Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΣΑΦ: Τα συν και τα πλην της χθεσινής κινητοποίησης

Θετικός είναι ο απολογισμός της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών έξω από το Υπουργείο.

Παρευρέθηκαν περίπου 700 αγρότες, που αγωνιούν για την τύχη των επενδύσεών τους.

Αναλυτικά, ο "ξερός" απολογισμός στα θέματα που τέθηκαν στον κ. Παπαγεωργίου:


1. Οικονομικά (ΦΠΑ, Εφορία κλπ): οι υποσχέσεις που δόθηκαν, ικανοποίησαν το Σύνδεσμο, ο οποίος αναμένει να γίνουν πράξη.
  2. Άμεσες πληρωμές των υπολοίπων Ιουνίου: Οι άμεσες ενέργειες και η εισροή 12.000.000 ευρώ στο ΛΑΓΗΕ ικανοποίησε. Η απάντηση δε του Υπουργού στην αντιπροσωπεία μας, διέρρευσε άμεσα, αφού στις 3.00 μμ την ανακοίνωσε στα Μέλη μας ο κ. Σπανούλης και στις 4.00 ήταν γνωστή μέσω του διαδυκτίου σε όλη την Ελλάδα.
3. Η ...επίσημη πλέον ενημέρωση της αντιπροσωπείας μας, ότι επίκειται η αλλαγή της τιμής πώλησης για τα "αγροτικά φωτοβολταϊκά". Αυτό, ήταν κάτι που ασφαλώς δεν άρεσε ούτε σε όσους άκουσαν με τα αυτιά τους τη θέση του κ. Υφυπουργού, ούτε φυσικά και στα Μέλη μας που το πληροφορήθηκαν μισή ώρα αργότερα.

Μάλιστα, το Υπουργείο "δένει" τη "νομιμότητα" του επικείμενου Νομοθετήματος με "Ευρωπαϊκό πάτημα" (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας) και αυτό προφανώς θα επικαλεστεί στη Βουλή, φέρνοντας προς ψήφιση τη συγκεκριμένη διάταξη. Θα ξεκινήσει δηλαδή ως εξής: "Η Ευρώπη μας λέει, ότι πρέπει..."

Εδώ ασφαλώς έχουμε πρόβλημα, διότι το να επικαλείται το Υπουργείο την Ευρωπαϊκή οδηγία-εισήγηση-εντολή "νίπτοντας τας χείρας του", είναι στρουθοκαμηλισμός. Και είναι, διότι το Υπουργείο παρέδωσε ήδη τα δεδομένα και έκανε τη δική του εισήγηση με συγκεκριμένη θεματολογία
 
Στο θέμα αυτό, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών θα αντιδράσει (ήδη το κάνει), ενημερώνοντας και φέρνοντας προ των ευθυνών τους, τους Βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν μια παρανομία ντυμένη με Ευρωπαϊκό μανδύα, υπό τη μορφή "Ευρωπαϊκής υποχρέωσης".
Ενημερώνουμε τους βουλευτές, ότι πρόσφατα βάση μιας σύμβασης, αυξήθηκαν τα διόδια σε μια χώρα που λοιμοκτονεί, όπου όταν βλέπεις πλέον κάποιο αυτοκίνητο στο δρόμο, ο οδηγός του θεωρείτε οικονομικά ευκατάσταστος, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα στη χώρα!
Η οδήγηση σε εθνικό δρόμο, έγινε πολυτέλεια βάση μιας σύμβασης. Η δική μας σύμβαση, που πληρώνει 11,5% επιτόκιο δεν έχει ψυχή; Το "η Ευρώπη μας υποχρεώνει...", δεν θα περάσει ως δικαιολογία όπως πέρασαν τα "παπαγαλάκια" (κατόπιν εντολής) στο λαουτζίκο την ψεύτικη φράση: new deal

Αυτό που έρχεται δεν είναι new deal αλλά μια "αυθαίρετη αλλαγή" (arbitrary change βγάζει η μετάφραση για όσους πλασάρουν αγγλικούρες για να μπερδέψουν το κόσμο) και όποιος από σήμερα Παρασκευή 27/2 εξακολουθεί να το ονομάζει new deal, είναι ή ανόητος ή έχει δόλο.


ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΜΑΤΙ

Υπήρξαν όμως και άλλα κέρδη, που δεν φάνηκαν στο "απλό μάτι" ενός απλού παρευρισκόμενου και είναι λογικό:
ΠΣΑΦ
 
Αξιολογήθηκαν παρουσίες και συμπεριφορές. Ο Σύνδεσμος μεγαλώνει με καταιγιστικούς ρυθμούς. Αυτό, έχει φυσικά τα θετικά του, αλλά εμπεριέχει και πράγματα που απαιτούν προσοχή.
 
Η "προσοχή" αυτή υπάρχει. Και κάποιες μικροκαταστάσεις ήταν αναμενόμενο να γίνουν ...μία φορά.
 
Οι νοήμονες αναγνώστες μας και Μέλη του Συνδέσμου, να είναι σίγουροι ότι ο χώρος θα προφυλαχτεί. Δεν είναι δύσκολο να συμβεί αυτό. Πανεύκολο είναι...
 
Σημαντικό επίσης κέρδος ήταν το γεγονός ότι δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία σε ανθρώπους γεωγραφικά μακρινούς, να γνωριστούν. Το γεγονός είναι ότι ο Σύνδεσμος δεν αποτελείται πλέον από "ξερά ονόματα" και "αριθμούς", αλλά από ανθρώπους που έχουν κάποια κοινά πράγματα:

Ινβέρτερ, Πανέλα, Χρέη....!


ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
 
Σύσσωμα τα Μέλη του Συνδέσμου, εκδήλωσαν την πρόθεσή και διάθεσή τους να επιστρέψουν στον προαϋλιο χώρο του Υπουργείου, εάν δεν υλοποιηθούν στο άμεσο διάστημα οι δεσμέυσεις του Υφυπουργού.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
 
Υποδειγματική υπήρξε η οργάνωση, δεδομένου ότι μετακινήθηκαν 400 άνθρωποι με πούλμαν και άλλοι 300 που ήρθαν με αυτοκίνητα.

ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία ανεξάρτητων επενδυτών Φ/Β οι οποίοι μάλιστα σε κάποιο σημείο χειροκροτήθηκαν από τους αγρότες

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η διαφορά του afo.gr με τους ...εκατομμύρια συναδέλφους (!) ανά τον κόσμο, είναι ότι αλιεύει ως είδηση όχι μόνο αυτό που γίνεται "μπροστά" αλλά ανιχνεύοντας σκέψεις και προθέσεις ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν με πλήρη βεβαιότητα και σε απ' ευθείας σύνδεση με το μυαλό του κ. Παπαγεωργίου, μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις σκέψεις του, σχετικά με το Σύνδεσμο.

Ο Υφυπουργός λοιπόν:

Εκτιμά τα πρόσωπα που έχει απέναντί του - Γνωρίζει ότι έχουν (απέκτησαν) κατάρτιση σε ένα αντικείμενο που δεν έχουν "θητεύσει" - Γνωρίζει με ασφάλεια (προ οποιασδήποτε συνάντησης) ότι η άφιξη, παραμονή και αποχώρηση, θα γίνουν όπως επιβάλει ο πολιτισμός.

Οι Υπουργοί όμως, δεν πρέπει να παίρνουν αποφάσεις με βάση το πόσο "εκτιμούν" ή "δεν εκτιμούν" κάποια πρόσωπα, αλλά με βάση το δίκαιο. Και σε αυτό, ο κ. Παπαγεωργίου έχει πολλά περιθώρια ακόμα, σε ότι αφορά τα "αγροτικά φωτοβολταϊκά".

πηγη  http://www.afo.gr/psaf/index.php/syn/3016-ikinitopoiisi-28022014

148 σχόλια:

  1. Γεια σας , ανακάλυψα τυχαία το blog σας και θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής :
    γνωρίζετε αν υπάρχει σύλλογος που να εκπροσωπεί τα Οικιακά Φωτοβολταικα και αν ναι ποιος είναι αυτός ;
    ( θέλω να γίνω μέλος του ! )
    Ευχαριστω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα !!! και καλά μυαλά !!!
    Κατά την γνώμη μου, έχω την εντύπωση ότι σ' αυτό το blog, ανατριχιάζουν όταν ακούν για οικιακά φ/β.
    Καλό Σαβ/Κύριακο και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή από κάποιους υπήρξε μια παρανόηση σχετικά με το οτι είπα οτι "τα αγροτικά φωτοβολταικά είναι ξεχωριστή κατηγορία" θα πρέπει να το διευκρινήσω.Τα αγροτικά φωτοβολταικά βάση νόμου είναι μια ξεχωριστή κατηγορία.Σε συνομιλία που είχα επίσης με τον κύριο Σπανούλη του ξεκαθάρισα οτι φυσικά και το αποδέχομαι σε στιγμή που δεν θα επιβαρυνθούν τα οικονομικά των μη αγροτικών.
    Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στο τι λέω και οποιοσδήποτε πιστεύει οτι κάτι κρύβουν τα λεγόμενα μου μπορεί πιστεύω εύκολα να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κε Παπακυριακού καλημέρα και καλό μήνα. Τώρα που γλυτώσαμε από τους βρωμόστομους εδώ μέσα, υπάρχει κάποια σκέψη να γίνει κάτι με όλους εμάς που μαζευτήκαμε εκείνες τις ημέρες μέσα στον πανικό του new deal? Εννοώ κάτι πιο σταθερό και πιο επεξεργασμένο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσυ τελικα εισαι ο ¨ κε Παπακυριακου¨ !!!!, ενταξει, διαγραφω την ερωτηση μου 11:58

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως μπορεί να σχολιάσει κάποιος ‘νοήμων’ το επισυναπτόμενο κείμενο που έχει γραφτεί από τον ΠΣΑΦ. Επειδή εγώ δεν μπορώ … ας το κάνει ο κος υφυπουργός που τον αφορά κιόλας. Κάποιοι άλλοι από εμάς την βρήκαν πολύ προσεγγίσιμη ‘ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ’ όχι σαν τον Λουμάκη που τα γράφει σε excel .
    "ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Η διαφορά του afo.gr με τους ...εκατομμύρια συναδέλφους (!) ανά τον κόσμο, είναι ότι αλιεύει ως είδηση όχι μόνο αυτό που γίνεται "μπροστά" αλλά ανιχνεύοντας σκέψεις και προθέσεις ανθρώπων. Έτσι λοιπόν με πλήρη βεβαιότητα και σε απ' ευθείας σύνδεση με το μυαλό του κ. Παπαγεωργίου, μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις σκέψεις του, σχετικά με το Σύνδεσμο.
    Ο Υφυπουργός λοιπόν:
    Εκτιμά τα πρόσωπα που έχει απέναντί του - Γνωρίζει ότι έχουν (απέκτησαν) κατάρτιση σε ένα αντικείμενο που δεν έχουν "θητεύσει" - Γνωρίζει με ασφάλεια (προ οποιασδήποτε συνάντησης) ότι η άφιξη, παραμονή και αποχώρηση, θα γίνουν όπως επιβάλει ο πολιτισμός.Οι Υπουργοί όμως, δεν πρέπει να παίρνουν αποφάσεις με βάση το πόσο "εκτιμούν" ή "δεν εκτιμούν" κάποια πρόσωπα, αλλά με βάση το δίκαιο. Και σε αυτό, ο κ. Παπαγεωργίου έχει πολλά περιθώρια ακόμα, σε ότι αφορά τα "αγροτικά φωτοβολταϊκά"."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας φίλος μου που παρευρέθη στην συγκέντρωση του ΠΣΑΦ, μου είπε το εξής παράξενο.
    Οι διοργανωτές της εν λόγω συγκέντρωσης μέτρησαν τα χέρια και τα πόδια των συγκεντρωμένων, για αυτό και το σύνολο των ανθρωπίνων μελών (εννοούσε τα χειροπόδαρα και τα κεφάλια) των συγκεντρωμένων ήταν πράγματι 700.
    Δηλαδή 700:5=140 αρτιμελή άτομα. Του απάντησα ότι έλεγε κακιούλες, αφού και στις άλλες συγκεντρώσεις μας οι αριθμοί αρτιμελών ατόμων είναι κάπου εκεί κοντά. Μου απάντησε ότι εδώ μπορεί να ήταν και πολλοί μη αρτιμελείς.
    Ας τα ξαναμετρήσει ο ΠΣΑΦ γιατί και τα video που έχει αναρτήσει στο www.afo.gr επιβεβαιώνουν το φίλο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κύρου έχει καμία διαφορά στο αν ήταν 500 ή 700;ή 100;Αν ήταν 100 θα νιώθατε κάποια ικανοποίηση;Στό χώρο έχετε βρεθεί και εσείς.Όλη η πρόσοψη του υπουργείου προς την μεσογείων ήταν γεμάτη.Υπήρχαν και παραγωγοί που βρίσκονταν από την άλλη πλευρά προς το περίπτερο.Εκτιμήστε εσείς τον αριθμό.
    Και επειδή τα μη αγροτικά φωτοβολταικά είναι κατά πολύ περισσότερα από τα αγροτικά θα έπρεπε ΟΛΟΥΣ μας να μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί στις υπόλοιπες συγκεντρώσεις είναι 100 με 140.Εκτός αν είναι όλοι τους βολεμένοι και δεν το ξέρουμε.
    Όσο για τον κύριο Παπαγεωργίου προφανώς δυσκολεύεται να λύσει την εξίσωση καθώς για να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζονται και κάποιες σταθερές.Η λέξη δίκαιο είναι άγνωστη στην εξίσωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Παπακυριακου, θα συμφωνησουμε και οι δυο στην αρση των στρεβλεσεων, εξορθολογισμος της αγορας και κανενα κουρεμα σε κανενα. Θα θελα ομως την γνωμη σας, στην περιπτωση που παρολαυτα, συνεχιζει να δημιουργειται πρωτογενες ελλειμα. Ποια πιστευε πως ειναι η δικαιοτερη λυση ;, αν τελικα πρεπει να κουρευτουν οι ταριφες, ποιος ειναι, κατα την γνωμη σας, ο δικαιοτερος κανονας εναντι ολων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπερβατική επικοινωνία με το μυαλό του κυρίου Υφυπουργού, κάτι που πέτυχε μόνον η διοίκηση του ΠΣΑΦ και το δηλώνει γραπτώς και δημοσίως.

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ συνάδελφε κύριε Γιάννη Παπακυριακού, σαφώς και δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πραγματικών αριθμών με τους φανταστικούς …. Και οι δύο αριθμοί είναι. Και βέβαια εμένα προσωπικά δεν με ικανοποιούν ούτε τα νούμερα και των άλλων συγκεντρώσεων μας (εκτός ΠΣΑΦ). Τώρα εάν έχετε αναλάβει γραφείο τύπου του ΠΣΑΦ στην Αττική για ν’ απαντάτε στα σχόλια των blogs… εντάξει… γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω το άγχος σας για τον ακριβή αριθμό των συγκεντρωμένων, αλλά και την προσωπική μου ικανοποίησή γι αυτό ή μη….. Η απάντησή μου για να σας βγάλω από την απορία είναι, ότι δεν με ικανοποίησε ούτε ο ανακοινωθείς αλλά ούτε και ο πραγματικός αριθμός. Εξ άλλου δεν ήμουν παρών και δεν έχω ιδία γνώση παρά μόνον μέσα από τα video του ΠΣΑΦ. Εάν σας ικανοποίησε εσάς….., να ξαναπάτε για να ολοκληρωθεί και η επιδιωκόμενη εξαίρεση των Αγροτικών φωτοβολταϊκών από το επερχόμενο new deal αλλά και από τις πληρωμές έτσι όπως σήμερα γίνονται από τον ΛΑΓΗΕ.
    Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας για την «απ' ευθείας σύνδεση με το μυαλό του κ. Παπαγεωργίου μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις σκέψεις του, σχετικά με το Σύνδεσμο» που έχει καταφέρει ο ΠΣΑΦ και με θάρρος περιγράφει στο δημοσιευθέν δελτίο τύπου του. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι… οπότε λέω να ζητήσουμε κονδύλια από το ΥΠΕΚΑ για τις διοικήσεις και των άλλων συλλόγων για τέτοιου είδους εκπαίδευση, για υπερβατική επικοινωνία με τον συγκεκριμένο υφυπουργό, μην πάρει όλα τα οφέλη μόνον ο ΠΣΑΦ και τα μέλη του…
    Αν είναι αυτός ο λόγος της προσχώρησής σας σε διαμαρτυρία με τους αγρότες (και για την εξαίρεση των Αγροτικών φωτοβολταϊκών από το επερχόμενο new deal αλλά και από τις πληρωμές έτσι όπως σήμερα γίνονται )….. τότε εντάξει…. δικαιολογείται και το άγχος των αριθμών που ανακοινώθηκαν αλλά και προβάλλονται στο www.afo.gr.
    Προτείνω όμως να σταματήσουμε εδώ την δημόσια αλληλογραφία μας γιατί εάν συνεχίσουμε ‘εκτίθεστε’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσθέτω: "αυθαίρετη αλλαγή ή arbitrary change " γιατί ... 'όποιος από σήμερα Παρασκευή 27/2 εξακολουθεί να το ονομάζει new deal, είναι ή ανόητος ή έχει δόλο. ….ώστε να μην χαρακτηριστώ - ως ανόητος αλλά και με δόλο - από το προεδρείο του ΠΣΑΦ. Να λάβουμε υπ' οψιν μας οτι υπάρχουν και οπαδοί, μη Αγροτικοί Φωτοβολταϊκοί, του συνδικαλισμού αυτού του είδους. Να τους στείλουμε για διαπραγμάτευση και στην ΕΕ...!!!!!!
    Τι βλέπουν τα μάτια μας στο blog σου ... Ήλιε...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Κύρου δικαίωμα σας να διαφωνείτε σε οτι λέει ο ΠΣΑΦ, και ο κάθε ΠΣΑΦ.Αλλά να λέτε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι όπως σας βολεύει.Σας απάντησα ξεκάθαρα σε στιγμή που σας ενδιέφερε ο αριθμός των παρευρισκόμενων στην συγκέντρωση αυτή.Μήπως εσείς έχετε αναλάβει το γραφείο προπαγάνδας του ΣΠΕΦ;Ο Γκέμπελς πάντως ήταν και δημοσιογράφος οπότε ποτέ δεν είναι αργά.
    Ας μην απαντήσω καλύτερα για την υπόνοια του...φίλου σας περί αρτιμελών ανθρώπων(ανεγκέφαλων;). Θα ξεφύγω από τα όρια της ευπρέπιας και θα αρχίσω να γράφω σε στυλ τρούμπας όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.
    Γνωρίζετε περί προνομιακής μεταχείρισης από πλευράς ΛΑΓΗΕ στις πληρωμές των αγροτικών φωτοβολταικών έναντι των υπολοίπων;Αν ναι παρακαλώ αναφέρετε τις περιπτώσεις.Νομίζω μας ενδιαφέρει όλους.
    Όσο για το άγχος μου,τι να κάνουμε μου αρέσουν οι αλήθειες.Το ίδιο έκανα όταν κάποιοι εδώ μέσα έλεγαν οτι στις συγκεντρώσεις του ΣΠΕΦ μαζεύονται 30-50 άτομα.Τότε μου έλεγαν οτι γλύφω τον κ.Λουμάκη,τώρα που πάλι λέω την αλήθεια με κατηγορούν πως κάνω το ίδιο με τον ΠΣΑΦ.Έτσι είναι ο Έλληνας,κρίμα.
    Όσο για τη διαφορετικότητα στο new deal μήπως κάποιος σας ενημέρωσε περί του τι υπόθηκε μέσα στο υπουργείο που εγώ δεν γνωρίζω;τον εμπιστεύεστε;Τις πηγές του;Στο πεζοδρόμιο πάντως αυτό που υπόθηκε ήταν οτι δεν αλλάζουμε τις συμβάσεις μας.Προφανώς το περνάτε στα ψιλά γράμματα και επικεντρώνεστε στο διαφορετική κατηγορία.
    Στην δεύτερη παράγραφο του σχολίου σας γράφετε "Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας" και την κλείνετε με το "Προτείνω όμως να σταματήσουμε εδώ την δημόσια αλληλογραφία μας γιατί εάν συνεχίσουμε ‘εκτίθεστε".
    Αποφασίστε τελικά τι θέλετε.Εαν σας έπιασε το φιλότιμο για κάποιον που βλέπει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά,παρακαλώ εκθέστε με.

    Υ.Γ new deal=nἐα συμφωνία.Μια συμφωνία προυποθέτει την αποδοχή της από τα εμπλεκόμενα μέρη.Σε στιγμή που πάνε να μας το περάσουν υποχρεωτικά εσείς πως αλλιώς θα το χαρακτηρίζατε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Παπακυριακού, συμπαράταξη με την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ή την ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ δεν βοηθάει τον κλάδο. Τέτοιου είδους συμπαρατάξεις εκθέτουν κιόλας… όχι εγώ.
      Δεν είδα όμως την γνώμη σας για την ‘υπερβατική επικοινωνία με το κεφάλι του Υφυπουργού’….!!!!
      Κατά την γνώμη μου ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ έγγραφη τοποθέτηση του ΠΣΑΦ. Για το Γκέμπελς ουδέν σχόλιο αφού πρόκειται για έκφραση του άγχους σας.

      Διαγραφή
  14. εχει πέσει μία διχόνια σε όλους τους φωτοβολταικούς .....βολεύει φυσικά αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τις συμβάσεις αλλά και να παρουσιάζουν πλεονάσματα στις πλάτες μας....τώρα για να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά . από το 2007 γίνονται φ/β πάρκα στη χώρα μας μερικά με αναπτυξιακούς νόμους μερικά όχι. ποιοι τα έκαναν? οι αγρότες? (φυσικά και ΟΧΙ) όλοι ξέρουμε ότι για να πάρεις άδεια τότε ήθελες "μπάρμπα" στην κωρώνη.(μεταφορικα )άρα πάμε στη κατηγορία των επενδυτών.....τώρα το άλλο ερώτημα για την εποχή του τότε είναι το ΠΟΥ τα έκαναν? η απάντηση είναι γνωστή ....σε ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ που είτε νοίκιασαν είτε αγόρασαν για ένα κομάτι ψωμί ή μάλον για ψίχουλα. φυσικά ΔΙΠΛΑ σε κωλώνες της ΔΕΗ για να μην υπάρχουν οι μεγάλοι όροι σύνδεσης....τώρα το τρίτο ερώτημα είναι το ΠΟΣΟ τους στοίχισε....βέβαια αν μιλάμε για σταθερά μιλάμε για ένα κόστος 350000-400000 χιλιάδων....δανειοδοτήθηκαν? φυσικά και ΝΑΙ με επιτόκιο από 5-7% το πολύ.......το ερώτημα το καταλυκτικό είναι ΕΚΑΝΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΣΒΕΣΗ? την απάντηση να την δώσετε εσεις κύριοι κάτοχοι της ενεργειας από το 2006-2009 αφού φτάνατε με τις τιμές που είχατε κλείσει σε σταθερά εώς και 75000 το χρόνο......τώρα πάμε στις δεύτερη φάση πού όλοι την πέσατε στον ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ και τους αγρότες ...γιατί είναι οι λίγοι που πραγματοποιησαν έργα εν μέσω κρίσης με ΎΨΙΛΕΣ τιμες (υπάρχουν αποδείξεις για όλα αυτά) και φυσικά χωρίς αναπτυξιακούς νόμους και με πάρα πολύ ΥΨΙΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ από 9,5-12,5 και με περιορισμούς για τους αγρότες το 100 kw και επίσης δεσμευση για 5 χρόνια να μη το πουλήσουνε το πάρκο τους.αλλά αυτά είναι δευτερέυοντα ....η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ για όσους πάνε να το στρεβλωσουν ΕΙΝΑΙ Η ΊΔΙΑ 26% δεν αλλάζει όπως ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. και όσοι το ισχυρίζονται είναι ψεύτες. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ 26% .....είναι ειδική κατήγορία τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ? φυσικά και είναι με τον ΝΟΜΟ μπατζελη -μπιρμπίλη.....και γιατί έγινε ο νόμος ? γιατί αν δεν είχε γίνει εσείς ΚΟΡΑΚΙΑ της ενέργειας 2006-2009 θα είχατε φάει όλα τα αγροτεμάχια για ένα κομάτι ψωμί από τους αγρότες και θα κάνατε ΠΑΡΤΥ με τις άδειες (ξέρετε τι λέω αγοραπωλησίες και τέτοια ευτράπελα) παίζοντας με τον στόχο των ΑΠΕ......της χώρας....τι κατάφεραν οι δύο υπουργίνες?μία ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ του πλούτου που εσάς κύριοι 2006-2009 ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ....λέγοντας σε όλους εμάς ΔΗΜΟΣΙΑ τη καλή κουβέντα σας "τι δουλειά έχει ο αγρότης με το ρεύμα "επιχειρηματίες θα γίνουν οι χωριατες? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ γιατί το λέγατε..........ε λοιπόν ή απάντησή είναι μία....οι αγρότες είναι οι μόνοι επιχειρηματίες που δεν ΒΓΑΛΑΝΕ τα λεφτά τους έξω από το ελληνικό κράτος αλλά τα επένδυσαν στη ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ σε μία δύσκολη περίοδο σε αντίθεση από πολλούς. επίσης ας μας πεί η ΔΕΗ κατά πόσο μεγάλωσαν το δύκτιο της και πόσα πληρώθηκαν με τους όρους συνδεσης .....σε μία περίοδο που η ΔΕΗ ήταν για κατάρευση....επίσης με τις εγγυητικές πόσο πίστωση της έδωσαν και για πόσο καιρό.....με 15000 η κάθε αίτηση......τώρα το μεγάλο ερώτημα...τα ΝΕΑ ΠΑΡΚΑ και δεν χωρίζω τα αγροτικά ή τα επαγγελματικά είναι αυτά τα οποία προκάλεσαν το ελειμα? ΟΧΙ είναι η απάντηση γιατί το έλειμα το είχατε από πρίν ....ΓΙΑΥΤΌ ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΧΤΕΙΤΕ κυριοι και μη βρίσκετε εξιλαστήρια θύματα επειδή είναι χωριάτες αγρότες ή ΜΗ λαμόγια επαγγελματίες .....και σοβαρευτείτε γιατί πράγματι η συγκέντρωση στο ΥΠΕΚΑ είχε 500-600 άτομα αγρότες σε αντίθεση με του ΣΠΕΦ που είχε πάλι 150-200 άτομα πάλι ΑΓΡΟΤΕΣ για να σας θυμίζω ότι ήταν η ομάδα από το Αγρίνιο και την ηπειρο 2 λεωφορία και ΙΧ με αγρότες αλλιώς τρείς και ο κούκος θα ήσασταν για του λόγου το αλληθές ρωτήστε τον λουμάκη αν λέω ψέματα γιατί ΉΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ μη τρελαθούμε κιόλας. και κάτι συμαντικό εγώ προσωπικα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ απλά είμαι από τους νέους επαγγελματίες τύπου παπακυριακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε μου, δεν ειναι αυτη ολοκληρη η αληθεια, δεν δημιουργησαν οι παλιοι το ελλειμα, το προβλημα ξεκινησε το 2011 και κορυφωθηκε το 2012, το κοστος του 2008 σε σταθερο ηταν 560.000 και η ετησια παραγωγη, τουλαχιστον στην Βορεια Ελλαδα ειναι 65000 ευρω ! επισης στο κεφαλι του παλιου, μαθαν ολοι, οταν το 2007 μπηκα στην ΔΕΗ,δεν ειχαν ιδεα τι ειναι τα φωτοβολταικα, ακομα και οι εγκαταστατες καναν τσαπατσιουλιες !! Το προβλημα του πρωτογενους ελλειματος γιγαντωθηκε οταν μπηκαν χιλιαδες επενδυτες με irr 30 - 40 !!!!, φυσικα συν τις συσσωρευμενες στρεβλωσεις της αγορας ενεργειας, αυτη ειναι η αληθεια.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητό fantasma έτσι όπως τα περιγράφεις μάλλον θα πρέπει όλοι μας (κι εσύ βέβαια)
      να ενισχύσουμε την προσπάθεια των Αγροτών να διαφοροποιηθούν απο εμας τους υπολοιπους. Άποψη σου είναι και είναι σεβαστή…. Το όνομά σου όμως γιατί δεν το βάζεις στα σχόλια σου…. Τι φοβάσαι…!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Fandasma λες παπαρολογιες!!!! Εγώ είμαι απλός επαγγελματίας και δεν χρειαζόταν να έχεις μπάρμπα στην κορώνη για να πάρεις άδεια και να μπεις στον αναπτυξιακό!! Εκανα αίτηση στην ΡΑΕ το 2007 και πήρα απαλλαγή το τέλος του 2009. Αρχαιολογίες ΕΠΟ κτλ ίσα που πρόλαβα να βγάλω και κατέθεσα φάκελο για αναπτυξιακό λίγο πριν κλείσει το πρόγραμμα. (απλά ήμουν τυχερός που πρόλαβα να βγάλω άδειες. Οσο για τα αγροτεμάχεια που λες ΟΧΙ δεν τα πήραν για ένα κομμάτι ψωμί ούτε τα νοικιαζαν τζάμπα... Ισα Ισα, όταν για 1 στρέμμα οι αγρότες έπαιρναν πχ. 30 ευρώ ενοίκιο , όταν άκουγαν φωτοβολταικά ( και μιλάω για το 2006-2009) ζητούσαν τουλάχιστον 150-200 ευρώ. Μετά από το 2009 ζητούσαν 400-500 ενοίκιο το στρέμμα , όταν η αξία αγοράς δεν ξεπερνούσε τα 1500-2000 το στρέμμα. Κατάφερα να συνδεθώ 6/2011 με κόστος 330.000 ευρώ. Τα χρήματα από τον αναπτυξιακό ήταν 100.000 πετσοκομένα και τα πήρα το καλοκαίρι του 2013.Μονο για τους τόκους για τα χρήματα του αναπτυξιακού μέρχι να τα πάρω έδωσα 30.000€ επιτόκιο 8,8% αν έβρισκες χρηματοδότηση. Αρα την καραμέλα του αναπτυξιακού αφήστε την ήσυχη γιατί ελάχιστοι ήταν αυτοί που πήραν και μάλιστα αρκετοί που πρόλαβαν και μπήκαν στον νόμο 3299/2004 ακόμη δεν έχουν πληρωθεί και πληρώνουν τόκους.
      ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ?? ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.
      ΤΟ 2010 έκανα άλλες 4 αιτήσεις. ξέρετε πόσες άδειες πήρα? ΜΙΑ! Ναι μόνο ΜΙΑ! Ξέρετε γιατί? Γιατί οι αγρότες έγιναν ειδική κατηγορία και η διαφοροποίησή τους με εμένα ήταν ότι είχαν προτεραιότητα στο να πάρουν άδεια παρόλο που έγώ έκανα αίτηση πολλούς μήνες πριν.
      ΑΡΑ, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΛΛΆ ΜΟΝΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΔΕΙΑ!!!!! ΚΑΚΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
      Οσο για το κομμάτι που λες οτι οι δεν μπορουν οι αγρότες να πουλήσουν για 5 χρονια, είναι απλό. Θα μπορούσαν να κάνουνς έναρξη στον ΟΑΕΕ να έβγαζαν όσες άδειες ήθελαν να κατασκευαζαν όσα πάρκα ήθελαν και να πουλούσαν όσα ήθελαν. Το γεγονός ότι κάποιος είναι αγρότης δεν του απαγόρευε να έχει μια άδεια αγροτική και όσες άλλες ήθελε επαγγελματικές..
      Οσο για το έλλειμα δεν ευθύνεται κανένας. Η ευθύνη είναι του κράτους, οι στρεβλώσεις που υπάρχουν και μη τήρηση των νόμων ( αύξηση ετμεαρ)

      Διαγραφή
    4. Πες τα Χρυσόστομε...!!!!! Αναγνώστη.... γιατί είμαι ένας από αυτούς που δεν έχω ενταχτεί ακόμη στον Αναπτυξιακό και για 2 κατοστάρια πάρκα, πληρώνω τόκους 45.000 ευρώ τον χρόνο από τον Δεκέμβριο του 2009.

      Διαγραφή
    5. βρε τα καημενα τα παιδια τους χαλασαμε την μπιζνα με την πωληση των αδειων.εκανε το πρακακι του το 2007 και οταν την ψιλιαστικε την δουλεια τι γινετε σου λεει ο ελληναρασς ο πανεξυπνος θα κανω 4-5 αιτησουλες θα πουλησω τις 4 απο 50000 την μια και θα βγαλω ακομα ενα παρκακι τζαμπε.και μπηκαν μετα με τον νομο μπιρμπιλι οι αγροτες και τους πηραν τις αδειες.ε αυτον και αν ειναι χαλστρα εεεεεε.

      Διαγραφή
  15. Κύριε Κύρου δεν είμαι υπεύθυνος για όσα γράφει ο ΠΣΑΦ και σε αντίθεση με κάποιους δεν έχω καθημερινή επικοινωνία,αλλά ούτε και το χρόνο να ασχολούμαι με κάθε κείμενο και παράγραφο.
    ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ είναι επίσης να δέχομαι κούρεμα χωρίς εξασφάλιση,αλλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν.
    .Άνχος έχω για το πότε θα πληρωθώ όχι για τα σχόλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Παπακυριακού,
      Υπάρχει μια παροιμία που λέει «πες μου ποιος είναι ο φίλος σου για να σου πω ποιος είσαι».
      1.Ανεπαρκείς και μέτριες είναι κατά τη γνώμη μου οι γραπτές θέσεις των συναδέλφων μας αγροτών Φωτοβολταϊκών.
      2.Εάν δεν με γνώριζες προσωπικά, θα δεχόμουν να με αποκαλέσεις ακόμη και Χίτλερ. Απορώ πάντως για τον χαρακτηρισμό που μου απέδωσες σαν Γκέμπελς παρ’ όλο που γνωριζόμαστε προσωπικά. Μπορεί και να είμαι αλλά δεν το ξέρω.
      3.Αν δεν εξασφαλιστείς μην δέχεσαι κανένα κούρεμα… δικό σου θέμα είναι και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω.
      Παρατηρώ στα κείμενα σου ότι σε κάθε παράγραφο αναφέρεσαι πάντα σε ‘κάποιους ‘ που δεν το καταλαβαίνουν ή σε αντίθεση με ‘κάποιους ‘ άλλους που δεν κάνουν τόσο καλά αυτό που κάνεις εσύ προφανώς. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι τελικά….?????

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Farmers that chose to change profession or under take activities outside of their field of expertise are plain investors just us the rest of us they ,should NOT enjoy special privileges .
    There are many different categories of investors that chose to invest in solar parks
    -some of them are farmers, some are plumbers ,butchers ,some are business owners and some are foreign investors.
    -if the farmers should be excluded then what about the rest of them ?
    One such example are people like myself ,that moved from another country to Greece in order to invest (and boost the local economy) by investing and support the solar power concept in Greece? what about them ?
    -What about the loaners that took a mortgage on their houses in order to fiancé such investments?
    so they ALL constitute different categories and therefore should be excluded from the proposed hair cut ?
    That will be impossible after all.
    And therefore we return to the ONLY logical solution:
    -No haircut what so ever .
    -I f there is a haircut that we cannot stop EVERYONE should contribute including farmers ,and roof top solar power installations.(up until court action revers it)
    - The parties responsible for such a failure of the system should be accountable and pay first (including the Government)
    -The special levy introduced back in 2012 should be returned (if no money available then they should be deducted from future taxes owned)
    - The government should provide collateral (in case of failure)for any proposed haircut as an attempt to reduce the deficit of LAGIE.
    -Finally I an strongly disagreed by the Government's decision (as well as certain syndicates) to implemented special levies ONLY to solar parks build after 2009-10 ,since we all now how the system operated favorable for most of them ,
    they over invoiced their cost of building by 25% (that it was their own participation) that was covered by the bank loan at a very small interest rate.(up until 2010)
    the larger cost of the equipment that they used as a justification and therefor excluded , was insignificant since mostly , did not took any risk and most banks covered 100% of loan with out extra collateral (at the time the only collateral was the park and license )
    they enjoyed the largest feed in tariff as well as up to 50% (rare) subsidy.
    The European bank of Investment did financed 4 large Greek banks at the time in order to provide EXCLUSIVELY the above pioneer investors at very low interest rates ,no personal collateral and only 25% participation of their own...
    And they are immune from the special levy introduced in 2012.
    That is plain abuse in my books and based on political decisions.
    Corruption is the cause and the failure of the Solar power concept we all now that and we are all ignore it by trying to blame each other....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κ.κύρου δέν προσπαθώ εγώ να πείσω για αυτά που γράφετε ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ όπως και τα ΟΙΚΙΑΚΑ φ/β και όσο ποιο γρηγορα το καταλάβουμε τόσο καλυτερα θα είναι γιά όλους μας γιατί οι κοντρες δεν οφελούν .........αυτοί δεν έχουν τα "ατου" τα δικά μας και εμείς δεν έχουμε τα δικά τους .....τώρα κανείς δεν αμφισβιτεί ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά όσο στρέφόμαστε ώς ΣΠΕΦ προς τους αγρότες τόσο ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ειναι .............δεν είναι αυτοί ο στόχος μας αλλά η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που με στρεβλώσεις κτλ. έστησε όλη αυτή τη εσω....διαμάχη και εμείς τσιμπήσαμε.......για το έλειμα ΔΕΝ ΦΤΕΝΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΥΠΗΡΧΕ αν ο παραπάνω κύριος καταλάβει ότι ο όγκος των φ/β πάρκων και των αγροτών αλλά και των δικόν μας συνδέθηκε μετά το τελευταίο τριμηνο του 2012 θα κατανοήσει ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΙΜΑΤΑ.....να ψαξει αλλου το ΥΠΕΚΑ (ΞΈΡΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ).....
    ΦΊΛΕ αιαντα 65000 απο το 2007 εως σήμερα μας κάνουν 455000 ευρώ το 560000 ειναι πλασματικό και ίσως αφορά τράκερ αφήστε τώρα τα ψέματα οι ποιο πολοί είναι στο 350000-450000 .......αλλά και τράκερ να αφορά ξεπερνάτε τα 600000 ευρώ απο το 2007 στη βόρεια ελλάδα ......΄μη συγκρινετε με έργα που δεν εχουν κάνει ούτε το 0,001% απόσβεσης και απο ότι φενεται δεν πρόκειτε να κάνουνε...........γιατί η καθηστέρηση πληρωμών 8-9 μήνες ειναι κόστος που επιμερίζεται στον επενδυτή,..(σε αντίθεση με έργα που έγιναν με αναπτυξιακούς νόμους)...μή το ξεχνάτε αυτό...ούτε και τον υψηλό δανεισμό. επίσης με όλο το σεβασμό.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό ΦΑΝΤΑΣΜΑ θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα εάν θέλουμε να βρούμε λύσεις.
      1.Οι άνθρωποι του ΥΠΕΚΑ, επειδή είναι μόνιμοι, δεν έχουν κανένα λόγο να ψάξουν για οτιδήποτε αφού δεν κινδυνεύει η καρέκλα τους.
      2.Ο ΣΠΕΦ δεν έχει κανένα λόγο να στρέφεται εναντίον κανενός, εάν αυτός ‘ο κανένας’ δεν κινείται για να εξαιρεθεί και να διαφοροποιηθεί εις βάρος ημών των υπολοίπων, λόγω πολιτικών γνωριμιών και επιρροών.
      3.Σε αυτούς που φταίνε για τα ελλείμματα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε ΑΜΕΣΑ γιατί κάποιοι την έχουν κοπανίσει (βλέπε Γιωργάκης -Μπιρμπίλη) και κάποιοι άλλοι είναι στο απυρόβλητο.
      4.Δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη για να καταφύγουμε εκεί προκειμένου να βρούμε λύση.
      Ίσως μου πεις ότι δεν ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία…….. το ξέρω … και λοιπόν…!!!!
      Βλέπεις κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε που δεν βλέπω εγώ….???????

      Διαγραφή
  19. Φιλε μου, 730.000 με Trackers Megatron, inverters Solar max, Panels Scheuten κλπ, ολα μεσα. Θα σε παρακαλουσα, πριν με πεις ψευτη, να δεις τις τιμες του 2008 !!! κανε μια μικρη ερευνα αγορας, μιλα με εγκαταστατες του 2008 !!! οχι ομως αυτους που κατι ακουσαν, αυτους που εγκατεστησαν παρκα τον 7/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αίαντα, Μήπως το πάρκο σου είναι και στην Φθιώτιδα…????? γιατί μετά την δυσκολία της Megatron προέκυψε λύση από το εξωτερικό για πολύ αξιόπιστα αναλώσιμα εξαρτήματα σε προσιτές τιμές.αν σε ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  20. Πάλι σε αυτό το blog θα πρέπει να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τις τιμές??? Αν όλα αυτά τα σχόλια αφορούσαν τις πολιτικές ευθύνες αυτή τη στιγμή σίγουρα θα είχαμε όλοι άλλη άποψη για το τι έγινε με τα φωτοβολταϊκά στη χώρα. Για το έλλειμα φταίνε τα φωτοβολταϊκά λένε όλοι, λες και τα φωτοβολταϊκά είναι ένας ιός ο οποίος έπεσε στη χώρα μας και είμασταν απροετοίμαστοί!! Επιτέλους πόσο καιρό ακόμα θα εθελοτυφλούμε? Για πόσο καιρό θα επιτίθεται ο ένας να "φάει" τον άλλον, γίναμε κανίβαλοί ?? Τι έχουμε εδώ εμφύλιο και δεν το ξέρω??
    Υπάρχουν Ελληνικοί νόμοι που θα έπρεπε να τηρηθούν και Ευρωπαϊκοί νόμοι που θα πρέπει να τηρηθούν από εδώ και πέρα!! Είμαστε υποχρεωμένοι ΟΛΟΙ να τηρούμε τους νόμους αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ζούγκλα που επικρατεί ο δυνατότερος!
    Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του αλλά τα γεγονότα δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας....
    Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.-
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό τόσο καλύτερα για όλους μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι Σπυρο Μ, δεν θελει κανεις εμφυλιους και ανοητες συρραξεις αλλα Ουκρανια, αλλα πες επιτελους και συ, ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΒΕΣΗ 5 ΕΤΩΝ, πες το και συ, μιλα για την ¨τραγικη¨ αποσβεση των 5 ετων !!!! που μας ακουει η αποσβεση και ντρεπεται !!!! πες επιτελους και συ, πως ειναι ντροπη να ζητας σε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ !!!!! πες πως ειναι παραλογο, δεν υπαρχει βιωσιμοτητα σε τετοιο κλαδο !!! παρε ολες τις κλαδικες μελετες των τελευταιων 50 ετων, και αν βρεις τετοια βιωσιμοτητα, θα φαω ολα τα πτυχια μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνάδελφε Αία
    πες μου ποιοι είναι αυτοί που σχεδίασαν και νομοθέτησαν για επενδύσεις 20ετίας με αποσβέσεις σε 5-2-1 χρόνο?
    Και μην βγεί κανένας και πεί πως δεν ήξεραν γιατί προφανώς έχει μνήμη χρυσόψαρου!
    Θέλετε να συμφωνήσουμε σε κάτι?? Τα λαμόγια που μας έφεραν εδώ που είμαστε αυτοί την στιγμή είναι αυτοί που σχεδιάζουν τώρα την βιωσιμότητα του λογαριασμού των ΑΠΕ!! Δείτε ποιοι είναι στο ΥΠΕΚΑ σύμβουλοι, Γραμματείς και Φαρισσέοι και μετά ελάτε να μου πείτε περί αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης!!
    Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αποφύγω την ερώτηση, δεν νοείται σε ένα σοβαρό κράτος με υπεύθυνη εξουσία να γίνονται αυτά τα πράγματα αλλά επειδή η Ελλάδα χρόνια είναι Ελ-Ντοράντο μην κάνουμε τους ανήξερους!!
    Όλοι ξέρουμε γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός...δεν γίνεται ο Μήτσος, ο Κώστας, ο Σπύρος να έχει να λαμβάνει από την ενέργεια για τα επόμενα 20 χρόνια!!!! Μπορείς τώρα να μου πείς αν διαφωνείς με το παρακάτω σκεπτικό??
    Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.-
    Σε κάθε περίπτωση αφού όπως λες έχεις πτυχία πες μου αν θεωρείς ότι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τους, γενικότερα, προμηθευτές υπάρχουν σε καμία σοβαρή μελέτη??
    Έχω απορία αν το Άσπεν της Ελβετίας έχει νάρκες που τις αφόπλιζαν οι ΜΚΟ??
    Αν οι ντομάτες τελικά ευδοκιμούν στην Ακτή Ελεφαντοστού??
    Οι συνταγματολόγοι στην Κούβα φτιάξανε κανένα νόμο??
    Είναι καινούργια μόδα να πληρώνεις διόδια και για την χρήση του επαρχιακού δικτύου??
    Είναι αλήθεια ότι οι τράπεζες θέλουν πάλι ανακεφαλαιοποίηση για τα διακοποδάνεια - εορτοδάνεια - γαμοδάνεια??
    Αληθεύει ότι οι "αμαρτωλές" συμβάσεις υπογραφήκανε από κάποιους που τώρα κυβερνούν ανήξεροι??
    Μπορώ να γράφω ώρα αλλά η ουσία είναι μια και να δεχτώ καλόβουλα να μου αλλάξουν την σύμβαση για να σωθεί το σύστημα την ίδια στιγμή που εγώ θα υπογράφω την αλλαγή σε κάποιον θα του χαρίζεται η επένδυση μου και θα τα παίρνει με IRR 300 και απόσβεση σε 1 χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Σπυρο, μου ζητας να τοποθετηθω επι παντως επιστητου, μακαρι να μπορουσα να σου μιλησω ελευθερα, δεν γινετε, ξερεις υποθετω, πως η χειροτερη συμβουλη στην πολι που προκειται να γινει σεισμος σε δεκαπεντε λεπτα ειναι να πεις ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, γιατι τα θυματα του πανικου θα ειναι πολλαπλασια του σεισμου !!!!. Οχι, οι Ελληνικες τραπεζες δεν θελουν περαιτερω επανα - κεφαλαιοποιηση, αν συμβει αυτο στην Ελλαδα, τοτε μονο η Deutsche Bank, θα χρειαστει αναλογικα 100 billion, βαλε ποσα αλλα οι περιφερειακες κεντρικες τραπεζες των κρατιδιων της Γερμανιας που ειναι ¨κουφιες¨ !!! Μη το ψαχνεις ετσι, θα χαθουμε τελειως !!! Χαιρομαι, που εστω και εμμεσα, απαντησες στην ερωτηση μου !!! Οσο για την διασφαλιση της βιωσιμοτητας του κλαδου και την μη ΑΡΠΑΓΗ κεφαλαιων απο τον ειδικο λογαριασμο !!! παλευω με οσα μεσα διαθετω συνεχεια !!! Αν βρω τρελα irr , σε οποιον κλαδο και οπου, θα το κανω πρωτος βουκινο ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΩΣ. Απ΄οτι διαφαινεται, μονο ο Πρωθυπουργος της χωρας μπορει να εγγυηθει την εμπιστοσυνη των επενδυτων, αφου ομως εξορθολιστει ο κλαδος απο τις στρεβλωσεις των αποδοσεων, και ετσι καπως θα γινει.

      Διαγραφή
  23. Δεν νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός είναι ο μόνος που πρέπει να εγγυηθεί, άποψη μου είναι ότι και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας οι οποίοι σχεδίασαν και παρακολουθούσαν την υλοποίηση των δεσμευτικών στόχων για το 2020 πρέπει να εγγυηθούν. Η εγγύηση υπογράφετε για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία και για να αναλάβει ο υπεύθυνος τυχόν κατασκευαστικά προβλήματα. Ο εξορθολογισμός είναι όταν έχεις αντιληφθεί ότι τα έχεις κάνει μπάχαλο και αναλαμβάνεις την ευθύνη να διορθώσεις το μπάχαλο που έκανες. Οι στρεβλώσεις δεν είναι μόνο τα IRR αλλά και οι φωτογραφικές διατάξεις και τα λάθη που έκανες και δημιούργησαν το μπάχαλο!!!!!
    Τα παραπάνω ζητήματα δεν τα έχουμε συζητήσει καθόλου ΥΠΕΚΑ - Τράπεζες - Επενδυτές - Καταναλωτές.
    Πάντως το θέμα του IRR πιστεύω ότι προϋποθέτει ως τύπος σταθερές ελεγχόμενες συνθήκες μέσα στο επενδυτικό περιβάλλον αλλιώς είναι ένα υποθετικό ποσό το οποίο θα μπορούσες να το εισπράξεις σε μια άλλη χώρα!! Πάντως για να μην σπαταλώ και των υπολοίπων συναδέλφων τον χώρο-χρόνο στο blog το mail μου είναι mssolarfactory@yahoo.com και μπορώ να βοηθήσω με όσα μέσα έχω και εγώ στο να μην έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα!! Ένας μόνος του δεν μπορεί αλλά πολλοί μαζί ίσως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Πάντως το θέμα του IRR πιστεύω ότι προϋποθέτει ως τύπος ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μέσα στο επενδυτικό περιβάλλον αλλιώς είναι ένα υποθετικό ποσό¨, ακριβως και χαιρομαι που επιτελους ακουω, σοβαρα πραγματα !!!! θα τα πουμε φιλε,

      Διαγραφή
  24. Πολύ ρομαντισμός και ευσεβείς πόθοι. Όλοι ξέρουμε ότι οι αποφασίσαντες ήταν ακατάλληλοι, κι οι παρόντες που θ’ αποφασίσουν δεν μας πείθουν για την καταλληλότητά τους. Άγονται και φέρονται ανάλογα με τις πιέσεις που δέχονται από φορείς αλλά και μέλη του κλάδου μας. Εάν οι πιέσεις είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτες, φοβάμαι ότι θα γίνει πάλι κάτι οριζόντιο(σαν την έκτακτη εισφορά). Το οριζόντιο εξυπηρετεί ‘τα δικά τους παιδιά’ που μπήκαν (χαριστικά*) τελευταία στο δίκτυο με υψηλές ταρίφες και πολύ χαμηλό κόστος κατασκευής.
    (χαριστικά *)=
    1.όλα τα fast tracks
    2.όλα τα GW των τραπεζικών ομίλων και των ξένων εταιριών.
    3.Πολύ μεγάλο μέρος των αγροτικών (μετά από τις συνεχείς παρατάσεις στις ταρίφες που τους παραχωρούσε ο κος Μανιάτης).
    Αυτό είναι αδικία εις βάρος των υπολοίπων, κι αν δεν υποβληθεί τεκμηριωμένα…. επαναλαμβάνω …..ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο με την έκτακτη εισφορά. Οι άναρθρες κραυγές και οι τσαμπουκάδες δεν εξυπηρετούν κανέναν μας, παρά μόνον 'τα δικά τους' παιδιά.
    Με το να ζητάμε ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους, την στιγμή που δεν παραιτείται κανείς και για τίποτα, είναι σαν να ζητάμε από ένα κωφάλαλο να τραγουδήσει….. ζούμε δυστυχώς σε λάθος χώρα…. Με μια δικαιοσύνη που αλληθωρίζει εις βάρος μας, και ελάχιστο χρόνο αναπνοής μας… όποιος μπορεί να περιμένει..... ας περιμένει…!!!!!
    Τεκμηριωμένη πρόταση έχει υποβάλει μόνον ο ΣΠΕΦ, όλα τα άλλα είναι άναρθρες κραυγές... κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Κύρου βεβαίως και γνωριζόμαστε προσωπικά.Αλλά έχω μείνει έκπληκτος από το πως προσπαθήσατε να διαστρεβλώσετε κάποια γεγονότα και το ύφος γραφής που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε.Όπως και το ειρωνικό σας ύφος.Ο χαρακτηρισμός Γκέμπελς που σας απέδωσα έχει σχέση με το τεράστιο ταλέντο του υπουργού προπαγάνδας-από τους πρώτους στο είδος του--και όχι επειδή ανήκε στο ραιχ.
    Όσο για την τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΠΕΦ :
    1.Χωρίζει σωστά σε 3 μηνα (θα μπορούσε και ανα μήνα) το έτος προκειμένου να υπολογίσει την αξία ενός πάρκου.Κάνει όμως το τεράστιο λάθος να θέσει ως βάση την ημερομηνία σύνδεσης.Και εδώ αρχίζει ο πρώτος παραλογισμός.
    α)Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν τα πάρκα έτοιμα και περίμεναν μετρητές και 4 μήνες.
    β)άλλες που δόθηκαν προκαταβολές και κλείστηκαν τιμές εξοπλισμού 6 μήνες νωρίτερα ή και παραπάνω.
    γ)περιπτώσεις που λόγο δυσκολίας της κατασκευής υπήρχαν καθυστερήσεις όπως καιρικές συνθήκες,tracker,αργοπορία κατασκευαστή να τελειώσει το έργο.
    Στη δική μου περίπτωση ο ΣΠΕΦ επειδή έτσι του αρέσει μου μειώνει την αξία του πάρκου κατά 70.000 (με βάση τη μελέτη).Για κάποιους ίσως είναι τσίχλες αλλά αφού πρέπει όλοι να έχουμε το ίδιο IRR με βάση τις αξίες των Λένιν,Στάλιν,Χουρτσώφ και άλλων τι γίνεται στις παραπάνω περιπτώσεις;Ξέρω,ξέρω,θα μου πείτε για το κοινό καλών όλων.Ας θυσιαστώ λοιπόν για το...κοινό καλό!

    2.Στη μελέτη του ΣΠΕΦ ευνοούνται κάποιες κατηγορίες έναντι άλλων.Και παίρνω ως παράδειγμα 2 πάρκα που έχουν πληρώσει την ΙΔΙΑ έκτατη εισφορά.Συγκρίνω λοιπόν :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Παπακυριακου. υποθετω πως συμφωνουμε ολοι μας, πως το πλεον αδικο μετρο ειναι οποιοδηποτε οριζοντιο μετρο !! απο κει και περα, ολα ειναι στο τραπεζι, αλλα ρωτω, πως θα πιστοποιησει καποιος πως η αγορα του εξοπλισμου εγινε εξι μηνες ή οκτω πριν την συνδεση !!! θα πρεπει δηλ να επανεξεταστουν 17000 εργα !!! μιλατε για υποεκτιμηση στο εργο σας, 70.000 ευρω, τι να πω και γω με 730.000 εργο και οριζοντια εισφορα 25% !!!! λετε για μηνα αντι τριμηνου, υποθετω πως μπορει να ειναι μια προταση σας. Μη χαθουμε ομως στις λεπτομερειες γιατι θα θεσω και γω, την γεωγραφικη παραμετρο !!! Βορρας εγω, Νοτος εσυ, διαφορα 25% συν στην παραγωγη !!!! μετα θα πει ο αλλος, πως η Κρητη ειναι ποιο Νοτια, αλλος εγω ειμαι ποιο Βορια κλπ. Την δικαιοτερη λυση ψαχνουμε Κυριοι, που να μπορει ομως και να υλοποιηθει.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε Παπακυριακού, Εάν είναι αυτός ο λόγος που σε οδήγησε να προσχωρήσεις στηρίζοντας δυναμικά τις υπερπαράλογες αλλά και εις βάρος όλων των μη αγροτικών, απαιτήσεις μιας ομάδας των αγροτικών φωτοβολταϊκών που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα πολιτικά ρουσφέτια που διέθετε….. μπράβο σου…!!!!!
      Ας μην αναφερθώ πάλι στην (γραπτώς δηλωμένη)υπερβατική επικοινωνία με το κεφάλι του Υφυπουργού. Για το κεφάλι του υφυπουργού όλοι φανταζόμαστε τι έχει μέσα. Για να επικοινωνεί με αυτό το κεφάλι, το άλλο κεφάλι του προεδρείου του ΠΣΑΦ, αν μη τι άλλο, λειτουργούν και τα δύο σε ίδια ή κοντινή συχνότητα. Νομίζω λοιπόν ότι είναι για γέλια το θέμα αυτό.
      Για το δικό σου νεανικό κεφάλι, που με το φόβο ‘της πιθανής θυσίας σου’, για κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, τρέχεις να στηρίξεις κενά κεφάλια, δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Επειδή είσαι πολύ νεότερός μου σου προτείνω να το δεις το θέμα αυτό λίγο πιο σοβαρά.
      Θα σου θυμίσω ότι η Ιστορία μας διδάσκει ότι: Ένα λιντσάρισμα αρχίζει πάντα από αυτούς που πρόσφεραν ένα βαθύ χειροκρότημα (σαν κι αυτό που εισέπραξες από τους συναδέλφους μας Αγρότες).
      Τίποτε άλλο…….

      Διαγραφή
  26. ΠΑΡΚΟ Β τριμήνου ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ 2010
    Κόστος 380,000
    κόστος μετά αναπτυξιακού 288.000 (μόνο 24% ??) από όσο ξέρω είναι 40%
    νέα FIT 0,405
    τζίρος 60750

    ΠΑΡΚΟ Β τριμηνο 2011 χωρίς αναπτυξιακό
    Κόστος 310.000
    νέα FIT 0,396
    τζίρος 59400

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με τα δικά μου "κουταβίσια μάτια" ένα από τα 2 πάρκα ευνοείται ή όχι;
    1.To πάρκο του 2010 θα χρειαστεί κεφάλαια 288.000.Αυτό του 2011 310.000.Εγώ γιατί πρέπει να βάλω από την τσέπη μου 22.000 παραπάνω;είμαι άσχημος; Να προσθέσω οτι έχω κλειδώσει τιμές 8/2010 και αφαιρόντας την αξία των tracker μου έχει στοιχίσει πάνω από 380.000 οπότε βάζω 92.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
    2.Το πρώτο πάρκο κάνει τζίρο 60750 κι εγώ 59400 =1350 διαφορά.Τρίχες θα μου πείτε.Αφαιρώ και τον φόρο και βάζω 34,5% = 891 ευρώ το χρόνο. Χ 25,5 χρόνια =22275 καθαρά παραπάνω κέρδη το πάρκο του 2010 έναντι αυτό του 2011.
    Προφανώς ή αυτός είναι πολύ ωραίος ή εδώ πολύ άσχημος

    Στην παραμετροποίση του ΣΠΕΦ ξεχάσατε μάλλον να προσέξετε οτι τα επιτόκια δανεισμού θα πρέπει να είναι στο 4%.Το θεωρεί κανείς σας εφικτό;Aν ναι να πάμε και στην δική μου τράπεζα (πειραιώς) να τους το ζητήσετε μήπως και σωθώ.
    Επίσης ζητάει παράταση της σύμβασης για 8.5 χρόνια.Μήπως και αυτό το θεωρείτε εφικτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προσωπικά το χωράφι το αγόρασα και δεν έχω κανένα πρόβλημα στο ενδεχόμενο παράτασης της σύμβασης και στα 50 χρόνια.Σε αυτόν που το νοικιάζει τι προτείνετε να κάνει;AN γνωρίζετε υπάρχει το πρόβλημα ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ..επίσης όταν λήξουν οι μισθώσεις με βάση το νέο νόμο ο ιδιοκτήτης μπορεί να τις σπάσει μέσα στην 3 ετια.
    Σε αυτούς λοιπόν ποιά πρόταση έχετε να κάνετε;
    Ο ΣΠΕΦ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ θεωρεί πως από το 2016 θα μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή της FIT προς τα πάνω.Θεωρείτε οτι με τα MW που σκοπεύουν να βάλουν στο σύστημα και μάλιστα με περίεργες τιμές (όπως αυτή που πήγε να περάσει πριν μερικούς μήνες) κάτι τέτοιο είναι εφικτό;
    Πιστεύετε δηλαδή οτι αυτό το κράτος που μας έφερε ως εδώ,που έβαλε την έκτακτη ισχυριζόμενο πως θα εξαλείψει το έλλειμα,με την φορολόγηση επί της έκτακτης και τη σκόπιμη στοχοποίηση που μας κάνουν θα έρθει το 2016 να μας πει πάρτε αύξηση;
    Όταν θα κάνετε μελέτες που αφορούν όλο το κόσμο και όχι μόνο εσάς,θα πρέπει να τους σκέπτεστε ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό κι εσύ συμπαρατάσσεσαι με την (γραπτώς δηλωμένη)υπερβατική επικοινωνία με το κεφάλι του Υφυπουργού. Εντάξει τότε...!!!!!! Άντε σε λίγο και με την δημοκρατική Χρυσή αυγή…!!!!

      Διαγραφή
  29. Θα συμπληρώσω το εξής.. για να διορθωθεί το πρόβλημα χρειάζεται το εξής βασικό συστατικό, βούληση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όπως εγώ, κατά την μελέτη του ΣΠΕΦ, θα βάλω τις εισπράξεις μου έτσι θα πρέπει να απαιτηθούν και οι άλλες παράμετροι που χρειάζονται αλλιώς εμείς θα βάλουμε τις υποτιθέμενες εισπράξεις μας και οι άλλοι θα συνεχίζουν να "τρώνε¨ στην υγειά του κοροΐδου!!
    Αποσπάσματα από την μελέτη του ΣΠΕΦ που πιστεύω ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν για να έχει αποτέλεσμα:

    6.3 Διασφάλιση προτεραιότητας πληρωμών

    Είναι προφανές ότι η διατήρηση των χρόνιων στρεβλώσεων στην ΟΤΣ εις βάρος των ΑΠΕ και του ειδικού λογαριασμού, αλλά και η αχαλίνωτη υπεραδειοδότηση και απουσία ρυθμιστικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από την Πολιτεία στα Φ/Β (και όχι μόνο) και δημιούργησαν από κοινού το πρόβλημα, διάβρωσαν βαρύτατα την εμπιστοσύνη των διοικουμένων παραγωγών στην ικανότητα του συστήματος να προβλέπει, ελέγχει, προλαμβάνει αλλά και να θεραπεύει εγκαίρως τα προβλήματα που το ίδιο το Κράτος δημιουργεί. Επιπλέον οι συχνές αναδρομικές, οριζόντιες χωρίς στοιχειώδη «επιστημοσύνη» και μη συναινετικές παρεμβάσεις στο οικονομικό πλαίσιο των εν λειτουργία Φ/Β (ν. 4093, ν. 4152), έχουν κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη.

    Συνεπώς πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός όπου οι επιλέγοντες το new deal θα διασφαλίζονται από παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και που εν πάση περιπτώσει τυχόν νέες «εκτροπές» ή στρεβλώσεις, εγγυημένα δεν θα τους επηρεάσουν και πολύ περισσότερο ξαναφέρουν σε τραπέζι ενός new deal 2. Εν ολίγοις οι εντασσόμενοι παραγωγοί στο new deal δεν μπορεί να πληρώνονται με την ίδια σειρά με τους υπολοίπους που δεν θέλησαν να ενταχθούν και μάλιστα να μοιράζονται μαζί τους, πόρους που αυτοί εξοικονόμησαν στον λογαριασμό ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ.

    Απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος αλλά και της βιωσιμότητας των παραγωγών είναι:
    • Η συμπερίληψη στο ίδιο σχέδιο νόμου του κουρέματος των επιτοκίων δανεισμού των τραπεζών στο 4% (τελικό επίπεδο επιτοκίου), μέσω ανακεφαλαιοποίησης του δανεισμού των παραγωγών (περίπου 3 δις) κατά 50% (δηλαδή 1,5 δις) από ευρωπαϊκά κονδύλια μηδενικού ή ΕΚΤ επιτοκίου. Τα κονδύλια αυτά
    αναμειγνυόμενα με τα υφιστάμενα ελληνικά σε αναλογία 50 – 50, μπορούν να επιτύχουν την σκοπούμενη μείωση.
    • Παράταση των συμβάσεων πώλησης των παραγωγών με ΛΑΓΗΕ/ΔΕΔΔΗΕ κατά την
    μεσοσταθμική περικοπή. Υπό συνθήκες μόνιμης περικοπής που επιδιώκει το
    ΥΠΕΚΑ, η αναλογούσα επέκταση φθάνει τα 8,5 χρόνια.
    • Διασφάλιση της προτεραιότητας πληρωμών όσων συμμετάσχουν στο new deal, αφού θα έχουν έτσι εισφέρει πόρους στο ταμείο που δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται με τους μη συμμετέχοντες.
    • Κατάργηση της υποχρέωσης των Φ/Β παραγωγών για διπλοασφάλιση στον ΟΑΕΕ.
    • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος υποκαταστήματος για τα Φ/Β, ειδικά τα μικρότερα.
    • Αυτονόητη πλήρης φορολογική απαλλαγή για την περικοπή, αφού θα μειώνει τον τζίρο.

    Δεν είμαι στην θέση να ξέρω αν υπάρχουν έγκυρες διαβεβαιώσεις ότι τα παραπάνω θα είναι εγγυημένα και διασφαλισμένα από τους υπευθύνους. Εάν δεν εξασφαλιστούν τα παραπάνω αυτή η εμπεριστατωμένη μελέτη δεν θα έχει το ζητούμενο αποτέλεσμα.
    Κατόπιν των γεγονότων που ήμουν παρόν τις τελευταίες μέρες συνεχίζω πλέον με περισσότερο ζήλο να πιστεύω ότι αν δεν υπάρξει αποδεδειγμένη έμπρακτη πολιτική βούληση .....και μελέτη από το M.I.T να καταθέσουμε όλοι μαζί δεν θα γίνει τίποτα!!
    Μου θυμίζει η κατάσταση μας την διαφήμιση της τηλεόρασης με τις μεταρρυθμίσεις στο καφενείο του χωριού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φιλο Σπυρο, αλλα οπως ξερεις παρα πολυ καλα, η χειροτερη λυση, ειναι η καμμια λυση !!!! εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω !!!

      Διαγραφή
    2. Άντε Σπυράκο μου κι εσύ σαν νέος καβάλα στο άλογο…. Πρόσεχε μην σε ρίξει κάτω και τότε δεν θα μπορεί να γίνει τίποτε

      Διαγραφή
  30. Κυριε Παπακυριακου, μη χανομαστε στις υποπεριπτωσης, εδω εχουμε καταφορες αδικιες !!! επαναλαμβανω, για να καλυψω την παραγωγη ενος σταθερου παρκου της Πελοποννησου, εδωσα 140.000 ευρω σε tracker, τι θα πω τωρα, ξερεις εγω εδωσα περισσοτερα , αποζημιωσε με !!!! μα θα μου πει, και γω δινω 500 χιλιομετρα βενζινη, για να το επισκεφτω !!!! Γι΄αυτο σας λεω, ας μεινουμε σε υλοποιησιμες λυσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βλέπω τέσσερα άτομα (εκτος ισως του παπακυριακού) να γράφουν επαναλαμβανόμενα σχόλια όχι για να στηρίξουν τα συμφέροντα των παραγωγών, αλλά για να αιτιολογήσουν το φημολογούμενο new deal, να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά του υπουργείου και των συλλογων κυριως του ΣΠΕΦ, ο οποίος απο μονος του προτεινε περικοπές στις ταριφες.
    Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η περικοπή στις ταριφες αφορά ολους μας και κανεις δε θα ωφεληθεί από μια τετοια εξέλιξη.
    Επίσης δημιουργεί ενα τετελεσμένο ωστε ο καθε υφυπουργός να μπορεί όποτε αυτός αποφασίσει ή του υποδείξουν, να αλλαζει τις ταρίφες.
    Ακομη χειρότερο θα ειναι αν το new deal εφαρμοστει κατα περιπτρωση. Τοτε θα εχει ανοιξει ο ασκός του Αιόλου για κατακερματισμό των παραγωγών οπου καποιοι θα εξοντωθούν εξαναγκαζόμενοι να πουλησουν (ή και να χαρίσουν ) τα πάρκα τους.

    Δεν μπορω να καταλάβω, ποση πώρωση υπάρχει σε κάποιους παραγωγους και γιατί. Ίσως απο φόβο ; Τους έχουν πιέσει οι Τράπεζες ;;; Τι συμβαίνει στο μυαλό τους δεν καταλαβαίνω. Θέλουν να παρουσιαστούν πιο εξυπνοι ; πιο ενημερωμένοι ; πιο διορατικοί ; πιο ‘επιχειρηματίες’ ; πιο μορφωμένοι ;

    Παραγωγοί να προσπαθούν να δειξουν καποιους αλλους παραγωγους ως την αιτία της κακοδαιμονίας του κλαδου.
    Παραγωγοι ετοιμοι να καταδικάσουν καθε αλλον παραγωγό αρκει η δικη τους επένδυση να κουρευτεί λιγότερο.
    Αυτα δειχνουν βλακεια το λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες αγαπητέ κύριε συνάδελφε k papadopoule….!!!!! Υπάρχουν λέξεις στα Ελληνικά που τα εξηγούν όλα…. ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή ΑΝ Σ’ ΑΡΕΣΕΙ. Διάλεξε από σήμερα ποια σε αντιπροσωπεύει για να μην πέσεις από τα σύννεφα…… αύριο..!!!! Δεν υπάρχει κανένα ίχνος συναισθηματισμού στις επερχόμενες αποφάσεις αγαπητέ συνάδελφε.... και τα δικαστήρια απέχουν…… .προετοιμάσου…

      Διαγραφή
  32. Με συγχωρείτε κύριε Αία αλλά δεν είναι υποπερίπτωση ούτε το πρόβλημα της χρησικτησίας.ούτε η παράτση 8,5 ετών στη σύμβαση μας,ούτε το τελικό επιτόκιο 4%.Και αυτά τα λέει κάποιος που επίσης tracker έβαλε,το πάρκο του έχει στοιχίσει πάνω από 530.000 και έχει και το πρόβλημα της απόστασης 500 χλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικα, δεν εννοω αυτα Γιαννη υποπεριπτωσεις !!!! αυτα ειναι περιπτωσαρες.

      Διαγραφή
  33. Συνάδελφοι ούτε η μελέτη του ΣΠΕΦ ούτε κανενός άλλου δεν είναι λύση από την στιγμή που δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα που στηρίζονται, αρα συζητάμε τόση ώρα για μια "ΜΗ ΛΥΣΗ".
    Επειδή το ΥΠΕΚΑ τόσο καιρό κάνει το "παγωνι" και εμείς οι υπόλοιποι σφαζόμαστε στα ποσοστά του κουρέματος και του IRR καιρός είναι να μάθουμε αν είναι διατεθειμένοι όλοι να προσφέρουν το μερίδιο τους και τελευταίοι οι επενδυτές που στην τελική έχουν και την μικρότερη ευθύνη.
    Προσωπικά είμαι εξαγριωμένος με την παρούσα κατάσταση στον τομέα των ΑΠΕ, δεν γίνεται κάθε μήνα να περνάω το μαρτύριο της σταγόνας για να πάρω τα "κουρεμένα" χρήματά μου, δεν γίνεται κάθε μήνα να "στραγγίζω" την οικογένειά μου για να έχω φορολογική ενημερότητα μπας και πληρωθώ, αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει άμεσα!!! Αν κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν πρόβλημα και δέχονται αβασάνιστα την παρούσα κατάσταση τότε θα τους έλεγα να μην ασχολούνται με το blog και να πάνε για λαγάνα και ουζάκι μέρα που είναι. Γιατί χαλάτε την ζαχαρένια σας από την στιγμή που όλα βαίνουν καλώς και απροβλημάτιστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το εκανα copy paste για τον κ. k. papadopoylos
    ¨Ξανα λοιπον, φιλοι μου τι δεν καταλαβαινετε !! στην Ελλαδα μου, δεν ηθελα καμια μειωση σε καμια ταριφα, ουτε μειωσεις σε μισθους και συνταξεις, ουτε εναμιση εκκατομυριο ανεργους, ουτε απολυσεις στο Δημοσιο, ουτε πτωση του βασικου μισθου, ουτε αυξηση των αυτοκτονιων, ουτε υποχωρηση των εργατικων κεκτημενων, ουτε αρση των συλλογικων συμβασεων !!! δεν ηθελα τιποτε απ΄όλα αυτά, ΑΛΛΑ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ !! και μας τα τριψαν όλα στην μουρη, γιατι !!! γιατι βγηκαμε και ζηταμε δανεικα !! επιτελους, δεν μπορει να πληρωσει αυτό το κρατος υπεραποδοσεις !! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ. Αν οι φουρνοι πουλουσαν ψωμι με 35 irr, θα κοστιζε το καρβελι τεσσερα ευρω !!!!! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ !!!! ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιας είδες το σχολιο του EnergyParibus3 Μαρτίου 2014 - 12:35 μ.μ. στο (7).
      Δεν ξερω τι ισχυει αλλα γραφες σα να μην εχεις παρκο.

      Διαγραφή
  35. Κυριε Κυρου δεν αντιλαμβανομαι το σχολιο σας επι προσωπικου και δεν καταλαβαινω και την χρησιμοτητα του στην συζητηση μας.
    Μαλλον φταιει το νεαρο της ηλικιας μου που δεν καταλαβαινω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με νοήμονες εκτελεστές των νόμων και ζητάς «έγκυρες διαβεβαιώσεις ότι τα παραπάνω θα είναι εγγυημένα και διασφαλισμένα από τους υπευθύνους.» ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ…?????? Μέχρι να δικαιωθείς….. θα το υποστείς κι εσύ όπως όλοι μας…….
      Πιο χαλαρά λοιπόν η νεανική φλόγα …….

      Διαγραφή
  36. Καλή Σαρακοστή συνάδελφοι και καλά μυαλά οι νεότεροι… γιατί πρόκειται περί μακράς Σαρακοστής. Και μακριά από «υπερβατικές επικοινωνίες με κενά κεφάλια» Θα σας πρότεινα να προσέχετε (οικονομικά) τις οικογένειες σας πρώτα, μετά τον Στουρνάρα, μετά τον ΟΑΕΕΕ, μετά τις Τράπεζες και μετά τα άλλα. Σε κανένα από τα ανύπαρκτα δικαστήρια μας δεν θα σας καταδικάσουν επειδή δώσατε προτεραιότητα στα οικονομικά της οικογενείας σας. Κι αν το κάνουν τότε πιστεύω ότι όλοι μας θα είμαστε εκεί….. κι όταν λέω όλοι μας … το εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Κύρου δεν ξέρω την ηλικία σας, απλά την μαντεύω πρέπει να ΄στε στα κοντά στα δεύτερα -ήντα για να συμβουλεύετε τους νέους για καλά μυαλά κλπ αρλουμπολογίες.
      Αν εννοείται τα δικά σας μυαλά "καλά μυαλά" εύχομαι στους νέους "κακά μυαλά". Η γενιά σας και τα μυαλά σας μας οδήγησαν εδώ και "εκπαίδευσαν" τους νέους έτσι όπως τους εκπαίδευσαν. Και συνεχίζετε και τους κουνάτε το δάχτυλο και τους "συμβουλεύετε". ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ για να μην το πω αλλιώς.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. κι άλλο πολυτεχνείο ? μας κόστισε περισσότερο κι από τους ολυμπιακούς αγώνες και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Πιστεύω ότι με την Νεανική φλόγα που σας διακατέχει, θα τα κάψετε και τα δύο κι έχετε και νέες γυναίκες που ίσως τις ψάχνετε στα σπίτια των μεταναστών… εκτός κι αν το κέρατο ταιριάζει στο προφίλ σας.
      Για τους αγώνες της γενιάς μου δεν πρόλαβα να σου πω ότι εξαπατηθήκαμε (όπως πρόκειται να εξαπατηθούμε και τώρα με την φλόγα σας) πιστεύοντας ότι το πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα.
      By the way αν το βρείτε κρατήστε το για θυμάστε την κουβέντα μας. Τα δικά σας να προσέξετε τωρα που σας είναι χρήσιμα, γιατί όταν φτάσετε στην ηλικία μου δεν θα σας χρειάζονται και τόσο πολύ.

      Διαγραφή
    6. Δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω ξανά γιατί αυτό που κατάλαβα εδώ είναι ότι διάφοροι απλά το παίζουν δάσκαλοι και προφεσόροι έχοντας ήδη κάτσει στον άξονα τον ψ. Άσε που προσπαθείτε εδώ να αποδείξετε τι? Ότι οι κολητοί σας στο υπεκα κι αλλού θα έχουν δίκιο? Συνήθως ο επαναστάτης που το έπαιξε για παιχνιδάκι επαναστάτης στα νιάτα του γίνεται ο χειρότερος χαφιές του συστήματος όπως έχει φανεί από την ιστορία που παρά την ηλικία σας και τον ελεύθερό σας χρόνο δεν διαβάζετε.
      Απλά απαντάω στον "κύριο" κύρου γιατί μιλάει για σπίτια και γυναίκες άλλων. Προφανώς για τα σπίτια των μεταναστών έχει προσωπική πείρα ίσως και οικογενειακή, ποιός ξέρει.
      By the way δεν υπάρχει κίνδυνος για τα δικά μας @ρχίδι@ "κύριε" κύρου. Για τέτοιες δουλειές όπως οι επενδύσεις χρησιμοποιούμε το μυαλό μας καλύτερα. Δοκιμάστε το κι εσείς που και που και οι συνομήλικοί σας που παραδίδουν αυτό που φεύγει. Άντε και περαστικά και συγνώμη που σας στεναχώρησα στην ηλικία σας.

      Διαγραφή
    7. Αν δεν ξέρεις σε ποιο λιμάνι θέλεις να πας, ούτε ο ούριος άνεμος θα σε βοηθήσει να φτάσεις… με πιο απλά λόγια……. Ζαβαρακατρανέμια… είναι όλα στο μυαλό σου αγαπητέ γιώργο μ…..
      Εκεί που είσαι ήμουνα.. ..κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις … θα λείπω όμως και δεν θα έχω την χαρά να σε υποδεχτώ επαναστατοχαφιεδάκο. άντε γεια….

      Διαγραφή
  37. Πιστεύει κάποιος οτι αν γινει κούρεμα, σε οποία μορφή και αν γίνει, θα αυξηθούν τα διαθέσιμα του ΛΑΓΗΕ για να μας πληρώνει περισσότερα χρήματα ή έστω τα χρήματα που μας χρωστά ;
    Σιγουρα οχι.
    Αν η οικονομική κατασταση των παραγωγων ειναι σημερα ασχημη, ακόμα χειρότερη θα είναι μετά το new deal, καθως τα χρηματα θα ειναι τα ιδια ενω συνεχώς μπαινουν νεες μονάδες ΑΠΕ.
    Οτι εχει να δωσει ο ΛΑΓΗΕ το δινει και με new deal δεν προβλεπεται αυξήση των εισροών του λογαριασμού ΑΠΕ.
    Ο μονος τροπος για να αυξηθουν τα χρηματα που θα εισπρατουμε και για να μηδενίσει καποια στιγμή η υπερημερία ειναι να αυξηθει το ΕΤΜΕΑΡ.
    Αυτο οπως ολοι γνωρίζουμε εχει αποφασιστεί από την ΡΑΕ, το ΥΠΕΚΑ ζήτησε παραταση εφαρμογής μεχρι τελος Φλεβαρη. Τωρα εχουμε Μαρτιο, οποτε αφου δεν εχει γινει κατι αλλο ενδιάμεσα και η ΡΑΕ δεν εδωσε νεα παράταση, αυτό που πρεπει να ζητουμε ειναι να εκδοθεί η αποφαση για την αναπροσαρμογή το ΕΤΜΕΑΡ.
    Αυτό ειναι που θα λυσει το προβλημα και των πληρωμων και των καθυστερουμενων.

    Την αμεση εξαρτηση των πληρωμών μας με την αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ, δεν χρειαζεται μεγαλη φαντασία για το καταλάβεις, και η εξηγηση που δινω ειναι οτι καποιοι στερούνται.
    Τελος η αναγκη αναπροσαρμογής του ΕΤΕΜΑΡ δεν ειναι για να εξυπηρετηθούμε εμείς την παρούσα συγκυρία, αλλα μια διαδικασία που θα εφαρμόζεται συνεχώς ανα εξάμηνο, ωστε να μην καταρευεσει το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λοιπον Κυριοι, επειδη λεμε - λεμε - λεμε !!! εξορθολογισμος στις ταριφες, ωστε να χρεωνεται λιγοτερα ο ειδικος λογαριασμος, αφου πτωχευσαμε !!! μη το ξεχνατε!! παραγουμε πρωτογενες ελλειμα, και λελογισμενη αναλογη αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ, ωστε να μην μας παρουν με τις πετρες !!! Τωρα, αν πρεπει να παραχωρησουμε τιμολογια και ποσα, εδω ειμαστε να το εξετασουμε, παντα ομως με την προοπτικη και στα πλαισια μιας συνολικης, διαπαντος λυσης του προβληματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανα, ακου φιλε μου δυο σεναρια 1) αν το κοστος παρεμεινε στα 550.000 ευρω, σταθερο. 100 αρι, οπως πληρωσα εγω, θα εμπαινε στο συστημα το 100 % των σημερινων επενδυτων !!!, οχι βεβαια !!! θα εμπαινε το 25% , και ρωτω, θα εβγαιναν οι πληρωμες με το παρον ΕΤΜΕΑΡ ; ΝΑΙ ΑΙ ΑΙ. 2) αν εμπαινε το 100% των σημερινων επενδυτων, με αναπροσαρμοσμενες ταριφες πχ και αναλογικα, 120.000 ευρω , 0,09, θα εβγαινε το συστημα; ΝΑ ΑΙ ΑΙ.Γιατι λοιπον δεν βγαινει !!!! Η απαντηση αφορα στην στοιχειωδη λογικη !!!! Ετσι φιλε μου συνδεεται το κοστος με την ταριφα και την βιωσιμοτητα του κλαδου, ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ !!!

      Διαγραφή
    2. Και για να γινω σαφεστερος, αν φιλοι μου, μπηκαν στο συστημα 10.000 με αποκλιση 0,30 λεπτα οπως ο φιλος Ads Pap, που πηρε 0,39 ενω αναλογικα με τους παλιους, επρεπε να παρει 0,09, το κοστος κατ΄ετος ειναι 495,000,000 ευρω !!! Και μιλαμε για πρωτογενες ελλειμα !!!! Ψαχνουμε ακομα τους λογους !!! Το ειπε καθαρα ο ανθρωποε, περιμενα να πεσει το κοστος, ΑΛΛΑ Η ΤΑΡΙΦΑ ΣΤΟ ΘΕΟ, και επενδυσα, που φταιω !!!!!!!!!!!! Κ. . . οκρατος !!!!!!

      Διαγραφή
  40. Φιλε και συναδελφε αια δηλαδη τοσα χρονια εσυ το ρευμα που πουλαγες και πληρωνωσουν κανονικα, τα εβγαζε τα λεφτα του????απλα ρωταω τα 0,50 που αγοραζε το κρατος με το 0 ,10 που πουλαγε δεν υπηρχε κοστος=ελειμα????
    Μπορει να ηταν μικρο και να μπορουσαν να το καλύψουν μερχι ενος σημείου αλλα μην ζητατε να μειωθουν μονο σε εκεινους που εφτιαξαν φθηνοτερα για τον οποιοδηποτε λογο.....Σε ενα χορο οταν καποιος ειναι πρωτοπόρος εχει σιγουρα καποια οφειλη αλλα η επόμενη γενια σιγουρα κινειται με μεγαλύτερη ασφαλεια...στην τελικη το ιδιο προιον πουλαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον οποιοδηποτε λογο...!!!!!!! φυσικα αμα δεν πτωχευε η αγορα μας, δεν θα μιλουσαμε τωρα!!! επρεπε φιλε μου να πληρωνεσαι 0,09 και πληρωνεσαι 0,39 !!!! απο το ιδιο ταμειο !!! τα γραπτα μου σου απαντουν φιλε μου, αν θελεις, απαντησε σ΄αυτα που ηδη εθεσα. Εκτος αν ενναοεις πως εδωσα 550.000 ευρω και πρεπει να πληρωσω και κατι ακομα !!!! μαλλον, ακομη και στην σκεψη, πρεπει να ντρεπεσαι να μου το πεις !!!!! Σου θυμιζω πως απο το 2008, εχω 9 χρονια αποσβεση !!!!

      Διαγραφή
  41. εχω παρκο με δανειο 200000 πειραιως 11% επιτοκιο συνδεδεμενο γεναρη 13. ηδη με 30% εισφορα μπαινω μεσα... μπορειτε να μου πειτε ενα λογο να δεχτω την παραμετροποιηση που προτεινετε οι οποια θα φτασει την περικοπη στο 40% και θα μου το παρει η τραπεζα με οτι αλλο επακολουθει; εσεις στη θεση μου θα γινοσασταν αλτρουιστες για το κοινο καλο και το δημοσιο συμφερον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ. πήρατε όλη την αξία του πάρκου σας (αν είναι 100σταρι) σε δάνειο…??????? Ίδια κεφάλαια μηδέν ή σχεδόν μηδέν. Δεν έχετε παρά να μην δεχτείτε τίποτα …..στη θέση σας θα παρέδιδα τα κλειδιά στην Τράπεζα σήμερα κιόλας.…. Έτσι απλά και Ρεαλιστικά……

      Διαγραφή
  42. φυσικα και αυτο θα κανω αν δε βγαινει... για την ωρα πληρωνω με παρακρατηση τις οφειλες αλλα ως ποτε... ομως εχω δωσει 15.000 ορους συνδεσης... και στην υποθηκη ειναι και το χωραφι... επισης στην ιδια κατασταση ξερω και αλλους... πιστευω πως ειμαστε δεκαδες ισως και εκαντονταδες στην ιδια κατασταση... γιατι να χασω αυτα που εδωσα αφου εκανα μια συμφωνια με το κρατος να με πληρωνει με μια τιμη που το καθιστουσε βιωσιμο... εκτιμω που παραδεχεστε πως ειναι λογικο να ειμαι κατα της παραμετροποιησης... πιστευετε ομως πως συμφερει την τραπεζα να κοκκινησει το δανειο μου μαζι με αρκετα αλλα και να παρει μια στοιβα πανελα εχοντας δωσει 200.000;; δεν το νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. λοιπόν οι παλιοί έχουν δίκιο. Το κούρεμα πρέπει να γίνει ανάλογα με το κόστος του πάρκου, αφού αφαιρεθούν βέβαια τα χρήματα που έχουν πάρει μέχρι τώρα από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συμφωνω απολυτα με την προταση του γιωργος μ, και οι νεοι φυσικα να επιστρεψουν στους παλιους, οσα χρηματα θα εισπραξουν, αναλογικα παντα, κατα την διαρκεια που θα εχει ληξη η συμβαση των παλιων, και αυτοι ως νεοι θα συνεχισουν να πληρωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ναι βέβαια έλα σε 18 χρόνια να στα δώσω. Σοβαρότης μηδέν.
    Αν θέλεις όλα αυτά που λες με τα irr και τα λοιπά σε κανονικό σοβιετικό καθεστώς θα ξεκινήσουμε όλοι από το μηδέν και τα irr μας θα γίνουν ίσια μέχρι δεκαδικό. Πόσα σου κόστισε του παλιού μείον αυτά που έχει εισπράξει, πόσα κόστισε του νέου μείον αυτά που έχει εισπράξει έτσι ώστε στο τέλος της εικοσαετίας να έχουμε το ίδιο κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου βαζεις ιδεες, για ξανασκεψου το !!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτο ακριβως που ζητας ειναι το irr φιλε μου !!!! αυτο εν ολιγοις, αποδιδει.

      Διαγραφή
    3. για βάλε και στο πιο κάτω σου παράδειγμα και τον αναπτυξιακό ..... παλιέ το ξόφλησες το πάρκο κι έχεις βγάλει και κέρδος

      Διαγραφή
  46. Σοβαρα τωρα, με αφορμη την προταση του γιωργου μ, όχι τιποτε, αλλα για καταλαβετε ποσο τραγικα αδικο και αντιεπενδυτικο, είναι το περιβαλλον μας,
    Ξεκιναμε, παραδοχες: Κανενας αναπτυξιακος, όλα ιδια κεφαλαια, 100 Kw, σταθερο, παραγωγη 145.000 Kw/h . Το πρωτο, συνδεση 9/08, κοστος κατασκυης 550.000 ευρω ταριφα 0.45, εισπραξεις και των δυο μεχρι και 31/12/13,
    Στο πρωτο, το 2008, αναλογικα 20.000 ευρω, το 2009, 65000, το 2010, 65000, το 11, 65000, το 12, 65000, το 13, 65000. Συνολο, 345.000 ευρω, μενει λοιπον υπολοιπο το ποσο των 205.000 ευρω.
    Παμε τωρα στο άλλο, συνδεση 1/1/13 , κοστος 120.000 ευρω, ταριφα 0.39, εισεπραξε, 2013, 56.000 ευρω, υπολοιπο το πσο των 64.000 ευρω !!!!!!!
    Τι άλλο μπορει να πει καποιος για να καταλαβετε, το αδιανοητο του κλαδου !!!!
    Και μαλιστα ο παλιος εχει εισπραξει 5 χρονια, αρα του μενουν 15, και ο νεος εχει να εισπραξει ακομα 19 χρονια !!!!!!!!!. Και ψαχνουμε γιατι μπαινει μεσα ο ειδικος λογαριασμος !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AJAX πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει πάρκο που στοίχισε 120000 ? Ποιός το έφτιαξε να τον γνωρίσω κι εγώ? Που το έφτιαξε ? Προφανώς ακριβώς κάτω από το μετασχηματιστή της ΔΕΗ που και πάλι κάτι θα του έπαιρνε για κολώνες, μετρητές κλπ.
      Αυτό το κόλλημα και η στεναχώρια που τραβάτε, επειδή κάποιος είτε από τύχη , είτε εκμεταλευόμενος τις αδυναμίες του συστήματος θα βγάλει περισσότερα από σας χρίζει ψυχανάλυσης. Άδικο από ποιά πλευρά είναι το περιβάλλον μας. Μάλλον επειδή είστε από τους όχι πολύ κερδισμένους. Αντιεπενδυτικό πάλι γιατί? Για επενδυτές σιγουράκια με σφυροδρέπανο. Σε ποιά καπιταλιστική χώρα έχετε δει "επενδυτές" να κλαίνε επειδή ο άλλος βγάζει περισσότερα από αυτούς έστω και λόγω τύχης. Με τέτοιους "επενδυτές" φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και παράγουμε ........

      Διαγραφή
    2. αφου ο λαγηε δινει στις απε 1 δις το χρονο και ολοι, παλιοι και νεοι, λενε πως δεν ειναι βιωσιμοι, και μετα το new deal θα συνεχισει να δινει 1 δις το χρονο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ 1 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ, ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ), μπορειτε να μου εξηγησετε με απλα λογια πως αυτο θα αλλαξει;

      Διαγραφή
  47. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ. Στο κανω Copy paste,
    Ξανα, ακου φιλε μου δυο σεναρια 1) αν το κοστος παρεμεινε στα 550.000 ευρω, σταθερο. 100 αρι, οπως πληρωσα εγω, θα εμπαινε στο συστημα το 100 % των σημερινων επενδυτων !!!, οχι βεβαια !!! θα εμπαινε το 25% , και ρωτω, θα εβγαιναν οι πληρωμες με το παρον ΕΤΜΕΑΡ ; ΝΑΙ ΑΙ ΑΙ. 2) αν εμπαινε το 100% των σημερινων επενδυτων, με αναπροσαρμοσμενες ταριφες πχ και αναλογικα, 120.000 ευρω , 0,09, θα εβγαινε το συστημα; ΝΑ ΑΙ ΑΙ.Γιατι λοιπον δεν βγαινει !!!! Η απαντηση αφορα στην στοιχειωδη λογικη !!!! Ετσι φιλε μου συνδεεται το κοστος με την ταριφα και την βιωσιμοτητα του κλαδου, ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δηλαδή οι νέοι έμπαιναν με 9 cents όλα θα ήταν καλά. Σε ποιά χώρα? Πόσα GW κολλητών και φίλων θα σου έβαζαν ακόμα μέχρι να σε βγάλουν πάλι εκτός? Οι νέοι φταίνε βέβαια για σένα κι όχι το κράτος. Η λύση είναι να κουρέψει ταρίφες ανάλογα με το τι σε βολεύει. Και μη μου πεις πάλι για δίκαια και τέτοια. Μιλάμε για επενδύσεις κι όχι για τον ονειρικό κόσμο του καλού χριστούλη. Αν δεν υπήρχαν οι νέοι θα υπήρχαν άλλοι. Θα υπήρχαν fast track, fast fuck, γερμανοί, κινέζοι κλπ. Όσο εσύ ζεις στην πλάνη σου και βρίζεις τους άσπλαχνους νέους,τα αφεντικά των μάκηδων θα βρουν άλλο τρόπο να σου φάνε το πάρκο.
      Υ.Γ. περιμένω τα στοιχεία αυτού που έφτιαξε πάρκο με 120000 για τον γνωρίσω κι εγώ.

      Διαγραφή
    2. Ας μπαιναν φιλε γιωργο, οσοι θελαν με 0,09, αρκει βεβαια να τηρουσαν το 20 % μεχρι το 2020, αλλα δυστυχως μεχρι και αυτο κατελυθη !!! Για τα 120.000 σου απαντησα.

      Διαγραφή
  48. Εγω προτείνω χαρισμα 2 τιμολογίων για καθε χρονο λειτουργιας με ανταλαγμα 1 χρονο παραταση για καθε χρονια λειτουργειας..μηδενιζει λογιστικα το ελειμα...
    Παράλληλα οριζοντια μειωση 15% σε ολα τα εργα που πληρώνονται απο τον λογαριασμο του ΕΤΜΕΑΡ....
    αρα τα λεφτα φτανουν για ολους!!!!
    .εσυ παλιε που το πληρωσες χρυσο το παρκο σου, πηρες λιγα φραγκακια αρα κατι απόσβεση εκανες, μπορεις να χαρίσεις κατι παραπανω που θα το παρεις βεβαια και με το παραπανω αργοτερα !!!!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη φιλε μου με λιγα λογια μου λες να πληρωσω για 100 Kw συνολικα 550.000 κατασκευη συν 50.000 ευρω τα δυο τιμολογια το χρονο συν κουρεμα 15% δηλ 146.250 σε 15 χρονια !!! συνολο 746.000 ευρω !!!!!!!
      Μετα μη λετε πως καποιοι αποφασισαν για εσας χωρις εσας. Ακουτε τι προτεινετε !!!!!!

      Διαγραφή
  49. Συνάδελφοι αφού το βασικό δεδομένο είναι ότι πτωχεύσαμε τότε γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν να ζητάνε "κερατιάτικα" δεν ξέρουν ότι πτωχεύσαμε, το Υπ. Οικονομικών γιατί ζητάει φορολογία και προκαταβολή φόρου για λεφτά που δεν θα πάρω ποτέ αφού πτωχεύσαμε, ο ΟΑΕΕ γιατί πρέπει να πληρώνεται από την στιγμή που η επιχειρηματική δραστηριότητα των φωτοβολταϊκών είναι "πτωχευμένη"......κ.τλ.
    Δεν καταλαβαίνω (πάλι το νεαρό της ηλικίας) μόνο οι παραγωγοί θα υποστούν τις συνέπειες της πτώχευσης όλοι οι άλλοι ζούνε σε άλλη χώρα???
    Μάλλον στην Ελλάδα "βρέχει" μόνο πάνω από τα φωτοβόλταϊκά όλοι οι άλλοι έχουν "ηλιοφάνεια" (σιγά-σιγά μεγαλώνω και καταλαβαίνω) ???
    Οι άλλοι παραγωγοί συμβατικών μονάδων γιατί πληρώνονται αφού ο ΛΑΓΗΕ πτώχευσε, δεν γνωρίζω εταιρία που πτωχεύει κατά ένα τρίτο, ο ένας λογαριασμός (ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ - ΣΗΘΥΑ) πτώχευσε ενώ οι άλλοι δύο λογαριασμοί του όπως ορίζει ο ν.4001 (Λογαριασμός ΗΕΠ, Διοικητικός Λογαριασμός) είναι μια χαρά!! Το Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα που πληρώνεται από ΔΕΔΔΗΕ πληρώνεται με υπερημερία 2μηνών όπως κατέθεσε στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ(αυτοί δεν πτωχεύουν) η ΔΕΗ πληρώνει κανονικά τις στέγες όπως κατέθεσε στέλεχος της (ούτε αυτοί πτωχεύουν)...ΕΛΕΟΣ!!,



    Κύριε Κύρου από την στιγμή που συμφωνούμε ότι οι "υπεύθυνοι" δεν "είναι νοήμονες εκτελεστές των νόμων" δεν θα κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι υπάρχει λύση και πρέπει να συνταχθώ με αυτήν απλά για να λέω ότι διαπραγματεύτηκα και ότι με την ουσιώδη παρέμβασή μου γλυτώσαμε τα χειρότερα!! Παραδεχόμαστε όλοι εδώ μέσα ότι στο σχέδιο που καταρτίζεται δεν υπάρχει εθελοντικό κομμάτι!! Οπότε υπάρχει δεδομένη μονομερής αλλαγή των συμβάσεων κατά τα γραφόμενα λόγω πτωχεύσεως του ΛΑΓΗΕ Α.Ε (100% μέτοχος το κράτος), εταιρία που λειτουργεί με το ιδιωτικό δίκαιο αλλά ασκεί διοικητικές εξουσίες του στενού δημοσίου τομέα και ζητάει και φορολογικές ενημερότητες!!
    Κατάλαβα πολύ καλά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά «μονόφθαλμη» και «κλείνει» και το μάτι εκεί που πρέπει!!
    Να το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι πεις φίλτατε Σπύρο….!!!!!! Μόνο που δεν είδαμε ακόμη την λύση που θα προτείνουν οι ανεγκέφαλοι, πλακωνόμαστε προκαταβολικά και το ΕΤΜΕΑΡ τρέχει από πρώτη Μαρτίου όπως έχει αποφασιστεί. Κι εσύ έχεις πείρα σε δικαστική διεκδίκηση. Θέατρο του παραλόγου.

      Διαγραφή
    2. Τελικα ξερει κανενας τη εχει γινει με το ΕΤΜΕΑΡ;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Κύρου είστε σίγουρος για αυτό που λέτε, διότι μέλος του ΔΣ του ΣΠΕΦ με ενημέρωσε σήμερα ότι η ΡΑΕ έδωσε παράταση για έναν ακόμα μήνα. Τι ισχύει τελικά? Και αν υπάρχει τέτοια ανακοίνωνηση του ΣΠΕΦ βγάλτε την στο φως να την δούμε και εμείς που μας έχει φάει η αγωνία!!!

      Διαγραφή
    4. Άκουσα κι εγώ για παράταση ενός μήνα......τελικά...!!! δεν το είδαμε όμως γραπτό ακόμη.... Δεν μπορούσε να είναι και χειρότερο σενάριο, απ' αυτό που συμβαίνει. Ούτε ΕΤΜΕΑΡ ούτε new deal. Δηλ. μια από τα ίδια και διαιώνιση της καθυστέρησης στις πληρωμές μας.

      Διαγραφή
    5. alex, αν εχεις ενημερωση απο μελος του ΔΣ, μαλλον ισχυει, καθως γνωριζει απο πρωτο χερι.
      Δεν αρκει ομως μια ανακοινωση, χρειαζεται και αποφαση της ολομελειας του ΔΣ της ΡΑΕ, αντιστοιχη με αυτή που εβγαλε τελος Δεκεμβρη.
      Αυτο που σιγουρα υπαρχει ειναι το αιτημα του ΥΠΕΚΑ για παραταση.
      Πλεον οι ενεργειες τους ΥΠΕΚΑ ΡΑΕ ΛΑΓΗΕ εξηγούντε μονο μεταφυσικά, βγαζουν ανακοινωσεις μετα βγαζουν αλλες που αναιρουν τις πρωτες κοκ, δεν υπαρχει λογική εχει χαθει.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση

      Διαγραφή
  50. Κύριε Κύρου ξέρετε τον δεδομένο σεβασμό που σας έχω.
    Το μόνο που "μας έχουν διαρρεύσει" για το υποτιθέμενο new deal είναι το κούρεμα των τιμών με παραμετροποίηση και επιμήκυνση των νέων συμβάσεων τίποτα άλλο.
    H ανάγκη για new deal (μέσο διαρροών) είναι η πτώχευση του ΛΑΓΗΕ λόγω μη εισροής των νομοθετημένων πόρων στον λογαριασμό ΑΠΕ-ΣΗΘΥΑ με αποτέλεσμα την αδυναμία να καλύψει τις υποχρεώσεις του (η οποία δεν έχει δηλωθεί όπως ορίζει η σύμβαση άρθρο 15) .
    Όταν θα το βγάλουν για διαβούλευση από όσο γνωρίζουμε θα έχει οριστικοποιηθεί η βάση αυτού και θα συζητάμε για λεπτομέρειες ουσιώδης μεν αλλά δευτερεύουσες δε επίσης οι βασικές αρχές δεν θα αλλάξουν και το ξέρουμε όλοι αυτό.
    Τόσο καιρό "κατηγορούμαστε" ότι δεν προβλέψαμε το αδιέξοδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα και τώρα που το βλέπουμε πάλι μας "κατηγορούν" ??
    Η πλήρης ανομία πρέπει να σταματήσει, αυτό ζητάω ως πολίτης αυτής της χώρας, έμαθα πολύ καλά ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο αλλά χωρίς αυτή την προϋπόθεση δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί τίποτα σε αυτή τη χώρα!!
    Όλοι ξέρουμε ότι θα κουρέψουν τα λεφτά μας και με το πλεόνασμα θα πληρώνονται οι νέες άδειες στις ΑΠΕ που δεν έχουν φτάσει τους στόχους αν αυτό δεν είναι ειρωνεία τότε τι είναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όπλα προτείνεις για την καταπολέμηση της πλήρους ανομίας τους, που πολύ σωστά περιγράφεις...??????

      Διαγραφή
  51. Την προηγουμενη Δευτερα συμφωνα με οσα γραφονται σε διαφορα site, η ηγεσια του ΥΠΕΚΑ εφαγε ταπα απο την τροικα για την ‘διακοψιμοτητα’ , μια εφευρεση του πολυαγαπημένου μας υπουργειου για να ελαφρυνθούν οι αξιότιμες βιομηχανιες μας απο το ενεργειακό κόστος.
    Κατα πασα πιθανότητα εφαγε ταπα και για το new deal, καθως ηταν και αυτό ενα θεμα προς εγκριση από την τρόικα.

    Δυο συμπερασματα βγαζω :
    1) το βαθυ ερωτα που τρεφει το εξαιρετικό υπουργειο μας για τις βιομηχηνίες της χωρας που τους χαριζει γη και υδωρ, σε αντιθεση με την απεχθεια του προς ολους τους υπολοιπους. Προσφατα μειωσε το ΕΤΜΕΑΡ της υψηλης τασης και την διαφορά θα την πληρωσουν οι καταναλωτες, δηλαδη ολοι εμεις. Οι βιομηχανιες δεν εμειναν ικανοποιημενες και ζητησαν επιπλεον μειωσεις μεσω της καινοφανούς ιδεας της ‘διακοψιμοτητας’.
    2) ο μονος που μπορει να μας σωσει τελικά ειναι η τροικα. Αν ‘οι δικοι μας’ δεν περιμεναν την εγκριση της, θα ειχαν αλλαξει την συμβαση 10 φορές, θα ειχαν κανει fast track, και θα ειχαν δημεύσει τα παρκα. Για να ξεγνοιάσουν μια και καλή με μας τους τυχωδιόκτες, τους ανεπρόκοπους τεμπελιδες που θεμε να πλουτίσουμε στην πλατη των δυστυχών βομηχανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Mr.papadopoulos i am in full agreement with your claim.It is just plain embarrassing that Greece requires foreign organisations to put a stop on their constant abuse of the constitution and the by laws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να ζητησουμε την παρεμβαση των ευρωπαικων θεσμων, νομιζω οτι μεσα στο επομενο 24ωρο θα αναρτηθει το κειμενο κοινης αποδοχης στο blog.
    Ελπιζω ολοι μας να συμφωνησουμε εστω σε αυτο, δεν ξερω το αποτελεσμα της ενεργειας αυτης αλλα στο τελος θα ξερουμε πραγματικα μεχρι που εχει φτασει η "μονοφθαλμη δικαιοσυνη" για να μην τρεφουμε αυταπατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα μπορούμε να το υπογράψουμε Σπύρο Μ για να έχει αξία αλλά και οντότητα...?????

      Διαγραφή
  54. καλο απογευμα! μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι τουλαχιστον δεν κανουν το αυτονοητο,να συμψηφισουν,τα χρεη στην εφορια (ΦΠΑ-ΦΟΡΟΣ) ,για να μπορουμε ολοι μας να παρουμε φορολογικη ενημεροτητα,για οταν πληρωσουν κανενα μηνα να μπορουμε να πληρωθουμε? δεν μπορει το κρατος,αφου δεν ειναι ικανο,να ειναι ενταξει με τς υποχρεωσεις του να κανει αυτο το ελαχιστο? παιζουν με τις ζωες μας? παιζουν με τι τελος παντων? τι θελουν να γινει? να βγουμε στους δρομους με τα οπλα? να γινουμε Ουκρανια? γιατι μας εμπαιζουν ετσι? δεν καταλαβαινουν οτι καταστρεφουν ανθρωπους και οικογενειες που επενδυσαν στην Ελληνικη Οικονομια και δεν εβγαλαν τα χρηματα τους εξω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα μας και αν πας μια βόλτα μέχρι τα δικαστήρια για να δεις πως εξετάζονται οι διαταγές πληρωμής τότε σίγουρα θα εμπλουτίσεις τις απόψεις σου περί Πολιτείας - Δικαιοσύνης.
    Όσο για τους συμψηφισμούς η άποψη μου είναι ότι με την μερική εσωτερική στάση πληρωμών το Υπ. Οικονομικών εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, είσαι αναγκασμένος να στραγγίζεις τα οικονομικά σου για να πληρώνεις φόρους με την ελπίδα ότι έχοντας φορολογική ενημερότητα θα πληρωθείς έστω και τα κουρεμένα. και αν υπολογίσεις ότι όσο μεγαλύτερο είναι το έλλειμα τόσο περίσσότερο θα μ ας πιέσουν με υπερημερίες ώστε να δεχτούμε το τελικό κούρεμα. Ας ελπίσουμε ότι κάνω λάθος σκέψεις και ότι στο οικονομικό νομοσχέδιο θα βάλουν και τον ΛΑΓΗΕ μέσα στους συμψηφισμούς οφειλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Θα ήθελα να μας ενημερώσουν οι σύλλογοι για την επιταγή του Παπαγεωργίου που έμεινε ακάλυπτη τι έχουν σκοπό να κάνουν; Γιατί μέχρι σήμερα ούτε όλα τα 100kw τον Ιούνιο δεν έχουν πληρώσει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. οσον αφορα εμενα το τελικο κουρεμα (new deal) δεν θα το δεχτω και ας ερθει η τραπεζα να παρει τα παρκα..αν ειναι εθελοντικο..αν ειναι υποχρεωτικο,τοτε καταλυεται καθε εννοια δημοκρατιας και κανουμε λογο για κανονικη ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ!! Αν αφησει η Ευρωπαικη Ενωση τετοιο πραγμα,νομιζω οτι πλεον μιλαμε για σαπισμα ολοκληρης της Ευρωπαικης Ενωσης! και νομιζω οτι πλεον το λογο θα εχουν τα ευρωπαικα δικαστηρια αν βρεθει καποιος αδιαβλητος ευρωπαιος δικαστης..οσον αφορα τα Ελληνικα δικαστηρια γνωμη μου ειναι να μην περιμενουμε τιποτα απο αυτα καθως ειναι κατευθυνομενα απο το εντελως διεφθαρμενο Ελληνικο συστημα και μακαρι να κανω λαθος σε αυτο..Σπυρο συμφωνω σε ολα οσα λες στο προηγουμενο μηνυμα σου.μας κανουν ΣΚΟΠΙΜΑ ψυχολογικο πολεμο με τις πληρωμες για να μας συντριψουν εντελως και να δεχτουμε το κουρεμα,αλλα πιστευω οτι αυτο που κανουν θα τους γυρισει μπουμερανγκ,γιατι ποιος σωφρον παραγωγος θα παει να υπογραψει νεα συμβαση χωρις να ανησυχει οτι σε 2-3 χρονια που το κρατος θα εχει δεδικασμενο της αλλαγης συμβασης δεν θα ερθει παλι να αλλαξει την συμβαση..οι διαταγες πληρωμης γιατι δεν δικαιονονται στα δικαστηρια κυριοι δικαστες,αφου ο ενας συμβαλλομενος απο τους δυο δεν ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του? δεν υπαρχει καποιος να ελενγχει τους δικαστες? τι ειναι οι δικαστες Θεοι?? οταν θα αρχισουν οι αυτοκτονιες απο τους παραγωγους τι θα λετε μετα κυριοι δικαστες που δικαιονετε το κρατος σε αυτη την τεραστια αδικια? τι πρεπει να γινει επιτελους ωστε ολοκληρο το Ελληνικο συστημα ( κρατος -δικαιοσυνη) να κανει τα αυτονοητα για να προστατεψει τους πολιτες του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. και κατι τελευταιο προς τους κυριους καμια 10αρια στο συνολο μεγαλοεπιχειρηματιες που κανουν κουμαντο σε αυτο το κρατος και τα πιονια τους τους πολιτικους..κυριοι δεν εχετε να κερδισατε τιποτα με το να κανετε τα κερδη σας απο 500 εκατομμυρια ευρω το χρονο 550..αν συνεχιστει αυτο που γινετε στο Ελληνικο κρατος με τις τεραστιες αδικιες,θα ερθει η ωρα που θα ξεσηκωθει στους δρομους ολοκληρος ο λαος και πιστεψεμε μετα δεν σας σωζει τιποτα οταν 1 εκατομμυριο κοσμος βγει στους δρομους..καντε τουλαχιστον τα αυτονοητα..δεν αντεχουμε αλλο..θα θερισετε οτι σπειρατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Απαντω στον γιωργο μ 4/3 1:39. Το σχολιο για κοστος 120.000, το ανεβασε ο Ads Pap 3/3 στις 3:13μμ, ΑΛΛΑ, ως δια μαγειας, σβηστηκε απο τον συντακτη, οχι τον διαχειριστη !!!!! γιατι αραγε το εσβυσε !!! εμεινε ομως το ιχνος του, φιλε γιωργο μ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κυριε Κυρου θα υπαρξουν οδηγιες στην αναρτηση που θα αφορουν την δυνατοτητα ηλεκτρονικης προσυπογραφης. Ας ελπισουμε οτι θα πετυχουμε το ζητουμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κυκλοφόρησε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι μπορεί τα μέλη της ΡΑΕ ν’ «απειλήθηκαν» από το ΥΠΕΚΑ, να αναστείλουν την εφαρμογή του αποφασισθέντος στις 31/12/2013 ΕΤΜΕΑΡ, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα του, που εκκρεμεί στην ολομέλεια. Εάν θεωρηθεί νόμος η αναπροσαρμογή του, θα φύγει από την ΡΑΕ το δικαίωμα για την εξαμηνιαία αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ και όταν θα πάει στην Βουλή…. Μαζί μ’ εμάς θα κλείσουν και οι τράπεζες. Ενδιαφέρον ακούγεται…!!!!! Απορίας άξιον είναι η παρατεταμένη σιωπή της ΡΑΕ. Για να δούμε τι θα ζήσουμε ακόμη στο Ελλαδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Συμπληρώνω: …. Μαζί μ’ εμάς (και όσοι άλλοι πληρώνονται από το ΕΤΜΕΑΡ) θα κλείσουν και οι τράπεζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ από 1ης Απριλίου κατά 125% αποφάσισε η ΡΑΕ - Πιεστικές οι προθεσμίες για το new deal.
    http://www.energypress.gr/news/Ayxhsh-toy-ETMEAR-kata-125-apofasise-h-RAE-Oi-nees-times
    Τώρα μήπως πρέπει να πηγαίνουν με "φορτηγό" τα εξώδικα και οι αγωγές στη ΡΑΕ?? Τους καλύπτει το ΥΠΕΚΑ??
    Μετά συζητάμε και διαφωνούμε για την εγγύηση και την διασφάλιση του new deal?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εξώδικα εντάξει ... αλλά οι αγωγές φοβάμαι ότι θα εκδικαστούν του αγίου κάποτε.... Επειδή εμείς ‘η μαρίδα’ δεν έχουμε δυνατότητα πέρα από ένα εξώδικο, θα πρότεινα στους μεγάλους του κλάδου μας να το τολμήσουν γιατί αυτοί μπορούν.

      Διαγραφή
  64. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη οτι «απειλήθηκαν» από το ΥΠΕΚΑ, να αναστείλουν την εφαρμογή του αποφασισθέντος στις 31/12/2013 ΕΤΜΕΑΡ, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα του, που εκκρεμεί στην ολομέλεια. Σε κάθε περίπτωση η Ανεξάρτητη Αρχή ΡΑΕ, (πιο ανεξάρτητη δεν γίνεται) πρέπει να την ακούσει με κάποιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αγαπητέ Σπύρο Μ εάν έχεις κάποιο νομικό ας μας ετοιμάσει ένα σχέδιο εξωδίκου και να το προσαρμόσουμε ο καθένας μας στο έννομο συμφέρον μας και να το στείλουμε. Δεν κοστίζει ο δικαστικός επιμελητής πάνω από 35 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Διαβάζω τους λιγοστούς εκλεκτούς επιστήμονες εδώ μέσα και σκέφτομαι ότι είτε Α) είσαστε μπερδεμένοι, Β) είτε έχετε ψυχολογικά προβλήματα Γ)είτε δεν έχετε πάρκο και εκτελείτε κάποια διατεταγμένη υπηρεσία, Δ) είτε δεν είχατε ποτέ σας επιχείρηση. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Πως να εξηγήσει κανένας την συζήτηση για το ιδανικό και αποδεκτό IRR σε επιχείρηση!!!!!. Τι να πει κανένας. Η σωστή προσέγγιση κάθε νοήμονα ανθρώπου που έχει μια στοιχειώδη σκέψη, θα ήταν να απαιτήσει απλώς να τηρηθούν ΠΡΩΤΑ οι νόμοι και μετά να γίνει η όποια συζήτηση.. Υπάρχει λοιπόν μια σύμβαση και υπάρχουν οι νόμοι που λένε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει:

    1. Αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ οπως ορίζει ο νόμος
    2. Πληρωμή όλων των Φ/Β ΜΑΖΙ όπως ορίζει ο νόμος
    3. Πληρωμή από τον λογαριασμό ΑΠΕ μόνο των ΑΠΕ και όχι άλλων τεχνολογιών
    4. Αύξηση τέλους λιγνίτη (προαιρετικά)
    5. Κατάργηση παράνομων συμψηφισμών όπως της ΔΕΗ

    Αφού πραγματοποιηθούν οι παραπάνω ενέργειες όπως ορίζει ο νόμος τότε εαν προκύψει έλλειμμα τότε ΘΑ μπορούσαμε να ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ το κράτος με ανταγωνιστικό επιτόκιο to πόσο που απομένει για να μηδενιστεί το έλλειμμα, και να έχουμε την δυνατότητα να συμψηφίσουμε αυτό το δάνειο με μελλοντικές μας υποχρεώσεις.

    ΑΥΤΑ είναι τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑΑΑΑΑΑΑ.

    Τι να πει κανένας όμως για τον Νέο Έλληνα που τον κάνουν ότι θέλουν τα ΜΜΕ, ότι ακούει το παπαγαλίζει, δεν έχει ουσιαστική γνώμη, βλέπει παντού νέο-ναζί, και πιστεύει ότι ότι φταίει ο ίδιος για την πτώχευση του Ελληνικού Δημόσιου. \\\\\\\

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ αγαπητέ συνάδελφε Michalis Stav.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω Μιχαλη καλύπτεις το θεμα

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ωραία προσυπογράφουμε όλοι…. Πες μας συνάδελφε Michalis Stav την επόμενη κίνηση…!!!! Και ηγήσου αν θέλεις μιας τέτοιας κίνησης……

      Διαγραφή
  67. Κύριε Κύρου μήπως πρέπει όλοι οι σύλλογοι να βγάλουν ένα εξώδικο και να δοθεί στην δημοσιότητα και όποιος θέλει να το προσαρμόσει και να το στείλει?? Ούτε στην τήρηση των νόμων δεν συμφωνούνε πλέον οι σύλλογοι!! Πριν 3 μήνες πολλοί ούρλιαζαν ότι η λύση είναι η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, που είναι αυτοί τώρα??? Τόσα νομικά γραφεία κατά καιρούς επικαλούνται οι σύλλογοι για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους, δεν μπορούν τώρα να συντάξουν ένα εξώδικο?
    Εκτός από το πολύεκφρασμένο εκ μέρους μου πρόβλημα τις τήρησης των νόμων που υπάρχει σε αυτό το πράγμα που ονομάζεται Ευνομούμενη Δημοκρατική Πολιτεία τώρα δεν μπορούμε ούτε εμείς οι πολίτες να συμφωνήσουμε ότι δεν τηρούνται οι νόμοι και να το καταγγείλουμε!!!
    Πραγματικά είμαι εκτός εαυτού γιατί έχω έρθει σε επαφή με αρκετούς παράγοντες συλλόγων και έχω εκφράσει το βασικό πρόβλημα της ανομίας και ατιμωρησίας στη χώρα που ως αποτέλεσμα έχει τα ευτράπελα που ζούμε, όλοι συμφωνούν αλλά να γίνει μια κοινή ενέργεια έστω σε αυτό το επίπεδο........ΤΙΠΟΤΑ!!! ΕΛΕΟΣ
    Προς όλους τους εμπλεκόμενους συλλόγους - φορείς - παραγωγούς μπορούμε έστω μια φορά να κινηθούμε ως ένας και αδιαίρετος φορέας φωτοβολταϊκών στο θέμα της ανομίας που διέπει των τομέα των ΑΠΕ???
    Κύριε Κύρου τελικά δεν μας φταίνε μόνο τα λαμόγια που δεν τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει αλλά η αποδοχή από μέρους πολλών της ανομίας ως μη αναστρέψιμο γεγονός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα δεν εχεις καταλαβει ότι η μονη για λυση των προβληματων μας είναι η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ !!!

      Αν δεν εχεις καταλαβει αυτό, με τι απασχολεις το μυαλο σου τελικά ;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σπύρο Μ, εκτός από τον ΣΠΕΦ (που κάνει ότι νομίζει ότι πρέπει να κάνει) υπάρχουν ακόμη κι άλλοι σύλλογοι που έχουν και δυνατότητες διαφορετικές. (υπερβατικές) Υπάρχουν και συνάδελφοι που τους στήριξαν, κι αν ακόμη ήταν εις βάρος των συμφερόντων μας (των αστών εννοώ). Που βρίσκονται τώρα όλοι αυτοί … αν σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις ……θα περιμένουμε όλοι μας να δούμε και να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε.
      Εγώ δεν έχω πληρωθεί ακόμη τον Ιούνιο και δεν έχω μία για να πληρώσω για νομική δημιουργία εξωδίκου διαμαρτυρίας. Η αποστολή βολεύεται το άλλο έξοδο δεν…!!!!!

      Διαγραφή
  68. k Papadopoulos
    Να σε βοηθήσω, κίνησε τις διαδικασίες που θα αναγκάσουν την ολομέλεια της ΡΑΕ να πάρει πίσω την απόφαση της και να τηρήσει αυτά που ορίζει ο νόμος αναδρομικά από 1/1/2014.
    Να κάνουμε και παρέμβαση, εάν γίνεται, στην ολομέλεια του ΣτΕ που θα αποφασίσει εάν το ΕΤΜΕΑΡ είναι φόρος και πρέπει να επιβάλλεται από την Βουλή, να ζητηθεί η όποια απόφασή του να μην έχει αναδρομική ισχύ και ψαχνόμαστε !!!
    Ή να απαιτήσουμε από τους κυβερνώντες να νομοθετήσουν τις προβλεπόμενες αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ και να τελειώνουμε όπως έγινε και για τις ΥΚΩ.
    Επίσης να φροντίσουμε στην περίπτωση που δεν μπορεί να πληρώσει ο καταναλωτής το ΕΤΜΕΑΡ και έχουμε πάλι έλλειμα ποιος θα χρηματοδοτεί το χρέος??
    Επίσης να μην μπούνε στο σύστημα καμία άλλη άδεια ΑΠΕ-ΣΗΘΥΑ γιατί θα χρειαστεί και άλλη αύξηση το ΕΤΜΕΑΡ και θα αυξηθεί ο κίνδυνος ελλείματος!
    Εγώ είμαι μαζί σου, πες μου τον τρόπο που θα το πετύχουμε και υπολόγισέ με σε αυτή την εμπεριστατωμένη βιώσιμη λύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελεις να εχεις καποιο αποτελεσμα πηγενε στον βουλευτη της περιφερειας σου και πες του οτι αν ψηφιστει το FAKE DEAL τοτε ΔΕΝ θα τον ξαναψηφισεις και ΚΑΝΤΟ και εσυ και η οικογενεια σου. Μονο απο αυτο καταλαβαινουν οι πολιτικοι μας.

      Διαγραφή
  69. Ας δουμε την τελευταια Αποφαση της ΡΑΕ ολοκληρη με ημερομηνίες και μετα συζητάμε για τις ευθύνες της ΡΑΕ. Και σιγουρα υπαρχουν ένα σωρο παρατυπιες
    Ειτε εφοαρμοστει από 1/1/ ειτε από 1/4 το αποτέλεσμα θα είναι το ιδιο, ο μηδενισμος του ελλειματος και κατά συνεπεια η πληρωμη οσων μας χρωστανε μεχρι το τελος του χρονου.

    Μενει το ερωτημα αν ο υφυπουργος τολμισει να κανει NEW deal. Δεν νομιζω, και αν κανει θα είναι πολύ ελαφρυ, ισως οικιοθελες κλπ

    Ισως του το απαγορευσε η τροικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ωραια φιλοι μου, να πληρωσουν ολοι στην εξυγιανση του ειδικου λογαριασμου ΜΑΣ, εκτος απο εμας !!! θελω να ακουσω γνωμες για την υπερψηφιση της ΡΑΕ, για 125 % αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ !!!! , ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.. Θα παρακαλουσα να εμπεριεχει, η γνωμη, την στοιχειδη τεκμηριωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ είναι ότι προβλέπει ο νόμος τελεία και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση. Τεκμηρίωση χρειάζεται στο γιατί να πληρώνουμε οι Φ/Β τις αστοχίες και τις παρανομίες της διοικήσεις. Επίσης τεκμηρίωση χεριάζετε γιατί η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ΔΕΝ έχει γίνει μέχρι τώρα και ποιες είναι οι αστικές και οι ποινικές ευθύνες των διοικούντων που δεν της έκαναν και έχουν καταστρέψει τόσο κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη να πληρωσει ποιος !!

      Διαγραφή
    2. Αιας, σταματα να γραφεςι εναντιων των παραγωγων.

      Διαγραφή
    3. Γραφω εγω , εναντιον των παραγωγων !!!!!!!!!!!!!!!!!!, καλα που ζειτε μωρε, τι διαβαζετε, ειμαι εναντιον εκεινον που εχουν αποσβεση ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΤΩΝ, αν δεν υπαρχουν τοτε δεν ειμαι με κανενα, εσυ γιατι κοπτεσαι !!!

      Διαγραφή
  72. Το ξερετε οτι οι καταναλωτες το εχουν πληρωσει το ετμεαρ που τους αναλογουσε στους λογαριασμους τους για ολο το 2013 αλλα εμεις ειμαστε απληρωτοι???
    Εχετε χασει την μπαλα ?? Ζητατε να ξαναπληρωσει χρηματα που εχει ηδη πληρωσει επειδη η Δεη και οι θυγατρικες της κανουν παρανομους συμψηφισμους???
    Αν αυτη ειναι η δικαιοσυνη που ζητατε να επιβληθει εγω ειμαι αντιθετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μαλλον εσυ εχεις χασει την μπαλα. Το ΕΤΜΕΑΡ επρεπε να προσαρμοσθει εδω και καιρο οπως το οριζει ο νομος. Οι καταναλωτες δεν εχουν πληρωσει αυτο που τους αναλογει εδω και καιρο και γιαυτο εμεις ειμαστε απληρωτοι εδω και μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αλλος δεν θελει αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ γιατι δε το σηκωνει η κοινωνικη του ευαισθησια. Τι να του πεις και τι να του κανεις ;

      Εχω την αισθηση εδω μεσα ειναι πεντε –εξι ολοι- ολοι και εχουνε πιάσει πόστο να προπαγανδιζουνε την γραμμη Λουμακη-ΥΠΕΚΑ ΡΑΕ Τραπεζων.

      Διαγραφή
  74. Επισης κοινωνικη πολιτικη δεν εχω συμφωνησει να κανω με την επιχειρηση μου. Αν θελουμε ΑΠΕ πρεπει να τις πληρωσουμε αλλιως να μην τις φτιαχναμε. Λεφτα στα δενδρα δεν φυτρωνουν. Το ρευμα απο ΑΠΕ εχει εχτρα κοστος και πρεπει να το πληρωσει ο καταναλωτης. Οταν πας στο σουπερμαρκετ εχει το αποριπαντικο σε φθηνη και ακριβη τιμη. Αν θελεις το ακριβο πρεπει να το πληρωσεις στην τιμη που εχει συμφωνηθει. Δεν θα πας στο ταμειο να τους δωσεις λιγοτερα με το ετσι θελω, ετσι δεν ειναι?? εεε?? Αφου θελαμε Φ/Β ΤΩΡΑ πρεπει να τα πληρωσουμε στις τιμες που συμφωνησαμε. Οταν τελειωσουν οι συμβασεις και δεν θελουν αλλες ΑΠΕ ας μην τις ανενεωσουν. Τωρα ομως πρεπει να πληρωσουν ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιουνίου 2013
    05.03.2014
    Συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιουνίου 2013, με πληρωτέο ποσό έως και 150.000€. Με τη νέα αυτή εντολή που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ προς τις Τράπεζες για εξόφληση 1.400 εγκαταστάσεων θα έχουν συνολικά εξοφληθεί 8.702 παραγωγοί για το μήνα αυτό (το 71% του συνόλου των εγκαταστάσεων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. "Το ΕΤΜΕΑΡ επρεπε να προσαρμοσθει εδω και καιρο οπως το οριζει ο νομος" έχεις διαβάσει τι λέει ο νόμος ??
    σου παραθέτω το απόσπασμα
    Οι αριθμητικές τιμές των συντελεστών της μεθοδολογίας, καθώς και οι μοναδιαίες χρεώσεις που επιβάλλονται στους Πελάτες, προσδιορίζονται με απόφαση της ΡΑΕ που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τον 12ο μήνα εκάστου έτους προκειμένου να εφαρμοσθεί το επόμενο ημερολογιακό έτος, μετά από προϋπολογιστική
    εκτίμηση των εσόδων και εξόδων του ειδικού διαχειριστικού Λογαριασμού. Οι ανωτέρω μοναδιαίες χρεώσεις αναθεωρούνται με την ίδια διαδικασία, τον 6ο μήνα κάθε ημερολογιακού έτους για εφαρμογή από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, εφόσον αυτό απαιτείται με βάση την εξέλιξη των εσόδων και εξόδων του ειδικού διαχειριστικού Λογαριασμού εντός του έτους. Για την περίοδο 2013-2014 το ύψος των μοναδιαίων χρεώσεων καθορίζεται κατά τρόπο ώστε το έλλειμμα του ειδικού διαχειριστικού Λογαριασμού να αποσβεστεί έως το τέλος της διετίας.»
    Διάβασε π.χ την απόφαση της ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ στις 31/12/2013 και θα καταλάβεις ότι, ο μόνος που δεν φταίει είναι ο καταναλωτής!!!
    Προφανώς καταλαβαίνεις ότι τι αναλογεί να πληρώσει ο καθένας το ορίζει η ΡΑΕ οπότε εάν έχει κάνει λάθος η ΡΑΕ ή το ΥΠΕΚΑ έχει δώσει λάθος στοιχεία για την εξέλιξη των μελλοντικών εσόδων του λογαριασμού δεν φταίει ο καταναλωτής. Ο καταναλωτής ότι του φορτώνουν το πληρώνει οπότε μην του βάζουμε και χέρι ότι πληρώνει λίγα, η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ όρισαν τι θα πληρώσει αυτό το έχεις καταλάβει???
    Εσύ με την νοοτροπία σου νομιμοποιείς τους παράνομους συμψηφισμούς της ΔΕΗ και των θυγατρικών της και ζητάς από τον καταναλωτή να ξαναπληρώσει τα "κλεμμένα".
    Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις στο site της Ευρωπαϊκής επιτροπής ποια είναι η γνώμη τους για την ενεργειακή φτώχεια και την επιβάρυνση του καταναλωτή και μετά να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου γιατί αν γίνει η μονομερής αλλαγή της σύμβασης (new deal) εκεί θα πάμε να ζητήσουμε το δίκιο μας!!!
    Έχεις καταλάβει ότι το ΕΤΜΕΑΡ κατα πάσα πιθανότητα θα βγεί από την ολομέλεια του ΣτΕ ως φόρος, μετά πήγαινε εσυ ο φωτοβολταϊκός στον βουλευτή να του πεις να ψηφίσει αυξήσεις του 125%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε μιση προταση από οσες εγραψες δεν εχει λογική. Ουτε μισή ! Πως το κατάφερες ;

      Διαγραφή
  77. Προς k papadopoulos
    όπως λες εγώ δεν θέλω λόγω κοινωνικής ευαισθησίας την αύξηση του ετμεαρ εσύ που την θέλεις και είσαι τόσο κάθετος είδαμε την απαντησή σου "Ας δουμε την τελευταια Αποφαση της ΡΑΕ ολοκληρη με ημερομηνίες και μετα συζητάμε για τις ευθύνες της ΡΑΕ" !!!
    Ειτε εφοαρμοστει από 1/1/ ειτε από 1/4 το αποτέλεσμα θα είναι το ιδιο, ο μηδενισμος του ελλειματος και κατά συνεπεια η πληρωμη οσων μας χρωστανε μεχρι το τελος του χρονου.
    Εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος για την επιβολή του ΕΤΜΕΑΡ μέσο ΡΑΕ λόγω απόφασης του ΣτΕ ξέρεις πόσο έλλειμα θα χρειαστεί να καλύψεις μέσα 8 μήνες??? Αν έχουν ισχύ οι διαρροές για πιστωτικά τιμολόγια ξέρεις πόσα από τα χρωστούμενα θα πάρουμε????
    Μπορείτε να μου εξηγήσετε αφού η λύση είναι το ΕΤΜΕΑΡ γιατί τόσο καιρό οι υπεύθυνοι δεν το έκαναν να τελειώνουμε!! Ξέρετε πότε ψηφίστηκε ότι το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ θα εξαληφθεί μέσο του ΕΤΜΕΑΡ μέχρι το 2014.... μια βδομάδα μετά το μεσοπρόθεσμο και την έκτακτη εισφορά (19/11/2012) ξέρετε οι υπεύθυνοι τι έκαναν για να διορθώσουν το ζήτημα ......έβαλαν μέσα σε 4 μήνες 750MW φωτοβολταϊκά!!! Ο καταναλωτής φταίει που οι υπεύθυνοι είναι "αλήτες" και ο σχεδιασμός τους ήταν να ξεφτιλίσουν τις ΑΠΕ στη χώρα ώστε να στραφούμε στο Φυσικό Αέριο!!!
    Αφού θέλετε να τηρηθεί ο νόμος να κάτσετε και να τον διαβάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Φιλε Αια προσπαθω διαβαζοντας αυτα που γραφεις να σε καταλαβω αλλα δυστηχως αδυνατω και αυτο γιατι αυτα που γραφεις ειναι τελειως εκτος τοπου και χρονου και εξηγω εσυ την μονη λυση που προτεινεις ειναι να σφαχθουν οι νεοι εναντι των παλαιων γιατι εχουν μεγαλα irr εκεινο που καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου ειναι οτι τρεφεις μεγαλο μισος εναντι των συναδελων σου που λες να σφαγιασθουν και μαλιστα τους καλεις να πληρωσουν το ελλειμμα σου για λεφτα που πηρες εσυ ελλειμμα 2009-2011 202 εκ δεν ηταν ποτε!!!!!! το ταμειο πλεονασματικο αρα τα παρκα μεχρι το τελος του 2011 δημιουργησαν τρυπα 202 πληρωστε τα λοιπον και αντι να κρατας το στομα σου κλειστο ριχνεις το μπαλακι στους νεους για οτι φαγατε Εσεις ολα αυτα τα χρονια.
    Κανενας νεος παλιος βοριος νοτιος σκεπη ΜΔΝ δεν επενδυσε στο κενο ολοι ξεκινησαν με καποιους συγκεκριμους ορους που ειχε θεσμοθετησει το κρατος.Αν τωρα το κρατος βλεπει οτι υπαρχει καποιο προβλημα με αυτα που θεσμοθετησε δεν του φταιει ο επενδυτης και ουτε μπορει να παιρνει μετρα μονομερως τιμωρωντας τον για τις δικες του αστοχιες.Πριν δωσουμε την λυση που ειναι πολυ απλη ας κανουμε μια υποθεση εργασιας εστω οτι κοβουνε 30% στην ταριφα αυτο σημαινει οτι πολλα εργα θα γινουν μη βιωσιμα αρα κερδος μηδεν και πολλα ζημια αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα κατασχεσεις ζημιες τραπεζων και καταστροφη επενδυτων και τεραστια ζημια στην χωρα λογω παραβιασεων των συμβασεων
    δευτερο και σημαντικο ο φορος που θα πληρωνουμε οσοι εχουν κερδος (γιατι πολλα θα μπαινουν μεσα) θα ειναι περπου 47% λιγοτεροι φοροι γιατι θα ειναι μικροτερη η φορολογητεα υλη γιατι λοιπον να μην παραμεινει η ταριφα ως εχει και αυτο που θα χανοταν (απο την μειωση της ταριφας)να παει στο ταμειο θα χαθει που θα χαθει οπως και να γινει Αυτο αναλογει για ολες τις απε 150-200 εκ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ
    Τι πρεπει να γινει αυτη ειναι και η ουσια
    1. Ο Μανιατης να ανακαλεσει τα ΜW αιολικα του Μπομπολα και οποιοδηποτε αλλο εργο μεχρι νεωτερας εως οτου το ταμειο ερθει στα καλα του και μονο τοτε αν υπαρχει δυνατοτητα του ταμειου να προχωρα σε λελογισμενες αδειοδοτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. 2.Να κρατηθει η εκτακτη εισφορα μεχρι το τελος του 2014 αυτο σημαινει οτι το ελλειμμα θα πεσει στα 509 εκ.Αυτο σημαινει οτι θα εχουμε δωσει σε εισφορα (κοντα 1 ΔΙΣ!!!!!!) Αυτα τα λεφτα μας τα δινει σε ομολογα με ληξη 25 χρονια (εντοκα)και εμεις θα μπορουμε αυτα να δωσουμε σε οποιοδηποτε φορεα (εφορια τραπεζες εναντι οφειλων μας ) και θα αποσβενονται αμεσα.
    3.Η ΟΤΣ εχει ανοδικη πορεια υπολογιζετε οτι θα ξεπερασει τα 100 εκ αυξηση εσοδων ετησιως
    4.Τα χρηματα που θα χανονταν απο την φορολογια εισοδηματος να εισερχονται στο ταμειο
    5.Μια μικρη αυξηση του ετμεαρ 15-20% αντιστοιχει 90-120 εκ ετησιως
    6 Μια μικρη αυξηση της τιμης του Λιγνητη
    7.Μια μικρη εισφορα στα οικιακα 10%
    8.Ενα 25% επι την νεριτ (αντιστοιχο της ΕΡΤ)
    9. Και το πιο σημαντικο απο ολα παραταση των συμβασεων κατα 5 ετη σε ολους και το 50% των εσοδων να ειναι υπερ του Λαγηε εμεις θα τιμολογουμε και θα φορολογουμαστε μονο το 50% αυτο θα ισοδυναμει οτι ο Λαγηε θα εχει μονο απο τα ΦΒ (με πτωση 20% παραγωγης ) περιπου 500 εκ εσοδα ετησιως αρα στην 5 ετια θα εχει 2,5 Δις που καλυπτει ολες τις πληρωμες των ομολογων που θα εχουν κοπει θα μου καποιος οτι εχω συμβολαιο 20ετη θα γινει καποια τροπολογια και για αυτο να σου επιμηκυνθει το συμβολαιο. Θα υπαρχει και για σενα ενδιαφερον γιατι θα εχεις και οφελος στα επιπλεον ετη αλλα δεν θα σε καταστρεψει το κρατος οπως αυτο θελουνε μερικοι.Αρα κανεις δεν θα βρεθει σε βαθια νερα.
    Με το 2 εξαλειφετε το χρεος το παλαιο και με 8 αποπληρωνετε (και περισσευμμα 2 Δισ μονο απο ΦΒ).Με το 3 εως 7 εξαλειφετε το τρεχον .Με το περισευμα θα μπορει κανει και καποιες κοινωνικες πολιτικες.
    Αυτα προτεινω ουτε παλιος ουτε νεος ουτε αγροτης ουτε ΜΔΝ ουτε βοριος ουτε νοτιος και αν μου πεις παλι οι αλλοι πληρωνουν θα σου πω οτι μεχρι τον ιουνιο θα εχουμε πληρωσει 777 εκ σε εισφορα που ηταν λεφτα ΔΙΚΑ ΜΑΣ δεν ηταν του γειτονα. Εχουμε συνεισφερει πολλα παρα πολλα. Υπαρχουν και αλλες λυσεις που εχουν αναφερθει απο αλλους το υπουργειο αν ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορει να λυσει το προβλημα χωρις κανεις να εξοντωθει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ε Σπυρο, μου το λες και συ!!!! ποιο μισος κατα των νεων, τι δεν καταλαβαινεις, κλπ, εγω δεν εγραψα επανειλημμενως, αν εβγαινε ο λογαριασμος, κανενα κουρεμα σε κανενα !!!
    Κανεις οριζοντιες προτασεις, οτι γραφεις πχ παραταση της εκτακτης εισφορας (οριζοντιο), ολο το σκελος της εννατης προτασης (οριζοντιο) δηλ δεν καταλαβαινεις πως αυτο ειναι αδικο για ολους εμας !!! Τι πρεπει να κανω για να το καταλαβεις, κανε τις προτασεις και λαβε υποψη σου, την αναλογικοτητα. Καταλαβαινεις πως με το 25 % , τρεχω με irr 5, δηλαδη τι να πω πια, στον θεο σου, ειναι λογικα πραγματα αυτα !!! Κανε μια δικαιη προταση, και θα δεις πια θα ειναι η σταση μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Διαβάστε το άρθρο του energypress και μετά ελάτε να μου πείτε !!
    Οι υπουργοί Ενέργειας... καταργούν φόρους, τέλη και χαράτσια από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
    Μπορεί να μην περάσει αυτούσιο ή και καθόλου απλά να ξέρετε το κλιμα που επικρατεί στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ποιά είναι η άποψη και του δικού μας Υπουργού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ