Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Σεπτεμβριος - Πληρωμή Ιανουαριος 2018

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.




Για να μπορέσετε να σχολιάσετε

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ.




Οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα κόβονται

278 σχόλια:

  1. Ξέρει κανείς τι θέλει να πει ο λεβέντης για τα φωτοβολταικα?
    http://www.topontiki.gr/article/255074/leventis-na-paraitithei-o-proedros-tis-dimokratias-gia-skopiano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ΣΚΑΙ που ήταν καλεσμένος και έτυχε να τον ακούσω είπε ότι το χρηματιστήριο ενέργειας που είναι στο πολυνομοσχέδιο θα οδηγήσει τους μικρούς τα φωτοβολταικά σε μεγάλους παίκτες της αγοράς. Δεν θα αντέξουν οι μικροί επενδυτές είπε και θα τους τα μαζέψουν οι 2-3 μεγάλοι παίκτες της αγοράς που όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Τώρα τι υσχύει και αν αληθεύουν μόνο κάποιος γνώστης του πολυνομοσχεδίου και του χρηματιστηρίου ενέργειας μπορεί να μας εξηγήσει γιατί ο Λεβέντης πετάει συχνά πυροτεχνήματα για προσωπικό όφελος μια και σε ενδεχόμενες εκλογές βλέπει Βουλή με τα κυάλια.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Γνωρίζει κάποιος για τις ανεμογεννήτριες μέχρι 50kw ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο και εγώ ενδιαφέρομαι για το θέμα . Έχω ακούσει ότι αν και όταν βγουν θα έχουν προτεραιότητα ο αυτοί που είχαν κάνει αίτηση πριν χρόνια . Περίπου 1.000 είναι αυτοί απ ότι ξέρω . Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα
    Την ασφαλιστική ενημερότητα την στέλνουμε ηλεκτρονικά ή με courier;
    Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, αν εχεις την ασφαλιστικη ενημεροτητα σε ηλεκτρονικη μορφη, πχ αν μπορεις να την εκδοσεις ηλεκτρονικα απο το site του ΙΚΑ, τοτε μπορεις να την στειλεις ηλεκτρονικα με μειλ στο infoape@lagie.gr. Σε διαφορετικη περιπτωση πρεπει να την στειλεις με κουριερ ή ταχυδρομικως.

      Διαγραφή
  5. Sanas καλησπερα γνωριζεις ποιο τσεκαρεις γιατι εχει διαφορες επιλογες οταν παρεις ασφαλιστικη ενημερωτητα ηλεκτρονικα???π.χ.εχει για θεωρηση βιβλιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το γνωριζω διοτι το κανει ο λογιστης μου. Θα ρωτησω και θα σου πω.

      Διαγραφή
    2. Εγω παιρνω ως εξης:
      Μπαινω στο ika.gr
      '''''' στις ηλεκτρονικες υπηρεσιες,
      ...... επιλεγω ηλεκτρ.υπηρεσιες προς εργοδοτες
      ...... επιλεγω Βεβαιωση Ασφαλιστικης Ενημεροτητας
      ...και συνεχιζω με τους κωδικους μου...

      Διαγραφή
  6. να ρωτησω κατι ασχετο? υποχρεουμαστε απο τη νομοθεσια να εχουμε πυροσβεστηρα στο παρκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πληρωμεσ Σεπτεμβρίου γνωρίζει κάποιος άλλος εκτός του αναξιόπιστους afo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κωστας Σαββατης15 Ιανουαρίου 2018 - 7:46 μ.μ.
    Γιώργο και εγώ ενδιαφέρομαι για το θέμα . Έχω ακούσει ότι αν και όταν βγουν θα έχουν προτεραιότητα ο αυτοί που είχαν κάνει αίτηση πριν χρόνια . Περίπου 1.000 είναι αυτοί απ ότι ξέρω . Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει
    Κώστα μόλις γύρισα απο ΔΕΔΔΗΕ που μου είπαν να μιλήσω με το Υπουργείο Ενέργειας , μίλησα με τον Διευθυντή ΑΠΕ και μου είπε οτί ακόμα δεν έχει βγεί κάτι και περιμένουν να βγεί ο νεός νόμος μέχρι 60kw μετά το Πάσχα. Μου είπε όμως οτι όποιος θέλει να βάλει μια ανεμογεννητρια θα πρέπει να κάνει την μελετη και μετα θα γίνει ένας διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός αυτός θα είναι σαν πληστιριασμό, δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα δείνουν μια τιμή πάνω στην τιμή ενέργειας. πχ έαν αρχίσει στα 25 λεπτα το πρόγραμμα και ερθω εγω και δώσω μια τιμη στα 24 λεπτα τότε μου δείνουν την άδεια. ΣΚΑΤΑ με λιγα λογια , συγνώμη για την έκφραση .
    Τώρα θα περιμένουμε τον νεο νομο μπας και αλλάξει κάτι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Γιωργος Φραγκ δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται εχεις κανεις μετρησεις για ανεμοδυναμικο στο χωρο που θες να βαλεις την ανεμογεννητρια εδω θελει τουλαχιστον 8 με 10 μηνες μελετες για την αποδοση που θα εχεις στο χωρο θελει 7 με 9 μποφορ συνεχως για να εχεις αποδοση ..το εχω ψαξει το 11 δεν ειναι ευκολα μονο με την αδεια και τελειωσες!!

      Διαγραφή
    2. 7-9 μποφόρ ??? Πολλά μου ακούγονται ! Εχουν βγει νεες ανεμογεννητριες που με λιγότερο αερα παράγει μια χαρά ! Οι μετρήσεις πρέπει να γίνουν απο πιστοποιημένα όργανα που τα ενοικιάζεις, και μόλις βγεί ο νόμος θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο για όλα τα δικαιολογητικά ( μεσα και οι μετρήσεις ανέμου 6-12 μήνες ), έτσι μου ειπαν απο το Υπουργείο !

      Διαγραφή
    3. Μακάρι να αξίζει ο κόπος τα ίδια λέγανε και τότε δηλαδή το 2011 αλλα! !?

      Διαγραφή
    4. Βγαίνουν χάρτες με το δυναμικό για όλη την Ελλάδα όπως και με την ηλιοφάνεια. Φυσικά πρέπει να γίνουν και μετρήσεις τουλάχιστον για 6 μήνες ενώ το καλύτερο είναι οι ετήσιες. Για να ασχοληθείς με μικρές ανεμογεννήτριες πρέπει να έχεις πάνω από 4 με 5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο ταχύτητες ανέμου κατά μέσω όρο ετήσια. Τώρα με τις δημοπρασίες πως γίνετε και πως εξασφαλίζεσαι σε μια τέτοια επένδυση δεν το γνωρίζω. Επίσης παίζει ρόλο σε ποιό ύψος γίνονται οι μετρήσεις. Αλλο άνεμο έχει στα 3 μέτρα άλλο στα 15. Κατι βασικό δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να πας σε εγκεκριμένες ανεμογεννήτριες και που σε περιορίζει και δεν βάζεις όποια θέλεις εσυ. Κάπου το είχα ακούσει δεν ξέρω εαν αληθεύει. Φαντάσου δηλ. αυτές που θα εγκριθούν να βγάζουν τη δύναμη τους στα 12 και 14 μέτρα ανα δευτερόλεπτο. Εχω δεί πολλές τέτοιες. Δεν αξίζει να ασχοληθείς με τέτοιες προδιαγραφές. Θέλει ψάξιμο.

      Διαγραφή
  9. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ?ΑΝ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ AFO ΑΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕ!!!ΑΜΑ ΘΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΦΙΛΤΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε trelamenos παρατηρώ ότι εσκεμμένα γραφεις και ξαναγραφεις τον Παπακυριακού με το ονομα Παπακυριακο . Αφου ξερεις το πραγματικο του επιθετο για ποιο λογο τον αποκαλεις συνεχεια ετσι και προκαλεις ; Δεν κερδιζει κανενας απο τετοιες αναφορες .Ελπιζω το 2018 να δειξουμε μεγαλυτερη κατανοηση ο ενας στον αλλο.Ολοι στο κερδος αποσκουμε απο αυτη την δουλεια.Συγνωμη για το υφος , Εντελως φιλικα στο γραφω .

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σας ξέρει κανείς αν είχε είχε σήμερα Cash Flow και τι απέδωσε;;;; Ευχαριστώ σε όποιον έχει διάθεση να απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα σας,πολλη ησυχια εχει πεσει εδω.....καποιο νεο ενημερωση εκτιμηση για την πορεια των πληρωμων και την εναρξη πληρωμης παραγωγης Σεμπτεβριου υπαρχει???Με το cash flow τι εγινε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν πληρώσουμε δεν υπάρχει ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παιδια ακουστε ποιο ηταν το προβλημα τελικα με την επικοινωνια. μου εκανε φραγη η cosmote επειδη λεει εσταλησαν καποια μυνηματα προς το εξωτερικο. τι μηνυματα να ηταν αυτα? στελνουν τιποτα τα inverter προς SMA στη Γερμανια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δεδομεμα της παραγωγης και η ημερησια αποδοση πανε στη SMA αλλα δεν εχει θεμα πανε με ιντερνετ με mb οχι με sms!!

      Διαγραφή
  14. Μπορεί να σε έχουν χακαρει υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που μπορείς να το αποφύγεις αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ baggelis 18 Ιανουαρίου 2018 - 10:08 μ.μ.
    Πες μας πως το έλυσες γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα για 3η συνεχόμενη μέρα. Router Cosmote, Sunny Webbox kai dvr που λειτουργούν κανονικά, επικοινωνία μέσω internet (dyndns)κομμένη. Μόνο το Sunny Portal δίνει δεδομένα, γιατί προφανώς λαμβάνει μέσω του internet (που κατά τά άλλα λειτουργεί στο Router)όπως λέει παραπάνω ό THEMIS MANTZANAS 19 Ιανουαρίου 2018 - 9:56 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George Xenos Μηπως θσ πρεπει να κανεις ξανανανεωση την dyndns??

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί κύριοι,
      το θέμα με την φραγή "Λόγω ασυνήθιστα μεγάλης κίνησης δεδομένων" είναι γνωστό και οφείλεται σε παραβίαση(hacking) των router αποστέλλοντας μηνύματα(SMS) ή κλήσεις σε 5ψήφιους ανά τον κόσμο. Συνήθως ευάλωτοι είναι οι router GSM ευρείας χρήσεως. Το κακό είναι ότι ενώ το θέμα είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον 7 έτη οι Provider δεν το αντιμετωπιζουν με την δέουσα προσοχή μεταφέροντας απλά το κόστος στους πελάτες τους. Το "καλό" είναι ότι πλέον η φραγή μπαίνει σε κάποιους provider στα περίπου 200 Ευρώ ενώ σε άλλους στα 600. Πριν περίπου 7 χρονιά που πρωτοεμφανίστηκε το φαινόμενο, κάποιοι Συνάδελφοί μας κλήθηκαν να πληρώσουν έως και 7000 Ευρώ. Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι καταναλωτές(Φ/Β) και να το αντιμετωπίσουμε ομαδικά καθώς σαν "μονάδες" είμαστε μη υπολογίσιμοι.

      Διαγραφή
    3. Το πρόβλημα σύμφωνα πάντα με ορισμένους provider είναι να ζητήσετε φραγή σε 5ψήφια, φραγή σε sms και φραγή πέρα των δεδομένων του συμβολαίου που έχετε ζητήσει.

      Διαγραφή
  16. πληρωμή Σεπτεμβρίου για μικρα την παρασκευη 26/1 θα ξεκινήσου η την δευτέρα 30/1.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ ΤΙ ΛΕΣ!!!!!ΜΠΑΡΟΥΦΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνο trelamenos με το 26/1 Παρασκευη, μπορει ομως και νωριτερα. Αυτη την ενημερωση ελαβα μολις πριν λιγο απο τον συλλογο μας.
      Υ.Γ. την Δευτερα εχουμε 29/1

      Διαγραφή
  17. φιλε George Xenos πηγα στην cosmote και πηραν τηλεφωνο στα κεντρικα οπου και με ενημερωσαν για το τι ειχε γινει και μου ειπαν οτι θα κανουμε φραγη στα εξερχομενα μηνυματα. και μου ανοιξαν την γραμμη που της ειχαν κανει φραγη. αυτο που δε ξερω ειναι για την περιπτωση που υπαρχει μεγαλη κινησης οπως λεει ο φιλος Αποστολος πιο πανω, επειδη πριν 3 χρονια που το ειχα ρωτησει στην cosmote μου ειχαν πει οτι δεν μπορω να βαλω φραγη. το χακαρισμα αναρωτιεμαι πως μπορει να γινει? τοπικα? η και απομακρυσμενα?σε ποιες ρυθμισεις αναφερεσαι Ac Ab? ειναι κατι που μπορω να το κανω εγω η μιλας για κατι που πρεπει να κανει η cosmote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε baggelis καταρχήν σ' ευχαριστώ απεριόριστα που μας ξεστράβωσες, μοιραζόμενος εδώ μέσα το πρόβλημά σου. Τελικά όντως είναι φραγή στο router της Cosmote, που συμβαίνει συστημικά επειδή το σύστημά τους δεν ξεχωρίζει την απλή οικιακή γραμμή απ'αυτήν που χρησιμοποιείται επαγγελματικά για σύνδεση με dvr, webbox κτλ., που δουλειά τους είναι να διαμοιράζουν πακέτα πληροφοριών. Με ένα τηλέφωνο στο 13888 και εξηγώτας την χρήση του router μου, το πρόβλημα λύθηκε. Πρέπει να ενημερώσουμε και τους λοιπούς συναδέλφους (εδικά με router της Cosmote), ώστε να γνωρίζουν πως θα το αντιμετωπίσουν (αργά ή γρήγορα). Προσωπικά έφαγα 3 μέρες πειράζονατς τα πάντα (με κίνδυνο να τα αποσυντονίσω)και γύρω στα 70 $ για να αγοράσω καινούργιες εφαρμογές και δυναμικές DNS από άλλους παρόχους, πράγματα που αποδείχθηκαν αχρείαστα. Μετά την χθεσινοβραδυνή σου ανάρτηση, ήξερα πια τι να αντιμετωπίσω. Και πάλι θερμά ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα συναδελφοι,
      Χαιρομαι πολυ που ολοι βλεπουμε πλεον ποιος πρεπει να ειναι τελικα ο σκοπος αυτου του μπλογκ. Η ενημερωση και η ανταλλαγη πληροφοριων για διαφορα θεματα που εχει ο καθενας μας και οχι οι βρισιες και οι αντιδικιες, οπως ορισμενοι θελουν να κανουν συνεχως εδω μεσα. Μπραβο σε ολους σας που μας το δειχνετε εμπρακτα με την υποθεση του baggelis. Καλο σκ σε ολους.

      Διαγραφή
  18. Αγαπητοί συνάδελφοι, ειδικά όσοι έχετε router Cosmote. Εάν σας συμβεί να χάσετε ξαφνικά την απομακρυσμένη επικοινωνία με κάμερες, webbox και λοιπές συσκευές τηλεπαρακολούθησης και τηλεμετρίας, προτού ξεκινήσετε να πειράζετε-αναπροσσαρμόζετε ρυθμίσεις στις συσκευές σας και εφόσον έχετε internet στο router του πάρκου σας, και οι συσκευές δείχνουν να λειτουργούν, ελέγξετε πρώτα το router σας. Μπείτε μέσα σ' αυτό με ένα Browser (internet explorer, firefox κτλ.) με τους κωδικούς του και επιλέξτε την επιλογή Ίντερνετ. Στην αρχική του σελίδα (Status, Conection Status, Κατάσταση ή όπως αλλιώς το αναφέρει) ελέξτε την IP που αναγράφει. Αν ξεκινάει από νούμερο 2 έως 9 και συμφωνεί με την external IP που μπορείτε να βρείτε με τις ελεύθερες εφαρμογές του internet (checkmyip, whatsmyip κ.ο.κ.) καλώς. Αν ξεκινάει απο 100 (της μορφής 1χχ.χχχ.χχχ.χχχ), τότε υπάρχει φραγή και κλείσιμο θυρών από το σύστημα του παρόχου σας. Το συγκεκριμένο νούμερο δεν είναι εξωτερική IP (μοναδική εξωτερική ταυτότητα δηλαδή)που έχει το router σας εκείνη την στιμή, αλλά εντολή κλεισίματος των Θυρών του router. Επικοινωνείστε με τον πάροχό σας και εξηγείστε του την χρήση για την oποία θέλετε το router. Θα το αποκαταστήσουν ώστε να δείχνει την κανονική του extermal IP και όλα θα επανέλθουν. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. trelamenos μπορεί και νωρίτερα να ξεκινήσει ο Σεπτέμβριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φιλε George Xenos μην μ ευχαριστεις για τιποτα. Θεωρω υποχρεωση μου να βοηθησω τον συναδελφο μου εαν μπορω.προφανως απ οτι καταλαβα σε εσενα δεν εγινε φραγη για τον ιδιο λογο που εγινε σ εμενα (αποστολη μηνυματων στο εξωτερικο).
    παντως κι εγω ταλαιπωρηθηκα μεχρι να βρω τη λυση πειραζοντας καλωδια κλπ αλλα ευτυχως δεν χρεωθηκα. λυπαμαι για τα 70 $ που εδωσες. κι εγω εβαζα με το μυαλο μου 1002 αλλα τελικα η λυση ηταν πιο απλη. και κατι ακομα για τους συναδελφους εαν δεν το γνωριζετε. πηρα τηλεφωνο και εκανα φραγη για την περιπτωση που η καταναλωση υπερβει το οριο των μηνιαιων GB. καντε το πριν βρεθειτε προ εκπληξεως.το μπλογκ αυτο μπορει να βοηθησει πολυ σε παρομοιες περιπτωσεις και συμφωνω με τον Sanas καθως την περιπτωση της φραγης απο τον παροχο δεν την ειχα σκεφτει καθολου εφοσον πληρωνω κανονικα τους λογαριασμους μου, αλλα με ενημερωσε γι αυτο το ενδεχομενο σε προηγουμενη αναρτηση ο ntemos ntemos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα τεράστια ποσά στην cosmote οφείλονται σε ανασφαλή δίκτυα και εγκαταστάσεις.
    Το κυριότερο συνήθως πρόβλημα οφείλεται σε ανοιχτές πόρτες προς κάμερες.
    Αν κάποιος ενδιαφέρεται υπάρχει σύστημα Linux ασφαλούς σύνδεσης από υπολογιστή (όχι σε πρώτη φάση από κινητό). To hardware κοστίζει περίπου 80 ευρώ και το σετάρισμα 100 + ΦΠΑ.
    Όποιος ενδιαφερεται ας στειλει το email του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλησπερα, εχουμε κανενα νεο για
    τις πληρωμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ναι για τον σεπτεμβριο αν εχετε καποια πληροφορηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για ποσο αμεσα? Για την τεταρτη που μας ερχεται μιλατε να αρχισει ο σεπτεμβριος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει ίσως και την Τετάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μέχρι την Παρασκευή μέχρι 6500-7000€.Τωρα αν είναι νωρίτερα την Τετάρτη δηλαδή ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ac Ab οταν ειπες οτι υπαρχουν ρυθμισεις με τις οποιες μπορεις να αποφυγεις το χακαρισμα σε τι ακριβως αναφεροσουν αν θες να διευκρινησεις? Σε λυση σαν αυτη που προτεινει ο xpop?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. baggelis καλημέρα να πεις στον τεχνικό σου να σου κάνει φραγή σε πενταψηφια sms εξερχόμενες και γενικώς σε ότι δεν χρειάζεται μπορείς να ρωτήσεις και στην εταιρεία που έχεις να σου στέλνει email όταν κοντεύουν να τελειώσουν τα mb που έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημερα σας ισχυει αυτο που αναφερουν chaos-7 και ac ab για πληρωμες παραγωγης Σεμπτεβριου αυτην την εβδομαδα????Μπορει καποιος να μας ενημερωσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αυριο θα βγει εντολη για υπολοιπα αυγουστου..... και παρασκευη ξεκινα ο σπτεμβριος.....μεχρι τισ 31/1 θα εχουν πληρωθει μοναδες μεχρι και 100KW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΠΟΣΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΠΑΝΕ ??? ΜΕΧΡΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 7000 ????

      Διαγραφή
  31. Θα το πω γιατί αν όχι θα σκάσω!Εκει στο afo ρε συνάδελφοι τοοοοοσο ζώα ρε παιδιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τα βαλσαμωμένα δεν τρώνε σανό δεν θέλουν τάισμα...ρεεεεεεεεε.Θα το πω γιατί αν όχι θα σκάσω!Εκει στο afo ρε συνάδελφοι τοοοοοσο ζώα ρε παιδιά!!!!800 λένε οτι εχουν και τα αρμέγουν......ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ!!!!trelamenos19 Ιανουαρίου 2018 - 2:23 μ.μ.
    πληρωμή Σεπτεμβρίου για μικρα την παρασκευη 26/1 θα ξεκινήσου η την δευτέρα 30/1.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ ΤΙ ΛΕΣ!!!!!ΜΠΑΡΟΥΦΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ"

      Ευτυχώς! Αφού λοιπόν λαμβάνεις την πληροφόρηση που επιθυμείς, μην ασχολείσαι μαζί μου, όπως άλλωστε κάνω κι εγώ με εσένα.

      Διαγραφή
  33. οκ Ac Αb την φραγη την εκανα ηδη μεσω της εταιρειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΥΡΙΟΙ ερχονται τα δυσκολα !!!
    https://energypress.gr/news/proori-katargisi-tis-kata-proteraiotita-entaxis-ton-ape-sto-systima-nees-kryfes-epivarynseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κινδυνολογίες...Τα δύσκολα πέρασαν, ήρθαν τα χειρότερα!

      Διαγραφή
  35. τι εννοουν με το Νο. 2 αυτου του αρθρου? ειναι κατι βασιμο η προκειται για τις γνωστες παπαριες που γραφει συνηθως το energypress?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα συνάδελφοι,
    Έχει πάει 16:00 και ανακοίνωση από ΛΑΓΗΕ ακόμη δεν υπάρχει. Γνωρίζει κάποιος τελικά αν ισχύσουν οι πληροφοριες για την πληρωμη του Αυγουστου σημερα και την πληρωμη του Σεπτεμβριου την Παρασκευη? Καλη συνεχεια σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άρχισαν τα όργανα. Θα μας τη φορούσαν σε 2-3 χρόνια άρχισαν να το συζητούν απο τώρα. Άντε τώρα όσο προλαβαίνετε ρωτάτε πότε θα πληρωθούμε γιατί σε λίγο καιρό θα γράφετε εδώ μας καταστρέφουν δεν βγαίνουμε αλλά τότε το πουλάκι θα έχει πετάξει. Μας άφησαν λίγο καιρό για να αράξουμε στους καναπέδες και τώρα έρχεται η επίθεση τους. Και μη ακούσω κανένα να ρωτήσει σε λίγο καιρό τι κάνουν οι σύλλογοι γιατί θα είναι για φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι κίνδυνοι είναι απο παντού. Έχουμε γίνει η πόρνη της ενέργειας. Οτι προκύπτει θα μας το φορτώνουν. Αντί να ασχολείστε με τα κοινά μας προβλήματα ασχολείστε με το πότε θα πληρωθούμε. Οταν δεν θα πληρωνόμαστε γιατί δεν θα περισσεύει απολύτως τίποτα για εμάς τότε να σας δώ. Τράπεζες-αύξηση φορολογίας-Ασφαλιστικά ταμεία-λειτουργία του μικρού Λαγηε-Μετ. τελ. Ασφ. Εφοδ.-αποζημιώσεις λανθάνουσας πρόβλεψης-πτώση πάνελ-καταστροφές λόγω καιρικών συνθηκών(απο εδω και πέρα θα αυξάνονται λόγω κλιματικής αλλαγής) είναι κάποια απο αυτά που μπορώ να σκεφτώ στα γρήγορα. Συγνώμη όμως τι μας νοιάζουν όλα αυτά το θέμα είναι πότε θα πληρωθούμε. Έχουμε γίνει ο γέλωτας του κάθε υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπόν Παρασκευή αρχίζουν οι πληρωμές τώρα μπορείτε να φτιάξετε ένα καφεδάκι και να το απολαύσετε στο καναπέ. Είμαστε ωραίοι τους κοροιδέψαμε όλους. Μόνο μη ξεχνάτε ότι πλησιάζει και η Παρασκευή που θα αρχίσουν οι πληρωμές αλλά εσείς και εγώ δεν θα δούμε ούτε ένα σέντς στο λογαριασμό μας. Αλλά δε βαριέσαι έχουμε τους μακάκες τους συλλόγους που τρέχουν για τη πάρτυ μας δωρεάν που να σηκώνεσαι απο το καναπέ τώρα πλάκα κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι η πρώτη φορά που γράφεις κείμενο με τέτοιον όγκο και πολύ απλά.....

      ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι αυτός ο Καζάκος. Τρείς γράφουμε εδώ με αυτό το επίθετο. Πίστευες ποτέ ότι ο άλλος ο προπαγανδιστής θα έγραφε έτσι?

      Διαγραφή
  40. «Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια διαδοχικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στις ΑΠΕ το τελευταίο διάστημα, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί ακόμα, παραδείγματος χάρη τα αγνώστου ύψους τέλη για το Χρηματιστήριο και τον ΔΑΠΕΕΠ»
    το αρθρο λεει οτι μας εχουν επιβαλλει τελη για το χρηματιστηριο και τον ΔΑΠΕΕΠ. τα οποια δεν εχουν ποσοτικοποιηθει κιολας...τι ακριβως εννοει ο ποιητης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άλλος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ με κεφαλαία που γράφει είμαι εγώ και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με προπαγάνδα. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις συνονόματε και θα συμπλήρωνα, όχι μόνο να είμαστε εγγεγραμμένοι απλά σε Συλλόγους, αλλά να είμαστε σε Συλλόγους με εκπροσώπους ικανούς ,άξιους και βαθιά γνώστες του αντικειμένου, διότι η επένδυση μας είναι η ενέργεια. Η ενέργεια αυτή τη χρονική περίοδο έχει πολλούς μνηστήρες , λόγου μεγάλης ζήτησης σαν την ωραία Ελένη. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος που κάνει την κατάσταση καθημερινά ρευστή. Για να μπορέσουμε λοιπόν να διασφαλίσουμε την περιουσία μας χρειάζεται να έχουμε κατάλληλους εκπροσώπους να καταλαβαίνουν καθημερινά τι παίζει στην αγορά και να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με γνώση και τεκμηρίωση για να προστατευθούν τα δικαιώματα του κλάδου μας.
      Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε σε κεκτημένα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. baggelis ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤZΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Φορεα ΔΑΠΕΕΠ ΜΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ 0.20 Η 0.25 ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΟΥ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΕΟς ΝΟΜΟς ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΜΕ 5 ΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

      Διαγραφή

      Διαγραφή
  41. Μήπως γνωρίζει κάποιος αυτήν την εταιρία ΚΑΖΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 39Α, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ:

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως δεν έχω καμία σχέση αλλά και ούτε την γνωρίζω. Μπορεί να έχει ο προπαγανδιστής που ακόμα δεν μίλησε.

      Διαγραφή
  43. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 100ΣΤΑΡΙ 4080€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2017
    26.01.2018

    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Αυγούστου 2017. Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Σεπτεμβρίου 2017. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 9.140 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 7.489,09€ (70% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Σεπτέμβριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΤΟ ΛΑΓΗΕ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.... ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΝ..... ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Λουκα,
      Θα σου προτεινα να εβγαζες ενημεροτητα μεσω TAXIS και να την στελνεις με email στο infoape@lagie.gr
      Εγω τοσα χρονια το κανω και ποτε δεν ειχα προβλημα. Μερικες φορες καναν κανα 3-4 μερες να την περασουν αλλα στο τελος ολα ηταν οκ.
      Οταν πανε χαρτια στα χερια τους, αυτοι πολλες φορες μπορουν και να τα παραπεταξουν καπου και αυτο ηταν, παει το πουλακι.
      Μεσω υπολογιστη ομως ειναι βεβαιο οτι θα το δει αυτος που πρεπει και ισως του ειναι και πιο ευκολο , πρακτικα, να το περασει και στο συστημα. Δεν γνωριζω, απλα λεω την γνωμη μου. Ισως να κανω και λαθος.

      Διαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. GEORG KAKULIDIS26 Ιανουαρίου 2018 - 2:59 μ.μ.
    ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 100ΣΤΑΡΙ 4080€.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙ ΤΑΡΙΦΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ?ΠΟΣΕΣ KWH ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η ΔΕΗ κ η εφορία ξέρουν τα πάντα για τα πάρκα φωτοβολταικα. ....

    Οι κάτοχοι τους γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΜΕΓΑΛΕ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΣΑΡΑΚΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΡΡΙΟ 1800ΕΥΡΩ ,ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙΝΗΤΑ!!ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ ΕΔΩΣΕ 4080????ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΜΕΓΑΛΕ,ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΕΦΕΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο ήλιο ( Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Σεπτεμβριος - Πληρωμή Ιανουαριος 2018
      Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.)
      Νομίζω έκανα ακριβώς αυτό που ζητά ο ήλιος, (ο επιβλέπων τη σελίδα.) Οτιδήποτε αλλο για οποιονδήποτε παρακαλώ το email σας.

      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΡΕΕ ΚΑΡΑΒΛΑΧΕ.....ΤΙ ΤΑΡΙΦΑ ΕΧΕΙΣ ΨΩΝΙΟ!!!!!ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ EMAIL. TERMA.

      Διαγραφή
  53. Καλημέρα, από Πειραιώς έχει πληρωθεί κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα μόλις που κοίταξα ...δεν εμφανίστηκαν, υποθέτω κατά τις 6μ.μ.

      Διαγραφή
    2. H ΕΘΝΙΚΗ ΤΖΑΜΙ !!! ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ 7390 ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΧΑΙΑΣ

      Διαγραφή
  54. THEMIS MANTZANAS και ειναι σιγουρο οτι θα μας επιβαλλουν αυτο για τον ΔΑΠΕΕΠ? μας εβαλαν και αλλα καινουργια χαρατσια? το αρθρο μιλαει και για επιβαρυνση για τον φορεα συλλογικης εκπροσωπησης τελευταιου καταφυγιου. τι ειναι παλι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Το γράφει ο Καζακος παρακάτω στο
      3 γ είναι χαράτσι για την λειτουργία του φορέα μας νομίζω ότι το δήλωσε και ο Πρόεδρος του Λαγηε σε συνέντευξη στο κανάλι αυτό που κάνει εκπομπή για την ενέργεια. ..Τώρα το τελευταίο καταφύγιο είναι η ΔΕΗ και εντάσσονται εκεί όσοι πελάτες καταναλωτές ήταν σε άλλη εταιρεία παροχο και έκλεισε η τα φάγανε σαν την energa παλιά ..μαλλον θα την πληρώσουμε εμείς την χασούρα της ΔΕΗ! !!!για να τους ξαναπάρει πίσω! !!που είναι υποχρεωτικό! !!!

      Διαγραφή
  55. Άρθρο 25
    Εισάγεται νέο άρθρο 118Α στο ν. 4001/2011 υπό τον τίτλο «Κώδικας του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης», το οποίο έχει ως εξής :

    «1. Με τον Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης καθορίζονται ιδίως οι οικονομικοί και τεχνικοί κανόνες καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορούν την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης.
    2. Ο Κώδικας του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 117 Ε. Ο Κώδικας τροποποιείται κατόπιν διενέργειας Δημόσιας Διαβούλευσης και έγκρισης της ΡΑΕ, είτε με πρωτοβουλία της ΡΑΕ είτε κατόπιν αιτήματος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης ή τρίτων προσώπων που έχουν έννομο συμφέρον.
    3. Με τον Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης ρυθμίζονται ιδίως:
    α) Ο τρόπος, η διαδικασία και οι όροι συνεργασίας με τους Διαχειριστές του ΕΣΜΗΕ, του ΕΔΔΗΕ και το ΔΑΑ.
    β) Θέματα που αφορούν τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και ειδικότερα κάθε εισροής και εκροής αυτού.
    γ) Το έσοδο από τους αντισυμβαλλόμενους παραγωγούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης.
    δ) Ο τρόπος, η διαδικασία και οι όροι υποβολής Προσφορών Έγχυσης για την ποσότητα ενέργειας η οποία προβλέπεται ότι θα εγχυθεί στο Σύστημα και στο ∆ίκτυο από Φωτοβολταϊκά Στεγών, από μονάδες ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ βάσει Συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 12 του ν. 3468/2006 (Α` 129) και στο άρθρο 10 του ν. 4414/2016 (Α’ 149).
    ε) Ο τρόπος, η διαδικασία και οι όροι εκπροσώπησης στις Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας ως Φορέας Συλλογικής Εκπροσώπησης (Φο.Σ.Ε.) των παραγωγών που συνάπτουν συμβάσεις λειτουργικής Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης του άρθρου 9 του ν. 4414/2016 (Α’ 149).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στ) Ο τρόπος και η διαδικασία υπολογισμού του συνολικού μείγματος καυσίμων κάθε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και του υπολειπόμενου μείγματος καυσίμων της χώρας καθώς και η διαδικασία του ελέγχου της χρήσης των Εγγυήσεων Προέλευσης για τον προσδιορισμό από τους Προμηθευτές στους καταναλωτές της προέλευσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
      (στ) Ο τρόπος και η διαδικασία δημοσίευσης των απαραίτητων πληροφοριών για τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και ειδικότερα κάθε εισροής και εκροής αυτού.
      (ζ) Ο τρόπος και η διαδικασία προστασίας των εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και ειδικότερα κάθε εισροής και εκροής αυτού.
      (η) Κάθε άλλη ρύθμιση απαραίτητη για την εύρυθμη, διαφανή και αποδοτική εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης.»

      Διαγραφή
  56. Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου

    1. Τι είναι ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου (ΠΤΚ) ;

    Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο Προμηθευτής που υποχρεούται (βάσει του Νόμου 4001/2011, ΦΕΚ Α΄ 179/22.08.2011) να προμηθεύει Πελάτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από Προμηθευτή, λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους, η οποία έχει οδηγήσει στη διαγραφή τους από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους.

    Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 114/2013 Απόφαση της ΡΑΕ (ΦΕΚ Β΄ 682//22.03.2013), η ΔΕΗ Α.Ε. ορίστηκε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, για περίοδο πέντε (5) ετών.


    2. Πώς υπάγονται οι πελάτες στον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου;

    Η υπαγωγή των πελατών στον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου διενεργείται αυτόματα χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργειά τους, δηλαδή χωρίς να απαιτείται η υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας και καταβολή εγγύησης.


    3. Για πόσο διάστημα μπορεί να σας εκπροσωπεί ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου;

    Η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας έχει προσωρινό χαρακτήρα και για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την ημερομηνία έναρξης εκπροσώπησης του πελάτη από τον ΠΤΚ, όπως αυτή ορίζεται από το Διαχειριστή του Συστήματος, προκειμένου οι πελάτες να έχουν επαρκές χρονικό περιθώριο για να συνάψουν νέα Σύμβαση Προμήθειας με Προμηθευτή της επιλογής τους (ένας εκ των οποίων είναι και η ΔΕΗ ΑΕ) .

    Μετά το πέρας του τριμήνου, εάν οι υπόψη πελάτες δεν έχουν συνάψει Σύμβαση Προμήθειας, τότε συμβαίνουν τα ακόλουθα:

    • οι Μικροί Πελάτες (Οικιακοί πελάτες και μη Οικιακοί με ισχύ έως 25kVA) μεταπίπτουν αυτόματα στον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, χωρίς να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους

    • οι Μεγάλοι Πελάτες (μη Οικιακοί με ισχύ άνω των 25kVA) εκπροσωπούνται για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι την ενημέρωσή του ΠΤΚ, για την αλλαγή εκπροσώπησης τους ή την απενεργοποίηση του μετρητή τους, από τον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4. Τι μπορείτε να κάνετε για να απενταχθείτε από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (ΠΤΚ) ;

      Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να συνάψετε Σύμβαση Προμήθειας με Προμηθευτή της επιλογής σας και να απενταχθείτε από τον ΠΤΚ. Η λήξη της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΠΤΚ λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την ενεργοποίηση της Δήλωσης εκπροσώπησης στο νέο Προμηθευτή σας, όπως η μέρα αυτή καθορίζεται από τον αρμόδιο Διαχειριστή και γνωστοποιείται στον ΠΤΚ, στο νέο Προμηθευτή και σε εσάς.


      5. Με ποιες τιμές τιμολογούνται οι καταναλώσεις των πελατών που εκπροσωπούνται από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου ;

      Οι καταναλώσεις των πελατών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Τελευταίου Καταφυγίου τιμολογούνται, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 114/2013 Απόφαση της ΡΑΕ (ΦΕΚ Β΄682/22.03.2013), με τα ισχύοντα για την εκάστοτε κατηγορία πελατών τιμολόγια της ΔΕΗ, με προσαύξηση επί των τιμολογίων προμήθειας (χρεώσεις προμήθειας).

      Τα ποσοστά προσαύξησης επί των τιμολογίων προμήθειας (χρεώσεις προμήθειας) της ΔΕΗ ΑΕ. για το διάστημα Απριλίου 2017 - Μαρτίου 2018, σύμφωνα με την υπ’αριθ. 225/2017 Απόφαση της ΡΑΕ (ΦΕΚ Β'970/22.03.2017), είναι ως εξής:

      (α) 5% για πελάτες ΥΤ επί του κόστους χονδρεμπορικής αγοράς
      (β) 10% για πελάτες ΜΤ επί των εν ισχύ τιμολογίων πελατών ΜΤ
      (γ) 10% για πελάτες XT επί των εν ισχύ τιμολογίων πελατών XT

      Η χρέωση των πελατών για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου πραγματοποιείται με την έκδοση και αποστολή Λογαριασμού Κατανάλωσης. Εκτός της χρέωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προμήθειας ενέργειας, ο Λογαριασμός Κατανάλωσης περιέχει επίσης τις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις, τους αναλογούντες φόρους και τις Χρεώσεις υπέρ τρίτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

      Διαγραφή
  57. δεν εχουν αποφασισει ομως να το επιβαλλουν ακομα απο οτι καταλαβαινω ε? μαλλον το πανε λαου λαου οπως το τελος διακοψιμοτητας που το επεβαλλαν καποια χρονια μετα αφοτου το ειχαν ψηφισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. H διακοψιμότητα για την βιομηχανία - το μεταβατικό τέλος ασφάλειας εφοδιασμού για εμάς, είχε πάρει έγκριση από την Κομισιόν τον 10/2014 και χρειαζόταν μόνο η υπουργική απόφαση για να ενεργοποιηθεί.
    Ο νόμος που όριζε τον συντελεστή 2% είχε πάρει ΦΕΚ πολύ νωρίτερα, τον 11/2013.

    Επί Λαφαζάνη, τον 5/2015 είχε συσταθεί στο υπουργείο βιομηχανίας μια επιτροπή η οποία είχε σκοπό να βγάλει πόρισμα για την διακοψιμότητα, για το οποίο είχαν καλέσει τους πάντες εκτός από φωτοβολταϊκούς εκπροσώπους. Τότε καταφέραμε να μπλοκάρουμε το μέτρο.
    Μετά την ιστορία με την αριστερή πλατφόρα, αφού ανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης (αν θυμάμαι καλά Αύγουστο) έγινε μια συνάντηση στο υπουργείο ενέργειας (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) με όλους τους φορείς της αγοράς, όπου πολύ απλά μας ανακοίνωσαν ότι το μέτρο θα εφαρμοσθεί και πως ο συνετελεστής για τα φ/β θα είναι 1,8 (1,8Χ2% = 3,6%).
    Στις 28/12/2015 η υπουργική απόφαση πήρε ΦΕΚ και έτσι επιβαρυνθήκαμε το μέτρο από 1/2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Όσον αφορά τα παραπάνω, δυστυχώς μόνο λάου λάου δεν πάνε τα πράγματα. Βγάζουν διαβουλεύσεις με το κιλό, δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν τους κανένα σχόλιο και ολοταχώς για target model.
    (Για να γίνει κατανοητό, δεν μπορεί να υπάρξει target model αν δεν φτιαχτεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι κώδικες).
    Όταν ο ΔΕΣΜΗΕ διαχωρίστηκε σε ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, ο ΑΔΜΗΕ βγήκε καθαρός και ο ΛΑΓΗΕ φορτώθηκε όλο το έλλειμμα. Τώρα έχουμε προ των πυλών νέο διαχωρισμό και δεν έχουν καν προβλέψει έναν μεταβατικό λογαριασμό έτσι ώστε τυχόν σκελετοί που θα βγουν από το ντουλάπι (π.χ. δικαστικές αποφάσεις) να μην τον επιβαρυνθεί η εταιρεία που θα μας πληρώνει (και θα την πληρώνουμε).
    Αλλιώς : αν σκάσει μια δικαστική απόφαση για την περίοδο 2013-2015 ύψους 40 εκατομμυρίων, ποιός θα την πληρώσει; Μα φυσικά ο ΔΑΠΕΕΠ - δηλαδή ΕΜΕΙΣ!

    Ο ΕΛΑΠΕ και πάλι θα εμφανίσει έλλειμμα (όχι το 2018) και καλά θα κάνουν αυτοί που συντάσσουν το μηνιαίο δελτίο να σταματήσουν επιτέλους το μαγείρεμα λες και κανείς μας δεν το παρακολουθεί, λες και όλοι τρώμε κουτόχορτο. Το να δίνεις άλλοθι για μειώσεις ΕΤΜΕΑΡ μεταφέροντας το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση είναι τουλάχιστον εγκληματικό...και έχει συμβεί πολλές φορές.
    Επιτέλους σε όλα πρέπει να είμαστε κοντόφθαλμοι; Στην πορεία της χώρας, στον ΕΛΑΠΕ, παντού...Τίποτα δεν μπορεί να έχει συνέχεια/υπευθυνότητα;
    Κάποτε είχαμε γράψει πως θα μας φορτώσουν υποχρεώσεις της αγοράς και κανείς δεν κατάλαβε.
    Έχουν βρει τα κορόιδα, μην νομίζετε ότι θα σταματήσουν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έχω στείλει φορολογική ενημέρωση με e-mail στις 16 και 26 Ιανουαρίου χωρίς να την έχουν ακόμα αναρτήσει με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί τιμολόγιο >1500 ευρώ. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα συνάδελφοι, μπορεινα μου πει κάποιος για δύο εικοσαρακια που έχω με δανεισμό από Εθνική, μου χρεωνουν ετήσια έξοδα 900 ευρώ και για τα δύο. Είναι ορθό ή μου κρατάνε πολλα? Βέβαια όταν ρωτάω τι αφορούν αυτά τα έξοδα μόνο παπαριές μου λένε, διεκπεραίωση και βλακιες. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και σε εμενα για ενα 100αρι μου χρεωνουν περιπου 1000 € για εξοδα διαχειρισης δανειου ενεχυρίασης συμβασης κτλ.

      Διαγραφή
    2. συνάδελφε για 100αρη σταθερό η Εθνική μου χρεώνει 700 ευρώ το χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Xristos Katribouzas απο την αρχη σου ειχαν αυτην την χρεωση? Σε ποια περιοχη εισαι εαν επιτρεπεται? Τους εκανες καμια μανουρα και σου εβαλαν αυτην την χρεωση?
      Δεν ξερω τι και εαν μπορω να κανω κατι σχετικα ρε συ. Ειναι καθαρα χαβαλε λεφτα και δεν θελω να τους τα χαριζω...ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση

      Διαγραφή
    4. φίλε sanas στην αρχή τα έξοδα ήταν 1300 ευρώ και από μόνη τους μου είπαν πως μειώθηκαν στα 700 δεν θυμάμαι τη αιτιολογία μου έδωσαν πάνε περίπου 5 χρόνια. το πάρκο μου είναι στην Αχαΐα. αλλά από ότι βλέπω το κάθε κατάστημα έχει και διαφορετικές χρεώσεις.δεν ξέρω που οφείλεται αυτό.

      Διαγραφή
  62. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Σεπτεμβρίου 2017
    31.01.2018
    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ συνέχισε την εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Σεπτεμβρίου 2017. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 1.600 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 17.359,60€ (82% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Σεπτέμβριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κυριοι/κυριες συναδελφοι γνωριζει κανεις εαν αποφασισω να κινηθω εναντιων της Εθνικης για τα εξοδα που χρεωνει καθε χρονο, 900 ευρω ετησιως, για διεκπεραιωσεις φακελου, δανειου κτλ κτλ, αν θα εχει καποιο νοημα ή τζαμπα θα χασω χρονο και χρημα? Ο κυριος Παπαδακης ανεφερε οτι η Πειραιως χρεωνει 130 ευρω ετησια εξοδα διαχειρησης. Υπαρχει περιπτωσει να πετυχω κατι καλυτερο με την Εθνικη? Εχει καποιος απο τους συναδελφους κανει κατι αντιστοιχο στο οποιο αναφερομαι?
    Ευχαριστω εκ των προτερων για την ανταποκριση οποιουδηποτε συναδελφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ο κ. Παπαδάκης αναφέρεται στα έξοδα διαχείρισης λογαριασμού και όχι δανείου. Προσωπικά για τα έξοδα διαχείρισης πληρώνω 30 ευρώ το εξάμηνο.

      Από τους παραγωγούς που μέχρι τώρα έχω μιλήσει σχετικά με τα έξοδα διαχείρισης, χρεώνονται κατά περίπτωση. Κάποιοι που πέτυχαν μείωση των χρεώσεων δανείου και ενεχύρου ήταν (αν θυμάμαι καλά στο -50% όπως αναγράφει ο κ. Αρμιράς. Δεν χρησιμοποίησαν όμως νομικά μέσα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα θα ηθέλα να σας ρωτησω το εξης:εχω φωτοβολταικο 100αρι που συνδέθηκε τον Σεπτέμβριο 2012 και τιμολόγω με 0,295416.Η τιμή είναι σωστή;Με τον λαγηε δεν μπορω να βγάλω και πολύ ακρη και οι γνώσεις σας θα με βοηθούσαν.

      Διαγραφή
    3. Αν ο σταθμός είναι επαγγελματικός χωρίς επιδότηση έπρεπε να έχει τιμή 0,36. Με επιδότηση 0,24. Αγροτικός με επιδότηση επίσης 0,24
      Αν είναι αγροτικό χωρίς επιδότηση, έπρεπε να έχει -12% από την τιμή που είχε (πριν τον ν.4254).

      Αν θέλετε καλέστε με στο 6939513778, προκειμένου να σας βοηθήσω.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει αγροτικό φ/β με επιδότηση

      Διαγραφή
    5. αγροτη απο χαλκιδικη μην ακους παπαριες. κιεγω ειμε ιδια περιπτωσι με σενα. σηνδεθηκα Ιουλιο του 12 και μεχρι το νιου ντιλ επερνα ο,335 και δεν επρεπε να κουρευτο καθολου γιατι ηταν λιγοτερο απο το 0,36 που ειναι στο τριμηνο. διστιχως μας κουρεψαν και μας τα πηραν οι σπανουλογιωτακιδες με τον κουτσουπια και τον παναγη για να μην κουρεφτουν παραπανω αυτοι. απο οτι μας γραφουν στον συλογο των αδικιμενων σιντομα θα αλαξη και θα ξαναπαμε στο 0,335. καμια 150 καναμε και αγωγες με τον παπακοσταντινου. απορω γιατι δεν εισαι γραμενος στο συλογο για να ενιμερονεσε με μειλ. μπορεις να ενιμερονεδε και στο σαιτ. γραψε στον κουγκλ πσααφ και θα στο βγαλει.

      Διαγραφή
    6. Δημήτρης 11, τους χαρακτηρισμούς αυτούς ΜΌΝΟ αν μπορείς να κατανοήσεις το τί γράφω.
      Του έγραψα επακριβώς τι ορίζεται στον ν.4254 (καθώς δεν μας έχει ενημερώσει αν έχει αγροτικό ή όχι).
      Επειδή έχω συναντήσει περιπτώσεις όπου αγρότες δεν έκαναν την δήλωση, πάρκα στην Μ.Τ. που αντί να λάβει ο ΛΑΓΗΕ την ημερομηνία ηλεκτροδότησης για να τον κατατάξει στο ανάλογο τρίμηνο, έλαβαν υπ΄όψιν την ημερομηνία περάτωσης δοκιμαστικής λειτουργίας, άλλους που δεν έκαναν την δήλωση κόστους και τιμολογούν λες και έχουν πάρει επιδότηση και ότι άλλο βάζει ο νους σου κάτι ξέρω παραπάνω.
      Ο άνθρωπος ρώτησε αν είναι σωστή η τιμή του και τίποτα παραπάνω. Ούτε ποιός έκανε τί στο new deal, ούτε για δικηγόρους.

      Διαγραφή
    7. Είναι αγροτικό φωτοβολταικό χωρις επιδότηση με αρχική τιμή τιμολόγησης στο πρώτο τιμόλογιο τον Σεπτέμβριο 2012 0,3352 αρα σύμφωνα με τα λεγόμενα σας αν κατάλαβα σωστα η τιμή 0,295416 είναι σώστη καθώς μας εκαναν -12% μείωση.;;; Σας ευχαριστώ για τις βοηθητικές απαντήσεις σας.

      Διαγραφή
    8. φιλε σωστη εινε η τιμη κιαν καταλαβες ο παπακιριακου θα σου πη στο τηλ να κανουμε τουμπεκι για να μη ανιξη ο ασκος του αιολου και μας γιρισουν πισο οι κλεφτες τα κλεμενα. διαβασε παρακατο το λεη στο φιλιπα. φοβατε μην τον παρη η μπαλα κιαφτον γιατι εινε απαφτους που δεν κουρεφτικαν καθολου. καρφοτος στους αδικιμενους σου λεο και στον παπακονσταντινου και οχι τηλ στονπαπακιριακου

      Διαγραφή
    9. Προφανώς και έχεις πρόβλημα αντίληψης. Σου είπα ποιό είναι το επιχείρημα του υπουργείου σχετικά με τον ασκό του αιόλου. Δεν σου είπα να κάνεις τουμπεκί, όπως γράφεις.
      Τα συμπεράσματα ότι εγώ φοβάμαι κάτι και προτρέπω τον κόσμο να μην το κάνει, είναι καθαρά δικά σου. Απέδειξα νομίζω ότι όποιος παραγωγός με ρώτησε για το new deal αν θα πρέπει να το χτυπήσει νομικά και πως στην θέση του θα το έκανα. Δεν απέτρεψα κανέναν.

      Τώρα να κατηγορούμαι ότι αλιεύω μέλη, ενώ εσύ αναφέρεις συλλόγους και δικηγόρους είναι κάπως οξύμωρο.

      Διαγραφή
  64. Δουλευα στην εθνικη για καποιο διαστημα κ να ξερετε πως αυτα τα εξοδα ειναι νταβατζιλικι.εχοντας φωτοβολταικο 100αρι σταθερο μου χρεωναν 1200 ευρω.εκανα μια αιτηση ζητωντας απαλλαγή απο αυτο το εξοδο λογω κρισης αυξησεις φορων κ εισφορων κτλ κτλ.το.αιτιολογησσ σωστα.βασικη προυποθεση να ξερετε ειναι να εισαι φερεγγυος με την εκάστοτε τραπεζα.αυτο που πετυχα κ επι της ουσιας ηθελα ηταν να με μειωσουν 50%.αν το ζητουσα εξαρχης θα μου γινοταν μικροτερη μειωση.το να το εξαλειψετε εντελως δεν υπαρχει περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θέμα διευθυντή του καταστήματος στην εθνικη ότι θέλουν βάζουν εγώ πάρα μα παρα πολύ λιγότερα ...μπορει και τίποτα έχω ακούσει! !

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ Αποστολη για τις χρησιμες πληροφοριες σου.

      Διαγραφή
    3. Themis Mantzanas δηλαδη πιστευεις οτι αν γκρινιαξω μπορει να βγαλω καμια ακρη??

      Διαγραφή
    4. Εγώ για 100αρι δίνω 600 ευρώ. Όταν παραπονέθηκα μου είπαν μη μιλάς και λίγα δίνεις. Υπάρχουν λέει δάνεια μετά απο σένα που δίνουν 1000 ευρώ. Καλά εισαι μου είπαν. Λογικά πρέπει να το γράφουν στους όρους. Δεν το έψαξα παραπάνω.

      Διαγραφή
    5. Έχει δίκιο ο Καζακος έχω είχα γνωστό τον πρώην διευθυντή του καταστήματος μου είπε το 2011 Χίλια μετά οταν ξεκίνησε το δάνειο 600 και το 13 που έφυγε ο καινούργιος μόνο για διαχείριση 250 ευρώ και 120 ευρω η διαχείριση του λογαριασμού είναι θέμα καθαρά διευθυντή μόνο! !!

      Διαγραφή
    6. Kαζακος Κ. , κοιτα , εμενα αρχισε αυτη η ετησια χρεωση μετα απο 2ή3 χρονια νομιζω λειτουργειας του παρκου μου. Και οταν τους ρωτησα , τι ειναι αυτα τα λεφτα ρε παιδια που χρεωνετε, μου ειπαν οτι κανονικα θα επρεπε να ειναι διπλασια η χρεωση και να μην μιλαω.
      Δεν ξερω αν αυτο ειναι το κολπακι τους για να σε κανουν να μην πας παραπερα.
      Απλα θελω να ξερω αν καποιος απο το μπλογκ εκανε αυτο που λεω εγω ως κατι παραπερα, εστειλε καποιο εξωδικο για παραδειγμα και πετυχε καλυτερη χρεωση ή ακομη και απαλoiφη.

      Διαγραφή
  65. Κ μενα ετσι ειχαν πει αλλα επειδη ο διευθυντης ηξερε πως δουλευω στην εθνικη εστειλε το αιτημα υστερα απο απαιτηση μου.δεν ειναι θεμα διευθυντη ειναι θεμα περιφερειας.ο διευθυντης απλα μπορει να πιεσει ωστε να μη χαθει ο πελατης του κ συναναστραφει με αλλες τραπεζες.δουλευα σε κεντρικη υπηρεσια κ διαχειριζομουν παρομοιες υποθεσεις.μην ξεχνατε οτι η τραπεζα ενα μαγαζι ειναι κ θελει πελατες.δεν μπορει να ναι αρνητικη σε ολα.θελει κ πιεση η υποθεση.κ το σημαντικο οπως προειπα ειναι να χεις σωστες συναλλαγες κ να μην τους χρωστας.δεν παιζει ρολο αν εχεις κ αλλα δανεια.αρκει να τα εξυπηρετεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. apostolos Armiras31 Ιανουαρίου 2018 - 7:02 μ.μ.Ετσι ειναι να εισαι φερεγγυος μετραει εχεις δικιο

      Διαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κυριε Παπακυριακου ο Δημήτρης11 εξήγησε στον ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ ότι η τιμή του ως αγροτική είναι σωστή και προχωράει στο ποιοι και γιατί του την διαμόρφωσαν. Χαρακτηρίζει "παπαρια" προφανώς την οποιαδήποτε άλλη εξήγηση δοθεί στο ζήτημα της μειωμένης τιμής. Συνεπώς δεν σε θίγει και κακώς του επιτίθεσαι. Σημασία έχει ότι σαν τους Δημήτρη και "ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ" υπάρχουν άλλοι 300 αγρότες με τιμή μικρότερη από του πίνακα Α του ν. 4254. Επίσης άλλοι 200 με ίδια τιμή και άλλοι 900 με προσαύξηση από 0,5 έως 8% έναντι του 30–40% των υπαίτιων που αναφέρει ονομαστικά ο Δημήτρης11. Για την τραγελαφικη αυτή κατάσταση τοποθετήθηκα προσωπικά από το 2014. Για αυτούς τους ανθρώπους το μείζον ζήτημα είναι αυτή η αδικία. Οι Σπανουλογιωτακοι λένε πως δεν υπάρχει αδικία. Εσεί αγωνίζεσαι να αλιευσεις μέλη (συμπεριλαμβανομένων και αγροτών) χωρίς θέση στο ζήτημα. Ποια είναι η θέση του συλλόγου σου που προεδρεύει μαλιστα αγρότης; Θεωρείται κι εσείς δίκαια την κατάσταση; Αν όχι τι προτιθεσται να κάνετε; Ρωτάω γιατί σε περίπτωση καθαρής θέσης πρώτος εγώ θα παροτρύνω αυτούς που επηρεάζω να γραφτούν στον σύλλογο και να σας ακολουθήσουν. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρου και ψάρεμα σε θολά νερά. Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Θεωρώ πως με θίγει καθώς δεν τρώω κουτόχορτο. Απάντησα στον ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και έγραψε κάτι που συνδέεται άμεσα με την απάντηση μου.

      2. Επιχείρησα να βοηθήσω έναν παραγωγό, όπως και έχω κάνει άπειρες φορές πριν καν ιδρυθεί η Ε.Π.Η.Ε. Κακώς θεωρείς ότι προσπαθώ να αλιεύσω μέλη.

      3.Στον σύλλογο μου προεδρεύω εγώ και κανένας άλλος, μάλλον κάποιο λάθος κάνεις. Προφανώς αναφέρεσαι στην Ομοσπονδία όπου είμαι γενικός γραμματέας και πρόεδρος αγρότης (Παναγής).

      Διαγραφή
  68. 'Oσον αφορά το ζήτημα που θίγεις :
    1. Σου θυμίζω ότι ήμουν ο πρώτος ιδιώτης που ανέφερε ότι υφίστανται τα αγροτικά πάρκα ως κατηγορία και στοχοποιήθηκα γι αυτό.
    2. Στην συζήτηση που είχαμε τότε εσύ εστίαζες μόνο στο παραπάνω. Σου είχα αναφέρει πως μόνο σε μια περίπτωση θα μπορούσε να γίνει διόρθωση και το θεωρούσα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς γνώριζα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν τον ΕΛΑΠΕ πλεονασματικό. Αυτό αποδείχθηκε και τότε, αποδεικνύεται και τώρα αν τρέξεις τα νούμερα για το 2019 και ειδικότερα του 2020.
    3. Θα πρέπει να καταλάβεις ότι για να διορθώσεις την αδικία που έχεις υποστεί, θα ανοίξεις τον ασκό του αιόλου, καθώς υπάρχουν και άλλες αδικίες και σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερες. Ακριβώς εδώ πατάει το ΥΠΕΝ και οποιοσδήποτε άλλος σου τάζει ότι θα κάνει διόρθωση. (το επιχείρημα πως αν το κάνω για εσένα, θα πρέπει να γίνει και για άλλους).
    4. Ποτέ κανείς δεν ανέφερε πως αν τότε ίσχυε κάποιο μέτρο όπως η χρέωση προμηθευτών ή έστω να μην γινόταν χειραγώγηση της ΟΤΣ, η μείωση της τιμής δεν θα ήταν τόσο μεγάλη (όπως και το πιστωτικό), αλλά πολύ μικρότερο.
    5. Δεν το θυμάμαι πολύ καλά, μπορεί να έχουν περάσει και 2-3 χρόνια που μιλήσαμε, αλλά σε είχα ρωτήσει γιατί δεν το γυρνάς σε ιδιωτικό (αν θυμάμαι καλά είχες φόρο 13% και εγώ 26-27% τότε).
    6. Αν με ρωτάς προσωπικά στο αν έχεις υποστεί αδικία (όπως και άλλοι) η απάντηση είναι σαφώς και ναι.
    7. Σου θυμίζω ότι δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή με το new deal, όπως επίσης και ο σύλλογος μου. Επίσης ότι ήμουν πλήρως αντίθετος, εφόσον είχαμε τόσες στρεβλώσεις στην αγορά. Αν όμως υποθέσω ότι είχες αγροτικό σύλλογο με 500 μέλη και από το παραπάνω μέτρο τα 400 μέλη είχαν συμφέρον να περάσει το μεσοσταθμικό - 12%, άλλα 60 κουρεύονταν ελάχιστα (σε σχέση με τους ιδιώτες),και 40 κουρεύονταν άσχημα, τι θα έκανες; Δεν είναι εύκολη απάντηση, σίγουρα.
    8. Στην συνομιλία μου επίσης σου είχα τονίσει, ότι μας προετοιμάζουν για νέο κούρεμα και αποδείχθηκε πως ήμουν απόλυτα σωστός (βλέπε α΄ και β΄ τρίμηνο του 2016. Επίσης είχα αναφέρει πως θα επιχειρήσουν να μας φορτώσουν υποχρεώσεις που απορρέουν από την αγορά (βλέπε ΜΤΑΕ, βλέπε πληρωμή για την λειτουργία του νέου ΛΑΓΗΕ) αλλά και άλλα που θα έρθουν. Το ίδιο λάθος κάνουν εκπρόσωποι από το ΜΔΝ. Έχετε κολλήσει στον ν.4254 (και δικαίως) αλλά δεν αντιλαμβάνεστε το εξής . Κάποιος έχει στρίψει όπλο στον κρόταφο σας και είναι έτοιμος να πυροβολήσει και εσείς δεν το βλέπετε. Θυμάστε και ασχολείστε με την παλαιότερη εκπυρσοκρότηση.
    Κλείνοντας να αναφέρω ότι οι θέσεις της Ομοσπονδίας για την μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων είναι ξεκάθαρες και αναφέρονται συχνά πυκνά στα δελτία τύπου μας. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας (μοναδικός εκπρόσωπος απο τα φ/β του Διασυνδεδεμένου Συστήματος) στην επιτροπή του ν.4414 έθεσε δημόσια την θέση της Ομοσπονδίας. Τώρα εάν κάποιοι θα αποδέχονταν το new deal στην περίπτωση που έπαιρναν μια αύξηση και πήγαιναν στην τιμή του πίνακα Α, ας το ξεκαθαρίσουν για να ξέρουμε όλοι για τι πράγμα συζητάμε.
    Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν κάποιοι το βασικότερο πρόβλημα με το new deal ήταν ότι άνοιξε την πόρτα για εκ νέου μονομερείς παρεμβάσεις στις συμβάσεις, γεγονός το οποίο παραλίγο να επαναληφθεί τον Απρίλιο του 2016. Οπότε καλό είναι να παρακολουθούμε τα πράγματα και τις εξελίξεις, εξάλλου η ιστορία δείχνει ότι κανείς δεν παίρνει την τιμή του πίνακα του ν.4254, βλέπεις υπάρχει και η διακοψιμότητα και προωθούνται και άλλα!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. για δανειο που πηρα το 2012 130000 χιλιαδες ευρω πληρωνω καθε χρονο 1500 ευρω εξοδα στη τραπεζα εθνικη,εδω βλεπω για 600 για 1000 κτλ,μαλλον ειμαι απο αυτους που πληρωνω τα ποιο πολλα,παιζει ρολο το ποσο που εχεις παρει σε αυτο?μου φαινεται παραλογο καθε καταστημα ναχει δικο του τιμοκαταλογο αφου η ιδια τραπεζα ειναι αρα κ η ιδια πολιτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ 2011 ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ 200.000 600 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 13 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 250 ΣΥΝ 150 ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΠΟΛΥς ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..

      Διαγραφή
    2. κυριος στις πληρωμες μου,και μαλιστα με θεωρουν πολυ καλο πελατη εχουμε αψογη συνεργασια,αλλα αυριο θα μιλησω πρωι πρωι μαζι τους γιαυτο το λογο

      Διαγραφή
    3. γιαννης φθιωτιδα6 Φεβρουαρίου 2018 TO 2011 200.000 ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΜΩΝ

      Διαγραφή
  70. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλημέρα, μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει το σφάλμα αντίστασης μόνωσης (Riso) στους μετατροπείς με αποτέλεσμα να αργούν να εκκινήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΝ..

      Διαγραφή
    2. Θεωρείτε τι χρειάζετε να γινουν μετρησεις κτλ για να δουμε που οφειλετε και να γινει διόρθωση?

      Διαγραφή
    3. Νομιζω πως οχι εαν γινεται στγμαια... εαν ομως δεν συνδεονται αμεσα οι ινβερντερ ισως ναι εαν το φαινομενο γινεται συνεχως υπο ολες τις συνθικες....

      Διαγραφή
    4. Από την περιγραφή σας προκύπτει ότι το πρόβλημα εμφανίζεται το πρωί.
      Αυτό συνήθως οφείλεται σε 2 λόγους:
      1. Είτε σε πρόβλημα στην DC καλωδίωση
      2. Είτε σε πρόβλημα στα πάνελ

      Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μέτρηση της Riso σε φάση που εμφανίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να αποκλειστεί το ένα από τα δύο ενδεχόμενα, και να προβείτε αντίστοιχα στην όποια ενδεικνυόμενη λύση.

      Διαγραφή
  73. Το πρόβλημα με την αντίσταση μόνωσης (RISO) χρείαζεται πάντα ψάξιμο καθώς μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Από σπασμένο πάνελ, υγρασία στον μετατροπέα, στις φύσες που ενώνουν το ένα πάνελ με το άλλο, στην καλωδίωση (π.χ. κακή ποιότητα ή τρωκτικά), κ.α.

    Όταν το πρόβλημα εμφανιστεί, με την πάροδο του χρόνο επιδεινώνεται.
    Εξαίρεση αν δείτε η βλάβη να εμφανιστεί 1-2 φορές και ποτέ ξανά (σφάλμα διάγνωσης του μετατροπέα).

    Συνήθως ξεκινά και εμφανίζεται περισσότερο το πρωί, ειδικότερα τις μέρες με βροχή ή πολύ υγρασία....ορισμένες φορές και απογεύματα.

    Αποτέλεσμα : ο μετατροπέας δεν ξεκινάει, με συνέπεια απώλεια παραγωγής. Είναι από τις συνηθέστερες βλάβες στα πάρκα και με την πάροδο του χρόνου, όσο ο εξοπλισμός γερνάει θα εμφανίζεται σε περισσότερους παραγωγούς. Επίσης μπορεί να οδηγήσει (στην χειρότερη του μορφή) σε βραχυκύκλωση του μετατροπέα.

    Επειδή είναι θέμα χρόνου (δυστυχώς) το πότε θα θρηνήσουμε θύμα από ηλεκτροπληξία μέσα σε πάρκο ΠΡΟΣΟΧΗ : σταματήστε να πιάνετε οτιδήποτε (π.χ. tracker,τεγίδες) μέσα στον σταθμό λες και βρίσκεστε σπίτι σας. Ειδικότερα εσείς που δεν έχετε τηλεμετρία ή που έχετε αλλά κοιτάτε μόνο την αθροιστική παραγωγή και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Η πιο συνήθης αιτία εμφάνισης RISO είναι τα ραγισμένα ή εντελώς σπασμένα πάνελς.Συνήθως τα ραγίσματα προέρχονται απο πάτημα του πάνελ κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης ή της συντήρησης και καθαρισμού.Το πρόβλημα βέβαια εμφανίζεται αρκετούς μήνες μετά και όταν ο καιρός θα είναι πλεον αρκετά υγρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τρεις παρατηρήσεις:

    1. Δεν νοείται εγκατάσταση -ανεξαρτήτως ισχύος- με ραγισμένο ή σπασμένο πάνελ. Είναι τουλάχιστον εγκληματικό.
    2. Η παρακολούθηση της τηλεμετρίας (όσο αναλυτικά δεδομένα και να έχει) δεν μπορεί να υποκαταστήσει ενόργανες μετρήσεις όπως Riso DC/AC και μέτρηση αντίστασης γείωσης που πρέπει να γίνονται κατ' ελάχιστο σε ετήσια βάση, ώστε να πιστοποιείται η ασφάλεια της εγκατάστασης.

    Ο "υπόλοιπος" ετήσιος έλεγχος-συντήρηση αφορά την παραγωγή, αφορά μόνο την τσέπη των ιδιοκτητών και δεν κρίνεται κρίσιμο, όπως η ασφάλεια της εγκατάστασης.

    3. Ραγίσματα μπορεί να προέλθουν και από κατασκευαστικό λάθος ή κακόβουλη ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. GIANNIS PAPPAS http://files.sma.de/dl/7418/Riso-UGR104521.pdf ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η SMA ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ενδιαφερομαι για την αγορα φ/β σταθμου απο 20 εως και 100 kw.
    για περισσοτερες πληροφοριες παρακαλω να σταλει e-mai στο ept.pvgroup@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  82. Ημερολόγιο : -














    1



    2
    Α.Π.€. σήμερα Τετάρτη Αναμένεται η εξόφληση της παραγωγής Σεπτεμβρίου
    για ποσά άνω των 17.359,60 Θαυμαστε ενημερωση που κάνουν στα βαλσαμωμένα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Όσον αφορά το σφάλμα Riso
    Από την εμπειρία μου στον τομέα της συντήρησης των Φωτοβολαϊκών έχω καταλήξει ότι συνηθέστερο σφάλμα λόγω χαμηλής αντίστασης μόνωσης είναι η μερική καταστροφή της μόνωσης του καλωδίου. Το έχω παρατηρήσει πάρα πολλές φορές σε διαφορετικά πάρκα να συμβαίνει είτε λόγω εμφάνισης ποντικιών, είτε λόγω εσφαλμένων επιχωματώσεων (μπάζωμα καλωδίων εντός ή εκτός σωλήνων) είτε απευθείας ενταφιασμός καλωδίων χωρίς σωστή επιχωμάτωση (κυρίως εκτός σωλήνων και χωρίς χρήση ικανοποητικού βάθους άμμου).
    Διάγνωση: Για να το βρεις το σφάλμα ,όπως σωστά ανέφερε και κάποιος άλλος συνάδελφος , χρειάζεται μέτρηση αντίστασης μόνωσης. Αυτό γίνεται με μετρητή Megger. Αν κάποιος συνάδελφος δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρολόγο συντηρητή με τέτοιο μετρητή προτείνω την μέθοδο που αναφέρει και η sma στο εγχειρίδιο που ανέφερε ο Θέμης παραπάνω.
    Πάντα να συμβουλεύεστε τον συντηρητή σας για οποιονδήποτε χειρισμό. Όσοι δεν έχετε να βρείτε κάποιον τον οποίον να εμπιστεύεστε.
    Καταλαβαίνω ότι κάθε παραγωγός θεωρεί τον μηχανικό ή τον ηλεκτρολόγο που θα του μιλήσει για θέμα συντήρησης ότι θέλει να του πάρει λεφτά.
    Είναι λογικό να καταλάβει ο καθένας ότι η παραγωγή ενέργειας γίνεται από ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, με πεπερασμένη διάρκεια ζωής.Οι εγκαταστάσεις γίνονται από ανθρώπους οι οποίοι ναι μεν μπορεί να είναι καταρτισμένοι αλλά κάνουν και λάθη.
    Χωρίς να μπαίνω σε θέματα ασφάλειας που φαντάζομαι έχετε βαρεθεί να τα ακούτε θα κλείσω με το εξής: μια επένδυση που στηρίζεται στην απρόσκοπτη λειτουργία οποιουδήποτε μηχανήματος ,βασίζεται στη σωστή συντήρηση του μηχανήματος.
    Να στε όλοι καλά και να ζητάτε βοήθεια σε ότι δεν γνωρίζετε.
    Αθανάσιος Καΐσας
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΑΠΘ
    ΑΜ ΤΕΕ 118902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Σαφώς και είναι προφανές οτι το RISO μπορεί να προκύψει απο μόνωση καλωδίου ή συνδέσμου.Απλά αναφέρομαι στην συνηθέστερη αιτία εμφάνισης RISO σ'οτι αφορά τα πάνελς. Λοιπόν κατα 95% θα φταίει το λάθος ή απρόσεκτο πάτημα του εγκαταστάτη ή του συντηρητή πάνω στα πάνελς.Το κακό είναι οτι μέχρι πριν λίγα χρόνια αυτή την ευαισθησία δεν τη γνώριζαν πολλοί εγκαταστάτες και πατούσαν επάνω τους διότι ηταν πολύ βολικό γι'αυτούς και διότι τα πάνελς έδειχναν μια ιδιαίτερη ελαστικότητα κατα το πάτημα την ώρα εκείνη.Το πρόβλημα φυσικά εκδηλώνονταν τον πρώτο χειμώνα ή και τον δεύτερο...αναλόγως του ποσοστού του αρχικού μικροραγίσματος.Φυσικά μικρά ή μεγάλα χτυπήματα στα πάνελς κατα την φόρτωση ή εκφόρτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστούν διότι πολλάκις συμβαίνουν.Απλώς δεν γίνεται αντιληπτή η πραγματική αιτία διότι οι ιδιοκτήτες και οι εγκαταστάτες βολεύονται ρίχνοντας την ευθύνη σε κατασκευαστικό πρόβλημα των πάνελς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλά εντάξει...την προφανή επίσης δολιοφθορά με κυνηγετικά όπλα ή πολύ ισχυρό χαλάζι δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αυτό που περιγράφετε είναι τα micro-cracks στις κυψέλες των πάνελ.
    Τα micro-cracks δεν σχετίζονται αλληλένδετα με την εμφάνιση του Riso.
    Μπορεί κάλλιστα να έχουμε micro-cracks, χωρίς να υποστεί αστοχίες (ραγίσει-σπάσει) το "glass" ή το "EVA" ή το "backsheet".
    Η διερεύνηση και χρονολόγηση των micro-cracks γίνεται με τεστ ηλεκτροφωταύγειας (EL test) και, υπό προϋποθέσεις, με UV test.
    Το αποτέλεσμα των micro-cracks σε ό,τι αφορά την αναπτυσσόμενη ισχύ, μπορεί να χρειαστεί έως και 3 χρόνια για να εμφανιστεί πλήρως, ανάλογα με το μικρο-κλίμα της περιοχής, την "ποιότητα των πάνελ", την γεωμετρία και την θέση των micro-cracks στην κυψέλη.
    Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να ασκείται οποιαδήποτε μηχανική φόρτιση στα πάνελ. Εξαίρεση αποτελούν πάνελ που είναι βατά (walkable), όπως στο ΚΠΙΣΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Συνάδελφοι εχω εντοπίση σκουριά μεσα ατα πάνελ μετα 10 χρόνια λειτουργίας ειναι φυσιολογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσιολογικό δεν είναι.

      Εντοπίζετε μόνο διάβρωση (σκουριά) ή διάβρωση και "κάψιμο"?

      Διαγραφή
    2. Με κάθε επιφύλαξη, διότι δεν έχω δει φωτογραφίες, η ύπαρξη διάβρωσης οφείλεται ΣΥΝΗΘΩΣ σε δύο ενδεχόμενα:

      1. Στην φάση της κατασκευής του πάνελ δεν έγινε ο απαιτούμενος "χημικός καθαρισμός" των συνδέσεων των κυψελών με αποτέλεσμα με την έκθεση στο περιβάλλον να γίνουν χημικές αντιδράσεις που οδήγησαν στην οξείδωση.

      2. Στον πολυμερισμό (-μη ορατό σπάσιμο) του "γυαλιού" ή/και το EVA ή/και του backsheet (λευκή οπίσθια επιφάνεια του πάνελ) με αποτέλεσμα την εισχώρηση υγρασίας και την διάβρωση.

      Τα δύο αυτά ενδεχόμενα μπορεί υφίστανται συνδυαστικά ή μεμονωμένα.

      Το αν χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης εξαρτάται, από τον αριθμό των αστοχιών (σκουριών) ανά πάνελ και τον αριθμό πάνελ που εμφανίζουν το πρόβλημα.

      Τα δέκα χρόνια είναι κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά την εγγύηση για πολλούς κατασκευαστές!

      Διαγραφή
    3. Η απόδοση ομως ειναι σχεδόν ιδια

      Διαγραφή
    4. Η εγγύηση δεν καλύπτει μόνο την ισχύ των πάνελ.
      Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να είναι ή εξελιχθεί σε σοβαρό.

      Πρόκειται για μικρό ή για μεγάλο αριθμό πάνελ που εμφανίζει το πρόβλημα?

      Διαγραφή
  88. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τι γινετε με τις πληρωμες ? Ξερει κανενας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ