Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ενεργειακός συμψηφισμός με φωτοβολταϊκά για εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αγροτών

Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν. 3874/2010, οι οποίοι είτε έχουν στην κυριότητά τους τον χώρο στον οποίο εγκαθίσταται φωτοβολταϊκός σταθμός είτε έχουν τη νόμιμη χρήση του, με έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του χώρου, έχουν δικαίωμα ένταξης στις διατάξεις απόφασης σχετικής με τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμού, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Όπως αναφέρεται σχετικά, για τους εγγεγραμμένους στο εν λόγω μητρώο απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης υπαγωγής σε αυτό από τον αρμόδιο φορέα και Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 ότι όλες οι προς συμψηφισμό καταναλώσεις αφορούν αγροτικές εκμεταλλεύσεις, δηλαδή εγκαταστάσεις αποκλειστικά αγροτικών χρήσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημειώνεται πως ως εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός νοείται ο συμψηφισμός της παραχθείσας από το φωτοβολταϊκό σταθμό ενέργειας με την καταναλωθείσα ενέργεια στις εγκαταστάσεις κατανάλωσης του αυτοπαραγωγού, εκ των οποίων τουλάχιστον η μία είτε δεν βρίσκεται στον ίδιο ή όμορο χώρο με το φωτοβολταϊκό σταθμό ή βρίσκεται στον ίδιο ή όμορο χώρο αλλά δεν συνδέεται με την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού (δεν συνδέεται ηλεκτρικά), δηλαδή ο φωτοβολταϊκός σταθμός και η εγκατάσταση κατανάλωσης τροφοδοτούνται από διαφορετικές παροχές.

Με την εν λόγω διαδικασία αναμένεται να μειωθεί το κόστος ενέργειας για όλες τις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα ην εφαρμόσουν.


πηγη  http://www.paseges.gr/el/news/Energeiakos-sympshfismos-me-fwtoboltaika-gia-eggegrammenoys-sto-Mhtrwo-Agrotwn

1 σχόλιο:

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ