Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συνάντηση στις 11-06-2014 στην ΔΙΩΝΗ- AΡΤΑ για τα φωτοβολταϊκά στέγης από τον Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας.

Η κυβέρνηση παραπληροφορεί για τα Φ/Β στέγης

 Η προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος εδρεύει στην Άρτα, καλεί όλους τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών στέγης, να προσέλθουν την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30  στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ΔΙΩΝΗ στην Άρτα, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τα παρακάτω ζητήματα:
·         Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νόμο 4254/2014, αναφορικά με το φερόμενο «new deal», που κούρεψε την τιμή ακόμη και σε ποσοστό 40%.
·         Η εγγραφή μελών στον Σύλλογο και η οργάνωση αναφορικά με τους άμεσους τρόπους αντίδρασης.
·         Η ενημέρωση από νομικό, σχετικά με το νομοθετικό καθεστώς και τις δυνατότητες νομικής αντίδρασης.

Περαιτέρω, σημαντικό είναι η συμμετοχή προκειμένου να υπάρξει ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την πραγματικότητα γύρω από τα φωτοβολταϊκά στέγης, δηλαδή ότι:
1)    Καμία επιδότηση δεν έχει δοθεί από το Ελληνικό Κράτος. Αντίθετα ο κάθε εγκαταστάτης πλήρωσε εκτός από το έργο της κατασκευής, παράβολο των 1230 ευρώ, ενώ υποχρεώθηκε και σε σχετικές τροποποιήσεις.
2)    Η μόνη «επιδότηση», ήταν η «εγγυημένη τιμή» πώλησης για εικοσιπέντε (25) χρόνια, την οποία χωρίς να έχουν περάσει ούτε λίγοι μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων παραβιάζει η ελληνική κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η ίδια μας προέτρεπε στην εγκατάστασή τους (κυρίως με τη λήψη δανείων), ως αντίμετρο, ενώ η οικονομία της χώρας ήταν σε κατάσταση κρίσης. Ενώ το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στέγης είχε προκριθεί ως πολιτική «κοινωνικού μέτρου» για περίπου 36.000 οικογένειες που προχώρησαν σε εγκατάσταση, στην συνέχεια με το ν. 4254/2014 αποδείχθηκε η οικονομική τους τελμάτωση.
3)    Το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) δεν επηρεάζεται από τα φωτοβολταϊκά στέγης, καθώς αυτά αποτελούν μόλις το 5% της συνολικής παραγωγής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας, αποτελείται από αδειούχους της ευρύτερης περιοχής Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου και σκοπό έχει την εγρήγορση των μελών του και τον συγχρονισμό για τις άμεσες και τις περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την προάσπιση των μελών του Συλλόγου.
Πληροφορίες: 6944596188 Στράτος Τράμπας

1 σχόλιο:

  1. Να ενημερώρώνετε όμως, ότι αυτός ο σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταικών Στέγης(ΠΑΣΥΦΩΣ), και οποιαδήποτε προσπάθεια μίμησης του δεν είναι σωστή και αυτό είναι κακό για τον κόσμο που νομίζει ότι γράφεται στον οργανωμένο και δυνατό σύλλογο...

    *****ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ*****

    Με όλο τον σεβασμό και την ανάγκη κάποιων να βρουν δουλειά, δεν μπορεί ο κάθε δικηγόρος να δημιουργεί από ένα σύλλογο φωτοβολταικών για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.
    Πρέπει να μας αφήσουν να είμαστε ενωμένοι και όχι να κάνουν απόπειρα διάσπασης για να κερδοσκοπούν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ