Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

O Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταικών Στέγης Συναντήθηκε με ΥΠΕΚΑ: Καμμία ενδειξη πρόθεσης για διόρθωση!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/5/2014) η προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης ΠΑΣΥΦΩΣ (www.oikopv.gr), με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κύριο Μαθιουδάκη και το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού ΠΕΚΑ, παρουσία του νομικού μας συμβούλου κ. Ηλία Κολλύρη.
Στη συνάντηση, από πλευράς ΠΑΣΥΦΩΣ τονίστηκαν οι Νομικές και Τεχνικές αδυναμίες καθώς και τα Ουσιώδη λάθη του νέου
νόμου. Επίσης τέθηκε και τεκμηριώθηκε επαρκώς η απόλυτη κι επείγουσα ανάγκη να επανέλθουν οι συμβάσεις των 42.000 ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών, στην, προ του τελευταίου νόμου (αρχική), κατάσταση κυρίως λόγω μη υπαιτιότητας μας για το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του ειδικού λογαριασμού αλλά και της φύσης του κοινωνικού χαρακτήρα του ειδικού προγράμματος για τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Ταυτόχρονα παραδόθηκε επιστολή με τις περίπου 3300 υπογραφές τόσο στον υπουργό κύριο Μανιάτη, όσο και στον υφυπουργό κύριο Παπαγεωργίου αλλά και το γενικό γραμματέα κύριο Μαθιουδάκη.
(την επιστολή μπορείτε να την δείτε εδώ:  http://www.oikopv.gr/epistoli-pros-prothypoyrgo/ )

Ο κος Μαθιουδάκης παραδέχτηκε το άδικο της ρύθμισης, δυστυχώς όμως μας αντιμετώπισε ισοπεδωτικά ως μικροεπενδυτές και όχι ως διακριτή ομάδα, δηλαδή ως νοικοκυριά με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Επιπλέον δήλωσε ότι δεν έχει καμιά ένδειξη πρόθεσης από πλευράς υπουργείου για διόρθωσή της άδικης αυτής ρύθμισης. Η όλη συζήτηση διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε μισή ώρα.
Η παρουσία μας ήταν Δυναμική και Ουσιαστική. Συνεχίζουμε τον ατομικό και συλλογικό μας αγώνα. Σαν σύλλογος παραμένουμε ακομμάτιστοι. Τιμωρούμε στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα κόμματα που υπερψήφισαν την τόσο άδικη για όλους εμάς ρύθμιση.
Συνεχίζουμε μαζικά τις προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια ενισχύοντας το Δικαστικό Αγώνα, μέσω της συμμετοχής μας σε αυτόν αλλά κι ενημερώνοντας με τη σειρά μας όποιον μπορούμε.
Προγραμματίζουμε άμεσες συναντήσεις με τους εκπροσώπους ενέργειας όλων των υπολοίπων κομμάτων, με σκοπό τη σωστή κι ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους καθώς και την εξεύρεση δίκαιης και ολοκληρωμένης λύσης από την πιθανή επόμενη συγκυβέρνηση που θα προκύψει. Προγραμματίζουμε επίσης την ανάδειξη του θέματος μέσω των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.
Ο αγώνας μας μόλις ξεκίνησε και θα δοθεί μέχρι τέλους σε κάθε επίπεδο.


Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης
ΠΑΣΥΦΩΣ

6 σχόλια:

  1. Περιμένω να ακούσω τις θεσεις των υπολοίπων κομματων γιατί οι βουλευτικες εκλογες όπως φαίνεται δεν θα αργήσουν. Ολοι όμως εμεις οι ιδιοκτήτες φωτοβολταικων πανω από 60000 ατομα χώρια οι οικογένειες μας στειλαμε χθες ένα ξεκαθαρο μηνυμα στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό. Και το μήνυμα αυτό λέει ότι η παραμονή του στην εξουσία εξαρτάται και από εμας. Ακούγεται εκβιαστικό και ετσι πρέπει να είναι σε μια κυβερνηση που σέβεται την υπογραφή της μονο όταν αυτή βρισκεται πάνω στις χαριστικες συμβασεις των ντόπιων ολιγαρχών (βλέπε διοδια για δρομους μακέτο με προβλεπόμενες μάλιστα αυξήσεις μπομπολας , ξεφωνημενος διαγωνισμος ελληνικό λατσης, φυσικο αέριο το ακριβοτερο στην ευρωπη κοπελούζος, στημενος διαγωνισμος ΟΠΑΠ μελισσανιδης κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο επιβάρυναν τα οικιακά Φ/Β τον λογαριασμό ΑΠΕ φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Τη ζημία αυτή την πλήρωσαν τα Φ/Β πάρκα με το χαράτσι και το πιστωτικί τιμολόγιο. Και βεβαίως τα έσοδα των οικιακών παραμένουν αφορολόγητα!!!!!!!!!!!!!!!!

    Φ / Β στέγες

    ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓ. GWh ΑΞΙΑ m€ ΕΣΟΔΑm€ ΖΗΜΙΑ m€


    2012 279 153,5 41,0 112,5
    2013 480 255,5 69,1 186,4
    ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΛΟΓ. ΑΠΕ : 298,9 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλως σας κουρεψανε κ εσας! Διοτι εμεις οι υπολοιποι δεν ειμαστε μακακες! Γκεγκε? Ο καθενας την παρτη του πλεον! Οπως κανετε κ σεις απο την αρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη επιτυχία, πράγματι... Είδαν τον γραμματέα και έφαγαν γερή πόρτα... Κανέναν τμηματάρχη είδαν τουλάχιστον;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ '' ΚΥΡΙΟΙ '' ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που δεν έχετε καταλάβει πολλοί εδώ μέσα, είναι ότι είστε μειοψηφία, και αντί να μας καλοπιάνεται, βγάζετε μίσος απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεται καν...
    Πάρτε το χαμπάρι, άλλος είναι ο εχθρός, όχι τα οικιακά.
    Σε μία σωστή κοινωνία θα πρεπε κάθε σπίτι να είναι ενεργειακά αυτόνομο, και όχι να γίνει επάγγελμα για αργόσχολους...
    Αλλά ποτέ το κράτος δεν νοιάστηκε για τον λαό αλλά μόνο για τους καρχαρίες.
    Και φυσικά στην Ελλάδα δεν φταίει το κράτος αλλά οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτό και προωθούν τα συμφέροντά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ