Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πληρωμές φωτοβολταικών ΛΑΓΗΕ παραγωγής IAN-ΦΕΒ-ΜΑΡ 2014 - πληρωμή ΙΟΥΛΙΟ

Για να μπορέσετε να σχολιάσετε δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account" ηλιος
Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

 Τα σχολια δεν χανονται. Λόγω των πολλών σχολιων πρεπει να πατήστε το "φόρτωση
περισσότερων" που υπαρχει κατω απο τον πινακα για πληκτρολογηση του σχολιου σας.  Αν δεν δουλευει αυτό δοκιμάστε να μπειτε με διαφορετικό προγραμμα πλοήγησης -browser e.g. explorer, mozila κτλ

329 σχόλια:

  1. καλη αρχη και ελπιζω συντομα να ξεκινησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε, θα παω σημερα απο εκει αν προλαβω, θα αναρτηση οτι μαθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2013 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΤΑΛΜΕΝΟ 4οs 2014.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παρκα της βαριας θα πληρωθουνε στον κουρο απ τα σκατζοχερια...

      Διαγραφή
    2. Επίσης δεν εχω πληρωθεί 4ο τρίμηνο ακομη. Φορολογικη και ασφαλιστική εντάξει και πιστωτικό Απρίλιος 2014.
      Σε επικοινωνία μου με ΛΑΓΗΕ μου είπαν οτι ακομα καταχωρουν τα Πιστωτικα του Απριλιου.

      Διαγραφή
  4. Ελπιζω μεχρι 20 Ιουλιου να πληρωθουμε... Τρελη μειωση υπερημεριων - 6 μηνες....(Τι λεω τωρα... οι υπερημεριες δε προκειται ποτε να αποζημηωθουν , ετσι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν πληρωθουμε μεσα στον Ιουλιο το 3μηνο που λενε , τοτε θα πανε στο 3μηνο οι υπερημεριες (Απρ-Μαι-Ιουν).
      Στην εποχη που ζουμε , μακαρι να παραμεινουν ετσι και να μας πληρωνουν καθε μηνα!

      Διαγραφή
  5. Μίλησε κανείς με λαγηε για πληρωμες α τριμήνου 14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα χθες ο κος Μπότσης μου είπε οτι επειδή δεν προλαβαίνανε χθες, θα ξεκινούσανε σήμερα.
    Σήμερα όμως δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση μέχρι τώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποτσης ειχε πει μπαρουφες και την προηγουμενη φορα... Εαν ακομα δεν εχουν ολοκληρωθει του 2013, δεν βλεπω να ξεκινανε ακομα...

      Διαγραφή
  7. κοιτάχτε που οι πληρωμές θα ξεκινήσουν πάλι Παρασκευή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ξεκινήσουμε την Παρασκευή καλά θα είναι !!!!μην ξεκινήσουμε την επόμενη Παρασκευή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» ύστερα από «Πιλοτική Δική » των VOLTALIA - Φιλίππου Ανδρέας – Βεριγάκης Γεώργιος Ο.Ε. - ΙΚΤΙΝΟΣ ήταν αρνητικές και δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις καμίας εταιρείας.

    Είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόλις βγήκαν στο σύστημα οι Υπεύθυνες δηλώσεις για τιμή ΧΕ κλπ αλλά προς το παρόν υπολειτουργεί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΣΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΤΗΝ Υ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασχετο.
    ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ στην Ξάνθη Βασίλης Σαρρής.

    Όπως σημείωσε, η παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει μειώσει τους κινδύνους και τις πιθανότητες για περιοδικές διακοπές ρεύματος εξαιτίας της απεργίας, χωρίς να τον έχει εξαλείψει

    Τώρα που θα κάνουν απεργίες για την μικρή Δεή θα έπρεπε και εμείς να κατεβάσουμε διακόπτες για να δείξουμε πόσο σημαντικοί είμαστε. Τώρα στηρίζονται σε εμάς για στις διακοπές ρεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το σύστημα δουλευει με Internet explorer. Με Mozilla και Chrome βγάζει σφάλματα. Εγώ είμαι στην κατηγορία ΧΕ και απλοποιεί την δήλωση, αλλά είναι λίγο ασαφές το τί να συμπεριλάβει κανείς στο "κόστος επένδυσης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν καποιος το εχει ψαξει , ας μας πει και σε εμας τι πρεπει να συμπεριλαβουμε στο κοστος επενδυσης ?

      Διαγραφή
    2. ρε παιδιά γιατί πάντα πρέπει να γα@#@ε το θέμα. εδώ αν δεν κάνω λάθος το θέμα αφορά πληρωμές. αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει σε διαφορετική περίπτωση καλό θα είναι να ανοιχθεί άλλο θέμα και όχι να χαλάμε κάτι που αφορά άλλο πράγμα.

      Διαγραφή
    3. Εκτιμω οτι στο κοστος επενδυσης αναφερονται ολα τα τιμολογια εξοπλισμου και εργων συμπεριλαμβανοντας και το κοστος συνδεσης με ΔΕΗ (προσωπικη αποψη)

      Διαγραφή
    4. @ tolis. Έχεις δίκιο. Σόρρυ, απλά σε όλα τα thread για πληρωμές υπάρχουν συζητήσεις για όλα τα "τρέχοντα ζητήματα", οπότε θεώρησα ότι δεν είναι κακό να θιχτεί το θέμα.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου (αγροτικό). Δηλαδή είμαι κατ' επάγγελμα αγρότης. Για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων που ανέβηκαν στο site σήμερα θα πρέπει να κάνω μόνο την πρώτη (Δημιουργία Yπεύθυνης Δήλωσης για την ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «KAT' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ») ή θα πρέπει να κάνω και τη δεύτερη δήλωση ότι δηλαδή είμαι στην κατηγορία ΧΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οσον αφορά το κόστος, με ή χωρίς ΦΠΑ? Και μήπως είναι παγίδα ώστε σε 1-2 χρόνια να μας πουν "τώρα που κάνατε απόσβεση, ξαναμειώνουμε τις τιμές"?
    Επιπλέον, θα γίνει έλεγχος στο ποσό που θα δηλωθεί? Γιατί κάποιο από το συνολικό ποσό που δόθηκε ήταν χωρίς τιμολόγια για κάποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H ΠΟΣΠΗΕΦ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ Υ.Δ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝ ΠΗΡΑΜΕ ή ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 20%.
    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όποιος δεν υποβάλλει πλήρη δήλωση απλά θα μείνει σε τιμή ΜΕ. Τόσο απλά... Τα υπόλοιπα μου ακούγονται μπαλοθιές τύπου πιστωτικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΠΟΣΠΗΕΦ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ Υ.Δ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝ ΠΗΡΑΜΕ ή ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 20%.
      ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω. Πιστεύω πως η συλλογή στοιχείων ειναι κινηςη άμυνας του ΥΠΕΚΑ στα δικαστήρια και για να αποδείξει ότι τηρήθηκε η αναλογικότητα και έτσι να τη γλιτώσει για λόγους μόνο δημοσίου συμφέροντος.

      Διαγραφή
  20. Όσοι έχουμε υπαχθεί σε αναπτυξιακό ή άλλο σχήμα επιδότησης, συμπληρώνουμε το Α2 στη δήλωση ακόμα και αν δεν έχουμε εισπράξει πάνω από το όριο του 20%. Κάθε φορά που θα εισπράττουμε επιδότηση θα κάνουμε και νέα δήλωση πάντα Α2.
    Όσοι δεν έχουμε καν υπαχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης πρέπει να υποβάλλουμε πλήρη δήλωση Α1 ώστε να πάμε στην τιμή ΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι εχουν κανει αιτηση για τον αναπτυξιακο,αλλα δεν εχει υπαρξει ακομα εγκριση ή επανεξεταζονται οι φακελοι τι κανουν;;; Α2 η' Α1;;

      Διαγραφή
  21. Αίτημα για υπαγωγή δεν σημαίνει τίποτα, οπότε Α1.

    Αν υπάρχει υπαγωγή ´ομως, έστω και χωρίς φράγκο, πας στην Α2 και δηλώνεις τα μηδενικά είσπραξης επιδότησης. Κάθε εκταμίευση κανεις και νέα δήλωση Α2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή παιδιά η δήλωση Α1 είναι οριστική για ΧΕ. Μην την χρησιμοποιεί κανεις που έχει υπαχθεί σε επιδότηση και τον τρέχουνε μετά για ψευδή δήλωση κλπ και καταλήξει να πουλάει στην ΟΤΣ!!

      Διαγραφή
    2. Τι εννοεις ακριβως;; Αυτος που εχει υπαχθει και περιμενει εγκριση ή απορριψη τι κανει;; Α2;;; Αφου ακομα αποφαση δεν υπαρχει

      Διαγραφή
    3. Αν έχει υπαχθεί όπως λες, αυτό σημαίνει πως υπάρχει απόφαση υπαγωγής. Δεν υπάρχει πλέον θέμα απόρριψης. Άρα Α2.
      Όταν θα εκταμιεύσει, ή θα ολοκληρώσει την εκταμίευση με την απόφαση ολοκλήρωσης θα κάνει συμπληρωματική Α2.

      Διαγραφή
    4. Εννοω...να εχει καταθεσει το φακελο για τον 3299/2004 και να κοπηκε στην αρχη λογω του οτι υπαλληλος του υπουργειο δεν ειχε βαλει στο φακελο μερικα εγγραφα..μετα ζητησαν,να στειλουμε ολα τα εγγραφα ηλεκτρονικα,και αυτη τη περιοδο επανεξεταζονται..τωρα αν θα ειναι θετικη ή αρνητικη δε γνωριζω...Αρα κανουμε Α2 χωρις αποφαση;;;σορρυ γιατι τ θεμα αφορα πληρωμες,αλλα εδω μπορει να στη φερουν για ψευδη δηλωση

      Διαγραφή
    5. Ο Χρήστος στα βασικά έχει δίκιο. Νομίζω όμως mike πως εδώ έχεις δίκιο εσύ. Αν δηλαδή περιμένεις υπαγωγή, αφού εκκρεμεί αίτηση, κάνεις δήλωση Α2. Η Α1 είναι αν δεν υπάρχει καν αίτηση, αφού ο ΛΑΓΗΕ την περιγράφει ως οριστική χωρίς επιδότηση (ΧΕ).

      Διαγραφή
    6. Χρήστο μην είσαι απόλυτος. Α1 σημαίνει οριστικά ΧΕ. Αν υπάρχει αίτηση για υπαγωγή που εκκρεμεί εγώ θα έκανα δήλωση Α2 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το ΥΠΑΑΝ έκανε πολλές μαζικές υπαγωγες τον Ιούνιο και όλοι αυτοί οι παραγωγοί θα λάβουν αποφάσεις υπαγωγής σε κανά μήνα . Οπότε καλό είναι να δηλώσουν Α2 για σιγουριά με μηδέν ποσό επιδότησης και όταν λάβουν χρήματα κάνουν συμπληρωματική. Απλά η γνώμη μου.

      Διαγραφή
    7. Απο την αλλη ο νομος λεει διαχειριστικη περιοδος μεχρι 31/12/2013.. Απο τη στιγμη μεχρι αυτη τη στιγμη δεν εχω εγκριση ή απορριψη και αφορα το 2014,δεν μας επηρεαζει ο νομος..Αλλωστε χρονος υπαρχει,και οποιος ανηκει στην ΧΕ θα μεταπεσει απευθειας ανεξαρτητως αν εκανε ή οχι υπευθυνη δηλωση

      Διαγραφή
    8. Το μόνο σίγουρο, για να αποφύγεις να πουλάς στην ΟΤΣ, είναι πως όταν θα πάρεις επιδότηση οποτεδήποτε στο μέλλον θα πρέπει να υποβάλλεις άμεσα τροποποιητική Α2

      Διαγραφή
    9. Γτ μπορεις να κανεις Α1 στη περιπτωση που σου λεω,και αν παρεις επιδοτηση να κανεις Α2;;;

      Διαγραφή
  22. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ .ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ Α ΤΡΙΜΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα. Οταν κάποιος μάθει κάτι περισσότερα για το "κοστος επένδυσης" και το τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτό ας ενημερώσει.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το κόστος επένδυσης περιλαμβάνει απλά τα πάντα. Δηλαδή ότι πλήρωσε κάποιος για να κάνει το πάρκο ακόμα και παράβολα. Τέλη, ΙΚΑ και φόρους αύξησης κεφαλαίου. Μόνο τον ΦΠΑ δεν περιλαμβάνει και το κόστος αγοράς της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για όσους πήραν πχ επιδότηση το κόστος επένδυσης δεν αφορά δηλαδή μόνο οτι αναγνώρισε και συμπεριέλαβε στην έκθεση του το ΚΟΕ , αλλά και όσα δεν συμπεριέλαβε είτε επειδή δεν τα αναγνώρισε είτε επειδή έγιναν πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στον αναπτυξιακό είτε επειδή ως φόρους και τέλη δεν τα περιλαμβάνει εκ της φύσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το πάρκο μου απο το 2009 δεν πήρε κάτι απο τον αναπτυξιακό, είμαι στο περίμενε, γνωρίζει εάν θα το εντάξω στο ΧΕ ή στο ΜΕ?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα εχεις υπαχθεί , θα κάνεις δήλωση Α2 με μηδέν ποσό επιδότησης (και ποσοστό αντίστοιχα), οπότε ο Λαγηε θα σου δώσει τιμή ΧΕ. Όταν πάρεις λεφτά, θα κάνεις νέα δήλωση Α2. Όταν με τις δηλώσεις α2 που θα κανεις στο μέλλον περάσεις το όριο για ΜΕ, τότε θα σε κατατάξει ο Λαγηε σε τιμή ΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :)

      Διαγραφή
    3. xristo i apofasi ipagogis anaferei kostos ependisis kai pososto epixorigisis, alla einai plasmatika kai monon otan vgei i apodasi olokliroseis exoume ta pragmatika posa.Diladi opios den exei apofasi olokliroseis ta vazei ola 0?

      Διαγραφή
  27. Όσο αφορά το κόστος επένδυσης θα βάλεις το πλήρες από τα δικά σου στοιχεία και ´ασχετα από το τι γράφει η απόφαση υπαγωγής ή ολοκληρωσης τα οποία όπως σωστά λες ειναι πλασματικά.
    Όσο αφορά το ποσό της ενίσχυσης, θα βάλεις το πραγματικό ποσό που εισέπραξες. Στη συνέχεια θα το διαιρέσεις με το πραγματικό πλήρες κοστος που με βάση τα πλήρη στοιχεία σου αφορά το παρκο ώστε να βγάλεις το πραγματικό ποσοστό και όχι το πλασματικό που γράφουν οι αποφάσεις υπαγωγής ή ολοκλήρωςης. Δηλαδή από τις αιτήσεις / αποφάσεις υπαγωγής / αποφάσεις ολοκλήρωσης παίρνεις μόνο το τι ποσό πραγματικά εισέπραξες για επιδότηση. Τίποτα αλλο. Το κόστος της επένδυσης σου το ξέρεις εσύ από τα πλήρη στοιχεία που διαθέτεις και όχι από αυτά που γράφουν οι αποφάσεις υπαγωγής ή ολοκληλρωσης και που δεν λαμβάνουν υπόψη τους πολλά πράγματα. Ο κος Καζάκος για το πλήρες κοστος τα έγραψε πολύ σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kati akoma xristo gia to plires kostos... otan to pososto enisxiseis tou anaptiksiakou exei xrimatodotithei apo tin trapeza kai mexri na gini eispraksi trexoun tokoi...aytoi metrane sto sinoliko kostos ependisis?

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλό ερώτημα. Όπως ειναι φτιαγμένη η φόρμα, οι τόκοι προεξόφλησης της επιδότησης από την τράπεζα δεν φαίνεται να μπορούν να αφαιρεθούν από την πραγματικά εκταμιευμένη επιδοτηση.
      Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσες να τους συμπεριλάβεις στο κοστος επένδυσης. Δίκαιο φαίνεται και σε καθε περίπτωση είναι η πραγματικότητα. Άλλωστε και στην παραμετροποίηση του ΥΠΕΚΑ για τα έργα ΜΕ, λήφθηκε υπόψη το κόστος τόκων αυτό μειώνοντας την επιδότηση. Εδώ όμως δεν μπορείς να μειώσεις την επιδότηση γιατί σε ρωτάει τι πραγματικά λεφτά ειισέπραξες που μπορεί να το ελέγξει με το ΥΠΑΑΝ. Γιαυτό και λέω πως μπορείς να τους προσθέσεις τους τόκους στο πλήρες κόστος επένδυσης.

      Διαγραφή
    3. ayto omos dimioyrgei ena kostos ependisis pou megalonei kathe 6mino logo tis prosthikis ton tokon..mexri na eispraxthei i epixorigisi. Kai meta an i ependisi exei trapeziko danismo 10etias ..aytoi oi tokoi prepei na metrisoun sto sinoliko kostos?

      Διαγραφή
    4. Οι τόκοι του μακροπρόθεσμου δανείου δεν μετράνε στο αρχικό κοστος επεπνδυςης, γιατί πρόκειται για λειτουργικά πρακτικά κόστη του πάρκου.
      Οι τόκοι του αναπτυξιακού όμως πρέπει να μετρήσουν γιατί είναι συγκεκριμένη περίοδο π.χ. 2-3 χρόνια και πρακτικά φθήρουν την επιδότηση ή αντίστοιχα αυξάνουν το αρχικό κοστος επένδυσης (του καθαρού αφαιρουμένου του αναπτυξιακού δηλαδή).

      Διαγραφή
  28. Αν είναι να γεμίζουν πάλι τα θέματα με μηνύματα του τύπου Ευχαριστώ, Παρακαλώ, καθώς και με το παραμικρό να απαντάμε σε οτιδήποτε ανούσια, τότε πάλι θα καταλήγει το θέμα βαρύ και φορτωμένο με 400 μηνύματα και θα διαμαρτύρεται ο κόσμος γιατί δεν μπορεί να φορτώσει τις σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΠΟ ΤΟΝ Λ Α Γ Η Ε ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ.......ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΕ ή ΜΕ & ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΤ’ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΙΓ.1, ΙΓ.2 & ΙΓ.5 ΤΟΥ Ν. 4254/2014
    03.07.2014
    Σύμφωνα και με την από 30.5.2014 ανακοίνωση, ο ΛΑΓΗΕ για τις συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα, έχει εκ του νόμου προθεσμία έως την 1η Αυγούστου 2014 να υλοποιήσει κατάλληλο σύστημα πληροφορικής για την υποδοχή ηλεκτρονικών δηλώσεων από τους παραγωγούς, προκειμένου να ενταχθούν στις κατηγορίες ΜΕ και ΧΕ των υποπαραγράφων ΙΓ.1 & ΙΓ.5 του Ν.4254/2014, καθώς και για την υποδοχή ηλεκτρονικών δηλώσεων από τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες παραγωγούς για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ΄ επάγγελμα αγρότη σύμφωνα με τις υποπαραγράφους ΙΓ.1 & ΙΓ.2 του Ν.4254/2014 .
    Ο ΛΑΓΗΕ ανακοινώνει την θέση σε λειτουργία του ανωτέρω πληροφοριακού συστήματος από την Τετάρτη 2.7.2014. στην ιστοσελίδα του ΛΑΓΗΕ.
    Προκειμένου να είναι εφικτή η εκκαθάριση του μηνός Ιουνίου 2014 και η αντίστοιχη αναδρομική για Απρίλιο και Μάιο, με τις διορθωμένες κατά περίπτωση τιμές, θα πρέπει οι παραγωγοί να έχουν συμπληρώσει τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές δηλώσεις μέχρι και την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014. Διαφορετικά οι διορθωμένες κατά περίπτωση τιμές, θα εφαρμοσθούν στις δύο επόμενες μηνιαίες εκκαθαρίσεις σύμφωνα με τις προθεσμίες που ορίζει ο Ν.4254/2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα εάν με εντάξουν στον αναπτυξιακό και θέλω να αρνηθώ γιατί δεν με συμφέρουν οι καινούργιες τιμές μπορώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι πληρωμες ποτε θα ξεκινήσουν έμαθε κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο οτι φαινεται δεν υπαρχει κατι αμμεσο θεωριτικα μετα τις 15

      Διαγραφή
  32. παρακαλώ αν γνωρίζει καποιος συνάδελφος : το ποσο που δδηλώνουμε είναι με το ΦΠΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΙΝΒΕΡΤΕΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΑΚΤΕΣ.... ΔΕΝ ΕΙΧΑ Φ Π Α ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΛΑΓΗ...

      Διαγραφή
  33. Δεν νομίζω συνάδελφε εγω έμαθα πριν λιγο απο το σπεφ οτι άμεσα σημερα η αυριο ξεκινάνε με τα εικοσαρια και ποσα εώς 5000 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το ποσόν στην υπεύθυνη δηλωση ειναι χωρις φπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ!! ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ Η ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στην περίπτωση ΧΕ(χωρίς επιδότηση) πρέπει να δηλωθεί το κόστος της επένδυσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. κανα νεο για πληρωμες εχουμε??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημερα παιδιά!Αν δεν εχω παρει επιδότηση αλλα εχω παρει υπαγωγή κανω Α2 σωστά;Και βάζω 0 επιδότηση αλλα ποσοστό επιδότησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλημερα.στη σελιδα του λαγηε που μπαινουμε για να κανουμε την ηλεκτρονικη δηλωση; χθες προσπαθησα και δε βρηκα που να κανω τη δηλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συνάδελφε θα μπεις εκει που βλέπουμε τα ενημερωτικά σημειώματα για τα τιμολόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σήμερα ξέρει κάποιος? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στο κόστος επένδυσης τι βάζω;Την υπαγωγή που εχω παρει η το σύνολο των τιμολογίων που εχω και ειναι περισσότερα;Αν ξέρετε please πείτε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε ευχαριστω Χρήστη.Δηλαδη όχι το νούμερο της υπαγωγής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα κανένα νεώτερο απο τις πληρωμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ πρώτου τριμήνου 2014
    04.07.2014
    Ο ΛΑΓΗΕ με τις εντολές που έδωσε σήμερα στην Τράπεζα, ολοκλήρωσε την εξόφληση των τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ του τελευταίου τριμήνου 2013 και άρχισε την εξόφληση τιμολογίων του πρώτου τριμήνου 2014.
    Οι πληρωμές για το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφορούν την εξόφληση των τιμολογίων των παραγωγών για την ενέργεια των μηνών Ιανουαρίου ’14, Φεβρουαρίου ’14 και Μαρτίου ’14, μετά τον συμψηφισμό των πιστωτικών τιμολογίων Ν. 4254/2014 με ποσοστό έκπτωσης 34% έως και 37,5%. Με τις εντολές αυτές εξοφλούνται 2,800 εγκαταστάσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2014, με πληρωτέο ποσό έως 3.900€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. απο λαγηε καμια ανακοινωσει μασ δουλευεις αντωνη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΛΕΝΕ????ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 13 ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ!!!ΤΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 34% ΚΑΙ37,5%ΛΕΝΕ????ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. OK ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΩΡΑ!!!ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ 14 ΛΕΝΕ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΔΕΝ ΚΟΨΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 13 ΤΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙ 37,5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαρια, έλεος.....
      Κάνω υπομονη αλλα δε μπορω να μη σου γραψω...εκτός απο τα κεφαλαια, τα greeklish, τα ορθρογραφικα λάθη, δεν έχεις ουτε τις στοιχειωδεις γνωσεις απο φωτοβολταϊκα....Μας έχεις γεμισει ολο το blog με μηνυματα τα οποια δε βοηθουν πουθενα.....
      Σε παρακαλω να εισαι πιο προσεκτικη στο χειρισμό σου....επιβαρυνεις παρα πολυ...
      Μου κάνει τρομερη εντύπωση πως άνθρωποι που έχουν στην κατοχη τους 100kw (επένδυση ζωης)..έχουν τόσα βασικά κενά στις γνώσεις τους για την φωτοβολταϊκή δουλειά τους....
      Φοβάμαι καν να ρωτησω πόσες kwh βγαζουν τα πάρκα τους και σε τι κατάσταση είναι...

      Διαγραφή
    2. ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΕΝΤΕ 100ΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΟΚ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΑΥΦΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ

      Διαγραφή
  50. Οποιανού το πιστωτικό του ξεχειλίζει και καλύπτει πωλήσεις και μηνών του 2014 (αυτό συμβαίνει σε όσους ´εχουν πιστωτικό 34% κλπ) , αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους που κάλυψαν το πιστωτικό 10-20% στην προηγούμενη πληρωμή και σε κάθε περίπτωση το πληρωτέο για το ά τρίμηνο 2914 δεν ξεπερνά τις 3900 ευρώ, αυτοί θα δουν λεφτά με την πληρωμή αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Συνάδελφοι αυτοί που εχουν πιστωτικό μεγάλο δεν έφτασαν οι μήνες του 2013 για να καλυφθεί και αφαιρούνται και απο το 2014 ποσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ουσιαστικα απο αυτους ξεκινησαν οι πληρωμες που εχουν και τα λιγοτερα ποσα για το α τριμ 201...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ παρα πολυ Ευαγγελε!Με έβγαλες απο πολυ μεγάλη στενοχώρια σαββατιάτικο!Να σαι καλα!

      Διαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εμείς δεν πληρωθήκαμε ακόμη για την εκκαθάριση του 2013 από Eurobank πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μας λένε από το ΛΑΓΗΕ την μια ότι δόθηκε εντολή πληρωμής στις 25-06-2014 και την άλλη στις 27-0602014. Σήμερα (4-07-2014) έχουν περάσει κοντά δέκα ημέρες, ξεκινάνε οι πληρωμές του α’ τριμήνου 2014 και εμείς ακόμη περιμένουμε να πληρωθούμε. Μήπως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι σαν εμάς? Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τελευταία ενημέρωση από ΛΑΓΗΕ....
    Ετοιμάζεται νέα εντολή πληρωμής μέσα στο Σαββατοκύριακο η οποία θα τρέξει τη Δευτέρα.Πληρωτέο ποσό περίπου 6000 ευρώ.Τέλος της εβδομάδας θα έχει βγει και τρίτη εντολή πληρωμής η οποία θα καλύπτει ποσά μέχρι και 14000-15.000.
    Όλα τα παραπάνω ποσά είναι κατά προσέγγιση.Δηλαδή η δεύτερη εντολή αντί για 6000 μπορεί να είναι 5000 ή 7000,όπως και η τρίτη 13.000 ή 14.000.
    Είναι νωρίς για να γράψω κάτι ποιό χειροπιαστό,αλλά επειδή καταλαβαίνω την ανησυχία που δημιουργήθηκε με την πρώτη εντολή πληρωμής (μέχρι 3.900) θεώρησα καλό να ενημερώσω.
    Σε στιγμή πάντως που έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές σε πολύ κοντινά διαστήματα θα βγαίνουν και νέες εντολές πληρωμών,οπότε υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα κ.Παπακυριακου. Εχεις προσφερει παρα πολλα και συνεχιζεις να προσφερεις εξυπηρετοντας παρα πολυ κοσμο. Ειναι η δευτερη ομως , φορα που μας γραφεις πως ο ΛΑΓΗΕ θα δουλευε το ΣΚ για να μας πληρωσει και δεν συμβαινει. Με ολο το σεβασμο θα σε παρακαλουσα -καθως καθε φορα κρεμομαστε απο την αναρτηση σου - να ειναι πιο σιγουρες οι πληροφοριες που μας δινεις και να φιλτραρεις καλυτερα τις πηγες σου. Ο κ.Μποτσης μας εχει 'στησει' αρκετες φορες στο πληκτρολογιο να μπαινουμε στο site του ΛΑΓΗΕ ή της τραπεζας και να ελπιζουμε σε ανακοινωση ή πληρωμη. Για μια ακομη φορα σε ευχαριστουμε για τις αναρτησεις σου - παρολο που μετα το νομο εχουν γινει σαφεστατα λιγοτερες.

      Διαγραφή
    2. Λάθος. Σήμερα ο ΛΑΓΗΕ πλήρωσε. Έχω 2 20αράκια. Το ένα πληρώθηκε την Παρασκευή και το άλλο σήμερα. Κάθε φορά πληρωνόταν μαζί, αλλά αυτή τη φορά κάτι άλλαξε. Μάλλον δεν προλαβαίναν ή δεν φτάναν τα χρήματα την Παρασκευή. Ποιος ξέρει. Ένα είναι σίγουρο, έγινε πληρωμή σήμερα, καθώς έλεγχα τo online banking τακτικά και εμφανίστηκε στις 17.05 δηλαδή στο τέλος της μέρας.

      Διαγραφή
    3. Μιλας για Εθνικη τραπεζα? Για τι ποσο στο δευτερο? Να δουμε εαν θα βγουν και αλλοι που να εχουν πληρωθει σημερα στις αλλες τραπεζες και μεχρι τι ποσα. Εαν ειναι ετσι -που πραγματικα δυσκολευομαι να πιστεψω πως δουλευανε το ΣΚ - ζηταω συγγνωμη στον κ.Παπακυριακου.

      Διαγραφή
    4. Τελικα ειχα λαθος , οντως δωσανε εντολη την Δευτερα , οποτε κ.Παπακυριακου επιβεβαιωνεστε για μια ακομη φορα. Ευχαριστουμε και συγγνωμη και παλι.

      Διαγραφή
  58. Nα προσθέσω πως με την σημερινή εντολή πληρωμής θα πληρωθούν και παραγωγοί για το κλείσιμο του 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στο ένα απο τα 2 εικοσαράκια η πληρωμή στην εθνική (περίπου 2500) φάνηκε. Στο άλλο (περίπου 3000 - πάλι εθνική) τίποτα ακόμη. Εννοείται ότι και τα δύο είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Προσπαθώ και ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω τη δήλωση Α2. Μου βγάζει κενό tab και ένδειξη "Για τεχνικούς λόγους ασφαλείας η υποβολή δεν έγινε δεκτή. (σφάλμα: CSRF No token), παρακαλώ προσπαθήστε ξανά!" Την δήλωση Α1 (ΧΕ) την δέχεται ΟΚ αλλά όχι τη Α2. Γνωρίζει κανείς γιατί? Έχει υποβάλει καποιος Α2 δήλωση μέχρι τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ακόμα δεν εχω υποβάλλει Α2 που πρέπει αλλα επι την ευκαιρία να σε ρωτήσω τι βάζεις στο ύψος ενίσχυσης και στο ποσοστό ενίσχυσης αν δεν έχεις παρει επδοτηση ακόμα αλλα έχεις παρει την υπαγωγή.Και στο κόστος επένδυσης βάζεις το κόστος του συνόλου των τιμολογίων που έχεις καταθέσει στο υπουργείο και όχι αυτο που σου βάλανε για την υπαγωγή έτσι;Και τέλος εκεί που λέει αν εχει καταβληθεί ποσοστό επι του συνόλου ενίσχυσης πάνω απο 50% συμπληρώστε την ημερομηνία που καταβλήθηκε εμείς εκεί το αφήνουμε κενό;Please μια απάντηση γιατι κοντεύει να μου στρίψει!Χιλια ευχαριστω εκ ' των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δοκιμάζω προσωρινή αποθήκευση και επομένως δεν γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να βάλω. Αργότερα θα το δούμε. Αλλά τώρα βλέπω ότι το σύστημα έχει πρόβλημα. Έχει άραγε ή είναι μόνο δικό μου πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ιδιο έκανε και σε μένα. Στην περίπτωση μου εχει καταβληθεί το σύνολο της ενίσχυσης πριν την 1.4.2014. Μόνο όταν άφησα κενό το πεδίο "Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί ποσοστό επί του συνόλου της ενίσχυσης μεγαλύτερο από 50% , συμπληρώστε την ημερομηνία που καταβλήθηκε" πήρε την δήλωση το σύστημα.

      Διαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. θα πρότεινα να δοκιμασίες αυριο.Παντως και εγω που προσπάθησα Εχθες για προσωρινή δε μου το έπαιρνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Εκεί που βλέπεις τον κωδικό ΕΔΡΕΘ απο κάτω λέει προβολή προσωρινών δηλώσεων αν το παθήσεις θα δεις την προσωρινή που έκανες.Οταν η δήλωση γίνει οριστική σου δίνει αριθμό δήλωσης πχ.1245 ημερομηνια και ώρα που έγινε και οπότε ανατρεξεις στο προβολή προσωρινών η οριστικων δηλώσεων θα την βλέπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ακόμα δεν εχω υποβάλλει Α2 που πρέπει αλλα επι την ευκαιρία να σας ρωτήσω τι βάζετε στο ύψος ενίσχυσης και στο ποσοστό ενίσχυσης αν δεν έχεις παρει επιδοτηση ακόμα αλλα έχεις παρει την υπαγωγή.Και στο κόστος επένδυσης βάζεις το κόστος του συνόλου των τιμολογίων που έχεις καταθέσει στο υπουργείο και όχι αυτο που σου βάλανε για την υπαγωγή έτσι;Και τέλος εκεί που λέει αν εχει καταβληθεί ποσοστό επι του συνόλου ενίσχυσης πάνω απο 50% συμπληρώστε την ημερομηνία που καταβλήθηκε εμείς εκεί το αφήνουμε κενό;Please μια απάντηση γιατι κοντεύει να μου στρίψει!Χιλια ευχαριστω εκ ' των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν μπορέσετε και απαντήσετε στο ερώτημα μου θα με βγάλετε απο πολυ μεγάλο λούκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Θελω να θεσω ενα πολυ απλο ερωτημα σε οποιον μπορει να απαντησει εστω δυο που εχουν κατασκευασει το ιδιο παρκο με το ιδιο κοστος και την ιδια χρονικη στιγμη ο ενας εχει αγορασει την αδεια και ο αλλος εχει περασει το γα.....ση να την βγαλει βαση των λεγομενων αυτος που την βρηκε ετοιμη θα ειναι σε πλεονεκτηκοτερη θεση απο αυτον η θα πρεπει να ορισθει ενα ποσο κοστους για αυτο σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επενδυτικό κόστος αναφέρεται στα χρήματα που δαπανάς. Λογικά γι'αυτόν που αγόρασε την άδεια, είναι το κόστος αγοράς της άδειας. Τώρα αν ο πωλητής συμπεριέλαβε το κόστος του ...σιου όπως λες ή πούλησε κοψοχρονιά είναι άλλο θέμα....

      Διαγραφή
    2. Και με τα συμβολαιογραφικα, τοπογραφικα, αναλυση χωματος για τη πασαλομπηξη, ετοιμασια αιτησης απο κατασκευαστη για τη ΔΕΗ, αεροπορικα εισητηρια Θεσσαλονικη Αθηνα, βενζινες και ενα σωρο αλλα εξοδα που περνανε συνολο τα 5.000 και δε μπορουμε να τα αποδειξουμε αφου κανενας εκεινα τα χρονια δεν εκοβε αποδειξη και αν ζητουσες σου ανεβαζε τη τιμη οποτε προσπαθωντας να κατεβασεις οσο δυνατον περισσοτερο το εργο δε ζητουσες τι γινετε τα βαζεις στο κοστος η οχι..? Μεχρι και εξετασεις αιματος με αναγκασαν να πληρωσω η τραπεζα για να παρω το δανειο και με τα χιλια ζορια απεφυγα και ασφαλεια ζωης και τωρα που κολανε αυτα στο κοστος τρεχαγυρεβε....

      Διαγραφή
  70. καλημερα σας και καλη ευδομαδα..... πληρωθηκε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλημέρα! Πληρώθηκα την παρασκευή το απόγευμα στην εθνικη για Ιανουάριο Φεβρουάριο Μαρτιο 14. Ποσο 2055 ευρω.

    Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα όσον αφορά φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης. Είμαι ιδιώτης και δεν έχω πάρει καμία ενίσχυση. Γιατί πρέπει να δηλώσω το κόστος της επένδυσης? Τι άλλο ραδιούργημα κρύβεται πίσω απο αυτή την υποχρεωτική ερώτηση? Παραβιάζεται κάθε αρχή προσωπικών δεδομένων για ξεκίνημα.. Παρακαλω αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φακελωμα..απλο..να πει στα δικαστηρια κυριοι οριστε,αυτος που εκανε το εργο πχ με 400000 δεν υπεστη κουρεμα γτ δε θα εβγαινε,ενω ο αλλος πχ με 200000 εφαγε κουρεμα λογω υπεραποδοσης..ή σε μελλοντικο κουρεμα να ξερει απο που να αρχισει...Προσωπικη μ αποψη ειναι αυτη...Αν και δε μου βγαινει απο το μυαλο,οτι με τις αδειες και την αθροα εισοδο φ/β δεν ηξερε το υπουργειο με τι κοστος τα εκαναν,και κανει μια λιστα τωρα..Μας εχουν κανει να ειμαστε καχυποπτοι για καθε κινηση τους..

      Διαγραφή
  72. καλημέρα|! πληρώθηκα σήμερα για α τρίμηνο 2014 για 20kw τράπεζα πειραιώς! Μια ερώτηση ως προς την φόρμα. το ποσό στο κόστος τι περιλαμβάνει; (πχ φπα) ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. θα συμφωνήσω με αγαπάτε αλληλους ότι πιθανότατα κάτι κρύβεται πίσω απο το κόστος. πχ. μελλοντικός υπολογισμός για μια δεύτερη αναπροσαρμογή των τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. kalimera ithela na rotiso,me plirosane gia to 14 mono 600 evro diladi mono to flevlario to ianvario ki to martio den me valane kseri kanis ti ginete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Θεσσαλονίκη Α΄ τρίμηνο 2014 20kw Πειραιώς OK!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλημερα! Kalamon το μελλοντικο ΜΕΓΑΛΟ κουρεμα για μενα ειναι σιγουρο..αλλα βλεπω εδω μεσα εχετε σωπασει,δεν ασχολειτε κανεις..ουτε δικαστηρια ουτε αγωγες ουτε τιποτα δεν συζητειτε..δεν καταλαβαινετε οτι δεχομαστε πολεμο και το κλειδι ηταν να βαλουν χερι στις συμβασεις μας;;; Αυτο ηθελαν και το πετυχαν και θα ερθουν σε 1-2 χρονια,και θα πουν φατε αλλο ενα 50%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κώστα έχει απόλυτο δίκιο!Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω ασχοληθεί καθόλου δικαστικώς.Τι πρέπει να κανω για να μην πάω μόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Από ΠΕΙΡΑΙΩΣ πληρώθηκε κανείς; Είμαι με παρακράτηση και ακόμη τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πρός chaos-7.Μία λύση είναι η ιστοσελίδα τού ΠΟΣΗΕΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπέρα
    Έχετε πληρωθεί όλοι για το τελευταίο τρίμηνο του 2013?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μπες στο site της ΠΟΣΠΗΕΦ! Πηγε κανεις στο δικαστηριο για συμπαρασταση; Ξερετε τι εκδικαστηκε; Ξερετε τι γινετε επιτελους νομικα; Το τυρι το εριξαν παλι,και δεν τρεχει κανεις για μια αντιδραση..θα με θυμηθειτε τι θα παθουμε..αλλα το αξιζουμε..εχουν βρει και χορευουν εκει στο ΥΠΕΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. simplirono tin ypefthini dilosi
    Ύψος ενίσχυσης 0
    Ποσοστό της ενίσχυσης επί του κόστους επένδυσης 0
    kai mou vgazei tin ekseis paratirisi..
    Το ποσοστό πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 20%
    exei kaneis kamia idea ti na kano?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν πήρες ενίσχυση, γιατί συμπληρώνεις Α2??

      Διαγραφή
    2. Νομίζω τότε ότι αν διαβάσεις πιο πάνω τί λένε για "υπαγωγή" θα βρεις την απάντηση....

      Διαγραφή
    3. Πως θα μαθω αν εχω υπαχθει στον αναπτυξιακο;;Μονο αν μ ερθει απορρηπτικο ή θετικη γνωματευση απο την αξιολογηση του φακελου;;; ευχαριστω

      Διαγραφή
    4. Αρα εφοσον μεχρι τωρα,δεν μ εχει ερθει τπτ,ειναι διαχειριστικη περιοδος 2014 και οχι 2013 οπως λεει ο νομος κανω Α1..Εγω θα την πατησω λογικα σε επομενο κουρεμα αν παρω τελικα την επιδοτηση..Αλλα ακομα υποβολη δηλωσης δε κανω,πρωτα πρεπει να λυθει αυτο το περιεργο με το τι δηλωνουμε στο κοστος..κοστος ειναι αν το παμε ετσι και η αγορα του οικοπεδου...Ελλαδισταν! Αυτο εχω να πω μονο

      Διαγραφή
    5. pote katetheses anaptiksiako? tha kaneis A2 kai tha ta valeis ola 0 opos ego. an mporesoume fysika , giati eksigo pio pano to provlima mou

      Διαγραφή
    6. Το 07' το 08´ μηπως θυμαμαι;;Περασαν τοσαχρονια απο τοτε..

      Διαγραφή
  83. ine kanis pou na ehi plirothi apto pireos mono gia ena mina tou a triminnou 2014 semena mono me plirosane to fevralio ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δυστυχώς ακόμα τιποτα!Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος ας μας πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. οι πληρωμες που εγιναν για το α΄τριμηνο του 2014 ειναι υπολογισμενες με την εκτακτη εισφορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Συνάδελφοι καλησπέρα. Εάν το ποσοστό ενίσχυσης είναι μικρότερο από 20%, τι δήλωση κάνουμε Α1 ή Α2; Επέλεξα τη δήλωση Α2 και μου βγάζει σφάλμα ότι το ποσοστό ενίσχυσης, το οποίο είναι 3,5%, δεν συμφωνεί με το κόστος επένδυσης.
    Επίσης, πληρώθηκε από Εθνική κανείς σήμερα; Γνωρίζετε για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Έλεος πια με αυτήν την υπεύθυνη δήλωση!Τοσο δύσκολο τους ειναι να δώσουν διευκρινίσεις με παραδείγματα για το πως θα συμπληρώσουμε τη φόρμα;Αυτά τα πράγματα ειναι απαράδεκτες ηλιθιότητας που μπορεί να γίνονται και εσκεμμένα...Πρεπει να αντιδράσουμε μαζικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 ΠΟΣΟ 6233 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΤΟ ΛΑΓΗΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ????
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Πληρώθηκε πάρκο Εθνική ποσό 7800€ Κομοτηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Προς pilot.Τελικα έβγαλες άκρη για να πεις και σε μας τι να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. chaos-7 sxetika me tis ypeythines diloseis....
    to provlima to exoume osoi exoume pari ipagogi se anaptyksiako, alla akoma den exei vgei to fek me to teliko poso enisxiseis,An simplirosoume oles tis parametrous me 0 den to dexete. An valoume plasmatiko Ποσοστό της ενίσχυσης επί του κόστους επένδυσης pali den to dexete epidi den simfonei me to kostos tis ependisis,An kaoume A1 ekei o titlos milai gia oristiki katataksi kai den ksero an allazei meta, erotima..ti kanoume??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mia idea einai i eksis..gia paradeigma pes pos exoume ena ergo me teliko poso ependisis 400000
      simplironoume to Ποσοστό της ενίσχυσης επί του κόστους επένδυσης me 40% kai to Ύψος ενίσχυσης me
      160000 kai va zoume sta epomena dio pedia 0. otan vgei to fek me to teliko poso enisxisis kai kanoume kai kamia ektamiefsi ( prota o theos) meta ipovaloume simpliromatiki kai ta diorthonoume me ta akrivi pososta.
      pos sou fenete?

      Διαγραφή
  94. ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ε.Τ.Ε ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ 6300 ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Συνάδελφοι δεν έχω πληρωθεί για το τελευταίο τρίμηνο του 13 και χθες μου ηρθε ένα έμβασμα 114 ευρώ αντί για 2600 που περίμενα την εκκαθάριση πιστωτικού και βεβαίωσης χρέους .Αυτό έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους συναδελφους για περιστέρια μας πέρασαν. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι να μας πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Φίλε μου pilot.Το πόσο της απόφασης υπαγωγής που εχω ειναι το 40%επι του ποσού στην υπαγωγή.294800επι το 40%.Το 294800 ειναι η υπαγωγή που δέχτηκαν αυτοί!Το κόστος επένδυσης ειναι 382900 περίπου!Τι κάνουμε;Βέβαια σε καμία περίπτωση μη βάλεις λεφτα στο ύψος επιδότησης γιατι το σύστημα θα θεωρήσει οτι έχεις παρει και άρα δε θα δικαιούσαι να κοψεις συμπληρωματικά τιμολόγια με τιμή δηλ.σαν να μην έχεις περί επιδότηση!Τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. chaos ksexna to poso tis ipagogis, paradeigma gia sena.Kostos ependisis 382900.
    Ποσοστό της ενίσχυσης επί του κόστους επένδυσης 40%
    Ύψος ενίσχυσης 153160
    sta ipoloipa dio pedia vazeis 0
    meta tin ektamieusi ipovaleis kainouirgia dilosi kai diorthoneis to poso sto ipsos enisxisis me to pragmatiko pou tha pareis,kai vazeis kai to antistixo pososto % epi tou sinolikou kostous,(den exei kamia sxesi to poso tis ipagogis me to teliko poso pou tha sou dothei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Eλληνικα παιδια Ελληνες ειμαστε, και λιγο υπομονη ολα θα γινουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται όταν έχουμε πάρει μόνο υπαγωγή στον Αναπτυξιακό αλλά απο λεφτά τίποτε? Μπορούμε να υποβάλουμε Α1 και μετα
    ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ παρουμε Αναπτυξιακό να κάνουμε δήλωση Α2.¨Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Φίλε μου pilot δηλαδή λες να Βαλω ύψος ενίσχυσης περίπου 150000 και ας παρω 117500 περίπου οταν βγει που λέει η απόφαση υπαγωγής.Αλλιως δε το παίρνει το σύστημα σωστά;Και μετα αφού την παρω με το καλο κανω την τροποποιητική αλλα με τι κόστος επένδυσης τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. chaos otan pareis ta xrimata apo ton anaptyksiako kai kaneis tin tropopoiitiki dilosi to mono pou den tha alaksi sti kainourgia sou dilosi einai to kostos ependisis, Tha valeis pali to idio kostos diladi 382900 , sto ipsos enisxisis tha valeis ta xrimata pou tha pareis , as poume pos einai 117500 kai sto pososto enisxisis epi tou kostous ependisis tha valeis tote 30.69%

      Διαγραφή
  101. Μην μπερδεύεστε χωρίς λόγο. Όταν έχουμε υπαγωγή αναπτυξιακού και δεν πήραμε χρήματα ή πήραμε χρήματα σε ποσοστό λιγότερα από το 20% του κόστους της επένδυσης, τότε κάνουμε δήλωση υποχρεωτικά Α2. Τη συμπληρώνουμε ως εξής: γράφουμε το κόστος της επένδυσης δηλαδή το σύνολο των τιμολογίων που κόστισε το πάρκο πλην του γηπέδου, συν τη ΔΕΗ, όλα χωρίς ΦΠΑ. Γράφουμε το ποσό της επιχορήγησης όσο ακριβώς αναφέρεται στην υπαγωγή. Υπολογίζουμε το ποσοστό της επιχορήγησης επί τοις %, σύμφωνα με το ποσό που αναφέρεται στην υπαγωγή και το γράφουμε ακριβώς. Στα υπόλοιπα βάζουμε παντού 0,00. Εάν έχουμε πάρει όλη την επιχορήγηση δεν κάνουμε καμία υποβολή δήλωσης. Προς το παρόν δεν μας δέχεται το σύστημα. Έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. μεσα στο κοστος ,αν καποιος εχει αγορασει την αδεια,μπορει να το προσθεσει ;μπορει παρακαλω να απαντησει καποιος υπευθυνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Η αγορά της άδειας δεν είναι κόστος επένδυσης. Εάν όμως για την έκδοση της άδειας έχεις χρησιμοποιήσει γραφείο επενδύσεων, η αμοιβή του συμπεριλαμβάνεται στο κόστος κατασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Όταν κάποιος δεν έχει πάρει επιδότηση παρα μονο την υπαγωγή ή όταν πάρει το 50% της επιδότησης (το οποίο 50% σε χρήματα είναι λιγότερο από το 20% του κόστους της επένδυσης και σταματήσει εκεί, δεν πάει δηλαδή για το άλλο 50% της επιδότησης) γιατί δεν μπορεί να υποβάλει κατευθείαν την δήλωση Α1? Για παράδειγμα: σε κόστος επένδυσης 400.000 το 50% της επιδότησης που έχει βγάλει το υπουργείο(γιατί κοστολογεί τα περιστρεφόμενα 360.000) είναι 72.000. Επομένως το 72000 είναι λιγότερο απο το 20% του κόστους των 400.000. Τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Η δήλωση Α1 είναι κατάσταση οριστική και αμετάβλητη δηλαδή ΧΕ. Η Α2 είναι μια κατάσταση που κάποτε ενδέχεται να μεταβληθεί και να γίνει από ΧΕ σε ΜΕ. Νομίζω ότι το θέμα έχει διαλευκανθεί από όλες τις πλευρές του και δεν χρειάζονται άλλες εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Κώστα μου καταρχάς σε ευχαριστούμε παρα πολυ που μας ανοίγεις τα ματιά!Αλλα πως θα γίνει αργότερα από ΧΕ σε ΜΕ;Θα δηλώσουμε την ημερομηνία στο ερώτημα που λέει οτι σε περίπτωση που εχει καταβληθεί ποσοστό επι του συνόλου ενίσχυσης μεγαλύτερο απο 50%;Γιατι το πόσο της επιδότησης θα το εχουμε δηλώσει απο την πρώτη φορά!(Το ποσο της υπαγωγής εννοώ που θα εχουμε βάλει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Επισης Φίλε και συνάδελφε Κώστα γράφεις οτι υπολογίζουμε το ποσοστό της επιχορήγησης επι της % σύμφωνα με το πόσο που αναφέρεται στην υπαγωγή και το γράφουμε ακριβώς!Ομως ζητάει ποσοστό της ενίσχυσης επι του κόστους επένδυσης.Εγω εχω κόστος επένδυσης 383.856,83 και υπαγωγή μου εχει βγάλει το υπουργείο 294.840.Το ύψος ενίσχυσης 40% αυτής της υπαγωγής ειναι η επιχορήγηση 117.936.Τι να Βαλω στο ποσοστό της ενίσχυσης επι του κόστους επένδυσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Μόλις πάρεις χρήματα που στο σύνολό τους θα ξεπεράσουν το 20% του κόστους της επένδυσης και είσαι υποχρεωμένος να τα δηλώσεις, από εκείνη τη στιγμή θα αλλάξει η κατηγορία της τιμολόγηση σου και από ΧΕ θα τιμολογήστε με ΜΕ. Όσο για τον υπολογισμό του ποσοστού της επιχορήγησης δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το κόστος που αναφέρεται στην υπαγωγή αλλά το πραγματικό κόστος σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχουμε εγγράψει στα βιβλία μας και είμαστε φορολογικά υπόχρεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Κώστα καταρχήν χίλια ευχαριστω.Δηλαδη εκεί που γράφει σε περίπτωση που η επιχορήγηση ξεπεράσει το 50% σημειώστε την ημερομηνία καταβολής;Έτσι θα γίνει η τροποποιητικής μετα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Τηλεμετρήσεις και στα Φωτοβολταϊκά πάρκα της ΧΤ μέχρι 100 kWp

    Ο ΔΕΔΔΗΕ εκίνησε ανά περιοχές την διαδικασία εγκατάστασης modems (π.χ. περιοχή Θήβας) στους μετρητές Φ/Β πάρκων κάτω των 100KWp συνδεδεμένων στην Χαμηλή Τάση (XT). Έτσι καθίσταται πλέον εφικτή η μηνιαία τηλεμέτρηση της παραγωγής και αυτών των εγκαταστάσεων, όπως εξ΄αρχής για παράδειγμα ίσχυε για τα Φ/Β πάρκα άνω των 100 kWp που συνδέονται στην Μέση Τάση (MT). Η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν παρέλκει κόστος για τους παραγωγούς αφού αυτό έχει ήδη προκαταβολικά καταβληθεί με τους Όρους Σύνδεσης. Αποτέλεσμα της τηλεμέτρησης θα είναι η παύση των εννέα "έναντι" τιμολογήσεων ετησίως στα Φ/Β κάτω των 100 KWp και η στο εξής, σταδιακά και σε όσα εγκαθίσταται το modem, μηνιαία εκκαθάριση και τιμολόγηση της πραγματικής παραγωγής τους.

    Υπενθυμίζεται πως η "έναντι" κατανομή, κατόπιν αιτήματος του ΣΠΕΦ προς τον Διαχειριστή του Δικτύου από 27/1/14, έχει βελτιωθεί επί το ρεαλιστικότερο για τους εαρινούς και θερινούς μήνες (σε 150 kWh ανά kWp εγκατεστημένης ισχύος) και σε κάθε περίπτωση προς ομαλότερη προσαρμογή των χρηματοροών των παραγωγών αλλά και του ΛΑΓΗΕ σε σχέση με την πραγματική εικόνα παραγωγής. Ο ΔΕΔΔΗΕ με την υπ. αριθμ. 1383/18-2-14 απαντητική επιστολή του προς τον Σύνδεσμο μας αποδεχόμενος την προτεινόμενη από εμάς βελτιωμένη "έναντι" κατανομή ως μεταβατικά δικαιότερη λύση μέχρι την τηλεμέτρηση, υπέμνησε πως η "πολυαναμενόμενη" εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού προγραμματιζόταν, για τις καταρχήν μεγαλύτερες παροχές της ΧΤ (άνω των 55 kVA) που αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των Φ/Β πάρκων μέχρι 100 kWp, να εκκινήσει σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Κώστα χίλια ευχαριστω!Κατι τελευταιο.Τωρα που δεν εχω παρει ενίσχυση την ημερομηνία την αφήνω κενή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Φίλοι μου είμαι και εγώ στη κατηγορία υπαγωγής, χωρις ακομα να επιδοτηθώ. Συμπλήρωσα την δήλωση Α1-ΧΕ. Τώρα που πήγα να συμπληρώσω δευτερη δήλωση το σύστημα μου εγραψε "Δεν επιτρέπεται δεύτερη δήλωση για αυτό το ΕΔΡΕΘ χωρίς να δηλωθεί η συμπλήρωση της ημερομηνίας καταβολής ποσοστού άνω του 50% της ενίσχυσης".
    Επομένως όσοι έχουν υπαχθεί αλλα δεν εχουν επιδοτηθει θεωρώ οτι θα μπουν μεχρι να εισπράξουν πάνω απο το 50% στην κατηγορια Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Την αφήνεις κενή. Διαφορετικά σε πετάει το σύστημα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Κανενα νεο με πληρωμες..? Πληρωθηκε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Κώστα και παλι υπχρεως!Μηως ξέρει κάποιος να μου πει τι μαθηματική πράξη κανω για να βρω το ποσοστό επιχορήγησης μου; Εχω κόστος επένδυσης 383.856,23 και η απόφαση για ενίσχυση ειναι 117.936,00.Σας ευχαριστω εκ'των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσθαφαιρεση και πολλαπλασιασμοδιαιρεση. ελεος

      Διαγραφή
    2. Διαιρεις το 117936:383856,23 και πολαπλασιαζεις με το 100 αυτο που θα σου βγαλει ειναι το 30,726% Για επαληθευση εαν το 30.726% το πολαπλασιασεις με το 383856,23 θα βγαλεις το 117936.00 Να εισαι καλα!!!

      Διαγραφή
  117. 09.07.2014
    Ο ΛΑΓΗΕ με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα στην Τράπεζα, συνέχισε τις πληρωμές για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Με τις εντολές αυτές έχουν εξοφληθεί πλέον 10.200 εγκαταστάσεις (80% του συνόλου των πάρκων), με πληρωτέο ποσό έως 24.230€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Εχω πάρει δανειο με επιδότηση επιτοκίου (Jeremy ),το συνολικό πόσο επιδότησης όλων το ετών ειναι μικρότερο του 20% τις επένδυσης ,σε ποια κατηγορία θα συμπληρώσω την αίτηση μου.παρακαλω την βοήθεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Εφόσον δεν θα ξεπεράσεις ποτέ το 20 ο/ο του κόστους κάνεις δήλωση Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου!
      Η δήλωση Α2 γινεται σε περίπτωση που ξεπεραστεί το 20% του κόστους της επένδυσης απο επιδότηση οποιοδήποτε μορφής σημερινής η μελλοντικής,αν δεν ξεπεραστεί όπως την περίπτωση μου κάνω απευθείας Α1

      Διαγραφή
  120. η εκτακτη εισφορα δεν τελειωσε μετα το κουρεμα στις τιμες;γιατι το α' τριμηνο εχει εκτακτη εισφορα;μεχρι ποτε θα υπαρχει τελικα εκτακτη εισφορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την ψηφιση του new deal ισχυει..Δες τα ενημερωτικα σημειωματα

      Διαγραφή
  121. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ πρώτου τριμήνου 2014
    09.07.2014
    Ο ΛΑΓΗΕ με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα στην Τράπεζα, συνέχισε τις πληρωμές για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Με τις εντολές αυτές έχουν εξοφληθεί πλέον 10.200 εγκαταστάσεις (80% του συνόλου των πάρκων), με πληρωτέο ποσό έως 24.230€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από 2 πάρκα στη Λάρισα, 100KW/πάρκο, πρώτου τριμήνου 2014, τράπεζα εθνική 09.07.2014, ποσά : 9000€ και 13000€ αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Εξόφληση παραγωγής από 3 πάρκα στη Φλώρινα, 20kw/πάρκο, 1ο τρίμηνο 2014, τράπεζα Πειραιώς στις 7/7/2014
    ποσό 7000€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΞΑΝΘΗ Ε.Τ.Ε 10/7/2014 α τριμήνο 2014 ποσο10.300 Ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Συνάδελφοι πριν 8 μέρες μας ειδοποίησε η Τραπεζα πειραιως στο κατάστημα Μεγαρων να πάμε να κανουμε αίτηση για ρυθμιση του δανείου μας με βαση ενα προγραμμα ρυθμισης που εχει βγάλει η Τραπεζα για παραταση κατα 3 χρονια της αποπληρωμής και περίοδο 6 μηνών που θα πληρώνονται μονο οι Τόκοι
    Κάναμε την αίτηση και πριν απο 3 μέρες μας ειδοποίησαν οτι το αίτημα απορρίφθηκε
    Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω τι γινεται με αυτή την Τραπεζα η ίδια έβγαλε την ρυθμιση δεν πήγαμε μόνοι μας για να ζητήσουμε την ρυθμιση αυτή
    Οποίος γνωρίζει κατι σχετικό ας το γράψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Τραπεζα Πειραιως Α τριμηνο 12000 Οκ. Συναδελφοι , αισιως φτασαμε στο 3μηνο τις καθυστερησεις , με οποια κουρεματα και μειωμενες τιμες. Μακαρι να μειωθουν κιαλλο οι καθυστερισεις αλλα το σημαντικοτερο να πληρωνουν καθε μηνα ΤΑΚΤΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Πληρωμή 1ο τρίμηνο 14 Πειραιώς Ξάνθη σήμερα 12500 ok

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ