Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ!!!


Τι εννοούμε;;; Απάτη κύριοι και κυρίες, Α ΠΑ ΤΗ.

Τα κινέζικης παραγωγής τα πουλάνε ώς γερμανικά, επειδή η εταιρία που τα διανέμει εχει τη βάση της στη Γερμανία!

Καλώς η κακώς :
  • η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή σε φωτοβολταικά πανελ παγκοσμίως.
  • η Κίνα έχει (προς το παρον) φήμη οτι ειναι χαμηλότερης ποιότητας από τα Ευρωπαικά ή Γερμανικά.
  • Τα Γερμανικά φημίζονται για την ποιότητα τους
  • Ο επενδυτής/καταναλωτής ψάχνει να βρει τα ποιοτικά πανελ
Έλεος με τις προσφορές ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ φωτοβολταικών πανελ σε τιμές χαμηλές.
Και εσύ, εεε, εσύ επενδυτά, μάθε να διαβάζεις ή να αναζητείς τα ψιλά γράμματα.
Ψάξε να δείς, ζήτα, απαίτησε ένα χαρτί που θα λέει οτι  η X Ψ μάρκα τα  εχουν γίνει παραγωγή στην Γερμανία.

 ΜΑDE IN GERMANY????
  • Μή μένεις στο οτι η εταιρία έχει γραφεία στη Γερμανία!
  • Μή μένεις στο οτι τα πανελ λένε οτι εχουν πιστοποιηθεί στη Γερμανία!
  • Πρέπει να γράφουν οτι παρασkευάζονται στη Γερμανία! ΜΑDE IN GERMANY.
MADE IN GERMANY.

Αναζητήστε το, απαιτήστε το.

Οχι τίποτα άλλο, άλλα άν θέλετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ να πάρετε και να πληρώσετε Γερμανικά. Δεν ειναι σωστό να αγοράζετε Κινέζικα, να πληρώνετε λιγο χαμηλότερα  από οτι ένα πραγματικό γερμανικό και να καρπώνετε η εταιρία τη διαφορά. Η αν μη τι άλλο , αγοράστε κινέζικα βρε αδερφέ. Να μην σε πιάσουν κότσο.
Φ/Β ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ
Το ξέρετε οτι αν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε τα δικά σας κινέζικα πανελ με το δικό σας λογότυπο; μπορούμε αν θέλετε να παραγγείλουμε πλαίσια που θα είναι της εταιρίας COCA COLA Ή ΦΈΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΙΣΑ. Ναί, είναι αλήθεια.

Τι θέλω να πώ με το παραπάνω;

οτι για να είστε σίγουρος οτι πληρώνετε την πραγματική του αξία, πρεπει να είστε σίγουρος οτι η εταιρία δεν εχει εργοστάσιο και στην Κίνα. Πιο απλά πρέπει να κοιτάτε:

1) οτι γράφουν πάνω Made in GERMANY. Δεν ειναι αποδεκτά τα  quality from Germany, certified in Germany, ή German quality ή έδρα της εταιρίας στη Γερμανία, ή απλώς...τίποτα.

2) Δες τις εγγυησεις που προσφέρουν. 5 χρόνια για το  προιον που ειναι οι εγγυήσεις που δίνουν οι κινέζικες μάρκες; Τα Γερμανικά δίνουν περισσότερα χρόνια εγγύηση προιόντος από τους κινέζους. Αυτή τη στιγμή (συνήθως γιατι μπορει να μου ξεφευγει και καμμια μάρκα) είναι 10 χρόνια εγγύηση για το προιόν! Τα 5 χρόνια είναι Κίνα.

3) Ψάξτε να δείτε που έχει εργοστάσια, συγκρίνετε τιμές γερμανικών με άλλες εταιρίες; σας φαίνεται κάτι πολύ καλο??? λυπάμαι που σας απογοητεύω αλλά δεν ειναι αληθινό. Οι τιμές που αγοράζουν εδώ στην Ελλάδα από τις εταιρίες ειναι πανω κατω ίδιες. οχι με 2000-40000 διαφορά στο δεκάρι!!

Μην ξεχάσετε άν αποφασίσετε να προχωρήσετε με τέτοια μάρκα, περαν το χαρτι που θα ζητήσετε οτι εχουν παραχθεί στη Γερμανία, οταν τα παραλάβετε, δηλαδή την ημέρα της εγκατάστασης να τσεκάρετε οτι ειναι ακριβώς η ιδια μάρκα, ακόμα και στην τελεία.

Ένα αλλο που μπορείτε να τσεκάρετε είναι ο σειριακός αριθμός που πρέπει να βρίσκεται πανω στο πανελ. Ο,τι αρχίζει από 690, 691, 692 μεχρι 695 είναι στην Κίνα. Γερμανία είναι 40 έως 44. Δυστυχώς όμως και αυτό δεν ειναι σιγουρο μιας και μπορεί μια εταιρία απλώς να ειναι βασισμενη στη Γερμανία και να παραγονται για αυτήν τα κινέζικα προιοντα , που στην προκειμένη περίπτωση θα φέρουν το Γερμανικό κωδικό.  Στο Internet διάβαζα οτι βρήκαν και εγνωσμένης μαρκας που είχαν κωδικό Κίνας!


Άβυσος...

39 σχόλια:

  1. to gelio tis ipothesis einai oti,den iparxi pleon germanikh eteria pou na kataskevazi panel,oles ta ftiaxnoun sthn kina,opios theli as me diapsefsi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερμανικές εταιρίες υπάρχουν που φτιαχνουν πανελ. Αύτό δεν μπορείς να το αρνηθείς. Εχουν εργοστασια στη Γερμανία.

    Το θέματα για μενα ειναι τα εξείς:
    1) οι ιδιες εταιρίες εχουν και εργοστάσια στην Ασία και Κίνα και οταν παίρνεις προσφορα για φωτοβολταικα σου λένε "μα η Χ εταιρία" ειναι Γερμανική! (και τα πανελ βέβαια ειναι απο το κινέζικο εργοστάσιο). Αρα υπάρχει μεγάλη παραπλάνηση του αγοραστή.

    2) ολες σχεδόν οι εταιρίες προμηθεύονται τις πρώτες ύλες π.χ. κυψέλες, αλουμίνιο, wafer κτλ άπό τις Κινέζικες εταιρίες! Αρα, τίθεται το ερώτημα ποσο τις % Γερμανικό ειναι το Γερμανικό; πόσο τις % παραπάνω απόδοση θα σου δώσει η Γερμανική ποιότητα στο χ% του τελικού προϊόντος; Θα παρεις με αλλα λογια τα λεφτά σου πισω εις βάθος χρονου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους. Γερμανικά πάνελ υπάρχουν , ζητήστε να αναγράφεται με λέιζερ το MADE IN GERMANY στο μπροστινό μέρος του γυαλιού και επίσης στην ετικέτα στο πίσω μέρος. Επίσης να ζητάτε πιστοποιητικό TUV όπου φαίνεται ο αριθμός του εργοστασίου και η Έδρα πχ. GERMANY. Υπάρχουν στην αγορά πάντως, Γερμανικά πάνελ με πολύ καλά χαρακτηριστικά όπως πχ. κουτί διασύνδεσης από αλουμίνιο με ψήκτρες, έχω κάνει εγκαταστάσεις με XXXX και είμαι πολύ ευχαριστημένος, Τώρα όσο αφορά αυτά που λέει ποιο πάνω ο HLIOS συμφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμως αυτό το γερμανικό πάνελ με το κουτή σύνδεσης με ψήκτρες… έχει κινέζικες κυψέλες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα σε όλους,
    εάν θες να είσαι σίγουρος 100% για Γερμανικες εταιρείες, καλήτερα να διαλέξεις επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους! Έτσι το κάνω εγώ και είμαι 100% ικανοποιημένος! (δεν έχουν διάφορες εγκαταστάσεις παραγωγής όπος μεγάλες εταιρείες, και καλήτερη και πιο ταχύτερη εξυπηρέτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ θελετε να ξερετε πραγματικα απο που είναι ζητηστε το certification of origin... telos mono αυτο ειναι εγκυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγεται ενδιαφερον. Εχω απορίες πολλες, στο κομματι της εγκυροτητας.
      1) Σου το δίνει ο κατασκευαστής/εισαγωγεας υποθετω το συγκεκριμένο. Και πως πιστοποιείς οτι ειναι για τα δικα σου πλαισια και οχι ενα γενικο χαρτι;
      2) Και το certification of origin γραφει px Germany ή Εurope?
      3) Και μιλάει για την παραγωγή του πανελ συνολικά; Θα μπορούσε δηλαδή αν η "συναρμολόγηση" γινεται στη Γερμανία και ολον τον εξοπλισμο τον εισαγουν να γραφει Germany?
      4) εχεις παρει; Στείλε αν εχεις ενα στο fotoboltaika.blogspot@gmail.com να το δημοσιεύσω.

      Διαγραφή
  8. Για την BOSCH ακούγονται διάφορα που έχουν να κάνουν με τη χώρα κατασκευής. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι, έχω πάρει. γραφει χωρα, συνοδευει το τιμολογιο, μπορεις να επαληθευσεις το τι λεει, κ θα σου στειλω μολις το σκαναρω. μοιαζει με χαρτι πτυχειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Γερμανία είναι τα BOSCH που πήρες;
      Περιμένω mail στο geopan78@gmail.com

      Διαγραφή
  10. ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΛΚΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόκειται να αγοράσω 30 Φ.Τ πανελ της Αμερικάνικης sunpower e20 - 327W.
    Από το εργοστάσιό της στις Φιλιππίνες το οποίο τροφοδοτεί σχεδόν όλη την Ευρώπη!
    Θεωρούνται μαιμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που ξερω ειναι οτι ισχυει οτι η Sunpower εχει εργοστασιο στις Φιλιππινες.

      Διαγραφή
    2. εχεις στοιχεία παραγωγης σε σχεση με συμβατικά

      Διαγραφή
  12. HLIOS Έχεις κάποια γνώμη γι αυτά, ως προς την ποιότητα;
    πχ εν σχέσει με τα Σανυο τα οποία είναι ελαφρώς ακριβότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα δυο που λες ειναι αυτα που εχουν τον μεγαλύτερο βαθμο αποδοσης ανα τετραγωνικό στην αγορα.

      Διαγραφή
    2. Διευκρίνηση: Δεν λεω οτι αυτα τα πανελ δινουν και την καλυτερη αποδοση στην επενδυση σου. Ειναι ανα τετραγωνικό. Δεν ειναι το ιδιο! Αν η στεγη σου δεν εχει μεγαλο προβλημα χωρου, ισως θα πρεπει να δεις και αλλες λυσεις.
      Ειναι απο τα πιο ακριβα! Βαλε κατω τα νουμερα και δες

      Διαγραφή
    3. Tα SUNPOWER και SANYO έχουν το πλεονέκτημα οτι παράγουν την ίδια ενέργεια χρησιμοποιώντας μικρότερη επιφάνεια. Από κει και πέρα δεν αξίζει το έξτρα κόστος τους, δεν πρόκειται να κάνεις δλδ απόσβεση.

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. αυτοι που εχουν κανει συβολαια με ο,52 για 25 χρονια υπαρχει περιπτοση να τους πουν οτι μειων τοσο της εκατο κ ας εχει γινει συβολαιο?γιατι μην ξεχναμε οτι ζουμε στην ελλαδα αν ξερει κανεις η αν του ετυχε ας μας πει

      Διαγραφή
    2. Δεν εχει συμβει σε κανεναν μεχρι σήμερα, απ'οτι ξερω. Και οι κατευθύνσεις στη ΔΕΗ παραμένουν ως ειχαν. Το μονο ισως ερωτηματικό ειναι οταν θα ανακοινώσουν τις νεες τιμες οπως διαμορφώνονται βασει μνημονίου, τι αλλαγές θα προτείνουν..... Θα πρεπει να περιμενουμε για αυτο

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να σου περικόψουν δραστικά την τιμή των φ/β στέγης και απολύτως νόμιμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια...... το εισόδημα από φ/β στέγης όπως γνωρίζουμε είναι αφορολόγητο ως προς την δήλωση εισοδήματος,αν λοιπόν από αφορολόγητο στο κάνουν φορολογητέο εισόδημα με τα σημερινά φορολογικά δεδομένα μιλάμε για -22%.......και χωρίς παρακαλώ να σου πειράξουν την σύμβαση σου π.χ ανώτερη τιμή των 0,55€

      Διαγραφή
  14. Μηπως ξερει κανεις να μου πει για τα πανελ schott solar?Ειναι καλα ποιοτικα και αμα κατασκευαζονται οντως στην Γερμανια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι μια χαρά ποιοτικά πάνελ από παλιά εταιρία στο χώρο των φ/β αλλά η κατασκευή τους είναι κυρίως Τσεχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εχετε κολησει με τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ πανελ , τρομερη διαφημιση ...με μηδεν ποιοτητα..,ιαπωνας ,και ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΚΙΛΚΙΣ,ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ...,ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΟΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΙΑ,ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ 10Kwp σε σπιτι εχουν σχεδιο τα παιδια της βουλης να ψηφισουν μετα τις εκλογες να τους αναγκασουν για τεβε και βιβλιο εισοδον εξοδον αληθευει???
    mike..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είδατε τι εγινε με τις τιμές έτσι? Σε μια νύχτα ΄πως εκλεισαν οι σχολές της αστυνομίας στη Θράκη η τιμή πήγε από 0.46€/kWh στα 0.25€/kWh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα καλυτερα ειναι τα POLY Renesola VITRUS I & II !

    Δειτε ολοι σας τα τεχνικα χαρακτηρηστικα τους !

    Δεν υπαρχει στην αγορα της Ελλαδας (
    και για τον καιρο της Ελλαδας)
    τιποτα καλυτερο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. POLY Renesola VITRUS Characteristics

    Temperature Coefficient of Voc -0.29%/oC
    Temperature Coefficient of Isc 0.04%/oC
    Temperature Coefficient of Pmax -0.39%/oC
    Nominal Operating Cell Temperature (NOCT) 45oC + 2oC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λίγο προσοχή στην επιλογή τους:

    Τα Virtus έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από τα Virtus II & βέβαια έχουν υψηλότερη τιμή.

    Τα Virtus II είναι ουσιαστικά η μετονομασία των Poly της Renesola, γεγονός που αποδεικνύεται από την κυψέλη τους η οποία είναι η πολυκρυσταλλική.

    Δυστυχώς όμως, κυκλοφορούν πλέον πολλές χαμηλές τιμές εκεί έξω για τα Virtus τα οποία είναι τα Poly & ο κόσμος μπερδεύεται

    Να το διπλοτσεκάρετε με τους προμηθευτές - εγκαταστάτες σας για να πληρώνετε αυτό που πρέπει, ότι & αν επιλέξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μας πεις και άλλες λεπτομέρειες, γιατι μόλις πηρα 50kW VIRTUS II 245, και δεν έχω δει να υπάρχει virtus II στα 245 αλλα από 250 και πάνω...

      Διαγραφή
    2. Αν πήρες Virtus 245, το πιο πιθανό είναι να πήρες το I και όχι το II, οπότε μην ανησυχείς.

      Διαγραφή
  21. ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ GOOGLE
    Jiashan, Κίνα, 7 του Γενάρη 2013 / PRNewswire / - ReneSola Ltd
    ("ReneSola» ή η «Εταιρεία») (NYSE: SOL), ο κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ηλιακών φωτοβολταϊκών («PV») ενότητες και γκοφρέτες, ανακοίνωσε σήμερα 245 W της Βίρτους σχεδον - μονοκρυσταλλικά I ενότητα κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά την αναλογία απόδοσης μεταξύ όλων των συγκρίσιμες μονάδες για το μήνα Οκτώβριο, όπως δοκιμάστηκε από τον PHOTON International, ένας κορυφαίος ηλιακής ενέργειας δημοσίευση εμπόριο.

    Ως μέρος μιας συνολικής και διαρκούς συγκριτική μελέτη από θυγατρική εργαστήριο PHOTON International, Εργαστήριο PHOTON GmbH, η Βίρτους μου παρουσίασε 98,9% αναλογία απόδοσης κάτω από πραγματικές συνθήκες των διαφορετικών επιπέδων της ηλιακής ακτινοβολίας. Στην ίδια μελέτη, η μονάδα πολυπυριτίου ReneSola του παρουσίασε 98% ποσοστό απόδοσης, και ήταν μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του για τον μήνα Οκτώβριο.
    Ποσοστό απόδοσης αντιπροσωπεύει την πραγματική ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που παράγεται σε σχέση με τη μέγιστη δυνατή ισχύ εξόδου. Με περισσότερες από 170 διαφορετικές ενότητες από πάνω από 100 κατασκευαστές, το φωτόνιο μελέτη θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβής στο είδος του. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Photon International.
    "Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για την έρευνα και την ανάπτυξη," δήλωσε ο κ. Xianshou Li, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ReneSola. "Όχι μόνο δεν οιονεί μονο τα προϊόντα μας Virtus monocrystaline ξεπεράσει τους ανταγωνιστές τους όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση και το κόστος παραγωγής, διαθέτουν κατά μέσο όρο απόδοση μετατροπής του 18,2%, υπερβαίνοντας το μέσο όρο της βιομηχανίας για τα συμβατικά δισκία πολυκρυσταλλικού του 16,5%. Όπως έχουμε επεκτείνει μας τις πωλήσεις και τις προσπάθειες μάρκετινγκ σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και αλλού, οι πελάτες μας μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στο μοναδικό συνδυασμό της αξίας και της απόδοσης παραδίδονται από Virtus τεχνολογία μας. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απο εδω
    http://www.prnewswire.com/news-releases/renesolas-virtus-module-tops-photon-internationals-december-rankings-185836712.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι το ψάχνετε κινέζικα , γερμανικά κορεάτικα φιλλιπινεζικα. Πάρτε τα δικά μου πάνελ, εγγύηση όσο ζώ! Για μετά μην το ψάχνετε παλικάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα γερμανικά (made in) είναι σαφώς ποιοτικότερα από τα κινέζικα πάνελ κινέζικων εταιρειών. Το ίδιο ισχύει για τα αμερικάνικα και για τα ιαπωνέζικα και για τα ελληνικά. Ακόμη όμως και στην Κίνα να κατασκευάζονται (ολόκληρα ή εν μέρει), πάλι ποιοτικότερα είναι αν ανήκουν σε εταιρείες των παραπάνω χωρών, λόγω ποιοτικών ελέγχων, προδιαγραφών κ.λπ. που είναι ανώτερες των κινέζικων. Γι' αυτό υπάρχει και η διαφοροποίηση των τιμών, όχι μόνο στα πάνελ, αλλά και στα υπόλοιπα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ