Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Φεβρουάριος - Πληρωμή Σεπτεμβριος2016

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.





Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"

Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

168 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,μηπως γνωριζει κανεις ποτε θα αρχισει ο μαρτιος και πως θα πανε η πληρωμες!Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O afo πιστευει οτι θ'αρχισουν την πεμπτη 8 του Σεπτεμβρη για ποσα μεχρι 3500.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Το cash flow της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5/09/2016. Αν όντως η ΔΕΗ αποδώσει στον ΛΑΓΗΕ 50 εκατομμύρια, ο ΛΑΓΗΕ θα μπορέσει να βγάλει εντολή πληρωμής(6/9/2016) για το υπόλοιπο των τιμολογίων του Φεβρουαρίου και έναρξη παραγωγής μηνός Μαρτίου έως περίπου 3.400 ευρώ.

    Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να αποδώσει το ποσό αυτό κατά ένα μέρος αυτήν την εβδομάδα και το υπόλοιπο την επόμενη. Σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τα ποσά από τον ΗΕΠ, οι πληρωμές θα φτάσουν περίπου τις 4.500 ευρώ (15/09/2016). Οι επόμενη μεγάλη πληρωμή αναμένεται μετά το επόμενο cash flow της ΔΕΗ, που λογικά θα πραγματοποιηθεί στις 19/09/2016.
    Γεγονός είναι πως η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ είναι λίγο καλύτερη από αυτήν του Αυγούστου, αλλά ακόμα δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς ακόμα τρέχει το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ των 36 δόσεων. Τον Νοέμβριο θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, καθώς πολλοί συνηθίζουν να υπάγονται σε ρύθμιση, να πληρώνουν την πρώτη δόση και να μην πληρώνουν τις υπόλοιπες.

    Η επόμενη ενημέρωση όσον αφορά τις πληρωμές θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
    Υπενθυμίζω πως καλό θα ήταν να υπαχθείτε στο ειδικό καθεστώς καταβολής του Φ.Π.Α. (κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής) όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει.


    Με εκτίμηση,

    Το ΔΣ της Ε.Π.Η.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους έχουμε κάποια ενημέρωση.
      Ευχαριστούμε Κε Παπαδάκη.

      Διαγραφή
  3. Το εγραψα και τον προηγουμενο μηνα και ελπιζω να βοηθήσει καποιος.Γνωρίζει κάποιος αν θα πληρώσει ποτέ ο αναπτυξιακος για παρκα 20kw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω αυτοί δεν εχουν λεφτα για το εφάπαξ.Περιμενετε να πληρώσουν για αναπτυξιακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 'Η 3 ΜΗΝΕΣ ΥΠΗΕΡΞΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ 5 'Η 7 ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναπτυξιακός Νόμος: Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των επιχορηγήσεων


    δημοσιεύθηκε: 15/06/2016 20:20




    Οικονομία


    Αναπτυξιακός Νόμος: Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των επιχορηγήσεων

    share







    Τη μείωση του χρόνου καταβολής της κρατικής επιχορήγησης για επενδύσεις προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων σε 5-6 από 7 χρόνια, προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.





    Επίσης, με άλλη νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται ότι οι εταιρίες με επενδυτικά έργα μέχρι 300.000 ευρώ μπορούν να διατηρούν βιβλία Β' κατηγορίας, ενώ στις 50.000 ευρώ (από 75.000 που προβλεπόταν αρχικά) μειώνεται για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις το απαιτούμενο ελάχιστο κεφάλαιο για την ένταξη στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου.



    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση, όσες επιχειρήσεις υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια ύψους έως 300.000 ευρώ και διαθέτουν βιβλία Β’ κατηγορίας, δεν θα πρέπει να αλλάξουν κατηγορία και να μεταφερθούν στη Γ' (κατηγορία), ενώ άνω του συγκεκριμένου ποσού υποχρεούνται να αποκτήσουν βιβλία Γ' κατηγορίας.

    Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 21 του αρχικού σχεδίου νόμου, όριζε ότι οι φορείς, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια υπάγονται στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, οφείλουν, να τηρούν από το χρόνο έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου, βιβλία Γ` κατηγορίας του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, καθώς και διακριτή λογιστική παρακολούθηση των μεγεθών, που σχετίζονται με την υλοποίηση του σχεδίου και τους όρους της απόφασης υπαγωγής.



    Σε ό,τι αφορά τους παλαιότερους επενδυτικούς νόμους και συγκεκριμένα τον 3299/2004, προβλέπεται τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων των οποίων η ενίσχυση θα προέλθει από φορολογικές απαλλαγές. Ειδικότερα, με νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται ότι «η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3299/2004 και η οποία λήγει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017. Αν μέχρι την ημερομηνία αυτή υλοποιηθεί αποδεδειγμένα το 50% του εγκεκριμένου κόστους, η προθεσμία ολοκλήρωσης παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ό,τι αφορά την τμηματική καταβολή επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων υπαχθέντων στο ν. 3299/2004 (Α' 261) και στο ν. 3908/2011 καταργείται η πρόβλεψη αποπληρωμής σε επτά ετήσιες δόσεις. Με τη νέα διάταξη, η αποπληρωμή της επιχορήγησης μπορεί να ολοκληρωθεί σε πέντε ή έξι έτη. Ο ακριβής χρόνος, θα καθορίζεται από την πορεία ολοκλήρωσης και ελέγχου του επενδυτικού σχεδίου.



    Με τη νομοτεχνική βελτίωση, παραμένει η πρόβλεψη ότι η πρώτη δόση, ισούται με το 1/7 της προβλεπόμενης επιχορήγησης και καταβάλλεται με την υποβολή του αιτήματος ελέγχου για την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50% του επενδυτικού σχεδίου. Η δεύτερη δόση, ισόποση με την πρώτη, καταβάλλεται με την υποβολή αιτήματος ελέγχου για την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης. Η τρίτη δόση, ισόποση με τις δύο προηγούμενες, καταβάλλεται με την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης. Οι παραπάνω διαδικασίες, μπορεί να διαρκέσουν το πολύ δύο έτη, αφού τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα ενισχυόμενα επενδυτικά σχέδια. Το υπολειπόμενο ποσό της επιχορήγησης, καταβάλλεται σε 4 ισόποσες ετήσιες δόσεις από το επόμενο έτος, μετά τη δημοσίευση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης.

    Ωστόσο, για επενδυτικά σχέδια για τα οποία έχει καταβληθεί ποσό επιχορήγησης ή προκαταβολής πριν από την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας τους, ισχύουν τα εξής:



    α) αν το ποσό αυτό υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό των 2/7 του συνολικού ποσού της επιχορήγησης, το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε πέντε ετήσιες δόσεις, αρχής γενομένης με την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας.



    β) αν το ποσό είναι μικρότερο του ποσού που αντιστοιχεί στο ποσοστό των 2/7 του συνολικού ποσού της επιχορήγησης, το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε πέντε ετήσιες δόσεις, αρχής γενομένης με την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης. Η πρώτη δόση προσαυαξάνεται κατά το υπολειπόμενο ποσό μέχρι ποσοστού 2/7.

    γ) Αν στην απόφαση ολοκλήρωσης, ορίζεται ποσό ενίσχυσης μικρότερο των 20.000 ευρώ, ή στην καταβολή της τελευταίας δόσης υπολείπεται το παραπάνω ποσό, καταβάλλεται άπαξ ή προστίθεται στην προηγούμενη δόση.

    δ) Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μπορεί να συγχωνεύονται η 5η,6η και 7η δόση για επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων εφόσον το υπολειπόμενο ποσό της ενίσχυσης, δεν υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΦΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ

      Διαγραφή
  8. Έχει πει ο ΣΠΕΦ ότι θα τα πληρώσουν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ.Παπαδακη ο αναπτυξιακος για τα 20kw ειναι π 3299/2004. Και το εργο εχει ολοκληρωθεί προ 6 ετιας , οι δοσεις παλι τμηματικά σε 5-6 χρονια θα καταβληθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,




      ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.




      ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.




      ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΚΑΤΣΚΕΥΗ 2009, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 2013, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, ΑΡΑ ΔΙΚΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΑ 2/7 ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΛΛΟ 1/7 ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2/7 ΣΕ ΔΥΟ ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.




      ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.




      Διαγραφή
  10. Ότι περνά τα 20 χιλιάρικα μπαίνει σε δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστευω τα πραγματα θα ειναι δυσκολα και αυτον το μηνα μετα λογω εκλογων θα βρουν χρηματα και θα παμε καπως καλυτερα. Αν σκεφτειται οταν θελουν κατι λιγο καιρο πριν κανουν πληρωμες με το σταγονομετρο και μετα ξαφνικα ως δια μαγειας πληρωνουν δυο μηνες το μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεχρι τον Ιανουαριο του 17 σιγουρα. Πιθανο σεναριο στους επομενους 2-3 μηνες δηλαδη αμεσως μετα το Σεπτεμβρη. Με μπερδεψε λιγο η ενωση Φωφης Θοδωρακη γιατι θα εκλεξουν προεδρο του νεου κομματος σε 2-3 μηνες. Παντως ειτε σε 2 ειτε σε 4 μηνες βρισκομαστε σε προεκλογικη πορεια οποτε μεχρι να ανακοινωθουν θα παμε με το σταγονομετρο σε πληρωμες. Μολις δειτε να ανοιγουν οι πληρωμες τοτε να περιμενετε και την ανακοινωση των εκλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά από επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μου μεταφέρθηκε ότι ο Φεβρουάριος δεν θα τελειώσει πριν της 20 Σεπτέμβριου. Όσον αφορά τον Μάρτιο κανένας δεν ξέρει αν θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο η στο Οκτώβριο. Η κατάσταση είναι απολύτως τραγική , η υπερημερία θα ξεπεράσει τους 7 μήνες την στιγμή που στον ΛΑΓΗΕ είναι στους 5. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες και κάθε μήνα προστίθενται και άλλες (φπα, δόσεις φόρου εισοδήματος). Δεν μπορούμε να πάρουμε φορολογικές ενημερότητες.
    Καλώ τους συλλόγους του μη διασυνδεδεμένου να δράσουν άμεσα.. κάτι πρέπει να κάνουμε … δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΚΙ' ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ, ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟT !!!!!!, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ;;;;;;

      TO KAKO EXEI ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ;;;;;; TA ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;;;;;;;;;

      EIMAΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ;;;;;;

      Διαγραφή
  14. ...εχουμε φθασει να μιλαμε για μονο καθυστερηση..και αρχιζει να γινεται ολο και πιο μεγαλη οποτε το θεωρουνε οι κυριοι δεδομενη οποτε ολα καλα....!!!!! το οτι οι συλλογοι δεν αντιδρουν δυναμικα..μιλαω να γινουν διαματρυριες εξω απο τα γραφεια τους να μιλησουμε στα μεσα να κανουμε μια γενναια αντιδραση μιλαω και οχι για δελτια τυπου που χαιδευουν αυτια...!!!μη ταραχθει ο προεδρος του ΛΑΓΗΕ της ΔΕΗ...ο υπουργος κ.λ.π μας εχουν γραμμενους κανονικα τον κλαδο μας και αυτο το σιγουρο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί σύλλογοι βρε Θέμη; Οι 95 στους 100 που μπαίνουν εδώ και διαβάζουν δεν ανήκουν καν σε κάποιον σύλλογο. Συμμετοχή από τους παραγωγούς δεν υπάρχει αλλά όλοι έχουν και άποψη την οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων γράφουν σε κάποιο blog....αν έχουν και όρεξη.
      Για να κάνεις διαμαρτυρίες χρειάζεται μαζικότητα....θεωρείς πως την έχουμε; Γιατί αν είναι να το κάνουμε και να μαζευτούμε 4-5 άτομα για καφέ, καλύτερα να το αφήσουμε και να πάμε με τους φίλους μας.

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΑ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.....ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 4 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,

      ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ, ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

      Διαγραφή
  15. Εμένα μου είπαν θα κάνουν κάποιες πληρωμές μέχρι παρασκευή αλλά θα τελειώσει σίγουρα 20 Σεπτέμβριου . Για τον Μάρτιο άστα. Κάτι πρέπει να κάνουμε δεν πάει άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

    ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ......ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΚΡΑΤΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 7.500.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3.500.000.000 ΕΥΡΩ !!!!!!!


    ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ,
    ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ : 31 / 05 / 16,
    TON ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ : 05 / 08 / 16,
    ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ : 10 / 10 / 16 ;;;;;;;;;;;;
    ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ : ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ;;;;;;


    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΙ' ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ, ΑΚΟΜΗ, ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ..............

    H KAΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ , ΗΤΑΝ :

    TO 2010 : 25 MEΡΕΣ
    ΤΟ 2011 : 24 ΜΕΡΕΣ
    ΤΟ 2012 : 74 ΜΕΡΕΣ
    ΤΟ 2013 : 74 ΜΕΡΕΣ
    ΤΟ 2014 : 88 ΜΕΡΕΣ
    ΤΟ 2015 : 123 ΜΕΡΕΣ
    ΚΑΙ
    ΤΟ 2016 : 160 ΜΕΡΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΦΑΛΑΓΓΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικο. Ξερω οτι παρακολουθεις τα γεγονότα και ειναι ετσι ακριβώς. Προσωπική μου αποψη για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση απο τον οικονομικό και άδικο εγκλωβισμό αμεσα ειναι - Επιδη η κυβερνηση εχει επαναφέρει το τεφτερι με τα βερεσεδια πχ (λογου ρευστότητας η κατι αλλο) και εμεις ειμαστε υποχρεωμένη με ρευστό , εδω βρίσκετε το πρόβλημα . Πρεπει και εμεις να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ να μιλάμε με στον ιδιο παρανομαστή .Πρόταση , να παίρνουμε βεβαίωσή απο τον ΛΑΓΗΕ υπολοίπου οφειλης και να το καταθέτουμε στην ΕΦΟΡΙΑ , εφόσον οι οφειλές απο τον ΛΑΓΗΕ ειναι μεγαλύτερες να παγώνουν οι απαιτήσεις τις ΕΦΟΡΙΑΣ . Με αυτον τον τροπο να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε

      Διαγραφή
    2. Υ.Σ Δεν γινετε τα δικα τους να ειναι ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ και τα δικα μας και ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΗΕ 'Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.......ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,

      ΑΛΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ
      ====================

      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,

      ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ,

      ΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟΝ ΦΠΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΗΕ 'Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Δεν αναφέρομαι μονο για ΦΠΑ αλλα για οποιαδήποτε οφειλή . Και στο παρελθόν το πρότεινα αλλα οι εν λογο προεδροι που διαβαζουν η γραφουν εδω μεσα ...περα βρεχει .Γι αυτο απαντησα σ εσενα γιατι ξερω οτι εισαι δραστήριος στην ενημέρωσή . Αν (αρεσει) σε πολλους μπορει να γίνει άμεσα και γρήγορα εφαρμοστό

      Διαγραφή
    6. ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΩ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

      Διαγραφή

  17. 300 εκατομμύρια τον χρονο στα ταμεία της ΔΕΗ απο τις εξυπηρετούμενες ρυθμίσεις των 36 δόσεων


    25 εκατομμυρία ευρώ τον μηνα στα ταμεία της ΔΕΗ για τα επόμενα 3 χρόνια


    Βάση δηλώσεων υπουργού η ΔΕΗ έχει ρυθμιστεί 1 δισ. από οφειλές μέσω των 36 δόσεων και εξυπηρετείται το 90%.

    Σύνεπως έχει ξεκινήσει ροή 900 εκατομμύριων για τα επόμενα 3 χρόνια,όπερ σήμαινει 25 εκατομμύρια τον μήνα ή αλλιώς 300 τον χρόνο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επερώτηση στη Βουλή για τα οικιακά φωτοβολταϊκά


    Για τα 100αρια που απο New Deal και ασφαλιστικες εισφορες το αθροιστικο κουρεμα θα φτασει το 50-55% θα ενδιαφερθει κανεις?

    Στις 31/8/2016 κατατέθηκε επερώτηση με θέμα «Αποκατάσταση αδικίας στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα» προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Ο βουλευτής κ. Ιωάννης Σαρίδης ρωτά τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη εάν:

    1) Αναγνωρίζει την προβληματική και άδικη κατάσταση (υπερβολική μείωση 42%, προβλήματα σε χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά με οικιακό Φ/Β).

    2) Αν ναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την επίλυση.

    Ο Υπουργός θα πρέπει να απαντήσει εντός 25 ημερών.

    Γιατί μόνο για τα οικιακά Φ/Β κ. βουλευτά?...

    Τα 100αρια που φάγανε 25-30% κούρεμα απο το New Deal και θα φάνε από το 2017 επιπλέον κούρεμα 26,95% λόγω ασφαλιστικών εισφορών (αθροιστικά 50-55%)άνθρωποι δεν είναι και αυτοί?

    Ποιό είναι πιο μεγάλο κούρεμα?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι πληρωμές τελικά για τιμολόγια ύψους μέχρι περίπου 3.500 ευρώ θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και όχι αυτήν. Συνεπώς για μεγαλύτερα ποσά, θα πρέπει να αναμενουμε το επόμενο cash flow της ΔΕΗ και πληρωμή τιμολογίων περίπου στις 22/9 ,ΕΑΝ η ΔΕΗ αποδώσει έστω μέρος του cash flow την ίδια εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σας. Γνωρίζει κανείς αν αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να πληρώνονται τα 20αρια; δηλαδή πολύ μικρά τιμολόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΑΓΗΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ.....247.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 98% ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
    ΑΝΤΕ ΚΟΥΤΣΑ ΚΟΥΤΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σταγονομετρο......!!!!!!!!

    Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Φεβρουαρίου 2016
    07.09.2016
    Mε νέες εντολές προς τις τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Φεβρουαρίου 2016, οπότε και θα εξοφληθούν 110 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 247.519,29€ (98% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Φεβρουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 'Εχεις χρέη;;;;;;;; Σε πληρώνουμε........

    Σου χρωστάμε;;;;;;;;;Δεν σε πληρώνουμε...

    Παράλογο;;;;;;;;;;;;;Δεν νόμιζω.........


    Συμψηφισμοί χρεών απαγορεύονται;;;;;;;;


    Εαν ισχύει το γεγονός οτι οι δήμοι οι οποίοι χρωστάνε πάνω απο 74.000.000 στην ΔΕΗ πληρώνονται κανονικά και μάλιστα πριν απο τους παραγωγόυς ΑΠΕ στους οποίους οφείλονται 5 ληξιπρόθεσμοι μήνες τοτε μιλάμε για μια μη αποδέκτη κατάσταση στην οποία προφανώς υπάρχει και πολιτική βούληση.

    Οποιος συναδελφος γνωριζει κατι παραπανω,ας βοηθησει στον διαλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι δημοι τους κανανε "δωρο" τα αποθεματικα τους νομιζω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι σίγουρο οτι τα δημοτικά τέλη που περιλαμβάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος αποδίδονται στην ώρα τους στους δήμους παρά τα φέσια των δήμων προς τη δεη. Μόνο το ετμεαρ τους έβγαλε τα μάτια.... και δήθεν μόνο αυτό δεν εισπράττουν οι καραβκιόζηδες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ........Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΛΕΝΕ , ΛΕΙΕ ΟΧΙ, ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΛΕΝΕ, ΛΕΕΙ ΝΑΙ,.........ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΤΗΝ ΠΛΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ........ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ........ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μη τα μπερδεύεις. Το πιστωτικό θα είχε να κάνει με το λογιστικό έλλειμμα, το οποίο λύνεται όμως ως πρόβλημα με το νέο νόμο και την παράλληλη ή σκιώδη ΟΤΣ που πρότεινε ο ΣΠΕΦ.
    Στο ταμειακό έλλειμμα το πιστωτικό δεν κολλάει πουθενά, αφού δεν παράγει λεφτά αλλά αντίθετα θα γυρίσει το λογαριασμό σε πλεόνασμα. Ασε που δεν τους πέρνει λόγο μνημονίου που απαγορεύει νέο πείραγμα συμβάσεων. Να σαι σίγουρος πως αν μπορούσαν να μας κουρέψουν θα το έιχαν κάνει ήδη. Σιγά μην αγάπησαν οι Συριζαίοι τις ΑΠΕ και τον ΣΠΕΦ και νομοθέτησαν τον παράλληλο ΗΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε στιγμή που δεν παράγεται έλλειμμα και αυτό θα μηδενιστεί 2 εξάμηνο του 2018, δεν υφίσταται κύριε Παπαδάκη πιθανότητα να υπάρξει νέο πιστωτικό.
      Δημήτρης Γ. πάλι τα ίδια και επιμένεις κι όλας.
      Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τον τρόπο υπολογισμού της σκιώδης ΟΤΣ που πρότεινε ο ΣΠΕΦ, οπότε μην παραπλανείς τους παραγωγούς σκόπιμα. Αν το κάνεις άθελα σου (που αμφιβάλλω), φρόντισε να ζητήσεις να στην εξηγήσουν.
      α) (Λύση ΣΠΕΦ) Όφελος προμήθειας από την λειτουργία των ΑΠΕ Χ την παραγωγή των ΑΠΕ.
      ΔΗΛΑΔΗ : 6,5 ευρώ Χ10TW/h(πρόβλεψη 2016) = 65 εκατομμύρια.
      β) Λύση Υπουργείου: Το σύνολο της παραγωγής ενέργειας Χ το όφελος των προμηθευτών. ΔΗΛΑΔΗ :
      6,5 ευρώ Χ 50TW/H = 330 εκατομμύρια

      Καταλαβαίνεις την διαφορά;

      Διαγραφή
    2. Οτι δεν κατάλαβες ακόμα στρωςου να μάθεις. Στο μεταξύ σήκω και φύγε και αςε το Μπογδάνης ήσυχο. Εδώ ακόμα δεν διάβασες πως στο νέο νόμο το λογιςτικοπ έλλειμα μηδενίζεται τέλος 2017 και εσύ μας λες δεύτερο εξάμηνο του 2018. Τόσο άσχετος και κακός είσαι Πσπακυριακού. Αν συνεχίσεις, αύριο θα γραφτώ στο ΣΠΕΦ για να βοηθήσω να απαλλαγούμε από κακόπιστους σαν και σένα.

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια επειδή εγώ ως σοβατζής ξέρω από γεωμετρία, κατάλαβα και εκτίμησα την πρόταση Σπεφ για την σκιώδη ΟΤΣ, τον παράλληλο ΗΕΠ και τα όρια εφαρμογής που εκδώσε σε διάγραμμα με επιφάνειες. Εκεί έδειξε το κάτω οποίο της λύσης στα 60 εκατομ και το πάνω όριο στα 400 εκατ, το οποίο και εφάρμοσε το υπουργείο. Εσύ σαν κομμωτής μόνο κακίες και διχώνιες σπέρνεις.

      Διαγραφή
    4. Κε Δημήτρη μην ασχολείστε, ο Παπακυριακού είναι εντελώς προβληματικός. Ενώ ο ΣΠΕΦ τον έσωσε στο new deal αλλά και τώρα με την σκιώδη ΟΤΣ αλλά και την δυνατότητα τμηματικής απευθείας ενσωμάτωσης του ΕΤΜΕΑΡ στο κόστος των Προμηθευτών, όπου πέρασε και αυτή η πρόταση στο νέο νόμο, θα προτιμούσε ο ανεγκέφαλος να τον κουρέψουν ώστε να κάνει ψευτοπολιτική καριέρα ύστερα. Είναι τόσο πορωμένος που προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα χωρίς εφόδια και μάλιστα σε χώρα που δεν έχει καν πολιτικά δικαιώματα αφού είναι Κύπριος!!!!!

      Διαγραφή
    5. Άσε τι λέει ο νόμος και άκου τι σου λέω εγώ σοβατζή.Το έλλειμμα το 2018 θα κλείσει. Όσο για τον κ. Μπογδάνη, δεμένος και υποχρεωμένος δεν είναι από κανέναν και ελεύθερος ήταν και είναι να κάνει τις οποίες επιλογές θεωρεί σωστές.
      Τώρα για τις μπαρούφες που γράφεις εδώ και στο άλλο blog, δεν έχω άλλο λεξιλόγιο να τις χαρακτηρίσω..μόνο ως μπαρούφες μπορούν να χαρακτηριστούν.
      Η λύση έδινε γεμάτα 60-65 εκατομμύρια. Τώρα για πιο διάγραμμα επινοήσατε για να μαζέψετε την γκάφα δεν γνωρίζω.

      Χρήστος,πραγματικά έχεις πάθει παράκρουση. Οπότε αφού δεν έχω πολιτικά δικαιώματα,προφανώς και δεν θέλω και δεν μπορώ να κάνω πολιτική καριέρα.
      Τώρα μην θες απάντηση στα ίδια και τα ίδια και το ξανακουράσουμε. Το φασόλια ψάρι δεν βαπτίζονται, όσο και αν προσπαθείς.

      Διαγραφή
    6. Τι λε ρε παιδί μου, μεγάλο έγκλημα να είναι "Κύπριος!!!!!"

      Διαγραφή
    7. Πσπακυριακού θα μας γεμίσεις πάλι τη σελίδα βλακείες και στο τέλος θα εξαφανιστείς για κανα μήνα πάλι για να χωνέψεις την ξεφτίλα ..... κομμωτή.!!!! Πήγαινε τώρα να διαβάσεις το ΦΕΚ που σου λέει ο Δημήτρης Γ. για μάθεις τι λέει και ουστ από εδώ.

      Διαγραφή
    8. Διαρκώς τα ίδια. Επιχειρήματα 0%, ύβρεις 80%, δυσφήμηση 20% και μάλιστα ανώνυμα. Ξαναπάρτο να το εμπεδώσεις...

      α) (Λύση ΣΠΕΦ) Όφελος προμήθειας από την λειτουργία των ΑΠΕ Χ την παραγωγή των ΑΠΕ.
      ΔΗΛΑΔΗ : 6,5 ευρώ Χ10TW/h(πρόβλεψη 2016) = 65 εκατομμύρια.
      β) Λύση Υπουργείου: Το σύνολο της παραγωγής ενέργειας Χ το όφελος των προμηθευτών. ΔΗΛΑΔΗ :
      6,5 ευρώ Χ 50TW/H = 330 εκατομμύρια
      Το λάθος έγινε και μάλιστα είναι μεγάλο. Και αντί να μην την αναφέρετε την πρόταση που μας οδηγούσε σε κούρεμα,βγαίνετε και λέτε πως μας σώσατε κι όλας.
      Τώρα μάλιστα έγινε υπέρμαχος και ο άλλος λογαριασμός σου, ο...σοβατζής!
      Γελοίε.

      Διαγραφή
    9. Δεν σε αδικώ αφού στα κομμωτήρια που μεγάλωσες δεν διδάσκουν γεωμετρικούς τόπους, οπότε εσύ δεν κατάλαβες οπωσδήποτε τίποτα για το πάνω όριο των 400 εκατ της πρότασης ΣΠΕΦ. Τώρα όςο για τον σοβατζή Δημήτρη Γ δεν θα ήταν άσχημα να σε πετάγανε σε κανέναν ασβέστη, για να μην χαλάνε γιαούρτια οι υπόλοιποι. Κατά τα άλλα μπορείς να σβήσεις με την ησυχία σου διαβάζοντας το β εξάμηνο 2017 ως β εξάμηνο 2018. Είσαι προφανώς τόσο αγράμματος που έμαθες να μετράς μέχρι το 10 μόνο..,,!!!

      Διαγραφή
    10. Οςο για την σκιώδη ΟΤΣ, τον παράλληλο ΗΕΠ και τα υπόλοιπα τεχνικά που υιοθετήθηκαν εσύ μάλλον μόνο τη σκιά της κεφάλας σου καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
    11. Ρε Μπογδάνη που τον κονόμησες αυτό τον τον κάλο τον Παπακυριακού. Ρε τι είναι τούτος ρε... καλά στην οικοδομή δεν τους πετάγαμε στα μπάζα από τον τέταρτο κάτι τέτοιους;; Ρε τι τον κρατάς εκεί!! Ποιον φοβάσαι;; Μήπως τον εξέλεξε κανένας και φοβάσαι μη στην πούνε;;; Κανένας δεν υπάρχει και όλοι θα σου πούνε μπράβο που πετάξαμε την κακίστρα του διχασμού όξω!!!!

      Διαγραφή
    12. Απαντώ στις γελοιότητες σας ως εξής (και φυσικά είναι η τελευταία φορά γιατί πραγματικά για άλλη μια φορά λέτε ανούσια πράγματα).

      http://www.spef.gr/pdf/protasi_SPEF_S_070316_MOE.pdf

      ΣΕΛ 3
      "Από την παράλληλη και σε ωριαία βάση επίλυση αυτού του σκιώδους ΗΕΠ θα υπολογίζεται αντίστοιχα η σκιώδης ΟΤΣ, που θα αναπαριστά το επίπεδο που θα είχε η ΟΤΣ αν δεν υπήρχαν οι ΑΠΕ. Η διαφορά ανά ώρα της σκιώδους αυτής ΟΤΣ από την προκύπτουσα ΟΤΣ από την τακτική επίλυση του κανονικού ΗΕΠ (που φυσικά θα συνεχίσει κανονικά), θα δίνει την διαφορά της μείωσης της ΟΤΣ λόγω των ΑΠΕ ένεκα του φαινομένου του Merit Order Effect. Οι διαφορές αυτές πολλαπλασιαζόμενες με τις ωριαίες εγχύσεις των ΑΠΕ που λαμβάνονται υπόψη στον κανονικό ΗΕΠ, θα αποτελέσουν την νέα συνιστώσα εσόδων του ΕΛΑΠΕ."

      Και επειδή προφανώς εσείς δεν ξέρετε να διαβάζετε και πολύ περισσότερο να αντιλαμβάνεστε το τι διαβάζετε, ΞΑΝΑδιαβάστε την τελευταία φράση
      " Οι διαφορές αυτές πολλαπλασιαζόμενες με τις ωριαίες εγχύσεις των ΑΠΕ που λαμβάνονται υπόψη στον κανονικό ΗΕΠ, θα αποτελέσουν την νέα συνιστώσα εσόδων του ΕΛΑΠΕ." Μετάφραση : ΔΗΛΑΔΗ 60 ME 65 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.
      ΣΕΛ 3 στο τέλος.
      Επίσης :"δεν ζητείται η Προμήθεια να αποδώσει τον γεωμετρικό τόπο του συνολικού και πολύ μεγαλύτερου οφέλους της από τις ΑΠΕ (θαλασσί ή πράσινος τόπος) αλλά μόνο το μικρότερο υποσύνολο σε αυτόν του πλασματικού ΕΤΜΕΑΡ περιοριστικά για τις MWh που οι ΑΠΕ έγχυσαν και αυτή αγόρασε όπως φαίνεται στο Σχήμα 1-,"
      Δυστυχώς για εσάς, η πρόταση που κατατέθηκε 7/3/2016 και υπάρχει στο διαδίκτυο αποδυκνύει την αλήθεια των όσων προείπα. Τώρα το που μεγάλωσα, πως μεγάλωσα κ.τ.λ. είναι για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των παραγωγών που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την πρόταση.
      Το υπουργείο έψαχνε για περίπου 310 εκατομμύρια. Η πρόταση σας έδινε 65 μαξ.
      Πάμε τώρα στην ουσία. Αν η πρόταση σας περνούσε θα έπεφτε στο κεφάλι μας νέο new deal όσο και το προηγούμενο (250 εκ.). Οπότε τα τεινά είναι 2 :
      α) είτε το θεωρούσατε δεδομένο, οπότε πήγατε να μειώσετε το κούρεμα όσο είναι δυνατόν - και εν μέρη καλά κάνατε, είτε
      β) Θεωρούσατε δεδομένο πως θα την φάμε, το μειώσατε κατά 65 με σκοπό να την γλυτώσουν τα δικά σας πάρκα.
      Όπως και να έχει, στην παρούσα στιγμή είναι ανώφελο να ασχολούμαστε με τις 2 παραπάνω περιπτώσεις, αφού ευτυχώς για όλους, την γλυτώσαμε. Με ενοχλεί όμως αφάνταστα, να μπαίνετε σε οποιοδήποτε blog και να παραμυθιάζετε τον κόσμο πως μας σώσατε.

      Διαγραφή
    13. Επειδή την έχω διαβάσει την πρόταση Σπεφ και είναι σούπερ, ο Σπεφ μίλησε και για 400 εκατ στο πάνω οριο, αν εφαρμοστεί δηλαδή η λύση του σε όλο το ρεύμα των προμηθευτών. Τώρα εσύ τα κρύβεις αυτά επειδή δεν χαμπάριασες τίποτα. Εγώ πάντως ευχαριστώ το Σπεφ για την τεχνική της παράλληλης λύσης του ΗΕΠ χωρίς ΑΠΕ και της σκιώδης ΟΤΣ όπως τη λέει. Ποτέ κανείς δεν είχε προτείνει τέτοια λύση, αλλά μασκαρεβαν την στραβή ΟΤΣ αντί να την αλλάξουν με τη σκιώδη. Οςο μάλιστα βλέπω τη Λυσα και τη κακιά σου, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω την αξία του Σπεφ. Νομίζω αποφάσισα να γραφτώ εκεί και να μη σε ξαναδώ ούτε για φτύσιμο. Η ξεφτίλα, η διχόνοια και η κακιά σου δεν όριο φιλαράκο. Νομίζεις καραγκιόζη πως θα μας λες εσύ τι θα πιστεύουμε ή τι θα λέμε και θα μας κάνεις το μπάτσο;; Ρε ουστ από εδώ με τις βλακίες σου!!!! Κοιτά ρε γίδι το χάλι σου που δεν πρότεινες ποτέ σου τίποτα...!!!

      Διαγραφή
    14. ...τελευταία φορά κατά παρέκλισση καθώς είπες πως είσαι σοβατζής.

      ""δεν ζητείται η Προμήθεια να αποδώσει τον γεωμετρικό τόπο του συνολικού και πολύ μεγαλύτερου οφέλους της από τις ΑΠΕ"
      Το παραπάνω είναι η πρόταση του ΣΠΕΦ, δημοσιευμένη στο διαδύκτυο.

      Μετάφραση (ξανά) : δεν θέλω τα 400, θέλω 65.

      Διαγραφή
    15. Τραβά να διαβάσεις παρακάτω τα 400 εκατομ και πες και ευχαριστώ καραγκιοζάκο που ο Σπεφ βρήκε τον τρόπο πως θα λογαριάζονται αυτά καθημερινά από το μηχανισμό της ίδιας της αγοράς. Όταν ο Σπεφ μίλησε για όλα αυτά και εφήβρε τη σκιώδη ΟΤΣ και το παράλληλο ΗΕΠ όλοι οι υπόλοιποι βόσκατε βλακείες που ούτε καν τολμήσατε να τις πολυβγσλετε προς τα έξω, αφού ξέρατε τη μοίρα σας...

      Διαγραφή
    16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    17. Και μάλιστα εκεί μου φαίνεται ήταν η μαγκιά του Σπεφ. Τους έβαλε στο τριπάκι δήθεν με τα 65 εκατομ αλλά εξηγώντας και πουλώντας τους το μηχανισμό στο πλήρες πάνω οριο των 400 εκατομ, στη συνέχεια τους πήρε 350!!!!

      Διαγραφή
  29. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ 50.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΔΕΗ............ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ( ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΟΣΟΥΝ, ΛΕΕΙ ΣΕ 5 'Η 6 ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ )........ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 3.500 ΕΥΡΩ ( ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ).........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καθυστέρηση της επιχορήγησης μπορεί και να σε συμφέρει, αφού κρατάς την ψηλή ταρίφα ΧΕ!!! Αν δεν έχεις πάρει δάνειο για την επιχορήγηση, δηλαδή άμα δεν πληρώνεις τόκο γιαυτή, μακάρι να στη δώσουν στο τέλος της 20ετίας ώστε και τη ψηλή ταρίφα να εισπράξεις όλα τα χρόνια και στο τέλος να πάρεις και την επιχορήγηση.!!!

      Διαγραφή
  30. ΝΑΙ, ΣΩΣΤΑ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΕΙΣΠΡΣΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα γινόταν κούρεμα, που δεν πρόκειται να γίνει αφού οι αποδόσεις όλων των ΑΠΕ με το Νιού Ντίλ ήρθαν στο ίδιο επίπεδο όποτε θα έπρεπε πλέον να τα βάλουν με όλους στις ΑΠΕ και ειδικά και με τους κολοσσούς όποτε δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, θα κούρευαν και τις ΧΕ και τις ΜΕ, οπότε δεν παίζει η ανησυχία σου.

      Διαγραφή
  31. ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ...ΙΔΩΜΕΝ.......ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνάδελφοι καλημερα!Να ρωτησω κατι αν μπορείτε να βοηθήσετε;Υπαρχει στην αγορά ενα router που χαρακτηρίζεται απο τα καλυτερα;Και αν ξέρετε περίπου το κόστος του!Ευχαριστω εκ των προτερων!Πρεπει να το αλλάξω γιατι μου κάηκε απο κεραυνό.Ποιο μου προτείνετε;SOS!Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα συνεχώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα (άλλαξα πάνω από 7 ρούτερ), σε μία περίπτωση δε ο κεραυνός πέρασε από το ρούτερ και μου έκαψε το καταγραφικό. Έφυγα από τη λύση της επίγειας γραμμής για να γλιτώσω τις υπερτάσεις και πήγα στη λύση 3g/4g modem και σύνδεση με 5GB το μήνα στα 15€. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου γράψω λεπτομέρειες

      Διαγραφή
    2. Αν πας σε 3g/4g λύση, Teltonika. Βιομηχανικού τύπου. Απο 180 ευρώ και πάνω.

      Διαγραφή
    3. 2 φορές με τον παραπάνω τρόπο μου κάηκε η πλακέτα του συναγερμού. Βέβαια τότε δεν είχα UPS στα ασθενή, αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, κι εγώ έκοψα την επίγεια γραμμή.

      Διαγραφή
    4. Teltonika RU500 πήρα εγώ (στα 130€)+ Vodafone 5GB στα 15€ (όλες οι εταιρείες δίνουν παρόμοια πακέτα) και εδώ και3 μήνες σχεδόν δεν έχω κανένα πρόβλημα.
      Όλα παίζουν από εκεί (τηλεμετρία, συναγερμός, κάμερες) ενώ καίει και ελάχιστα (3-4W).

      Διαγραφή
    5. Το Teltonika RUT500 είναι πράγματι μια καλή λύση.

      Στις ενσύρματες τηλεφωνικές συνδέσεις απαιτούνται απαγωγοί υπερτάσεων.

      Διαγραφή
  33. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Λες ποιο πανω γιατι κυριε Σαριδη (Βουλευτης) μονο για τα οικιακα επερωτηση..? Εχεις δικαιο αλλα να σου πω πιστευεις οτι οι βουλευτες ξερουν τα παντα..? Καποιος του μιλησε για την αδικια των οικιακων και αυτος εκανε το χρεος του. Πηγε κανενας απο εμας να πιασει βουλευτες να κανουν επερωτησεις για τα προβληματα μας..? Εγω προσωπικα σε συγκεντρωση μεγαλου συλογου (οσο μεγαλοι μπορει να ειναι αφου δεν υπαρχει συμμετοχη) ρωτησα αν εχουν κανει καποια κινηση σε βουλευτες σαν συλλογος να τους ενημερωσουν μηπως καποιος θελησει και ενδιαφερθει για εμας και κανει εστω μια επερωτηση. Οχι δεν πιασαμε κανενα μου ειπε ο προεδρος του συλλογου. Πρεπει να καταλαβουμε οτι τα προβληματα μας ειναι και πολιτικα και μονο με πολιτικη βουληση θα λυθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις με πληρωφορησαν οτι ο Σαριδης εχει ασχοληθει με φωτοβολταικα τα πρωτα χρονια και γνωριζει τα προβληματα μας μηπως οι συλλογοι πρεπει να ψαξουν ποσοι βουλευτες εχουν βγαλει λεφτα απο το κλαδο και να τους πιεσουν

      Διαγραφή
  34. Σας ευχαριστω παρα πολυ όλους!Stergio δηλαδή αν το κανω έτσι γλυτωνω απο router και τέτοια;Κόστος εγκατάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούτερ έχεις αλλά μπαίνει κάρτα SIM της εταιρείας (Αυτό το teltonika). Δεν έχεις ασθενή καλώδια που έρχονται απ' έξω από το πάρκο (είσαι "απομονωμένος" από υπερτάσεις δικτύου οτε κλπ) Απ' όσο θυμάμαι δεν είχα τέλη εγκατάστασης στη vodafone (και ήμουν και νέος πελάτης). Τα 15€ ήταν για 1,5 χρόνο δέσμευση συμβολαίου, σε 1,5 χρόνο θα έχουν πέσει και άλλο οι τιμές mobile internet.
      Αν δεν ξέρεις από σετάρισμα, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις έναν τεχνικό να στο στήσει.
      Απλά επιβεβαίωσε ποια εταιρεία έχει καλύτερο σήμα στην περιοχή που έχεις το πάρκο και πήγαινε σε αυτή.

      Διαγραφή
  35. Εαν έχεις πάρκο με σταθερές βάσεις τα teltonika είναι οκ. Κοίτα και τα ewon, ακριβά μεν, αλλά βιομηχανικού τύπου σκυλιά που δεν πρόκειται ποτέ να σε αφήσουν έκθετο.
    Εαν έχεις τρακερ (με πχ siemens plc) και θες να τους διαχειρίζεσαι από το router κοίτα τα ewon.
    Ανάλογα με το σήμα στην περιοχή σου μπορεί να χρειαστείς κατευθυντική κεραία και καλώδιο. Υπολόγισε επιπλέον 50-100 ευρώ. Υπόψη ότι πρέπει να έχεις οπτική επαφή με την κεραία σε περίπτωση που αυτή βρίσκεται πολύ μακρυά (πχ 10-15 χιλιόμετρα)
    Αυτά για 3G.
    Αν για κάποιο λόγο θες να πας σε 4g (LTE), πρέπει να το ψάξεις παραπάνω, να δεις πόσο μακρυά είσαι από την κεραία, σε ποιες μπάντες παίζει ο πάροχος, ποια τεχνολογία υποστηρίζει (πχ ΜΙΜΟ 2Χ2) κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σας ευχαριστω συνάδελφοι.Για άλλη μια φορά δείχνετε συναδελφικήαλληλεγγύη και βοηθάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάλι τα ίδια ξεκινήσατε δεν κοιτάτε που δεν πληρωνόμαστε και δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα δεν κοιτάτε που κάνεις δεν μιλάει από τους συλλόγους δεν κοιτάτε που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας το μόνο που ξέρετε είναι ο ένας να κατηγορεί τον άλλον.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο φίλε μου και με συγχωρείς, αλλά όπως είδες δεν φταίω. Εγώ είχα μια σωστή συζήτηση με τον παπαδάκη σε θέματα που ρώταγε, και ξαφνικά πετάχτηκε η τσουτσου ο Παπακυριακού για να σπείρει καβγά και διχόνοια. Λοιπόν άρχισα να γράφω εδώ στο μπλογκ επειδή το σιχάθηκα το σκουλίκι με τη διχόνοια και την κακιά που έσπερνε τον Ιούλιο. Γιαυτό και αποφάσισα να γράφω για να μην νομίζει ο καραγκιόζης ότι τον κάναμε Δραγουμάνο εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  38. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΣΥΜΦΩΝΩ.......ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.........ΠΛΗΡΩΜΕΣ.......ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.......ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ.........ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΜΩΝ............ΤΡΑΠΕΖΕΣ.........ΕΦΟΡΙΑ......ΙΚΑ....ΟΑΕΕ..............ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ..........ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ " ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ " ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.............ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ...........ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ............ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ.....ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.........ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ...........ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά πολιτισμένα νομίζω μιλάγαμε φίλε μου μέχρι που πετάχτηκε ο Κύπριος...

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,

      ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ 'Η ΑΝΩΝΥΜΑ...........ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΗ..........

      Διαγραφή
    3. Αν αυτό σε πείραξε εσένα και όχι αυτά που μπήκα στο κόπο να σου γραψώ και να σου απαντήςω οπςο μπορούσα, Γεωργακόπουλος είναι το επίθετο μου και είμαι από Καλαμάτα.

      Στην ουσία τώρα, οφείλεις και μιςό ευχαριςτώ για τις απαντήςεις, εκτός και άμα την βρίσκεις με την γλίτσα του Κύπριου...

      Διαγραφή
  39. Εως 21 Μαρτιου 2017 θα εχουν πληρωθει 9 μηνες


    Πληρωμες τιμολογιων 9 μηνων (Μαρτιου με Οκτωβριου) εκτιμα ο συλλογος αγροτικων φωτοβολταικων οτι θα πραγματοποιηθουν στο χρονικο διαστημα εως 21Μαρτιου.

    Ταυτοχρονα εκτιμα οτι οι υπερημεριες θα αυξηθουν ελαφρως (γυρω στις 2-3 εβδομαδες)για τα τιμολογια Μαρτιου και Απριλιου.

    Χαρακτηριστικα αναφερουν''Κρίνουμε, ότι οι πληρωμές του Απρίλη θα ξεπεράσουν τους 5,5μήνες υπερημερία, ενώ (κρίνουμε ότι) η αποπληρωμή της παραγωγής Οκτωβρίου 2017 θα φτάσει να έχει αποπληρωθεί στους3,5 μήνες.'' δεχομενοι οτι ''Η υπερημερία, θα είναι ακριβώς στους 5 μήνες και 3 ημέρες, όταν θα πληρωθούμε τον Φλεβάρη ''

    Ας ελπισουμε να επαληθευτει η συνολικη τους εκτιμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μία μικρή ερώτηση σε αυτούς που υπεραμύνονται τον ΣΠΕΦ . Εσείς έχετε "κουρευτεί" κύριοι συνάδελφοι ; Μόνο αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προφανώς στο επίπεδο που μου αναλογούσε. 8% περίπου σε μένα και όχι οριζόντια 25% που είχαν βάλει με την εισφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και επειδή Κανάκης μπορεί να μη θυμάσαι, τότε η ΠΟΣΠΗΕΦ ζήταγε οριζόντιο κούρεμα 15% για όλους ώστε ο Παναγής ο πρόεδρος της που έχει πάρκο με σύνδεση 30/6/13 και ταρίφα 40 λεπτά !!!!! να μην κουρευτεί όσο του έπεφτε (πχ 30%) αλλά μόνο 15%, δηλαδή να πληρώσω εγώ τη δίκη του συμμετοχή και να μην κατέβω στο 8% που μου αναλογούσε αλλά να κουρευτώ 15%. Ευτυχώς φίλε μου ο Σπεφ το καθάρισε και τότε το παιχνίδι με δικαιοσύνη για όλους. Τώρα για κάτι ρετάλια σαν τον Παπακυριακού που σωθήκαν από τον Σπεφ που τους χάρισε 0% κούρεμα, αλλά τώρα τον βρίζουν και κάνουν παρέα με την ΠΟΣΠΗΕΦ που θα τους κούρευε 15% τι να σου πω.... Μάλλον θέλουν εγκέφαλογράφημα και ψυχίατρο μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  43. Γινονται τετοια πραγματα στην Ελλαδα?


    Το ΥΠΟΙΚ τον περασμένο Ιούλιο έδωσε σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμους και ΔΕΚΟ πιστώσεις σχεδόν ένα δισ. ευρώ από το πακέτο των δόσεων για να πληρωθούν τα φεσια προς ιδιώτες.

    Και όμως με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, το σύνολο των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες μειώθηκε τον ίδιο μήνα μόνο κατά 396 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, ένα ποσό της τάξης των 574 εκατ. ευρώ... "αγνοείται".

    Και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές δύο είναι οι πιθανοί... "ένοχοι".

    Ο πρώτος είναι η χρονοκαθυστέρηση φορέων που ενώ έλαβαν τις πιστώσεις από το ΥΠΟΙΚ για να πληρώσουν οφειλές δεν το έπραξαν, όχι μέσα στον Ιούλιο τουλάχιστον καθώς δεν υπάρχουν μεταγενέστερα στοιχεία.

    Και ο δεύτερος πιθανός "ένοχος" είναι μία νέα γενιά οφειλών, που τώρα εμφανίστηκαν στην επίσημη λίστα ληξιπρόθεσμων.

    Τα φεσια καταγράφονται αν παρέλθουν 90 ημερες χωρίς να πληρωθούν. Δηλαδή νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που καταγράφηκαν τον Ιούλιο προκύπτουν από υποχρεώσεις του Μαρτίου-Απριλίου, όταν η χρονοκαθυστέρηση της διαπραγμάτευσης είχε προκαλέσει υπερσυγκράτηση δαπανών.

    Όσο για την "αδυναμία" φορέων να πληρώσουν ιδιώτες με τα χρήματα που έχουν δοθεί από το Υπουργείο, ο χρόνος τελειώνει πολύ σύντομα καθώς η κυβέρνηση θα κριθεί για τις επιδόσεις της ώστε να λάβει νέα υποδόση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πάμε από το κακό στο χειρότερο... Κάναμε πάρκα για να πληρώνονται οι τράπεζες, το κράτος και να παίρνει τζάμπα ρεύμα η ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ........ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ................ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο ΑΛΕΞΗΣ θα ανακοινώσει στην ΔΕΘ ότι θα κάνει υπουργό τον ΣΩΡΡΑ και θα μας πληρώσει τα τιμολόγια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ Γ@ΜΗΘΕΙ ΤΟ ΣΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
    ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΛΕΤΕ ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ,
      ΑΠΑΘΕΙΑ ;;;;
      ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ;;;;;;
      ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ;;;;
      ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ;;;;;
      KAI AΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ;;;;;;

      Διαγραφή
  48. Στις 16/9/2016 δηλαδη σε μια βδομαδα θα γινει το ειρηνοδικειο για το πιστωτικο τιμολογιο και της μειωσης της τιμης . Γνωριζει κανενας με το δικηγορικο γραφειο Κολλυρη τελικα αν θα γινει διοτι εχει παρει μια φορα αναβολη. Κυ Παπακυριακου που ειστε και στον συλλογο που εκανρ τις μαζικες αγωγες εναντιον λαγηε τραπεζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κύριε teo, τα μέλη της Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ. προχώρησαν σε μαζικές αγωγές, όπως και αρκετά της Ε.Π.Η.Ε.
    Το θετικό είναι πως οι τράπεζες (ίσως με εξαίρεση την ATTIKA) έχει δώσει τα δικαιώματα στους παραγωγούς. Το αν θα δοθεί δεύτερη αναβολή δεν το γνωρίζω και πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Αν έχετε καταθέσει αγωγή, καλέστε τον δικηγόρο σας να σας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ήτανε και εγώ να καταθέσω αγωγή με τον Κολύρη αλλά ευτυχώς με σταμάτησε ο προσωπικός δικηγόρος μου, που μου εξήγησε ότι το Ειρηνοδικείο είναι τελείως άσχετο να δικάσει το θέμα, αφού το θέμα είναι διοικητικό και όχι αστικό. Δηλαδή το πιστωτικό ήταν υποχρέωση από νόμο και όχι αυθαιρεσία του Λαγηε. Οπότε θα απορριφθούν και πάλι όλες οι αγωγές όπως και τα εκατοντάδες αστικά ασφαλιστικά. Έτσι οι παραγωγοί θα φύγουν με κάτω το κεφάλι λόγω αναρμόδιου δικαστηρίου και ο Κολύρης πλουσιότερος... Είσαι υγεία των τσαρλατάνων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Teo μην τους χαριστείς. Όταν χάσουν και πάλι ζητά τους ενημέρωση και εξηγήσεις. Δεν τους κατηγορώ γιατί πήγανε δικαστικά, αλλά γιατί πήγανε βλακωδώς σε λάθος δικαστήριο. Ο Μεταξάς (δικηγόρο) έχει ήδη αποφάσεις δικαστηρίων ότι το θέμα είναι διοικητικό και όχι αστικό. Οι αγωγές είναι χαμένες από τα αποδυτήρια λόγω βλακείας ή για να τα πάρει ο Κολύρης διπλά, αφού αφού χάσει θα σας πει πάμε τώρα στα διοικητικά και φτου και απο την αρχή. Οσο για την ΠΟΣΠΗΕΦ και τα κολαούζα της, θα στρίβουν αλά γαλλικά των ευθυνών τους, αφού αν είχανε στοιχειώδη γνώση η ευθιξία θα προφύλασαν τον κόσμο από σίγουρα χαμένες μάχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σωστά!! Μόλις ο Κολύρης χάσει λόγο αναρμοδιότητας δικαστηρίων όλες τις μαζικές αστικές αγωγές και τολμήσει να ζητήσει νέα δικαστήρια διοικητικά αυτή τη φορά, θα φάει το λιντσάρισμα της αρκούδας. Οσο για τους άσχετους που τον προωθούσαν και τον γυρνοβολάγανε σε συγκεντρώσεις ψαρεύοντας κόσμο, ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι... στη θέση τους με αυτά που τους περιμένουν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Να κανω μια ερωτηση που σε καποιους θα φανει χαζη αλλα δεν ειμαι ηλεκτρολογος για να ξερω. Στους SMA17000TL απο τη μανα τους οταν ειναι καινουργιοι ειναι ρυθμιζμενος ο επιτηρητης τους η οταν τους συνδεεις πρωτη φορρα μεσω του λογισμικου και απο τις ρυθμισεις τους βαζεις τα ορια του επιτηρητη τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Όσοι πουλάνε SMA Ελλάδα τους δίνουνε κομπλέ ρυθμίσεις για Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Θυμάμαι μάλιστα σε κάτι περιστροφικούς διακόπτες που έχουν, ελέγχανε οι εγκαταςτατες ότι είναι στην θέση για Ελλάδα, οπότε αμέσως παίζανε στις ρυθμίσεις Ελλάδας. Δηλαδή η SMA είχε πολλών χωρών ρυθμίσεις και αρκεί ο εγκατάστασης να έλεγχε ή έβαζε άμα δεν ήταν τον περιςτροφικό διακόπτη στην κατάλληλη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Να ρωτησω κατι ακομα. Εχω παρκο σε εδαφος με μεγαλη κλιση και μετα απο τρελη καταιγιδα την αλλη μερα κοβαν και επανερχοταν οι ινβερτερ συνεχεια με συνεπεια να μην εχω παραγωγη. Τη δευτερη μερα επανηλθε φυσιολογικα ο πρωτος ινβερτερ που ειναι συνεδεδεμενος με τα πανω πανελ. Τη τριτη μερα και ο δευτερος απο πανω προς τα κατω και καθε μερα επανερχεται και ενας απο πανω προς τα κατω. Γνωριζει κανενας τι μπορει να ειναι αυτο λες και η υγρασια οσο πεφτει και στραγγιζει το εδαφος απο πανω προς τα κανω επαναφερερει τους ινβερτερ με τη σειρα απο πανω προς τα κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε αν στην τηλεμετρία εμφανίζεται κάποιο σφάλμα (error).

      Διαγραφή
  59. Μπες στο webbox και δες την αντίσταση απομόνωσης Riso που ειναι. Αν δηλαδή λόγω υγρασίας στην εγκατάσταση (μέσα στα βύσματα και οχι μόνο) η αντίσταση πέσει κάτω από ενα προκαθορισμένο όριο ο Ίνβερτερ δεν κουμπώνει για λόγους ασφαλείας. Όσο στεγνώνουν τα σημεία που πήρε υγρασία η εγκατάσταση και αυξάνει η Riso, κουμπώνουν και πάλι οι Ίνβερτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Stefanos Kos,
    είναι σίγουρα αντίσταση απομόνωσης. Μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου από το sunny portal (σε στιγμή που έχεις SMA), αν στο είχε προσθέσει ως παράμετρο ο εγκαταστάσης σου. Αν όχι, μπορείς να μπεις στο ίδιο το webbox του πάρκου. Θα σου εμφανίζει την βλάβη.
    Πολύ σωστά το κατάλαβες, πως όσο υποχωρεί η υγρασία και στεγνώνουν τα καλώδια, οι μετατροπείς κουμπώνουν. Προφανώς το πρόβλημα το είχες και νωρίτερα, αλλά σου έγινε αντιληπτό τώρα που έγινε αρκετά έντονο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από πολλούς παράγοντες όπως σπασμένα πάνελ, junction box, φίσες καλωδίων και πρόβλημα στα ίδια τα καλώδια, είτε λόγο κακής ποιότητας είτε από....ποντίκια.
    Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεσαι εξειδικευμένο συνεργείο που έχει εμπειρία στις συντηρήσεις φ/β και όχι απλό ηλεκτρολόγο για να εντοπίσει τις βλάβες, καθώς από την περιγραφή σου το πρόβλημα είναι σε αρκετά string και όχι 1 αφού το παθαίνεις σε περισσότερους από 1 μετατροπείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ ολους. Το μονο που βγαζει το πορταλ ειναι αποκλιση αποδοσης και πριν απο αυτο ενα MPP/--- . Στο παρκο που πηγα μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα 2 σπασμενα πανελ. Το κακο ειναι οτι στο ενα σπασμενο πανελ ο ινβερτερ κουμπωνει πλεον κανονικα ενω στους αλλους 3 που τελικα ακομα δε κουμπωνουν μονο ο ενας εχει το αλλο σπασμενο πανελ. Οποτε οι αλλοι δυο? Και γιατι ο πανω ψηλα πλεον κουμπωνει κανονικα..? Επισης δε ξερω αν φταινε και καποια σημεια με κατι χορτα που ακουμπανε σε καποια πανελ αλλα ακουμπουσαν και πριν την καταιγιδα και δεν ειχα προβλημα.

      Διαγραφή
    2. Τα σπασμένα πάνελ όταν βρέχει μπάζουν υγρασία που σίγουρα σου δημιουργεί το πρόβλημα.

      Διαγραφή
    3. Στη περιοχη θεσσαλονικης οπου εχω το παρκο γνωριζει κανεις εταιρια που να δραστηροποιηται εδω για να δει το παρκο. Βρισκομαι σε πληγεισα περιοχη απο προσφατη θεομηνια και θα κανω αιτηση για την κατστροφη που υπεστει το παρκο. Επειδη θα ερθει κλιμακιο της περιφερειας για ελεγχο των καταστροφων θα ηθελα να βρω μια αξιοπιστη εταιρια σερβις.

      Διαγραφή
    4. Πιθανώς να πρόκειται για κεραυνικό πλήγμα. Υπάρχουν απαγωγείς υπερτάσεων στην εγκατάσταση?
      Τα σπασμένα πάνελ δημιουργούν πρόβλημα στην αντίσταση μόνωσης (και εμφανίζεται συγκεκριμένο σφάλμα Riso στην τηλεμετρία), με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιούνται οι ινβέρτερ, αλλά συνήθως την επομένη μέρα με ηλιοφάνεια έως τις 9-10 το πρωί στεγνώνουν τα πάνελ και "σταματά" το πρόβλημα... εκτός και αν κάπου "κρατά" νερά, οπότε είναι λάθος της εγκατάστασης.

      Σε κάθε περίπτωση απαιτείται έλεγχος από τεχνικό-μηχανικό φωτοβολταϊκών, ώστε να συντάξει και πραγματογνωμοσύνη για χρήση προς ασφαλιστική κτλ...

      Για εταιρία στην Θεσσαλονίκη, μέσω email. Δεν είναι σωστό να γίνει διαφήμιση...

      Διαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  62. 250.000.000 εκατομμύρια, για τις ευπαθείς ομάδες




    Κάποιος πιάστηκε κορόιδο στην αγορά τηλεοπτικού σταθμού, ή είναι ιδέα μου;

    Να ήταν η μεγάλη βουλημία;

    Να ήταν η απεγνωσμένη θέση που βρίσκεται;

    Πάντως τα λεφτά που "πιάστηκαν" ήταν αρκετά:

    Όσα χρωστάει ο Δημόσιος Φορέας στη ΔΕΗ!

    Μόνο που δεν θα πληρωθεί (φυσικά) η ΔΕΗ, αλλά -σύμφωνα με όσα προαννήγγειλε ο Αλέξης-τα χρήματα θα διανεμηθούν στις ...ευπαθείς ομάδες!

    Μέσα!

    Να πάνε στις "ευπαθείς ομάδες".

    Όμως, δεν θα ήταν πιο σωστό, αντί να κάνει την εξαγγελία από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, να την κάνει κατ' ευθείαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ;

    Και να πει, το αυτονόητο.

    Ότι δηλαδή: "Αποδεχόμαστε να συνεχίζουμε να σας πιστώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, στο Μέγαρο Μαξίμου και διαθέτουμε τα 250 εκ. στις ευπαθείς ομάδες!"

    Διότι, τα 250 εκ. στις ...ευπαθείς ομάδες, δεν είναι ούτε (από) του Καλογρίτσα, ούτε (από) του Μίνωα ούτε από τους άλλους. Είναι ...της ΔΕΗ!

    ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

    Είδατε, πως γίνεται η κοινωνική πολιτική, με ξένα κόλυβα;

    Ρε μήπως να γίνω ...ευπαθής ομάδα;

    250 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ...ΕΥΠΑΘΕΑ

    Εάν υπολογίσουμε ότι γύρω στο 1 εκ. Ελλήνων πολιτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τότε τα 250 εκ. αντιστοιχούν σε 250 €υρώ (!) σε κάθε ...ευπαθέα!

    Έτσι, για να αντιλαμβανόμαστε τα νούμερα και την μικροπολιτική!

    Οι "ευπαθείς ομάδες" θέλουν δουλειές, όχι χαρτζιλίκι!

    Αλλά, αν θέλετε να προχωρήσουμε τους αριθμούς ακόμα παραπέρα, τότε διαπιστώνουμε ότι όλο το συγκρότημα των τρένων (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) πουλήθηκε για 45 εκ. ενώ το pic τιμής μιας τηλεοπτικής άδειας ξεπέρασε τα 70 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΙ ΑΥΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΔΕΝ ΠΑΙ ΑΛΟ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟ ΕΥΡΟ ΕΔΟ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΙ ΜΙΝΑ ΙΜΑΙ ΣΕ ΑΛΠΕΠΙΣΙΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΠΕΣΙ Η ΚΙΒΕΡΝΙΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΗ ΑΝ ΖΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΙ ΑΥΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΔΕΝ ΠΑΙ ΑΛΟ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟ ΕΥΡΟ ΕΔΟ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΙ ΜΙΝΑ ΙΜΑΙ ΣΕ ΑΛΠΕΠΙΣΙΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΠΕΣΙ Η ΚΙΒΕΡΝΙΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΗ ΑΝ ΖΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ρέ παιδιά θα μας πληρώσουν? Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΒΕΒΑΙΑ........ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μια πληροφορία για τον ΗΛΙΟΣ. Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ μοιράζει μαιλ με διευθύνσεις νέων μπλογκ. Μάλλον η διάσπαση παντού και πάντα σε αρέσει κε ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ. Πες μου μόνο τι κέρδισε ο κλάδος μέχρι σήμερα με τις τόσες διασπάσεις σε μικροσυλλόγους και τώρα μικρομπλογκ. Στα λέω εσένα ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ επειδή κάθε φορά Πυροβολάς μαιλς μήπως και μας ξέφυγε κάποια νέα διάσπαση... όποτε συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

      ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ........

      Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ........

      ΔΙΑΣΠΑΣΗ ;;;;;;

      ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ 'Η ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ......ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ...........ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.........

      ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Βλέπω τα χάλια σας στο μδν με τους πολλούς συλλόγους...... Και εις ανώτερα..... Άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....... Μπορείτε να διαιρείστε μέχρι επίπεδο συλλόγου ή μπλογκ ανά παραγωγό. Έτσι θα ακούγονται όλοι και κανένας σας μαζί.... Οι Εβραίοι αν έχεις ακουστά το λένε χάβρα..... Εσύ τώρα ψεκάζεσαι με τάχα λογοκρισία... Δεν σου φθάνουν οι ασυναρτησίες που γράφονται σε ένα μπλογκ αλλά θέλεις να γράφονται σε τέσσερα. Εκατόν τέσσερα λοιπόν θα πω εγώ ώστε να μην ακούγεστε πλέον καθόλου όλη την ώρα οι βλακείες.....

      Διαγραφή
  70. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ

    Συνάδερφοι ,

    Το Δ.Σ χθές στα πλαίσια του Ελληνορωσικού Ενεργειακού Φορουμ είχε εντονη συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ .

    Ο Πρόεδρος μας για πανω απο 15 λεπτά σφυροκοπούσε τον Παναγιωτάκη για τις Καθυστερήσεις στις Πληρωμές .

    Εκτίμηση είναι οτι Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κάνει πολεμο στον Υπουργό και κάπου εκεί εμείς χανόμαστε ...

    Ο Παναγιωτακης δεσμεύτηκε να μας δεί την επόμενη εβδομάδα για να δούμε τί θα γίνει .

    Οι Πληροφορίες μας είναι επιβεβαιωμένες και μιλάνε ότι ξεκινάνε οι Πληρωμές του Μαρτίου σήμερα με 45 Εκατομμύρια που παίρνει ο ΛΑΓΗΕ και 10 εκατομμύρια την Τετάρτη .

    Τσικούρας Πέτρος
    Γεν. Γραμματέας ΠΟΣΠΗΕΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Παλιά ξυνά νέα, εδώ και μια εβδομάδα ξέρουμε (από τότε που έγινε το cash flow της ΔΕΗ στις 5 Σεπτεμβρίου) πως την τρέχουσα εβδομάδα ξεκινά ο Μάρτιος για τιμολόγια ως 3,500 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τα 45 εκατ που αναφέρεις ειναι αυτά της περασμένης Δευτέρας 5/9/16 και με αυτά παλεύει να κλείσει ο Φλεβάρης κσι μαζί με τους ΗΕΠ να αρχίσει ο Μαρτης ως 3,500 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

      ΕΙΝΑΙ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ.

      Διαγραφή
    2. Κσι λοιπόν;;; Παλιά γνωστά πράγματα τα σερβίρουν δήθεν για νέα και για να πουν σε τίποτα ξεχασμένους δήθεν οτι κάτι έκαναν. Έχουμε από περασμένη Τριτη λάβει μαιλ από ΣΠΕΦ για τα λεφτά αυτά.

      Διαγραφή
  73. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

    ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ,

    ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ,

    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΒΑΣΑΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κε Παπαδάκης, έλεος!! Μην μας φλομώνεις με ληγμένα της ΠΟΣΠΗΕΦ. Το ότι ο Μάρτης αρχίζει τη βδομάδα αυτή με μικρά ποσά το ξεπρουμε εδώ και μια βδομάδα. Πάνω στον πόνο μας, εσύ τώρα ψεκάζεις φθηνή προπαγάνδα για αδιάβαστους από ΠΟΣΠΗΕΦ. Έλεος!! Αυτό δεν είναι πολυφωνία αλλά αηδιαστική φλυαρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Όσο για τα 10 εκατ της Τετάρτης που γράφει ο Τσικούρας της ΠΟΣΠΗΕΦ, αυτά ισχύουν για κάθε Τετάρτη του χρόνου αφού είναι του ΗΕΠ. Λοιπόν εδώ ή είναι ψεκασμένοι στην ΠΟΣΠΗΕΦ και δεν ντρέπονται για αυτά που γράφουν ή είναι ψεκασμένα τα όποια μέλη τους και τα τρώνε για φρέσκα ή πράγματι τα πιστεύουν όποτε ο Παναγιωτάκης τους πήρε στο ψιλό και αυτοί δεν πήρανε χαμπάρι. Το χειρότερο είναι πως τέτοια χαϊβάνια κάνουν ζημιά στον κλάδο. Επιτέλους ποτέ αλήθεια έχουν εκλογές..... ;;;;; μήπως και εξαφανιστούν;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ΟΤΣ στα τάρταρα παίρνουμε 10 ευρώ την εβδομάδα από τον ΗΕΠ, δηλαδή 40+ το μήνα; Άλλο και τούτο...Καλά θα ήταν!

      Το ανώτερο που έχουμε εισπράξει φέτος από ΗΕΠ/μήνα είναι 30,84, 7,7 την εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Καλώς τον άλλο Καππαδόκη στυλοβάτη..... της ΠΟΣΠΗΕΦ. Μπράβο λοιπόν.... είναι 7,7 και όχι 10 τα εκατ του ΗΕΠ την βδομάδα τούτη. Άρα εντάξει οι βλακείες του Τσικούρας, ζήτω..... η ΠΟΣΠΗΕΦ και μια χαρά η προπαγάνδα για ψεκασμένους......

      Διαγραφή
    3. Εδώ μας χρωστάνε 800 εκατ και οι καραγκιόζηδες του χώρου κάνουν πνεύμα για 2,3 εκατ χάρη επιςτημοςύνης κομμωτικής.....

      Διαγραφή
    4. Ο μόνος καραγκιόζης εδώ μέσα είσαι εσύ και το συνάφι σου, που σου είναι αδύνατον να γράψεις μια πρόταση χωρίς να προσβάλεις.
      Μας το παίζεις οτι δεν ανήκεις σε σύλλογο, αλλά βρίζεις τους πάντες πλην ενός συλλόγου, στον οποίον τάχαμου δεν ανήκεις!
      Και έχεις και το θράσος να κάνεις και πνεύμα σε άλλο blog και να προτρέπεις αντιπρόεδρο άλλου συλλόγου στο τι να κάνει..
      Η πληροφόρηση που έκανε η ΠΟΣΠΗΕΦ στα μέλη της είναι όντως καθυστερημένη σε σύγκριση με αυτήν που έκανε η ΕΠΗΕ και ο ΣΠΕΦ. Γράφει όμως κάτι λάθος; 45 αποφάσισαν από το cash flow και αντί να τα δώσουν την προηγούμενη εβδομάδα τα δίνουν αυτήν.Το γνωρίζεις και το γνωρίζω πως έτσι είναι οπότε προς τί η....κωλοπιλάλα;
      Μόνο και μόνο για να πεις την εξυπνάδα σου; Το καταλαβαίνω πως υπάρχει κρίση στην κατασκευή και ελάχιστοι δουλεύουν, αλλά δεν βρίσκεις κάτι ποιό επικοδομητικό να κάνεις;
      Όπως το να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο να πιέσουμε από κοινού για τις πληρωμές μας;

      Διαγραφή
  76. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ,

    ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑ,

    ΑΠΛΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

    ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο διάλογος και άλλο προπαγάνδα για ψεκασμένους και μάλιστα πάνω στον πόνο μας. Καλά εσύ δεν κατάλαβες ακόμα τόσα χρόνια τι τρίχα είναι η ΠΟΣΠΗΕΦ και οι ανακοινώσεις της;;;; Δηλαδή ποσά χρόνια χρειάζεσαι για να το καταλάβεις και να μην ασχολείσαι μαζί τους, πόσο μάλλον να τους προπαγανδίζεις κιόλας....;;;;

      Διαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Προς Δημήτρη και άλλους.. Δημήτρηδες .( Είναι εύκολο να γράψεις κάτι, αλλά πρώτα το σωστό είναι να ψάξεις, να δεις, να ρωτήσεις και μετά να εκφραστείς και ακόμη καλύτερα να δώσεις λύση. ) ------Το σχόλιο του Δημήτρη ( Πες μου μόνο τι κέρδισε ο κλάδος μέχρι σήμερα με τις τόσες διασπάσεις σε μικροσυλλόγους και τώρα μικρομπλογκ. Στα λέω εσένα ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ επειδή κάθε φορά Πυροβολάς μαιλς μήπως και μας ξέφυγε κάποια νέα διάσπαση... όποτε συμβαίνει.)-------Θα επιθυμούσα να μου αναλύσεις την ενοποίηση πως γίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πρώτα οςοι πυροβολάνε μαιλ που φουντώνουν και προβάλλουν τις διασπάσεις να μην το παίζουν ενωσιακοι..... Εκτός και αν οι ψεκασμένοι πιστεύουν οπτι με τις άπειρες διασπάσεις θα φθάσουμε.......στην ένωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κοίτα, επειδή εσύ μόλις έκανες το δικό σου μπλογκ και είσαι έτοιμος να μας φλομώνεις με κατεβατά ασυναρτησίας, σου εύχομαι καλή επιτυχία.... πάρε λοιπόν τα κουβαδάκια σου απο δω και τζους... στο μπλογκ σου. Ένας ψεκασμένος λιγότερος πύρινο άλογο ή πράσινα άλογα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Στόχος του blog είναι η επικοινωνία. Το ξεκίνησα το...2010, και είναι μία προσωπική προσπάθεια.


    Οι κανόνες του blog είναι αυτοι που ειναι και διαμορφώθηκαν οπως διαμορφώθηκαν με τον χρόνο, με στόχο παντα την καλύτερη και ευκολότερη επικοινωνία για όλους. Κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη περι καλύτερης επικοινωνίας και να κινηθεί με διαφορετικές ενέργειες. Θέλεις να φτιάξεις το δικό σου ιστότοπο, να βάλεις ακόμα και παρόμοια ονομασία με το δικό μου, καντο φίλε/η. Σεβαστό. Κατέβαλε ομως και τη δική σου προσπάθεια για αυτό! Στείλε στις λιστες που έχεις, στον κόσμο που ξέρεις όπως ο Κος Παπαδακης. Μην υπονομεύεις και προσβάλεις όμως το blog αυτό, που σε φιλοξενεί τόσα χρόνια.

    Το θεωρώ απαράδεκτο, ανήθικο και εκ του πονηρού να γράφεται περι προσωπικών συμφερόντων και ακόμα χειρότερα αλλων διαπλεκομενων σχέσεων του διαχειριστή!!! Θυμαμαι μάλιστα πως πριν απο καποια χρόνια, είχα κανει ανοιχτή πρόσκληση να γράψει οποιος θέλει στο blog για ότι τον απασχολεί στα φωτοβολταικά! Που ήσουν εσυ τότε που διαβάλλεις τόσο εύκολα? Μάλλον ήταν εντεταλμένη ενέργεια και αυτή για κάλυψη του πραγματικου σκοπου του blog ?

    Tί λετε ωρε παλικάρια? !!! ως εδω. Σχολια αναλογου περιεχομένου δεν δέχομαι.


    Καλή συνέχεια και καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, Ο ΦΠΑ, Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΙΚΑ, Ο ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ, Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ 130 !!!! ΜΕΡΕΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ 170 !!! ΜΕΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Συνάδελφοι , μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, πώς το ΑΦΟ έχει την ενημέρωση ως προς τις πληρωμές και μπορεί να τις ανεβάζει στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγρότες, σύλλογοι και η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα τους.
      Τα βοσκοτόπια της Κρήτης που δηλώθηκαν δεν χωράνε στο Αιγαίο.
      Πιστεύω να κατάλαβες.

      Διαγραφή
    2. Πατάει την κοιλιά του και τις βγάζει... για τις μακρινές. Αν πέσει έξω ποιος θυμάται και τέλος πάντων αρχίζει την προπαγάνδα μετα και οποίος αντέξει.... Χοντρικά βλέπει το λογιστικό έλλειμα από δελτίο Λαγηε, διαβάζει στο δελτίο πόσο είναι ο κάθε μήνας και έτσι βλέπει Πόση μήνες καθυστερούν απτό λογιστικό. Μετά προσθέτει και 2-3 του ταμειακού και ναμαστε. Εδώ τα μάθαμε εμείς οι σοβατζηπδες φίλε μου. Αλι στους ψεκασμένους και στα κουοπχορτα και ας είναι καλά ο ΣΠΕΦ που μας τα δίδαξε με τις εκθέσεις του....

      ή

      Πέρνει μαιλ άλλων συλλόγων που δεν βγαίνουν στο Ίντερνετ και προβάλλει στο site του την ημερομηνία ως δική του.

      ή

      για τις κοντινές άμεσα επόμενες πληρωμές μαθαίνει από το ΛΑΓΗΕ.

      Διαγραφή
  85. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. 13.09.2016
    Ο ΛΑΓΗΕ με τις νέες εντολές προς στις Τράπεζες ολοκλήρωσε σήμερα την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Φεβρουαρίου 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. EXOYME PARTY ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 22/7 ΕΩΣ 13/9 ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑΣ....ΑΡΕ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ .....ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ
    Ολοκλήρωση εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Φεβρουαρίου 2016
    13.09.2016
    Ο ΛΑΓΗΕ με τις νέες εντολές προς στις Τράπεζες ολοκλήρωσε σήμερα την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Φεβρουαρίου 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΕΧΩ ΠΑΝΕΛ UP SOLAR 220P ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΙΚΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΟΞΕΙΔΩΣΕΙΣ ΡΩΓΜΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Upsolar UP-M240P, 2010-2011, που έχουμε στοιχεία, έχουν εμφανίσει PID σε σημαντικό βαθμό. Έχουμε μέτρηση ισχύος ακόμα και -43% σε σχέση με την ονομαστική. Σε κάποια έχουν παρατηρηθεί οξειδώσεις στα Bus-Bar. Οι ρωγμές είναι snail-trails?

      https://www.google.gr/search?q=snail-trails&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjcxraop4zPAhVH6RQKHY9yD4AQ_AUICCgB&biw=1920&bih=971#tbm=isch&q=snail-trails+pv

      Διαγραφή
    2. Η ενδεδειγμένη διαδικασία είναι πιστοποιημένες μετρήσεις και claim στην Upsolar.

      Διαφορετικά, τοποθετείς με δικά σου έξοδα συσκευές αντιμετώπισης του PID.

      Τα snail trails δεν έχουν πάντα επίδραση στην ισχύ, και επομένως στην παραγωγή. Εξαρτάται από την θέση και διεύθυνσή τους.

      Διαγραφή
  89. Συναδελφοι μετα απο πολλα προβληματα στο παρκο και βλεποντας κι αλλους τι γινεται οταν μας φορολογουν μας εχουν απληρωτους μας κοβουν ταριφες εχουν σκεφτει πως θα βγουμε με μια μεγαλη ζημια? Και μη μου πει κανεις ας προσεχες τον εγκαταστατη γιατι ηταν θεμα τυχης (ατυχιας)να τη πατησεις. Προσφατα μετα συζυτηση εταιριας να ναι καλα και αυτη εμαθα και τι παιζει στο παρκο μου και γιατι επεσε σε αποδοση. Οι ινβερτερ γειωνουν σε αλλο πολο απο τι τα ινβερτερ και στα πανελ πεφτει η αποδοση με συνεπεια σε λιγα χρονια το παρκο μου να ειναι 50αρι αντι για 100αρι. Το δανειο ομως και ολα τα αλλα πληρωνονται για 100αρι. Ενταξει εφταιξα που εμπιστευτηκα λαθος εταιρια και σε εγκατασταση και σε πανελ (κλεισμενες και οι δυο). Οποτε τωρα τι κανω φτιαχνω το παρκο απο την αρχη? Τα λεω αυτα γιατι οταν μας ξεσκιζουν πρεπει να βαζουν στο μυαλο τους και οτι εχουμε περιουσιες στην υπαιθρο εκτεθειμενες και σιγουρα αν βγαζουν προβληματα στα 4-5-6 χρονια στα 10 15 τι θα γινει? Ειλικρινα με εχει κουρασει το ολο θεμα και το αγχος το καθημερινο με κανει να μετανιωνω που ασχοληθηκα με τα πρασινα αλογα. Σορυ αν σας κουρασα απλα εβγαλα λιγο αγανακτηση μετα και απο νεα αγγαρεια που μου εβγαλε το παρκο λογω σφοδρης καταιγιδας και πιστευω κι αλλοι παραγωγοι θα ειναι αγανακτισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τι διαφορες στην αποδοση μιλαμε..???? γιατι ενα ποσοστο της ταξης 1-2% ετησιο για το γερασμα των πανελ ισως να ειναι μες στα λογικα πλαισια...

      Διαγραφή
    2. Κατά μέγιστο 1%, χωρίς να είναι "απαραίτητο"....

      Αν χάνουν 2% ετήσια, τότε στα 20-25 χρόνια θα είναι ~-45%!

      "Καλής ποιότητας" πάνελ μπορούν με την κατάλληλη συντήρηση να είναι ~-15% στην 25ετία.

      Διαγραφή
  90. Τα υπερκέρδη των προμηθευτών που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα

    Η μείωση της ΟΤΣ, δηλαδή της χονδρεμπορικής τιμής στην οποία οι προμηθευτές ηλεκτρισμού αγοράζουν το ρεύμα ,η οποία οφείλεται στην είσοδο των ΑΠΕ στο σύστημα έχει αυξήσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους τους,τα οποία βρίσκονται στα επίπεδα των 35ευρω/MWh.Με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και το καθορισμό εκκίνησης χαμηλότερα της ΟΤΣ τα περιθώρια κέρδους τους,αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

    Τους καημένους τους προμηθευτές...

    Βέβαια από την άλλη,η αγορά εκφράζει ανησυχίες ότι οι τιμές μπορεί να διαμορφωθούν τελικά σε επίπεδα που να ευνοείται η ΔΕΗ και αυτό γιατί οι προς δημοπράτηση ποσότητες είναι μικρές και θα υποχρεώσουν τους συμμετέχοντες να «κονταροχτυπηθούν» μεταξύ τους.

    Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Γιαυτό μας φόρτωσαν την διακοψιμοτητα?

    Άλλο ένα ψέμα της ΔΕΗ

    Την προηγούμενη Παρασκεύη εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση όπου εκτός της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών, φωτίζει και το «άβατο» του υπολογισμού του μεταβλητού κόστους της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, προσδιορίζοντάς το στα 27,26 ευρώ η μεγαβατώρα (χωρίς τα CO2), έναντι τιμής 59 ευρώ η μεγαβατώρα που εμφάνιζε μέχρι σήμερα η ΔΕΗ!!!

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος του μεταβλητού κόστους της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΕΗ και βιομηχανιών μέσης και υψηλής τάσης, αφού αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων για τον προσδιορισμό των βιομηχανικών τιμολογίων, η οποία αναμένεται και να ανατραπεί μετά την υπουργική απόφαση για τις δημοπρασίες.

    Και για να ισοφαρίσουν αυτή την στρέβλωση σε ποιον νομίζετε εσείς οι παραγωγοί ΑΠΕ οτι τα 'ριξαν μέσω της εντελώς άδικης διακοψιμότητας που εξυπηρετεί την βιομηχανία?...

    Σωστά μαντέψατε....παράλογο?...δεν νομίζω...

    Εδώ μιλάμε για μπακαλόγατους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Νεα αναρτηση για Μαρτιο
    http://fotoboltaika.blogspot.com/2016/09/paragogimartiospliromiseptembrios.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΣΦΙΝΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Λ Α Γ Η Ε!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαρτίου 2016
    14.09.2016
    Άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαρτίου 2016. Με τις σημερινές εντολές προς τις Τράπεζες θα εξοφληθούν 3.318 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 1.849,86€ (25,5% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάρτιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Προσοχή!!!

    Είμαι ο κ. Harald Ruffing, ένας νόμιμος δανειστής ιδιωτικών δανείων, Χρειάζεστε δάνειο για δουλειά ή να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας; Εάν ναι, προσφέρουμε κάθε είδους οικονομική βοήθεια για τη συνεργασία φορέων και ατόμων που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, προσφέρουμε όλα τα είδη δανείων με χαμηλό επιτόκιο 2,5% για να μας στείλετε email τώρα μέσω: haraldruffingfinance@gmail.com και θα προχωρήσουμε Αμέσως με τη διαδικασία δανεισμού σας, τα δάνεια παραδίδονται στους πελάτες μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Να κάνετε αίτηση επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: haraldruffingfinance@gmail.com

    Ευχαριστώ
    Κ. Harald Ruffing
    Διευθύνων σύμβουλος
    +13302994370

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ