Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Να απαιτήσουμε ολοι μαζί απαντήσεις των κομμάτων στα φλέγονται θεματα

Η ΕΠΗΕ κατόπιν έντονων συνομιλιών τις τελευταίες μέρες με τα μέλη της, με θέμα την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί στον τομέα της ενέργειας, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και να ανοίξει την ατζέντα της ενέργειας όχι κατόπιν εορτής αλλά ….πριν τις εκλογές!
 
Υποστηρίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα τα κοινά ανακοινωθέντα των φωτοβολταικών συλλόγων που έχει προσυπογράψει, θα προχωρήσει στην άμεση σύνταξη κειμένου βάσης, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους συλλόγους, και θα ζητήσει πλέον και επισήμως να απαιτήσουμε όλοι μαζί τις απαντήσεις των κομμάτων στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις μας.
 
Αποσκοπούμε, για πρώτη φορά, να έχουμε συγκεκριμένες, γραπτές απαντήσεις-δεσμεύσεις από τα κόμματα, τα οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε, για τις ενέργειες τους στον τομέα των φωτοβολταικών.
 
Πιστεύουμε ότι, οι επιτυχημένες προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα στην σύγκλιση των συλλόγων, θα προσδώσουν άλλη βαρύτητα στις απαιτήσεις μας από τα πολιτικά κόμματα που ζητούν την ψήφο μας.
 
Οι παραγωγοί δεν επιτρέπεται να είναι θεατές στα τεκταινόμενα και στις εξελίξεις, η στάση αυτή τα τελευταία χρόνια μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού.
Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε τον λόγο από τους μελλοντικούς κυβερνώντες.
 
Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στην Λάρισα στις 3/1/2015.
Στις 5/1/2015 πραγματοποιήθηκε επικοινωνία του προέδρου της Ε.Π.Η.Ε με το γραφείο τύπου της Ν.Δ. ,προκειμένου να αποσαφηνιστεί για το αν πρόκειται περί λάθους διατύπωσης, καθώς η συγκεκριμένη προϊδεάζει τους παραγωγούς για επερχόμενη αλλαγή των εγγυημένων τιμών. Στην περίπτωση λάθους, ζητήθηκε να υπάρξει ανακοίνωση τύπου, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι αμφιβολίες και το αρνητικό κλίμα που αυτή δημιούργησε.
 
 
 
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ της Ε.Π.Η.Ε
 

25 σχόλια:

  1. Ευγε Hlios, επιτελους !!!!!!!!!!!!!! εδω να σας δω !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    http://ephe.gr/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εγινε ρε παιδια !!!!!! που ειναι οι αποψεις σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι απόψεις θα έχουν νόημα, όταν απαντήσουν συγκεκριμένα τα πολιτικά κόμματα στο ερωτηματολόγιο.

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε Γιαννη αλλα πριν τις εκλογες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Αποσπασμα απο το προγραμμα του Συριζα για την ενεργεια.
    " Ιδιαίτερη μέριμνα και ρύθμιση δίκαιης διευθέτησης του σημερινού αδιεξόδου θα υπάρξει για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς των ΑΠΕ και τους αγρότες."
    Ολο το προγραμμα εδω.
    http://www.energypress.gr/news/To-programma-toy-SYRIZA-gia-thn-energeia-Se-epipedo-genikwn-arhwn-oi-diatypwseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα ! Πολυ καλες εντυπωσεις αφησε και ο κυριος Πετρακος ( υπευθυνος Συριζα για την ενεργεια).
    Εδω η ομιλια στη γενικη ετησια συνελευση του Σπεφ..

    http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Petrakos:-Na-symmetashoyn-oi-trapezes-sto-koyrema-twn-paragwgwn-me-fwtoboltaika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσον αφορα τους σημερινους εκπροσωπους ΥΠΕΚΑ,προσωπικη αποψη οτι ειναι επιεικως γελοιοι και επικινδυνοι για την χωρα! Οι νεοι δεν ξερω τι θα ειναι.αλλα αν δεν τους δουμε πως θα κρινουμε;; Και ξαναλεω καταπατησαν το 18 μηνο που οι ιδιοι θεσπισαν, ενω εμεις τρεχαμε σαν βλακες να συνδεσουμε παρκα,καταπατησαν ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ συμβασεις που οι ΙΔΙΟΙ θεσπισαν και εκαναν το κρατος να μοιαζει με κλεφτης,καταποτιζοντας την αξιοπιστια της χωρας (θα μπορεσει καποιος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ εισαγγελεας να ψαξει ποσα δις ζημια επαθε η χωρα απο αυτο για να κερδισει ψιχουλα;;) εβαλαν εκτακτη εισφορα επι του τζιρου,πληρωσαμε 25% επι του τζιρου για ενα χρονο.και ολα αυτα σε ενα κλαδο τα φωτοβολταικα μεσα σε 2 χρονια,αν προσθεσουμε και την φορολογια που ειναι πολυ μεγαλη και τις καθυστερησεις στις πληρωμες,πιστευουν εκει στο ΥΠΕΚΑ οτι μπορουν να επιβιωσουν οι επιχειρησεις μας;; Και την πιτα ολοκληρη λοιπον θελουν στο ΥΠΕΚΑ και το σκυλο χορτατο ε;; Οταν ξυπνησετε στις 26/1 θα καταλαβετε την ανικανοτητα σας και την σκοπιμοτητα τας στο θεμα των φωτοβολταικων..αλλα τοτε θα ειναι πολυ αργα για ολους σας.μετα θα μιλησουν τα δικαστηρια( τωρα δεν υπαρχει περιπτωση να βρουμε δικιο στα δικαστηρια οι λογοι γνωστοι)και θα κρινουν αυτες τις πραξεις σας και τα δωρακια που κανετε σε κολλητους με το τελευταιο που ειναι πραγματικα εξοργιστικο να αλλαζετε τιμες ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ σε κολλητους τωρα τελευταια στιγμη..

    http://www.econews.gr/2014/12/22/fotovoltaika-allages-tarifes-119628/

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κωστα, δικιο εχεις !!!!!! ολοι ΛΟΙΠΟΝ IRR 11,,, ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ,,, και οι πληρωμες παραλληλες !!!! και επειδη το παρατραβας,, ας υπολογιστη και η γεωγραφικη θεση της καθε επενδυσης !!!! διαφορα αποδοσης βορρα - νοτου, τουλαχιστον 30% !!!!!!!!!!!!!!!! Ολα φιλε μου στο τραπεζι με ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αιας, υπαρχςει θεμα με το IRR. O υπολογισμός του δε μπορει να γινετε με βαση την αρχικη επενδυση, όπως θελει ο Λουμακης και μια παρεα, αλλα με βαση την αναποσβεστη αξία της επενδυσης. Είναι το μονο αντικειμενικό. Μπορει να εφαρμοστει καθε στιγμή και να εξισοροπησει τις 'στρεβώσεις'. Θα δουμε .... Παντως υπαρχει προσεγγιση του ΣΠΕΦ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κακο.

      Διαγραφή
    3. Την απόσβεση την έχει λάβει υπόψη της ο ΣΠΕΦ, αρκεί βεβαίως να έχεις διαβάσει τη μελέτη τους. Αυτό που πιθανόν σου διαφεύγει είναι πως:

      - Στον όγκο ελέγχου 20ετίας λαμβάνεται υπόψη το τι κέρδισαν όσοι δεν πλήρωσαν εισφορά ως προς το δίκαιο επίπεδο περικοπής που τους αναλογεί μετά το new deal , δηλαδη για την περίοδο που λειτουργούσαν πριν την 1/1/12 και αφαιρείται ύστερα το πόσο παραπάνω εισφορά από το δίκαιο αυτό επίπεδο κουρέματος του new deal πλήρωσαν στο 1,7 χρόνο που ίσχυε η οριζόντια εισφορά.

      - Σχετικά με τις αποσβέσεις, αυτό που λες είναι εντελώς άτοπο αφού συγκρινόμαστε όλοι μεταξύ μας σε περίοδο κλειστής 20ετίας (από έναρξη λειτουργίας δηλάδη έως το τέλος της 20ετούς σύμβασης) ώστε να έχουμε κατά το δυνατό ίσο IRR 20ετίας (τα παλαιά πάρκα έχουν ωστόσο λιγότερο αφού αυξήσεις δεν δόθηκαν στο new deal). Ένα παλαιό πάρκο έχει σήμερα μπροστά του π.χ. 14 χρόνια και ένα νεώτερο 18. Αν τσεκουρώνονταν κατά πως τα λες παράλογα παραπάνω τα παλαιά, αυτό θα σήμαινε πως πέρα από το κούρεμα που τώρα έφαγαν τα νεώτερα για να έχουν ίδιο IRR 20ετίας,σε περίπου 3-4 χρόνια μετά θα έτρωγαν κι άλλο.

      - Αν μετά την οποτεδήποτε απόσβεση του πάρκου,ας πούμε στα 10 χρόνια, σου κόψει κάποιος εκ νέου την ταρίφα, τότε δεν θα καταλήξεις στο τέλος της 20ετίας να έχεις το IRR 20ετίας που υπολόγισες και έκανες την ευθυγράμμιση των αποδόσεων των πάρκων στο new deal αλλά πολύ λιγότερο.

      Επειδή μιλάω με τον ΣΠΕΦ, αυτά τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο που από το βήμα της συνέλευσης ο Λουμάκης επίσημα τους έδωσε εύσημα για το τεχνοκρατικό τους υπόβαθρο και τα στελέχη τους και για την υποστήριξη τους στην λύση της παραμετροποίησης.

      Διαγραφή
    4. Φιλε k papadopoulos13 Ιανουαρίου 2015 - 3:14 μ.μ.,, ο υπολογισμος του project irr, δεν εναποκειται στην καλη προθεση του καθενος,, ειναι η πλεον αποδεκτη, παγκοσμια μεθοδος αξιολογησης μιας επενδυσης,,με πολυ συγκεκριμενη μεθοδολογια !!!!!!!!!! ,, αυτο που ανεφερες απλα δεν υπαρχει , ,

      Διαγραφή
    5. Αια με αδικεις, ή αδικεις τον εαυτό σου.
      Το IRR είναι για να αξιολογηση επενδυσεων στον ιδιο χρονο με ιδια χρηματοοικονομική κατασταση.
      Εσεις βαλατε στο ιδιο τσουβαλι όλα τα παρκα για περιοδο 4 χρονων που τα επιτόκια κυμάνθηκαν από 1 % εως 12 %,
      Αξιολογηση με το Project irr !! γιατί ;;;
      Υπαρχει και το irr των δικων σου κεφαλαιων !! αλλα εσυ που τα εφτιαξες όλα με δανεικά δε σε βολευει ετσι ;
      Η λογική του irr όπως εσεις την εφεύρατε μπάζει από πολλες πλευρές.

      Διαγραφή
    6. Τι γιατι ρε φιλε !!!!!!!!!!!!!! εγω ας πουμε που δανειστηκα τα ελαχιστα ,, τι irr θα ειχα !!!!!!!!!!!!! φιλε μου το ψαξαμε παρα - παρα πολυ !! δεν υπαρχει στην παρουσα οικονομικη συγκυρια, δικαιοτερο συστημα αξιολογησης ,, μελετησε τα στοιχεια του κλαδου και θα καταλαβεις , ,

      Διαγραφή
    7. Αν πηγαινε με irr και οχι με Project irr,, και αν τωρα υπαρχουν πχ 10 κραυγαλεες περιπτωσεις που θα πρεπει να επαναξιολογηθουν,, τοτε θα υπηρχαν 1000 φιλε μου,, σκεψου αυτο που σου λεω,, ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ , , θα το δεις,, καταλαβαινω πως ξερεις γραμματα , ,

      Διαγραφή
    8. Aias στην βασική ιδεα δε διαφωνουμε. Ομως δεν θες να καταλάβεις το προφανες, το ότι IRR εχεις για επενδύσεις που γινοντε στον ιδιο χρόνο με ιδιο κοστος κεφαλαιων. Άλλο επιτοκιο το 2008 άλλο το 2013.
      Μαγειρεψατε το irr σα το μαμαλακη.
      Αυτό που `επρεπε τελικά να γινει είναι και η παραλληλη εφαρμογή irr ιδίων κεφαλαίων. Ακομα καλυτερα αξιολογηση μονο με irr ιδιων κεφαλαιων.
      Σε κάθε περιπτωση, υπολογισμός του iir με αρχικό κοστος επενδυσης ισο με το αναποσβεστο των επενδυσεων στον χρόνο εφαρμογής των νεων τιμών.
      Κοστος επενδυσης για το εργο 2007 δεν μπορει είναι οσα κοστισε το παρκο τοτε με δανεια 90% και επιτοκιο 2 %.
      Αυτό το εργο εχει δωσει στον επενδυτή τα λεφτα του 3 φορες πισω.
      Οποτε μιλαμε για αναποσβεστό κοστος της επενδυσης και υπολογισμός για καθε μια επενδυση λαμβανοντας υποψη και το κοστος των κεφαλαιων.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Φιλε μου, ξερεις καλα πως υπολογισμος ¨ . . .εφαρμογή irr ιδίων κεφαλαίων. Ακομα καλυτερα αξιολογηση μονο με irr ιδιων κεφαλαιων¨ δεν .υπαρχει !!!!!! σου επαναλαμβανω πως αν πηγαιναμε σε καθαρο υπολογισμο irr, το κουρεμα των νεων επενδυσεων θα ηταν τραγικος !!!!! αυτο γιατι δεν το καταλαβαινεις !!!!!!!!!!!! και σε προκαλω,, υπολογισε εσυ το irr επενδυσης του 2013, με κοστος 200.000 ευρω, δανεισμος 30%, με 9% επιτοκιο, ,,ιδια κεφαλαια 70% και ταριφα 0,38,, παραγωγη 185.000 kWh , , σε αντιπαραθεση με ισης δυναμικοτητας επενδυση ,κοστους 740.000,ταριφα 0,45, ιδια αναλογια κεφαλαιων , 3,5 % επιτοκιο,,, περιμενω φιλε μου , , ,

      Διαγραφή
  7. Βίντεο Πετράκου στην ΓΣ ΣΠΕΦ υπάρχει στο youtube συνάδελφοι. Eπισυνάπτω το link:

    https://www.youtube.com/watch?v=0p04T-JlWZY


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και βεβαια ξεχασα το πιο τραγικο απο ολα κατα την γνωμη μου.. Εβαλαν ΑΥΤΟΙ τα φωτοβολταικα στον αναπτυξιακο,τρεχαμε πληρωναμε μελετητες,τρεχαμε για χαρτια,χαρτια-χαρτια...και το αποτελεσμα τι;;; ΤΙΜΩΡΙΑ οσων μπηκαν αναπτυξιακο..θα πρεπει να γραφτει στα παγκοσμια χρονικα χωρων αυτο που εγινε...το ιδιο το κρατος να σε βαζει στον αναπτυξιακο με νομο και μετα το ιδιο το κρατος να σε τιμωρει επειδη μπηκες στον αναπτυξιακο.ουσιαστικα καταστραφηκαν οσοι πηραν αναπτυξιακο για δυο λογους.γιατι τελικα το ποσο που εγκριθηκε κατα το 90% των φακελων ειναι περιπου 20-25% του συνολικου κοστους και η διαφορα τιμης kwh που προκυπτει για οσουν πηραν αναπτυξιακο σε σχεση που δεν πηραν ειναι κοντα στο 30%!!!!!! Πρεπει να πληρωσουν αυτα που εκαναν σε αυτη τη χωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ΄αρεσει ρε Κωστα που το παιζεις και αδικημενος !!!!!!!!! Δηλ οι μελετητες σου και οι εγκαταστατες σου, τι πρεπει να λενε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ο Πετράκος έχει επίσημα δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμετροποίησης με βάση το κόστος κατασκευής, το μέγεθος και την τυχόν λήψη επιδότησης. Έτσι για να μην λέγονται λόγια του αέρα Kostas Kriti.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ