Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Πετράκος: Να συμμετάσχουν οι τράπεζες στο κούρεμα των παραγωγών με φωτοβολταϊκά


Κατόπιν πρόσκλησης το παρόν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΠΕΦ έδωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κος Θανάσης Πετράκος.  Στην ομιλία του ο κος Πετράκος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλάνισαν και ακόμη ταλαιπωρούν τους χιλιάδες παραγωγούς από φωτοβολταϊκά.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο:
«Διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ την επαύριο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα σημάνει:

Συμμετοχή των τραπεζών στο κούρεμα που υπέστησαν οι παραγωγοί.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές που κατέχει το Δημόσιο στις Τράπεζες σε Κοινές και έτσι θα αναλάβει την διοίκηση τους με σκοπό να ελαφρύνει τα δανειακά βάρη των παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών – επιχειρήσεων ευρύτερα.  Έτσι θα ανασάνει ο παραγωγικός ιστός της χώρας και ευρύτερα η οικονομία.

• Στο θέμα του New Deal η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα οικιακά Φ/Β συστήματα και στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις μέχρι 100 KW ανά ΑΦΜ, με γνώμονα να διορθωθούν προς τα πάνω τυχόν υπερβολικά επαχθείς καταστάσεις ή αστοχίες όπου / αν υπάρχουν. 

Σε ερώτηση παραγωγών από πού θα βρεθούν τα χρήματα για την τυχόν προς τα πάνω διόρθωση των ταριφών στις κατηγορίες αυτές, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβαρυνθούν άδικα επιπλέον οι υπόλοιποι παραγωγοί.  Στην συζήτηση μάλιστα που ακολούθησε ο κος Λουμάκης αναγνώρισε πως πράγματι κατά την διαβούλευση του New Deal έξω αλλά και μέσα στην Βουλή n θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής πως η παραμετροποίηση με αντικειμενικά κριτήρια αποτελούσε μονόδρομο για την δίκαιη κατανομή των βαρών της επίλυσης του προβλήματος και της προστασίας των παραγωγών συμμέτρως.  Τα όποια χρήματα χρειάζονται όπως ανέφερε τέλος ο κος Πετράκος θα βρεθούν από εξοικονόμηση σε λοιπούς πόρους που διαθέτει εσωτερικά η χονδρεμπορική αγορά με χαρακτηριστική αναφορά στην κατάργηση των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) που απολαμβάνουν οι μονάδες φυσικού αερίου. 

• Σε ότι αφορά το πρόγραμμα παροχής δωρεάν ρεύματος σε 300.000 ευπαθείς καταναλωτές, είναι όπως επεσήμανε ο κος Πετράκος απόλυτα και ρεαλιστικά κοστολογημένο στα 59 εκατ. ευρώ ετησίως, έναντι 51 εκατ. ευρώ που το προσδιόρισε η αρμόδια επιτροπή της βουλής.  Σε ερωτήσεις παραγωγών για το ποιος θα καλύψει το κονδύλι αυτό, ο κος Πετράκος ήταν σαφής πως το κόστος του προγράμματος θα αφορά τον Κρατικό Προυπολογισμό.

• Για την ανεισπραξιμότητα τέλος των λογαριασμών της ΔΕΗ που συνεχώς διογκώνεται, υπεραμύνθηκε της άποψης  πως οι καταναλωτές δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους επειδή δεν έχουν χρήματα και πως μόνο αν αντιστραφεί η ύφεση και τα φορολογικά βάρη στην οικονομία το πρόβλημα θα αρχίσει να αμβλύνεται προς όφελος όλων».Πηγή energypress.gr

1 σχόλιο:

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ