Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εχε γεια Οerlikon.....

Μετα την αποχωρηση της BP, και Τοp Green Energy απο τον χώρο των φωτοβολταικών, αλλη μια εταιρία προστίθεται στη λιστα των εταιριών που αποχωρούν γιατι δεν αντεξαν την μεγαλη πτώση τιμών και τον κυρίαρχη θέση της Κινας που ειχαν σαν αποτελεσμα την συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.

H εταιρία Oerlikon Group, με βαση την Ελβετία, πουλαει τα
λεπτού υμένα φιλμ της στην  ιαπωνική εταιρεία, Tokyo Electron Limited (TEL) για ένα αξιοσέβαστο ποσό. Τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του 2011, η ομάδα της εταιρίας ανέφερε ως «εξαιρετικά δύσκολες» τις συνθήκες της αγοράς και την έλλειψη επενδύσεων.


Η απόφαση λέγεται ότι αποτελεί μία στρατηγική κίνηση για την εταιρία, η οποία προσπαθεί να αναπτύξει άλλες, πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της περαιτέρω, και έρχεται μετά απο  «σημαντικές» αλλαγες βελτίωσης του κόστους λειτουργίας, και της δομής της. Για την ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται να χρειαστούν αρκετοί μήνες
«Η εκποίηση είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για τον εξορθολογισμό και την εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου του ομίλου"  σχολίασε ο Μάικλ Büscher, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου της Oerlikon.
Το παραξενο ειναι οτι τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει μια νέα γραμμή παραγωγής, η οποία επέτρεπε το κοστς παραγωγής των πανελ να ειναι $ 0.50 ή € 0.35 ανά Watt peak (/ Wp)! 
Η Oerlikon Solar έχει την έδρα της στο Trübbach, Ελβετία, και απασχολεί 675 άτομα σε οκτώ τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. 


πηγη pv-magazine.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ