Παλι "καποιοι"θα κανουν παρτυ!! |
ΧΑ ΧΑ ΧΑ, Γέλασα και σήμερα με τα επιχειρήματα σας....ΗΛΙΟΣ
Χρηματοδοτική ανάσα σε επενδύσεις του ενεργειακού τομέα, στοχεύει μεταξύ άλλων να δώσει το "Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο" που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο να βρίσκει κεφάλαια από ιδιώτες, αναπτυξιακές τράπεζες, και οργανισμούς του εξωτερικού για τη χρηματοδότηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων έργων στην χώρα μας.
Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει επαφές με ξένα funds και ιδιώτες με στόχο τα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν σε πρώτη φάση το Ταμείο αυτό να κινούνται μεταξύ 500 εκ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα αφορά την ενέργεια.
Στην αναγκαιότητα δημιουργίας του "Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου" αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Αθήνα, ο Λούτζ Κρίστιαν Φούνκε, αντιπρόεδρος της γερμανικής τράπεζας KfW, εκπρόσωπος της οποίας συμμετέχει στην επιτροπή που έχει συσταθεί για να επεξεργασθεί τα χαρακτηριστικά του. Στην ίδια επιτροπή συμμετέχουν στελέχη του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, της Task Force, της Κομισιόν, του υπ. Ανάπτυξης και του Invest In Greece.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή αυτή έχει παραδώσει τις προτάσεις της από τον Φεβρουάριο στον υπ. Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη, βάσει των οποίων το Ταμείο αυτό θα πρέπει να έχει επικεφαλής ένα κορυφαίο διεθνώς μάνατζερ, και να λειτουργεί με βάση το ευέλικτο νομικό δίκαιο του Λουξεμβούργου.
Τι προβλέπει το δίκαιο Λουξεμβούργου
Το καθεστώς αυτό, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επενδυτή να επιλέγει εκ των προτέρων το είδος της επένδυσης όπου θέλει να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του (π.χ. στην Ενέργεια ή στον Τουρισμό). Με τον τρόπο αυτό όσοι ξένοι επενδυτές χρηματοδοτήσουν με κεφάλαια το Ταμείο θα αισθάνονται πιο ασφαλείς αφού θα γνωρίζουν επακριβώς εκ των προτέρων που αυτά θα τοποθετηθούν.
«Συνεργαζόμαστε με το Invest In Greece για τη δημιουργία ενός fund ή μάλλον ενός δημόσιου χρηματοδοτικού πυλώνα για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Φούνκε στη διάρκεια του φόρουμ «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη». «Η επιλογή αυτή κρίνεται αναγκαία», συνέχισε, «επειδή στην παρούσα συγκυρία υπάρχουν σοβαρά θέματα για όλη την Ευρώπη και ακόμη μεγαλύτερα για την Ελλάδα».
Μια ιδέα, προσέθεσε, είναι η ίδρυση στην Ελλάδα μιας δημόσιας τράπεζας ανασυγκρότησης, στα πρότυπα της γερμανικής KfW που είχε χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση της Γερμανίας κατά τη δεκαετία του 1950. Αυτό που κατά τον κ. Φούνκε επείγει, είναι να αντιληφθούμε πως στην παρούσα φάση είναι αδύνατο να σταθεροποιήσουμε την οικονομία βασιζόμενη στην ιδιωτική τραπεζική. «Αντίθετα η δημόσια τράπεζα, που θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός κρατικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Invest In Greece, θα είχε τη δυνατότητα να παράσχει την απαραίτητη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση, για 1-2 χρόνια και να σταθεροποιήσει την οικονομία. Αυτή είναι η τακτική που εφαρμόζεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της KfW, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, Βρετανία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Για τη συνεργασία τόσο με την KfW όσο και με τους άλλους επτά φορείς (Γαλλικό Υπ. Οικονομικών, ΕΤΕπ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, Κομισιόν, Task Force, ΥΠΑΝ, Invest In Greece) μίλησε και ο Αριστομένης Συγγρός, πρόεδρος του Invest In Greece. «Υπάρχουν προτάσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα, υπάρχουν σημαντικά σχέδια που περιλαμβάνουν τόσο αποκρατικοποιήσεις όσο και ιδιωτικά έργα, αλλά υπάρχει τεράστια δυσκολία να βρεθούν κεφάλαια», είπε ο κ. Συγγρός.
Πηγη http://www.energypress.gr/news/Ellhniko-Tameio-gia-na-hrhmatodothsei-energeiakes-ependyseis
Δεν μας έφτανε που περνούσαμε μετά ήρθαν και οι ακρίδες.............
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχουνε να φανε.....και εμεις φρυγανιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή