Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ NEW DEAL ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
ΚΟΙΝΟΠ.: ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
  
          Αξιότιμοι κύριοι. Αξιότιμες κυρίες.
          Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα (27.05.2014) κατατέθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου οι πρώτες ομαδικές αγωγές των παραγωγών κατά του Δημοσίου. Με τις εν λόγω αγωγές διεκδικούνται αφενός τα ποσά που αντιστοιχούν στοπιστωτικό τιμολόγιο για την εγχεόμενη ηλεκτρική ενέργεια του έτους 2013 και, αφετέρου, η
αποκατάσταση, με την καταβολή αποζημιώσεως, της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από τις διατάξεις του ν. 4254/2014. Για τις αγωγές αυτές θα επιδιώξουμε την απευθείας εισαγωγή της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τη διαδικασία της πρότυπης (πιλοτικής) δίκης, σύμφωνα με τους ορισμούς του ν. 3900/2010. Επιδίωξή μας θα είναι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει τη συνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων του ν. 4254/2012, εντός του ερχόμενου έτους. Στη συνέχεια και εφόσον απαιτηθεί, θα προσφύγουμε εκ μέρους των ιδίων παραγωγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο).

          Σας ενημερώνουμε ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του μηνός Ιουνίου θα καταθέσουμε νέες ομαδικές αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ακολουθώντας την ίδια ως άνω διαδικασία (συμμετοχή σε πρότυπη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προσφυγή, εφόσον απαιτηθεί, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μας αποστείλουν έως την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 τα αναγκαία προς τούτο στοιχεία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εν λόγω νέες ομαδικές αγωγές. 

Συγκεκριμένα, παρακαλούνται να μας αποστείλουν: 1. Σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας 2. Καταστατικό εταιρείας. 3. Πιστωτικό τιμολόγιο για το έτος 2013. 4. Ακριβή υπολογισμό του ποσοστού της εφεξής μειώσεως της τιμής πώλησης. 5. Υπογεγραμμένο εις τριπλούν πληρεξούσιο, το οποίο θα αποσταλεί από τη Δικηγορική Εταιρεία μας στους ενδιαφερομένους παραγωγούς.
          Για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες περί της διαδικασίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δικηγορική Εταιρεία μας στο τηλ. 210-7222007 (κα Γαλάνη ή καΜαρούτσου).

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ