Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Iανουάριος - Πληρωμή Απρίλιος/Μάιος 2018

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.




Για να μπορέσετε να σχολιάσετε

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ.




Οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα κόβονται

131 σχόλια:


  1. Μετά τις ακροάσεις, «καμπάνες» από τη ΡΑΕ σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ


    Η επιβολή προστίμων από τη ΡΑΕ φαίνεται ότι είναι η κατάληξη των ακροάσεων του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ που είχε πραγματοποιήσει η Αρχή διερευνώντας εάν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.


    Η ολομέλεια της ΡΑΕ φέρεται να έχει ήδη καταλήξει στην επιβολή προστίμων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

    Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ, το πρόστιμο αφορά καθυστερήσεις πληρωμών προς τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, καθυστερήσεις που οδήγησαν με τη σειρά τους σε καθυστερήσεις των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς.

    Όσον αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ, ελέγχεται για ανοχή έναντι της ΔΕΗ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, όσον αφορά τη μη καταβολή του ΕΤΜΕΑΡ και του ποσοστού του Μεσοσταθμικού Μεταβλητού Κόστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περισσότερες Ανακοινώσεις
    Είστε εδώ: Αρχική Περισσότερες Ανακοινώσεις Ανακοίνωση
    Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Δεκεμβρίου 2017
    26.04.2018
    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Δεκεμβρίου 2017. Με τις εντολές αυτές εξοφλήθηκαν 600 επιπλέον πάρκα πληρωτέου ποσού έως 669.507,02 €, οπότε έχει πλέον εξοφληθεί το 95% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Δεκέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    =================

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. baggelis μπορεις να μου πεις τον τροπο που επικοινωνεις μαζι τους για να σου διορθοσουν καποιο προβλημα στο παρκο με την axa solar γιατη εγω μια που τους εδωσα τα χρηματα και μια που εξαφανιστηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Energy26 Απριλίου 2018 - 3:31 μ.μ. ΕΚΑΝΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ???

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, έχω το ίδιο πρόβλημα με την axa. Όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα χάθηκαν από προσώπου γης.. Μήπως πρέπει όμως αυτό να το μοιραστούμε και με άλλους? Να γίνει ένα topic sto forum για τέτοιες εταιρείες που πουλάνε συντήρηση και όταν τους χρειάζεσαι εξαφανίζονται, για να μην την πατήσουν και άλλοι.

      Διαγραφή
  5. Συμβολαιο και προπληρωμη ετσι μου ειπαν οτι λειτουργουν να μην πω τιποτα αλλο απλα εγω το λεω να μην την πατησουν συναδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πάτησες ρωτάνε πρώτα ...ο καθένας πρέπει να παρακολουθεί το πάρκο μόνο του
      ..και εάν δει πρόβλημα ψάχνεται δεν κάνει τους μαλακές προφήτες δηλαδή εμείς εδώ για σένα εάν έχει πρόβλημα το πάρκο. .έλεος φικια για μεταξωτές κορδέλες! !!!....εγώ χρόνια το παρακολουθώ μόνος μου απο 11 και δόξα το θεο σταθερό με aleo sma κανένα πρόβλημα μόνο κατά διαστήματα ελενχο. ..τίποτα αλλο συμβόλαια και μαλακιες !!!

      Διαγραφή
    2. Ακριβως αυτο απο 2009 μεχρι σημερα 2 φορες παρουσιαστηκε προβλημα βρηκα καποια εταιρεια και το τακτοποιησα ουτε συμβολαια ουτε τιποτα ασε πιυ με τον συναγερμο εμαθα μονος μου να το φτιαχνω. Πανελ aleo και sma εχω και εγω

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ ότι Πρέπει κάποιος να παρακολουθεί το πάρκο μόνος του και ότι αν υπάρξει πρόβλημα αναλαμβάνει μία εταιρεία ή ένας τεχνικός και το αντικαθιστά... το θέμα όμως είναι ότι αν είναι ασφαλισμένο το πάρκο σε ασφαλιστική εταιρεία χρειάζεται να υπάρχει συμβόλαιο συντήρησης.
    Έτσι νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος νομίζεις. Αρκεί βεβαίωση από τεχνικό μια φορά το χρόνο ότι εγινε έλεγχος και ότι όλα είναι ΟΚ. Απλά αδιαφορείς για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που παράνομα σε υποχρεώνουν για συμβόλαιο συντηρησης, επειδή αυτοί που τα πλασάρουν πέρνουν μίζα για να πουλάνε συντηρήσεις.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν εξαιρετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια χωρίς την υποχρέωση συμβολαίου συντηρησης.

      Διαγραφή
    3. ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΗΤΕ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ. ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΩΝ, ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟ. ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
    4. Εμένα το ασφαλιστήριο γράφει για βεβαιωαη τεχνικού κάθε χρόνο. Πιο καθαρο δεν γινεται το θέμα, τουλάχιστον για όσους δεν προσπαθούνε να πουλήσουν τρόμο και συντηρήσεις.

      Διαγραφή
    5. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗΝ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ , ΤΟΤΕ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
  7. ΔΕΔΔΗΕ Πληρώθηκα ΟΚΤ. ΝΟΕΜ. ΔΕΚ. μέσα σε μία εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    =================

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα.
    ενδιαφερομαι για αγορα φωτοβολταικου σταθμου απο 100kw μεχρι 400kw με αγορα εταιρειας η παγιου.
    Παρακαλω να αναγραφουν τα τεχικα στοιχεια (πανελ,ινβερτερ , σταθερο/τρακερ)καθως και ημερομηνια συνδεσης.
    email : ept.pvgroup@gmail.com

    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Energy τι εννοεις? τους εδωσες χρηματα και δεν ηρθαν ποτε για συντηρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο μπορεις να πεις κάποιες ασφαλιστικές που δεν θέλουνε συμβόλαιο συντήρησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Allianz σίγουρα και εχω δει συμβόλαιο και της axa που το δέχεται.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,επιβεβαιώνω και εγώ που έχω στην ΑΧΑ δεν έχει χρειαστεί συμβόλαιο συντήρησης.
      Τώρα άμα χτύπα ξύλο χρειαστεί κάτι και το ζητήσουν έπειτα δεν γνωρίζω ...Ελπίζω να μην χρειαστούμε

      Διαγραφή
  12. Καλησπερα.
    Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτοβολταϊκου σταθμού απο 20 kw μεχρι100 kw .
    Παρακαλω επικοινωνήστε μαζί μου στο email : kokvas67@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή άρχισαν πάλι οι ανακρίβιες και θα κάψετε κόσμο με αυτά που γράφετε, παραθέτω από συμβόλαια ασφαλιστικών εταιρειών :

    Alianz (συνήθως στην σελ 11 του ασφαλιστηρίου -προϋποθέσεις ασφάλισης) : Έλεγχος και συντήρηση των ηλεκτρορογικών εγκαταστάσεων ανά 6 μηνο. Ο έλεγχος θα βεβαιώνεται ενυπόγραφα από τεχνικό.

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ (Παρατηρήσεις-Προϋποθέσεις/συνήθως στην σελ 5) Να υπάρχει εν ισχύ συμβόλαιο συντήρησης, ο έλεγχος και η συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων να γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, να βεβαιώνεται ενυπόγραφα από τεχνικό και να υπάρχει βιβλίο/δελτίο συντήρησης με αναλυτική περιγραφή των εργασιών συντήρησης)

    ΙΝΤΕRASCO : Στην σελ 2, ακριβώς το ίδιο κείμενο με το παραπάνω

    ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
    Ύπαρξη προγραμματισμένης περιοδικής συντήρησης και ελέγχου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τήρηση ειδικού αρχείου συντήρησης.
    GENERALI - solar parks insurance program
    Τακτική προγραμματισμένη περιοδική συντήρηση και έλεγχος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βάση των οδηγιών και ορισμών του κατασκευαστή και ύπαρξη υπογεγραμμένης βεβαίωσης ελέγχου συντήρησης από τον αρμόδιο ανεξάρτητο τεχνικό καθώς επίσης και τήρηση βιβλίου συντήρησης.
    ERGO
    O έλεγχος και η συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ανά εξάμηνο (έλεγχος διακοπτών, συσφίξεων, αυτοματισμών, κ.τ.λ.) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τα οποία θα βεβαιώνονται ενυπόγραφα από τεχνικό

    GRUPAMA :
    -Να γίνεται έλεγχος και συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ανά 6μηνό
    με έγγραφη βεβαίωση τεχνικού

    ΑΧΧΑ
    Έλεγχος και η συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (έλεγχος διακοπτών, συσφίξεων, αυτοματισμών, κ.τ.λ.) και τήρηση επίσημου μητρώου συντήρησης.

    INTERAMERICAN
    • Η κάλυψη παρέχεται με την προϋπόθεση ύπαρξης σύμβασης συντήρησης της φωτοβολταϊκής
    εγκατάστασης σε ισχύ με εξειδικευμένο πάροχο σχετικών υπηρεσιών, η οποία κοινοποιείται στην Ασφαλιστική Εταιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έως τώρα δεν έχει υπάρξει εταιρεία ασφάλισης η οποία να ασφαλίζει φωτοβολταϊκά και να μην έχει μπει μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν στο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον οι πραγματογνώμονες ψάχνουν αιτίες για να μην δεχτούν την βλάβη. Φροντίστε όλοι σας να τηρείται τις προϋποθέσεις ασφάλισης. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σταθμοί χωρίς γειώσεις ή με τα χόρτα στο μισό μέτρο και σε περίπτωση φωτιάς να λάβετε αποζημίωση.

    Όσο για το ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι παράνομες που ζητάνε οι σταθμοί να συντηρούνται, νομίζω από κάθε λογικό άνθρωπο γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για ανοησίες. Η λογική των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ότι οι σταθμοί που συντηρούνται θα βγάλουν λιγότερες βλάβες γι αυτό και ζητάνε την συντήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σταθμοί μας συντηρούνται μια χαρά, χωρίς όμως συμβόλαια συντηρησης και άλλα κοράκια, προμηθιάκιδες, όπως σωστά έγραψε και ο Matzanas που περίπου ξεκίνησε το διάλογο στο θέμα εδώ. Τις βλάβες οποταν υπάρχουν επίσης τις φτιάχνουμε. Άλλο είπαμε άλλα εσύ το χαβά σου. Λοιπόν εμάς υα πάρκα είναι αστέρι, το χορτάρι κουρεμένο, και η ασφαλιστική ΟΚ με την ετήσια βεβαίωση. Οπότε πήγαινε αλλού να πουλήσεις συμβόλαια και άσε μας επιτέλους να κάνουμε ένα διάλογο χωρίς να πετάγεσαι και να βρίζεις, παίζοντας το ξερόλας.

      Διαγραφή
    2. Εγω Χρηστο εννοω οτι οποιος παρακουλουθει καθημερινα και πολλες ωρες τα δεδομετα του παρκου και τα συγκρινει βλεπει τις διαφορες στην αποδοση στα στοιχεια των inverter οποτε εχει ολη την εικονα του παρκου και προλαβαινει καθε ζημια αν και εφοσον υπαρχει...ο ετησιος ελενχος σωστος αλο το ενα αλλο το αλλο... εδω εμενα το 2011 ηθελε ο κατσκευαστης 2.50% με 3% επι του τζιρου για συμβολαιο στην συντηρηση του παρκου μου ...πουλαγε φικια για μεταξωτες κορδελες ..του ειπα αν εχει προβλημα θα το φταιξουμε αλλο το νταβατζιλικι του συμβολαιου και αλλο η βεβαιωση για τον ετησιο ελενχο...και οταν δω οτι εχω ζημια και επενβαινω ...`νομιζω τεραστια διαφορα

      Διαγραφή
    3. Τα ίδια κάνω και εγώ matzanas. Άλλωστε το πάρκο το αντιμετωπίζω και είναι η δουλειά μου, από την οποία πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ζω την οικογένεια μου. Οπότε χώρος για νταβατζιλίκι δεν υπάρχει και ούτε χρειάζομαι ασχετα παιδαρέλια δήθεν να το παρακολουθούν για να μου πίνουν το αίμα σε πονηριές και προμήθειες.

      Διαγραφή
  15. ......Η INTERAMERICAN....AΠΑΙΤΕΙ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΕΓΧΟ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ......ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ......ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ...ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ........ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ......ΠΑΡΚΟΥ 80 KW KAI ΣΤΕΓΗ 10 KW.....950 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.......ΘΕΡΜΟΚΑΜΕΡΑ ( ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ).....ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΕΙΩΣΗΣ.....ΣΥΣΦΙΞΕΙΣ......ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο αποδόσεις σε KWh Ιανουαρίου,Φεβρουαρίου,Μαρτίου,Απριλίου πώς πήγαμε συνάδελφοι? Καλό είναι κάθε μήνα να ενημερώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα βλέπεις από το δελτίο ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ. Δεν υπάρχει καλυτερος τρόπος για την γενική εικόνα. Το δημόσιο ξεβράκωμα εδώ μέσα για την καλύτερη απόδοση, μονο κακό θα μας κάνει με τους αντιφωτοβολταικούς που παραμονεύουν παντού.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έχεις δίκιο συνάδελφε!

      Διαγραφή
  18. a few years ago i wrote on the forum about using a thermocamera that any one can purchase to perform some tests on his own and discover faults on panels etc..thus saving tones of money.
    some idiots in the forum that represent service companies jump to comment how inappropriate and dangerous this is ...for the solar parks safety etc.
    nice to see that more and more solar park owners get "full hands on" and can perform simple tasks that will save them money :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. It 's Real Truth that in Greece there are a lot of idiots who believe that they are clever!!!

      Let's see two examples:

      1. An owner of a solar park of 100KWp at Ksanthi did the "yearly service" using his own thermal camera. The PV modules hadn't hot spots, so he "slept calmly" that everything run well.

      At the third year started the production reduction but he thought that this happened due to weather.

      At the fourth year had additional production reduction but he believed that it was one more "bad weather" year.

      At the fifth year, the production was 120.000KWh.
      He "understood" that something "went wrong". He contacted the company which produced the modules and he got a feedback that everything was well.

      At the sixth year, the production was 110.000KWh.
      He "understood" that the PV plant had a real problem.
      A "local" company told him that he cannot do anything and he had to buy new PV modules.

      He decided that he had to do something using a professional (certified audit) and he found that the modules had LID.

      Using the results of the certified audits he took for free of charge new PV modules as a replacement due to the industrial - production failures.

      The normal production for the area is 145.000-150.000ΚWh.


      2. An owner of a solar park of 100KWp at Athens who knew that he hasn't the technical knowledge do the yearly maintenance decided to use a professional for a cost of 400,00€ per year.
      At the third year, the professional found that the PV plant had 3% lower production that he expected (~160.000KWh). He did certified audits and the results certified that the installation had affected by PID at "initial step", not visible using a thermal camera with high resolution.
      He contacted the manufacturer of the modules, they accepted the problem and they paid the audits, the offset boxes for the recovery of the PID and the installation of them.

      The normal production for the area is 165.000ΚWh.




      So, please feel free to calculate the "earnings", doing the yearly maintenance by yourself or not.


      Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω «συγνώμη» για τα αγγλικά.
      Το ποστ απευθυνόταν σε εμένα, διότι εγώ είχα αναπτύσσει στον Άρη, γι’ αυτό και του απαντώ…

      Και να σας παροτρύνω για κάτι, όσο «ανορθόδοξο» και αν σας ακούγεται…
      Αν είστε ικανοποιημένοι από την παραγωγή της εγκατάστασή σας δεν χρειάζεται να κάνετε…πολλά, αρκεί να καλύπτεται τα ζητούμενα του ασφαλιστήριου συμβολαίου και να «νοιώθετε ασφαλής» στην εγκατάστασή σας, καθώς ως γνωστό το «ρεύμα» μπορεί να σκοτώσει.

      Αν δεν καλύπτονται αυτές οι προϋποθέσεις, πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με κάποιον επαγγελματία με τον κατάλληλο εξοπλισμό ανά περίπτωση. Τις περισσότερες φορές θα βγείτε οικονομικά κερδισμένοι αν συνεργαστείτε με τον "σωστό".

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Ari,

      I prefer and suggest the discussion to be kept at a technical level which will be more useful for the participants of this blog. Also, I believe that Hlios (the admin of the blog) hasn't an issue with my technical replies these years.

      The thermal cameras are useful in cases of diodes failures where the problem is clear, as far as concerns the PV modules.

      In all other cases, temperature differences more than 10°C, namely hot spots, signify a problem but it is not clear the reason that it exists.
      It can be PID, micro-cracks, soldering problems, shadings e.t.c.
      As you can understand each of the above issues has a different way of solving.
      Your action to change each module has hot-spots can be ok if it takes place for 1-2-3 modules if we overtake the significant cost of buying a thermal camera.

      But, in most cases, the problem exists in more PV modules and the change of the PV modules, paid by the investor, it isn't for sure a good solution.

      Additionally, in most cases, the thin film modules cannot be tested using thermal cameras, due to glass reflection, the heat capacity of the glass and the nature of the modules in general.

      Our clients are usually big technical companies, involved with solar installations, who need our professional services in order to identify and certify PV modules' problems and then to proceed to claims to the manufactures or the insurance companies.

      Be sure that the solar plants' investors are clever guys and the can choose the right way to resolve their issues at the end, protecting their invests and money. Nobody can "push" them to spend money on useless services.

      Moreover, our company doesn't involve with "yearly maintenance" of the solar plants every way.

      PS My example is one of a lot that really happens in the greek territory.

      Διαγραφή
  20. Thank you for your reply
    It clears the water a lot and I will be the first to agree with you on this particular technical issue.
    Another use of a thermometer camera I found was the spotting of bird drops that some times you don’t see easily .They will appear as hot spot but they can be bird drops ..
    PID can be indicated with the thermo camera to an extend due to the way the hot spot squares are shown ,normally close to the aluminum frame ..horizontally..,
    While vertically indicate a faulty bypass diode .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΕΛΙΝΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ????ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και γω θέλω να μάθω αν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει η πληρωμή του Ιανουαρίου και αν πότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οσες φορες και να πηρα ποτε δεν απαντησαν...Δε μας ενημερωνεις εσυ που ξερεις;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λοιπον...Μολις το σηκωσαν απο το ΛΑΓΗΕ και η απαντηση για πληρωμες Ιανουαριου ηταν "εξαρταται ποσα λεφτα θα παρουμε", εννοωντας υποθετω το επομενο cash flow.Στο τελος με "συνδεσε" κανονικα και μου ειπε να μην παιρνω τηλεφωνο, παρα να βλεπω στο σαιτ. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ......ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ.....ΤΗΛΦΩΝΟΥΣΑΜΕ....ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ......ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ......ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.....ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ......ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ !!!!!!!!! ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!! ........ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα σας και καλο μηνα.... Εντολη πληρωμης θα βγει μαλον αυριο με το ποσο να φτανει απο 3000 εως 3500€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ CASH FLOW ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΕΔΩΣΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για δεδδηε ξέρει κανείς πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του Ιανουαρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ

    ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ,

    ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ !!!!!!

    ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλησπερα.
    ενδιαφερομαι για αγορα φωτοβολταικου σταθμου απο 100kw μεχρι 400kw με αγορα εταιρειας η παγιου.
    Παρακαλω να αναγραφουν τα τεχικα στοιχεια (πανελ,ινβερτερ , σταθερο/τρακερ)καθως και ημερομηνια συνδεσης.
    email : ept.pvgroup@gmail.com

    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. http://www.lagie.gr/perissoteres-anakoinoseis/anakoinosi/article/1616/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Δεκεμβρίου 2017 – Ιανουαρίου 2018
    04.05.2018
    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Δεκεμβρίου 2017. Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2018. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 7.520 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.640,95 € (58% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ..... ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ......ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΚΆΤΙ ΝΕΟ. ΈΠΡΕΠΕ Ν` ΑΡΧΊΣΕΙ ΣΉΜΕΡΑ Η ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ......ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΣΉΜΕΡΑ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. μια ερωτηση θελω να παρω μια βουρτσα περιστρεφομενη για πλυσιμο και καποιος μου ειπε οτι αφηνει σημαδια στο τζαμι στα πανελ ισχύει αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. QLEEN HELLAS ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ρώτα σε σχέση με τις προδιαγραφές του πάνελ (γυαλί) και τι είναι καλύτερο. Εμένα μου τα καθαρίζει συνεργείο που έχει τριών διαφορετικών ειδών σκούπες. Όταν είδα τη μεγάλη περιστρεφόμενη στο όχημα τους ρώτησα για ποιο λόγο παιδεύονται με τη μισή σε μήκος και άλλου τύπου? Μου απάντησαν το δικό σου πάνελ έχει πολύ μαλακό γυαλί και φοβόμαστε με τη περιστρεφόμενη που είναι ποιο σκληρή απο αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε στα δικά σου πάνελ. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και περιστρεφόμενες μαλακές απλά ρώτα καλού κακού.

      Διαγραφή
  37. Thomas Kyr και εγώ ενδιαφέρομαι πες αν μάθεις κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όποιος μάθει κάτι για τις πληρωμές του Ιανουαρίου από δεδδηε ας μας ενημερώσει παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επομενη εντολή πληρωμής μέχρι την Παρασκευή. Πήρα πρίν λιγο τηλέφωνο τον ΛΑΓΗε και με ενημερωσαν. Είναι λιγο απαράδεκτοι εκει μεσα, αλλά με λίγη πίεση μου κανουν την τιμή και απαντανε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πειραιώς πλήρωσε για τιμολόγιο Ιανουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πειραιως πληρωσε για εικοσαρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άρχισε η πληρωμή του Ιανουαρίου από ΔΕΔΔΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    ================

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    ==================

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αρχίσανε πάλι την προμήθεια εμβασματος κράτησαν 4 ευρώ κρατάνε και σε άλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΧΡΕΩΝΕΙ, ΠΑΝΤΑ, 4 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΜΒΑΣΜΑ ΚΑΙ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ.

      Διαγραφή
  47. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΒΙΚΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΠΑΚΙΑ !!!!
    https://energypress.gr/news/eviken-den-ypirhan-oi-ape-tha-eihan-anaptyhthei-syghrones-thermikes monades
    Ο ακριβός τρόπος με το οποίο αναπτύχθηκαν οι ΑΠΕ στη χώρα, οδήγησαν στο να μην είναι ανταγωνιστικό το κόστος ενέργειας στη χώρα, τόνισε ο Γιάννης. Κουκλέλης, πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ.
    Το επιχείρημα ότι χωρίς τις ΑΠΕ το κόστος ενέργειας θα ήταν υψηλότερο είναι ψεύτικο, όπως είπε, καθώς τότε θα υπήρχαν σύγχρονες θερμικές μονάδες και όχι τα σημερινά «σαπάκια», όπως χαρακτηριστικά είπε.
    Είναι μοναδική ευκαιρία για τους βιομηχανικούς καταναλωτές η ανάπτυξη της νέας ενεργειακής αγοράς, εφόσον αρθούν στρεβλώσεις στο σχεδιασμό του νέου πλαισίου, όπως π.χ. το mandatory pool, το μεταβλητό κόστος κ.λπ., επεσήμανε ο κ. Κουκλέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θέμη σαπάκια χαρακτήρισε τις λιγνιτικές μονάδες, όχι τις ΑΠΕ.
    Να κάτσουμε να απαντάμε σε υπαλλήλους της ΕΒΙΚΕΝ οι οποίοι κάθε 3 και λίγο ξεφουρνίζουν και μια εξυπνάδα, μόνο για να δικαιολογούν τον μισθό τους.... έχουμε και πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε.
    Εφόσον καίγονται τόσο για το κόστος ενέργειας ας πάνε να αγοράσουν τα λιγνιτικά της ΔΕΗ, ή ας κάνουν net metering. Αλλά επειδή δυστυχώς κάποιοι σαν τον κ. Κουκλέλη προτιμούν να πληρώνουν τα κορόϊδα (εμείς) παρά να κάνουν μια σοβαρή επένδυση, τέτοιες δηλώσεις σαν την παραπάνω πάντα θα ακούγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΡΡΥ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΑΠΑΚΙΑ"

      Διαγραφή
  49. 8/5/2018: Την άλλη εβδομάδα συμφωνία με θεσμούς για ΠΧΕΦΕΛ και νέο σχήμα χρηματοδότησης του ΕΛΑΠΕ. Καταρτίζεται το σχετικό ν/σ και ακολουθούν οι προαναγγελθείσες παρεμβάσεις στο "new deal"....

    https://psaaf.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2018
    09.05.2018

    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ συνέχισε την εξόφληση την εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2018. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 2.840 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 5.235,78 €, οπότε έχει εξοφληθεί το 79% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. εθνικη πληρωσε πριν απο λιγο 100 kw σταθερο 3841 οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ζητείται προς αγορά φωτοβολταϊκό πάρκο από 20 έως 100 kw.
    Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει μήνυμα στο e-mail :
    kokvas67@gmail.com
    ή
    vasi1koki2@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ ΠΟΣΟ ΥΑ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΠΕ???
    https://energypress.gr/news/stathakis-pros-viomihania-katathesame-fakelo-gia-viomihaniko-etmear

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΘΕΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΑ ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΧΡΙ 50-60 ΚΒ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ Η ΑΝ ΓΝΟΡΗΖΗ ΚΑΤΗ ΤΙΛ 6984110373 ΝΕΣΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν εχω πληρωθεί για τον ιανουάριο τιμολόγιο περίπου 3.000,00 ευρώ, παρά το ότι είμαι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος. Σε τηλέφωνα και email δεν απαντάνε και από τα γραφεία τους απέχω 500 χιλιόμετρα. Υπάρχει τρόπος να βγάλω άκρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο συνέβαινε και με μένα.Δυο τεινα συμβαίνουν. Η το έστειλες όπως και εγώ καθυστερημένα και δεν πρόλαβαν να το καταχωρήσουν είτε το τιμολόγιο σου έχει απωλεστει

      Διαγραφή
    2. κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα και μίλησα με τον Λαγηέ και μου είπαν ότι δεν έχουν λάβει κανένα τιμολόγιο του 2018 και μου είπαν να τα στείλω ηλεκτρονικά.

      Διαγραφή
  56. Πληρωθηκε κανεις Πειραιως απο την χθεσινη εντολη του Λαγηε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΤΑΕ 2016 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ 2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γιατί δεν απευθύνεσαι στον σύλλογο που σε ενημέρωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανακατασκευής ΣΜΑ για αγορά η επιδιόρθωση πληροφορίες κάποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΟΥ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΑΝ 2 SMA 17000TL
      ΤΗΛ. 6947-808508

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Τι ζημιά είχαν? Τι κωδικό βλάβης σου έβγαζαν και πόσο σου στοίχισε η επισκευή στο καθένα? Ρωτάω γιατί είχα ακούσει παλιότερα εδώ για 800 ευρώ ανακατασκευής οπότε να δω τι συμφέρει.

      Διαγραφή
    3. Καλησπερα Γιωργο, σε ποια περιοχη βρισκεσαι αν επιτρεπεται? Εχω εναν, προσφατως επισκευασμενο SMA7000TL, και ο ηλεκτρονικος είναι στην περιοχη Θεσσαλονικης. Αν σε εξυπηρετει πες μου να σου στειλω πληροφοριες.

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά με ενδιαφέρει ο STP 17000 TL.

      Διαγραφή
  60. sanas Kαλημέρα πόσο κοστίζει ο SMA70010TL επισκευασμένος για αγορα ?Στείλε πληροφορίες άμα μπορείς στο blackjohneagle@gmail.com και τα τηλ του τεχνικού στη Θεσσαλονίκη και πόσο κοστίζει η επισκευή και σε πόσο χρόνο επισκευάζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα. John Black υπάρχει άμεσα SMA 9000TL-10 ανακατασκευής αν σε ενδιαφέρει. ΜΠΕΚΙΑΡΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 6976568337 Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 16.05.2018

    Συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2018 με νέες εντολές προς τις τράπεζες. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 1.380 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 34.165,17 €, οπότε έχει εξοφληθεί το 90% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Βγήκαν τα ενημερωτικά Απριλίου μαζί με Μ.Τεταβ.τελη 2016,2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 16/5/2018: Τελική συμφωνία για ΠΧΕΦΕΛ - ΝΟΜΕ. Νομοθέτηση τον Ιούνιο και έπονται παραμετροποίηση αγροτών και προαναγγελθείσες παρεμβάσεις "new deal" ....

    https://psaaf.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Chaos-7, μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ, με τα σημειώματα ΜΤΑΕ που βγήκαν με τα σημειώματα Απριλίου και γράφει ότι είναι για επιστροφή στον παραγωγό ποσού χωρίς έκδοση παραστατικού, τί γινεται? Τα χρήματα αυτά θα μπουν από τον ΛΑΓΗΕ κατευθείαν στο λογαριασμό μας ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 1.Για την επιστροφή ΜΤΑΕ δεν θα εκδόσετε τιμολόγιο.
    2. Στην δήλωση φόρου εισοδήματος θα πρέπει να περάσετε την επιστροφή που πήρατε το 2016 ως έσοδο.
    3. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι η επιστροφή ΜΤΑΕ θα γίνει με τις πληρωμές τιμολογίων Φεβρουαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ CASH FLOW TI ΕΓΙΝΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΤΑΕ

    ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΜΤΑΕ) ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 - 2η ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017- 1η ΕΚΔΟΣΗ
    17.05.2018
    Βάσει του προσωρινού ισοσκελισμού του Ειδικού Λογαριασμού Αποθεματικού Ασφαλείας Εφοδιασμού από τον Διαχειριστή του Συστήματος (ΑΔΜΗΕ ΑΕ), επιστρέφεται αναλογικά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ συνολικό ποσό ύψους 3.211.464,13 € για το έτος 2016 και συνολικό ποσό ύψους 6.284.729,43 € για το έτος 2017.

    Τα Ειδικά Ενημερωτικά Σημειώματα που αναγράφουν το αντίστοιχο ποσό επιστροφής ΜΤΑΕ ανά παραγωγό για το έτος 2016 (τα ονόματα των αρχείων αυτών καταλήγουν σε _k) και για το έτος 2017 (τα ονόματα των αρχείων αυτών καταλήγουν σε _l) αναρτήθηκαν μαζί με τα ενημερωτικά σημειώματα μηνός Απριλίου 2018.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα εν λόγω Ειδικά Ενημερωτικά Σημειώματα επιστροφής ΜΤΑΕ δεν απαιτείται η έκδοση παραστατικού από τους Παραγωγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Με τον Φεβρουάριο από δεδδηε έμαθε κάνεις ποτέ θα ξεκινήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ

    ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ ΜΕ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

    Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΜΕ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ.

    ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ CASH FLOW TI ΕΓΙΝΕ???ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ???ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΤΑΕ 2016 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ???ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μεχρι τελος μαιου θα αρχισει ο φεβρουαριος καιτα ΜΤΑΕ μεχρι 3000 περίπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. εχω στηλει απο 14-5-18 ενημερωτητα και μεχρι σημερα τριτη 22-5-18 δεν την περασαν ακομη εχει κανεις παρομιο μποβλημα με μειλ την εστειλα
    στο infoape@lagie.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Info@lagie.gr να δοκιμάσεις και εδώ?
    Εγώ εδώ έστειλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Info@lagie.gr να δοκιμάσεις και εδώ?
    Εγώ εδώ έστειλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Kαλέ μου άνθρωπε εδώ και μόνο εδώ να την στέλνεις, εδώ και 5 χρόνια εδώ την στέλνουμε και την ανεβάζουνε σε λίγες μέρες.
    THEMIS MANTZANAS τι τον μπλέκεις τον Ζαρίφη??? Ανακοίνωση σχετικά με την υποβολή Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας
    27.01.2014

    Σας ενημερώνουμε ότι εφεξής:


    α) Τα Αποδεικτικά Φορολογικής Ενημερότητας που εκδίδονται μέσω TAXIS NET θα γίνονται δεκτά από το ΛΑΓΗΕ είτε με fax στο 210-9466841 είτε μέσω e-mail αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoape@lagie.gr.

    β) Σε περίπτωση που το Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας ή η Βεβαίωση Οφειλής προς το Δημόσιο εκδίδεται από τις αρμόδιες ΔΟΥ, βάσει των Α.Υ.Ο. Πολ 1274/27.12.2013 και Α.Υ.Ο. Πολ 1275/27.12.2013, θα πρέπει το πρωτότυπο να αποστέλλεται στην Υπηρεσία Λογιστηρίου του ΛΑΓΗΕ. Κατά την αποστολή μέσω ταχυδρομείου θα πρέπει για την έγκαιρη διεκπεραίωση να αναγράφεται στο φάκελο η ένδειξη “ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ” ή “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ”.

    Διευκρινίζεται ότι το “Σημείωμα για πληρωμή” δεν αποτελεί το κατά νόμο απαιτούμενο παραστατικό φορολογικής ενημερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. John Black22 Μαΐου 2018 - 6:13 μ.μ.
      ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ...!!!! ΕΣΥ ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αν παρεις 10000 email το μηνα αυτο ειναι προβλημα.θα πρεπει να αλλαξεις ηλεκτρονικη διευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογική ήταν η σιγουριά της καταχώρησης...ο ίδιος κάποια στιγμή σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε στείλω σε μένα. ...Τώρα εσείς ..πέστε ότι νομίζετε ...

      Διαγραφή
  79. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ! ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟ infoape@lagie.gr ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ ! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. σημερα και την δικημου απο 14-5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΕΣ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. 23.05.2018
    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2018. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 480 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 250.668,81 €, οπότε έχει εξοφληθεί το 94% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. 23.05.2018

    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2018. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 480 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 250.668,81 €, οπότε έχει εξοφληθεί το 94% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Να δούμε άμα πηγαίνουν με τέτοιους ρυθμούς,τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν οι πιο μεγάλη μήνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλημέρα σε ολουςμ Nεα ανάρτηση για Φεβρουαριο http://fotoboltaika.blogspot.com/2018/05/2018.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. καλησπερα.
    ενδιαφερομαι για αγορα φωτοβολταικου σταθμου απο 100kw μεχρι 400kw με αγορα εταιρειας η παγιου.
    Παρακαλω να αναγραφουν τα τεχικα στοιχεια (πανελ,ινβερτερ , σταθερο/τρακερ)καθως και ημερομηνια συνδεσης.
    email : ept.pvgroup@gmail.com

    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ