Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η suntech αποφεύγει την πτώχευση στις ΗΠΑ

H  Suntech Power απέφυγε αλλη  την πτώχευση (chapter 7) στις ΗΠΑ χάρη σε μια νέα συμφωνία με τους αμερικάνους ομολογιούχους που είχαν προσπαθήσει να αναγκάσει την εταιρεία σε ακούσια πτώχευση . 


Οι διαδικασίες λοιπον του chapter  7 στις ΗΠΑ έχουν σταματήσει και θα πρέπει να απορριφθούν όταν η εταιρεία υποβάλλει την αίτηση υπαγωγής στο chapter 15 .
 Σύμφωνα με το κεφάλαιο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ , ένα αμερικανικό δικαστήριο μπορεί να βάλει μια εταιρεία στο κεφάλαιο 15 , εφόσον η εν λόγω εταιρεία διανύει μια διαδικασία πτώχευσης σε άλλη χώρα . Τον Νοέμβριο του 2013, η Suntech ζήτησε και έλαβε έγκριση για την προσωρινή εκκαθάριση στις Νήσους Κέιμαν , όπου η εταιρεία έχει συσταθεί . Τον Οκτώβριο του 2013 , μια ομάδα των ΗΠΑ ομολογιούχων της Suntech υπέβαλε αίτηση σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να αναγκάσει την εταιρεία σε ακούσια πτώχευση υπό τον φόβο ότι οι Κινέζοι πιστωτές θα προηγηθούν από τους άλλους πιστωτές όταν η εταιρια  Jiangsu Shunfeng Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία εξαγόρασε την κύρια μονάδα παραγωγής της Suntech Wuxi Suntech Power .

 Οι ομολογιούχοι πίσω από την αίτηση αυτή κατέχουν 1.600.000 δολαρι.- αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το 0,3 % των 541.000.000 δολάρια των εκκρεμών ομολόγων Suntech που αθετήσε τον Μάρτιο του 2013. Προκειμένου να αποφευχθεί μια διαδικασία πτώχευσης στις ΗΠΑ , η Suntech υπέβαλε αίτηση για προσωρινή εκκαθάριση στα νησιά Κέιμαν και στη συνέχεια απείλησε να υποβάλει αίτηση στο Κεφάλαιο 15 στις ΗΠΑ .  Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 21 Φλεβάρη του 2014 και σύμφωνα με τη συμφωνία , το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Suntech θα αντιμετωπίζει όλους τους ομολογιούχους ισότιμα.

 πηγη PHOTON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ