε τι θα γινει στο μελλον, και ποιες θα είναι οι διαθεσεις του Υπουργείου, δε σημαινει ότι επιδη το Υπουργειο δεν κωλωνει, πρεπει να κωλώνουμε εμεις. Και ουτε μπορούμε να δεχομαστε παντα τις παραλογες προτασεις του, ουτε τους πουλημένους προεδρους.
      Η λυση στο πρόβλημα μας είναι μονο η αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ και κάθε άλλη προταση είναι για αποπροσανατολισμό. Αν δεν μπουμε στην λογική της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ, πολύ συντομα θα αντιμετωπίσουμε παλι τα ιδια προβλήματα.
      Το ΕΤΜΕΑΡ πρεπει να αυξανεται διχως οριο ώστε να διατειρηται ο λογαροαμσός ΑΠΕ ισοσκελισμενος.
      Για το ελλειμά του ο ΛΑΓΗΕ να φρονισει αυτός από μονος του και όχι εμεις. Μπορει να παρει δάνειο όπως εχει ξανακάνει.

      Διαγραφή
  40. Συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά εγώ θα βάλω και μερικές πινελιές καθημερινότητας ακόμα που εμένα τουλάχιστον με έχουν πείσει:

    - Οι υπόλοιποι σύλλογοι δεν προτειναν ποτέ και τίποτα.
    - Οι υπόλοιποι σύλλογοι ζήταγαν μόνο ρουσφέτια και παλαβομάρες. Θυμίζω τον ΠΑΣΥΦ που προσέφυγε στο ΣτΕ για να δοθούν και άλλες άδειες και τον ΣΠΗΕΦ Σερρών που ζήταγε παράταση του 4μηνου διατήρηρησης των ψηλών ταριφών για να μπουν καμιά χιλιαριά μεγαβάτ ακόμα και να πεθάνουμε τελείως. Και όλα αυτά ενώ γνώριζε για την εισφορα.
    - Για όλους του ψευτοσυλλόγους οι στρεβλώσεις ήταν απλώς ματζούνια. Κανείς τους δεν ασχολήθηκε. αντίθετα ο ΣΠΕΦ τάβαλε με το Αέριο, τη ΣΗΘΥΑ, την ΟΤΣ και δρέψαμε καρπούς όπως ο ν 4152 που άλλαξε τη στρέβλωση της ΟΤΣ αλλά και ηη ΣΗΘΥΑ που πληρώνεται 87 ευρώ την μεγαβατώρα (από τα οποία φέρνει τα 60 στο ταμειο) και όχι 180 που ήθελαν
    - Οι ψευτοσύλλογοι δεν πήραν το καλοκαίρι χαμπάρι στο φορολογικό νομοσχέδιο που προσπάθησαν να μην εκπίπτουν οι τόκοι από τις φορολογικές δηλώσεις των παραγωγών. Αμντίθετα ο ΣΠΕΦ το κατάγγειλε άμεσα και αποσύρθηκε.
    - Οι ψευτοσύλλογοι δεν πήραν χαμπάρι για τις αποσβέσεις και την εγκύκλιο του Σεπτεμβρίου. Πάλι ο ΣΠΕΦ το σήκωσε και το έλυσε το θέμα.
    - Και βέβαια το βασικό ότι μόνο ο ΣΠΕΦ τρέχει για τις πληρωμές μας κάθε τρεις και λίγο στο ΥΠΕΚΑ μαζί μας. Που είναι οι ψευτοσύλλογοι ?? Ούτε οι πληρωμές μας δεν τους ενδιαφέρουν. Αντίθετα η ποσπηεφ είπεκαι ευχαριστώ που δεν θα πληρωνόμασταν ούτε Μάρτιο!!!
    - Οι ψευτοσύλλογοι κατηγόρησαν τον ΣΠΕΦ στις 30 Οκτωβρίου ότι πήρε ψεύτικες ελπίδες και ότι όλο ήταν φιέστα. Καταρχήν μόλις ανακοινώθηκε η κινητοποίησηση του ΣΠΕΦ πληρώθηκε ο Μάρτιος. Μετά κατηγόρησαν οι ψευτοσύλλογοι τον ΣΠΕΦ ότι δεν θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Ο ΣΠΕΦ ανακοίνωσε ότι ξανακατεβαίνει στο ΥΠΕΚΑ και τότε αφρχίζει να πληρώνεται ο Απρίλιος. Και πάλι ο ΣΠΕΦ για να τηρηθούν όλες οι δεσμέυσεις ανανεώνει την διαμαρτυρία για σήμερα! Και πάλι οι ψευτοσύλλογοι ξαφανίζονται...
    Σε μένα είναι σαφές ο ΣΠΕΦ ήταν και είναι πάντα εδώ για όλους. αντίθετα οι ψευτοσύλλογοι με τις φυτεμένες ψευτοκαρέκλες ήταν για να προωθούν ρουσφέτια οι βρωμοσυνδικαλιστές τους!
    Εγώ θα είμαι σήμερα κάτω, όπως και την άλλη φορά, γιατί θεωρώ ότι ο αγώνας δεν γίνεται με ρουφιανιές στα μπλογκς, αλλά με συστράτευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Λουμάκης δεν πρότεινε από μόνος του το κούρεμα των ΙΕΡΩΝ συμβάσεών μας,τι καλά,τι καλά,τι καλά που θάτανε !

      Διαγραφή
  41. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΜΑΛΆΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ!!!.

    ΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παρακαλώ, μήπως μπορεί κάποιος από Πάτρα,να με ενημερώσει για το αν πληρώθηκε από την Πειραιώς??γιατί εγώ δεν έχω πληρωθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μολις επεστρεψα απο την συγκεντρωση διαμαρτηριας στο ΥΠΕΚΑ ( λογο δουλειας) . Λιγος κοσμος ( πιο λιγος απο την αλλη φορα απο οτι λεγανε - δεν ημουν ) Μιλουσε ο Λουμακης με τους παρευρισκομενους , μιλισε και στον ALPHA που ειναι εκει και πριν απο κανα 15λεπτο ανεβηκε πανω( δεν προσεξα εαν μπηκε μονος ή με αλλους ) . Αυτα που ελεγε ειναι περιπου αυτα που αναφερονται πιο πανω. Δηλαδη περικοπες στο 30% και μετα σταδιακα μειωση των περικοπων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ρε δεν μας ενδιαφερει ο λουκουμακης και ο καθε λουκουμακης.
    Τα παρκα ειναι δικα μας.Δεν ανηκουν σε κανεναν.
    Αν θελει να μειωσει τα δικα του ας τα μειωσει.
    Στα δικα μου λογο δεν εχει κανενας.
    Κραταμε γερα οσοι θελουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν για οσους τους ενδιαφερουν οι εξελιξεις φιλε μου. Εαν νομιζεις πως με το να καθεσε στον υπολογιστη σου και με την συμβαση που εχεις υπογραψει , τιποτα δεν θα αλαξει , δικαιωμα σου. Ομως ο κοσμος αλλαζει και οσο και εαν δεν το θελουμε , θα περασουν τελικα καποια μειωση (οπως σε ολους και σε ολα ) . Ασε εμας που ενδιαφερομαστε να προσπαθουμε για το καλυτερο. Υποσημειωση : Δεν ειμαι σε κανενα συλογο ( και ουτε και θα μπω ) και δεν ηξερα καν μεχρι σημερα ουτε την φατσα του Λουμακη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 3:47 με όλον τον συναδελφικό σεβασμό:
      Αυτοί οι Ολοι και Όλα που υπέστησαν μειώσεις δεν έχουνε συμβάσεις με το κράτος,ούτε εκταμίευσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να παράξουν καθαρή ενέργεια και ούτε καταστρέφονται αυτοί και τα παιδιά τους.
      Η μείωση που πάει να περάσει ο Λουμάκης σε συνεργασία με τον Ασημάκη δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δεκτή.Θα δείτε τα επόμενα χρόνια,ότι το κουβάρι της στημένης πλεκτάνης θα ξεδιπλωθεί.Ορεξη και κουράγιο να έχουμε για τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια...
      Ασημάκη και Λουμάκη κάτω τα βρώμικα χέρια και μυαλά σας από το βιός μας !
      Σκεπτόμαστε πάντως σοβαρά να κινήσουμε διαδικασία Αγωγής στον Υπεύθυνο Ασημάκη για τις σκόπιμα κακόβουλες ενέργειες και την εσκεμμένα στρεβλή ενημέρωση προς τη Βουλή και τη κοινή γνώμη,η οποία με τη σειρά της έχει επιφέρει αυτή τη καταστροφή σε τόσους επενδυτές.

      Διαγραφή
    3. με ολο τον σεβασμο θα σου απαντησω πως : εχουν καταρευσει πολλα και εχουν περασει βαρια μετρα με την δικαιολογια του δημοσιου συμφεροντος.Δηλαδη τα ομολογα δεν ηταν 'συμβολαια' με το κρατος? Το ιδιο θα γινει και τωρα. Το εαν μετα απο Χ χρονια κατι αλλαξει δεν μπορω να το ξερω.

      Διαγραφή
    4. Τα ομολογα δεν ηταν συμβολαια !!

      Διαγραφή
    5. Συνάδελφε και εγώ με όλο το σεβασμό θα σου πω ότι τα ομόλογα δεν έχουν καμία σχέση με τις συμβάσεις μας. Τα ομόλογα δεν ήταν αγγλικού δικαίου και το κράτος μπορούσε να πει δεν πληρώνω κανένα και να γίνει μπαμ στις Ευρωπαικές τράπεζες και να γυρίσουμε στη δραχμή. Το τι έγινε στην πράξη, αν παίξαμε καλά τα χαρτιά μας ή τι θα γινόταν σε περίπτωση δραχμής κλπ δεν είναι για σχόλια εδώ...
      Τα ομόλογα πλέον που είναι αγγλικού δικαίου έχουν δώσει το δικαίωμα στους δανειστές μας να κατάσχουν ένα αεροδρόμιο (έστω της Τανάγρας) και να το πουλήσουν σε όποιον θέλουν (π.χ. Τουρκία).
      Την ίδια ισχύ θα είχε και η συμβασή σου αλλά τα λαμόγια που μας κυβερνούν φροντίζουν ο ΛΑΓΗΕ να αντιμετωπίζεται από τα δικαστήρια ως Α.Ε. και όχι ως δημόσιο παρότι είναι 100% κρατικό αφού ένας μοναδικός μέτοχος είναι το κράτος, ζητάει φορολογική ενημερότητα, ανεβάζει στη διαύγεια τους διαγωνισμούς κλπ. Έτσι από ένα λογιστήριο μπορούμε να κατάσχουμε μόνο καρέκλες και γραφεία αλλά με αυτή τη λογική ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις στη διοίκηση που μας ειρωνεύεται.
      ΕΙΣΤΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

      Διαγραφή
    6. δεν διαφωνω καθολου με το οτι ειναι παντελως διαφορετικη περιπτωση τα ομολογα , οπως και καθε μια για οσες μας εχουν βαλει παρει χρηματα ( απο εισφορες , φορους , haircut κτλ. ). Το ανεφερα απλα σαν ενα παραδειγμα που χαθηκαν πολλα , παρα πολλα χρηματα. Οι περισοτερες ειναι στα δικαστηρια , ΣτΕ , ευρωδικαστηρια κτλ. Το αποτελεσμα ειναι πως ολα με τον Α ή Β τροπο εχουν περασει και τα πληρωνουμε. Γνωμη μου πως και αυτο με Α ή Β τροπο θα το περασουν . Ο καθενας εχει την δικια του αποψη για αυτο και μακαρι για ολους να παρθει η πιο συμφερουσα αποφαση.

      Διαγραφή
  45. για πληρωμες μαιου ελεχθη κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εαν θυμαμε καλα- και εαν ακουγα καλα - ηταν ενα απο τα 2-3 θεματα που ειπε ο Λουμακης πως θα εφερνε στην κουβεντα.Πιθανων να εχουν τελειωσει τωρα και περιμενω και εγω να δω εαν βγηκε τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. κανενας δε πηγε στη συγκεντρωση;δε θα μαθουμε τι εγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. τελικα δεν ανακοινωθηκε τιποτα...μονο ευχες και καλες γιορτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο ΣΠΕΦ εξέδωσε ανακοίνωση στο www.spef,gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  52. O SPEF και οσοι ακολουθουν, είναι για μουτζες, και μονο για μουτζες. ΚΑι από τους αλλους συλλογους δεν βλεπω τιποτα ενδιαφερων.
    Η μονη λυση είναι ολοι οι αποφασισμένοι παραγωγοί να συγκεντρωθούμε όχι για να ζητήσουμε ή να παρακαλέσουμε, αλλα για να καψουμε το Υπουργειο και αν εχουμε χρονο να το κατεδαφισουμε.
    Είναι φαιδροι, εχουν χασει κάθε ιχνος αξιοπρεπειας, είναι γελοίοι. Πρεπει να τιμωρηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. To Ypourgeio den mas ftaiei se tipota.Einai dikia mas periousia. To ksero tous to kefali thelei spasimo, pou pairnoun tetoies apofaseis, katadikastikes gia olous, xoris na mas skeftontai katholou kai xoris na ypologizoun nomous kai dikaiosynh..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τελικά τι ανακοινώθηκε μετά την συγκέντρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:42 π.μ.

    ΥΠΕΚΑ και συναντήθηκα με τον κυρίους Μαθιουδάκη και Μενδρινό.
    Το αποτέλεσμα δυστυχώς (διαβάστε και την ανακοίνωση του ΣΠΕΦ στο spef.gr ήταν ένα μεγάλο τίποτα.Σε καμία περίπτωση όμως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον ΣΠΕΦ και τον πρόεδρο του για το αποτέλεσμα αυτό.
    Ο Κος Λουμάκης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των πληρωμών όπως επίσης και στο να πληρωνόμαστε στέγες,ηπειρωτικό και μη, με ίδια καθυστέρηση...Σε μια τέτοια περίπτωση θα πληρωνόμασταν ΟΛΟΙ με μια καθυστέρηση περίπου 4,5 μηνών.Κάτι τέτοιο θα ήταν κάπως ποιό ανεκτό από όλους μας σε στιγμή που το ηπειρωτικό κοντεύει να αγγίξει τους 7!(καταλαβαίνω οτι αυτό θίγει τις στέγες και τα νησιά αλλά τι θα απαντήσετε σε παραγωγό που σήμερα κράταγε αποδεικτικό πως χάνει το σπίτι του)
    Προσωπικά εγώ ανέφερα τα εξής :
    1.Λάβετε υπ' όψην σας οτι οι επόμενες εκλογές δεν θα κριθούν με διαφορά εκαντοντάδων χιλιάδων ψήφων αλλά με μερικων δεκάδων χιλιάδων.Κάθε παραγωγός,μικρός και μεγάλος,δεν επηρρεάζει μόνο τον εαυτό του αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον.Με τις ενέργειες σας, μας έχετε φέρει σε τέτοια απόγνωση και αγωνία για το μέλλον μας,που πιστεύω πως ξέρετε όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές...
    2..Μπορείτε να μας υποσχεθείτε οτι οι υπερημερίες δεν θα αυξηθούν;
    Απάντηση : καμμία
    3.Προκειμένου να ελαφρυνθούν οι παραγωγοί που έχετε φέρει σε αδιέξοδο,θα κάνετε συψηφισμό των οφειλών του ΛΑΓΗΕ με τις οφειλές που έχουμε σε ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος;
    Απάντηση :υπάρχουν δυσκολίες--υπο επεξεργασία.
    3.Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες θα ελαφρυνθούν με το θέμα του αναπτυξιακού.Επιταχύνοντας τις διαδικασίες θα τις βοηθήσετε αφάνταστα.
    4.Επιτέλους υπολογίστε την αγωνία που έχουμε καθημερινά και βγάζετε ανακοινώσεις τύπου του υπουργείου σχετικά με τα προβλήματα που μας αφορούν και όχι να τα μαθαίνουμε από blog στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Λουμακη δεν μπορεις να τον κατηγορήσεις για μια ανυπαρκτη συγκεντρωση 5 ατομων με τις οικογενειες τους, ουτε για τα χαλια σας !
      Μπορεις ομως να τον φτυσεις στην σκατοφατσα του γιατι το καλοκαιρι το γελοιο υποκειμενο, παριστανοντας την φωνη των παραγωγων προτεινε περικοπες εως 45%.

      Διαγραφή
  57. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:43 π.μ.

    Είμαι ένας από τους ανεξάρτητους παραγωγούς που παρευρέθηκα στην συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ .(αρχή του προηγούμενου δημοσιεύματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:45 π.μ.

    Επειδή πιστεύω κάποιοι θα βιαστούν να εξάγουν συμπεράσματα και γενικά υπάρχει η υπόνοια πως όποιος ανεβαίνει στο ΥΠΕΚΑ συζητάει για το δικό του συμφέρον,με εξαίρεση οτι ανήκω στο ηπειρωτικό..
    ΔΕΝ ανήκω στον ΣΠΕΦ
    ΔΕΝ έχω οφειλές στην εφορία.
    ΔΕΝ παίρνω αναπτυξιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:54 π.μ.

    11/12 9:01. Και οι 5 από εκεί μέσα βγήκαμε τρέμοντας από τα νεύρα μας!Συνεπώς ούτε ευχές υπήρξαν ούτε καλές γιορτές!
    12/12 12:43 Αν εγώ που πήγα να διαμαρτυρηθώ για τις πληρωμές μας και να θέσω και κάποια ερωτήματα είμαι για μούτζες όπως λέτε,εσείς με τη σειρά σας τι κάνετε;Ασκείτε κριτική στους άλλους αλλά εκτός από τα γραφόμενα σας στο διαδίκτυο κάνετε και κάτι άλλο που να μας αφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειστε για γελια, εσεις και η συγκεντρωση σας.

      Διαγραφή
    2. Σε κόβω για λαμόγιο πρόεδρο άλλου συνδέσμου εκτός ΣΠΕΦ, που για το προσωπικό σου συμφέρον θα κάνεις ότι μπορείς να σαμποτάρεις άλλους προέδρους ενώ στην πραγματικότήτα είσαι καταστραφείς κάθε αντίδραση από τους παραγωγούς Φ/Β.
      Βέβαια μην ξεχνάμε και την περίπτωση των γνωστών οπισθοβαλόμενων τρολ που γράφουν στο blog για να μας σπάσουν τα νεύρα και ευελπιστούν μήπως κανένας κάνει το ψυχικό για να τους αναπληρωθεί το κενό στο παχύ έντερο.
      Τι από τα δύο είσαι?

      Διαγραφή
    3. Eπιτρεψτε μου να πω την γνώμη μου: ο Κος Παπακυριάκου ειναι απο καιρό αναγνώστης στο blog, και είναι επενδυτής που ενδιαφέρεται για την επένδυση του με άποψη επι των εξελιξεων.

      Διαγραφή
  60. Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπακυριακού Γιάννη για την προσπάθεια την οποία κάνει για να λυθούν τα προβλήματά μας αυτόν και τους υπόλοιπους, καθώς και για την ενημέρωση την οποία μας παρέχει. Συνεχίστε, σας ευχαριστούμε και σας χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον ευχαριστώ και εγώ τον κ. Παπακυριακού διότι είναι απο τους λίγους που γνωρίζουν τον ρόλο τους σε αυτό το Blog.

      Ευχαριστώ
      Κακ.

      Διαγραφή
  61. Τον εχουν για σφαλιαρες (του χεριου τους) τον Λουκουμακη στο υπεκα. Χρειαζονται δυναμικες κινητοποιησεις, Οσο για τις εκλογες που ερχονται θα δουν τα αποτελεσματα και θα τριβουν τα ματια τους. Ημουν και εγω ενας μαλα.....ς που ψηφισα ΝΔ για να μην καταστραφει η χωρα. θελέστα και παθέστα λεει μια παροιμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ευχαριστουμε κ.Παπακυριακου για την ενημερωση. Υπηρχε καποια απαντηση στο θεμα των πληρωμων απο πλευρα τους ? Ο ΣΠΕΦ εβγαλε ανακοινωση πως αναμενουν την επιστροφη ΦΠΑ μετα τις 20 Δεκ. για να ξεκινισει ο Μαιος ο οποιος δεν θα ολοκληρωθει εντος του ετους απο τα συμφραζομενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. vvaalllllllleeeeeeeeeeeeee kenoyrgio post gia pliromessssssssssssss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:42 π.μ.

    Στο θέμα του ΦΠΑ (82 εκ. πιστωτικό που έχει ο ΛΑΓΗΕ από το 2012) που υποτίθεται ο ΛΑΓΗΕ θα έπαιρνε αυτή την εβδομάδα, μας είπαν οτι παρουσιάστηκαν επιπλοκές,χωρίς όμως να μας διευκρινήσουν ποιές είναι αυτές.Μετά τις 20 Δεκεμβρίου ανέφεραν,όπως δημοσίευση και ο ΣΠΕΦ.
    Με αυτά τα δεδομένα,αν δεν γίνει θαύμα εκτιμώ οτι οριακά θα πληρωθούν κάποια τιμολόγια μηνός μαίου τέλος δεκεμβρίου.Μακάρι να είχα καλύτερα νέα.
    12/12 4:48 για γέλια είναι όποιος ασκεί κριτική αλλά δεν κάνει και τίποτα που να μας αφορά..ή μάλλον για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καληνύχτα σε όλους μας............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Προσωπικά , χωρίς να γνωρίζω τον κ.Παπακυριακού , τον συγχαίρω για την ενημέρωση που μας παραθέτει κάθε φορά όσον αφορά τις πληρωμές . Είναι η μόνη αξιόπιστη πηγή που έχουμε ως παραγωγοί αφού είναι ο μοναδικός που όταν αναφέρει για πληρωμές χρονικά πέφτει πάντα μέσα. Μπράβο σας όντως σας έχουμε ανάγκη διότι εδώ μέσα μπαίνει κάθε καρυδιας καρύδι και λέει ότι του κατέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα για τον ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

      Διαγραφή
  67. Καλησπέρα γνωρίζει κανείς κάποιο δικηγορικό γραφείο που να έχει γνώσει περί ενεργειακών θεμάτων και συμβάσεων δημοσίου και να αναλαμβάνει αγωγές κατά του δημοσίου η φορέα αυτού όσον αφορά τις υπερημερίες στα τιμολόγια μας η ακόμα και διεκδίκηση των οφειλών μας με με μεμονωμένες αγωγές¨? Η ακόμα και μαζικές ?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. εκει που σταματάει η λογικη αρχιζει ο στρατος ... λεγαμε παλια . Εκει που σταματάει ΤΙ αρχιζει η πολιτικη ; Τα λογια είναι λιγα πλεον για να περιγραψεις τα γεγονοτα. Στο τελος βλεπω μονο αιμα δικαιων & αδικων . Δυστηχως .- Ειμαι από επαρχια και θελω να ευχαριστησω ολους εσας που ειστε κοντα στα υπουργεια/ΛΑΓΗΕ κτλ για την ενημερωση και τις προσπάθειες για λυση των προβλημάτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ευχαριστουμε κ.Παπακυριακου για την ενημερωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. δικηγορικο γραφειο Κολλυρης . 300€ προκαταβολικα 2103608504

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Παπακυριακού το εχεις παρακανει σημερα.

    Και ισως ολο αυτό γινετε για να μας προτεινουν δικηγορο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τον δικηγορο τον προτεινα εγω . Προσωπικα δεν εκανα αγωγη παροτι εχω ετοιμασει φακελο διοτι δεν εχω τα 300€.

    Αϊβαλής Δημ
    ΒΟΛΟΣ

    Υ.Γ. Σταματήστε να βλέπετε παντου συνωμοσίες .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη αν ειχες 300 θα του τα εδινες ;

      Διαγραφή
    2. Για αυτό δεν εχεις ! Αν σκορπας στο γαμο του καραγκιοζη

      Διαγραφή
    3. εχεις κατι να πεις πιο ουσιαστικο ;

      Διαγραφή
  73. Εχουν ξαναγραφει αυτά :

    ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. κ.παπακυριακου το new deal ποτε ανακοινωνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ημουν χθες στην 5μελη επιτροπη που συναντησε τον γενικο γραμματεα θα επικυρωσω ως απολυτος αληθη (οχι οτι χρειαζεται) τα σχολια του κ. Παπακυριακου. Απο εκει και περα ο καθενας μπορει να πιστευει οτι το block ειναι ψυχοθεραπεια και βριζοντας οποιον βρει αποβαλλει την πιεση του αλλα σιγουρα με αυτον τον τροπο δεν βαζει λεφτα στην τσεπη του.
    Οσο για τις ευχες για τα χριστουγεννα δεν τις πηραμε γιατι κοστιζουν και λεφτα δεν υπαρχουν. Ειμαστε πλεον στο σημειο μηδεν αυτο σημαινει αμεση συγκρουση σε ολα τα επιπεδα οποιος το αποφασισει το κανει και θα ειμαστε μαζι του.
    Ανεφερα μεσα σε ολα τα αλλα θεματα που θιχτηκαν οτι συναδελφου του κανουν ασφαλιστικα μετρα (κατασκευαστρια εταιρια) τον Γεναρη για ανεξοφλητα γραμματια και τον πανε για εκποιηση περουσιακων στοιχειων και δεν πηρα απαντηση οποτε οπως βλεπετε θα βρεθουμε σε λιγο καιρο και εμεις στη θεση του.
    Αφηστε την ψυχοθεραπεια και διεκδικηστε τα χρηματα σας.
    Σπυρος Μ.
    και ξερουν οσοι παρακολουθουν το block οτι δεν ειμαι του Σπεφ σε καμια περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. επισημη ανακοινωση δε πρεπει να εχουμε κι εμεις να ξερουμε να προγραματιστουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δεν θελω να ερθω σε ριξη με κανενα συναδελφο......αλλα δυστηχως οσο ο Λουμακης παριστανει τον ηγετη των κοιν/σεων και διαφοροι αλλοι προεδροι ..αντιπροεδροι..κλπ συλλογων που δεν αντιπρωσοπευουν ουτε το 0,01/100 των επενδυτων....[και που ο ρολος τους εινε γνωστος.....οπως του εφιαλτη]..λυπαμε αλλα αυτη θα εινε η συμμετοχη στις κοιν/σεις...οταν το παιχνιδι εινε στοιμενο απο τους προεδρους και τον υπουργο..και γινετε για να ριχνουν σταχτη στα ματια ..εγω δεν συμμετεχω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως θες τον Σπυρο Μ. ;

      Διαγραφή
    2. Μερικοί από μας νομίζω ότι έχουν περάσει και το Φώσκολο.Παντού συνωμοσίες,διαπλοκή ,σενάρια,φαντασία.Ο ΣΠΥΡΟΣ Μ,Ο ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ,Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ,κ.α κάνουν αγώνα για μας, κάνουν μελέτες,μιλούν με στοιχεία,προσπαθούν να πείσουν τους βουλευτές που ψηφίζουν χωρίς να έχουν ιδέα και εμείς χλευάζουμε αυτούς που με κόπο και χρόνο προσπαθούν και για το δικό μας συμφέρον. Οποιος λοιπόν νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει ποιο πολλά ιδού η ΡΟΔΟΣ .Για μένα όμως τα παιδιά και οι 5 που ήταν εκεί με καλύπτουν.Δεν τους ξέρω προσωπικά αλλά διαβάζοντας αυτά που γράφουν με καλύπτουν απόλυτα.Σπύρο Μ,ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ,και τους άλλους 3 σας ευχαριστώ και όπου μπορώ να βοηθήσω μετά χαράς.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν εκαναν και τιποτα, μια συναντηση αποτυχημενη, μια συγκεντρωση αποτυχημενη από ένα αποτυχημενο συλλογο,
      Ουτε τα μελη του ΣΠΕΦ δεν εγκρινουν τις κινησεις σας και την παρουσια σας,
      5 τυποι και οι οικογενειες τους που προσπαθουν να μιλησουν εξ ονοματος ολοων είναι για μουτζες το λιγοτερο και πιο ευγενικό

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 4:25
      Ανθρωπος που παρουσιάζεται ως Πρόεδρος συλλόγου επενδυτών και προτείνει απο Μόνος του τη καταπάτηση των επισήμων συμβάσεων των επενδυτών με κούρεμα αυτών & που δυναμιτίζει επίσης τη κανονική ροή πληρωμών των οικιακών...δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην είναι άλλος ενας ΕΦΙΑΛΤΗΣ,ΙΟΥΔΑΣ,ΤΣΙΡΑΚΙ...Το μέλλον θα το αποδείξει !
      Γνωρίζει άλλωστε οτι θα μείνει ατιμώρητος,οπως και οι δοσίλογοι πολιτικοί ηγέτες μας.Ασε που θα ανταμειφθεί με μελλοντικά δημόσια αξιώματα...(θα τον πληρώνουμε για χρόνια το Λουμάκη) Γιατί λοιπόν κι'αυτός να μη βαδίσει το γνωστό και σίγουρο δρόμο της Επιτυχίας αλα Ελληνικά,προδίδοντας τους συμπατριώτες του...ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι ???

      Διαγραφή

  78. Αφού και ο Σπυρος Μ. μας παροτρύνει να κινηθούμε νομικά και θα μας βοηθήσει σε οτι χρειαστούμε, ειμαι σιγουρος οτι ολο αυτο γινετε για να βγάλουν δικηγοροι ( η γυναικα του Λουμακη και διαφοροι φιλοι του Σπυρου Μ. όπως ο Κολυρης) μερικά χρήματα.
    Μεχρι σήμερα ολες οι νομικές ενεργεις που εχουν γινει ειναι για να περιπλέξουν την κατάσταση και ολοι οι δικηγοροι προσπαθούν να βρουν την πιο δυσκολη οδο, για να εχουν μακροπρόθεσμα πολλα οφελη.

    Η μονη κινηση που μπορεί να κανει ενας παραγωγός, η πιο σύντομη, η πιο οικονομική και η πιο αποδοτική ειναι η διαταγή πληρωμής. Απευθυνθείτε σε ενα τυχαιο δικηγορο και ζητηστε του να πληρωθεί απο οτι επιδικάσει το δικαστήριο.
    Ο μεγιστος χρονος για να εισπράξετε ειναι 2 χρονια. Οι απαιτήσεις παραγράφονται σε 5 χρονια. Οποτε δεν επείγει και οι περισσότεροι εχουμε μερικά χρονια πριν την παραγραφή.

    Μας λένε λοιπόν αυτοι που έκαναν την συγκέντρωση δηλαδη ο ΣΠΕΦ, οτι δεν επέτυχε τίποτα.
    Οτι δεν εχει καμμια χρησιμοτητα ειναι γεγονός, αλλα χθες αποδείχτηκε για μια ακομη φορά. Τις αποτυχίες του θελει να τις φορτώσει σε μας που δεν τον στηρίζουμε και τις δήθεν ‘επιτυχίες’ στην βαθια γνωση του Λουμακη.

    Πλεον δεν μπορει να συνεχισουμε ετσι, με τυπους σα τον Λουμακη, Παπακυριακού, Σπυρο Μ και λοιπούς.

    Και να μην ξεχναμε, οτι ο Λουμακης ειναι αυτός που εχει προτυνει από το καλοκαιρι περικοπές στις συμβασεις μας, και το εκανε μαζι με φιλους του, διχως να ρωτησει κανεναν ουτε τα μελη του ΣΠΕΦ.
    Ο Λουμακης και τα φιλαρακια του, που προσεφεραν σανιδα σωτηριας στο Υπουργείο και άλλοθι για την εφαρμογή του new deal, μας προτρεπουν να συνεχισουμε δικαστικά. Υποπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ότι χειροτερο υπαρχει προσπαθει να εκπροσωπησει τους παραγωγούς.

      Διαγραφή
  79. 3.43 ειμε ο 3.32 ..μηπως δεν καταλαβεσ τι γραφω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. O 3:43 καταλαβα πολύ καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. 3.43 .....οποτε καταλλαβες οτι δεν με καλυπτιε κανεις ,,οπλαρχηγος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια.....Φυσικά και μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλά η νομική διεκδίκηση και μόνο, συνάδελφοι, θα είναι βούτυρο στο ψωμί της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ήσυχη πλέον, καθότι αργούν οι νομικές διαδικασίες, θα κόψουν και θα ράψουν ότι θέλουν στα μέτρα τους τη στιγμή που εμείς ο ένας μετά τον άλλο θα καταστρεφόμαστε. θέλουμε άμεσες λύσεις και δυστυχώς, ότι και αν πετύχουμε θα γίνει μόνο με διαμαρτυρίες και δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, οι οποίες σημειωτέον να είναι μαζικές ειδάλλως να μην γίνονται καθόλου και να κλαίμε τη μοίρα μας απο τους καναπέδες. (Δεν ανήκω σε κανέναν σύλλογο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή συνάδελφοι υπάρχει περίπτωση Επενδυτής φωτοβολταικών (εξαιρείται ο Λουμάκης βέβαια)να ζητάει από μόνος του το κούρεμα της μονάκριβης υπογεγραμμένης σύμβασής του??? Παρακαλώ πολύ συνάδελφοι απαντήστε μου.

      Διαγραφή
    2. Οι κινησεις μας πρεπει να είναι δυναμικές και από αποφασισμένους παραγωγούς.

      Διαγραφή
  83. καλησπέρα 70?? 80?? ατομα χθες ητανε μαζεμένα στην διαμαρτυρια τοσο καλα από εμας που κλαιμε μερα νυχτα εδώ και αλλου. αγωνιστες της πλακας που περιμενετε να βγαλουνε αλλοι το φιδι από την τρυπα. που ηασταν χθες ολοι εσεις??????? πουθενα..... όπως παντα.. να δω όταν θα μαε σκκισουνε τι θα λετε. αλλα τοτε θα είναι αργα μαγκες.. αλλα ο ελληνας από λογια καλος είναι από αγωνα όμως.... καναπε και φραπε.... ευγε μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Δεν είναι καθολου ετσι τα πραγματα. Για να λες ότι ειχε 70ατομα σημαινει σδεν εισουν εκει. Αντε βια να ητνα 30 ατομα.
      Το ότι δε παμε να κανουμε μπουγιο, είναι διοτι δε θελει κανενας και με κανεναν τροπο να νομιποποιησει τον Λουμάκη και τις παραλογες προτασεις του. Προτασεις που ζημειωνουν εμας. Πιοος σοβαρος ανθρωπος θα πηγαινε στη συγκεντρωση του ΣΠΕΦ την στιγμή που εχει προτεινει περικοπή στις ταριφες.
      Εκτος από τον ΣΠΕΦ κακ τον Λουμακη, εκει βρίσκονται και πολλοι πλασιε νομικών υπηρεσιων, μαζευουν του απογοητευμενους παραγωγούς και τους στελνουν σε δικηγορικά γραφεια.
      Ποιος θελει να ανακατευτεί με την βρωμα ;

      Διαγραφή
  84. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

    12/12 11:17 Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.Έχω ξανααναφέρει οτι οι πληροφορίες μου προέρχονται πάντα και μόνο από τον κύριο Μπότση.Οτι συζητάω μαζί του είναι και αυτά που πάντα σας μεταφέρω.Μόνο μια φορά για την ώρα έκανε λάθος.Όποτε γράφω για το θέμα των πληρωμών φροντίζω να τονίσω τι είναι σίγουρο και κάποιες φορές και μια επικίνδυνη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη.Επικίνδυνη λόγο του γεγονότος οτι η αγορά ενέργειας είναι σε τέτοιο αναβρασμό που όλα τα δεδομένα μπορούν να άλλαξουν και κάποιες φορές μάλιστα απρόβλεπτα (π.χ. η περίπτωση του πιστωτικου Φ.Π.Α που θεωρείτο δεδομένη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:25 μ.μ.

    12/12 11:45 Μια λύση και ίσως η καλύτερη είναι η διαταγή πληρωμής (δεν είμαι όμως νομικός).Από τις γνώσεις μου η εκδίκαση της διαρκεί 2 μήνες με το μέγιστο 3.Θα μπορούσα να σας προτείνω δικηγορικό γραφείο,αλλά αν διανοηθώ καν να κάνω κάτι τέτοιο με το μυαλό που έχουν ορισμένοι,κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως...τσιράκι δικηγόρων,οπότε δεν θα το κάνω.

    12/12 12:35 και 12:36 μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα.(Πιστεύω οτι μιλάω εκ μέρους όλων όσων παρευρέθηκαν στο ΥΠΕΚΑ).Σας ευχαριστούμε.

    12/12 12:46 Το έχω παρακάνει;τι ακριβώς εννοείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Παπακυριακού Γιάννης12 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:44 μ.μ.

    Eπειδή βλέπω πάλι να αρχίζει η γνωστή ιστορία αλληλοκατηγοριών.
    Έχω επανειλλημένα αναφέρει οτι διαφωνώ κάθετα με το θέμα του να δεχτώ το οποιοδήποτε new deal,συνεπώς και με την συγκεκριμένη άποψη του κυρίου Λουμάκη.Επίσης έχω αναφέρει οτι δεν ανήκω σε κανέναν σύλλογο.Εκτός όμως από τα παραπάνω οφείλω να παραδεχτώ οτι ο άνθρωπος είναι ίσως ο πιο καταρτισμένος από όλους μας,όπως επίσης οτι έχει κάνει πολλές θετικές κινήσεις για τον κλάδο μας.Επαναλαμβάνω οτι διαφωνώ κάθετα στο θέμα των περικοπών.Όταν όμως βλέπω την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσω.Όταν θεωρήσω μια κίνηση σωστή θα προσπαθήσω να την στηρίξω.
    Την πρώτη φορά που πήγα στη συγκέντρωση του ΣΠΕΦ σκέφτηκα ειλικρινά οτι πηγαίνοντας, θα ήταν σαν να στήριζα και τον ΣΠΕΦ στην άποψη περι περικοπών.Ο σκοπός όμως εκείνης της συγκέντρωσης ήταν οι πληρωμές μας γι αυτό και πήγα.Και ο ίδιος ήταν και χθες με τη διαφορά οτι προστέθηκε το αίτημα για ίση πληρωμή για όλους.Στο οποίο επίσης συμφωνώ δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.
    Στην συγκέντρωση κατάφερα να φτάσω 14:15 και δεν άκουσα κανέναν πλασιέ να προσφέρει νομικές υπηρεσίες.Οτι κάποιοι παραγωγοί σίγουρα θα συζήτησαν νομικά θεματά,το θεωρώ λογικό.Εκτός αν κάτι συζητήθηκε που εγώ δεν παρατήρησα.
    Επιμένω οτι πρέπει να γίνει ΜΑΖΙΚΗ συγκέντρωση από όλους τους παραγωγούς και συλλόγους για :
    1.το θέμα των καθυστερήσεων πληρωμών.
    2.τον συψηφισμό χρεών ΛΑΓΗΕ-ΕΦΟΡΙΑ
    3.το new deal
    Επειδή δυστυχώς ειδικά στο τελευταίο θα προκείψουν διαφορετικές απόψεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας αποφασίσουν οι συλλόγοι σε πια σημεία συμφωνούν και ας γίνει επιτέλους μια μαζική πανελλήνια συγκέντρωση.Πρέπει να καταλάβουν οτι σε κάποια πράγματα το διαίρει και βασίλευε δεν περνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Προσπαθω να ακουσω διαφορετικες λυσεις τοσες μερες αλλα τιποτα να ακουσω συναδελφους που εκαναν καποιες διαφορετικες κινησεις και τι εμποδια συναντησαν αλλα τιποτα. Δεν ειστε υποχρεωμενοι να ανεχεστε ολους αυτους τους τυπους που πανε στο υπεκα. Πηγαιντε και προτεινετε αυτα που πιστευετε, πηγαιντε και παρτε τα χρηματα σας καντε οτι μπορειτε επιτελους!!!
    Δεν σας ενδιαφερει οτι δεν υπαρχουν χρηματα οπως ειπε το υπεκα αλλα γραφετε ασυστολος υπονομευοντας καποιους που πηγαν να εκφρασουν τις δικες τους διαφορετικες αποψεις .
    Στο χωριο μου λενε "της κοντης ....οι τριχες τις φταιγανε".
    Την επομενη φορα για καποιους θα ητανε καλυτερο να εκφρασει τις αποψεις του μονο ο σπεφ και κανενας αλλος ανεξαρτητος μπας και ακουστει και κατι διαφορετικο!!!
    Συνεχιστε την ψυχοθεραπεια βριζοντας απο το πληκτρολογιο ετσι θα γεμισουν οι τσεπες σας λεφτα!!!
    Συγχαρητηρια ειστε πολυ....ωραιοι τυποι.
    Σπυρος Μ.
    ειμαι ο κυριος οποιος κρατουσε στα χερια του τα ασφαλιστικα μετρα κατασκευαστριας εταιριας εναντιον συναδελφου και εθιξα το προβλημα αλλα μαλλον και αυτος ο συναδελφος κατα την αποψη καποιον θα ειναι τσιρακι του Υπουργου για να φανει οτι δεν υπαρχει μελλον !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τις Μαλακιας το ανάγνωσμα.

    Εισαι τοοοοσο μαλακας που μας μεταφερεις τι ειπε το υπεκα, και θες να πιστεψουμε εσενα ή το υπεκα.

    Νομιζα ότι ο Λουμακης είναι ανυπερβλιτος, εσυ εχεις ξεπερασει κάθε προσδοκια αγορι μου.

    Και τις παροιμιες αν δε τις καταλαβαινιες να μην τις λες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Εχουμε βγει (συναδελφοι σας) στο block και σας μεταφερουμε τι εγινε στην συναντηση που δεν βρισκοσασταν και μας βριζετε. Τι θα ηθελες να σας πουμε, οτι μας ειπαν οτι...λεφτα υπαρχουν..... σας ειπαμε αυτα που που ακουσαμε στην συζητηση που ημασταν παρον. Δεν σου ανεφερα πουθενα οτι συμφωνω με αυτο που ειπαν ισα ισα ειπα οτι αυτη η συμπεριφορα τους μας οδηγει στα ακρα !!!
    Σου ειπε κανενας που ηταν παρον κατι διαφορετικο απο αυτο που λεω!!!!???Συνεχιζεις να με βριζεις αλλά μαλλον δεν καταλαβαινεις οτι εγω ειμαι απληρωτος για τον απριλιο και ας εχω 100kw παρκο και ας ειμαι φορολογικα ενημερος. Η συνεχεια στο παραπανω μηνυμα κατω απο το ονομα μου εχει ειρωνεια...(για τον συναδελφο με τα ασφαλιστικα μετρα) γιατι κανενας εδω δεν εγραψε τι μπορειτε να κανετε που του εκποιουν περουσιακα στοιχεια αλλα μονο να βριζετε ξερετε.
    Οσο για τις παροιμιες οσο συνεχιζεις να με βριζεις τοσο μου αποδεικνυεις οτι εχω δικιο. Δεν εχω εγω τα λεφτα ψαξε αλλου και οχι σε εμενα αλλα μαλλον πιστευεις οτι βριζοντας με λυθηκε το προβλημα σου!!!!
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχει νοημα να απανταμε σε αυτους που απλα μπαινουν για να βρισουν. Ας συνεχισουμε την ενημερωση και το σχολιασμο σε αυτους που πραγματικα το αξιζουν.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σπύρο Μ.,
      έχω και εγώ πάρκο που δεν πληρώθηκε Απρίλιο, παρόλο που είμαι φορολογικά ενήμερος (τιμολόγιο<4000) και ξέρω και άλλους με αντίστοιχο θέμα. Από τη δική σου εμπειρία, έχεις καμιά ιδέα γιατί έγινε αυτό? Τόσο τυχεροί είμαστε που βρεθήκαμε στην κατηγορία των πάρκων που αποφάσισε ο ΛΑΓΗΕ "να ταλαιπωρήσει λίγο ακόμα"? Και τελικά πότε αναμένεται να μας πληρώσουν, εάν γνωρίζεις.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια πληροφόρηση.
      Π.

      Διαγραφή
  90. Παπακυριακού Γιάννης13 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:44 π.μ.

    σε στιγμή που έχετε πάρκο 100 kw/p και δεν έχετε πληρωθεί για απρίλιο ενώ είστε φορολογικά ενήμεροι δώστε μου κωδικό ΕΔΡΕΘ μήπως και καταφέρω να σας βοηθήσω.
    i.papakyriacou@hotmail.com (και τηλέφωνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Εμενα μου ειπαν οτι δεν φαινοταν καλα στο φαξ και δεν την περασαν παροτι ειχα το αποδεικτικο μαζι που εδειχνε οτι φαινοταν μια χαρα. Τους προσκομισα στις 2/12 ξανα ενημεροτητα και για το νοεμβριο αλλα και για τον δεκεμβριο και μου ειπαν οτι θα πληρωθω στις επομενες πληρωμες. Οι επομενες πληρωμες θα γινουν αν γινει η επιστροφη φπα στο λαγηε οπως ανεφεραν στη συναντηση.
    Στειλτε στον κ. Παπακυριακου αν μπορει να βοηθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Διαβάζω αρκετό καιρό τα σχόλια όλων.
    Θα παρακαλούσα όλους αυτούς που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν, να σταματήσουν να απαντάνε σε όποιους προσπαθούν να χαλάσουν την ενημέρωση και σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό μας.
    Αν συνεχιστεί αυτό με τις διάφορες διαμάχες βλέπω πολλούς που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ενημέρωση, να σταματήσουν να επισκέπτονται το blog αυτό.

    Ευχαριστώ πραγματικά όλους που κάνουν προσπάθεια για την ενημέρωση μας. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί απο επαρχία ή με οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν άλλο τρόπο ενημέρωσης.

    Vladi67

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτή την 'ενημερωση' που προσφερουν ορισμένοι καλυτερα τιποτα.

      Διαγραφή
  93. Κι εγώ απλήρωτος τον Απρίλιο (άνω τον 9.000). Πάλι καλά που μου απάντησαν σε email ότι έχει λήξει η φορολογική ενημερότητα παρόλο που είχα στείλει τετράμηνη με το τελευταίο τιμολόγιο του Οκτωβρίου μέσω courier. Έστειλα ξανά με fax και email και ο Θεός Βοηθός. Για το πότε θα γίνει η πληρωμή δεν μου απάντησαν. Να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου τον κύριο Παπακυριακού για την ενημέρωση. Είναι κρίμα να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη για τα προβλήματά μας και να διαβάζουμε άσκοπες βρισιές και μπάχαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εσυ που μεγάλωσες με γαλλικα και πιανο μην τα διαβαζεις τα σχολια από μας τους κακους,
      αλλα οι μαλακιες θα παραμεινουν μαλακιες, και οι γελοιες συμπεριφορές μου προκαλουν εμετο

      Διαγραφή
    2. ¨Αντε λοιπόν να ξεράσεις πουθενά και παράτα μας ψυχάκια.
      Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με όλους αυτούς ψυχάκηδες ή βαλτούς. Μην τους απαντάτε καν. Μόνο έτσι θα το βουλώσουν.

      Διαγραφή
    3. ναι ακριβως, μη μου απαντατε, καντε μου τους θυμομενους ! αλλα εσεις ποιοι ειστε ;

      Διαγραφή
  94. τελικα το επιπεδο καποιων εδω ειναι τοσο χαμηλο και καταλαβαινω οτι καπιοι κανουν ψυχοθεραποια γραφοντας γι αυτο σας χαιρετω και θα βρω αλλη πηγη για ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. εισαι γυφτος . εδω μεσα γραφουν ολα τα αμορφωτα τυρογαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Προς φιλο 5.24
    Φίλε, μπορείς να μας πεις εσύ τί επίπεδο μόρφωσης έχεις? Δε νομίζω πάντως, ότι ένας μορφωμένος φέρεται όπως εσύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον θελεις κουβεντουλα και χρονο δεν εχω . αν ξεις κατι για τις πληρωμες πες το αλλιως το επιπεδο μου τοξερουν αλλοι

      Διαγραφή
  97. Παπακυριακού Γιάννης14 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:59 μ.μ.

    Eπειδή το ίδιο λάθος έκανε κι εγώ και ένα μήνα παρά λίγο να μην πληρωθώ.Μην στέλνετε ενημερότητες μαζί με τα τιμολόγια.Πολλές φορές ο ΛΑΓΗΕ τα ανοίγει και 2 μήνες μετά.Για την ενημερότητα μόνο 2 λύσεις :
    1.Mε fax που ανακύπτουν τα γνωστά προβλήματα τύπου δεν το λάβαμε,δεν είναι ευανάγνωστο κ.τ.λ.
    2.Σκανάρισμα της ενημερότητας και αποστολή με e-mail (όσοι έχουν τη δυνατότητα).Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το λάβουν ή να μην διαβάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπακυριακού εισαι τεράστιος ! πυρηνικός φυσικός και βαλε ! βουλόμενο γραμμα διαβαζεις !

      Διαγραφή
    2. Ποσο ηλιθιος μπορει να εισαι που κραζεις συνεχεια εναν ανθρωπο που βοηθαει και δινει χρησιμες πληροφωριες εδω περα.... εκτος και αν σου γ.......ε τη γκομενα οποτε παω πασο!! Αλλα τη λεω εσυ μαλλον εχεις ξεχασει πως ειναι...

      Διαγραφή
    3. Κ. Παπακυριαού στείλτε μου σας παρακαλ'ω το e-mail απο το ΛΑΓΗΕ να στείλω τη φορολογική ενημερώτητα... Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Τα email είναι info@lagie.gr και espentzou@lagie.gr. Εμένα μου απάντησαν στο δεύτερο και μου είπαν να στείλω την ενημερότητα με fax στο 2109466841με το τηλέφωνό μου γραμμένο πάνω. Καλό είναι να την στείλεις και με τους δύο τρόπους.

      Διαγραφή
  98. Εδω λεει πως η τροικα απερριψε το new deal...Αρθρο της καθημερινης.Διαβαστε το..http://energypress.gr/news/Erhontai-ayxhseis-sta-timologia-toy-hlektrikoy-reymatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο η κακο ειναι τωρα αυτο;

      Διαγραφή
    2. καλό είναι ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις.......!!!!!!

      Διαγραφή
  99. Η Λιάγκου της Καθημερινής είναι κάτι σαν τον Καιτατζίδη του euro2day δηλαδή ότι γράφουν θέλει τσεκάρισμα γιατί πολύ συχνά κάνουν λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  100. Αυτό και αν είναι ειδησαρα.

    Είναι πολύ πιθανό και αν το δουμε μαζι με την προσφατη αλλαγη πλευσης του Λουμακη να απευθύνει επιστολή στην ΡΑΕ, ισως τα κολοπαιδα του υπουργείου μαζι και ο Λουμακης φάγανε ταπα από την τροικα,
    Θελανε μαζι και ο Λουμακης, χρησιμοποιώντας μια πλαστή σφραγίδα και πλαστογραφώντας την επιθυμία των παραγωγων ακόμη και αυτή των μελών του ΣΠΕΦ, να φορτωθούμε εμείς ολο το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ, αντίθετα σε αυτά που προβλέπονται στους κώδικες.

    Και αυτά που λενε οι κοπριτες της εξουσιες που διαχειρίζονται το κολοκρατος για κοινωνικές επιπτωσεις και λοιπες μακακιες, ειναι ξεκαθαρα παπαριες προκειμενου να περασουν τα κόστη των τεραστιων σφαλμάτων τους στις πλατες των παραγωγών.

    Για παραδειγμα το ΕΤΜΕΑΡ στην υψηλή ταση, για τις βιομηχανίες, ειναι 2 λεπτά του ευρω ενω για τους καταναλωτες λιανικής 20 !!! Ωστε να βγαινει μεσος ορος 15.
    Για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μιλανε ;;;;;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Επενδυσεις θελατε κυριου του υπουργειου οικονομικων,Υπεκα,και κυριοι Σαμαρα,Βενιζελο και Γιωργακη;;; Ηρθαν,αφησατε τον ελεγχο στις ΔΕΗ και καλα για μειωσει γραφειοκρατιας,μπουκωσε το συστημα με ταριφες της ταξης των 35,39 λεπτω και πιο κατω ισως με τιμες εξοπλισμου 50-60% πιο κατω,και τωρα ζητατε new deal??? Τα κανατε σκατα και ζητατε τα ρεστα απο τους παραγωγους;;;Δε σας εβαλε κανεις το μαχαιρι στο λαιμο για τις συμβασεις αλλα βγαλατε μονοι σας τα ματια σας..Και εδω βλεπουμε ποσο πρεπει να αυξηθει το Ετμεαρ;;;Βγειτε και πειτε τ στο κοσμο,για το μπαχαλο π κανατε!!! Επιτηδες αφηνετε το ελλειμα να αυξανεται,ειστε επικινδυνοι πλεον!!! Μονομερως αν τολματε ελατε να σπασετε τις συμβασεις μας αν μπορειτε!! Δε μπορειται,και αυτο φαινεται απο τη καθυστερηση..Ζητατε και εγκριση της κομισιον..Ευρωπαικο δικαιο ξερετε;;;Ε θα τ μαθετε στα δικαστηρια οταν πειραξετε τις συμβασεις μας!!! http://energypress.gr/news/Yphresiakh-eishghsh:-Poy-prepei-na-paei-to-ETMEAR-an-den-yparxei-new-deal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. για πληρωμες μαιου ξερει καποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιστροφή φ.π.α έως 31/12/13 να τη ξεχάσετε (θα λείπει από το πλεόνασμα) τώρα αν έχει λεφτά ο λαγηε και ξεκινήσει πληρωμές ανάμεσα στα χριστούγεννα και πρωτοχρονιά να πούμε και ευχαριστώ.γιατί έτσι δεν θα αύξηση την καθυστερηση στις πληρωμές και μπορεί να μικρύνει με την επιστροφή του φπα.προσωπικη εκτίμηση χωρίς να εχω από κάπου πληροφορίες

      Διαγραφή
  103. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Είμαι σε ένα τραπέζι και παίζω χαρτιά.Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι πίστευα οτι παίζω επί ίσοις όροις
    και οτι μπορώ να κερδίσω τον αντίπαλο και ετσι να βγάλω χρήματα.
    Όσο όμως περνάει η ώρα αντιλαμβάνομαι οτι ο αντίπαλος έχει στήσει το παιχνίδι.
    Ότι και να κανω,οτι και χαρτί να έχω, πάντα χάνω.Έχω χάσει ήδη πολλά λεφτά και όσο εξακολουθώ
    να παίζω χάνω περισσότερα.

    Ο αντίπαλος γίνεται πλέον προκλητικός στο παιχνίδι.
    Απροκάλυπτα και χωρίς ίχνος ηθικής κινείται με τέτοιο τρόπο που εξυφαίνεται
    οτι με έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και οτι θέλει να με ξεπουπουλιάσει.
    Έρχομαι τώρα και σας ρωτώ.

    ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ
    ΕΓΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ;

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΡΕΦΑΡΩ; ΡΕΦΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

    ΤΟΤΕ, ΤΙ ΚΑΝΩ;

    Ή ΠΛΑΚΩΝΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΟΥ
    Ή ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
    ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

    ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΗΣ

    ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.

    ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΩΝ.

    ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.


    ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΕΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ,ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ Ή ΟΧΙ.

    ΑΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ)
    Ή ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!

    ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ!

    ΔΥΝΑΜΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

    ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ.

    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ! ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ! ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

    ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΩΤΗΡΑ,ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ
    ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΟΥΠΙ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

    ΟΠΟΤΕ, Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

    ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ!

    Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να τα αγοράσεις...........και υπό την έννοια αυτή (παρτάκηδες κλπ.), προφανώς όλοι για εσένα το ίδιο είναι. Ποιά η διαφορά μας με οποιονδήποτε άλλον που κάνει μια δουλειά; (κατ/ρχες, κοκ). Αναφέρομαι στις βλακείες που λές σε δυο παραγράφους-στα υπόλοιπα συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. Αντιφωτοβολταικός speaking


      Κάποτε ,ένας καλοπροαίρετος φωτοβολταικός που είχε πάρκο μου είπε.
      "καλα μας τα λες αντιφωτοβολταικέ,αλλά για πες μου, τι να κάνω στην καταστασή μου;"

      Ξέρεις τι του απάντησα;

      ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ (ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΣΕΣ ΑΝΕΤΑ ΓΙΑΤΙ
      ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ
      ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ.

      ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ; ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ;

      ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ; ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!


      Διαγραφή
    3. από αμπελοσοφιες καλά τα πας,αν καταλαβαίνεις ότι το παιχνίδι είναι στημένο και εσένα το μέλημα σου είναι πως θα διακοψεις το παιχνίδι και μάλιστα χωρίς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου τότε ο δείκτης νοημοσύνη σου είναι στο μειων άπειρο.αν ήταν έτσι μπορούσες απλά να σηκωθείς και να φύγεις.δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος σου και τι θέλεις να πετύχεις συγκρίνοντας και μπερδεύοντας μια επένδυσή με τζόγο για διασκέδαση πολύ ύποπτος μου φενεσαι κάτι σαν λαμογιο κορακι και μπορεί ακόμα χειρότερα

      Διαγραφή
  104. Απαντήσεις
    1. στο διαλο ποιος ;

      Διαγραφή
    2. χαχα εχετε πλακα ολοι σας εδω σαν κακες πεθερες κανετε..

      Διαγραφή
    3. Αναφέρομαι στον αντιφωτοβολταικό.

      Διαγραφή
  105. Βρε- βρε καλώς το παιδί!!! Κι έλεγα θα'ρθει δε θα ΄ρθει την έννοια σου είχα! Για πες μας λοιπόν εσύ σοφιστή, το παιχνίδι ήταν στημένο να το δεχτώ! Θα ρίξουμε την κυβέρνηση καλό! Κι η άλλη που θα έρθει θα μας λύσει το πρόβλημα! Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί πάμε κατά διαόλου σε αυτόν τον τόπο! όλοι παρτάκηδες είμαστε και κάποιοι που θέλουν να βγάλουν άλλη κυβέρνηση- τι θα αλλάξει άραγε τίποτα δε σας δίδαξε το παρελθόν- κι αυτοί που απ΄έξω απ΄ το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν! Μου θυμίζεις κάποιους δημοσίους υπαλλήλους που διόρισε αθρόα το ΠΑΣΟΚ έφαγαν με χρυσά κουτάλια- που κανονικά δεν θα δούλευαν ούτε ανθρακωρύχοι στο Βέλγιο- και μόλις τους έβαλε χεράκι στο μισθουλάκο τους το καταπόντισαν και περιμένουν το ΣΥΡΙΖΑ να τους δώσει τη διαφορά ή όποιον τους τάξει πάλι το δωράκι των Χριστουγέννων για τα τριήμερα στην Αράχωβα αγνοώντας το ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!!! Η εξουσία αλλάζει χέρια συνέχεια, τα λεφτά όμως όχι! άρον λοιπόν τις αμπελοφιλοσοφίες σου και περιπάτει στα λημέρια του Στουρνάρα που χρειάζεται πολύτιμους συμβουλάτορες!! Αυτό με το ξύλο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Τρόικα αλλά δεν θα μας έδιναν τα φράγκα όμως και τα πράγματα περιπλέκονται! Εκτός αν περιμένουμε τις κατοχικές αποζημιώσεις ή την εξόρυξη πετρελαίου που όπου να' ναι βγαίνει! Φίλε από Σωτήρες χορτάσαμε δεν θέλω να με σώσεις, είμαι καταστροφικός τύπος!! Δίνει συμβουλές αυτός που η ζωή του είναι τέλεια και τη δική σου δεν τη κόβω για τέτοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν καποιος πηδαει εσενα και την οικογενεια σου χωρις βαζελινη δε λες ενταξει και ο αλλος θα με πηδαει..
      Τον αλλαζεις οσο ειναι καιρος και δοκιμαζεις αλλου και αν και ο καινουργιος ειναι μια απο τα ιδια τον αλλαζεις και αυτον μεχρι να ερθει καποιος πατριωτης..
      Με αυτη τη λογικη ακομα ΓΠ επρεπε να μας κυβερναει!!

      Διαγραφή
  106. Παπακυριακού Γιάννης17 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:15 π.μ.

    Την εποχή που προέτρεπες τους επενδυτές να πουλήσουν τα πάρκα τους,με τεράστια φυσικά χασούρα,ο χρυσός είχε περίπου 1600 η ουγγιά.Αυτή τη στιγμή κυμαίνετε από 1200 έως 1250.Αν σε ακούγαμε μεγάλε συμβουλάτορα τώρα εκτός από τη ζημιά της αρχικής μας επένδυσης (πουλώντας το πάρκο τουλάχιστον 50% χαμηλότερα ) θα είχαμε φάει στο κεφάλι και άλλο ένα 25%.Να σε κάνουμε υπουργό οικονομικών εσένα!
    Και μιας που το συζητάμε,μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις οι επενδύσεις σου σε χρυσό πόσες είναι;που αμφιβάλλω αν θα έχεις έστω μια λίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Παπακυριακού Γιάννης17 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:41 π.μ.

    Το μειονέκτημα μας δεν είναι οτι είμαστε όλοι παρτάκηδες.Υπάρχουν φυσικά πάρκα με τεράστιες διαφορές και πάνω σε αυτές βρίσκει το πολιτικό σύστημα ζιζάνια και σπέρνει.Και αρκετοί τσιμπάνε.Όταν όμως θα φτάσει η στιγμή να ψηφίζουμε θα το εμπεδώσουν που νομίζουν οτι είμαστε 10,12 χιλιάδες ψηφουλάκια.
    Το οτι περίμενα 3 χρόνια να πάρω μια ριμαδοάδεια από τη ΡΑΕ,όλη την υπόλοιπη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους που πέρασα,μια κατασκευή πάνω σε βουνό με βροχή,χιόνι και κρύο,.άνχος για τους όρους σύνδεσης,την υπογραφή με τον τότε ΔΕΣΜΗΕ,για το να φτάσει ο εξοπλισμός στην Ελλάδα...για το τι επιτόκιο θα πάρω στο δάνειο μου,αν καταφέρω να το πάρω,τι παραγωγή θα βγάλει το πάρκο,τι προβλήματα ενδεχομένως θα παρουσιαστούν...
    Κινήθηκα σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους--όπως και την προτροπή του για φωτοβολταική μονάδα.Έκανα μια σύμβαση πιστεύοντας οτι το κράτος μας τηρεί τη σφραγίδα και την υπογραφή του.
    ΟΛΑ τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με μια παρτίδα πόκερ κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ.και τα περάσαμε όλοι μας-άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.Η παρομοίωση σου είναι ατυχής!
    Όσο για το θέμα απληστίας, εμένα ΑΝΩΝΥΜΕ η επένδυση αυτή μου στοίχησε περίπου 530.000.Ιδία κεφάλαια έβαλα 260.000.Το δάνειο μου πλέον είναι 230.000.πλέον με αυτά φτιάχνεις καινούργιο (tracker).Αρα αν το πουλήσω δεν θα πιάσω ούτε τα χρήματα του δανείου..και ΕΣΤΩ οτι τα κατάφερα και βρήκα το κορόιδο όπως λες...
    Έβαλα 260 δικά μου για να πάρω σαν κέρδος τι;την παραγωγή από μάιο του 2011 μέχρι δεκέμβριο του 2013;και σε στιγμή που δεν πουλάω και δεν παραδίδω σε κανέναν αλήτη την επένδυση μου είναι και ΑΠΛΗΣΤΟΣ;
    Και τώρα η δική μου ερώτηση
    Αυτά που βγαίνεις και γράφεις τα σκέφτεσαι πρώτα;
    Και η δική μου προτροπή :
    Καλύτερα που γράφεις σαν antifotovoltaikos γιατί αν ποτέ είχες το ΘΑΡΡΟΣ να γράψεις το δικό σου όνομα,θα γελάει μαζί σου η μισή ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Μαλιστα αυτα ειναι κυριοι. Αρε δε θα γυρισει ο τροχος..

    http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/Mehri-ayrio-sto-opengov-to-New-Deal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας κανουν και χαρη στο 35% απο 45% που συζητουσαν αρχικα.. Να τους πουμε και ευχαριστω τις κοπριες.

      Διαγραφή
    2. Εδω λενε για 45%.. εκτος και αν ο δημοσιογραφος εχει παλια νεα

      http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231281349

      Διαγραφή
  109. Ειμαστε εγκλωβισμενοι . Το εχουμε ξαναπει . Οι μονοι που δεν εχουν πρόβλημα αυτή την εποχη είναι τα αυτοι που ηταν , είναι και θα είναι Μαυροι ( οικονομικα εννοω ) και δεν τους αγγιζει τιποτε . Μπορει επισης να βαλουμε στην ομαδα και καποιους δημοσιους υπαλληλους που πηραν 1.000.000 εφαπαξ !!!!!!!!!!! Αλλα δυστηχως δεν μπορούμε ή δεν θελουμε να τους μοιασουμε . Η ιστορια όμως δειχνει ότι τον αδικημενο πρεπει να τον φοβάσαι .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. 8.59 όσοι πήγαιναν σε πολλά προξενιά παλίά έμεναν ανύπαντροι!! Άλλαξε τον ένα άλλαξε τον άλλο στο τέλος θα κυβερνήσω κι εγώ! Δεν είναι κανείς τους άξιος γιατί έιμαστε ανάξιοι εμείς που τους ψηφίζουμε σκεπτόμενοι τα συμφέροντά μας κι όχι το κοινό καλό!! Πιστεύουμε επίσης ό,τι μαλακία μας πουν αν και ξέρουμε από την αρχή ότι είναι μούσι! Κι όταν δια μαγείας αναλάβουν εξουσία θες η καρέκλα, τα λόγια του παπά, τσουπ, όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν που λέει κι ο αοιδός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Κανένα νέο για πληρωμές Μαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Κάποιος συνάδελφος, έγραψε στην προηγούμενη ανάρτηση, (2η ανάρτηση πληρωμές παραγωγής Απριλίου), ότι μετά απο προσφυγές πληρώθηκε μέχρι και τον ιούλιο 2013. Ας δεί κάποιος που έχει ασχοληθεί δικαστικά και να μας ενημερώσει σχετικά, ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΙΑ, ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.......................ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΜΕ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ, Γ........Ω ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. kapioi fenete na exoyn brei tropo na plirononte ... alla den miloyn!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ.

    Δεν προσπαθώ να σας κάνω μαθήματα οικομικής και επενδυτικής φύσεως.
    Τις αποψεις μου εκφράζω και δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινά.

    Όπως θα έχετε καταλάβει τα πράγματα όσο αφορά τα φωτοβολταικά και όχι μόνο
    χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός.

    Με τα λύπης μου διαπιστώνω οτι ακόμη και τώρα,αδυνατείτε να δείτε το μέλλον.

    Ποιος σας λέει οτι επενδύουμε στο χρυσό για να βγάλουμε φράγκα;

    ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ!

    ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ!

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΠΟΥΦ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ (ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ;

    Μπορεί εσείς να εκτιμάτε οτι η οικονομία θα ανακάμψει και οτι θα βγούμε από το μνημόνιο,αλλά εγώ έχω αντίθετη άποψη.

    Κλείνοντας,σας ρωτώ:

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ;
    ΠΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ; ΠΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ;

    ΑΠΟ ΤΙΣ 1/1/2015 ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ 360 ΕΥΡΩ.

    ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ Η "ΧΥΤΡΑ" ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ;

    ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ,ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;


    Υ.Γ.: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

    Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ
    ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

    1.Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ
    2.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ
    3.Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ-ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ
    4.Ο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

    ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ,ΑΛΛΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
    ΕΣΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.ΕΣΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ (ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Ή ΟΧΙ )

    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,ΤΟΤΕ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβουλάτορες δεν χρειαζόμαστε.....αρκετά μας ζάλισες.

      Διαγραφή
  115. Παπακυριακού Γιάννης18 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:55 π.μ.

    Το δεύτερο σκέλος του κειμένου που αντέγραψες είναι παλιό και σας έχω ήδη απαντήσει.
    Όσον αφορά το πρώτο σκέλος.
    Αν πουλήσουμε τώρα τα πάρκα,στις περισσότερες περιπτώσεις θα τα πάρει η τράπεζα και θα μας μείνει να χρωστάμε και μέρος του δανείου.Οπότε η δυνατότητα να αγοράζουμε χρυσό μέχρι το 2015 είναι ανέφικτη.
    Όσον αφορά τις συντάξεις:Το κράτος θα εγγυάται την ελάχιστη ανάλογα με την βιωσιμότητα των ταμείων.Εαν τα ταμεία είναι ελλειματικά,ΤΟΤΕ η σύνταξη θα είναι 360 ευρώ.(αν δεν κάνω λάθος θα ισχύει για τις νέες συντάξεις-δεν είμαι σίγουρος).
    Τα σενάρια ολοκληρωτικής καταστροφής που περιγράφετε έχουν φυσικά μια πιθανότητα.Ένας χρόνος απέμεινε για το 2015,θα φανεί ποιός έχει δίκιο.Ακόμα όμως και σε αυτήν την πιθανότητα η οικονομία κάποια στιγμή θα ανακάμψει.και το πρώτο που θα χρειαστεί για να ανακάμψει δεν θα είναι χρυσός αλλά ενέργεια.
    Επειδή ο τίτλος του άρθρου είναι πολύ σοβαρός για εμάς, θα σταματήσω τα σχόλια που έχουν σχέση με τις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Δεν είναι το πρέπον να ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα. Αυτό που μας απασχολεί και πρέπει να λυθεί, είναι πως θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα όσον αφορά τις πληρωμές μας, την κατοχύρωση των τιμών και τα άλλα θέματα που μας απασχολούν.Πιστεύω ότι πρέπει σύντομα να κάνουμε μια καθολική συγκέντρωση, απαιτώντας να λυθούν πάραυτα τα προβλήματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Αφήστε ρε παιδιά τον αντιφωτοβολταικό, αυτός γράφει για να μας ζαλίζει το μυαλό και να πουλάει πνεύμα, μας αποπροσανατολίζει. Στο θέμα μας, έχει κανείς πληροφορίες για πληρωμή Μαίου η για αυτά που μαγειρεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Σημερα πηγα Λαγηε για παραδοση τιμολογιου δεν γνωριζουν για πληρωμες. Καθε βδομαδα μπαινουν καποια λεφτα απο τους οφειλετες του λαγηε και με αυτα πληρωνουν οτι πληρωνουν.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Προς κ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ. Γαμήστε τον αντιφωτοβολταικό που μας σκοτίζει τα αρχίδια κάθε τρεις και λίγο. Ποιος σοβαρός άνθρωπος ασχολείται με αυτόν τον παπάρα?? Μήπως έχετε κάποια ενημέρωση για πληρωμή Μαίου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Αντιφωτοβολταικός speaking

    Κύριε Παπακυριακού το μόνο που θα ήθελα από εσάς είναι να συνεχίσετε την παρουσία σας
    σε αυτό το blog ώστε να μπορέσω να σας βρω και να σχολιάσουμε τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν
    όταν η οικονομία της χώρας "κρασάρει",όταν έρθει το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων προκειμένου
    να χρηματοδοτηθεί το υπο κατάρρευση τραπεζικό σύστημα και το καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα-μνημόνιο
    της χώρας.

    Κύριε Παπακυριακού σας θέτω από τώρα ένα ερώτημα.

    Τι πιστεύετε οτι θα συμβεί νωρίτερα;
    Ο καταποντισμός του φωτοβολταικού κλάδου ή η κοινωνική έκρηξη-κατάρρευση της οικονομίας;

    ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. κ. Αντιφωτοβολταικε , το να σας ευχηθω "Καλα Χριστουγεννα" με τοση μαυριλα και απαισιοδοξια που κουβαλατε μεσα σας , νομιζω ειναι περιττο. Δεν ξερω εαν εχετε συμφερων να το κανετε ( εαν εχετε τοτε καλα κανετε - δουλεια σας ειναι να μας πριζετε τα @@@) αλλα εαν δεν εχετε -τελειος φιλικα - προσεξτε το και πατε σε κανα ψυχαναλυτη και αφηστε το blog για αυτους που εχουν και ενδιαφερονται για τα φωτοβολταικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ