Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Δίμηνη ευκαιρία για δηλώσεις κατ΄ επάγγελμα αγροτών με φωτοβολταϊκά

Τη ευκαιρία να υποβληθούν εντός δύο μηνών οι δηλώσεις του 2016 αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, για την διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ΄ επάγγελμα αγρότη, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να υποβληθούν εγκαίρως, δίνει ο νόμος  4495 με τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Βουλή την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 167 – 03.11.2017

Αναλυτικότερα, το σχετικό άρθρο αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 130
Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας

1. Οι δηλώσεις των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη, οι οποίες προβλέπονται στην περίπτωση 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παρ. ΙΓ΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 (Α΄ 85), ειδικά για το έτος 2016 μπορεί να υποβληθούν μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Αν δεν υποβληθεί η δήλωση του προηγούμενου εδαφίου ή διαπιστωθεί ότι η δήλωση είναι ανακριβής, επανακαθορίζεται αναδρομικά η τιμή αποζημίωσης για το έτος 2016, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον πίνακα Α΄ που προβλέπεται στην περίπτωση αυτή.

2. Η τιμή αποζημίωσης αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει καθοριστεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση, επανυπολογίζεται αναδρομικά μετά την υποβολή εμπροθέσμως της δήλωσης που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Για περισσότερα δείτε εδώ το ΦΕΚ A 167 – 03.11.2017:

πηγη http://agro-business.gr/2017/11/dimini-efkairia-gia-diloseis-kat%CE%84-epangelma-agroton-fotovoltaika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ