Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΝEW DEAL ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: 30% κουρεμα, +7 χρονια, χαρισμα εσόδων, στεγες μεσα, και για τα δανεια το βλέπουμε

Mε την εγγύηση του Ελλαδισταν και τραπεζισταν


- Βήμα - βήμα, κουτσα-κουτσα λοιπον, καταλήξαμε στο κούρεμα με τις τελικές παρατηρήσεις των ....τραπεζών (!) που ΔΟΞΑ τον μεγαλοδύναμο είναι μόλις 30%! Σας ευχαριστούμε ολους!Ναιιιι, το συνηθίσαμε το 30% , "κάθεται" καλά!
- Δεν ξέρω πως βγαίνουν οι αποδόσεις και το IRR με τα δεδομένα αυτά πως συγκρίνεται με πριν, αλλά όπως φαίνεται στο πόδι καταλήγουν πάλι να νομοθετούν! 
- Σύμφωνα με την ανάρτηση κάτω ούτε τους μήνες χάρισμα επικοινωνούν, ούτε τη συμμετοχή των στεγών, ούτε τα μίγματα των δανείων! 
- Για αντικίνητρα δεν βλέπω κάτι πάντως.... Ή μήπως θέλουν να πάρουν μια γρήγορη αίσθηση αποδοχής για να προχωρήσουν σε περαιτέρω διαρροές; 
-Και μετά από αυτά...καιρος είναι να γίνει και μια μεγααααλη συγκέντρωση - πέρα από τις πληρωμές- μαζί με τους φβ των στεγών - για το απίστευτο κείμενο που κατέληξαν να κάνουν νόμο! Οι συλλογοι θα ενωθούν...επιτέλους;;;; ηλιος

Ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση βρίσκεται, μετά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη των στελεχών του ΥΠΕΚΑ με εκπροσώπους των τραπεζών, το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξάλειψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

Σήμερα η ηγεσία του υπουργείου θα έχει στα χέρια της το κείμενο με τις τελικές παρατηρήσεις των τραπεζιτών, θα διαμορφώσει μέσα στην ημέρα το τελικό σχέδιο παρεμβάσεων, αυτό θα σταλεί στην τρόικα και στο Υπουργείο Οικονομικών και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση Παπαγεωργίου – Στουρνάρα όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Σκοπός είναι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» για διαβούλευση και στη συνέχεια να νομοθετηθεί, έτσι ώστε να μην παρέλθει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου και να αποφύγει η κυβέρνηση αυτό που φοβάται: Την αύξηση από 1ης Μαρτίου του ΕΤΜΕΑΡ σε ποσοστό 98% μεσοσταθμικά, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ΡΑΕ.

Η χθεσινή σύσκεψη του ΥΠΕΚΑ με τις τράπεζες υπήρξε παραγωγική. Λύθηκαν πολλές από τις διαφορές που είχαν ανακύψει κατά τις προηγούμενες συζητήσεις και έμειναν κάποια θέματα για τα οποία δεσμεύθηκαν οι τραπεζίτες να απαντήσουν άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τα βασικά στοιχεία του λεγόμενου new deal, μέσω του οποίου οι υφιστάμενοι σταθμοί ΑΠΕ θα κληθούν, παρά τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, να συνεισφέρουν στην κάλυψη της «τρύπας» που έχει δημιουργηθεί και να προσαρμόσουν τα μελλοντικά έσοδά τους σε επίπεδα τέτοια που να μην δημιουργείται νέο έλλειμμα, είναι τα εξής:

Δύο φάσεων
Προκρίνεται η φιλοσοφία αντιμετώπισης που εισήγαγε αρχικά στο τραπέζι των συζητήσεων η τράπεζα Πειραιώς και είχε αποκαλύψει από τις 24 Σεπτεμβρίου το energypress.  Σύμφωνα με αυτήν, οι παραγωγοί ΑΠΕ θα χαρίσουν τα έσοδα κάποιων μηνών ώστε να καλυφθεί το παλιό συσσωρευμένο έλλειμμα και στη συνέχεια θα υπάρξει ένα κούρεμα στις ταρίφες τέτοιο που να μην δημιουργείται καινούργιο έλλειμμα. Το πόσους μήνες θα χαρίζουν οι παραγωγοί θα εξαρτάται από το είδος της τεχνολογίας ΑΠΕ και το βαθμό συμμετοχής της τεχνολογίας αυτής στην τρύπα του ΛΑΓΗΕ. Για τα φωτοβολταϊκά για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να χαρίσουν 4 – 5 μήνες, αλλά για τα αιολικά πολύ πιο λίγο. Στην περίπτωση που το Υπουργείο Οικονομικών αποφανθεί ότι η διαγραφή παλιών τιμολογίων (με πιστωτικό κ.λπ.) δεν είναι εφικτή για τεχνικούς – φορολογικούς λόγους, τότε θα εξεταστεί εναλλακτικό σενάριο με βάση το οποίο θα «εξοικονομηθούν» τα αντίστοιχα χρήματα από τα έσοδα που θα έχουν οι παραγωγοί ΑΠΕ μέσα στο 2014.

Κούρεμα
Μετά από αυτή την παρέμβαση, το ύψος του κουρέματος που θα απαιτηθεί στις ταρίφες θα είναι μικρότερο από εκείνο που είχε αρχικά αποφασίσει το ΥΠΕΚΑ (μεσοσταθμικά 43% για τα φωτοβολταϊκά και 10% για τις άλλες ΑΠΕ). Υπολογίζεται ότι, για παράδειγμα, το μεσοσταθμικό κούρεμα για τα φωτοβολταϊκά δεν θα ξεπεράσει το ύψος της εισφοράς που πληρώνουν σήμερα, δηλαδή το 30%. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζει βιωσιμότητα για τις επενδύσεις δηλώνεται από αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΚΑ.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η τρόικα διατυπώνει όλο αυτό το διάστημα την παρότρυνση να πέσει η απόδοση (το IRR) των σταθμών ΑΠΕ στα επίπεδα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών (περί το 7%). Το ΥΠΕΚΑ, αναγνωρίζοντας ότι το χρηματοδοτικό κόστος στην Ελλάδα είναι κατά πολύ υψηλότερο, κάνει τους υπολογισμούς του με άξονα να υπάρχει απόδοση περί το 10 – 12%.
Το κούρεμα στις ταρίφες θα συνοδευθεί με επιμήκυνση των συμβάσεων των επενδυτών από την πολιτεία κατά επτά χρόνια, και η διάρκειά τους από τα 20 χρόνια που είναι σήμερα θα επεκταθεί στα 27.

Στέγες
Κατά πάσα πιθανότητα οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στις στέγες (οι οποίες μέχρι σήμερα δεν επιβαρύνθηκαν σε καμία φάση των παρεμβάσεων ενώ είναι ως γνωστόν και αφορολόγητες) αυτή τη φορά δεν θα εξαιρεθούν από τα μέτρα αλλά θα κληθούν κι εκείνες να συμμετάσχουν, όπως άλλωστε ζητούν οι φορείς του φωτοβολταϊκού κλάδου.
Δάνεια
Οι τράπεζες, τέλος,  από την πλευρά τους θα «προσφέρουν» μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των δανειοληπτών παραγωγών ΑΠΕ, με γνώμονα να παραμένει κάθε επένδυση βιώσιμη ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί το δανεισμό της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα μίγμα ευνοϊκότερων ρυθμίσεων  όπως περίοδο χάριτος και παράταση στον χρόνο εξόφλησης των δανείων, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και «κούρεμα» επιτοκίου. Πάντως η αντιμετώπιση των δανειοληπτών θα γίνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δανείου τους. Οι εκτιμήσεις των τραπεζιτών είναι ότι πάνω από το 80% των επενδυτών θα ωφεληθούν από τις νέες ρυθμίσεις.

πηγη  http://www.energypress.gr/news/O-kybos-errifthh:-Poy-katalhgei-to-YPEKA-gia-to-new-deal-twn-APE

410 σχόλια:

  1. Δηλαδή χειρότερο και απο το σενάριο του Λουμάκη!!!! Και μεσοσταθμικό κούρεμα 30% ( όπως πρότεινε ο Λουμάκης) που αν πάρουν την έκθεση του Λουμάκη αυτό σημαίνει κούρεμα από 0% έως 60% και χάρισμα 4-5 μήνες... Δεν πάνε καλά!!!!! Γιατί δεν μας λένε τι θα γίνει με το πλεόνασμα μετά από το 2014?? Θα μας το δώσουν πίσω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω της μείωσης των μισθών των πολιτών και της αδυναμίας των περισσοτέρων να ανταπεξέλθουν οικονομικά, η τρόικα απαίτησε από την κυβέρνηση την μείωση της τιμής των διοδίων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, μείωση σε βασικά αγαθά (ψωμί, γάλα κλπ), μείωση σε δάνεια, σε επίπεδα της τάξης του 30%... και μετά ξύπνησα!!!

      Οι εθνικοί μας εργολάβοι και οι τράπεζες δεν κουρεύονται προς όφελος του λαού... μόνο ο λαός πρέπει να πληρώσει με το αίμα του, τι παραλήψεις και τις λαμογιές των κυβερνώντων τόσων δεκαετιών!

      Ελπίζω κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε... πριν είναι πολύ αργά!

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και θα έρθουν για να σου χαρίσουν χρήματα......νύχτα βαθιά

      Διαγραφή
    2. την θεια !!!! την ξεχασες την θεια γατουλι !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ?
    ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ 80% π.χ!
    ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπακυριακού Γιάννης14 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:01 π.μ.

    1.Εγώ πάντως έμαθα οτι η τρόικα δεν έχει ιδέα για τις εξυπνάδες του ΥΠΕΚΑ και το αναφέρουν στο energypress για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.
    2.Οι τράπεζες και το ΥΠΕΚΑ αποφάσιζουν δηλαδή για εμάς,χωρίς εμάς.Ας συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας λοιπόν.Μια χαρά τους βγαίνει το έργο.
    3.Να μας πουν και με ποιό τρόπο θα βγάλουν νόμο που θα μπορεί να σπάσει συμβάσεις!Με την ίδια λογική να σπάσουμε και τις συμβάσεις με την GAZPROM,με τις κατασκευάστριεςς εταιρείες για τα διόδια και πάει λέγοντας.
    4.Ο κύκλος των φωτοβολταικών έχει και ανθρώπους που θα φροντίσουν να μάθευτεί παγκοσμίως οτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ με το έτσι μου αρέσει.ΖΩΑ που θέλετε και ανάπτυξη!
    5.Επιτέλους σταματήστε την τρομοκρατία..ΠΑΛΙ θέλετε να δείτε αντιδράσεις.Σε προχθεσινό δημοσίευμα λέγατε οι αγρότες ξεχωριστή κατηγορία με κούρεμα 10%.Σήμερα δεν το αναφέρετε καθόλου.Σε άλλο δημοσίευμα λέγατε κούρεμα 4 τιμολογίων,τώρα τα κάνετε 5.Τι πάει να πει ΒΟΔΙΑ 4 ή 5 τιμολόγια;ποιά είναι τα ποσά;1 εκκαθαριστικός;2;ΠΟΙΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ; Και θέλετε εγώ να σας κόψω πιστωτικό τιμολόγιο;Δεν κόβω το χέρι μου καλύτερα ΑΛΗΤΕΣ!
    Κάθε μέρα και ένας δημοσιογράφος έχει να μας πει κάτι καινούργιο.και η ίδια είδηση κυκλοφορεί σε blog και εφημερίδες.
    Εξηγήστε μας επίσης πώς θα βγει ρύθμιση για τιμολόγια που έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα πρέπει να διαδώσουμε σε όλο το κόσμο με κάθε τρόπο οτι η Ελληνική κυβέρνηση σπάει μονομερώς συμβόλαια και επίσημες δεσμεύσεις συμβάσεων της προς τους επενδυτές.
      Οπως επίσης πρέπει με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουμε με τον Ετιγκερ και να του πούμε οτι η συμπεριφορά και η ανοχή του σ'αυτά που συμβαίνουν μας προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά πλεον.

      Διαγραφή
  5. Στα σημειώματα για έκδοση τιμολογίου Ιαν.14, οι τιμές kwh ΕΊΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ σε σχέση με τον Ιαν.13

    Η μείωση στη τιμη της KWH πως έγινε ; Τι κανουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gia akoma mia fora file mou paranomoun. Ousiastika lene oti OTAN exoume plithorismo tote oi tarifes den ayksanonte... ALLA otan exoume apoplithorismo tote oi tarifes meiononte !!! UGANDA - YPOSAHARIA perioxh.... ZWA sto YPEKA ALHTES .... Ayto pragmatika einai gia OSKAR MAKAKIAS

      Διαγραφή
    2. Synadelfoi... AN ontws einai to thema tou apolithorismoy pou mas exoun feswsei prepei OPWSDHPOTE na ginei kati... prospathw na parw thl to lagie na mou poune giati mou ekopsan thn tarifa alla den apantaei kanenas... Parakalw parte kai eseis PREPEI na mathoyme AMESA me tous ALHTES ta KATAKATHIA

      Διαγραφή
    3. Ναι ρε μεγαλε, λογω αποπληθωρισμού, τι πρόβλημα εχεις, δεν καταλαβαίνεις κατι ; περιμενες κατι άλλο ;

      Διαγραφή
    4. Apo ta ZWA toy YPEKA DEN perimena tipota parapanw... to thema einai emeis ti mporoume na kanoume. h isxyei o nomos h den ysxyei.. oxi opote mas voleyei...

      Διαγραφή
    5. Hmoun me ton ko.Μπότσι στο Λαγηε σήμερα το πρωί. Είπε οτι αναπροσαρμόζεται η τιμή με βάση τον πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό. Οταν υπάρχει αποληθωρισμός μειώνεται η τιμή και αναλόγως.

      Διαγραφή
    6. Ma exei hdh psifisthei h katargish ths anaprosarpoghs... (Eite pros ta panw eite pros ta katw) . Etsi den einai?

      Διαγραφή
  6. εχω οικιακο το χρονο εκανα 7500 ευρω. τα 5000 πανε στο δανειο και τα υπολοιπα 2500 στο ρευμα. αν νομιζεται εκει στο υπεκα οτι εγω θα εχω καττειλειμμενη την ταρατσα του σπιτιου μου με πανελα για να πληρωνω την τραπεζα για 10 χρονια και να μην βγαζω ουτε το ρευμα μου γιατι θα πεσει κουρεμα ειστε πολλοι γελασμενοι.δεν θα πληρωνω το δανειο να μου κανουν κατασχεση την συμβαση και την πρωτη μερα θα τα σπασω ολα.τελος τα αστεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιζει και αυτο να βαλω μια αντλια θερμοτητος να παει ο λογαριασμος της δεη στο φουλ να δουμε τελικα ποιος θα χασει.

      Διαγραφή
  7. Τι σκεφτηκαν οι φωστηρες!! 1ον η συμβαση αν εσπαγε θα τ ειχαν ηδη κανει! Διαρρεουν φημες για να πουμε και ευχαριστω!! 2ον οπως καθε εκτακτη εισφορα γινεται συνηθως μονιμη,θελουν να κανουν αυτο και με εμας!! Και λεω εγω 3ον. Γτ δεν διανειζουμε αυτα τα χρηματα σε βαθος χρονου με ομολογα ή να βαλουν τα λεφτα οι τραπεζες,τι ειναι 500 εκ απο τα 50 δις και βαλε που πηρα και ας τα ζητησουν μετα τα 20 χρονια απο το δημοσιο!! Μιλαν οι τραπεζες λες και ειναι δικα τους τα εργα!!!! Ας πανε ολοι να σηκωσουν τα χρηματα που εχουν απο αυτες τις 2 τραπεζες,να δουν ποιος κανει κουμαντο!! Αλλα ναι μονο ξερουμε να τρωγομαστε μεταξυ μας γιατι αυτος ειναι παλιος ο αλλος πηρε επιδοτηση και χαμηλο επιτοκια,ο αλλος αγροτης!! Αν δεν πιεσετε ολους τους συλλογους να δρασουμε μαζι δε θα καταφερουμε τπτ!! Σκεφτειτε τα παιδια σας!! Ναι να βοηθησουμε,αλλα οχι με τραμπουκικους εκβιασμους απο τραπεζες και υπεκα!! Κανουν διαλογο χωρις εμας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα πρέπει να διαδώσουμε σε όλο το κόσμο με κάθε τρόπο οτι η Ελληνική κυβέρνηση σπάει μονομερώς συμβόλαια και επίσημες δεσμεύσεις συμβάσεων της προς τους επενδυτές.ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ Γ..ΧΩΡΑ!!! ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΡΜΑ!!! δεν επενδυσαμε τους κοπους μας για να πουλαει η ΔΕΗ χωρις λιγνιτη,εργατικα,κτ.λ και να ειμαΙ εγω χρεωμενος στις τραπεζες για 20 χρονια!!!! οταν ακουμΠουσαν τους δασκαλους δεν μιλουσαμε γιατι δεν ειμασταν δασκαλοι. οταν ακουμπησαν τους γιατρους δεν μιλησαμε γιατι δεν ειμασταν γιατροι...τωρα που ακουμπανε εμας εχουμε μεινει μονοι μας....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!! ΚΑΙ ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ'' ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ...ΕΛΕΟΣ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ!!!! ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

      Διαγραφή
  8. ναι ολα καλα ολα παρανομα αλλα αμα δεν εχουν να πληρωσουν τι να το κανεις..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παπαγαλάκι energypress διαρρέει μπαρούφας για να μας τρομοκρατήσει!!!!! Οτι Κομισιόν, ΔΝΤ, Ευρωπαική Ενωση είναι υπέρ των αναδρομοκών παρεμβάσεων ή υποχρεωτικών αλλαγών στις συμβάσεις και ότι εκπρόσωποί της είναι απολύτως ενήμεροι για όλα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και για όλα τα σενάρια για το αύριο.
    Το παπαγαλίκα energypress ΕΙΔΕ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ τον εκπρόσωπο του τεχνικου κλιμάκιο που ασχολείται με την ενέργεια ΝΑ ΜΑΠΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ!!! ΕΣΤΗΣΕΣ ΣΚΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΡΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ!!!!!

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ απλα αυτοι που εχουν το energypress ειναι υπαλληλοι του ΥΠΕΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Τωρα αν τον ειδε ή λεει ψεματα ειναι αλλο θεμα. Και αν ηταν εκει γιατι να ηταν για το κουρεμα και οχι για καποιο αλλο θεμα πχ. την διακοψημοτητα που τους μπλοκαραν κανονικα.

      Διαγραφή
  10. Το περίφημο new deal είναι μια απάτη. Πως είναι δυνατόν να κλείσει η τρύπα με το κούρεμα 30% αφού αποδεδειγμένα όλο αυτό το διάστημα με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα ίδια επίπεδα, όχι μόνο δεν έκλεισε, άλλα αυξήθηκε κι άλλο. Δηλαδή τώρα που θα γίνει μόνιμο το χαράτσι στην ουσία, θα μειωθεί το έλλειμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν άρει κάποιες στρεβλώσεις στην αγορά και άρα δεν παράγεται πια νέο έλλειμα. (αύξηση ΟΤΣ, ΜΑΜΚ κατάργηση 1/7/2014 κτλ). Η τρύπα που υπάρχει όμως θα πρέπει να καλυφθεί με κάποιο τρόπο, πχ δωρεάν από μας 4-5 τιμολόγια ή κάποιο άλλο μέτρο.

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος φίλε μου.. Με την εισφορά που έχουμε τώρα το συσωρευμένο έλλειμμα μειώθηκε κατ 26,4 εκατ. ευρώ (549,83 εκατ. ευρώ, από 576,23 εκατ. που ήταν.) Αρα με την εισφορά το συσωρευμένο έλλειμα μειώνετε θα χρειαστεί όμως πολλά χρονια για να μηδενιστεί, γι'αυτό και στο new deal θέλουν να μας φάνε 4-5 μήνες. Επίσης θέλουν να μας φάνε 4-5 μήνες για να καλύψουμε το ταμειακό έλλειμμα.
      Το ταμειακό έλλειμμα είναι περιπου 990 εκατ. ευρώ. εκ τον οποιον τα 549 εκατ. ευρώ είναι το συσωρευμένο και 441 εκατ. ευρώ.. Το νέο ελλειμμα υπάρχει γιατί η ΔΕΗ δεν πληρώνει τον ΛΑΓΗΕ ( το λέω χονδρικά) Αν η ΔΕΗ πλήρωνε τον ΛΑΓΗΕ η καθυστέρηση των πληρωμών θα είχει παγιωθεί περίπου στους 4 μήνες και μετα από χρόνια όσο ελαττώνεται το συσωρευμένο ελλειμα θα ελαττώνεται και ο χρόνος πληρωμής.

      ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΆ:

      Αν δεν λυθεί το ταμειακό έλλειμμα ( δηλαδή να πληρώνει η ΔΕΗ ΤΟΝ ΛΑΓΗΕ ) και 80% να μας κόψουν από τις ταρίφες εμείς δεν θα πληρωνόμαστε.
      Με λίγα λόγια, θα φάμε στη μάπα τώρα το συσωρευμένο έλλειμα και το μεγαλύτερο μέρος του ταμειακού ελλείματος , και σε λίγο καιρό θα μας καλέσουν να φάμε στη μάπα το εκ' νεου ταμειακό έλλειμμα.

      Διαγραφή
    3. Και 90% έκτακτη εισφορά να μας επιβάλουν το έλλειμα στον Λαγηε θα συνεχίσει...Διότι το έλλειμα στην Ελλάδα είναι πολιτική απόφαση πολλά χρόνια τώρα.Ο Κοπελούζος περιμένει με ατέλειωτα MW ανεμογεννήτριες και με 200MW fast track Φωτοβολταικά...Α ο Κοπελούζος έχει μέτοχο και το Προβόπουλο στην Εταιρεία με τα φωτοβολταικά απ'οτι είδα στο Φ.Ε.Κ....
      Ψάξε εσύ τώρα για περιορισμό του ελλείματος !

      Διαγραφή
  11. Δεν υπογραφουμε τιποτα !!!!!Ας λουστουν τη τρομοκρρατια τουςλ οι αλητες του υπουργειου.......με τα παπαγαλακια τους..και τους προεδρους των συλλογων που χειραφετουν....Ας αντιδρασουμε αρχικα αυτοι που δεν εχουμε δανεισμο.......Οχι αλητες δεν υπογραφω τιποτα !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 1:35
      Μαζί σου...Το θέμα είναι θα μας ρωτήσουν? Θα χρειαστεί η υπογραφή μας?
      (Στερεά Ελλάδα 100KWp x 2)

      Διαγραφή
  12. Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε!!! Για γέλια η κατάσταση. Σε λίγο θα λέμε το ανέκδοτο με το ΝEW DEAL.
    Θα κόψουν τώρα για να αρχίσουν από αύριο να βάζουν ΑΙΟΛΙΚΑ και σε 2 χρόνια θα φτάσουμε στην ίδια πάλι κατάσταση.
    Για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις στη ΔΕΗ μέσω της ΟΤΣ (0,5 δις περίπου) την προηγούμενη πενταετία τσιμουδιά.
    Για τα ΑΔΙ που είναι στα ύψη τσιμουδιά.
    Για να πληρώσουν οι υπουργοί που έφεραν την κατάσταση εδώ που είναι τσιμουδιά.
    Για να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους οι τράπεζες και να κουρέψουν τις απαιτήσεις τους τσιμουδιά.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ (NEW DEAL).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπέρα κυριε παπακυρικου εχετε δικιο σε όλα οσα λετε συμφωνο απολυτα απλα δεν ξερουνε τι τους περιμενει
    περιμενουνε να δουμε το σχεδι όπως λενε και από κει και περα θα υπαρξει αναλογη αντιδραση
    από εβδομαδα θα ειμαστε ολοι μα ολοι κατω στο υπουργειο να δουνε πως αποφαζινουνε χωρις εμας για το μελον μας μανο με της τράπεζες.

    πσαφ ολοι κατω ενωμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Στέγες
    Κατά πάσα πιθανότητα οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στις στέγες (οι οποίες μέχρι σήμερα δεν επιβαρύνθηκαν σε καμία φάση των παρεμβάσεων ενώ είναι ως γνωστόν και αφορολόγητες) αυτή τη φορά δεν θα εξαιρεθούν από τα μέτρα αλλά θα κληθούν κι εκείνες να συμμετάσχουν, όπως άλλωστε ζητούν οι φορείς του φωτοβολταϊκού κλάδου."

    Λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα! Φαντάζομαι αυτοί που το ζήτησαν, είναι αυτοί των πάρκων!

    Για ποιο λόγο να μπει κάποιος που έχει φωτοβολταϊκά στη στέγη στο new deal, όταν έχει βάλει το 100% της εγκατάστασης από την τσέπη του; Σε κάποιον που έχει πάρει δάνειο, ίσως να έχει μια λογική, σε κάποιον που δεν έχει πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι θεωρεις αδικο να πληρωσει και η στεγη;Φανταζομαι να πληρωνουμε το δικο σου μεριδιο οσοι εχουμε παρκα ακουγεται δικαιοτερο.Επισης ουτε εγω εχω δανεισμο στο παρκο μου,εγω γιατι να μπω στο NEW DEAL.Γενικα πολλοι απο εσας που δωσατε 15-20χιλ για ενα Φ/β στεγης,εχετε ενα υφος χιλιων καρδιναλιων απεναντι σε κοσμο που εχει δωσει απο 500-2 εκ για το παρκο του.Για να μαζευτειτε λιγο που θιγεστε κιολας με το να πληρωσετε το μεριδιο σας

      Διαγραφή
  15. πρέπει να άρουν τις στρεβλώσεις όλες πρώτα,δεν υπάρχει new deal αυτό που θέλει το υπουργείο είναι να παρατείνει για ένα χρόνο ακόμη την έκτακτη εισφορά γι αυτό ζητάει από δντ 6 μήνες παράταση για το μηδενισμό του ελλείματος και δεν θέλουν τόση μεγάλη αύξηση του ετμεαρ και όταν το μηδενισουν θα το μειώσουν σε ένα ποσοστό ή θα ανοίξουν τις άδειες.το πρόβλημα τους είναι να οτα θα βγουν οι δικαστικές αποφάσεις και θα κρινουν την έκτακτη εισφορά παράνομη και θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα τι θα κάνουν γι αυτό λένε συνέχεια για παράταση της σύμβασης και κούρεμα τις ταριφας και αν το κάνουν τώρα και οποίος τσιμπήσει τσίμπησε. ΝΑΥΑΡΊΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα μας δωσουνε της στεγες επιστροφη το φπα? 7000 ευρο ητανε μονο το φπα.. 38000 κοστος με δανειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες άμα στον δώσουν τον ΦΠΑ πίσω να σου βάλουν φόρο εισοδήματος 26% από το πρωτο ευρώ??? Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνι...

      Διαγραφή
    2. είσαι άσχετος ....ο φόρος είναι στα κέρδη και οχι στον τζίρο...πρέπει να υπολογίσει αποσβέσεις κλπ.
      ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ...ΞΕΡΟΛΑΣ

      Διαγραφή
    3. καλα λες 8:00... κανει λαθος ο 4:06... σε συμφερει περισσοτερο να σου επιστρεψουν το φπα και να σε φορολογουν γιατι με αποσβεσεις κλπ θα ειναι μικρος ο φορος... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ !!!

      Διαγραφή
  17. Δεν αλλαζουν οι συμβασεις ....οσοι δεν εχουμε δανεισμο ας τους επιστρεψουμε πρωτοι το κερασακι νατο βαλουν εκει που ξερουν....για ν ακολουθησουν οσοι εχουν και εινε εγκλωβισμενοι......ολοι ενωμενοι.......Επιτελους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πραγματικά μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί να αλλάξω τη σύμβαση μου ενώ έχω κατασκευάσει το πάρκο με 100% δικά μου χρήματα και προσωπική εργασία μηνών?
    Τι με ενδιαφέρουν εμένα οι τράπεζες και γιατι να αποφασίσουν αυτοί για τα δικά μου χρήματα?
    Σε λίγο θα αρχίσουν να κάνουν κουμάντο και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι κόλπο θα βρούν πάλι για να μας αλλάξουν τις συμβάσεις χωρίς την υπογραφή μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί δεν κουρεύουν τις συμβάσεις των μεγαλοεργολάβων των διοδίων για να χρηματοδοτήσουν το έλλειμα;
    Εκεί γιατί δεν υπάρχει NEW DEAL;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε σεις !!!! βγαινετε και λετε και λετε, και απειλειτε θεους και δαιμονες, επικαλειστε Παπουδες , Γιαγιαδες, θειες !!!! ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!! ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑς ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!!!! ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΡΕ !!!!!!! ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ !!!!! Αιντε σας βαρεθηκα, μπλα - μπλα- μπλα , στις δουλειες σας ετσι κανετε !!! ετσι πληρωνετε τους υπαλληλους σας, με μπλα - μπλα !!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ, ΩΡΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ !!!!! ΤΙ Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε ΕΜΕΙΣ , ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακός ασχολούμαι και απαντάω σε βλ@κα σαν και εσένα αλλά δεν αντέχω....
      Λύσεις υπάρχουν και τις γνωρίζουμε όλοι απλά είναι αντίθετες με τα μεγάλα συμφέροντα.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα να τα πληρώσουμε εμείς.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση και το ενδιαφερον σου :) στρουμπουλουλα !!!! ετσι καπως σε κοβω !!!!! Τα μεγαλα συμφεροντα !!!!!! ψαξτα, καπου πανω σου ειναι, αντε το πολυ γυρω - γυρω σου, ψωνιο, μαγκιες ο κλεφτης στον νοικοκυρη !!!!!!!!!!!!!! ρε ουστ, παρταλια !!!!! δεν φταις !!!!!! αγοραζω τωρα το παρκο σου, ελα !!!! πουλα το !!!!! δυναμικοτητα, ετος κατασκευης, κοστος , ταριφα και ποσα ζητας !!!!

      Διαγραφή
  22. άρση όλων των στρεβλώσεων,εξοδο φ.α από το λογαριασμό απε,και αν δεν αρκεί αυτό αύξηση του ετμεαρ , αν πάλι δεν αρκεί αυτό να μου ζητήσουν να χαρίσω 20000-30000 κιλοβατώρες το χρόνο αλλά να μειώσουν και τα επιτόκια των τραπεζών με ανώτερο το 7%.δεν γίνεται να εχω 200 ημέρες υπερημερια και να θέλουν μόνο από εμάς.γιατί να δεχτώ ότι το σύστημα δε βγαίνει και πρέπει να έχουμε απώλειες εμείς.η ελλάδα σύμφωνα με το βλάκα το βιβλιοπώλη (αδ.γεωρ.)έχει πτωχεύσει άρα δε βγαίνει να πληρώνει εχω λύση αναδρομική έκτακτη εισφορά στους βουλευτές στο 60%του μισθού χάσιμο όλων των προνομίων (αυτοκίνητο,κινητα-σταθερα,υπαλληλοι,ελτα,διόδια,εισιτήρια. κ.τ.λ)άντε γιατί όλοι κάνουν μνημόσυνο με ξένα κολυβα.αλλιώς να πτωχευσει να τελειώνουμε όλοι μαζί και η τράπεζες και όλι θα πάρουν το μακρυτερο .ΝΑΥΑΡΊΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ηλιθιε αφου δεν βγαινει οπως πιστευεις χαρισε ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ στο κρατος να σου κανουν αδριαντα.......η μηπως να κοψουν την τιμη στους μετα το 2012 και να αφησουν εσενα οπως εισε.......!!!!!οποτε θα πληρωνεσε καθε μηνα ...χωρις προβληματα!!!!!!ΜΑΚΑΚΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα μη σχολιασω !!!! απο τις Σερρες ειμαι !!!!!

      Διαγραφή
  24. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ GW ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΑΔΕΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ (ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΡΙΦΑΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΘΕΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΡΗΤΡΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ), ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΗΤΑΝ 4% ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Π.Χ 15%.
    ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΕΝΤΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. οι συμβάσεις μας ήταν κοινές για όλους μας τη τήρησα και τη τηρώ ας τηρήσουν και αυτοί το δικό τους μέρος και όχι όπως τώρα που δεν τη τηρούν με λαμογιες .κανένας δε θα με κάνει να εχω τύψεις με απόψεις δε βγαίνει ο λογαριασμός να πάνε φυλακή αυτοί γιατί δεν είδα να τους ενδιαφέρει αν εμείς μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τις λαμογιες τους.ΝΑΥΑΡΊΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ,ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΖΕΡΕΜΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ,ΕΠΙΣΕΙΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΝ ΔΟΣΕΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ.ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ Φ.Π.Α ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αφηστε τον ηλιθιο να λεει αυτα που τον βολευουν αυτον και τον φιλο του τον ΛΟΥΜΑΚΗ.......μονο που δεντρωμε κουτοχορτο παπαγαλακι....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. , , ,καναβουρι ομως !!!!! πουλακι :) , κανει ομως ενα τραγουδι το ατιμο !!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  28. Ελα α α α , ανοητε! !!!!! πεθανατε και δεν το ξερετε Πανηγηδες !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η σοβαροτερη φωνη, 8:42, ας μας προβληματισει , εμας που ψαχνουμε σοβαρες λυσεις. Φιλε μου 8:42, και γω αυτο θελω, ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, δυστυχως , εγκαθετοι εδω μεσα, δεν βλεπουν ουτε ενα εκατοστο περα απο την μυτη τους !!!! και το χειροτερο !!! ειμαστε στην ΙΔΙΑ ΒΑΡΚΑ !!! Θα θελα ομως να ακουσω απο σενα, στην σοβαρη περιπτωση, που γινουν οσα προτεινεις, και δεν βγαινει !!!! ποια δικαια λυση εχεις στο μυαλο σου, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζητησες κάποιες ιδέες για να είναι βιώσιμες και κερδοφόρες οι εταιρίες μας σου είπαμε όμως εσυ συνέχεια με ωραίο τρόπο τις απορρίπτεις.είσαι έξυπνος πες μας τη δίκη σου λύση.......ΝΑΥΑΡΊΝΟ

      Διαγραφή
    2. :) Οχι φιλε, για να εμαι εδω μαλλον ΒΛΑΚΑΣ ειμαι !!!!! Τι προτεινω !!!! ΝΑ ΠΑΝΕ 17000 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ , ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ !!!!!! ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΣΔΟΕ , ΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ , ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!! Και οσοι μεινουμε, μπορει και να επιβιωσουμε !!!!!!! αν πληρωνουν τους λογαριασμους της ΔΕΗ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αλλιως, ενας, παγκοσμια αποδεκτος δεικτης αποδοσης των κεφαλαιων, υπαρχει, IRR, ολοι ισοτιμα και ισαξια, ας διεκδικησουμε το δικαιο μας.

      Διαγραφή
    4. θα ήθελα να μάθω από εσένα αν παρόλα αυτα δεν βγαίνει ο λογαριασμός ποια νομίζεις ότι είναι η πιο δίκαιη λύση για όλους μας.ΝΑΥΑΡΊΝΟ

      Διαγραφή
    5. ΝΑ ΠΑΝΕ 17000 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ , ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ !!!!!! ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΣΔΟΕ , ΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ , ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, και τα αγροτικα, και ΟΛΩΝ οσον χρηματοδοτηθηκαν απο πισω, ΔΙΑΥΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!! ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ δηλ

      Διαγραφή
    6. ωραία και πήγαν 17000 συμβάσεις στον εισαγγελέα και ελέγχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και βρέθηκαν παρατυπίες και παρανομίες σε χ αριθμό αν αυτές δε σώζουν το σύστημα τι κάνουμε;καμία άλλη ιδέα; . ΝΑΥΑΡΊΝΟ

      Διαγραφή
    7. Οχι φιλε, εγω απαντησα, η σειρα σου τωρα !!!! οχι σε μενα τετοια !!!! εκανα υπομονη δις !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. εγώ πρότεινα, ο 8:42 πρότεινε, ο κύριος παπακυριακού πρότεινε,ο σπύρος μ και τόσοι άλλοι,και εσυ βέβαια το θέμα είναι η ρεαλιστικές λύσεις και σίγουρα η δίκη σου δεν είναι γιατί έλεγχος 17000 συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί το πιο πιθανό είναι να έχουν λήξει η συμβάσεις και πολλοί από εμάς να μην είμαστε στη ζωή,οπότε δώσε μας και εσυ μια ρεαλιστική λύση για να πληρωνόμαστε..ΝΑΥΑΡΊΝΟ

      Διαγραφή
  30. Ποιοι οδηγησαν τις ΑΠΕ σε αυτην την κατασταση??.Αυτοι που τηρησαν τους νομους του κρατους..'η αυτοι που δεν τους τηρησαν??? Ποιοι ηταν αυτοι που συνεχισαν (σε αντιθεση με την ευρωπαικη οδηγια και το ελληνικο συνταγμα) να αδειοδοτουν ΑΠΕ και να εξαπατουν επενδυτες??
    Ποιοι ειναι αυτοι που μιλανε για την υπερμετρη εισοδο φωτοβολταικων στο συστημα..........μηπως ειναι οι ιδιοι με αυτους που μας εδωσαν τις συμβασεις να τις υπογραψουμε!!! Πρωτα θα βρουμε ποιος φταιει και μετα ποιος θα πληρωσει!!! Τιμωρια δεν ειναι να μην τους ψηφισει ο λαος αλλα να "πληρωσουν" για τις παρανομιες τους και για τις ζημιες που προκαλεσαν!
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. . . αποφευγεις ομως να ρωτησεις !!! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ !!!!!!!, προσεξε φιλε, καταλαβαιινω οτι λες !!!! ( θα σε λεω Αρη) , ειναι πολλα τα λεφτα Αρη !!!!! Αυτοι, οδηγησαν τα πραγματα εδω, και τωρα εσυ λες στον κοσμακη , ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΜΑΣ !!!!! Ναι Αρη, αυτοι φταινε, αλλα, πως θα πεις, σ΄αυτον που ζει στην πεινα, δωσε μου +100% ΕΤΜΕΑΡ, γιατι δεν βγαινω !!!!!! ειναι αδκο !!!! σε ποιον !!!!

      Διαγραφή
  31. Αν είχαμε το μυαλό, τα άντερα και τον τσαμπουκά, θα μαζευόμασταν μερικές δεκάδες παραγωγοί, να φτάναμε 200 -300 εκατομμύρια σε δάνεια και θα απειλούσαμε στα ίσια τις τράπεζες να τους δώσουμε τα κλειδιά αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Γιατί για άλλη μια φορά φάνηκε ότι οι τράπεζες κυβερνάνε αυτό το μπ@@ρδέλο. Αλλά δυστυχώς τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας πρέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να μοιράσουν το λογαριασμό Τράπεζες (επιτόκια) -Παραγωγοί (ταρίφα) -Καταναλωτές (ΕΤΜΕΑΡ) -Δημόσιο (Φορολόγηση) και παράλληλα να εξασφαλισθούν οι παραγωγοί από παρόμοιες καταστάσεις μελλοντικά.
    5% μείωση επιτοκίου σε δάνειο 120.000 είναι 6.000 ετήσια, μείωση φορολογίας στο μισό συνεπάγεται άλλα τόσα.
    Δε τους ενδιαφέρει όμως να βρουν λύση. Θέλουν να μοιράσουν τη ζημιά πρώτα στους παραγωγούς και λιγότερο στους καταναλωτές (αριθμητικό το θέμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, εννοεις να τα μοιρασουν ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!! σε παρακαλω, ας μπουμε στον χωρο της λογικης !!!!! τι προτεινεις να ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ !!!!!! ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ,

      Διαγραφή
    2. ΕΡΑΝΟ;
      ΠΕΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ. ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΤΟ ΧΕΙΣ. ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ.

      Διαγραφή
  33. Προς 9:43
    Μαλλον δεν με καταλαβες!!! Να σου πω οτι πριν απο 2μηνες ειχα γραψει στο block "μην ζητατε να πληρωσει παλι ο κοσμος τις παρανομιες των υπευθυνων μεσο ετμεαρ". Τοτε καποιοι εβριζαν και απειλουσαν οποτε θα παραφρασω το "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη" με το "ειναι πολλοι οι ψηφοι Αρη" για να γινω κατανοητος. Γι'αυτο γραφω να βρεθουν πρωτα οι υπευθυνοι για αυτο το χαλι και μετα να δουμε ποιος πρεπει να πληρωσει!!! Γιατι ως πολιτες αυτης της χωρας εχουμε πληρωσει πολλα εξαιτιας της ανικανοτητας τους τοσα χρονια....φτανει πια!!!!
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Σπυρο !!!! χρωσταω παντου !!!! ζω με το τιποτε !!!! ξεφτιλιστικα σε δικους μου ανθρωπους !!!! κατεστρεψα σχεσεις ετων !!!! τι μου λες !!!! ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !!!!!!!! δεν θα ζω Σπυρο μου να το δω !!!! θα εχω πεθανει, ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΠΥΡΟ Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  34. ειμαστε σε απογνωση κατι πρεπει να κανουμε
    προτεινετε λυσεις και ενεργειες εσεις που εχετε τα αξιωματα σε συλλογους
    αυτη ειναι η δουλεια σας
    εγω το μονο που μπορω να προτεινω ειναι η ψηφος μου στις εκλογες
    με εχουν διαλυσει
    κατι πρεπει να κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλημέρα καλες οι κορωνες από εδώ μεσα αλλα δεν βλεπω λυση ετσι όπως τα λετε κυριοι ανωνυμα ολοι καλοι ειμαστε. από εβδομαδα όταν βγαλουνε το εκτρωμα ολοι κατω αθηνα. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΩΕΡΟΝΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MAZI SOY ΦΙΛΕ, ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΤΟΥς ΧΤΙΣΠΥΜΕ ΤΙς ΠΟΡΤΕς

      Διαγραφή
  36. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:12 π.μ.

    Συγγνώμη αλλά έχουμε μπερδέψει τους ρόλους εδώ μέσα!Θα κάτσω εγώ να τους πω τι να κάνουν προκειμένου να τηρήσουν τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει;Γιατί πρέπει να μπω σε αυτή τη λογική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:13 π.μ.

    NA ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΛΥΣΗ!Δεν είναι δική μου δουλειά να τους βρω τη λύση!Που ακόμα και να τη βρω θα με ακούσει κανείς;και το κυριότερο...ΘΑ ΘΕΛΕΙ να την ακούσει;Προφανώς όχι γιατί θίγονται μεγάλα τζάκια και οι τσέπες τους.Κοινωνική πολιτική στη δική μου τη ΠΛΑΤΗ δεν θα κάνουν.ΦΤΑΝΕΙ όση έχουν κάνει μέχρι τώρα.
    Είναι ανεύθυνοι,επικίνδυνοι,επιπόλαιοι,εξυπηρετούν συμφέροντα και παντελώς ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ.και μας κοροιδεύουν κανονικά!
    Μέχρι τώρα πόσες ρυθμίσεις και αλλαγές έκαναν στις ΑΠΕ και το έλλειμα δεν περιορίζεται.Να υπογράψω ένα new deal,στο οποίο δεν μπορούν καν να υποσχεθούν οτι δεν θα ξανα αλλάξει μετά από 1-2 χρόνια!Και όταν τους ρώτησα στο υπουργείο δεν απαντούσαν!Μπροστά ήταν και ο Σπύρος Μ και ο κύριος Λουμάκης.Λέω ψέμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΑΙΣΕ ΣΕ ΣΠΥΡΟ Μ. ΚΑΙ ΛΟΥΜΑΚΗ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΕΜΕΤΟΣ.
      Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΩΘΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΕΙΟ ! ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ;

      Διαγραφή
  38. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:13 π.μ.

    Κανονικά όλα τα παραπάνω θα αρκούσαν για απάντηση αλλά επειδή η χώρα μας περνάει δύσκολους καιρούς να προτείνω λύσεις όπως λέτε θα πάρω το υποθετικό σενάριο οτι έχουν αρθεί όλες οι στρεβλώσεις της αγοράς και πάλι ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
    1.Τα λεφτά από την ENERGY και την HELLAS POWER τα ξεχάσαμε;γιατί εγώ δεν τα ξέχασα!
    2.Η ΔΕΗ δείχνει κερδοφορία,η μετοχή της εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο ανεβαίνει αλλά στον ΛΑΓΗΕ η οφειλή της αυξάνεται .
    Άρα εγώ στηρίζω τη ΔΕΗ.Φυσικά έτσι θέλουν αλλιώς πως θα πουληθεί και ποιός θα την αγοράσει;Nα ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ η ΔΕΗ να πάρει δάνειο προκειμένου να εξοφλήσει τις οφειλές της,όπως θα έκανε και κάθε επιχείρηση.Αλλιώς να βγάλει πακέτα μετοχών προς πώληση στο χρηματιστήριο προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα!
    3.Η ΔΕΗ εδώ και δεκαετίες εκμεταλλεύεται τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας και δεν ασχολείται κανείς.Και όσο ήταν 100% δημόσια επιχείρηση το καταλάβαινα.Τώρα που δεν είναι, για ποιόν λόγο συνεχίζει αυτό;Επιτέλους ας αρχίσει να πληρώνει για τον δωρεά λιγνίτη και ένα μέρος να πηγαίνει υπερ ΑΠΕ.(δεν μιλάω για τα 2 ευράκια ο τόνος)
    4.Το κράτος νομοθέτησε,το κράτος παρότρυνε,το κράτος υπέγραψε συμβάσεις και το κράτος τα έκανε ΣΚΑΤΑ!Το κράτος λοιπόν να επιβαρυνθεί και τα αποτελέσματα της πολιτικής του.Ούτε εγώ,ούτε και ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ!
    α)Ας βγάλει ειδική ρύθμιση για τις επιχειρήσεις και αγρότες που έχουν εγκατεστημένα φωτοβολταικά έτσι ώστε τα ποσά που θα εισέπραττε η εφορία από εμάς (ή ένα μέρος)να πηγαίνουν στον ειδικό λογαριασμό εως ότου μηδενίσει το έλλειμα.
    β)αντί να συζητάνε για ΚΛΕΨΙΜΟ 4 και 5 μηνών παραγωγής,μπορούμε να τα δανείσουμε στον ΛΑΓΗΕ με χαμηλότοκο επιτόκιο
    γ)Τα παράνομα ποσά που πήρε από επιδοτήσεις το φυσικό αέριο,που θα έπρεπε να σταματήσουν από το 2010 και από τότε εν καιρό κρίσης αυξήθηκαν ΤΡΕΙΣ φορές να επιστρέψουν στον ειδικό λογαριασμό.Δεν το έχω ψάξει αλλά από όσο ξέρω είναι περίπου μισό δις;
    δ)ΑΝ και πάλι ο λογαριασμός δεν βγαίνει να θεσπίσουν φοροαπαλλαγές για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.όχι να μας βάζουν παράνομη έκτακτη εισφορά και να μας φορολογούν κι όλας! (άκου απόσβεση σε 5 έτη!!)
    ε)Οι τράπεζες δεν μπορεί προκειμένου να επιβιώσουν και να μην τους κοκκινήσουν τα δάνεια να θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος σε εμάς.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μας λένε για 6 μηνη περίοδο χάρητος (στην οποία φαντάζομαι οι τόκοι θα αθροίζονται στο κεφάλαιο) και αν τελικά μας λυπηθούν και ανάλογα την περίπτωση κλιμακωτή μείωση επιτοκίου;
    Φαντάζομαι οι περισσότεροι έχουμε δάνεια συνδεδεμένα με euribor.Μέχρι τώρα,το μόνο τυχερό που είχαμε,ήταν οτι λόγο της ύφεσης στην ευρώπη η ΕΚΤ χαμηλώνει διαρκώς το επιτόκιο της (συζητάνε και για μηδενικά) κάτι το οποίο συμπαρασύρει ως ένα σημείο και το euribor γι αυτό και τα δάνεια μας,για την ώρα έχουν πτωτική τάση.Από το Σεπτέμβριο οι τράπεζες είχαν πει οτι θα μειώσουν τα επιτόκια προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.Τα ίδια είπαν και για το δεκέμβριο.ΠΑΛΙ ΔΕΝ το έκαναν.Δεν γίνεται κύριοι, οι τράπεζες από την πλευρά τους να σιγουρεύουν 1.5 δις δάνεια που είναι έτοιμα να κοκκινήσουν όλα και να μας παρουσιάζουν σαν εξυπηρέτηση την 6μηνη περίοδο χάρητος και παράταση του ΔΑΝΕΙΟΥ.Δηλαδή να αυξήσουν κι άλλο τη κερδοφορία τους.
    ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ και οι τράπεζες τα δάνεια!και επειδή γνωρίζω τί συνέπειες θα έχει αυτό,στην καλύτερη των περιπτώσεων μειώστε τα δάνεια στο 3% και τότε να συζητήσουμε και εμείς ποιές παραχωρήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε στις συμβάσεις μας. (αλλά με ρήτρες αυτή τη φορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕς ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙς ΕΞΗ[ΥΡΕΤΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, Όπως Ο ΛΟΥΜΑΚΗς ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕς ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ Ως ΠΑΡΑΓΩΓΟς !!
      ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !
      ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙς ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙς ΤΡΑΠΕΖΕς. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙς ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ.

      Διαγραφή
  39. ΚΕ ΓΙΑΝΝΗ, οι 'στρεβλωσεις' στην αγορά είναι μια επικυνδυνη αποψη.
    Πραγματι οι θερμοηλεκτρικοί παραγωγοι με Φυσικό Αεριο, περισι πληρωθηκαν 0,18 €/KWH. Απίστευτα υψηλο ποσό για την συγκεκριμενη τεχνολογια. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

    Επίσης πλεον για κάθε εγκαταστημενο MW περνουν αποζημιωση, (διχως να παραγουν, απλα διοτι υπαρχουν οι μοναδες) από 45.000 που ηταν μεχρι περσι, 60.000 € ΄πλεον.
    Επίσης πλεον με νομοθετική ρυθμιση καταργηθηκε το 30% τις δυναμικοτητας τους που θα πρεπει να παραγουν !! Πλεον μπορουν να σταματησουν να παραγουν (και μακαρι να το κανουν) και να πληρωνονται !!!

    ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΗ< ΤΟΝ ΓΚΑΡΗ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ !!!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΛΛΕΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΓΔΥΣΟΥΝ !!

    Για αυτους 'στρεβλωση' στην αγορά είναι τα Φωτοβολταικα και όχι οι ιδιοι. Οι Εισπραξεις τους είναι διστχυως ΝΟΜΙΜΕΣ και θα νομοθετησουν όπως αυτοί νομιζουν για να αποροφησουν οσο περισσοτερα γινετε.

    Μην πεσουμε στην παγιδα των 'στρεβλωσεων'. Ας κανουν ότι θελουν οι αλητες, ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.

    Οσο αφορά τις αποψεις ορισμενων και εδωμεσα για την επιβαρυνση του τελικου καταναλωτή, να πουμε ότι το ΕΤΜΕΑΡ είναι ένα πολύ - πολύ μικρό ποσο σε σχεση με ολες τις άλλες επιβαρυνσεις του λογαριασμού, και πολύ μικροτερο από αυτό που εισπρατει ο διχειριστής του δικτυου ΑΔΜΗΕ, για να μην κανει τιποτα, απλα για να εχει το δικτυο και να αλλαζει ασφαλειες. !!!! Ο ΑΔΜΗΕ θα πωληθει όπως ξερετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημερα! Οπως εχετε καταλαβει,εχουμε μπλεξει,με ενα διεφθαρμενο καθεστως! Τα συμφεροντα που εξυπηρετουν,ειναι συγκεκριμενα και κατευθυνομενα.το κρατος αυτο ειναι γεννημενο να πεθανει,και παντα αν ανατρεξετε στην ιστορια,αυτο το κρατος το γονατιζουν,οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,που υπαρχουν κατα καιρους! Για μενα το προβλημα λυνετε,μονο με Λαικη επανασταση.τιποτα αλλο,ουτε δικαστηρια ουτε τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:13 π.μ.

    Κώστα μου εδώ στην συγκέντρωση που έγινε δεν κατέβηκαν ούτε οι μισοί παραγωγοί της αττικής που πάνε να μας εξοντώσουν.Ποιός να την κάνει σε αυτή τη χώρα την επανάσταση;Υποτίθεται είμασταν κατά τους ευρωπαίους ο ποιό αντιδραστικός λαός και εδώ και 5 χρόνια κοιτάζουμε στις τηλεοράσεις το τι συμβαίνει και παραμιλάμε σαν υπνωτισμένοι.

    15/2 4:22 Ανέφερα των Κώστα Μ και τον κύριο Λουμάκη γιατί την ερώτηση την έθεσα μπροστά τους.Όσο για τον Κώστα Μ,έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς μαζί του.Εγώ προσωπικά που τον γνώρισα,δεν υπήρχε συγκέντρωση που δεν παραβρέθηκε,και προσπαθεί,με το δικό τους σκεπτικό και τις δικές του δυνάμεις,να προστατέψει την επένδυση αυτή.και το κάνει σε καθημερινή βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη ισως σε ξενισει αυτό που θα σου πω, αλλα εγω διαμαρτυρια στο πεζοδρομιο σα προβατο δε κανω και τον Λουυμακη με ντουντουκα. Αν εχεις να πεις κατι πιο δραστικό ερχομαι

      Διαγραφή
  42. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:16 π.μ.

    15/2 4:29 με είχες παρεξηγήσει γιατί;έδειξα ποτέ οτι εξυπηρετώ τα συμφέροντα κάποιου;εδώ με βγάλανε σε δελτίο ειδήσεων 2 φορές,κόψανε οτι τους συνέφερε να κόψουν και παρουσίασαν τον καημένο τον Παπακυριακού που δεν έχει λεφτά να φάει και με παίρνουν γνωστοί και μου λένε τι συνέβηκε,τι έπαθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υ.Γ. νομίζω οτι η τελευταία αύξηση ήταν 90.000!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:21 π.μ.

    Μικρό ποσό το ΕΤΜΕΑΡ είναι,αλλά το κράτος βρίσκει εδώ πάτημα και σου λέει "ο κόσμος δεν έχει λεφτά,υπάρχουν τόσες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα,δεν μπορεί να ζεσταθεί" και εσύ θέλεις αυξήσεις για να κερδίζεις.Και αναγκαστικά πάμε πάλι στη λογική να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προς 10:10
    Συναδελφε και εγω χρωσταω παντου αλλα αν μπω στην λογικη καποιον εδω μεσα για παραμετροποιησεις και κουρεματα ξερεις τι θα γινει??? Ειμαι χαμενος απο χερι!! Το συγκεκριμενο deal το ειχα γραψει τον νοεμβριο μετα απο συναντηση με τον κ.Γκαρη και ειχα πει μην συζητατε ποσο θα κουρευτει ο καθενας γιατι δεν μας εγγυαται κανενας οτι θα πληρωνομαστε στο αμεσο μελλον.
    Αυτο που ξερω ειναι οτι συναδελφοι μας που εχουν γραμματια σε κατασκευαστικες εταιριες τωρα ειναι στα δικαστηρια μηπως και καταφερουν να παρουν αναστολες-ανακοπες σε διαταγες πληρωμης που τους εχουν γινει.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ????
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ . ΠΑΝΤΟΥ . ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ . ΣΤΟ ΛΑΓΗΕ . ΚΤΛ
    ΕΓΩ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ . -
    Ή ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και παλι διαβαζω υπερβολες !!!! πραγματι μεχρι προτεινως, το φυσικο αεριο ειχε προνομιακη μεταχειριση !!! με τα νεα δεδομενα, τα πραγματα εχουν εξορθολογιστει, μην ξεχναμε πως υπαρχουν μεσα στο συστημα, για να το ισορροπουν, οταν εμεις ¨μπαινοβγαινουμε¨ ,λογο καιρου, νυχτας κλπ επισης ειναι γεγονος, πως επιτρεπουν στην ΔΕΗ να ασκει την οποια κοινωνικη πολιτικη στις πλατες μας, αλλιως δεν εξηγειται πως της επιτρεπουν ακομα και σημερα να χρεοπιστωνεται !!!!!! το ιδιο και για την ΔΕΔΔΗΕ !!!!! Παρολαυτα αυτα Γιαννη, πρεπει να δεχτεις, πως ολοι εμεις κουβαλαμε στις πλατες μας, και ολους εκεινους που μπηκαν στο συστημα με IRR 20 !!!!!!!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!!! ΑΥΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΙ !!!!! ΔΗΛΑΔΗ , ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ , ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΓΙΑΝΝΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνανε λάθη και κάποιοι θα απολάμβαναν υψηλά IRR έχεις δίκιο.
      Αν πας όμως έτσι συνεναιτικα σε διαπραγμάτευση με αυτούς θα σε πηδήξουν μεγάλε.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .
      ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ 2010 ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ 06/2012 . ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 220000
      ΔΑΝΕΙΟ 130000 .
      ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟ !!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Θα σου δωσω μια απαντηση : Παρε τους ποιο παλιους το 2007, εδωσαν 450.000 για να φτιαξουν ένα 100αρι, από τοτε εχουν εισπραξει διχως καθυστερησεις στην ωρα τους 300.000 € !!! Ενώ του τελευταίοι εδωσαν 150.000 και δεν εχουν εισπραξει ουτε 10.000 € !!!!!!!!!!!!!!
      Ποιος είναι σε καλυτερη μοιρα ;;;
      Και αυτά που λενε με IRR και παπαρια μαντολες, μπορει να εχει μια σημασία μονο όταν εφαρμόζεται σε παρομοιες κατασρασεις και χρόνο.
      Επισςη μην ξεχνας τα επιτόκια ! Το 2007 ηταν 1% και τωρα 10% !!

      Διαγραφή
    4. Ωπα ρε παιδια !!!!! αν ειχαμε ευμαρεια και το χρημα ερεε , να μην κουρευτει κανενας και τιποτε !!!!!!! ολοι σαν τον Ρομβινσωνα !!!!! Φιλε μου 9:19, καμμια σχεση δεν εχει ο δεικτης IRR , με το ποτε εκανες αιτηση και ποτε συνδεθηκες !!!!! τα 220.000 ηταν κοστος του 2010 ή 2012 ; η ταριφα που κλειδωσες ηταν του 10 ή του 12;

      Διαγραφή
    5. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΑΓΗΕ 02/2012

      Διαγραφή
    6. Ειδες 9:24 πως δεν ξερεις καλα τα πραγματα !!!!!! το κοστος του 2008 για σταθερο 100αρι ειναι 600.000 ευρω, επιτοκιο δανεισμου 4% + euribor !!!!!!! πηρα 220.000 euro, και ξεκινησαν οι υπερημεριες !!!!

      Διαγραφή
    7. ΥΠΗΡΞΑΝ 10 ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΩ. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΤΟ IRR. ΣΑΣ ΤΑΞΑΝ 0% ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 50% ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟ IRR. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟ IRR ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ SMD. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; SUCK MY DICK.

      Διαγραφή
    8. 9:38 ... Να εδωσες 600.000 για παρκο δεν το πιστευω, διοτι η επενδυση δεν βγαινει από χερι. Μαζι με τις υπερτιμολογήσεις ισως ! Αλλα δε λεω εγω να δωσεις πισω τον αναπτυξιακό όπως εσυ λες για τους αλλους.
      600.000 μην το ξαναπεις διοτι αν είναι αληθεια δε σε τιμά

      Διαγραφή
    9. ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ, ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ !!!! ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΓΗΔΩΝ !!!! ΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΜΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΡΩΙ - ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ !!!! ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ !!! ΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΤΟ IRR !!!! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ TOY NEW DEAL !!!! ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΝΙΟΥΝΤΙΛ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ. ΠΑΡΤΑΛΙΑ, ΑΝΟΗΤΟΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ.

      Διαγραφή
    10. Φιλε 10:31, οντως δεν με τιμα !!!! δεν με τιμα που δεν βγαινουν εδω οι παλιοι να πουν τα πραγματα οπως ειναι !!!! ουτε υπερτιμολογησεις , ουτε τιποτε , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ !!!! Ανοιξαμε την αγορα, φαγαμε ολη την αγνωσια εγκαταστατων και κρατικου μηχανισμου, πληρωσαμε 600.000 ευρω ενα 100αρι, και τωρα απολογουμαστε !!!!!!!! Και τρωμε και εκτακτες εισφορες και υπερημεριες !!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ.

      Διαγραφή
    11. Και γω μεγαλε που σου τα εγραψα πιο πριν του 2007 είμαι. Εσυ μηπως μας δουλευεις ή εισαι τοσο διορατικός επιχητρηματιας που εδωσες 600 χιλ. Αν είναι αληθεια δε σου φταει κανενας, παρα μονο η ασχετοσυνη σου.

      Διαγραφή
    12. και 40% αναπτυξιακό

      Διαγραφή
    13. Ρε φιλε, μη παιζεις με τον πονο μας !!! αν εισαι εσυ παραγωγος του 2007, εγω ειμαι , ειμαι . . αντε αστροναυτης !!!!!! ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ !!!!!!!!

      Διαγραφή
    14. Δε παιζω με τον πονο κανενος, αλλα λεω την αληθεια. Αν σε κολοπιασανε οι κατασκευαστές δε φταιω εγω.

      Διαγραφή
    15. " με κολοπιασανε¨ !!!!! οσο οι παλιοι δεν βγαινουν να απαντησουν, τετοιοι τυποι θα μας βριζουν !!!!

      Διαγραφή
    16. Εγω το 2007 εφτιαξα ενα παρκο, 440.000 € πραγματικο κοστος και εχω αναπτυξιακό. Τι δεν καταλαβαίνεις ; Στην συνεχεια εφτιαξα και αλλα.

      Διαγραφή
    17. Εγω βλεπεις δεν το τραβαω!!! δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση !!!! ας σταματησουμε εδω την παρωδια 2007 !!!!!! Αλλιως γραψε εδω, τεσσερα νουμερα. Τυπο, προελευση και αξια των Panels, των inverters, του εγκαταστατη με διαμορφωση χωρου !!!! Α! γραψε και το κοστος για επεκταση δικτυου, μετασχηματιστες της ΔΕΗ, με τιμες του 2007 ειπαμε !!!!!!

      Διαγραφή
    18. ΤΙ ΞΑΦΝΙΚΕΙ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΑΛΙΕ

      Διαγραφή
    19. Οχι !!!!! οχι σε μενα τετοια !!! ειμαι ο 11:48. Αν δεν θελει ο συναδελφος να μιλησει , ειναι διακαιωμα του !!!! Και συ παλιε 12:18, που ησουν τοση ωρα !!!!! ετσι βγηκες να υπερασπισεις !!!! με χτυπηματα κατω απο την μεση !!!! με ειρωνειες και τετοια !!!! επιχειρηματα περιμενω !!!!!!

      Διαγραφή
    20. ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ 440000 ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ΛΑΣΠΙ ΠΕΤΑΝΑΙ ΟΛΟΙΙ

      Διαγραφή
  48. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:43 π.μ.

    Ότι κάποια πάρκα έχουν μεγάλες αποδόσεις σε σχέση με κάποια άλλα ισχύει.και ανήκω σε αυτά που ΔΕΝ έχουν μεγάλες.Αλλά αν μπω στη λογική να προτείνω "ΚΟΥΡΕΨΤΕ αυτόν με την υπεραπόδοση" είναι σαν να συναινώ στο να του σπάσουν τη σύμβαση.Συνεπώς και τη δική μου.
    Με την ίδια λογική αυτός που έχει μικρότερη απόδοση από το δικό μου θα γυρίσει και θα πει "o παπακυριακού γιατί έχει π.χ. irr 12 και εγώ έχω 8 ;" Σπάστε και τη δική του.και πάει λέγοντας.Το κράτος θεσμοθέτησε και ας αναλάβει τις ευθύνες του.Κουμάντο δεν θα κάνω εγώ στο επιχειρήν του άλλου σε στιγμή που κινήθηκε ΝΟΜΙΜΑ.Και επιτέλους δεν ζούμε ούτε επί Στάλιν,ούτε επι Χουρτσώφ.Κουμμουνιστικό καθεστώς δεν έχουμε.Είναι αδύνατον όλες οι επιχειρήσεις να έχουν τον ίδιο βαθμό κέρδους.Αλλιώς να βγει το κράτος και να πει...η ΕΠΑ θα έχει ποσοστό κέρδους 4%,τα πετρέλαια 2%,οι υδραυλικοί 9%..να αποφασίσουν επιτέλους..έχουμε ελεύθερη αφορά ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Γιαννη, τα πραγματα ειναι οπως τα λες, ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΒΓΑΙΝΕ !!!!!, και δεν μιλαμε Γιαννη για irr 8 και 12, εδω μιλαμε για 20 !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. 9:48.. Νομιζω ο Γιαννης σου εξηγησε. 20 40 80 100 οσο και αν είναι το irr δεν είναι δουλεια κανενος να ασχολητε με την πενδυση του αλλου, να κοιταξει την παρτη του

      Διαγραφή
    3. Ρε συ !!! αν η παρτη σου, δεν επειρεαζε την παρτη μου, δεν θα μιλουσαμε τωρα !!!!!! Οταν ομως , για την παρτη σου, irr 20, δεν πληρωνετε η παρτη μου, με νοιαζει, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. σου λένε πως δε βγαίνει, το ξέρεις σίγουρα; ΝΑΥΑΡΊΝΟ

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Ρε συ !!! αν η παρτη σου, δεν επειρεαζε την παρτη μου, δεν θα μιλουσαμε τωρα !!!!!! Οταν ομως , για την παρτη σου, irr 20, δεν πληρωνετε η παρτη μου, με νοιαζει, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!!

      Διαγραφή
    9. Φιλε 11:11, μπλεξατε :)

      Διαγραφή
  49. Παπακυριακού Γιάννης15 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:44 π.μ.

    "αγορά ή όχι" (διόρθωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φωνη της λογικης . Συμφωνω απολυτα .
      Το κρατος ας αναλαβη επιτελους τις ευθυνες του .
      Ειδατε τι εγεινε με τα μισθολογια των σωματων ασφαλειας .
      Ολη η ιστορια πεφτει νομικα .
      Εγω αυτό θα κανω . Εχω αρχισει ηδη !!!

      Διαγραφή
    2. Το διανοεισαι πως μετα την οριζοντια εκτακτη εισφορα, τρεχω με irr 4,8 ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ !!!!!!!! ΠΟΥ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΗ !!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. δεν φταις ΕΣΥ . Αλλα ουτε και ΕΓΩ .

      Διαγραφή
    4. ΝΑΙ !!!!!!!!!!!! ΑΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ !!!!!!!!!!!! ΟΧΙ ΕΣΥ

      Διαγραφή
  50. Ολο λογια ειστε και ουσια μηδεν. Στη συγκεντρωση στο ΥΠΕΚΑ δεν ηρθαν οι περισσοτεροι. Στην Ελλαδα καταλαβαινουν μονο με φασαριες και δυναμικη αντιδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δίνουν εγγυήσεις για την σταθεροποίηση του συστήματος μετά από όποιο NEW deal?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον 9¨49
      Συζητάνε δύο αρνιά και λέει το ένα στο άλλο:
      "Πιστεύεις στη ζωή μετά το Πάσχα;"
      D.Y.

      Διαγραφή
    2. και άλλο ανεκδοτο

      Επενδυτης φωτοβολταικων ! Στην Ελλαδα !!!

      Διαγραφή
    3. Αν δεν το κανουν 9:49 και αυτο, τι σκατα θα κανουν επιτελους !!!!!

      Διαγραφή
    4. Κι εσύ με τι είδους εγγύηση θα ήσουν ικανοποιημένος? Σκέψου ότι μιλάμε για τους ίδιους τύπους που σε έβαλαν και υπέγραψες τη σύμβαση που έχεις τώρα.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  52. Το χειρότερο από όλα είναι το ότι κάποιοι κι εδώ μέσα έχουν πιστεί ότι πρέπει να κουρευοτύν αυτοί που βγάζουν περισσότερο από άλλους για να "βγαίνει το σύστημα". Ας θεωρήσουμε ότι είναι απλά πλανημένοι κι όχι παπαγαλάκια του συστήματος. Σκεφτείτε μόνο που οδηγεί αυτό. Είναι τραγικό ο ίδιος άνθρωπος να υποστηρίζει ότι είναι καπιταλιστής, ζει σε ελεύθερη οικονομία - κοινωνία κι από την άλλη να ζητάει να βγάζουν όλοι το ίδιο από την επένδυσή του ο καθένας. Ή αριστερός είναι που δεν έχει καταλάβει τι έκανε, ή φιλελεύθερος με τύψεις. Ότι και να ναι μάλλον ψυχίατρο θέλει κι όχι business plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄αρχας, μιλας με Οικονομολογο, αν βαλεις τα business plan που εχω κανει για Φωτοβολταικους κλπ, φτανουν να κλεισουν την πορτα του σπιτιου σου !!!!!! Ποτε μα ΠΟΤΕ δεν υπονοησα πως η ελευθερη αγορα , εχει αναγκη χειραγωγησης !!!!! ΠΟΤΕ. Αλλα αγαπητε φιλε, σε συνθηκες ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ, εδω ζουμε σε συνθηκες ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ , καταρρεουν εργασιακα κεκτημενα 100 ετων !!! καταρρεουν βιωσιμες επιχειρησεις !!! υποχωρουν μισθοι και συνταξεις 45% !!!! αυτοκτονουν ανθρωποι !!!! καθε μερα νεοι ΑΣΤΕΓΟΙ στους δρομους !!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΟΓΙΚΗ !!!! IRR 20 !!!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ , ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ , ΟΛΟΙ ΡΟΜΒΙΝΣΩΝΕΣ, Α Ν Τ Ο Χ Ρ Η Μ Α Ε Ρ Ε Ε, Τωρα τι κανουμε !!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. 10:26 εισαι βλακας με πτυχιο, και σιγουρα δεν εισαι παραγωγός, ουτε επιχειρηματιας, υπάλληλος του υπεκα μηπως ;

      Διαγραφή
    3. Ασε να το κρινουν , αυτοι που διαβαζουν !!!!! μην τους υποτιμας τοσο πολυ.

      Διαγραφή
    4. Ρε πανυβλακα, εχεις γραψει εκατοντάδες σχολια εδώ μεσα, ολο φιγουρα και εξυπνάκιας εισαι.

      Διαγραφή
    5. Κανεις λαθος, σημερα σας ανακαλυψα !!!! θα χαιρομουν αν επιχειρηματολογουσες , αντι να βριζεις.

      Διαγραφή
    6. To oικονομολόγος τώρα δεν είναι επιχείρημα. Σκέψου ότι εδώ μας οδήγησαν οικονομολόγοι πρωθυπουργοί και υπουργοί. Η λογική λοιπόν η δικιά σου είναι κούρεμα όσων βγάζουν περισσότερο για να έρθουμε όλοι στα ίσια μας και να "σώσουμε" το σύστημα.
      Πριν περίπου 20 χρόνια υπηρετούσα στο ναυτικό και μας έριχναν στο φιλότιμο να κάνουμε δουλειές στο καράβι που έπρεπε να τις κάνουν συνεργεία κανονικά για να εξοικονομεί το ναυτικό χρήματα και να γίνεται πιο αξιόμαχο με καύσιμα, πυρομαχικά κλπ παπαριές που μας έλεγαν. Ήταν η ίδια περίπου εποχή που ο άκης, ο γιάννος και τα άλλα παιδιά παράγγελναν τα υποβρύχια για να χτίζουν βίλες και να αγοράζουν 5000 ευρώ κορδόνια για τις κουρτίνες τους. Να μη σου θυμίσω το παράδειγμα των εργολάβων με τα διόδια πριν λίγες μέρες στη σημερινή εποχή της κρίσης.Το ηθικό δίδαγμα δικό σου.
      Μια πολύ καλή λύση θα ήταν να πάρει όλα τα πάρκα το κράτος, να μας δίνει το μήνα ένα τσουβάλι ρύζι, 10 κιλά χοιρινό, 2 πάπιες, μερικές στολές ομοιόμορφες σε όλα τα μεγέθη της οικογένειας, να διαβάζουμε το κόκκινο βιβλιαράκι και να μαζευόμαστε στις πλατείες και να αποθεώνουμε τον ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ.
      Μάο ο φωτοβολταϊκός

      Διαγραφή
    7. 10.26
      Δεν μπορεί να είσαι παραγωγός.Αυτά που γράφεις είναι διασπαστικά και τίποτε άλλο

      Διαγραφή
    8. .. και που εγκειται η διασπαστικοτητα !!!!!!

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    10. Οικονομολόγε 10:26
      Οι πραγματικά πετυχημένοι και οι επιστήμονες δεν αναφέρονται ποτέ σε τίτλους διότι διακατέχονται απο τη σιγουριά της γνώσης.
      Πάντως οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες ολων των εποχών στη πραγματική οικονομία δεν ήταν οικονομολόγοι.Ως γνωστόν τοις πάσει τα οικονομικά και τα νομικά δεν είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ,οπως για παράδειγμα η ΙΑΤΡΙΚΗ,ΦΥΣΙΚΗ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
      Σ'οτι αφορά τα business plans για φωτοβολταικούς τα έκανες με τυφλοσούρτη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα γι'αυτό.Αλλο είναι να συντάσεις χαρτιά για να τα καταθέσει ο ταλαίπωρος επενδυτής,που είναι υποχρεωμένος να το κάνει και άλλο να σχεδιάζεις απο λευκό χαρτί μια νέα επιχείρηση σε BUSINESS PLAN η οποία θα είναι εκ προοιμίου κερδοφόρα...
      Σ'οτι αφορά το λόγο των παθών μας...αυτός δεν είναι η οικονομική κρίση αλλά η εξυπηρέτηση ημετέρων και η ανηθικότητα που δυστυχώς εσύ εξυπηρετείς εις βάρος εγκλωβισμένων Ελλήνων μικρών επενδυτών που πίστεψαν στη χώρα αυτή και στους δημίους που τη κυβερνάνε !!

      Διαγραφή
    11. Eλα, ασε το μπλα - μπλα και απαντα !!!!!!

      Ανώνυμος15 Φεβρουαρίου 2014 - 12:54 μ.μ.
      Συνάδελφοι , επειδή η καραμέλλα με τις υπέρογκες τιμές του 2007 έχει καταντήσει αηδία σας παραθέτω τις τιμές πάρκου 100KWp , κατασκευή τέλος 2007 & σύνδεση στο δίκτυο 05-2008.

      α) πανελς SCHUCO SPV 185Wp 3,42 € / Wp made in Japan / αγορά 2007 Οκτώβριος
      β) inverters SMA 7000TL & 5000A (τότε αυτά ήταν τα μεγαλύτερα σε ισχύ) 23.000 €
      γ) σταθερές βάσεις μεταλλικές (δεν υπήρχαν αλουμινίου) 20.000 €
      δ) μπετά βάσεων 8000 €
      ε) υπόλοιπα υλικά (καλώδια , ηλ. πίνακες, θεμελ.γειώσεις, αλεξικεραυνο, σύστημα ασφαλείας) 35000 €
      στ) διαμόρφωση χώρου & περίφραξη 8500 €
      ζ) εργατικά 30000 €
      η) κόστος δικτύου ΔΕΗ 24000 €
      θ) εργολαβικό κέρδος & μεταφορικά 35000 €
      ι) άδειοδότηση (ΡΑΕ , μελέτη περιβαλλοντ.επιπτώσεων, αναπτυξιακός) 20000 €
      ΣΥΝΟΛΟ 535.000 €
      Επιδότηση από αναπτυξιακό 50%
      Τιμή KWh 0,45 €
      Αυτά για μια περιγραφή πραγματικών δεδομένων χωρίς υπερτιμολογήσεις κλπ.
      Ευχαριστώ
      Βασίλης Μ.

      Διαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  54. Σκέφτεστε ότι υπάρχει η πιθανότητα να λήξει η έκτακτη εισφορά το καλοκαίρι και ταυτόχρονα να αρχίσουν σιγά σιγά να μας πληρώνουν και στην ώρα μας;
    Δηλαδή +30 - 37% και τακτοποίηση των καθυστερημένων μηνών;
    Το ζητούμενο να σώσουμε ότι μπορούμε και κυρίως να διασφαλισθεί ότι δε θα επαναληφθούν μελλοντικά τα ίδια.
    Αν συνεναίσουμε σε νέες συμβάσεις να έχουν την υπογραφή του ελληνικού δημοσίου και να είναι απαλαγμένες από αστερίσκους.
    Το IRR είναι αναπόσπαστο στοιχείο αυτών των επενδύσεων. Βάσει αυτού δώθηκαν ταρίφες, οι οποίες όμως δεν παρακολουθήθηκαν στενά και από ένα σημείο και μετά η πτώση των τιμών εξοπλισμού τις έκανε εξωπραγματικές.
    Ας δώσουν λοιπόν κλιμάκωση ανά τρίμηνο (συμψιφήζοντας όμως και τις μέχρι τώρα εισπράξεις) ώστε να προκύπτει η επιθυμητή μείωση η οποία πάντως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 15-20% και κατ' ανώτατο το 30%. Εξαίρεση μόνο στη περίπτωση που μειωθούν τα επιτόκια των τραπεζών και η (αυτοτελής) φορολόγηση του εισοδήματος από Φ/Β.
    Με αυτούς τους όρους θα δεχόμουνα.
    Δυστυχώς όμως μιλάμε για Ελληνική πραγματικότητα. Υπάρχει πολυδιάσπαση των παραγωγών και υπόνοιες ότι η εκπροσώπηση ενδιαφέρεται για μεμονωμένα συμφέροντα. Επίσης η μέχρι τώρα τακτική του ΥΠΕΚΑ μόνο ανησυχίες δημιουργεί (παλινωδίες και ψέμματα).
    Οπότε καλή η συζήτηση (τα blog αντικατέστησαν τη δημόσια διαβούλευση) αλλά στη τελική μιλάει καθένας για πάρτη του. Ξεδίνουμε την οργή μας περιμένοντας να δούμε τι αποφάσισαν για μας ΥΠΕΚΑ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
    Άποψή μου ότι δε θα κληθούμε τελικά να υπογράψουμε νέες συμβάσεις (θα βρουν τρόπο να το περάσουν έμμεσα) και ότι δικαστική διεκδίκηση θα υπάρξει όπως και να χουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έλειμα του Λαγηε είναι πολιτικώς αποφασισμένο για να φορτώσουν σε μας παράλογες και παράνομες ενίοτε αμοιβές ημετέρων.Ειναι ενα τέχνασμα για να κλέβουν τους κόπους μας και να τα δίνουν σε ημετέρους ιδιώτες. Στις εταιρείες των ιδιωτών αυτών συγκεκαλυμένοι μέτοχοι είναι τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα και διάφοροι εξωκοινοβουλευτικοί που φέρονται ως υπουργοί,υφυπουργοί,γενικοί γραμματείς κλπ
      Επίσης ο Λαγηε χρησιμοποιείται και ως τοξικός σκουπιδοτενεκές απορριμμάτων Energa,Power Hellas και "ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ" ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ...

      Διαγραφή
    2. Πάντως για να βάλουμε μια τάξη τιμολογιακά γνωρίζω οτι το 2007/2008 το πραγματικό κόστος για ένα πλήρες σταθερό 100άρι δεν ξεπερνούσε τις 300.000-330.000 ευρώ χωρίς όρους σύνδεσης.Σχεδόν τα μισά απ'αυτά ηταν επιδοτούμενα.Πού είναι λοιπόν οι 500.000 και 600.000 που ακούγονται εδώ μέσα...Αλλά πάντα οταν υπάρχουν επιδοτήσεις αυτά γίνονται...Κάποιοι,δηλαδή σχεδόν όλοι υπερτιμολογήσαν για να πάρουν μεγάλη επιδότηση και τώρα θέλουν το IRR να είναι βάσει των υπερτιμολογημένων δεδομένων τους. Οι επιδοτήσεις είναι η μεγαλύτερη στρέβλωση.Θεωρώ οτι δεν έπρεπε να υπάρχουν επιδοτήσεις για εξοπλισμό παρά μόνο στη τιμή κιλοβατώρας.

      Διαγραφή
    3. . . . . ειπε, και μετα ξυπνησε στην πραγματικοτητα !!!!!!! Ρε σεις, ποσο ακομα θα παραμυθιαζετε τον κοσμο !!!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ !!!!!!!!!!!!1 ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!1 Ε !!!!!!!!!!!!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ε[ΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!1 ΠΑΡΚΟ 2008 , 300.000 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΟΛΩΝ !!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  55. Να θυμησω σε καποιους αποφαση της ραε 18/7/2013 "μοναδες της Δεη 1225mw εισεπραταν αποζημειωση μεσο ΑΔΙ παροτι ηταν πρακτικα κλειστες". Να θυμησω αποφαση της Ραε 58/2013 για παρανομους συμψηφισμους της Δεη. Να θυμησω αποφαση της ευρωπαικης επιτροπης για την παρανομη συμπεριφορα της Δεη λογω της δεσποζουσας θεσης που εχει. Μπορω να αναφερω και αλλα δεδομενα αλλα το θεμα ειναι οτι εδω δεν φτασαμε εξαιτιας των φωτοβολταικων "μονο".
    Και το φυσικο αεριο εχει δεδομενη θεση στο ενεργειακο μιγμα της χωρας δεν ειναι αναγκη να εχει και κρατικες επιχορηγησεις, ξερετε οτι δοθηκαν 465εκ. ευρω μεσα στο 2013 μεσο ΑΔΙ. Αν ηθελαν κερδη να εκαναν απο το 2012 διαπραγματευση για την τιμη του αεριου οχι το 2014. Αλλα γιατι να κανουν αφου οσο περισσοτερο κοστος ειχε το καυσιμο τοσο πιο πολλα λεφτα εισεπραταν για να ειναι "διαθεσιμοι".
    Κ. Παπακυριακου σας μην αναφετετε οτι μου μιλατε γιατι για καποιους "δημοκρατες" εδω μεσα δεν ειναι καλο ....χα.χα.χα.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο Μ: Είσαι ακριβής συγκροτημένος και σωστός !
      Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  56. Συνάδελφοι , επειδή η καραμέλλα με τις υπέρογκες τιμές του 2007 έχει καταντήσει αηδία σας παραθέτω τις τιμές πάρκου 100KWp , κατασκευή τέλος 2007 & σύνδεση στο δίκτυο 05-2008.

    α) πανελς SCHUCO SPV 185Wp 3,42 € / Wp made in Japan / αγορά 2007 Οκτώβριος
    β) inverters SMA 7000TL & 5000A (τότε αυτά ήταν τα μεγαλύτερα σε ισχύ) 23.000 €
    γ) σταθερές βάσεις μεταλλικές (δεν υπήρχαν αλουμινίου) 20.000 €
    δ) μπετά βάσεων 8000 €
    ε) υπόλοιπα υλικά (καλώδια , ηλ. πίνακες, θεμελ.γειώσεις, αλεξικεραυνο, σύστημα ασφαλείας) 35000 €
    στ) διαμόρφωση χώρου & περίφραξη 8500 €
    ζ) εργατικά 30000 €
    η) κόστος δικτύου ΔΕΗ 24000 €
    θ) εργολαβικό κέρδος & μεταφορικά 35000 €
    ι) άδειοδότηση (ΡΑΕ , μελέτη περιβαλλοντ.επιπτώσεων, αναπτυξιακός) 20000 €
    ΣΥΝΟΛΟ 535.000 €
    Επιδότηση από αναπτυξιακό 50%
    Τιμή KWh 0,45 €
    Αυτά για μια περιγραφή πραγματικών δεδομένων χωρίς υπερτιμολογήσεις κλπ.
    Ευχαριστώ
    Βασίλης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα SCHUCO 3,45 euros/w έλεοοοος.
      Μπορούσες να βάλεις άλλα φθηνότερα...

      Διαγραφή
    2. Επιτελους !!!!! ξυπνησαν οι παλιοι !!!!!!!!! panels Scheuten γερμανικης προελευσης 3.85 € / Wp, invertres solar max , 37.000 ευρω , εργολαβικο κοστος 50.000 ευρω, ολα τα αλλα σχεδον τα ιδια. .Συνολο 600.000 ευρω. Αυτη ειναι η αληθεια ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΠΑΛΙΟΥΣ, ολα τα αλλα ειναι παραμυθια της χαλιμας !!!!!!!!!! Κοινως , ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΓΗΔΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Να βάλει φθηνότερα !!!!!! που ήσουν 1:13 τότε !!!!! τι επιλογές είχαμε τότε! !!!!!! τα γερμανικά όπως είδες από τον Συνάδελφο, ήταν ήδη ακριβότερα !!!!!!!!! Έξω από τον χορό . . . .

      Διαγραφή
  57. κυριοι το 2007 5 παρκα ειχανε γινει στην ελλαδα τα 3 τα εκανα εγω. κοστος κατασκευς αναλογα με τα υλικα σταθερο από 500000 εως 550000 τα τρακερ πανω από 650000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, χαιρομαι που σιγα - σιγα μιλατε, συνδεση 9/2008 με trakers 735.000,

      Διαγραφή
    2. Τελικά ολα τα λεφτά μας τα πήραν οι προαναφερόμενες Γερμανικές εταιρείες με τα δήθεν Γερμανικά πάνελς:3,80ευρώ/Wp??? Βλέπετε οι Γερμανοί είχαν ανακαλύψει τη Κίνα πριν το 2005.Επαιρναν το κινέζικο πάνελ και χτυπούσαν πάνω τη σφραγίδα της Γερμανικής εταιρείας συνοδευόμενο και απο μια Γερμανική πιστοποίηση και ιδού το "Made in Germany" και τώρα εμείς ψαχνόμαστε για IRR ???
      Μετά το 2011 που καταλάβαμε το παιχνίδι των Γερμανών ηταν πια αργά.
      Βεβαίως οταν μιλάμε για Κίνα που είναι η συντριπτικά μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πάνελς παγκοσμίως δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει καλή ποιότητα...τουναντίον αποδείχτηκε με το πέρασμα του χρόνου οτι και αξιοπιστία έχουν και παν'απ όλα καλύτερη απόδοση.

      Διαγραφή
  58. Κρητη παρκο 80KW συνδεση μεσα του 2011..tracker Mechatron και sanyo με Sma..360000+ 25000 η Δεη εργα συνδεσης...αναπτυξιακος ακομα περιμενω και μαλλον με δουλευουν..μεσα σε ολα εχουν εγκρινει ενα 25% του εργου,απο οτι μου λενε οχι 40%..αν παρω εστω και το 25% επιδοτησης που μου λενε το εργο ειναι οριακα βιωσιμο με 25% εισφορα που ειναι τωρα..χωρις αναπτυξιακο το εργο με 25% μειωση τιμης δεν ειναι βιωσιμο και παει για χρεωκοπια..οταν λεω οριακα βιωσιμο εννοω τα ΚΑΘΑΡΑ κερδη που βγαζει ειναι 10000ευρω..εχω τραβηξει μεχρι τωρα τα πανδεινα..βλασθημω την ωρα και την στιγμη που μπλεχτηκα με τα φωτοβολταικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KOSTAS KRITI
      Στο θέμα της κατασκευής τη ψιλοπάτησες νομίζω,Αναγκάστηκες να βάλεις SANYO για οικονομία στα τρακερς Αλλά τελικά πλήρωσες παραπάνω.Βέβαια η χρήση τρακερς στη Κρήτη αξίζει αν αυτά λειτουργούν πάντα σωστά (δύσκολο)...
      Eίμαι βέβαιος οτι εαν εγκαθιστούσες πάνελς νορμαλ τιμής σε σταθερές βάσεις θα είχες τελικά καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα

      Διαγραφή
    2. ΚΟΣΤΑΣ ΚΡΙΤΙ
      ΤΙ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ 80 ΚΙΛΟΒΑΤ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΕΡΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ?

      Διαγραφή
  59. Το σκεπτικο μου ηταν οτι οταν κανεις μια επενδυση για 20 χρονια βαζεις οτι καλυτερο.αυτο βεβαια εγινε με συνδυασμο με την τιμη 0,50 λεπτα..αν η τιμη ηταν 0.3 δεν θα εκανα παρκο.και αν εκανα θα εβαζα σιγουρα φθηνοτερα η μαλλον με 0,3 τιμη δεν θα εκανα παρκο με 400000 ευρω..το 2013 εβγαλε 196000 kw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή απόδοση ομολογουμένως.Δε ξέρω βέβαια αποαποδόσεις στη Κρήτη αλλά πρέπει να είναι εξαιρετική.
      Εγώ δυστυχώς εκλεισα ταρίφα με 0.328 συνδέθηκα τέλος 2012

      Διαγραφή
  60. Οταν κανεις μια επενδυση βλεπεις τα οικονομικα δεδομενα και αποφασιζεις..θα καταστραφουν ανθρωποι πολλοι σαν και εμενα,που υπολογιζα τιμη 0.5 και εκανα παρκο με 400000 ευρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τα trackers Mechatron T 150 παρολο που η εταιρια δεν παει καλα,ειναι απο τα πιο αποδοτικα στον κοσμο..υπαρχει 80αρι εδω με τετοια tracker και παραγωγη 215000 kwh το χρονο..το δικο μου εβγαλε 196000 kwh το 2013..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 80άρι 215.000 κιλοβάτ ??????????????
      Δηλαδή με αναγωγήσε 100άρι 268.000 ???
      Ειναι δυνατόν?

      Διαγραφή
  62. Ναι ειναι δυνατον..215000..200000-210000 βγαζουν πολλα παρκα 80kw στην ΝΟΤΙΑ Κρητη,με T 150 Mechatron..υπαρχουν στο sunny portal της Sma πολλα τετοια παρκα για οσους δεν πιστευουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σύνδεση 4/2009 κοστος κατασκευής 550.000 χωρίς αναπτυξιακό.
    Σύνδεση 3/2011 κοστος κατασκευής 300.000 χωρίς αναπτυξιακό.
    Σύνδεση 7/2012 κοστος κατασκευής 120.000 χωρίς αναπτυξιακό.
    Ολα με πρωσωπική εργασία.
    Αυτά ειναι τα νούμερα και λεφτά στην τσέπη μπαίνουν μόνο απο το 7/2012 το οποίο δεν έχει δανεισμό.
    Οποιος έχει αμβιβολία να το πει εδώ: dosis61@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστω αδερφε !!!!! αρχισα να αμφιβαλω αν μιλω Ελληνικα !!! ανοιξα τους τραπεζικους μου λογαριασμους, για να δω ποιος με εκλεψε το 2008 !!!!!!!! 300.000 ευρω το 2007 και γω πληρωσα 600 !!!!!! μουφα φιλοι μου, λαικιστες που προσπαθουν με ΧΙΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ να σας πεισουν πως ειναι παλιοι επυνδυτες !!!!!!!! ΨΕΜΑΤΑ , ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ , επειτελους !!!! ντροπη , διαβαστε και απαντηστε στον 3:19 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΛΟΙΠΟΝ !!!!! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!!! ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΑΣ !!!!!

      Διαγραφή
  64. 37100Kwh από 21,6Kw/p στη Θάσο σταθερό
    που αν ήταν 100άρι θα έβγαζε 4,62 χ 37100 =171.000Kwh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πραγματικά θέλουμε να σας συγχαρούμε για την επιλογή σας να επενδύσετε στο
    πρόγραμμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τα περισσότερα πλεονεκτήματα σήμερα,
    αυτό των 100 KWp .
    Παρακάτω σας υπενθυμίζουμε κάποια από αυτά:
    Το Φ/β σύστημα που θα εγκαταστήσετε σε συνεργασία μαζί μας έχει υψηλή
    αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής
    Για το ρεύμα που παράγετε πληρώνεστε (0,395 Ευρώ/kWh)
    Η επένδυση σας αποσβένεται σε 2,5 χρόνια
    Η επένδυση σας έχει σταθερά έσοδα για 20 χρόνια
    Είναι μια από τις ασφαλέστερες επενδυτικές δραστηριότητες σήμερα, με
    δυνατότητα χρηματοδότησης έως και 75% της επένδυσης
    Κάνετε την οικολογία πράξη στην καθημερινή σας ζωή περιορίζοντας την
    έκλυση χιλιάδων κιλών διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος....

    Και μετά τον μικρό πρόλογο που ηταν από διαφημιστικό εταιρειας...!

    Το παρκο 100άρι κατασκευάστηκε και παραδόθηκε το 2012.
    Κόστος με το κλειδι στο χέρι 152.000 (Από χωράφι-μελέτη-Κοστος ΔΕΗ-παράδοση συνδεδεμένο) πληρες με Κατασκευή συστήματος γειώσεων, Προστασία από έμμεσα κεραυνικά πλήγματα,
    ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Σύστημα περιμετρικής ανίχνευσης παραβίασης περίφραξης , Σύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος
    τηλεόρασης CCTV, Περιμετρικός Φωτισμός και απομακρυσμένος έλεγχος διαχείριση μέσω Ιντερνετ.

    Το συγκεκριμένο παρεδόθη με SMA Sunny Tripower 17000TL και πανελ Schuco MPE ΜS 06 και βασεις αλουμινίου HELIOS 2100-AS180 υAlumil οι καλύτερες από την όποια "μικρή" μου εμπειρία.
    Ο πελάτης προτιμησε τα συγκεκριμένα πάνελ ,μπορο΄σε να χρησιμοποιήσει τα Luxor (Καλά κινέζικα πιστοποιημένα στην Γερμανία) και να "γλιτώσει" 15000 ευρω η τα Renesola (κινα) με επιπλέον "οφελος" 11000.
    1.Κοστος με Schuko 0.80e/w 152000.
    2.Κόστος με Luxor 0,65e/w 137000.
    3.Κόστος με renesola 0.55e/w 127.000.
    4.Με noname κινεζικα 0.49e/w 121.000.
    Όλα τα παραπάνω πανελ εισάγονταν από την ιδια γνωστή Γερμανικη εταιρεία (kranich) και μπορούσες να διαλέξεις.
    Οσοι τα πληρώσατε παραπάνω το 2012,2013 ας προσέχατε η εταιρεία διαφήμιζονταν παντού και σε ολες τις εκθέσεις και οι τιμές ηταν για όλους.
    Φυσικά δεν φταίτε όσοι φτιάξατε το 2012 πάρκα και σε τοσο εξαίρετες τιμές,εμείς σαν εταιρεία από κάθε πάρκο 100Kw θέλαμε κέρδος καθαρό 10000 ευρώ .(Ο ανταγωνισμός δεν επέτρεπε μεγαλύτερα κέρδη σε σοβαρές εταιρείες).
    Στα σχόλια παρακαλώ μην βρίζετε απλα ενημερώνω για να μαθαίνουν και παλιότεροι που εχασαν το κατρακύλισμα των τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΙΠΟΝ !!!!!!!!!!!! ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑ !!!!!!! ΑΠΑΝΤΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!Μ ΓΙΑΤΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΡΕ !!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΡΕ !!!!!!!!! 2,5 ΧΡΟΝΙΑ !!!!! ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑ !!!! ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ !!!!!!!!! ΚΑΛΑ ΡΕ , ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!!! ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΟΜΩΣ ΕΓΩ !!!!!!! ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΚΑ !! ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕΝ ΜΕ , ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΗ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΚΛΕΦΤΕΣ !!!!!!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!! ΑΚΟΥ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

      Διαγραφή
    2. Σταθερό 100kw κομπλέ τέλος 2011 κόστιζε 210.000-230 χωρίς ΔΕΗ.
      Ιούνιο 2012 170.000-190 και τέλος 2012 130.000-150.
      Το κόστος σύνδεσης με ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση κυμαίνεται επιπλέον από 5.000-50.000.
      Όποιος ξεφεύγει αρκετά από τα παραπάνω νούμερα είτε πιάστηκε κώτσος, είτε χρησιμοποίησε υλικά μογγολίας και φράχτη από πουρνάρια.

      Διαγραφή
    3. Για χαματουρικα δεη ,αδιες εδφα 60 χιλιαριακ το 2009 τι λετε τωρα 150 ολα

      Διαγραφή
    4. Φιλε !!!! απαντησε στον 3:31 οπως τοποθετηθηκε !!!! τεχνολογια εξοπλισμου και κοστος. Και πες πως ειναι τα χρονια αποσβσης αντι για δυομιση τρια !!! δεν θα ντραπεις !!!! δεν θα ντραπεις !!!! ζητατε και ρεστα !!!! μας βουλιαξατε και ζητατε και τα ρεστα .

      Διαγραφή
    5. Trackers με γερμανικα πάνελς 100kw το 2010, κομπλέ με το κλειδί στο χέρι, ηλεκτροφόρος φράκτης, GPS, σκύλος φύλαξης με 5 τσουβάλια κροκέτες, οικίσκος με τζακούζι, EBD, ASR, Autoclima,
      €98.000
      Συμπεριλαμβάνεται ΔΕΗ, εργατικά και λαδώματα σε υπηρεσίες.
      Απόσβεση 1,2 χρόνια.
      Πλήρωνε τώρα μαλάκα 4:16 που το σκεφτόσουν λούγκρα.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα Παναγή, άργησες και ανησύχησα, εντάξει , όλα καλά, συνεχίζουμε . . . . .

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Και η κυρά Κατίνα της γειτονειάς μου οταν τρώει τάπα με τόν ίδιο τρόπο υπεκφεύγει. (για τον 15 Φεβρουαρίου 2014 - 4:22 μ.μ.)

      Διαγραφή
    9. ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΤΑΛΙ, 200000 ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΑΡΙΦΑ 0,38, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ !!!! ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ 0,38 , ΘΑ ΓΙΝΕΙ 0,80 ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΚΑΙΜ ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΓΑΤΑΚΙ !!!!!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΗΛΙΘΙΕ

      Διαγραφή
    10. Πως θα γίνει 0,80 το δικό σου ; Ποιοί είναι οι φυσικοί δικαστές μας ;

      Διαγραφή
  66. 3:31 τα alumil είναι οντως πολύ καλής ποιοτητας σταθερες βασεις αλλα επειδη μιλησες για κορυφαια αυτα ειναι (η τουλαχιστον ηταν το σεπτεμβρη του 12) τα HILTI και φυσικα πανακριβα και μαλλον ασυμφορα...
    4:05 γνωριζω καποιον που εκανε 100αρι σταθερο, φυσικα με φθηνα υλικα και αυστηρα προσωπικη εργασια, με 105.000 ευρω τελη του 12...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φιλοι μου, βγειτε ολοι και πεστε την αληθεια !!!!! νομιζουν πως ειμαστε ηλιθιοι !!! φτασαν να μιλανε για 2007 , 100αρι και 300.000 !!!!! αρα το αναλογο, 2013 , 100αρι 35000 !!!! οχι !!!! οι τυποι το παραξεφτιλισαν !!!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΩΡΑ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 14 ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟΣΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. χωρις οικισκο και αλεξικεραυνο, φραχτες μπετα δικα του μιας και ασχολειται με χωματοργικες εργασιες και βασεις με σωληνες απο παλιατζη που πηγε και τις γαλβανισε... απο συναγερμο δεν ξερω αν εβαλε... ισως κανα απλο beam...

      Διαγραφή
  67. Μπαμπα..ηθελες αγορι η κοριτσι?
    -Να περασω καλα ηθελα...
    D.Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πολυ πλακα σπαω με τιςτιμολογησεις σας......οτι κατεβει στον καθενα και οτι βολευει....κυριως γραφει!Για ποιο λογο αραγε !!!!!Να πεισετε ποιον?Μαλλων σαν τα παιδακια τρωγεστε ..ποιος εινε πιο μαγγας απο τον αλλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. το 2007+2008 το κόστος ήταν 500-600χιλ.ευρώ ταρίφα 0.50 και αναπτυξιακό 50% στα 600 - 50% # 300 επιτόκιο τράπεζας 5-8% και εύκολος δανεισμός.το 2012-2013 200-300 χιλ.ευρώ ταρίφα 0.40 και δύσκολος δανεισμόςκαι επιτόκιο 8-12% .στη πρώτη περίπτωση 300*70%#210 χιλ δανεισμός με επιτόκιο 7%.και ίδια κεφαλαια 90.εισπραξεις 2008-2012 150*0.50*4#300 χιλ.ευρώ+ 2*150*0.50#150-30%εισφορά#105. στη δεύτερη περίπτωση 200*70%#140χιλ.με επιτόκιο 10% ίδια κεφαλαια 60.εισπραξεις 2012-2013 150*0.40*2#120-35%εισφορά#78000 .όπως βλέπεις ενώ εχω δάνειο 2/3 από κάποιον του 07-08 εχω εισπράξει για 2χρόνια το 5.5 φορες λιγότερα χρήματα από εσένα για 6 χρόνια.405/6#67000 εισπρατεις κατά μέσο όρο το χρόνο και εγώ 78/2#39000 .για πες μου τώρα ποιος επιβαρύνει το σύστημα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εδω ο κοσμος καιγετε και το μ@@@ι χτενιζεται....
    Εδω χανομαστε.ετοιμαζουν νομους να μας εξωντοσουν και ο καθενας εδω μεσα βαζει κοντρα με το παρκο του οπωσ καναμε πιτσιρικαδες με τα παπακια να ριξουμε καμια γκομενα.
    Δενκ βγικε ακομα κανενας να πει μωρο εχω και παρκο παμεμ καμια βολτα?
    οτι ναναι ειμαστε τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΑΝ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ (ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ).
    ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΚΟ, ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ