Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Ή ΔΩΡΕΑΝ?

Πολλές εταιρίες χρεώνουν την μελέτη φωτοβολταικών για το σπιτι η το  χωράφι η το βιομηχανικό κτίριο. Αυτοι δρουν περισσότερο ως καιροσκόποι επιδεικνύοντας μια τυχοδιωκτική συμπεριφορά. Μία σοβαρή εταιρία, και υπάρχουν αρκετές στο χώρο, ΔΕΝ ΘΑ πρεπει να σας χρεώσει τη μελέτη....

Άν στη μελέτη είναι έτσι, φαντάζεστε τι θα κάνουν στην προσφορά και ποσα επιπλέον έξοδα θα σας έχουν χρεώσει;;;;

Μετά και από σχόλιο αναγνώστη, μιλάω για την προμελέτη για την οποία μπορείτε να εχετε μια πολύ καλή εικόνα της απόδοσης, κόστους, χωροθέτησης. Αν κλείσετε με μια εταιρία θα ακολουθήσει η μελέτη εφαρμογής.

6 σχόλια:

  1. Γιατί να μην την χρεώσει δηλαδή?
    Βεβαίως και να την πληρώσω αλλά να είναι σοβαρή μελέτη. Να δω συγκριτικά αποτελέσματα με το πανελ Α, το πάνελ Β και το πάνελ Γ και αντίστοιχα με τους ινβέρτερ. Να μου υπολογίσουν τις σκιάσεις για μια κεραμοσκεπή να μου εξηγήσουν για πιο λόγο διαστασιολογούν με συγκεκριμένο τρόπο.
    Να είναι πραγματική μελέτη!
    Μελέτη ΔΕΝ είναι τα 25 φύλλα με φωτογραφίες 1 φύλλο με τον εξοπλισμό που έχει η κάθε εταιρεία, 1 φύλλο με τα δεδομένα του pvgis copy paste από την ιστοσελίδα και ένα εξελόφυλλο που βρέξει χιονίσει, ταράτσα-σκεπή με 4 προσανατολισμούς βγαζουν όλα 7500 ευρώ!
    Αυτό είναι διαφημιστικό φυλλάδιο.
    Είναι νόμος ότι κανείς δεν κάθεται να δουλέψει τζάμπα, γιατί να σου κάνει εσένα μελέτη δωρεάν?
    Ότι δίνεις αυτό παίρνεις!
    Παθόν είμαι και ξέρω.
    Πλήρωσα και έμαθα οτι refusol σε σκεπή με 3 προσανατολισμούς δεν μπαίνει, όπως και ότι οι συνθήκες σκίασης παίζουν τρομακτικό ρόλο.
    Κάτι τσακάλια στην Δράμα μου τα εξήγησαν όλα επί πληρωμή φυσικά και μου κάναν πρότυπη μελέτη.
    Δεν λυπήθηκα καθόλου τα λεφτά που έδωσα τα οποία στο τέλος αφαίρεσαν από την εγκατάσταση που μου έκαναν.
    Μελέτη δυστυχώς ή ευτυχώς δενμπορεία να σας κάνει ούτε ο πωλητής ασφαλιστής, ούτε ο μεσίτης που εγγυάτε οτι "τα πάνελ και ο ταδε ινβερτερ είναι κορυφή" ούτε ο κάθε τσομπάνης "ειδικός" στα φωτοβολταϊκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο αν εμεινες ικανοποιημένος με τα τσακαλια που βρήκες. Δεν ξερω σε ποιες εταιρίες απευθύνθηκες,και τι ειδους μελετη σου εκαναν σιγουρα παντως δεν ετυχες σε σοβαρους ανθρώπους. Μια σοβαρή εταιρία θα σου κάνει τη μελέτη για το χώρο σου δωρεαν. και θα σου κανει και την εκτιμηση της αποδοσης , οχι με copy paste απο το Pvgis. Tώρα οσον αφορα τη διατασιολόγηση , αυτό ειναι μεσα στη δουλειά του εγκαταστάτη να το κάνει. Σκέφτηκες μήπως οτι τα πανελ Α,Β,Γ που μπορεί να σου εβαλαν δεν ήταν τυχαία? Συγκρινες την προσφορά τους με άλλες εταιρίες? Εγώ προτάσεις κάνω, και ενημερώνων για αυτά που έχω δεί. ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και ειναι άξιος τών επιλογών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιάνει ένα blog ο κάθε μπακάλης της γειτονιάς και εκφράζει τη γνώμη του λες και είναι ο το μεγαλύτερο μυαλό του κόσμου.

    Δουλειά που δε πληρώνεται δε νοείται δουλειά.
    Αν η μελέτη δε πληρωθεί ή, αν δεν υπάρχει συμφωνητικό ότι η μελέτη θα πληρωθεί, τότε δε μιλάμε για μελέτη.

    Η μελέτη περιλαμβάνει:
    1) Χωροθέτηση
    2) Εκτίμηση Απόδοσης
    3) Επιλογή εξοπλισμού
    4) Ηλεκτρολογικό σχέδιο

    Ο τζαμπατζής ας πάρει αυτό που του αξίζει...

    Κανείς μηχανικός δε πρέπει να δουλεύει και να καταθέτει γνώσεις και εμπειρίες δωρεάν.

    Όταν πάς στο γιατρό πληρώνεις, όταν πας στο δικηγόρο πληρώνεις, όταν πας στο περίπτερο πληρώνεις....Όταν πας σε αλμπάνη δε πληρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε,

    Συμφωνώ μαζί σου οτι οταν γίνεται κάποια δουλειά και ξοδεύονται εργατοώρες θα πρέπει να πληρώνεται κάποιος.

    Από την άλλη όμως μην ξεχνάς οτι η αγορά έτσι έχει διαμορφωθεί.

    Οι περισσότερες εταιρίες, από τη δική μου έρευνα αγοράς, σου κάνουν την μελέτη δωρεάν, μαζί με την προσφορά χωρίς καμία χρέωση. Στόχος τους είναι βέβαια να κλείσεις τη δουλειά μαζί τους μετά και γι'αυτό σου κάνουν τη μελέτη χωρίς χρέωση. Και μιλάω για μεγάλες εταιρίες, οχι για τζαμπατζήδες!

    Πες το μαρκετινγ, πες το προώθηση του προϊόντος τους. Έτσι την έχουν δεί. Τί να σου κάνω εγω? πας καλα?????

    Και μπορώ να σκεφτώ και άλλες αγορές που αυτό γίνεται επίσης δωρεάν, όπως οταν π.χ. πας να αγοράσεις μιά κουζίνα. Εχεις παει ποτε? τους πάς το σχεδιο της κουζίνας και σου κάνουν ΔΩΡΕΑΝ την μελέτη και την κοστολόγηση. Άν θες κλείνεις άν θες δεν κλείνεις...

    Τέλος, να ξέρεις οτι
    στο blog μου τουλάχιστον μπορείς να εκφράσεις και εσύ τη γνώμη σου έσστω και άν διαφέρει από τη δική μου. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς υποτιμητικές εκφράσεις και ατυχείς συνειρμούς για να υποστηρίξεις την αποψη σου. Έλεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναφέρεις το στάδιο της προμελέτης που είναι απαραίτητο απλά και μόνο για να δει ο μηχανικός-εταιρεία-γραφείο τί και πόσα υλικά θα χρειαστεί. Η ουσιαστική μελέτη που ακολουθεί βεβαίως και πληρώνεται και την κάνεις αφού κλείσεις τη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΣΟ. Εχεις δίκιο. Χρειάζεται διευκρίνηση. Θα το διορθώσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ