Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση υποψηφιότητας στις εκλογές του ΕΒΕΑ (2,3 και 4 Δεκεμβρίου)


Kαλή Επιτυχία
Αξιότιμη κυρία / Αξιότιμε κύριε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ενημερώσω για την διεξαγωγή των εκλογών του Ε.Β.Ε.Α. (2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, Ακαδημίας 7 και ώρες ψηφοφορίας  9:00 πμ- 20:00 μμ)  και να ζητήσω την στήριξη της υποψηφιότητας μου με την ψήφο σας , στο μεταποιητικό τμήμα  με τον συνδυασμό του Προέδρου κ. Μίχαλου Κωσταντίνου (Επιχειρηματική Ανάπτυξη).


Στην χώρα μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Η ανεργία, η μετανάστευση, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας, οι επιπτώσεις στην κοινωνία μας και η μείωση της αγοραστικής δύναμης, είναι μερικές από τις συνέπειες της, ορατές σε όλους μας.

Ακούμε διαρκώς ότι μέσω της ανάπτυξης η οικονομία θα βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Πώς όμως θα συμβεί αυτό, όταν η επιχειρηματικότητα η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο της οικονομίας, βάλλεται ολοένα και περισσότερο; Το διαρκώς μεταβαλλόμενο θεσμικό, νομικό, και φορολογικό πλαίσιο, η αδυναμία εύρεσης χρηματοδότησης, η αδιανόητη γραφειοκρατία - ειδικότερα  στην υλοποίηση επενδύσεων, είναι μόνο κάποια από τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στο επιχειρεἰν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο το οποίο έδωσε την χαριστική βολή στην μικρομεσαία επιχείρηση.

Είναι σαφές πως όλα τα παραπάνω όχι μόνο μειώνουν την επενδυτική εμπιστοσύνη αλλά εμποδίζουν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές και απομακρύνουν νέους επενδυτές, στερώντας αναγκαία κεφάλαια τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός υγιούς και ανταγωνιστικού παραγωγικού δυναμικού.

Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικά πλούσιο ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), το οποίο αν αξιοποιηθεί με βέλτιστο τρόπο, θα λειτουργήσει καταλυτικά για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Οι επερχόμενες αλλαγές στην ενεργειακή αγορά όπως η σύζευξη αγορών (target model), αλλά και η διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος καυσίμου, είναι οι τεράστιες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ήταν και είναι πλήρως κρατικά ρυθμιζόμενη. Στο παρελθόν δυστυχώς αποδείχθηκε, πως εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και ανυπαρξίας σοβαρού - ρεαλιστικού μακροχρόνιου σχεδιασμού, οδηγηθήκαμε σε λύσεις οι οποίες είχαν τεράστιο αντίκτυπο σε χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου, με συνέπεια την καταρράκωση την επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Κανείς από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά δεν μπορεί να ξεχάσει την ψήφιση του ν.4093 και ν.4152 (έκτακτη εισφορά επί του τζίρου) και του ν.4254 (γνωστού και ως new deal) -  την ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στους ιδιοκτήτες υφιστάμενων μονάδων αλλά και το τεράστιο αντίκτυπο στους νέους εν δυνάμει επενδυτές. Η ενεργοποίηση του μεταβατικού τέλους ασφάλειας εφοδιασμού (ευρέως γνωστή ως διακοψιμότητα), πλέον των παραπάνω, μας επιβάρυνε με 3,6% επί του τζίρου. Η επιβολή μέτρων επί του τζίρου έχει πολλαπλάσια αρνητική επίπτωση στα καθαρά έσοδα των επιχειρήσεων του κλάδου μας, ενώ όλα τα λειτουργικά έξοδα, οι φορολογικές - ασφαλιστικές και οι δανειακές υποχρεώσεις, όχι μόνο δεν παρέμειναν σταθερά αλλά αυξήθηκαν.

Από το 2014 ήταν πασιφανές ότι η στοχοποίηση των επιχειρήσεων μας θα εξακολουθούσε να υφίσταται. Διαπιστώνοντας κενό στην εκπροσώπηση του κλάδου, ήμουν πρωτεργάτης στην ίδρυση της Ένωσης Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ε.Π.Η.Ε.), στην οποία κατέχω την θέση του προέδρου από το 2014. Καθώς το μεγαλύτερο μειονεκτήματα που έχουμε, είναι ο πολυκερματισμός και η διάσπαση των παραγωγών από φωτοβολταϊκά σε υποομάδες, προσπαθήσαμε και ως σύλλογος αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, να ενοποιήσουμε τον κλάδο. Οι προσπάθειες μου στην εκπροσώπηση των επιχειρήσεων μας, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την συνεργατικότητα και την αντικειμενική προσέγγιση των πολλών προβλημάτων του κλάδου μας. Η στόχευση μας είναι να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες - διαφορές και να τονίσουμε τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν μέσω της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Στόχοι τους οποίους υπηρέτησα και υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Για τους παραπάνω λόγους, πρώτοι εμείς στην Ε.Π.Η.Ε. προσχωρήσαμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.) της οποίας έχω την τιμή από τον Ιούλιο του 2017 να εκτελώ τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα. Ο κλάδος μας οφείλει να εκπροσωπείται με σοβαρότητα και ήθος μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και τακτικισμούς οι οποίοι δεν βοηθούν την συλλογικότητα.

Ενδεικτικά για τις πιο πρόσφατες δράσεις μας, παρακαλώ ανατρέξτε στο επισυναπτόμενο αρχείο: (Ενέργειες 2017)

Με την δημιουργία συνεργιών, μπορούν να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας  με άμεσα και πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συλλογικότητας είναι η ομαδική ασφάλιση φωτοβολταϊκών σταθμών που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το 2016, επιτυγχάνοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ευρύ φάσμα καλύψεων, μικρές απαλλαγές και σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Η επιτυχία της προαναφερόμενης προσπάθειας, με πάνω από 400 ασφαλιστήρια στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, μας δίνει την δυναμική για ανάλογες δράσεις και σε άλλους τομείς. Η δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργιών θα φέρει ως άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και την πρόσβαση με καλύτερες προϋποθέσεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να επιτελέσουν τον κρίσιμης σημασίας ρόλο τους στην ανάπτυξη της χώρας.

Η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς, είναι επιβεβλημένες αν θέλουμε πραγματικά να συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ειδικότερα για τα υποκαταστήματα είναι δυνατόν να επιτευχθεί, έστω εν μέρει, με την διεύρυνση των προϋποθέσεων απαλλαγής τους. Ο εξορθολογισμός των ασύμμετρων κρατικών επιβαρύνσεων είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Εξίσου όμως σημαντική είναι και η εύρεση βέλτιστων πρακτικών οι οποίες θα δώσουν «ανάσα» στις επιχειρήσεις μας.

Οι επιχειρήσεις των Α.Π.Ε. στην χώρα μας είναι χιλιάδες, ενώ μεγάλο μέρος τους εδράζεται στην Αττική. Είναι  επιβεβλημένο σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς της χώρας να έχουμε φωνή. Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο μεταποιητικό τμήμα στις επερχόμενες εκλογές του ΕΒΕΑ (αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία των εκλογών: http://adminportal.acci.gr/images/ekloges2017/YpodeiksiEkprosopon.pdf ),με τον συνδυασμό του Προέδρου κ. Μίχαλου Κωσταντίνου (Επιχειρηματική Ανάπτυξη).

Η εμπιστοσύνη σας σε έναν υποψήφιο αμιγώς του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.),έχει βαρύνουσα σημασία για την εκπροσώπηση μας στο μεγαλύτερο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας.

 

Με εκτίμηση,

Παπακυριακού Ιωάννης

Κιν. +30 6939513778

 
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 2017


3/02/2017

 

Ø Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη και τον γ.γ. ΥΠ.ΕΝ κ. Βερροιόπουλο.

 

Ø Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) κ. Μπουλαξή.

 

Ø Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λ.ΑΓ.Η.Ε. κ. Φιλίππου.

 


29/03/2017

 

Ø Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

 


 

5/04/2017

Ø Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την συνάντηση στις 29/3/2017.

 


 

19-24 /04/2017

 

Ø Κοινή επιστολή προς Υπουργό Οικονομίας, Υπουργό Οικονομικών και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

 


 


 

4/05/2017

Ø Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η. κ. Παναγιωτάκη σχετικά με τις υπερημερίες και η εκπόνηση μεσοπρόθεσμου σχεδίου για τις πληρωμές των παραγωγών Α.Π.Ε.

 


 

23/06/2017

Ø Συνάντηση με ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη, μόλις η εταιρεία εισέπραξε το αντίτιμο της πώλησης (49%) του ΑΔΜΗΕ. Το αποτέλεσμα των συνεχόμενων πιέσεων και αυτής της συνάντησης, ήταν η αύξηση των συνολικών εισροών προς τον Ε.Λ.Α.Π.Ε. από 160 εκατ. ευρώ σε 220 εκατ. ευρώ, με συνέπεια την άμεση  μείωση των υπερημεριών των παραγωγών κατά δύο μήνες.

 


 

10/10/2017

Ø Συνάντηση με τον τομεάρχη ενέργειας της Ν.Δ. κ. Σκρέκα σχετικά με το μέτρο της Χρέωσης Προμηθευτών και τα οικονομικά αποτελέσματα της Δ.Ε.Η. α΄ εξαμήνου 2017.

 


 

26/10/2017

Ø Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 

Ø Συνάντηση με τον γ.γ. ΥΠ.ΕΝ κ. Βερροιόπουλο.

 


 
 
 
 
 

 

4 σχόλια:

  1. Αξιότιμοι συνάδελφοι,

    Σας θυμίζω ότι η προθεσμία προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή στο ΕΒΕΑ λήγει 25/11/2017 και ώρα 15:00.
    Το παραπάνω ισχύει για τις Α.Ε. , όπως επίσης για κάθε μορφή εταιρείας που έχει 2 εταίρους και διαφορετικό διαχειριστή, ή 3 εταίρους.
    Η δήλωση εκπροσώπων θα πρέπει να αποσταλεί στο : ekloges@acci.gr

    Στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Με εκτίμηση,
    Παπακυριακού Γιάννης
    Τηλ. 6939513778

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπακυριακού βγήκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΕΒΕΑ και πάτωσες. Δεν εκλέχτηκες τίποτα και πουθενά!! Παραμένεις δηλαδή το απόλυτο μηδέν, αυτό που ήσουν πάντα. Και να σκεφτείς ότι ο τελευταίος που εκλέχτηκε στο ΔΣ του μεταποιητικού τμήματος πήρε μόλις 113 σταυρούς!! Ούτε αυτό δεν μπόρεσες!!!
    Και να σκεφτεί κανεις οτι ήταν 8,000 υποχρεωτικά εγγεγραμμένες και υποχρεωτικά ταμειακά ενήμερες λόγω ΓΕΜΗ επιχειρήσεις που μπορούσαν να ψηφίσουν!!!
    Και να σκεφτεί κανείς ότι η κάθε μία εταιρεία είχε 2 ή 3 ψήφους ανάλογα τον αριθμό των εταίρων!!
    Και να σκεφτεί κανείς οτι υπήρχαν 2,500 επιχειρήσεις ΑΠΕ εκεί λόγω ΓΕΜΗ.
    Πάτωσες παλικάρι μου, αλλά τουλάχιστον πήρες ένα μάθημα εκλογών, γιατί μέχρι σήμερα κανείς και ποτέ δεν σε εξέλεξε!! Μας τα ζάλισες μόνο μπλογκάροντας και ρουφιανεύοντας.
    Πήγαινε τώρα να χωθείς στο λαγούμι της ψευτομοσπονδίας, για να αλληλοεκλέγεστε τα 5 μόλις μέλη αναμεταξύ σας και να κοροϊδεύετε τους εαυτους σας. Και όπου ξανακούσεις για εκλογές, μακριά αγόρι μου!! Μόνο για φυτευτός στα μπλογκς είσαι και για προπαγάνδα. Ούτε ταξί δεν γεμίζεις!!!!

    Όσο για τον πρώτο σε ψήφους, πήρε μόλις 538 και είναι ο γιος του Μίχαλου... Τέτοια ξεφτίλα. Και ξέρεις ποια είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα;;; Ότι μας έχουν κατσικωθεί και τους πληρώνουμε υποχρεωτικά συνδρομή με το ΓΕΜΗ!! Γιατί αλλιώς ούτε 50 ψήφους δεν θα έπερνε, αφού δεν θα υπήρχαν καν ταμειακά εντάξη μέλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψεύτο ....άκη,
    Αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Μίχαλου, προκειμένου ως φωτοβολταϊκοί να έχουμε φωνή στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας, αλλά και να στηρίξω τον άνθρωπο που αποδεδειγμένα και στο παρελθόν και στο παρόν, έχει στηρίξει τις θέσεις και τα συμφέροντα του κλάδου μας (ενδεικτικά : για τις υπερημερίες, τις πρακτικές των τραπεζών, αλλά και παλαιότερα με τις επιστολές προς τον Παπαγεωργίου Ασημάκη σχετικά με το κούρεμα τιμών και τις επιπτώσεις του).
    Στην δική σας περίπτωση, ο κ. Μίχαλος ουδέποτε επικοινώνησε μαζί σας τηλεφωνικά, όπως αφήσατε να διαρρεύσει στο energypress. Ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ προτάθηκε από μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και η αίτηση του ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ. Η ξεφτίλα όπως γράφεις είναι όλη δική σας και σίγουρα όχι στον κ. Χρήστο Μίχαλο, ο οποίος έλαβε περισσότερους ψήφους από οποιονδήποτε άλλον στην μεταποίηση, αλλά ακόμα και από οποιονδήποτε άλλον στο εμπορικό τμήμα.
    Βιαστήκατε να ανακοινώσετε υποψηφιότητα και γίνατε ρεζίλι. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατηγορήσατε το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ πως αποτελείται από παλαιά τζάκια που....σας φοβήθηκαν. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ποιοί ήταν υποψήφιοι και ποιοί αποτελούν το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. Αλήθεια τι έγινε με το εξώδικο που στείλατε στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ; Τι απέγινε εκείνη η στρατιά δικηγόρων που στείλατε στο ΕΒΕΑ; Ως συνήθως ρίξατε άλλη μια φωτοβολίδα προκειμένου να καλύψετε τα τραγικά λάθη σας.
    Όσον αφορά τα νούμερα που παρουσιάζεις : Στο μεταποιητικό τμήμα υπάρχουν και ατομικές με δικαίωμα 1 ψήφου. Επίσης αρκετοί έχουν περισσότερες από 1 εταιρείες με την ίδια μετοχική σύνθεση. Γνωρίζεις ότι μπορούν να ψηφίσουν μόνο 1 φορά και όχι περισσότερες. Συνεπώς, σαφώς υπάρχουν 8000 εταιρείες στην μεταποίηση, αλλά :
    - Παραβλέπεις ότι στο ΕΒΕΑ ψηφίζουν κατά 95% μόνο όσοι έχουν παρακινηθεί από τους υποψηφίους. Δεν είναι βουλευτικές εκλογές και η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική.
    - Παραβλέπεις ότι μεγάλος αριθμός εταιρειών από Α.Π.Ε., είναι ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΟ και όχι φωτοβολταϊκές.
    - Παραβλέπεις ότι το εκλογικό αποτέλεσμα το επηρεάζουν κατά 80% οι Α.Ε. οι οποίες έχουν 3 ψήφους. Οι περισσότερες φ/β δεν είναι Α.Ε.
    Όσον αφορά τους λόγους που δεν εκλέχθηκα και έλαβα μόνο 70 σταυρούς :
    1. Έπρεπε να έχω ενημερώσει τον κάθε παραγωγό προσωπικά και όχι να περιμένω πως οι παραγωγοί θα ψηφίσουν χωρίς να τους παρακινήσω.
    2. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις εκλογές του ΕΒΕΑ μετά τις 13 Νοεμβρίου. Ως επιβεβαίωση η ημερομηνία που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου. Όταν το έμαθε φίλος μου ο οποίος εκλέχθηκε με περισσότερους από 400 σταυρούς, μου είπε ότι ήταν αυτοκτονία, και πως οι περισσότεροι το κυνηγάνε από Σεπτέμβριο.



    Το χειρότερο όλων :
    Χαίρεστε που δεν κατάφερα να εκλεγώ. Προφανώς προτιμάτε να προωθούνται οι θέσεις τις βιομηχανίας, αλλά όχι οι δικές μας.
    Οι παραγωγοί από φωτοβολταϊκά ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει πως τα συμφέροντα μας διαρκώς διακυβεύονται. Για άλλη μια φορά έχουν στραμμένα τα μάτια τους μόνο στην επόμενη πληρωμή.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ