Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Προκρίθηκε η ενεργή συμμετοχή και όχι η δράση «δι’ αλληλογραφίας»


Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση της Δ.Ε. του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας.
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου έπειτα από πρόσκληση της προσωρινής διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας, η οποία εδρεύει στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του συνεδριακού κέντρου ΔΙΩΝΗ στην Άρτα, συγκέντρωση περίπου 100 παραγωγών φωτοβολταϊκών στέγης, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νόμο 4254/2014, και το κούρεμα στην εγγυημένη ταρίφα των φωτοβολταϊκών στέγης.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κ. Στράτος Τράμπας αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί περίπου 35.000 οικογένειες που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος και τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά στέγης και την εμπειρία του από την συμμετοχή του στον Σύλλογο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου, την ανάγκη δράσης με ενεργό συμμετοχή και όχι «δι’ αλληλογραφίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο δικηγόρος κ. Καϊντάσης, αναφέρθηκε στο ιστορικό των ΑΠΕ, από την Συνθήκη του Κιότο, τις ευρωπαϊκές οδηγίες, το Εθνικό πρόγραμμα ΑΠΕ και την μεγάλη ήττα του νόμου 4254/14, την κατάσταση που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την προώθηση του Net metering, ως αντιστάθμισμα της εγγυημένης ταρίφας. Αναφέρθηκε επίσης στην δυνατότητα των προσφυγών στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις επιλογές που παρουσιάζονται αφενός, στην ανάγκη δε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες ώστε να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη υπέρ των παραγωγών Στέγης.

Από την συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψε η ανάγκη της δημιουργίας περιφερειακών ενώσεων ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών, με την άμεση συμμετοχή των αδειούχων και η δυνατότητα να δημιουργηθεί δευτεροβάθμιο όργανο – ομοσπονδία. Απορρίφθηκε δε κατηγορηματικά η δημιουργία «πανελληνίων» συλλόγων, το προεδρείο των οποίων είναι άγνωστο και σε κάθε περίπτωση χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, πολλά δε τα οποία ξεφύτρωσαν ως μανιτάρια, περισσότερο μοιάζουν με «αρπαχτές»…

Να υπογραμμίσουμε ότι ο Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας, αποτελείται από αδειούχους της ευρύτερης περιοχής Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου και σκοπό έχει την εγρήγορση των μελών του και τον συγχρονισμό για τις άμεσες και τις περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την προάσπιση των μελών του Συλλόγου.
Πληροφορίες: 6944596188 Στράτος Τράμπας

4 σχόλια:

  1. Το πολύ 50 άτομα είσασταν όσο και να σφιγγόσαστε... Όποιος ήταν εκεί το είδε...

    Όλη η Άρτα γνωρίζει το που ανήκετε. Σε αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο και καταπάτησαν τα δικαιώματα μας...

    Και τώρα προσπαθείτε να μας υπερασπίσετε?

    Αφήστε τα αυτά για τους κουτόφραγκους… όχι σε εμάς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ Τράμπα αρχικά με χαρά διάβασα για την προσπάθεια σας να συμβάλλετε στην προάσπιση των συμφερόντων μας ως ιδιοκτητών, όμως καλό θα ήταν σε αυτή την κίνηση να πρωτοστατούσαν κυρίως απλοί ιδιοκτήτες και όχι εσείς κ. Τραμπα που είστε και επαγγελματίας ως κάτοχος πάρκου. αλλά και συνδικαλιστής των Αγροτικών Πάρκων.

    Στη συνεχεία με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση σας, ως Σύλλογος Φ/Β Στέγης Δυτικής Ελλάδας, διότι φίλοι μου που ήρθαν στη συνάντηση αλλιώς με πληροφόρησαν. Καταρχήν δεν ήσασταν 100 άτομα αλλά το πολύ 50. Τώρα που το θυμηθήκατε να κινητοποιηθείτε μια χούφτα άνθρωποι τι να σας κάνουμε;;; και τη πίεση να κάνετε με μια χούφτα ανθρώπους και μόνο της Άρτας και όχι της Δυτικής Ελλάδας - διότι παρόμοια τοπική κίνηση δεν έχω ακούσει αλλού. Έχω ακούσει όμως τη μαζικότητα του ΠΑΣΥΦΩΣ που ήδη κινείται με 3500 μέλη - δηλ στρατό κανονικό - και νομικά και πολιτικά. Γιατί να έρθουμε σε εσάς;;; για να διασπάσουμε την ήδη προχωρημένη, πολυπληθή και πανελλήνια προσπάθεια του ΠΑΣΥΦΩΣ;;; Είναι ορθή τακτική αυτή;;; Πως θα κατεβείτε στο ΥΠΕΚΑ με 50 άτομα;;; Ο ΠΑΣΥΦΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΕΒΕΙ με χιλιάδες.
    Επικοινωνήσατε με αυτούς που τρέχουν εκεί στον ΠΑΣΥΦΩΣ και είδατε ότι δεν κάνουν κάτι καλά;;; Δεν έχουν εκπροσώπους σε όλη την Ελλάδα;;; Εσάς πέρα από την Άρτα σας ξέρει κανένας;;;
    Λέτε και για «αρπαχτες», πείτε μου παρακαλώ, μόνο εσείς υπογράφετε το κείμενο και σε ποιους αναφέρεστε κ. Στράτο Τράμπα;; Με στοιχειά, διαφορετικά είναι προσωπική μου στάση ζωής πως: "όποιος πετά πυροτεχνήματα είναι καλυτέρα να τα βάλει εκεί που ξέρει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε τον κύριο τράμπα...... είναι δηλαδή κάτι σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που αυτοί μας έφεραν στο μαύρο χάλι....και τώρα το παίζουν οι σωτήρες τού έθνους!!!! και όταν λέει όχι δια αλληλογραφίας να μας πει πως θα μπορέσει να μαζέψει 3000 και 4000 αιτήσεις και έγγραφα από τους οικιακούς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ NO NEW DEAL ΕΧΟΥΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΣΥΦΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΠΗΕΦ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΩΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ