Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Ioυνιος - Πληρωμή Οκτωβριος 2017

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.








Για να μπορέσετε να σχολιάσετε

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ.



Οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα κόβονται

341 σχόλια:

  1. κ.κ Ι. Παπακυριακού για ακόμη μια φορά είστε μέσα στα πράγματα για τις πληρωμές, Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας.Oπως πάντα μέσα στα πράγματα. Έχεις καμμιά πληροφορία για Ιούνιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπακυριάκο θα μας πείς καμμια πληροφορία για πληρωμή Ιούνιο ,άμα θέλεις βασικά,και ξέρεις.Ασε εκείνο το ορνιο να λέει μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Καζάκο και Κανάκη για τις εξαιρετικές και άκρως διαφωτιστικές αναλύσεις τους! Προφανώς δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τις καταλάβουν όλοι, αφού οι αλήθειες για το ποιος μπορεί τι, είναι πολύ σκληρές. Αλίμονο όμως αν το μπλογκ αφεθεί στις ύβρεις αγράμματων αρουραίων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης Δημήτρης Γ. σχετικά με αυτά που έγραψες για τις πληρωμές χθες, αν η ΔΕΗ δηλαδή αρχίσει πάλι τα ίδια επειδή ολοκληρώνονται τα δικαστήρια ΛΑΓΗΕ ΣΠΕΦ ΠΣΑΦ, πρέπει να πιέσουμε οι ΣΠΕΦ ΠΣΑΦ να συνεχίσουν και με νέα. Δεν πρέπει να σταματήσουν τον αγώνα με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. argyris16 Οκτωβρίου 2017 - 8:06 π.μ.
    Πεταξτε εξω απο το site αυτον τον τρελλο [ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ] μηπως και ησυχασουμε και να γινεται σωστη ανταλλαγη αποψεων-γνωσεων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια στον κο Κ. Καζάκος για την τεχνική ανάλυση:

    Καζάκος Κ16 Οκτωβρίου 2017 - 12:54 μ.μ.
    Αυτή η ανάλυση μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ δεν έχει ξαναπέξει και υπάρχει μεγάλη ουσία, αφού δείχνει την ασχετοσύνη του Παπακυριακού / ποσπηεφ που δεν μπορεί να υπολογίσει ούτε πόσα είναι κάθε έτος τα κουρεμένα (270 εκατ είπε μόλις όταν αυτά είναι 405 εκατ) που κατά τα άλλα, δικαστικά με τον Κολλύρη υπερασπίζονται στα λάθος δικαστήρια!!

    Για να φανεί μάλιστα η ανεπάρκεια τους στους αριθμούς, μας λέει λοιπόν πως το new deal εξοικονομεί κάθε χρόνο δήθεν μόλις 270 εκατ. από τα φωτοβολταικά. Δυατυχώς είναι τόσο ακατάλληλος που ούτε τις στοιχειώδεις πράξεις από το δελτίο ΕΛΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ δεν μπορεί να κάνει. Παμε λοιπόν να τα δούμε:

    Για το διασυνδεδεμένο σύστημα οι ετήσιες πληρωμες για επαγγελματικά φβ το 2016 ήταν 912 εκατ. Στο ίδιο δελτιο αναφερεται πως το μεσοσταθμικό κούρεμα στα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου ήταν 25%. Άρα αν δεν υπήρχε το κούρεμα αυτό οι πληρωμές τους θα ήταν 912/0,75= 1216 εκατ. Άρα η διαφορά για τα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου είναι ετησίως στα 1216-912=304 εκατ, ευρώ

    Στα φβ των ΜΔΝ οι πληρωμές μετά το κούρεμα για το 2016 ηταν 91 εκατ. και το μεσοσταθμικό κούρεμα στο 19%. Αρα αν δεν υπήρχε το κουρεμα οι πληρωμές τους θα ήταν ετησίως στα 91/0,81=112, άρα η εξοικονόμιση από το κουρεμα ειναι 112-91= 21 εκατ. Ευρω ετησίως.

    Στα οικιακά φβ οι πληρωμές το 2016 μετά το κούρεμα ήταν 200 εκατ. ενώ το μεσοσταθμικό κούρεμα 21%. Άρα χωρίς αυτό οι πληρωμές ετησίως θα ήταν 200/0,79=253 εκατ, άρα η εξοικονόμιση ειναι 53 εκατ ετησιως.

    Συνολικά λοιπόν από τα φβ το new deal εξοικονομεί πόρους κάθε χρόνο 304+21+53=378 εκατ. Ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και των υπολοίπων ΑΠΕ, φθάνουμε στα 405 εκατ. Ευρω. και όχι στα 270 εκατ. που ο Παπακυριακού λάθος υπολογίζει (προφανώς δεν γνωρίζει την πράξη της εσωτερικής αφαίρεσης...). Το new deal μάλιστα σε αντίθεση με την οριζοντια εισφορά γου ν. 4093 εξοικονομουσε τα ποσά αυτά με αναλογικό τρόπο ωστε όλες οι ΑΠΕ να έχουν τον ιδιο βαθμό εσωτερικής απόδοσης 20ετίας.

    Φανταστειτε λοιπόν συνάδελφοι το επίπεδο της ποσπηεφ, που 3,5 χρόνια μετά το new deal και με ένα σωρό δικαστήρια που έχουν χάσει, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ με τοβδελτίο ΕΛΑΠΕ για να ξέρουν πόσα εκατομμύρια κουρεύει κάθε χρόνο το new deal το οποίο με τον Κολλύρη μάχονται στα λάθος δικαστηρια! Πραγματικά ποιο καρικατούρα δεν γίνεται !! Και το Χειρότερο απ' όλα είναι πως δεν το καταλαβαίνουν, αλλά πως έχουν εγωισμό τέτοιο, που δεν ρωτούν και κανέναν και φυσικά κανείς μορφωμένος δεν τους πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχάριστα τα νέα από τον ΣΠΕΦ για την διακοψιμότητα. Πέρασε η πρόταση τους για προσωρινή εκκαθάριση του 2016 και έτσι επιτέλους θα πάρουμε διάβασα πίσω το 27% όσων μας κράτησαν στα τιμολόγια το 2016 συν ένα 3% όταν καταλήξουν (ζήσε Μάη μου αυτό ...).

    Επίσης και για την παράταση της διακοψιμοτητας μάλλον η Ευρώπη δεν την δέχεται και ζητάει μεγάλες αλλαγές. Ο ΣΠΕΦ που έχει κάνει όλες τις τεχικές μελέτες κατά της διακοψιμοτητας στην Καταγγελία του στην Κομισιόν και στο πόσο παράλογα φουσκωμένη είναι, να βάλει τα δυνατά του να μην πληρώνουν οι ΑΠΕ και ειδικάβτα φωτοβολταϊκά το μέτρο αυτό αλλά το ταμείο των ΑΔΙ, όπως παντού συμβαίνει στην Ευρώπη. Οι Σαμαροβενιζελοι ήταν απαράδεκτοι και ξεγέλασαν την Κομισιόν αλλά τώρα τα στοιχεία του ΣΠΕΦ είναι αμείλικτα, σύμφωνα με όσα έχω δει από δημοσιεύματα του. Ευχαριστούμε κύριοι του ΣΠΕΦ για την προσπάθεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαννη, μετα τον προσβλητικο για μενα επιλογο στην αναρτηση σου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ16 Οκτωβρίου 2017 - 2:41 π.μ.,, και επειδη και οι δυο ειμαστε Παλιοι, ΑΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ,,ας πουμε μερικες αληθειες,, παμε λοιπον,,
    1) Ξερεις παρα πολυ καλα πως ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ο ορος ¨χειραγωγηση της ΟΤΣ" , ειπωθηκε σε επισημο εγγραφο απο τον Στ Λουμακη το 2011 (μπορει και νωριτερα), την εποχη δηλ που ολοι κοιμοταν τον υπνο του δικαιου,, οποιος αμφιβαλει, ας κανει τον κοπο να μπει στο αρχειο δελτιων τυπου του ΣΠΕΦ.
    2) ξερεις παρα πολυ καλα πως ο Στ Λουμακης, εθεσε το θεμα της στρεβλωμενης ΟΤΣ, στη τοτε Κυβερνηση, ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ 2014 !!!!,, τωρα γιατι δεν προχωρησε η τοτε Αρχη στην ψηφιση Νομου για Χρεωση Προμηθευτη !!!!!,, για περισσοτερες πληροφοριες στο επιτελειο του Ασημακη,, υπαρχουν τα σχετικα στο αρχειο δελτιων τυπου του ΣΠΕΦ.
    3) ξερεις παρα πολυ καλα πως με οποια ΛΟΓΙΚΗ Χρεωση Προμηθευτη και με IRR 50 !!!!, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΑΠΕ !!!! εκτος αν διπλασιαστει το ΕΤΜΕΑΡ !!!!
    4) ξερεις παρα πολυ καλα πως το πλαφον στην παραγωγη 150.000 kw/h για τα 100αρια, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ,, σε παραπεμπω στο αρχειο δελτιων τυπου του ΣΠΕΦ.
    5) ξερεις παρα πολυ καλα, πως τις λαμογιες στον Κωδικα του ν 4414, μονο ο Στελ Λουμακης της εντοπισε ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΠΕΦ, προχωρησαν οι σχετικες διορθωσεις.
    6) ξερεις παρα πολυ καλα πως στο θεμα της Διακοψιμοτητας, ο Στ Λουμακης, κηρυξε πολεμο στην ΕΒΙΚΕΝ, σε παραπεμπω στο αρχειο τυπου του ΣΠΕΦ,, εφτασε μεχρι τον ΣτΕ,
    7) ξερεις παρα πολυ καλα πως χωρις τις Νομικες Παρεμβασεις του ΣΠΕΦ, σημερα θα τρεχαμε με υπερημερια 160 ημερων !!!! και ασε σε μενα τα παραμυθια για τα 300 εκατομ της πωλησης του ΑΔΜΗΕ κλπ !!!! μας πουλησαν επανειλημμενως , μας εξευτελισαν σαν παριες τις καλες εποχες τους, οχι τωρα που συρρικνωνονται !!!! εσυ εγραφες για ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ μηνων του ΕΤΜΕΑΡ, αρα κλοπη,, τι εκανες γι΄αυτο Γιαννη !!!!!

    κλπ

    Περιμενω τον ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ αντιλογο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζω το δελτίο τύπου της ποσπηεφ για την συνάντηση με Σκρέκα και πραγματικά λυπάμαι όχι μόνο για την ΝΔ, αφού αυτό ήταν αναμενόμενο και δεν περίμενα την ποσπηεφ για να το μάθω αφού ο ΣΠΕΦ ήταν και πάλι αυτός που ανέδειξε πρώτος το θέμα της ΠΧΕΦΕΛ και της απαράδεκτης συκοφάντησης της στη βούλη για τα οικονομικά της ΔΕΗ. Λυπάμαι για την κατάντια της εικόνας που εκπέμπει η ποσπηεφ, η οποία αδιάβαστη, μόνιμα ανίκανη για αναλύσεις και με τεράστιο και τυφλό εγωισμό, πετάει το ένα μαργαριτάρι πάνω στο άλλο και εκθέτει το επίπεδο των παραγωγών, μόνο και μόνο για να λέει πως υπάρχει.

    1ο Μαργαριτάρι: αναφέρουν πως η μέση ΠΧΕΦΕΛ μέχρι σήμερα ήταν 6,33 ευρώ/mwh (το δεύτερο δεκαδικό τους μάρανε) που είναι λάθος και το ξέρουν, αφού ο ΣΠΕΦ έχει μέρες πριν δημοσιεύσει τεχνική ανάλυση που αναφέρει την μέση ΠΧΕΦΕΛ 11μηνου Οκτωβρ 16 - Αυγούστου 17 στα 7,03. Και βέβαια οι εγωιστές ως συνήθως και ανίκανοι για αναλύσεις της ποσπηεφ θα αμφισβητήσουν την ορθότητα της ανάλυσής του ΣΠΕΦ αντί της δικής τους, κάνοντας πως ταχα δεν θυμούνται την ξεφτύλα τους εδώ τον περασμένο χειμώνα και την λαδόκολλα τους. Έλα όμως που για να υπολογίσεις το μηνιαίο μεσοσταθμικό μέγεθος της ΠΧΕΦΕΛ, άρα και του 11μηνου μπορείς να το κάνεις και από τα δελτία ΕΛΑΠΕ και ΗΕΠ αρκεί να έχεις το επίπεδο.... να κάνεις 2 Χ 11 σωστές προσθέσεις και μία διαίρεση!!!!! Αν λοιπόν κάποιος προσθέσει τα 11 μηνιαία ποσά ΠΧΕΦΕΛ σε εκατομμύρια που εισέρευσαν στον ΕΛΑΠΕ το 11μηνο (αυτα του 2016 στο διπλάσιο γιατί τότε περνάμε το ήμισυ του εσόδου) και τα διαρέσει με τις mwh (άθροισμα 11 μηνών) εγχώριας καθαρής ζήτησης απο το δελτίο ΗΕΠ για το ίδιο 11μηνο, θα καταλήξει στο νούμερο 7 του ΣΠΕΦ φυσικά!!!

    Βέβαια η τεχνική ανάλυση του ΣΠΕΦ κάνει πολλά περισσότερα, αφού δουλεύει ωριαία πρωτογενή στοιχεία και μπορεί να υπολογίζει την μεσοσταθμική ΠΧΕΦΕΛ ανά ώρα δείχνοντας έτσι την ωφέλεια του συστήματος απο τα φβ, η οποία είναι 3πλάσια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο του ο κος Λουμάκης από αυτήν που προκαλούν οι υπόλοιπες ΑΠΕ!! Επιπλέον το μοντέλο ΣΠΕΦ μπορεί να λειτουργήσει σενάρια διαφορετικών πλαφόν ΠΧΕΦΕΛ αν σε καμιά διαβούλευση τεθούν από ΡΑΕ κλπ. Δείτε εδώ:

    https://energypress.gr/news/petyhimeni-i-hreosi-promitheyti-alla-kai-i-kanonikopoiisi-tis-apo-tin-rae

    Οπότε προκύπτει το ερώτημα συνάδελφοι του πόσο διανοητικά καθυστερημένοι και ταυτόχρονα εγωιστές είναι στην ποσπηεφ για να συνεχίζουν να κάνουν το ένα λάθος πάνω στο άλλο και ταυτοχρονα να έχουν τον καταστροφικό εγωισμό δήθεν να μιλούν στο ονομα του κλάδου ξεφτυλιζοντας τον όπου σταθούν και όπου βρεθούν Έλεος!!! Τουλάχιστον αντιγράψτε τους αριθμούς του ΣΠΕΦ κύριοι... Μπορεί αυτό να σας ξεφτιλίζει, διασώζει το κύρος του κλάδου όμως!!!!!

    2ο Μαργαριτάρι: Γράφουν πως για τα 1640 νέα MW ΑΠΕ μέχρι το 2019 που θέλει το υπουργείο χρειάζονται νέοι πόροι 326 εκατομμύρια στον ΕΛΑΠΕ, δυσφημώντας έτσι κατάφωρα τα οικονομικά των ανανεώσιμων και δημιουργώντας πανικό άλλα δινοντας και τροφή σε κοράκια στην ΝΔ. Τα 1640 MW λοιπόν κύριοι άσχετοι της ποσπηεφ θα παράγουν το χρόνο 3,200,000 μεγαβατώρες για τις οποίες όμως θα εισρέει στον ΕΛΑΠΕ κανονικά η ΟΤΣ και η ΠΧΕΦΕΛ. Αυτό που θα χρειάζεται λοιπόν ο ΕΛΑΠΕ θα είναι η διαφορά για την αποζημίωση τους (πχ 80 ευρω/mwh) πάνω απ’ αυτά, το οποίο θα είναι περίπου 10 με 20 το πολύ ευρώ την mwh τους. Άρα η επιβάρυνση του ΕΛΑΠΕ απο τα 1640 νέα αυτά MW θα είναι 30-60 εκατομ το χρόνο!! οπότε στον κάθε άσχετο Σκρέκα δεν δίνουμε λαβές για ψαλίδια!!!!!!!

    Οπότε και πάλι προκύπτει το ερώτημα πόσο άσχετοι, ανίκανοι, αδαής και εγωιστές είστε για να ξεφτιλίζεται το χώρο όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε. Έλεος!!!! Κάνετε ζημιά!!!!

    Αφού λοιπόν βλέπετε ότι δεν το χετε, δεν διορθώνεται η κατασταση σας, πρέπει να κάτσετε στο θρανίο ξανά απ’ την πρώτη δημοτικού μέχρι την έκτη Πανεπιστημίου στην επόμενη ζωή..., επιτέλους παρατήστε τα!!!! Τρεις άνθρωποι είστε όλοι κι όλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Κανάκη τα θερμά μου συγχαριτήρια για την νέα ανάλυση σας για ακομα μια φορά!!! Πραγματικα η ποσπηεφ πρόκειται για κομπανία της συμφοράς την οποία αν ως πολιτικός την έχεις μπροστά σου, μόνο τον τίτλο της ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ μπορείς να της αποδόσεις. Και βεβαια στην εποχή μας όπου μπαίνει τίτλος ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ, ακολουθεί καταστροφή!!!! Ευτυχώς τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως η ποσπηεφ δεν εκπροσωπεί απολύτως τίποτα. Το πρόβλημα ωστοσο ειναι πως τους χρησιμοποιούν για να χτυπουν τον κλαδο οπως πχ φετος με το θέμα των πληρωμών! Στα νέα της ημερας λοιπον για ποσπηεφ έχουμε και λέμε...:

      1. 4 χρόνια τρέχουν στα λαθος δικαστήρια με τον Κολυρη κατά του new deal και δεν ξέρουν να υπολογίσουν τα σωςτά κουρεμενα ποσά, ουτε έστω από το δελτίο ΕΛΑΠΕ (τα βγαζουν 270 εκατ ετησιως ενώ ειναι 405!!!!).

      2. Δεν ξέρουν στοιχιωδως να υπολογιζουν την ΠΧΕΦΕΛ, την οποια με λαδοκολες επιχειρουν τάχα να υπερασπιστούν..... Καμαρώστε:

      http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/activity/global_consultation/history_new/2017/1503_lix_0802?p=file&i=2

      3. Δεν μπορούν να υπολογισουν καν ποσο θα κοστιζουν οι νεες ΑΠΕ, αφού δεν ξέρουν να αφαιρέσουν την ΟΤΣ που θα εισρέει ουτως ή άλλως!!!!!

      Κυριοι της ποςπηεφ ξαφανιστειτε!!!

      Διαγραφή
  14. Όταν αναφέρεσαι στην μέση μοναδιαία χρέωση τότε είσαι υποχρεωμένος να υπολογίσεις και το πλαφόν 15ευρώ αλλά και το 50% για τους 3 μήνες του 2016, γιατί αναφέρεσαι στην πραγματική χρέωση των Προμηθευτών ευρώ/MWH και όχι στη μέση μοναδιαία τιμή της ΠΧΕΦΕΛ με το πλαφόν στα 15 ευρώ/MWH. Το επίμαχο απόσπασμα από το δελτίο τύπου της ΠΟΣΠΗΕΦ « …Τονίσαμε το γεγονός ότι τους 12 μήνες της εφαρμογής του ν.4414 υπάρχει λογιστική εισροή στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ περίπου 326 εκατ.€., με μέση μοναδιαία χρέωση τα 6,33€/MWH…». Δεν αναγράφεται πουθενά μέση μοναδιαία τιμή ΠΧΕΦΕΛ αλλά μέση μοναδιαία χρέωση, συνεπώς άλλα γράφονται στο δελτίο τύπου και άλλα καταλαβαίνετε. Τα νούμερα φυσικά και είναι σωστά καθώς υπάρχει καθαρή ζήτηση, του 12μήνου εφαρμογής της Χρέωσης Προμηθευτών, 51,57TWH με συνολικό έσοδο 326,4εκατ ευρώ, άρα με μια απλή διαίρεση προκύπτει μέση μοναδιαία χρέωση των Προμηθευτών είναι 6,33ευρώ/MWH. Οπότε ή δεν καταλαβαίνεται τι διαβάζεται ή από μένος διαστρεβλώνεται με σκοπιμότητα τα πάντα. Η ουσία είναι ότι λειτουργείτε με την λογική του Γκέμπελς «..πες ..πες… στο τέλος κάτι θα μείνει..»!!
    Όσο για τα υπόλοιπα περί των νέων ΑΠΕ, δεν μίλησε κανείς για την ανάλυση των εσόδων, δηλαδή από πού θα προκύψουν τα έσοδα ΗΕΠ, ΕΤΜΕΑΡ (η Χρέωση Προμηθευτών είναι αμφίβολη κατά τον κ. Σκρέκα) κ.τ.λ. αλλά πόσα νέα έσοδα χρειάζονται για να πληρωθούν. Αν διαβάσετε προσεκτικά τις απόψεις του Σκρέκα, «δεν έχει καμία σημασία το θέμα της Χρέωσης Προμηθευτών γιατί πλέον με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το θέμα της μείωσης του ελλείματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ είναι εξασφαλισμένο…». ελπίζω να καταλαβαίνεται, για ποιόν λόγο γράφτηκε έτσι αυτή η φράση. Εάν τώρα δεν το αντιλαμβάνεστε είναι άλλο θέμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή Σπύρο Μπογδάνη με προκαλείς όπως και πέρσι που ξεφτυλιστηκες και ζήτησες δημόσια συγνώμη που η ψεύτοαπόκλιση σου δήθεν αντί +/-3% αποδειπχθηκε 35%.... θα δώσω συνέχεια μέχρι να φας και πάλι τα μούτρα σου!!!
      Πάμε λοιπόν:
      Η ΠΧΕΦΕΛ ενεργοποιήθηκε περυσι τον Οκτώβριο
      - Πήγαινε στο δελτίο ΕΛΑΠΕ και προσθεσε τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ από τη χρειώδη προμηθευτή και πες μας τι βγάζει.
      - Πήγαινε στα δελτία ΗΕΠ και πρόσθεσε την καθαρή ζήτηση για τους ίδιους μήνες. Πέρσι είχες γίνει ρόμπα μεταξύ άλλων επειδή δεν κατάλαβες ότι η καθαρή ζήτηση που πληρώνει την ΠΧΕΦΕΛ δεν περιλαμβάνει απώλειες και άντληση ούτε και εξαγωγές.
      - Διαίρεσε το ποσό των εκατομμύριων της χρέωσης προμηθευτή που βρήκες πριν με το σύνολο της καθαρής ζήτησης ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ!!!!!!!
      - Για να μην πεις τάχαμου ότι δεν μπορείς να το κάνεις στο δωδεκάμηνο επειδή τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου ακόμα είναι προβλέψεις στο δελτίο ΕΛΑΠΕ και στου ΗΕΠ δεν υπαπρχουν, καντο για το 11μηνο, ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ!!!!
      Μετά σταμάτα να ξεφτιλίζεις την επιστήμη που δεν κατέχεις!!

      Διαγραφή
    2. Σπύρο Μπογδάνη αν δεν είσαι θέση να κάνεις ούτε τις λίγες προσθέσεις και μία ρημάδοδιαίρεση που παραπάνω σου περιέγραψα, θα με αναγκασεισ να σε ξεφτιλίσω και πάλι φέτος και θα το κάνω όπως ακριβώς ο κος Καζάκος με το πόσα χρήματα το κούρεμα εξοικονόμησε κάθε χρόνο στον ΕΛΑΠΕ που λέγατε 270 και 405 εκατομμύρια. Και υποτίθεται πανάθεμα σας ότι τέσσερα χρόνια κυνηγάτε στα λάθος δικαστήρια με τον Κολύρη τα χρήματα αυτά και έχετε φάει και να σκασμό λεφτά!!!!

      Διαγραφή
    3. Μα ήδη σου έγραψα τα στοιχεία 12μηνου αλλά προφανώς εσύ δεν διαβάζεις απλά συνεχίζεις την ίδια κασέτα γιατί άραγε; Άντε να το κάνουμε και στο 11μηνο καθαρή ζήτηση 47,5TWH και έσοδα με βάση την πρόβλεψη του ΛΑΓΗΕ 297,3 εκατ ευρώ και προκύπτει μέση μοναδιαία χρέωση 6,26ευρώ/MWH Τι να πω άλλο όσοι βλέπουν τα post καταλαβαίνουν ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεις την πρακτική του Γκέμπελς.

      Διαγραφή
    4. Έχω γνωρίσει στη ζωή μου σκιτζήδες και σκιντζήδες αλλά τόσο απατεώνες με θράσος και εγωισμό, πρώτη φορά βλέπω!!!! Λοιπόν Μπογδάνη πάμε αναλυτικά να στο κάνω λιανά όπως ο Καζάκος σου έκανε για την εξοικονόμηση του new deal (405 εκατ το χρόνο αντί 270 που λαθος υπολογίζεις) για να βάλεις μυαλό:

      Βάσει δελτίου ΕΛΑΠΕ έχουμε:

      -Έσοδα ΕΛΑΠΕ από ΠΧΕΦΕΛ Οκτ-Δεκ 2016 31,92. Όπως είπα τα διπλασιάζουμε γιατί τότε πέρναμε με μισά, άρα 31,92 χ 2 = 63,84 εκατ ευρώ.
      -Έσοδα ΕΛΑΠΕ απο ΠΧΕΦΕΛ Ίαν-Ιουλ 2017 ( περνω τα απολογιστικά και όχι τις προβλέψεις) = 231,59 εκατ ευρώ.

      ΣΥΝΟΛΟ ΠΧΕΦΕΛ 10 μη που Οκτ16-Ιουλ17 = 295,43 εκατ ευρώ

      Από δελτίο ΗΕΠ ΛΑΓΗΕ έχουμε τώρα:

      - Καθαρή ζήτηση Οκτ 16 = 3,762 MWH
      Καθαρή ζήτηση Νοε 16 = 3,976 mwh
      Καθαρή ζήτηση Δεκ 16 = 4,811 mwh
      Καθαρή ζήτηση Ίαν-Ιουλ 17 = 30,102 mwh

      Σύνολο καθαρής ζήτηση 10 μηνοθ= 42,651 mwh

      Οπότε διαιρούμε τα έσοδα 10μηνου από ΠΧΕΦΕΛ που είναι 295,43 με το 42,651 και μας δίνει 6 93!!!!!!!!!!!! ευρώ/mwh. Έλεος πια ούτε αυτό δεν μπορείς να κανεις Μπογδάνη;;;;;;

      Αν θες να βάλεις και τις προβλέψεις για Αύγουστο μέσα από το δελτίο ΕΛΑΠΕ θα σου βγει πάλι 6,93!!!!!!

      Αν περιμένεις να βγει το δελτίο ΕΛΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ που ο Αύγουστος θα είναι απολογιστικός και όχι προυπολογιστικός, τότε θα σου βγει 7,03 που υπολόγισε ο Κος Λουμάκης του ΣΠΕΦ που δουλεύει με πρωτογενή ωριαία στοιχεία και που του Οκτωβρίου έχουν δημοσιευτεί από ΑΔΜΗΕ!!!

      Περιμένω ξανά την δημόσια συγνώμη σου και ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!!!!!

      Διαγραφή
  15. Ξέρει κανείς πότε αρχίζει ο Ιούνιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν, βλέπεις το λάθος σου και συνεχίζεις!! Γιατί διπλασιάζεις το τρίμηνο του 2016 αφού τα έσοδα σου είχαν πλαφόν 15ευρώ και το 50%. Στο έγραψα και παραπάνω ότι αναφέρομαι στην πραγματική χρέωση δηλαδή πόσα χρήματα χρεώθηκαν στους Προμηθευτές. Τα στοιχεία που αναφέρεις για την ζήτηση είναι για 10 μήνες και όχι για 11μήνες αλλά και πάλι το σφάλμα σου είναι ότι διπλασιάζεις τα έσοδα του τριμήνου του 2016.

    Το δελτίο ΕΛΑΠΕ Αύγουστος 2017 (http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/07_2017_Miniaio_Deltio_Aygoystoy_2017_APE_SITHYA_v1.0_26.09.2017.pdf) αναφέρει ως έσοδα από την Χρέωση Προμηθευτών για το τρίμηνο του 2016 τα εξής:

    Οκτώβριος 7,23εκατ
    Νοέμβριος 10εκατ
    Δεκέμβριος 14,69 εκατ
    Σύνολο 31,92εκατ με καθαρή ζήτηση 12,5TWH με μέση μηνιαία χρέωση 2,55ευρω/MWH, και όχι 31,92 * 2 = 63,84εκατ όπως εσύ γράφεις

    Σύνολο 10μήνου Οκτώβριος 2016-Ιούλιος 2017 263,5εκατ ευρώ με καθαρή ζήτηση 42,66TWH με μέση μηνιαία χρέωση 6,18ευρώ/MWH.

    Σύνολο 11μήνου Οκτώβριος 2016-Αύγουστος 2017 (όχι με προβλέψεις αλλά με τα ημερήσια δελτία ΗΕΠ) 301,85εκατ ευρώ με καθαρή ζήτηση 47,5TWH με μέση μηνιαία χρέωση 6,35ευρώ/MWH.

    Σύνολο 12μήνου Οκτώβριος 2016-Σεπτέμβριος 2017 (όχι με προβλέψεις αλλά με τα ημερήσια δελτία ΗΕΠ) 326,4εκατ ευρώ με καθαρή ζήτηση 51,57TWH με μέση μηνιαία χρέωση 6,33ευρώ/MWH.

    Επαναλαμβάνω ότι το λάθος σου είναι ότι διπλασίασες τα έσοδα του τριμήνου του 2016, οπότε φούσκωσες τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ από την Χρέωση Προμηθευτών. Τα λεφτά που πήραμε από το 12μηνο εφαρμογής της Χρέωσης Προμηθευτών είναι 326,4 εκατ ευρώ και όχι 358,32εκατ που εσύ γράφεις και η συνολική καθαρή ζήτηση είναι 51,57TWH οπότε προκύπτει μέση μοναδιαία χρέωση 6,33ευρω/MWH.
    Μην συνεχίζεις γιατί ο ίδιος έχεις ήδη γράψει το σφάλμα που κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου αποδείξω Μπογδάνη πόσο σκιντζής είσαι, που πας με γυριστή να ξεφύγεις, θα σου πω το εξής:

      - Το σύστημα πρώτα υπολογίζει την μοναδιαία ΠΧΕΦΕΛ και μετά για τους μήνες του 2016 μας δίνανε το μισό από το γινόμενο της με την καθαρή ζήτηση. Άρα για να βγάλεις την μοναδιαία ΠΧΕΦΕΛ πρέπει να έχεις ολόκληρη την τιμή της και για τους μηνες εκείνους.

      Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το ωριαίο πλαφόν που έβαλε η ΡΑΕ και αφορά τα πρωτογενή ωραία στοιχεία της ΠΧΕΦΕΛ και που δεν την αφήνει να ανέβει πάνω απο τα 15 ευρω /mwh σε κάθε ώρα και εντελώς διαφορετικό πράγμα η ρύθμιση του νόμου για τους μήνες του 2016 που έλεγε ότι θα παίρνουμε το μισό σε χρήματα από αυτό που προκύπτει με την οποια ΠΧΕΦΕΛ.λ βγαίνει. Δηλαδή το πλαφόν της ΡΑΕ αλλάζει την ΠΧΕΦΕΛ ανά ώρα στον πυρήνα της, ενώ η ρύθμιση του νόμου για το 2016 απλά έλεγε πως απο την όποια ΠΧΕΦΕΛ βγει εμάς θα δίνουν τα μισά χρήματα.

      - Για να σου αποδείξω ωστόσο την κουτοπονηριά σου, θα πάρω το κατάφορα λάθος σκεπτικό σου στο δεκάμηνο και στο 11μήνο με μισή την χρέωση το 2016 και θα δεις ότι το νούμερο 6,33 που έδωσες στον Σκρέκα δεν προκύπτει και πάλι πουθενά.

      Έχουμε λοιπόν χρέωση προμηθευτή 10μηνου 263,51 εκατ και το διαιρούμε με 42,651 mwh που μας κάνει 6,18.

      Στο 11μηνο το λάθος σκεπτικό σου δίνει 6,26

      ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 6,33 ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΡΙΣΤΗ!!!!! Και να σκεφτεί κανεις ότι μιλάμε για μιλά απλή ΔΙΑΙΡΕΣΗ χωρίς κανένα περιθώριο δήθεν ακρίβειας!!!!!

      Προφανώς δεν καταλαβαίνεις γρι απ’ όσα γράφω, γιατί δεν έχεις την παιδεία και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση για να δουλέψεις στατιστική. Οπότε χάνω το χρόνο μου μαζί σου να προσπαθώ να σου κάνω μαθήμα στα 40 σου, χωρισ να έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις. Συνέχισε με την ησυχία σου το λάθος σου για να αυτοξεφτυλιπζεσαι...!! εμένα απλά με ενδιέφερε οι συνάδελφοι εδώ να καταλάβουν τι άσχετοι είστε!!

      Όταν βρεις χρόνο και για άλλες αλχημείες, βρες μας ένα τρόπο να δικαιολογήσεις γιατί το new deal δεν εξοικονομησε το χρόνο 405 εκατομμύρια άλλα 270 εκατ όπως λάθος και σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας υποστηρίζει κολλητός σου ο Παπακυριακού!!

      Διαγραφή
    2. Και επειδή κουτοπόνηρε Μπογδάνη ξέρω πως θα σκεφτείς και θα τρέξεις στο δωδεκάμηνο μήπως με το λάθος σκεπτικό σου τη γλυτώσεις και σου βγει το 6,33, να σου πω ότι δελτίο ΗΕΠ ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει βγάλει για Σεπτέμβριο ακόμα, οπότε στοιχεία καθαρής ζητήςης δεν έχεις για Σεπτέμβριο!!!!!!

      Οπότε για 12μηνο δεν έχεις στοιχεία να μιλάς, εκτός και αν στην αλχημιστικό «λογική» σου, τα φαντάζεσαι μόνος σου...

      Δηλαδή ανακατεύεις απολογιστικά στοιχεία, με προϋπολογιστικά στοιχεία και λίγη φαντασία για όσα στοιχεία δεν υπάρχουν λ, ίσα για να σου βγει το 6.33 και να καλύψεις όπως όπως την νέα ξεφτίλα σου!!!


      ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ!!!

      Διαγραφή
    3. Κε Κανάκη συγχαριτήρια για την ανάλυση και την υπομονή σας να προσπαθειτε να τους εξηγήσετε τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως ο Μπογδάνης πριν το φβ ήταν οικοδόμος στην ιδιότητα, όποτε δεν έχει καμία γνώση ή υπόβαθρο για να μπορέσει να σας καταλαβει. Και στο σχολείο με το ζόρι πήγε. Ειναι σαν να προσπαθειτε να κανετε μια βαρκα να πάει στο φεγγάρι....

      Διαγραφή
    4. Κε Καζάκο σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας. Συνήθως δεν ασχολούμαι μαζί τους, εννοώ με Μπογδάνη, Παπακυριακού κλπ, πλην περιπτώσεων που τα τερατουργήματα τους είναι τέτοια που αν δεν απαντηθούν, θα κινδυνεύσει να στραβώσει ο γυαλός!!

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή όχι μόνο συνεχίζεις το ίδιο σφάλμα του διπλασιασμού των εσόδων για το 2016 αλλά πας να τα διαστρεβλώσεις πάλι. Στο κείμενο του δελτίο τύπου της ΠΟΣΠΗΕΦ αναφέρει

    « Τονίσαμε το γεγονός ότι τους 12 ΜΗΝΕΣ της εφαρμογής του ν.4414 υπάρχει λογιστική εισροή στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ περίπου 326 εκατ.€., με μέση μοναδιαία χρέωση τα 6,33€/MWH».

    Δεν αναφέρει μέση μοναδιαία ΠΧΕΦΕΛ, αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή όχι!!

    Το 6,33ευρώ προκύπτει στην 12μηνη εφαρμογή του μέτρου και όχι στην 10μηνη – 11μηνη που λες.

    Προσπάθησε λίγο με ηρεμία να διαβάσεις δύο γραμμές τι γράφουν και θα καταλάβεις, εκτός εάν δεν θέλεις. Πραγματικά μιλάμε για απλές διαιρέσεις αλλά για τα ίδια χρονικά διαστήματα και όχι όπως τα έχεις κάνει σαλάτα, παίρνω την τιμή του 12μηνου και την γυρνάω γύρω γύρω στο 10μηνο και στο 11μηνο και λέω ότι δεν βγαίνει.

    Τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ από την 12μηνη εφαρμογή της Χρέωσης Προμηθευτών είναι 326,4 εκατ ευρώ ΝΑΙ ή ΟΧΙ;; Τα γράφει και το δελτίο του ΕΛΑΠΕ μην κάνουμε τώρα τους ανήξερους;

    Η συνολική καθαρή ζήτηση από τον Οκτώβριο του 2016 ως και τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι 51,57TWH ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;

    Λοιπόν τώρα πες μου ποια είναι η μέση μοναδιαία χρέωση, κάνε απλά την διαίρεση!! Είναι 6,33ευρώ/MWH ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

    Τέλος για να καταλάβουν όλοι, άλλο στοιχείο δίνει η μελέτη του ΣΠΕΦ και άλλο στοιχείο αναγράφεται στο δελτίο τύπου της ΠΟΣΠΗΕΦ. Απλά οι «γνωστοί-άγνωστοι» του blog επιδίδονται μανιωδώς στην λογική του Γκέμπελς « πες..πες..πες όλο και κάτι θα μείνει..»!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το φαντάστηκα Μπογδάνη πάλι δεν κατάλαβες γρί!!!! Σου είπα πως δεν έχει δημοσιεύσει δελτίο ΗΕΠ ο ΛΑΓΗΕ για να έχεις την καθαρή ζήτηση Σεπτεμβρίου, άρα 12μηνου. Που την βρήκες λοιπόν;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Στο θέμα του διπλασιασμού του ποςού το 2016 δεν επανέρχομαι, διότι εκεί υπάρχει πλήρες χάος για να καταλάβεις τι σου εγραψα πριν.... για την μοναδιαία ΠΧΕΦΕΛ που είναι το ζητούμενο.
      Η στατιστική Μπογδάνη δεν είναι χαρμάνι με τσιμέντο, χαλίκι και άμμο στην οικοδομή. Δεν μπορείς να ανάκατέβεις απολογιστικά στοιχεία, με προβλέψεις και να φανταζεσαι οσα σου λείπουν για να βγάλεις το 12άμηνο.

      Διαγραφή
    3. Και δεν είμαι καθόλου γνωστός άγνωστος Μπογδάνη. Το όνομά μου είναι Νίκος Κανάκης, είμαι μηχανικός του πολυτεχνείου και αυτή τη στιγμή παύω να ασχολούμαι μαζί σου για το θέμα, γιατί έχω κόσμο στο γραφείο που περίμενει να του παραδώσω τεχικές μελέτες και κάθομαι εγώ τώρα να κάνω το δάσκαλό σε σενα τον κομπογιαννιτη και αντί για ευχαριστώ εισπράττω αγνωμοσύνη.... και λάσπη.

      Διαγραφή
    4. Μπογδάνη, ακόμα και ο κος Λουμάκης που δουλεύει ωριαία πρωτογεννή στοιχεία που στις βάσεις δεδομένων των διαχειριστών δημοσιεύονται πιο γρήγορα από τα δελτια ΗΕΠ και ΕΛΑΠΕ, μιλησε στην μελέτη του της περασμένης εβδομαδας για 11μηνο, επειδή ακριβώς δεν υπήρχαν τα στοιχεία Σεπτεμβρίου για να μιλήσει για 12μηνο. Πόσο μαλλον τα δελτία ΗΕΠ και ΕΛΑΠΕ που θα βγουν σε κανά μηνα και κουτσά αλλά στραβά προσπαθείς να δουλέψεις εσύ.

      Οπότε μην συνεχίσεις την αυθαιρεσία άλλο γιατί πονάνε τα ματια όσων είμαστε μηχανικοί εδώ.

      Διαγραφή
  19. Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο του 2017 προκύπτουν από τα ημερήσια δελτία ΗΕΠ (έχει δημοσιευθεί μέχρι και δελτίο για την 17/10/2017 εάν δεν το ξέρεις), στο έγραψα και πιο πάνω αλλά εσύ δεν θέλεις να διαβάσεις απλά βάζεις την κασέτα. Όπως επίσης έχει δημοσιευθεί αρκετές μέρες και το δελτίο για την Χρέωση Προμηθευτών που «κλείνει» τον Σεπτέμβριο του 2017.
    Οπότε δεν φαντάζομαι κάτι αλλά τα στοιχεία αυτά είναι ήδη δημοσιευμένα και στην διάθεση όλων.

    Εξάλλου αφού επιλύεις την Χρέωση Προμηθευτών ανα ώρα, όπως λες, τότε αναγκαστικά έχεις και τα ημερήσια δελτία ΗΕΠ και τα δελτία της Χρέωσης Προμηθευτών. Συνεπώς ή ρωτάς κουταμάρες ή δεν επιλύεις ανα ώρα με τα ημερήσια δελτία του ΗΕΠ και μας έχεις φλομώσει στην μπαρούφα.

    Το ζητούμενο για σένα μπορεί να είναι η μοναδιαία ΠΧΕΦΕΛ για άλλους είναι πόσο κόστισε η Χρέωση Προμηθευτών αυτόν τον ένα χρόνο στους Προμηθευτές!! Η απάντηση είναι δεδομένη, η Χρέωση Προμηθευτών κόστισε 326,4εκατ ευρώ με καθαρή ζήτηση 51,57TWH!!
    Προφανώς και θα με επιβεβαιώσεις περί της ακολουθούμενης πρακτικής σας ….του Γκέμπελς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο το χειρότερο για την στραβή λογική σου Μπογδάνη αν πήρες τα ωριαία στοιχεία και μείωσες στο 50% την ΠΧΕΦΕΛ του 2016. Ο κος Κανάκης στο εξήγησε άριστα, και δεν έχει κανενα νόημα να κυνηγας να το καλύψεις με περισσότερα λάθη. Η ΠΧΕΦΕΛ έχει μια και μονη τιμή ανα ωρα και αυτήν την επηρεάζει μονο το ωριαίο πλαφόν της ΡΑΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!

      Τωρα αφού για όσους καταλαβαινουν εδώ το θέμα του λαθους σας αυτού εξαντληθηκε, θα μου απαντήσεις εμενα πως τα 405 εκατ. του κουρέματος από το new deal καθε χρόνο τα βγάλατε 270;;;;

      Διαγραφή
    2. Για να στο πω Μπογδάνη πιο απλά η ΠΧΕΦΕΛ ειναι η διαφορά της Εικονικης ΟΤΣ από την Κανονική ΟΤΣ ανά ώρα, και με το πλφαόν της ΡΑΕ αυτή η διαφορά δεν μπορεί ανα ωρα να υπερβαίνει τα 15 ευρω/mwh. Τελεία!!!

      Τα υπολοιπα περι απόδοσης του 50% των χρημάτων το 2016 ειναι ταμειακά και έρχονται μετά (στον αρχικό μαλιςτα νόμο το είχανε στο 25%) και αν δεν το καταλάβεις αυτό ζημιώνεις τον κλάδο. Όλες οι διαβουλεύσεις της ΡΑΕ και οι προτάσεις και μελετες του ΣΠΕΦ έγιναν επί αυτής της βάσης και ολοι μιλαγαν επί αυτής της βάςης της ΠΧΕΦΕΛ οπως άλλωςτε και το ΑΠΘ που έκανε την αναλογιςτική μελετη πριν την νομοθετηςη για το πόςο θα είναι αυτή. Ετςι την κερδίςαμε και ετςι την σώσουμε, οταν εσείς στέλνατε λαδοκολλες.

      Διαγραφή
  20. Και μια στιχομυθία για να γελάσουμε λίγο:
    - Αγόρασα μήλα
    - Ναι πόσο τα πήρες;
    - 2 ευρώ το κιλό
    - Λάθος κάνεις, τα φυρίκια κάνουν 2,5 ευρώ
    - ναι αλλά εγώ αγόρασα μήλα, όχι φυρίκια
    - και που τα βρήκες τα μήλα αφού είναι εποχή για φυρίκια, έτσι λένε οι επιστήμονες με τα πτυχία τους
    - στη λαική τα πήρα
    - δεν πάς καλά, αφού τα σουπερ μαρκετ δεν έχουν μήλα
    - ναι αλλά εγώ τα πήρα από τη λαική, τι δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρακολουθώντας τον παραπάνω διάλογο, διακρίνεται το γνωστό μοτίβο και μια απ' τις αιώνιες παθογένειες της χώρας:

    Κουτσοί στραβοί στον Αι-Χαράλαμπο.

    Σε κάθε δουλειά, όποιος βλέπει το φως μπαίνει μέσα.

    Πριν 11 χρόνια, με τον 3468 ο κάθε τυχάρπαστος έγινε παραγωγός ενέργειας, κι ας μην ήξερε τι διαφορά έχει η Φάση απ' τον Ουδέτερο.

    Θα πει κάποιος "Πρέπει να τελειώσω το Πολυτεχνείο για να κάνω μια επένδυση?"
    Σίγουρά όχι, αλλά κάθε εταιρία θα έπρεπε να έχει έναν τεχνικό υπεύθυνο που να είναι μηχανικός. Αυτός θα μπορούσε να διαφωτίσει τον ενδεχομένως ανίδεο ιδιοκτήτη της.
    Οποιος και κάθε κλινική μπορεί να ανήκει σε άσχετους, αλλά πρέπει να έχει κάποιον γιατρό ως επιστημονικό υπεύθυνο. Αλλιώς το ξεμάτιασμα και τα χαιμαλιά θα πάνε σύννεφο ...

    Οτι ακριβώς συμβαίνει και στα ΦΒ, δηλαδή. Ο χώρος βρίθει από ημιμαθείς και άσχετους ,

    αγράμματους δικηγόρους,

    Γι' αυτό τραβάμε αυτά που τραβάμε, γιατί δεν μπορούμε να συννενοηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά το έθεσες ως ένα βαθμό.
      Θα πρόσθετα στους αγράμματους δικηγόρους και ημιμαθείς μηχανικούς που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά του οικονομολόγου.
      Αν δεν το έχουν καταλάβει, το όλο ζήτημα αφορά τη σφαίρα των οικονομικών και τον τρόπο με τον οποίο ένα εξωτερικό κόστος εσωτερικεύεται στο κόστος του παραγωγού.
      Ας μείνουν λοιπόν οι μηχανικοί στη Φάση και τον Ουδέτερο κι ας αφήσουν στους οικονομολόγους τα θέματα της αγοράς.

      Διαγραφή
    2. Είναι μια μεγάλη και πικρή αλήθεια αυτό Idv. Αν ωστσόσο αυτοί οι ημιμαθείς είχαν αυτογνωσία και σεβασμό για το που από τυχη βρέθηκαν, και για το ψωμί που τρώνε, δεν θα υπήρχε κίνδυνος. Δυστυχώς όμως όταν πετάνε πετρες, στραγάλια και μαργαριτάρια όλη την ώρα, είναι φυσιολογικό πως μπαίνουν στο μάτι του πολιτικού συστήματος και στοχοποιούν τον κλάδο. Ειδικά στην ενεργεια που το μορφωτικό επιπεδο των αντιπάλων μας είναι υψηλό, είναι σκετη τραγωδία τέτοιοι ημιμαθεις και άσχετοι να περιφερονται στα πολιτικά γραφεία και να γελάνε μαζί τους. Αυτό πρεπει να σταματήσει. Τουλάχιστον ας μην ανακατευονται στα τεχνικά. Ας μιλάνε μονο πολτικά οπως πχ κανουν οι αγρότες. Κάτι τετοιο ως υπόκρουση θα βοηθούσε, αλλά πάντα σε συντονισμό με τους γνώστες. Το να ανακατευονται στα τεχνικα, να τα κάνουν σαλάτα, να βριζουν τους γνώστες και να λένε πχ ο.τι το new deal, που υποτίθεται το κυνηγάνε στα δικαστηρια με Κολυρη, κουρεψε 270 εκατ. το χρονο οταν μας κουρεψαν 405, ειναι από γελειο ´εως επικινδυνο!!!!!

      Διαγραφή
    3. Xpop δίαβασε εδώ και μην κουρδίζεις άλλο τους οικοδόμους.... Το θέμα δεν προσφερεται για λαικισμό και για τα αποθημένα σου.

      "ΠΧΕΦΕΛ ειναι η διαφορά της Εικονικης ΟΤΣ από την Κανονική ΟΤΣ ανά ώρα, και με το πλφαόν της ΡΑΕ αυτή η διαφορά δεν μπορεί ανα ωρα να υπερβαίνει τα 15 ευρω/mwh. Τελεία!!!

      Τα υπολοιπα περι απόδοσης του 50% των χρημάτων το 2016 ειναι ταμειακά και έρχονται μετά (στον αρχικό μαλιςτα νόμο το είχανε στο 25%) και αν δεν το καταλάβεις αυτό ζημιώνεις τον κλάδο. Όλες οι διαβουλεύσεις της ΡΑΕ και οι προτάσεις και μελετες του ΣΠΕΦ έγιναν επί αυτής της βάσης και ολοι μιλαγαν επί αυτής της βάςης της ΠΧΕΦΕΛ οπως άλλωςτε και το ΑΠΘ που έκανε την αναλογιςτική μελετη πριν την νομοθετηςη για το πόςο θα είναι αυτή. Ετςι την κερδίςαμε και ετςι την σώσαμε".

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.
      Ωστόσο τα μήλα κοστίζουν 2 ευρώ

      Διαγραφή
    5. Να σου θυμίσω μάλιστα Xpop πως οι λογιστές και οι οικονομολόγοι πηγαν να μας καταστρέψουν με το ΕΤΜΕΑΡ, που ήθελαν να το λένε φόρο και πως δεν σχετίζεται ταχα με κοστος ρεύματος (εσωτερικοποιήσεις, εξωτερικοποιήσεις και άλλα άσχετα). Ευτυχώς τότε το 2014 ο ΣΠΕΦ που αντεληφθη γρήγορα την νέα φουστιά και με την προσφυγή της Μοτορ Οιλ στο ΣτΕ για να το βγάλουν φόρο (στο τμήμα το ειχαν περίπου κερδίσει), ξεκίνησε αμέσως την αρθρογραφια και τις αναλύσεις σε επιπεδο φυσικης και μηχανικής, πως δηλαδή κανείς μας δεν παραγει ηλεκτρονια, αλλά πως όλοι οι ηλεκτροπαραγωγοί από κοινού και αδιάιρετα κουνάμε τα προυφιςτάμενα στο δίκτυο. Έτσι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το μαυρο ρεύμα από το πράσινο, οπότε αντίστοιχα δεν μπορούν να αποσπασουν το ΕΤΜΕΑΡ από το κόστος του ρεύματος, οπότε και κανεις που καταναλώνει το αδιαιρετο ρεύμα να πει πως δεν πληρωνω ΕΤΜΕΑΡ επειδή δεν θέλω να καταναλωνω το πράσινο μέρος του. Ετσι κερδιθηκε στην ολομέλεια του ΣτΕ οτι το ΕΤΜΕΑΡ ειναι κόστος ρεύματος και ετσι γλιτωσαμε να το πουν φόρο και να το στέλνουν καθε χρονο στην Βουλή στον καθε Φωτήλα/Σκρεκα/Μανιατη να το βρίζει και να μην το αναπροσαρμόζει.

      Επίσης ετσι το σώσαμε και με το net metering περυςι όταν σε επίςημη διαβουλευςη ΥΑ το ΥΠΕΝ πηγαν από την πλαινή πόρτα να περνουν το ρεύμα μας και να μην δίνουν το ΕΤΜΕΑΡ. Τότε και πάλι ο ΣΠΕΦ με τις αναλύσεις το έσωσε ερμηνευοντας σωστά καιντην αποφαση του ΣτΕ που ειχαμε κερδίσει. Αν θυμάσαι τοτε στα ραδιενεργα ο κος Λουμάκης κονταροχτυπηθηκε για μερες με τον Ψωμα του ΣΕΦ και την Greenpeace που ηθελαν την άλωση του ΕΤΜΕΑΡ μεσω του net metering.

      Διαγραφή
    6. Να και ενα κομματι των ραδιενεργων τοτε από την τοποθετηση του κου Λουμάκη.

      https://energypress.gr/news/me-nea-apantisi-kleinoyme-debate-gia-net-metering

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ και πάλι για την επιβεβαίωση.
      Ωστόσο δεν αγόρασα φιρίκια

      ΥΓ:
      1. Ελπίζω στην επόμενη δίκη, επιτέλους στην Ελλάδα να μάθουμε επίσης ότι η γη γυρίζει
      2. Εκτός από την λαική "αγορά" της γειτονιάς, υπάρχουν κι άυλες υλικές ή άυλες "αγορές"
      Παράδειγμα 1: Αγορά ρύπων
      Παράδειγμα 2: Αγορά "Συλλογικών Οργάνων Παραγωγών"
      Σε κάθε αγορά, υπάρχει συνήθως ανταγωνισμός πωλητών ή/και αγοραστών

      Διαγραφή
    8. Όπου δεν υπάρχουν 20ετή συμβολαια αγοράς του ρεύματος σε σταθερή τιμή, καλά κανει και υπάρχει ανταγωνισμός. Σε κάθε περίπτωση το ΕΤΜΕΑΡ ειναι κόστος ρεύματος και οταν υπάρχει ανταγωνισμός, οπότε ευτυχως οι λογιστές με τα "άυλα" τους, έχασαν τοτε κατά κράτος στο ΣτΕ και Επικράτησε η φυσική και η μηχανική.

      Διαγραφή
    9. Καταλαβαίνουμε τώρα συναδελφοι νομιζω τι αρπακτικά εποφθαλμιούν το χώρο μας. Και βέβαια η μεγαλυτερη τους ευκαιρία ειναι να αλώσουν τις βασικές έννοιες του χωρου, ξεγελωντας αδαείς που ιδιοι θωπεύοντας θελουν να βαλουν στο τιμόνι του κλάδου, για να μας χτυπησουν ευκολα μετά.

      Διαγραφή
    10. Για μια φορά ακόμα λοιπον ΠΧΕΦΕΛ ειναι η διαφορα χονδρικής τιμής του ρεύματος χωρίς ΑΠΕ (Εικονική ΟΤΣ), απο ότι με ΑΠΕ (Κανονική ΟΤΣ). Τελεία!!

      Εκεί πέρα από το ωριαίο πλαφόν δεν χωράει τίποτα και αυτό επειδή πλαφόν υπάρχει και στην ΟΤΣ.

      Τα υπολοιπα, πχ να δίνουν τα μισά κλπ είναι πονηρά για αδαείς που πέφτουν σε λούμπες....

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ και πάλι για την επιβεβαίωση.

      ΥΓ: Για τους μη οικονομολόγους (γιατί μήλα αγόρασα και όχι φιρίκια) θα παραπέμψω την σταθερή τιμή των 20ετών συμβολαίων στην χρονική αξία του χρήματος.

      Διαγραφή
    12. Μάλλον Xpop βλεπεις επιβεβαιωση εκεί που δεν υπάρχει. Οπότε καλύτερα στον οφθαλμίατρο.

      Κατά τα άλλα καλησπέρα!

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το blog κάποιοι θέλουν να μετατραπεί σε πίνακα ανακοινώσεων , όπως στα αεροδρόμια, όπου απλά να αναφέρεται η ημερομηνία πληρωμής του αμέσως επόμενου μήνα....κατάντια....όπως διάβασα και πιο πάνω, κουτσοί στραβοί δώσε και μένα μπάρμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλύτερα πίνακας ανακοινώσεων πάρα 5 ανεγκέφαλοι να βρίζονται. Έχουμε βαρεθεί δεν το πήρατε χαμπάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το topic είναι "Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Ioυνιος - Πληρωμή Οκτωβριος 2017"
    Για λοιπές "ανακοινώσεις" μπορεί να ανοίξει άλλο topic...
    Αν το topic ήταν "Γενικά περί Φ/Β" ναι, θα μπορούσαν να γράφονται τα μύρια όσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συναδελφοι, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ,, ο ΕΛΑΠΕ ειναι το μηλον της εριδος ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ,,, μην ξεχνιεστε !!!!!ειναι στο επικεντρο μικροπολιτικης και ενος blog παλιακιας κερδοσκοπιας,, οποιος αμφιβαλει δεν εχει παρα να δει αυτους που με τον ενα ή αλλο τροπο εμπλεκονται,,οι ¨ενδιαφερομενοι¨ ειναι πολλοι - σοβαροι ΚΑΙ ¨ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ¨.. Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ σε οσα μηχανευονται κατα καιρους πχ η επιθεση κατα της ΠΧΕΦΕΛ.
    Οτι κατακτησαμε, το κατακτησαμε με πολυ δουλεια - σοβαροτητα - γνωση - εγκυρη επιχειρηματολογια - μεθοδολογια και στοχευμενη στρατηγικη,, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ολοι ή οσοι αντεχουν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Μαΐου 2017
    18.10.2017

    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2017. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν επιπλέον 360 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 175.194,71€, οπότε έχει πλέον εξοφληθεί το 93% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είστε εδώ: Αρχική Περισσότερες Ανακοινώσεις Ανακοίνωση
    Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Μαΐου 2017
    18.10.2017
    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2017. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν επιπλέον 360 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 175.194,71€, οπότε έχει πλέον εξοφληθεί το 93% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ φίλε trelamenos έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά μη βρίζεις και πέφτεις στο επίπεδο τους.Ορισμένοι φαντάζονται ότι επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια θα πείσουν τους αναγνοστες του bloc ότι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ μη γράφεις δοκιμή γτ κάτι χαρτορίχτρες και γάτες που γράφουν στο afo θα σε πουν ηλιθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ,.................ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ;;;;;; Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΜΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ !!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  33. ΔΗΜΗΤΡΗΣ έχεις δίκιο να μην βρίζω, αλλά τι να κάνω με αυτά τα ποντίκια. Ξέρει κανείς ρέεεέέέέέέέέέ πότε ξεκινάει ο Ιούνιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παπακυριάκο δεν ξέρεις ούτε και εσύ τίποτα για πληρωμές Ιούνιου! Εσύ που τα ξέρεις όλα τώρα το παίζεις τυφλοπόντικας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπάρχουν φορές που κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει και δικά του προβλήματα και δεν ασχολείται ούτε με τις πληρωμές ούτε με τα συλλογικά. Σε κάθε περίπτωση ούτε τυφλοπόντικας είμαι, ούτε έχω ανάγκη να το παίξω όπως με αποκαλείς μουγκό.
    Υποχρέωση να ενημερώσω έχω στα μέλη μου και όχι σε ένα blog. Το κάνω όταν θέλω, άμα θέλω και άμα μπορώ.

    Υ.Γ. Το επίθετο μου είναι Παπακυριακού και όχι Παπακυριάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συγνώμη για το Παπακυριάκο κ. Παπακυριακού.Ποιά μέλη έχεις Υποχρέωση, εμείς τι είμαστε εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που πληρώνουν συνδρομή στον συλλογό του, τι δεν καταλαβαίνεις?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Aντι να μας ζαλίζεις με τις ηλιθιότητες σου βαλτό τσιράκι του ΣΠΕΦ, βγες επώνυμα και πες ότι εξαπατώ παραγωγούς και ότι δεν υφίσταται σύλλογος.


      Ὀσο για τον Sanas αν θυμάσαι στο παρελθόν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ μας. Θα σου επαναλάβω ότι επειδή χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς για να δημιουργήσετε κλίμα δεν σημαίνει ότι το κάνω κι εγώ.

      Διαγραφή
    4. Πες μας πως τα 405 εκατ τα έβγαλες 270!! και σταμάτα το σύστημα Περσεφώνη. Ότι καμμένοι εγκέφαλοι υπηρχαν με τα πολλά σε πήραν χαμπάρι!!!

      Το ονομα μου ειναι Δημητρης Γεωργακόπουλος και φυσικά δεν έχεις σύλλογο, παρά μόνο εξαπατάς τον εαυτό σου!!

      Διαγραφή
    5. Παπακυριακού σου χω και μια δεύτερη ερώτηση: τα 135 εκατομμύρια που έπεσες έξω, ως ποσοστό λάθους πόσο είναι;;;; (πρόσεξε πως θα απαντήσεις γιατί η ερώτηση μου είναι sos!!!! θα βγάλεις το ποσοστό λάθους σου επί των 270 ή επί των 405;;;;;)

      Διαγραφή
    6. Κε Χαλκίδη εσείς κρατάτε σημειώσεις, γιατί θα σας βοηθήσουν στις αξιοσέβαστες εκτιμήσεις που θα σας μεταγγίσει..... ο Παπακυριακού στην αυριανή ζουμερή..... τηλεφωνική σας επικοινωνία..... (λέμε τώρα...)

      Διαγραφή
    7. trelamenos αν ήσουν μέλος στον σύλλογο μου ή σε κάποιον από τους συλλόγους που υπάγονται στην ΠΟΣΠΗΕΦ θα το γνώριζες και θα μπορούσες επίσης να στείλεις μήνυμα στο email του συλλόγου και όχι στο blog.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα σας, εγώ απλά αναφέρω πως είναι η κατάσταση ρε παιδιά. Λογικό είναι ο έχων σύλλογο να ενημερώνει τα μέλη του συλλόγου σε προσώπικο επίπεδο. Το ότι ο Παπακυριακού πόλλες φορές εδώ μέσα αναφέρει πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές είναι προς τιμήν του, θεωρόντας βέβαια ότι ενημέρωνει πρώτα τα μέλη του συλλόγου του και μετά εμάς τους υπόλοιπους εδώ μέσα, γιατί εάν δεν το κάνει αυτό πρώτα, τότε είναι πολύ βλάκες όσοι εγγράφτηκαν στον σύλλογο του. Κατα τα άλλα , Trelamenoς, εσύ απλά επιβεβαιώνεις τον Δημήτρη Γ. που μιλάει για τζαμπατζιδες εδώ μέσα.... αυτά και καλή σας συνέχεια

      Διαγραφή
  37. ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Χαλκίδη. Το τηλέφωνο μου είναι το 6939513778.

      Διαγραφή
    2. Κε Χαλκίδη (αν υπάρχεις και δεν είσαι ο Παπακυριακού) παρακαλώ μια και θα μιλήσετε... με τον ίδιο, ρωτήστε τον και πείτε μας τι απέγιναν τα λάθος δικαστήρια κατά του new deal με τον Κολύρη και επισης πως γίνεται τα 405 εκατ που μας αφαιρούν κάθε χρόνο, ο Παπακυριακού να τα βγάζει 270 εκατ.;;

      Διαγραφή
    3. Για διευκόλυνση Κε Χαλκίδη αναδημοσιεύω τον ορθό υπολογισμό που έκανε συνάδελφος προχθεσ εδώ των κουρεμένων, που κατά τα άλλα στα λάθος δικαστήρια με τον Κολύρη και με λάθος υπολογισμούς που μειώνουν λάθος τα κουρεμένα μας κάθε χρόνο κατά 30%!!!!, τα υπερασπίζεται...... ο Παπακυριακού και η ποσπηεφ που τόσο εκτιμάται.... και θέλετε και την συμβουλή τους......... και φυσικά με μεγάλη χαρά που σκαρφίστηκε τρόπο να επανέλθει απο το καβούκι του ο Παπακυριακού προβάλλει το τηλέφωνο του, μήπως και στραβωθεί κανείς και τον καλέσει......

      Εδώ ο υπολογισμός των 405 εκατ αντί των 270 κατά Παπακυριακού....

      Για το διασυνδεδεμένο σύστημα οι ετήσιες πληρωμες για επαγγελματικά φβ το 2016 ήταν 912 εκατ. Στο ίδιο δελτιο αναφερεται πως το μεσοσταθμικό κούρεμα στα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου ήταν 25%. Άρα αν δεν υπήρχε το κούρεμα αυτό οι πληρωμές τους θα ήταν 912/0,75= 1216 εκατ. Άρα η διαφορά για τα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου είναι ετησίως στα 1216-912=304 εκατ, ευρώ

      Στα φβ των ΜΔΝ οι πληρωμές μετά το κούρεμα για το 2016 ηταν 91 εκατ. και το μεσοσταθμικό κούρεμα στο 19%. Αρα αν δεν υπήρχε το κουρεμα οι πληρωμές τους θα ήταν ετησίως στα 91/0,81=112, άρα η εξοικονόμιση από το κουρεμα ειναι 112-91= 21 εκατ. Ευρω ετησίως.

      Στα οικιακά φβ οι πληρωμές το 2016 μετά το κούρεμα ήταν 200 εκατ. ενώ το μεσοσταθμικό κούρεμα 21%. Άρα χωρίς αυτό οι πληρωμές ετησίως θα ήταν 200/0,79=253 εκατ, άρα η εξοικονόμιση ειναι 53 εκατ ετησιως.

      Συνολικά λοιπόν από τα φβ το new deal εξοικονομεί πόρους κάθε χρόνο 304+21+53=378 εκατ. Ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και των υπολοίπων ΑΠΕ, φθάνουμε στα 405 εκατ. Ευρω. και όχι στα 270 εκατ. που ο Παπακυριακού λάθος υπολογίζει

      Διαγραφή
    4. 1. Τον ορθό υπολογισμό του ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ έχουν πληρώσει οι προμηθευτές από τότε που ισχύει το μέτρο της Χρέωσης προμηθευτών το κατάλαβες; Η θα μας ζαλίσεις πάλι ;
      2. Για το new deal αναφέρθηκα στα φ/β και όχι στον σύνολο του πόσα εξοικονόμησε κακώς έγραψα 270, είναι 300+,διαφωνώ με το 378. Φυσικά κολλήσατε στο 270 που έγραψα και όχι στην ουσία του σχολίου μου.
      2.β Μετά το new deal λέγατε οτι ο ΕΛΑΠΕ ισοσκελίζει; ΠΡΟΣΕΧΕ τι θα γράψεις γιατί τα σχόλια σας υπάρχουν!
      3. Όσο για την χρέωση προμηθευτών, στο δελτίο τύπου -επιστολή σας, ζητάτε το αποφευχθέν κόστος από τις kw/h που παράγουν τα φ/β (περίπου 60 εκατομμύρια)και ΟΧΙ το σύνολο της παραγωγής της χώρας. Αν επιμένεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΕΦ.
      4. Δεν είναι τα κουρεμένα ΜΑΣ όπως γράφεις, αλλά τα κουρεμένα ΤΟΥΣ καθώς εγώ και εσύ δεν κουρευτήκαμε. Αν ήταν κουρεμένα ΜΟΥ τότε θα είχα κινηθεί δικαστικά, συνεπώς όταν παραγωγός με ρώτησε, ουδέποτε τον απέτρεψα, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ν.4254. Εσύ θα με πεις βλάκα,, εγώ το λέω τιμιότητα και ήθος. Αν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά έχει καλώς( που δεν την αντιλαμβάνεσαι).
      5. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν ο κ. Χαλκίδης δεν είναι δικός μου λογαριασμός (που δεν είναι) έγινες για άλλη μια φορά ρεζίλι ; (και σε ευχαριστώ γι αυτό).
      6. Έχω εξηγήσει πόσο και που ανακατεύτηκα με τον κ. Κολλύρη, οπότε το να αναμασάς τα ίδια μπας και γίνεις πιστευτός είναι κουραστικό.
      7. Όσον αφορά τις νομικές ενέργειες για το new deal ,να είναι καλά αυτός που μπλόκαρε τα δικαστήρια με την πιλοτική στο ΣΤΕ. Δεν έχεις διαβάσει την τακτική που ακολούθησε ο Κολλύρης και αναμασάς τα αστικά. Επίσης δεν είναι δουλεία μου να υπερασπίζομαι έναν δικηγόρο όταν δεν το κάνει ο ίδιος, οπότε δεν συζητώ άλλο επί του συγκεκριμένου θέματος.

      Διαγραφή
    5. Παπακυριακού Μια φορά ακόμα τις πράξεις μπας και μάθεις την εσωτερική αφαίρεση.... που σου δίδαξε ο Καζάκος. Τα κουρεμένα στα φβ είναι 378!!!

      Όσο για τον Κολλύρη με τα λάθος δικαστήρια, βγες αν τολμάς να ξαναζητήσεις λεφτά για τα σωστά δικαστήρια αυτή τη φορά...!!!! Όσο για το ΣτΕ κατά του ν.4093 για την οριζοπντια εισφορά που προσέφυγαν τοτε 35 πρόσωπα και φυσικά και ο ΣΠΕΦ δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο 4254 του new deal που ηγήθηκες εσύ και καράβουτσάκισες τον κόσμο στα λάθος αστικά δικαστήρια!!!

      Για την ΠΧΕΦΕΛ δεν έχεις ελπίδα να καταλαβεισ μία, οπότε τι να πω εγώ, αλλά θα επανέλθουμε αφού καταφέρεις να συμφωνήσεις πρώτα με προσθεσουλες για τα κουρεμένα 405;των ΑΠΕ ή 378 των φβ που εσύ τα βγάζεις 270!!!!!

      Για το διασυνδεδεμένο σύστημα οι ετήσιες πληρωμες για επαγγελματικά φβ το 2016 ήταν 912 εκατ. Στο ίδιο δελτιο αναφερεται πως το μεσοσταθμικό κούρεμα στα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου ήταν 25%. Άρα αν δεν υπήρχε το κούρεμα αυτό οι πληρωμές τους θα ήταν 912/0,75= 1216 εκατ. Άρα η διαφορά για τα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου είναι ετησίως στα 1216-912=304 εκατ, ευρώ

      Στα φβ των ΜΔΝ οι πληρωμές μετά το κούρεμα για το 2016 ηταν 91 εκατ. και το μεσοσταθμικό κούρεμα στο 19%. Αρα αν δεν υπήρχε το κουρεμα οι πληρωμές τους θα ήταν ετησίως στα 91/0,81=112, άρα η εξοικονόμιση από το κουρεμα ειναι 112-91= 21 εκατ. Ευρω ετησίως.

      Στα οικιακά φβ οι πληρωμές το 2016 μετά το κούρεμα ήταν 200 εκατ. ενώ το μεσοσταθμικό κούρεμα 21%. Άρα χωρίς αυτό οι πληρωμές ετησίως θα ήταν 200/0,79=253 εκατ, άρα η εξοικονόμιση ειναι 53 εκατ ετησιως.

      Συνολικά λοιπόν από τα φβ το new deal εξοικονομεί πόρους κάθε χρόνο 304+21+53=378 εκατ. Ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και των υπολοίπων ΑΠΕ, φθάνουμε στα 405 εκατ. Ευρω. και όχι στα 270 εκατ. που ο Παπακυριακού λάθος υπολογίζει

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Παπακυριακού ´θαυμάζώ´ το θράσος σου να μην μπορείς ακόμα και τωρα να καταλάβεις τα απλά που σου έγραψα προχθες για το πόσο ειναι το κούρεμα των φβ. Στρατα λοιπόν, στρατουλα, πες κου τι δεν καταλαβαινεις στις παρακάτω πραξεις. Μήπως δεν καταλαβαίνεις γιατι διαιρώ το καθαρό ποσό μετά το κουρεμα με 0,75 που είναι 1-0,25;;;; Ειναι συντμηση της απλής μεθόδου των τριών αγόρι μου, που λεει:

      Αν κάποτε εισπραταμε 100 και μας κουρεψαν 25%, πλέον εισπραττουμε 75. Οπότε:

      Στα 100 αρχικά, τελικά εισπράττουμε 75
      Για ποσα αρχικά (Α) τελικά εισπραττουμε 912;;;;

      Λύνουμε χιαστή και έχουμε 100 Χ 912 = 75 Χ Α, δηλαδη. Α= (100 Χ 912)/75 = 1216!!!! Οπότε αφαιρουμε από το 1216 το 912. Το ίδιο κάνουμε καινγια τις άλλες κατηγοριες φβ που κουρευτηκαν, δηλαδή ΜΔΝ και οικιακά. Στο τέλος αθροίζουμε τα ποσα και έχουμε το 378 των φβ!!!!!! και οχι το λάθος 270 που εσύ με τον Κολυρη στα λάθος δικαστήρια κυνηγάς!!!!

      Πάρτο τώρα ανάποδα και βρες μου το 75% του 1216 που σου υπολόγισα και θα δεις οτι ειναι το 912!!!!

      Παπακυριακου οι υπολογισμοι μου ειναι άψογοι, δυστυχώς εσύ είσαι ανεπαρκης. Απορώ πως δεν βαρέθηκες ακομα να τρως μουτρα!!!!



      Για το διασυνδεδεμένο σύστημα οι ετήσιες πληρωμες για επαγγελματικά φβ το 2016 ήταν 912 εκατ. Στο ίδιο δελτιο αναφερεται πως το μεσοσταθμικό κούρεμα στα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου ήταν 25%. Άρα αν δεν υπήρχε το κούρεμα αυτό οι πληρωμές τους θα ήταν 912/0,75= 1216 εκατ. Άρα η διαφορά για τα επαγγελματικά φβ του διασυνδεδεμένου είναι ετησίως στα 1216-912=304 εκατ, ευρώ

      Στα φβ των ΜΔΝ οι πληρωμές μετά το κούρεμα για το 2016 ηταν 91 εκατ. και το μεσοσταθμικό κούρεμα στο 19%. Αρα αν δεν υπήρχε το κουρεμα οι πληρωμές τους θα ήταν ετησίως στα 91/0,81=112, άρα η εξοικονόμιση από το κουρεμα ειναι 112-91= 21 εκατ. Ευρω ετησίως.

      Στα οικιακά φβ οι πληρωμές το 2016 μετά το κούρεμα ήταν 200 εκατ. ενώ το μεσοσταθμικό κούρεμα 21%. Άρα χωρίς αυτό οι πληρωμές ετησίως θα ήταν 200/0,79=253 εκατ, άρα η εξοικονόμιση ειναι 53 εκατ ετησιως.

      Συνολικά λοιπόν από τα φβ το new deal εξοικονομεί πόρους κάθε χρόνο 304+21+53=378 εκατ. Ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και των υπολοίπων ΑΠΕ, φθάνουμε στα 405 εκατ. Ευρω. και όχι στα 270 εκατ. που ο Παπακυριακού λάθος υπολογίζει

      Διαγραφή
    8. Καλά Παπακυριακού το φροντιστήριο πάει σύννεφο από τους ΣΠΕΦίτες, δυστυχώς όμως δεν τραβάς αγόρι μουωκαι επιμένεις στα λάθος!! Εγω λοιπόν σου βάλω τεστάκι που το ξέρω πρακτικά από την ταπεινή δουλειά μου: θέλω να μου πεις το λάθος σου των 130 εκατομμυρίων σε ποσοστό πόσο είναι και πρόσεξε επί ποιας βάσης θα το βγάλεις!!! Επί των 270 ή των 405;;;;

      Διαγραφή
  38. Παπακυριακού και μια ερώτηση κρισεως γιαντην ΠΧΕΦΕΛ για να δούμε τι έχεις καταλάβει. Υποθέτουμε λοιπον πως η ΠΧΕΦΕΛ δηλαδή η διαφορά εικονικής από πραγματική ΟΤΣ προκύπτει από την επιλυση των αγορών στα 7 ευρώ/mwh. Αν με τροπολογια πουν οτι θα μας δινουν το 50% της ΠΧΕΦΕΛ. Αλλάζει η ΠΧΕΦΕΛ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παιδια σχετικα με τη συντηρηση, κανετε ολοι κανονικη συντηρηση ή εχει κανεις απο εσας και συμφωνια για εικονικη συντηρηση με λιγα χρηματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει πιο απλή λύση! Να μην κάνεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο που απαιτεί συμβόλαιο συντήρησης!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε baggelis συντήρηση στον σταθμό σας δεν θα έπρεπε να κάνετε επειδή κάποιος σας υποχρεώνει. Κάνοντας συντήρηση :

      1.Πολλές φορές προλαμβάνετε βλάβες το οποίο είναι προφανώς λιγότερο κοστοβόρο από το να τις αποκαταστήσετε
      2.Γίνεται άμεση διάγνωση και αποκατάσταση, συνεπώς δεν έχετε διαφυγόντα κέρδη
      3.Εξασφαλίζετε μείωση της πιθανότητας εμφάνισης τεχνικών προβλημάτων
      4.Μεγιστοποιείτε την απόδοση του σταθμού

      Πλέον με τους συντελεστές που έχουμε σε εφορία και ΕΦΚΑ, το 50% των χρημάτων που δίνετε για συντήρηση (και οποιοδήποτε άλλο έξοδο), δεν θα το πληρώσετε σε ΕΦΚΑ και εφορία. Αν π.χ. δίνετε 1.100 ευρώ τα 550 στο έτος θα τα γλυτώσετε.

      Σχετικά με την εικονική συντήρηση : Αυτός που θα την υπογράψει πρέπει να είναι τουλάχιστον..θεοπάλαβος. Ο υπογράφων φέρει ΕΥΘΥΝΗ και κάλλιστα μπορεί κάποιος να στραφεί νομικά εναντίον του.

      Τα κλιματιστικά στο σπίτι σας 1 φορά τον χρόνο τα συντηρείτε. Τον σταθμό σας που σας δίνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό γιατί όχι;

      Διαγραφή
    3. Baggelis Να κάνεις συντήρηση στο πάρκο επειδή την θέλεις ο ίδιος και όχι επειδή κάποια λαμόγια σε υποχρεώνουν να πληρώνεις συμβόλαια συντηρησης μέσα στα ασφαλιστήρια για να βγάζουνε προμήθειες, και που δεν ξέρουν τρομάρα τους να υπολογίζουνε ούτε ποσοστά, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως υπολογίζουν τις προμήθειες και μιζεσ τους....

      Διαγραφή
    4. Baggelis Πρόσεξε, γιατί κυκλοφορούν λαμόγια που πουλάν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ονόματα δε λέμε οικογένειες δεν θίγουμε, που θέλουνε κάθε χρόνο να τους πηγαίνεις σφραγισμένο από την εφορία...!!! και το συμβόλαιο συντήρησης, για να σε ασφαλισουνε!!!

      Διαγραφή
  40. Λοιπόν συνάδελφοι, φυσιολογικά ο Παπακυριακού αυτές τις μέρες έμαθε:

    1. Απλή μέθοδο των τριών. Συμπτωματικά η μεγάλη μου εγγονή την μαθαίνει τώρα στο δημοτικό.
    2. Διαίρεση, δηλαδή πως τον διαιρετέο (πχ ΠΧΕΦΕΛ) δεν πρέπει να τον μπερδεύει με τον διαιρέτη που ήταν το 2 για το 2016 και το πηλίκο που είναι το μισό της ΠΧΕΦΕΛ για το 2016. Συμπτωματικά διαίρεση μαθαίνει ο μικρός μου εγγονός στο δημοτικό τώρα και τον διαβάζω εγώ, οπότε ταχω φρέσκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παπακυριακού σήμερα η εγγονή μου στο δημοτικό θα γράψει διαγώνισμα στα μαθηματικά για εκπτώσεις. και απλή μέθοδο των τριών. Λοιπόν γράψε κι εσύ εδώ μαζί της για να δούμε τι εμαθες και να πάρεις βαθμό...
    Θασου βάλουμε ένα εύκολο θέμα: Μπλουζάκι την περίοδο των εκπτώσεων 30% πουλήθηκε προς 50 €. Πόσο είναι η τιμή του χωρίς την έκπτωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπακυριακού αφού το κάνεις αυτό, μετά τυφλοσούρτη θα μας υπολογίσεις:

      Τα φωτοβολταϊκά στο διασυνδεδεμένο μετά το κούρεμα 25% πληρωθήκαν 912 εκατομμύρια το χρόνο. Ποιο θα ήταν το ποσό χωρίς το κούρεμα και πόσο είναι σε εκατομμύρια το κούρεμα;;

      Το ίδιο θα κάνεις για τα ποσά των Φβ στο ΜΔΝ και των οικιακών φβ. Αν δεν βαριέσαι κάνε και για τις υπόλοιπες ΑΠΕ. Αν λοιπόν τα βγάλεις στα φβ 378 ή 405 και με τις υπόλοιπες ΑΠΕ που στα υπολόγισε ο κος Καζάκος αποπ αντιπροχθές, περνάς το τεστ. Αν τα ξαναβγάλεις πάλι λάθος στα 270 και επιμένεις μάλιστα κιόλας, κόβεσαι και θα σε αποβάλουμε απο όλα τα δημοτικά σχολεία.

      Μόλις λοιπόν βγάλεις τ’ αποτελέσμα και το βρεις στα φβ σωστό (378) στειλτο και στον Κολύρη να μην κυνηγάει στα λάθος δικαστήρια, λάθος νούμερα!!

      Κύριε Χαλκίδη συγνώμη, αλλά λόγω διαγωνισμών το παιδί μας στο δημοτικό, δεν θα μπορεσει να σας μιλήσει.... στο τηλέφωνο σήμερα και να σας συμβουλεύσει....... πολύτιμα.......

      Διαγραφή
    2. Γράφω 1 απάντηση χθες το βράδυ Μ Ι Α απάντηση με Ε Π Τ Α σημεία. Ξυπνάω σήμερα και βλέπω 8 απαντήσεις οι 7 από Δημήτρης Γ.

      Από τα 7 πάμε να δούμε πιο απαντήθηκε :
      1. Πόσα χρήματα έχουν πληρώσει οι προμηθευτές : ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ
      2. Πόσα χρήματα εξοικονόμοισε το new deal : NAI
      2.β. Μετά το new deal λέγατε οτι ο ΕΛΑΠΕ ισοσκελίζει; ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ
      3. Σχετικό με την επιστολή σας τί ζητάτε; το σύνολο της παραγωγής της χώρας ή το σύνολο της παραγωγής των ΑΠΕ; ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ
      4,6,7 : ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ δεν έγινε κατανοητό.

      Εγώ που είμαι όπως λες του δημοτικού, δεν γράφω 7 κείμενα για να απαντήσω σε ένα. Που και σε 7 σου κείμενα δεν απαντάς σε κανένα από τα παραπάνω.

      Αφήστε την ΠΧΕΦΕΛ και τα μαθηματικά εκτός κουβέντας γιατί μυαλό ακόμα δεν βάλατε!!


      Στην πρώτη δημοτικού μαθαίνουν πρώτα να γράφουν και να διαβάζουν τα γράμματα - αριθμούς, μετά μαθαίνουν τις συλλαβές, μετά τις λεξούλες και μετά την πρόσθεση. Οπότε ας πάμε με τα βασικά της πρώτης δημοτικού «.. Πες μας Δημητράκη (τυχαίο το όνομα) στο δελτίο τύπου της ΠΟΣΠΗΕΦ υπάρχει η λεξούλα ΠΧΕΦΕΛ;; Κάθισε προσεκτικά, χωρίς να βιάζεσαι και βρες αν υπάρχει η λεξούλα με τα γραμματάκια ΠΙ – ΧΙ- Ε-ΦΙ-Ε-ΛΟΥ; Δημητράκη δεν βιαζόμαστε εξάλλου στην πρώτη δημοτικού είμαστε και μαθαίνουμε τα γραμματάκια.


      Αφήστε την ΠΧΕΦΕΛ και τα μαθηματικά εκτός κουβέντας γιατί μυαλό ακόμα δεν βάλατε!!


      Στην πρώτη δημοτικού μαθαίνουν πρώτα να γράφουν και να διαβάζουν τα γράμματα - αριθμούς, μετά μαθαίνουν τις συλλαβές, μετά τις λεξούλες και μετά την πρόσθεση. Οπότε ας πάμε με τα βασικά της πρώτης δημοτικού «.. Πες μας Δημητράκη (τυχαίο το όνομα) στο δελτίο τύπου της ΠΟΣΠΗΕΦ υπάρχει η λεξούλα ΠΧΕΦΕΛ;; Κάθισε προσεκτικά, χωρίς να βιάζεσαι και βρες αν υπάρχει η λεξούλα με τα γραμματάκια ΠΟΥ – ΧΟΥ- Ε-ΦΟΥ-Ε-ΛΟΥ; Δημητράκη δεν βιαζόμαστε εξάλλου στην πρώτη δημοτικού είμαστε και μαθαίνουμε τα γραμματάκια;;.

      Διαγραφή
    3. Παπακυριακού Περιμένω απάντηση στην άσκηση με την έκπτωση στο μπλουζάκι για να δω αν εμαθες απλή μέθοδο των τριών ή κατάταξη όπως την λένε στα βιβλία της πέμπτης δημοτικού. Μετά θα μπορείς να βρεις τα 378 εκατ. που τα βρίσκεις ακόμα λάθος 270!!!!

      Εσύ τώρα κατεβάζεις το επίπεδο στην πρώτη δημοτικού που έμεινες στην αλφαβήτα...... γιατί φαίνεται 5η δημοτικού δεν έφτασες ποτέ!!!

      Διαγραφή
  42. Κάτσε, τώρα σε λίγο θα πεταχτεί ο κος Χαλκίδης... με ευχαριστήρια.... για τον Παπακυριακού...! και τις ταχατις πολύτιμες συμβουλές του στην αλφαβήτα (γιατί από αριθμούς ακόμα δεν σκαμπάζει)! Σύστημα Περσεφόνη λοιπόν ή καλός-κακός ή ζεστό-κρύο για να μην καταλαβαίνουμε τάχαμου τους ψευτολογαριασμούς του που ξημεροβραδιαζεται εδώ μέσα για να προβάλλεται....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ αργόσχολος τελικά. Δες πόσες απαντήσεις έχεις γράψει. Αν κρίνουμε και απο το πόσο χρήσιμες ήταν για τους υπόλοιπους, άστο καλύτερα. Get a life!

      Διαγραφή
    2. Χρήσιμες, χρήσιμες, είναι μην ανησυχείς, απλά στη ζωή ότι είναι χρήσιμο δεν το παραδεχόμαστε δημόσια....

      Διαγραφή
  43. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ CASH FLOW ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιάννη περαστικά σου!Ελπιζω όλα να είναι καλά για σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. παντως εγω διαφωνω για το κατα ποσον μπορει να παρουσιασει βλαβες ενα παρκο με σταθερες βασεις (δεν μιλαω για tracker). Πληρωνουμε πολλα χρηματα για συντηρηση ασκοπα στην ουσια. Γι αυτο ρωτησα αν καποιος συναδελφος παιρνει βεβαιωση εικονικης συντηρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βαγγέλης, εάν είναι έτσι μπορείς πολύ απλά να έχεις έναν ηλεκτρολόγο επ'ωμου και κάθε φορά να τον βάζεις να σου φτιάχνει τις βλάβες. Δεν ξέρω όμως αν μπορέσεις να βρείς έτσι , ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Δεν νομίζω όμως ρε συ να αξίζει να ριψοκυνδινευεις έτσι την σωστή και κερδοφόρα λειτουργία του πάρκου σου για λίγα ευρώ (λίγα σχετικα με αυτα που βγάζεις τον χρόνο). Πήγα να το κάνω και εγώ στην αρχή άλλα είδα την εικόνα του πλεονέκτη και όχι του σωστά σκεπτόμενου....Αποψή μου. Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν 2 ειδών συντηρητές. Αυτούς που τους πληρώνεις και κάνουν σωστά την δουλειά τους, δηλαδή σωστή συντήρηση με συγκεκριμένους ελέγχους (που γίνονται),εκθέσεις ,παράδοση check list -ειδοποίηση του επενδυτή σε περίπτωση βλάβης και άμεση ανταπόκριση, κ.τ.λ. και αυτούς που λένε ότι συντηρούν και απλά κόβουν βόλτες στο πάρκο.
      Αν έχεις εμπειρία από τους δεύτερους είναι λογικό να νομίζεις ότι όλοι πράττουν το ίδιο.
      Όσο για το αν παρουσιάζουν βλάβες τα σταθερά. Σαφώς παρουσιάζουν λιγότερες από τα tracker γι αυτό και αυτοί που τα έχουν, είναι από τους πρώτους που ξεκίνησαν να κάνουν συντήρηση.
      Το πόσες και ποιές παρουσιάζουν τα σταθερά, για να μην πεταχτούν κάποιοι και λένε ότι τα γράφω καθώς συνεργάζομαι με εταιρεία που κάνει συντηρήσεις, ας μας γράψουν αυτοί που διαβάζουν το blog και έχουν σταθερά.

      Διαγραφή
  46. EΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παπακυριάκο περαστικά σου,δεν κατάλαβα ότι είχες πρόβλημα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σου Sanas απλα με τον ηλεκτρολογο επ`ωμου που λες δεν μπορω να καλυφθω στο θεμα της ασφαλιστικης γιατι χρειαζομαι γραπτη βεβαιωση. Εγω ειμαι της αποψης οτι ενα παρκο (με σταθερες βασεις επαναλαμβανω) δεν εχει αναγκη συντηρησης. Και το λεω βασιζομενος στην 5ετη εμπειρια μου και στην δηθεν συντηρηση που μου κανουν 5 χρονια τωρα που στην πραγματικοτητα κοροιδευουν γιατι δεν κανουν τιποτα ουσιαστικο και στο γεγονος οτι το παρκο μου δουλευει αψογα. Trelamenos ενδιαφερομαι να μου δωσεις καποια στοιχεια αν ηθελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έτσι Βαγγέλης και επέτρεψε μου να σου πω το γιατί. Υπάρχουν σημεία και έλεγχοι που πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση ακόμη και μέσα στους πίνακες και υποπίνακες στα πάρκα με σταθερές βάσεις. Αυτά τα κάνεις πάντα προαιρετικά ώστε να προλάβεις χόντρες ζημιές. Και πάλι θα σου πώ ότι θεωρώ ασήμαντο το ποσό για ένα ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης, σχετικά με αυτά που βγάζει ένα πάρκο, που δεν αξίζει να το ρισκάρεις. Γιατί πίστεψε με ,μία φορά θα γίνει η ζημία και τότε θα καταλάβεις την σημασία της συντήρησης.
      Σίγουρα όταν βλέπεις το πάρκο σου να δουλεύει σωστά , θεωρείς ότι ασκοπα δεινεις τα λεφτά σου. Τώρα αν εσύ θέλεις να βγάλεις και από την μύγα...δικαίωμα σου.

      Διαγραφή
  49. To ποιός γυροφέρνει διαρκώς στο blog και κάνει 7 σχόλια χωρίς να απαντάει φαίνεται από χιλιόμετρα.

    Το αν θα γίνεις μέλος σε σύλλογο σαφώς και δεν είναι για να μαθαίνεις για τις πληρωμές. Το μόνο που είπες και είναι σωστό.

    Όσο για το τί βλέπει και τί δεν βλέπει ο Παπακυριακού επέτρεψε μου να γνωρίζω καλύτερα από εσένα. Το ότι το κάνω εγώ και ΙΣΩΣ και εσύ, δεν σημαίνει ότι μπορούν όλοι οι παραγωγοί. Το ότι επίσης ένα πάρκο δεν είναι παιχνίδι να βάζει ο κάθε ένας χέρι, πρέπει να το αντιληφθείς. Μην προτρέπεις παραγωγό να βάλει χέρι. Εδώ δεν ξέρουν πότε και πώς να ξεξουμπώσουν την ασφάλεια σε κεντικό μετατροπέα.

    Για το αν κάτι είναι πανάκριβο ή όχι δεν θα το συζητήσω με εσένα καθώς διαφέρουμε σαν τρόπο σκέψης. Στο πάρκο σου κάνε ότι θες, μην προτρέπεις όμως και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Εδώ βρήκαμε πάρκο με τράκερ που στα τερματικά αντί να έχει π.χ. 12V είχε 220-230V. Aπό καθαρή τύχη παραγωγός δεν τα άγγιξε εδώ και τόσα χρόνια,να πάει στον ΑΔΗ.

    Τα συμβόλαια συντήρησης όπως και τα μισθωτήρια, που έχεις και εταιρεία ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ, κατατείθονται στο TAXIS ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
    ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διόρθωση " σε string μετατροπέα" όχι κεντρικό.

      Διαγραφή
    2. Τα εγγόνια μου Παπακυριακού γράψανε καλά σήμερα στο δημοτικό και στην απλή μέθοδο των τριών η μεγάλη για τις εκπτώσεις και στην διαίρεση ο μικρός. Εσύ δυστυχώς έδωσες λευκή κόλλα πάλι. Όταν μπορέσεις..... μας λες πως εβγαλες τα κουρεμένα 270 αντί 405!!! μήπως και περάσεις την 5η δημοτικού!!!!

      Διαγραφή
  50. Γιάννη περαστικά εύχομαι καλή και σύντομη ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μόνο ένας ενδιαφέρεται για να μας ενημερώσει!Και αυτόν τον άνθρωπο τον πολεμούν!Γιατι άραγε;Βεβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ζούμε στην Ελλάδα της κωλοτούμπας και των μνημονίων!!!Και πάλι περαστικά σου Γιάννη και σε ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. H ουσία είναι ότι πάλι έγραψες 3 σχόλια ανούσια.

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ :

    http://ephe.gr/pliromes-lagie/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  53. κ.κ Ι. Παπακυριακού για ακόμη μια φορά είστε μέσα στα πράγματα για τις πληρωμές, Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας.Oπως πάντα μέσα στα πράγματα.Περαστικά και να είστε πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλημέρα!Μπορεις σε παρακαλώ Δημήτρη Γ να μου πεις πως πολεμάει και συκοφαντεί ο Παπακυριακού αυτούς που αγωνίστηκαν να πληρωνόμαστε;Γιατί εγώ σε αυτο το blog δεν έχω διαπιστώσει κάτι!Μηπως εννοείς επειδή μιλάει με τον πρόεδρο της ΔΕΗ και το cash flow να αποδίδεται σε 2 εργάσιμες ενώ πιο παλιά έκανε 1-2 βδομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Chaos-7 προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα από το νομικό αγώνα του ΣΠΕΦ και του ΠΣΑΦ για να μειωθούν οι υπερημερίες και να σταματήσει η υπεξαίρεση του ΕΤΜΕΑΡ απο τη ΔΕΗ. Φυςικά επίσης δεν κατάλαβες τίποτα απο την συκοφάντηση, τον πόλεμο, τα ψέματα κατα του αγώνα αυτού απο τον Παπακυριακού και την γεοπιτικη γραμμή που κράτησε στους μήνες αυτούς. Προφανώς και δεν μπορώ να στα ξαναγράψω, ούτε να σε κάνω να τα διαβάσεις και πολύ περισσότερο δεν μπορώ να σε κάνω να τα καταλάβεις. Οπότε συνέχισε να πιστεύεις ότι πιστεύεις, αφέσου στην μοίρα του Παπακυριακού να σε ενημερώνει οπότε ξέρει μόνο για το αν υπάρχουνε πληρωμές, και αν στο μέλλον πάλι ο μη γένοιτο δεν υπάρξουν πληρωμές και ο Παπακυριακού πάλι μουγκαθεί, που ξέρεις..., μπορεί με το να ξαναγραφτεί πάλι η ιστορία αποπ ΣΠΕΦ ΠΣΑΦ με την επανάληψη αυτή να το καταλάβεις. Μέχρι πότε τρώει και το σανό σου, ότι ο Παπακυριακού μιλάει με το προεδρο της Δ.Ε.Η. χαχαχα!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  55. Γενοπίτικη γραμμή επειδή σας έχω εκθέσει σχετικά με την προπαγάνδα που κάνετε στους παραγωγούς ότι δήθεν οι αγωγές θα έφερναν αποτέλεσμα;


    Αν θυμάσαι καλά το cash flow με την πώληση του ΑΔΜΗΕ ήταν 165 περίπου εκατομμύρια και μετά την συνάντηση και τις πιέσεις που ασκήσαμε πήγε στα 235. Μονομιάς! Αυτά κάνετε ότι δεν τα θυμάστε, μόνο για αναγνωριστική αγωγή χωρίς αποτέλεσμα. Σας είπα ότι μέχρι να εκδικαστούν οι αγωγές αυτές, τα τιμολόγια που ζητάει ο ΛΑΓΗΕ θα έχουν πληρωθεί. ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ;
    Μην γράψεις εκατό μπούρδες ως συνήθως. Πληρώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα τιμολόγια, πριν εκδικαστούν οι αγωγές ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

    Στο δελτίο τύπου αναφορικά με την συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σκρέκα, αναγράψαμε το ποσό που έχουν πληρώσει οι προμηθευτές και όχι για την ΠΧΕΦΕΛ. Ένας πολιτικός που στρέφεται εναντίον της χρέωσης προμηθευτών θέλει το ΝΟΥΜΕΡΟ-ΠΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, όχι την ΠΧΕΦΕΛ. Εσείς λυσσάξατε ότι δεν υπολογίζουμε σωστά τα νούμερα.

    Τώρα που έχουν δημοσιευθεί και τα μηνιαία στοιχεία του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού (ΗΕΠ) για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017, θα μας πείτε πόση ήταν η συνολική καθαρή ζήτηση του δωδεκαμήνου εφαρμογής της Χρέωσης Προμηθευτών;; Μόλις μας πείτε το παραπάνω γράψτε και πόσα έσοδα πήρε ο ΕΛΑΠΕ αυτό το δωδεκάμηνο και μετά αφού τα πάτε καλά και με τις διαιρέσεις γράψτε μας πόση ήταν η μέση ετήσια χρέωση ευρώ/MWH!!

    Τα νούμερα μας είναι απολύτως σωστά οπότε ή η φαντασία μου είναι σε επίπεδο μαντείας και τρέχω να παίξω ΤΖΟΚΕΡ ή τα όργια του ΣΠΕΦ λένε μπαρούφες για τα πρωτογενή στοιχεία που επεξεργάζονται και τις γνωστές παπάτζες;;

    Όσο για τον σανό του : Παλαιότερα η φωτογραφία της συνάντησης με τον Παναγιωτάκη ήταν μοντάζ( δήθεν πως ήταν από την ΔΕΘ). Από τότε έχουμε συναντήσει τον πρόεδρο της ΔΕΗ 3 φορές. Την ημέρα πριν από την πώληση του ΑΔΜΗΕ μιλήσαμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο κ. Παναγής και εγώ με τον κ. Παναγιωτάκη.

    Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συναντήσεις με :
    1. Τον πρόεδρο της ΡΑΕ
    2. Τον γ.γ. του υπουργείο ενέργειας
    3. Τον κ. Χατζηδάκη
    4. Τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η.

    Θα φροντίσω να έχω μαζί μου ημερήσια εφημερίδα μην τυχόν και γράψεις ότι είναι πάλι μοντάζ.

    Υ.Γ. Το να εκτοξεύεις ΑΝΩΝΥΜΑ την λάσπη σου από τον καναπέ σου είναι εύκολο. Να βάλεις τα πραγματικά σου στοιχεία και το πραγματικό επώνυμο σου, να εκτίθεσε όπως το κάνω εγώ, να δω πόσα από τα παραπάνω θα γράφεις μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΥΨΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Διαβάστε το άρθρο του κ. Φλουδόπουλου για να καταλάβετε τι αυθαιρεσίες κάνει για τους υπολογισμούς των εσόδων του ΕΛΑΠΕ από την Χρέωση Προμηθευτών και πως «φουσκώνει» τα νούμερα. Ας γράψουν τώρα οι λαλίστατοι «επιστήμονες» πόσα λεφτά πήρε ο ΕΛΑΠΕ από την Χρέωση Προμηθευτών και με τι μέση μοναδιαία χρέωση για το 12 μηνο εφαρμογής της, για να ξέρουμε όλοι

    «Σε αυτό το θέμα, για αρχή, συμφωνούν με τον Φλουδόπουλο ή με την ΠΟΣΠΗΕΦ;»

    https://energypress.gr/news/plironoyme-hrysafi-reyma-gia-na-meionontai-oi-times-sti-voylgaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μας πείς τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ από την Χρέωση Προμηθευτών για το «γνωστό» δωδεκάμηνο εφαρμογής του μέτρου είναι 326εκατ ευρώ ή από 360εκατ μέχρι 412εκατ που αναφέρει ο κ. Φλουδόπουλος;; Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δυσφημείται η Χρέωση Προμηθευτών, ο ΕΛΑΠΕ αλλά και οι φ/β από τους μπακαλίστικους υπολογισμούς του κ. Φλουδόπουλου! Δεν θα αναφερθώ για τα άλματα λογικής του άρθρου αλλά όπως έγραψα και πρίν

      «Σε αυτό το θέμα, για αρχή, συμφωνείς με τον Φλουδόπουλο ή με την ΠΟΣΠΗΕΦ;»

      Διαγραφή
    2. Εγώ Δημήτρης απάντησα ότι έκανα λάθος για το 270 και ανέφερα ότι με βάση το 2014 το όφελος από το new deal για τα φ/β ήταν 300 εκατομμύρια.

      Απάντησε τώρα πόσα χρήματα πλήρωσαν οι προμηθευτές. Όσα λέμε εμείς ή όχι;

      Διαγραφή
    3. Είναι 378 εκατ το Χρόνο από τα φβ;;; Ναι ή όχι;;;;; Τα φβ απο το 2014 δεν άλλαξαν!!!! Έμαθες κατάσταση;;;;

      Διαγραφή
  58. κ.κ Ι. Παπακυριακού για ακόμη μια φορά είστε μέσα στα πράγματα για τις πληρωμές, Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας.Oπως πάντα μέσα στα πράγματα.Περαστικά και να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ :

    http://ephe.gr/pliromes-lagie/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δημιουργίσατε τις συνθήκες για να διασπαστεί ο κλάδος .Εντάξει διασπάστηκε !Τώρα τι ζητάτε ,καινούργια μέλη στον ΣΠΕΦ για "επιστημονικά" κουρέματα ; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε !Αντί να προσπαθείτε μπας και ξαναενωθούμε ορμάτε σαν άγρια σκυλιά στον Παπακυριακού !Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε τις επιλογές μας πλέον είμαστε "εμείς" και "εσείς" .Ο μόνος σοβαρός και κατά κάποιο τρόπο και ενωτικός είναι ο Αίας οι υπόλοιποι σε ένα τσουβάλι απλώς υβριστές !Υπερασπίζεστε τις "κατακτήσεις" σας ,καλώς ! Δεν θέλουμε καμία βοήθεια !Σας βαρεθήκαμε !Σας ένοιαξε ,που έστω ,χάσαμε τα λεφτά μας στα δικαστήρια ! Δικό μας το πρόβλημα και εμείς το επωμιζόμαστε ,δεν το μεταφορτώνουμε σε εσάς όπως στην περίπτωση του "ντίλ" εσείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μηδενικό σας αποτύπωμα είναι η απόδειξη της μηδενικής σας οντότητας ως ψευτοφορέα. Σκορποχώρι τσαμπατζήδων με κεντρικό άξονα τον παραλογισμό και την άγνοια που πάντα καταλήγει σε ήττα Α, μην ξεχάσω και τον αποπνηκτικό σας ελευθερο χρόνο για ψευτομαγκιές που καταληγουν σε βατερλώ. Το 99,9% των παραγωγών ντρέπεται να αναπνέει τον ίδιο αέρα με τύπους σαν τον john black, τον chaos-7 και εσένα. Άλλωστε κανεις δεν θέλει το κατακαθι του 0,01% .
      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
    2. Καλα τα λες αλλα για τον Αια ξεχασες τις δηλωσεις του για το νιου ντιλ και τα πανηγυρια του!!!

      Διαγραφή
    3. Φυσιολογικά θάρεπε να προβληματιστεί και να ντρέπεται οποίος τον υποστηρίζουν σαπρόφυτα σαν τον Ilias, chaos-7, John Black.

      Διαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δεν ειχα σκοπο να πω κατι, αλλα οταν προκαλουμε απο τον γνωστο -αγνωστο !!!! για χιλιοστη φορα θα το πω, πως υπαρχουν πολλες ερμηνειες για το πια ειναι η αληθεια, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,, βαλτε Συναδελφοι ολα τα νουμερα κατω και υπολογιστε τα εσοδα του ΕΛΑΠΕ και μαλιστα, με ισχυ του ν 4414 (ΠΧΕΦΕΛ) ΑΠΟ ΤΟ 2013, χωρις τον ν 4254 του 2014 !!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΠΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 Δις !!!! υπολογιστε τωρα ποσους μηνες ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ θα ειχαμε φορτωθει !!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ,, αρα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ,, φαε λοιπον στην μαπα και την ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ !!!!!!
    Αυτα ηταν τα δυο μεγιστα προβληματα του κλαδου,,αυτα ηταν που βουλιαζαν τα εσοδα του ΕΛΑΠΕ, Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΕΙΡΩΓΩΓΗΤΑ - ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ IRR των νεων επενδυτων,, αυτα τα δυο παλεψε να ισορροπησει ο ΣΠΕΦ για να μπορουμε σημερα να εχουμε βιωσιμο ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,, διαφορετικα Συναδελφοι, θα τρεχαμε ΟΛΟΙ με IRR 4, οπως εγω και αλλοι πολυ την εποχη της παρακρατησης του 25%,, ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΥΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΡΙΦΕΣ IRR 15 !!!!! Αλλα ειπαμε,, ουδεις αγνωμονεστερος του ευεργετηθεντος, αμα δεν ζησεις το χειροτερο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, και για να προλαβω τους κακοπιστους, οταν λεω ¨ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΕΙΡΩΓΩΓΗΤΑ - ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ IRR των νεων επενδυτων" , δεν καταλογιζω την ευθυνη στους επενδυτες τοσο οσο ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ, ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

      Διαγραφή
  64. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ
    https://psaaf.blogspot.gr/2017/10/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αία δεν υπάρχει κανένας νέος επενδυτής του 2013 με IRR στο 25 εκτός από τα αφεντικά των αγροτών, του ιδιοκτήτη του αφο και καμιά 600αρια αγροτών που ταιριάζουν με αυτούς. Εαν εγώ με τιμή 0,285 (χωρίς επιδότηση) έχω IRR 25 αυτοί που παίρνουν 0.377 έχουν 40. Από τότε που συγκυριακα ο ΣΠΕΦ συμμαχισε με τους μισούς από αυτούς δεν σε ακούω νσ μιλας για αυτό όπως δεν ακούω και τον Παπακυριακου που συμμαχισε με τους άλλους μισούς. Η αλήθεια όμως είναι ότι μόνο αυτοί που παίρνουν 15000 παραπάνω από μένα έχουν 25 και όχι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώνω. IRR 15 και 25 αντί 25 και 40 που έγραψα λάθος

      Διαγραφή
    2. Γιωργο ψιλα γραμματα ειναι αυτα για τον Αια και το συναφι του!! Τι πας να τους εξηγησεις αυτοι ειναι τυφλωμενοι απο το αφεντικο τους και δεν προκειται να ανοιξουν τα ματια τους ποτε!! Ειναι σαν να μιλας σε ντουβαρια...

      Διαγραφή
    3. Για πιο IRR μιλατε οταν μας εχουν μονινα μεσα τουλαχιστων 90 με 100 χιλιαρικα.. δηλ γυρω στα 40 με 45 η εκτακτην εισφορα με πιστωτικο που μασ φαγανε συν 3 με 4 μηνες και πανω η καθυστεριση στις πληρωμε συν σε αυτο το διαστημα η τραπεζα εχει παρει τις δοσεις της μεχρις και τον τελευταιο μηνα για πιο irr μιλαμε ποτε θα κεφαλοποιησουμε αυτα τα λεφτα ρωταει κανενας...??? η τζαμπα κουβεντα !!!

      Διαγραφή
    4. κ. Ανδρεάδη, δεν αντιλαμβάνομαι με ποιούς μισούς υποτίθεται ότι έχω συμμαχήσει. Παρακαλώ διευκρινήστε.

      Διαγραφή
    5. Κυριε Παπακυριακου η αντίληψη σου λειτουργεί επιλεκτικά. Είπα πολύ απλά ότι οι σύμμαχοί σου / αγροτολαμογια Κουτσουπιας - Παναγής παίρνουν 40% περισσότερο όπως και οι (άλλοι μισοί) πρώην σύμμαχοι Σπανουλης (συγγενείς) - Γιωτακος. Τι (κάνεις πως) δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Κε Ανδρεάδη η συμμαχία του Παπακυριακού με Κουτσουπία, Παναγή κλπ που λες, δεν έγινε ουτε για κάποιο ουσιαστικό για τον κλάδο σκοπό, ουτε απέφερε κάποιο στον κλάδο όφελος, ουτε και πρόκειται. Τον ελευθερο χρόνο τους σκοτώνουν.... με τυφλους συνδικαλισμούς και μόνο.

      Αντιθετα η συμμαχία ΣΠΕΦ με ΠΣΑΦ έγινε στην βάσει προγράμματος ενεργειών για τις πληρωμές ΟΛΩΝ των ΑΠΕ, οι ενέργειες ολοκληρώθηκαν και πληρώθηκαν από τους ΣΠΕΦ ΠΣΑΦ, ενώ το αποτέλεσμα που αυτές οι ενέργειες απέφεραν, σήμερα το απολαμβάνουν ολες οι ΑΠΕ αφού η υπερημερια στις πληεωμες μας μειώθηκε από τις 190 στις 90 μερες.

      Διαγραφή
    8. Προφανώς κύριε Ανδρεάδη κάτι έχετε μπερδέψει.
      Άποψη μου όπως και αυτή του συλλόγου που εκπροσωπώ (Ε.Π.Η.Ε.) είναι ότι θα έπρεπε όλοι οι φ/β σύλλογοι της χώρας να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αυτός ήταν και ο λόγος συνεργασίας με τον ΠΣΑΦ αλλά και με άλλους συλλόγους.
      Η συνεργασία με τον ΠΣΑΦ δεν συνεχίστηκε για λόγους που έχω αναφέρει και στο blog και δεν χρειάζεται να επαναλάβω.

      Όσον αφορά τα σχόλια σας για τον κ. Κουτσουπιά και τον κ. Παναγή.
      Ο κ. Κουτσουπιάς εκπροσωπεί έναν μεγάλο αριθμό παραγωγών. Έχει γίνει πρόταση από την Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ. να προσχωρήσουν στην Ομοσπονδία, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο ΕΣΑΦ όμως έχει συμμετέχει σε συναντήσεις μας με φορείς και έχει επίσης υπογράψει δελτία τύπου μας.
      Ο δικός μου σύλλογος επίσης προσχώρησε στην Ομοσπονδία επίσημα τον 7/2017.
      Επίσης την ίδια ημέρα έγιναν εκλογές των αντιπροσώπων και ο κ. Παναγής εκλέχθηκε πρόεδρος κι εγώ γενικός γραμματέας. Από τους 21 αντιπροσώπους δεν υπήρχε κάποιος αγρότης και τον κ. Παναγή, καλώς ή κακώς τον ψήφισαν 16 και εμένα 17 αντιπρόσωποι. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα συμμαχίας, όπως την ονομάζεται (με τον κ. Παναγή). Είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που συμμετέχω.
      Ίσως να έχετε αντιληφθεί ότι σε δελτία τύπου μας, υπογράφουν κατά καιρούς διάφοροι σύλλογοι. Προφανώς και αυτό γίνεται λόγο της ενότητας που πρέπει να έχουμε ως κλάδος.

      O δικός σας σύλλογος, απ΄ όσο γνωρίζω ουδέποτε έχει ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο με εξαίρεση την αδικία αγροτών με πάρκα κατασκευής εντός του 2011 (αν δεν κάνω λάθος). Αν επίσης θυμάμαι καλά έχω μιλήσει 2 φορές με τον κ. Μιντουράκη;;;; και δεν έχει ενδιαφερθεί να συμμετάσχει ή να επικοινωνήσει μαζί μου, όταν αντιμετωπίζαμε π.χ. τον κίνδυνο για ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΙΜΩΝ.
      Θα πρέπει επιτέλους και εσείς να αντιληφθείτε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα, εκτός από το new deal. Αγωνίζεστε ακόμα για το new deal (και καλά κάνετε) αλλά δεν έχετε συμμετέχει καθόλου στα υπόλοιπα προβλήματα, όπως το κούρεμα που σχεδίαζαν εις βάρος μας το 2016, ή για την διακοψιμότητα. Επίσης δεν έχετε στηρίξει με κανέναν τρόπο την χρέωση προμηθευτών.
      Αντιλαμβάνομαι τις διαφορές που έχετε με τους υπόλοιπους αγρότες, αλλά όταν πας να χτυπήσεις την διακοψιμότητα χτυπάς την διακοψιμότητα, όχι τον 4254.
      Αυτήν την στιγμή σχεδιάζονται τεράστιες αλλαγές στον χώρο της ενέργειας και πιστέψτε με, υπάρχουν συμφέροντα που έμμεσα και για άλλη μια φορά θέλουν να μειώσουν τον τζίρο μας.
      Κλείνοντας, δεν γνωρίζω αν ποτέ έχετε επικοινωνήσει ποτέ με τον κ. Παναγή ή αν έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον από την ΠΟΣ

      Διαγραφή
    9. Κυριε Παπακυριακου, με το σχόλιό μου απάντησα στον Αίαντα για το υποτιθέμενο υψηλό IRR των νέων (13αρηδων). Χρησιμοποιησα το όνομά σου (ως βολεμένου οπως κι αυτός) για να τονίσω την σκοπιμότητα που υποκριπτεται στον ισχυρισμό του. Για τον ίδιο λόγο έκανα και την σύγκριση με τους νυν και πρώην αγροτοπατερες -
      συμμάχους -
      συνεργάτες σου, στο IRR των οποίων - παρότι υψηλότερο - δεν αναφέρθηκε ποτέ. Για μένα όχι τυχαία. Οφείλετε στην κοινή ανησυχία σας (των βολεμένων) για αλλαγές που μπορεί να σας βλάψουν.
      Τα υπόλοιπα που γράφεις για τις επαφές με τον κ. Μιντουράκη και τις προσπάθειές σου για ενότητα είναι εντελώς άσχετα με το σχόλιό μου.

      Διαγραφή
  66. Αστο Συναδελφε, ευτυχως που το διορθωσες, ας μη το σκαλιζουμε γιατι αν σου ζητησω να μου πεις κοστος επενδυσης (δυναμικοτητα - τυπος panels - τυπος inverters-εξοδα συνδεσης- κλπ) , μπορει το δικο σου IRR να ειναι πανω απο 15 !!!!!,, λιγοτερο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, αυτο το ¨ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ¨!!!!, δυστυχως, το εχουμε μονο εμεις οι παλιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άστα συνάδελφε, οι αλχημείες των IRR και ο φόβος των ασκων του Αιόλου βολεύουν τους βολεμένους. Εγώ δεν είμαι απ'αυτούς. Εσύ είσαι;....

      Διαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αία πρακτικά αντιστρέφεις το σχόλιο που είχα γράψει στο παρελθόν. Στην ουσία γράφεις ότι η Χρέωση Προμηθευτών δεν θα ήταν αρκετή για να εξαλείψει το έλλειμα του ΕΛΑΠΕ.

    Όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αν η Χρέωση Προμηθευτών ίσχυε από το 2012, το κούρεμα (ν.4254) θα ήταν ΣΑΦΩΣ πολύ μικρότερο και μάλλον δεν θα φτάναμε να ξανακινδυνέψουμε το 2016.

    Επίσης κάνεις λάθος σε ορισμένα πράγματα :

    1. Ο ν. 4414 δεν είναι η ΠΧΕΦΕΛ αλλά η Χρέωση Προμηθευτών η οποία υπολογίζεται απο την ΠΧΕΦΕΛ την καθαρή εγχώρια ζήτηση, το πλαφόν της ΡΑΕ και τους περιορισμούς που είχε ο ν.4414 (50% για το 2016). Η ΠΧΕΦΕΛ είναι τιμή η οποία δεν είναι σταθερή αλλά κυμαινόμενη με βάση τον ΗΕΠ. Αυτός είναι και ο λόγος που η Χρέωση Προμηθευτών δεν είναι Τέλος!



    2.Δεν μπορείς να πάρεις τα 326 εκατομμύρια του 2016 -2017 και να τα βάλεις και στο 2012, 2013, 2014, 2015 είναι λάθος. Στην πράξη οι ακριβότερες μονάδες του συστήματος το 2012,2013, 2014, 2015 και το μισό του 2016 ήταν του φυσικού αέριου, οπότε θα πρέπει να δεις τις προσφορές που έδιναν τότε στον ΗΕΠ. Ο τιμές του φυσικού αερίου για το 2016 βρίσκονταν 50%-60% χαμηλότερες από αυτές των ετών 2012-2013-2014, οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι τα 326εκατ της Χρέωσης Προμηθευτών δεν έχουν καμία σχέση με την «πραγματικότητα» για εκείνα τα έτη. Για να το πω διαφορετικά, το όφελος από την εφαρμογή της Χρέωσης Προμηθευτών θα ήταν ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από 326 εκατομμύρια το έτος και εάν είχε εφαρμοσθεί από τότε ίσως να είχε ανοίξει, με καλύτερες προοπτικές, η κουβέντα για τα απίστευτα χρήματα των ενισχύσεων ΜΑΜΚ και ΑΔΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μάθε πρώτα εσύ Παπακυριακού να υπολογίζεις πόσο είναι κουρεμένα κατ´ έτος των φωτοβολταϊκών από το new deal που τέσσερα χρόνια μετά ακόμα δεν έμαθες να υπολογίζεις και άσε τις θεωρίες...

      Οπότε, είναι 378 εκατ. από τα φβ κατ´ ετος και 405 στις ΑΠΕ;;;;; ή ακόμα τα βγαζεις λάθος 300... από 270 πάλι λάθος στην πρωτη σου αποτυχημένη προσπάθεια.....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Οχι λοιπον , η κουβεντα ανοιξε, διαβασε,
      http://energyin.gr/2015/10/29/%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%86-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%BF/

      Διαγραφή
    5. Γιαννη, μη παιζουμε με τις εντυπωσεις για τα αυτονοητα !!!!ξερεις πως γνωριζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ν 4414 με την ΠΧΕΦΕΛ ,,, ξεχνας ομως πως γραφουμε σε ενα Blog που αυτα ειναι ψιλα γραμματα !!!! απλα προσπαθω να τα συνδεσω με λιγοτερες λεξεις, παμε ομως τωρα στα σοβαρα,,, λες πως θα ηταν σαφως μικροτερο το κουρεμα του 2014 (ν 4254) ,,με την εφαρμογη του ν 4414 απο το 2012 !!!! ΑΡΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ν 4254 (NEW DEAL), δευτερο, λες πως τα 326 εκατομ της Χρεωσης Προμηθευτων, θα ηταν πολυ περισσοτερα τα ετη 2012 -13-4-15 κλπ,,, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ !!!!!! ΣΤΗΝ ΡΑΕ !!!! αυτα που γραφεις ενισχυουν τα επιχειρηματα μου !!!!,, γιατι με τον ορο που γραφω ¨ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΣ¨, ολα αυτα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ,,,. ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΜΚ και ΑΔΙ.
      Σου θυμιζω πως απο το μηνιαιο δελτιο του ΛΑΓΗΕ, το ελλειμμα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ σημερα, χωρις τον ν 4254 και του ν 4414 , θα ηταν 2.800 εκατομμυρια ευρω, και μου λες πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ !!!!!!ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ 900 ΕΚΑΤΟΜ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ !!!! γιατι αυτος ηταν ο βασικος προμηθευτης 2012 - 13 -14 -15,,,

      Διαγραφή
    6. Αυτό λέω και εγώ Αία, αφού ξέρουμε όλοι την διαφορά του ν.4414 και της ΠΧΕΦΕΛ, πες μου εσύ γιατί οι «επιστήμονες» του blog έβριζαν τους πάντες ως άσχετους για τα 326εκατ ευρώ του ΕΛΑΠΕ!! Μήπως δεν ξέρουν την διαφορά ή παίρνουν μεροκάματο για να βρίζουν και να διαστρεβλώνουν τα πάντα;;
      Ακόμα δεν απαντούν «..συμφωνούν με τον Φλουδόπουλο ή με την ΠΟΣΠΗΕΦ;;;..»

      Την αναγκαιότητα εφαρμογής του ν.4254 θα πρέπει να την δείς και από την άλλη πλευρά, εάν υπήρχε η Χρέωση Προμηθευτών θα «τρώγαμε» τέτοιο κούρεμα;; Συμφωνείς ή διαφωνείς; Γιατί αποδεικνύεται (Ν.4414) ότι υπήρχε και άλλος επιστημονικά τεκμηριωμένος τρόπος να μειωθεί το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, οπότε πες μου εσύ αν ήταν σωστό οι ΑΠΕ να λάμβαναν, απο το παρελθόν, τα λεφτά από την χονδρεμπορική αγορά λόγω της έγχυσης τους με μηδενική τιμή;;

      Όσο για τις στρεβλώσεις ΜΑΜΚ και ΑΔΙ και το 1δις για το 2013 αυτά ειπώθηκαν, από τον μοναδικό εκπρόσωπο των φ/β του διασυνδεδεμένου συστήματος, τον Αύγουστο του 2016 στην επιτροπή της Βουλής για τον ν.4414. Πιο δημόσια δεν γίνεται, εξάλλου μόλις δύο θέσεις δίπλα από τον εκπρόσωπο μας ήταν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ!! Όσο για τον Παναγιωτάκη, σε πληροφορώ ότι η ΔΕΗ γνωρίζει πολύ καλά ότι στην καταγγελία που καταθέσαμε στην ΡΑΕ στης 14/2/2017 για χειραγώγηση της αγοράς το όνομά της αναφέρεται ουκ ολίγες φορές. Οπότε εγώ θα ρωτήσω με την σειρά μου γιατί όλοι οι υπόλοιποι που μιλάνε για χειραγώγηση της ΟΤΣ τόσα χρόνια δεν την καταγγείλανε επίσημα στην ΡΑΕ;;

      Όσο για το από πού θα παίρναμε τα λεφτά της Χρέωσης Προμηθευτών για τα προηγούμενα χρόνια, μην μου πείς ότι τώρα σε έπιασε ο πόνος για την ΔΕΗ, γιατί η ΔΕΗ αυτήν την στιγμή είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και κάτι άλλο, δηλαδή συμφωνείς με την επιστολή της ΓΕΝΟΠ ότι η ΔΕΗ πληρώνει την Χρέωση Προμηθευτών για να κλείσει το έλλειμα του ΕΛΑΠΕ;;

      Και θα σε ρωτήσω και πάλι αφού η ΔΕΗ, κατά την άποψη σου, δεν θα μπορούσε να δώσει αυτά τα λεφτά τα προηγούμενα χρόνια που ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με μεγαλύτερη συμμετοχή ως παραγωγός στον ΗΕΠ πως μπορεί και τα δίνει τώρα;; Και κάτι άλλο για να καταλάβω δεν έπρεπε να εφαρμοσθεί η Χρέωση Προμηθευτών από το 2013, ας πούμε, γιατί δεν θα μπορούσε να τα πληρώσει η ΔΕΗ;; Ρε συ Αία καταλαβαίνεις τι λες τώρα ή απλά γράφουμε ότι μας έρθει για να περνάει η ώρα!! Δηλαδή τώρα εσύ μέλος του ΣΠΕΦ κάνεις τον προστάτη των οικονομικών της ΔΕΗ, η οποία αγόραζε με 35ευρώ την MWH και την πούλαγε στον καταναλωτή με 100ευρώ ή συμφωνείς με την ΓΕΝΟΠ που λέει ότι η ΔΕΗ πληρώνει την Χρέωση Προμηθευτών;;

      Και τόσο καιρό οι "επιστήμονες" γράφουν και μας βρίζουν ότι είμαστε τσιράκια της ΓΕΝΟΠ, τι να πω πλέον!!

      Διαγραφή
    7. Το 2012 ο ΣΠΕΦ προσέφυγε με καταγγελια του στην ΕΕ κατά του ΜΑΜΚ και έτσι πετύχαμε την αλλαγή του και ειδικά την καταργηση του κανόνα 30%.

      http://www.express.gr/afieroma/photovoltaic/660126oz_20121122660126.php3

      Διαγραφή
    8. Κατσε, κατσε ρε Γιαννη, εδω θα λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,, πρωτον, συμφωνεις με τον ν 4254 (new deal), αλλα διαφωνεις με το υψος του κουρεματος ε!! ΚΑΘΑΡΟ !!!!, δευτερον, ο ν 4414 επεσε απ'τον ουρανο !!!! ποιοι δουλεψαν απο το 2010 για να αναδειξουν τα παιχνιδια με χονδρεμπορικο κοστος του ρευματος μηπως πχ ο ΣΠΕΦ !!!!! ποιοι κατηγγειλαν με δελτια τυπου τις πρακτικες των ΑΔΙ και ΜΑΜΚ πχ ο ΣΠΕΦ !!!! ποιοι προτειναν την εφαρμογη του ν 4414 απο το 2013 πχ ο ΣΠΕΦ !!!! ποιοι καταγγελουν την ΔΕΗ για καταχρηστικη σχεση του ΕΤΜΕΑΡ !!!!! ΚΑΙ ΛΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΕΗ !!!! ολοι οι Συναδελφοι εδω μεσα, ξερουν ποιες ειναι οι θεσεις μου ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, προφανως δεν καταλαβες το ειρωνικο του σχολιου μου,, εδω δεν πληρωνουν αυτα που κλεψαν, θα πληρωσουν 2,8 δις !!!!!! εκτος αν καποια στιγμη καταλαβεις, ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, δυστυχως δεν καταλαβαινουν αλλοι γλωσσα, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

      Διαγραφή

  69. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ,

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. http://afo.gr/8/index.php/news-afo/651-ta-teleftaia-nea-tou-syndesmou-oktovrios-2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Στο παραπάνω link, θα δείτε την ανακοινωση του ΑΦΟ σχετικα με τις πληρωμές Ιουνίου. Αλλά ρε παιδιά , ερωτώ, εκεί στο ΑΦΟ δεν ελέγχει κανείς τα γραφόμενα πριν την δημοσίευση?? Τι Πέμπτη 2 Ιουνίου είναι αυτό που γράφουν....?
      Οκ , τυπογραφικό λάθος θα πείτε. Απλά το επισυμμένω μπας και βρεθεί κάποιος και τους το πεί...Καλή σας συνέχεια

      Διαγραφή
    2. Φαινεται οτι λειτουργησε το σχολειο μου, το διορθωσανε μετα απο καποιες ωρες....

      Διαγραφή
  71. Αίας ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ Δημήτρης Γ.ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. κ.κ Ι. Παπακυριακού για ακόμη μια φορά είστε μέσα στα πράγματα για τις πληρωμές, Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας.Oπως πάντα μέσα στα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καζάκο πάλι την παπάντζα με τις αγωγές ότι δήθεν έφεραν αποτελέσματα παρουσιάζεις και ότι κάνω λάθος στον υπολογισμό του οφέλους για τον ΕΛΑΠΕ από το new deal. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Τώρα που δημοσιεύθηκαν όλα τα στοιχεία, πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές για την χρέωση προμηθευτών;
    Έχει ο Φλουδόπουλος δίκιο που πήρε τα στοιχεία από την επιστολή σας ή η ΠΟΣΠΗΕΦ;

    Πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές;
    Πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές για την χρέωση προμηθευτών.
    ΠΟΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε οτι αφορά την ΠΧΕΦΕΛ διαβασε εδώ να ξεστραβωθείς.

      https://energypress.gr/news/petyhimeni-i-hreosi-promitheyti-alla-kai-i-kanonikopoiisi-tis-apo-tin-rae

      Πες μας τώρα, έμαθες απλλη μέθοδο των τριών για να μην ξεφτυλιζεις όσα μας παιρνει καπθε χρονο το new deal;;;;; Καταφερες Παπακυριακού να τα βγάλεις 405 (378 των φβ) αντί 270 που λάθος ακομα τα βγάζεις;;;;

      Διαγραφή
    2. Επειδή Παπακυριακου:
      1. τον περαςμενο Γενάρη εδώ ο κος Κανακης σας ξεφτυλισε για να μάθετε την ΠΧΕΦΕΛ (τότε που στελνατε λαδοκολλεςς)
      2. Επειδή δεν γνωρίζεις βασικές μαθηματικες πραξεις που σου στερουν τη δυνατοτητα να υπολογιζεις ακόμα και τα κουρεμενα που δηθεν κυνηγάς στα λαθος δικαστηρια, οπότε φαντάσου τα χαλια των πράξεων σουβστον ΕΛΑΠΕ και αλλού.
      3. Επειδή δεν έχεις πετύχει ποτέ σου τίποτα μεχρι σημερα σε πλείστα όσα θέματα.
      4. Επειδή δεν εκπροσωπείς πραγματικά τίποτα.
      5. Επειδή ο σκοπός των παρεμβάσεων μου στην τρέχουσα ειδησιογραφία ωστε να αναδειξω την ασχετοσυνη σου, επιτελέστηκε και πλέον οι επαναλειψεις είναι μόνο για ανεγκέφαλους, οποτε για εμενα δεν έχει νόημα.
      6. Επειδή έχω πολυ καλυτερα πραγματα να κάνω.

      Σε χαιρετώ μέχρι την επομενη γκαφα σας, την οποία βεβαίως και θα αποδομήσω. Εύχομαι μάλιστα να την καθυστερήσετε λιγο την επόμενη γκαφα, (γιατί όπως πατε δεν θα αξίζετε σε λίγο ουτε μάζεμα) αν και πολύ αμφιβάλλω....

      Διαγραφή
    3. ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ....
      ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ.
      ΠΟΣΑ;
      Πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές για την χρέωση προμηθευτών.
      ΠΟΣΑ;

      Διαγραφή
  74. Τα μικρά υδροηλεκτρικά έως 1mv θα μπουν σε καθεστώς διαγωνισμων ή θα μείνουν ως έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ξέρει κανένας να μας πει αν τα μικρά αιολικά έως 3mw και τα μικρά φ/Β θα πάνε με κλειδωμένες τιμές στον νέο νόμο απε η όλα με δημοπρασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα απ κατω απο 3 με τιμες αναφορας. Αλλα εχει προβλημα το συστημα με τις αποστασεις και την καταμηση ισχυος.
      Φβ ολα διαγωνισμο.

      Διαγραφή
  76. Τελικα ισχυουν οι πληρωμες για αυριο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κ.ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ..ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ,ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. κ.κ Ι. Παπακυριακού για ακόμη μια φορά είστε μέσα στα πράγματα για τις πληρωμές, Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας.Oπως πάντα μέσα στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Παπακυριάκο θα μας πείς καμμια πληροφορία για πληρωμή Ιούνιο ,άμα θέλεις βασικά,και ξέρεις.Θα λεκινήσουν αύριο για τα μικρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Σχετικά με τις πληρωμές έχω δημοσιεύσει το link από την προηγούμενη εβδομάδα.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ19 Οκτωβρίου 2017 - 7:09 μ.μ.

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ :

    http://ephe.gr/pliromes-lagie/
    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Παπακυριακού μην ασχολεισαι με τον ΚΑΖΑΝάκο. Στο βωμό της ενημέρωσης κάποιοι υστερούν. Η ασχετοσύνη έχει και τα όριά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Κυριε Παπακυριακού σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Κ.ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ..ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ,ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΡΙΟ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Στον σύνδεσμο σχετικά για τις πληρωμές αναγράφω ή σήμερα ή αύριο.
    Τελικά θα γίνει αύριο. Μέχρι πριν 2 ώρες η ενημέρωση ήταν για 6.500 ευρώ. Αύριο θα δείτε από την ανακοίνωση αν θα κυμαίνετε μεταξύ 6.500 με 6.800

    Δεν πάει πολύς καιρός που έγραψα ότι τα προβλήματα του κλάδου δεν είναι μόνο οι πληρωμές. Δυστυχώς έφτασε ο καιρός που επαληθεύομαι. Εντός το πολύ 2 ημερών θα μάθετε τα "χαρμόσυνα" σε δελτίο τύπου που θα ανακοινώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τι θες να πεις με το "χαρμοσυνα"γιατί μιλάς με γρίφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. κ.κ Ι. Παπακυριακού για ακόμη μια φορά είστε μέσα στα πράγματα για τις πληρωμές, Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ενημέρωσή σας.Oπως πάντα μέσα στα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. κ.Παπακυριακού σε τι (χαρμόσυνα )αναφέρεσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχει να κάνει με τον μηχανισμός στήριξης ευελιξίας του συστήματος που έχει βγει για διαβούλευση. ..πληρώνει και η προμήθεια και η παραγωγή αυτό καταλαβαίνω ...για τα χαρμόσυνα! !!!

      Διαγραφή
    2. ΜΑΤΖΑΝΑΣ Αυτά είναι ευσεβείς ποθοι της Προμήθειας και ιδίως της ΔΕΗ, αλλά είναι για αδαείς που δεν έχουν διαβάσει το χειμερινο πακέτο της Κομισιόν που αναφέρει πως τα λειτουργούντα έργα με FIT δεν θα πληρώνουν χρεώσεις για ΑΔΙ ή αποκλίσεις κλπ.

      Κύριοι, για μια ακόμα φορά σας λέω πως η αγορά μας απαιτεί κατάρτιση, γνώσεις, συνεχές δίαβασμα, μελετητικές δεξιότητες, στρατηγική, αποφυγή παγίδων και πολλά άλλα, που ελάχιστοι διαθέτουν. Γιαυτό το λόγο, οι άσχετοι μόνο μπουμεραγκ στον κλάδο γίνονται, αφου βασιζόμενοι οι εχθροί μας στην άγνοια τους, ανοίγουν θέματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      Διαγραφή
    3. Μην ξεχνάς επίσης ΜΑΤΖΑΝΑΣ πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει τίποτα στα ενεργειακά αν δεν παρει έγκριση από ΕΕ. Οπότε ότι φουμαρο και να πουλάνε σε αδαείς εδώ, στην ΕΕ τα πράγματα είναι αλλιώς.

      Διαγραφή
  89. ΣΠΕΦ (Επιστρέφονται την Δευτέρα 23/10/17 από τον ΑΔΜΗΕ 13 εκατ. ευρώ στον ΛΑΓΗΕ για το μη καταναλωθέν ΜΤΑΕ έτους 2016 και θα απομένουν περίπου 1-2 εκατ. ακόμη με την οριστική εκκαθάριση),
    κ.Παπακυριακού τι νέα έχετε έπ αυτού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα παραπάνω σχόλια θα απαντηθούν με το δελτίο τύπου.
      Ως συνήθως τα γνωστά υποζύγια θα πληρώσουν την νύφη.

      Αν υπήρχε συμμετοχή και ο κλάδος ήταν ενιαίος, πολλά από αυτά θα τα γλυτώναμε.

      Διαγραφή
  90. Προφανως ο Παπακυριακού αναφαίρεται στην δημοπρασία ΝΟΜΕ που εξελίσεται αυτήν την ώρα και η τιμή έχει ξεφύγει κατα πολύ...? Είναι κάτι που μόλις διαβασα στο Energypress και κάνω έναν συνειρμό που δεν ξέρω αν είναι σωστός και ακομη πιο πολύ, δεν γνωρίζω τι επίπτωση έχει σε εμάς ως παραγωγούς. Είμαι λάθος κ. Παπακυριακου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είστε λάθος. Ευτυχώς που η δημοπρασία έχει ξεφύγει κατά πολύ.

      Διαγραφή
  91. Μην ασχολείστε με τη μοναξιά του Παπακυριακού, που για να τη σπάσει μοιράζει κινδυνολογία και γρίφους, ίσα για να εισπράξει λίγο ενδιαφέρον... Άλλωστε μας είναι πλέον γνωστό πως οποιοσσδήποτε θέλει το κακό μας, αρκεί να ψελίσει την προπαγάνδα και τις κακόβουλες σκέψεις του σε ανεγκέφαλους σαν κι αυτόν, που θα τις προβάλλουν αμάσητες μετά, δημιουργώντας μόνο πρόβλημα ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.
    Οπότε γειώστε τον κι αυτόν και τα μισόλογα του. Ούτως ή άλλως ούτε ξέρει ούτε ποτέ του κάνει τίποτα. Καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Γ. η σκέψη σου είναι μέσα στα πράγματα! Κιότι ήλπιζα η επόμενη γκάφα του Παπακυριακού να αργούσε μερικές εβδομάδες από την μόλις προηγούμενη, ώστε να ξεκουραστώ κομμάτι, γιατί τον βαρέθηκα... Αλλά βλέπεις οι γενοπίτες και όχι μόνο που λυσσάνε να ανοίξουν θέματα κατά του κλάδου ειδικά μετά τις επιτυχίες του ΣΠΕΦ των τελευταίων μηνών και που δεν τολμάνε να πούνε τις μπούρδες τους ανοιχτά ή αλλού, βρίσκουν ευκαιρία με τον Παπακυριακού να βγάζουν όλη τη χολή τους. Δυστυχώς στους κακόβουλους κατά του κλάδου συμπεριλαμβάνεται και η ΝΔ.

      Διαγραφή
    2. Οπότε προτείνω να μην πέφτετε θύματα στην αναμεταδιδόμενη προπαγάνδα μέσω ασχέτων που μόνο διψάνε για λίγη δημοσιότητα και να αφήσουμε, όπως ήδη ισχύει, την εκπροσώπηση του κλάδου στους πραγματικους συνδέσμους που έχουν άπειρες φορές βγάλει κάστανα από την φωτιά.

      Διαγραφή
  92. Εγώ πάλι προτείνω επειδή λες ότι έχεις και δουλειά, άρα δεν προλαβαίνεις να γράφεις αρλούμπες να μας πεις :
    ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
    ΠΟΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ