Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΔΙΚΑΙΩΣΗ!! ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

Κατατέθηκε στην βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας......» με ρυθμίσεις που αφορούν και τις ΑΠΕ.

Στο άρθρο 123 προτείνεται ρύθμιση που ικανοποιεί τα αίτηματά μας, αίρει τις αδικίες μεταξύ αγροτών και αποκαθιστά την ίση μεταχείριση.
        Συγκεκριμένα, καταργεί την οριζόντια μείωση 12% επί των τιμών της 1/1/2014 - που εξυπηρετεί συμφέροντα αγροτοσυνδικαλιστών και συγγενών - και επαναφέρει την διάταξη που υπήρχε στο αρχικό ν/σ του ν.4254/2014 που - όπως αναλύεται και στην αιτιολογική του έκθεση (σελ. 97 έως 105)- συνδέει τις τιμές με τον χρόνο σύνδεσης και το κόστος επένδυσης των σταθμών.


       Η κατά 6 χρόνια καθυστερημένη νομοθετική παρέμβαση δικαιώνει τον αγώνα μας και ικανοποιεί τον διακηρυγμένο ιδρυτικό μας σκοπό που είναι η κατάργηση της ευνοϊκής μεταχείρισης όσων κατασκεύασαν τα πάρκα τους το 2013 με μικρό κόστος σε βάρος όσων κατασκεύασαν με υψηλότερο κόστος το 2011 & 2012. Δικαίωση που ούτως η άλλως θα αποδίδονταν σε λίγες μέρες από τους δικαστές κατά την εκδίκαση των αγωγών που ασκήσαμε το 2014 και εκδικάζονται την 19 Μαϊου 2020.
       Στο ποιοί και πως επέβαλαν παρασκηνιακά την οριζόντια μείωση και γιατί την υπερασπίζονται με νύχια και δόντια αναφερθήκαμε πολλές φορές. Θα το ξανακάνουμε το προσεχές διάστημα, επαναδημοσιεύοντας δικά τους “διθυραμβικά πονήματα”. Για να καταλάβουν όλοι όσοι ζημιώθηκαν απ' αυτούς.
       Καλούμε τους αγρότες (11άρηδες, 12άρηδες και όσους από τους 13άρηδες έχουν τιμή 0,22 & 0,23) που ως ιθαγενείς δελεάστηκαν από καθρεφτάκια (χαμηλότοκα δάνεια με 2% από γερμανούς, 5000 ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β με 0,14 ευρώ / κιλοβατώρα, ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β, και άλλες ...μπαρούφες) και έσπευσαν να γραφτούν σε συλλόγους που τους ζημίωσαν, να το ξανασκεφτούν και να στηρίξουν ότι πετύχαμε γι αυτούς.
       Διαβάστε εδώ τις νέες τιμές που θα ισχύσουν από 1/6/2020. Οι κόκκινοι του πίνακα παίρνουν την τιμή της στήλης 6 και οι τιμές των μπλέ παραμένουν σταθερές


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΦΟΡΙΕΣ
Πανελλήνιος Σύλλογος Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΑΦ)
Emailmailto:p.s.a.a.fv@gmail.com
Websitehttp://psaaf.blogspot.gr
Επικοινωνία:
 Φόρμα επικοινωνίας







65 σχόλια:

  1. Βρε συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας. Πρόκειται περί πραγματικής συμμορίας απατεώνων. Εξαπατούν τους αγρότες και αυτοί τους χειροκροτούν (αν είναι γνήσια τα μηνύματα με τα μπράβο που εμφανίζει και δεν τα γράφουν μόνοι τους οι απατεώνες...). Άκου παρουσιάζουν σαν επιτυχία του συνδέσμου την παραμετροποίηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Απολαύστε τους:

    ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΡΑΦΟΥΝ

    ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
    Κάθε φορά που υφίσταται μια επιτυχία για τον Σύνδεσμό μας, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ανάγνωση της ηλεκτρονικής μας θυρίδας.
    Ο κατακλυσμός των μηνυμάτων είναι μια “γλυκιά ταλαιπωρία”. Προσπαθούμε να απαντήσουμε ολιγόλογα σε όσα λαμβάνουμε. Ακόμα κι αν είναι Σαββατοκύριακο, όπως συνέβη με τις τελευταίες εξελίξεις.
    Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παραθέσουμε ελάχιστα από αυτά, ώστε να μεταφερθεί το κλίμα και στα υπόλοιπα Μέλη.
    Αρκετά είναι τα ερωτήματα που ζητούν διευκρινήσεις επί των νέων τιμών.
    Θα απαντηθούν μέσα από το site τις επόμενες ημέρες.
    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ:
    Ένα χρονικό του “κουρέματος” από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και σήμερα.
    Τι έγινε, πως έγινε, γιατί έγινε.
    Τι έκανε ο Σύνδεσμος, πως το έκανε, ποιο ήταν το σκεπτικό…
    ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σπανουλο Γιωτάκος τιμητές του Άι Αρ Αρ!!! Τι άλλο θα δούμε!!! Βλέπεις είναι πικρή η ήττα τους και η σφαλιάρα που φάγανε, που τους κάνει να προσκυνάνε την παραμετροποίηση!!!!! Γιαυτό κάποτε στα σχολεία ρίχνανε και φάπες για να μάθουν γράμματα οι κουμπούρες!!! Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθωντας τις εξελίξεις στα αγροτικα φωτοβολταικα ,συγχαρητηρια στους αδικημένους η επιμονη και η υπομονη τους εφερε αυτο το δικαιο αποτελεσμα που χρονια παλευαν.
    Οσο για τους εμπνευστες της οριζοντιας μειωσης (αγροτοπατερες) φωτοβολταικων με μια φραση
    <> η εκφραση που χρησιμοποιουσαν οι αλπες οταν εβγαιναν για κυνηγι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν θα έχει αναδρομική ισχύ ή οχι.
    Κατάλαβε κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ιστοσελίδα των αδικημένων ανακοινώθηκαν νέες αγωγές. Υποθέτω ότι μπορείς νά συμμετέχεις

      Διαγραφή
  6. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΖΙΤΑΤΑ ΑΠΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΕ ΤΟΝ ΓΙΟΤΑΚΟ ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΚΛΕΒΑΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕ ΤΟΥΣ ΠΛΙΡΟΝΕΣ ΚΙΟΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΜΙΣ ΠΟΥ ΠΙΓΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΑΣ ΕΡΧΟΣΑΝ ΜΑΖΙΜΑΣ ΚΕ ΝΑ ΜΙΝ ΠΙΓΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγροτη Ανδρεα συμφωνω απολυτα μαζι σου να τα ζητήσει απο τους εμπνευστες της οριζοντιας μειωσης που περασαν στα μουλωχτα νυχτα γιατι οι βρωμοδουλειες γινονται μονο νυχτα για να βολεψουν την παρτη τους και τα σογια τους .Θα πρεπει να ζητησουν συγγνωμη απο βουλευτες που εξαπατησαν το Μαρτιο του 14 απο του 11αρηδες και 12αρηδες που τοσα χρόνια τους εκλεβαν .Ειναι το λιγοτερο που μπορουν να κανουν αν φορανε παντελόνια ...αλλα δυστυχως τα εχουν κατεβάσει πριν απο χρονια .

      Διαγραφή
  7. Οι νέες απάτες των ( κ.κ.) Σπανούλη -
    Γιωτάκου
    psaaf.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι νέες απάτες των ( κ.κ.) Σπανούλη - Γιωτάκου

    Κανείς δεν περιμένει από κλέφτη που συλλαμβάνεται "με την γίδα στην πλάτη" να ομολογήσει την ενοχή του, να παραδεχθεί πως η κατσίκα δεν του ανήκει και να την επιστρέψει
    στον γείτονα μετανιωμένος.
    Καταφεύγει πάντα σε ψέματα προσπαθώντας να "μπερδέψει" τον αγροφύλακα και να γλυτώσει από τις συνέπειες της κλοπής. Ορισμένες φορές τα καταφέρνει, αλλά όχι πάντα. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...."
    Κατ' αντιστοιχία το ίδιο συνέβαινε επί 6 χρόνια με τους ( κ.κ.) Σπανούλη - Γιωτάκο που κατάφερναν να "μπερδεύουν" τα 1500 θύματά τους ( 11άρηδες και 12άρηδες ) εξαπατώντας τα με κάθε λογής παραμύθια!
    Όμως με την δικαίωσή μας τα παραμύθια τους καταρρέουν. Τον Ιούνιο τα θύματα θα δουν τις αυξημένες τιμές, θα "ξεμπερδευτούν" και θα καταλάβουν την ζημιά που τους έκαναν.... Ιδού ο λόγος που μας πολέμησαν με λύσσα. Παρ' όλα αυτά σταθήκαμε όρθιοι, αναδείξουμε την αλήθεια, καταφέραμε να επαναφέρουμε τις αρχικές υψηλότερες τιμές και καταργήσαμε την οριζόντια μείωση 12% που μας επέβαλαν ύπουλα και υπερασπίζονταν με νύχια και δόντια.
    Εγκλωβισμένοι τώρα στα αδιέξοδά τους, αντί συγνώμης από τα θύματά τους για την ζημιά που τα προκάλεσαν ( 2.700 ευρώ / έτος η μικρότερη έως 13.000 ευρώ / έτος η μεγαλύτερη ) για να ωφεληθούν οι ίδιοι η οι συγγενείς τους επιχειρούν και πάλι - όπως το 2014 - να τα εξαπατήσουν με διάφορες αλχημείες και ψέματα.
    Με χθεσινό τους αποπροσανοτολιστικό πόνημα με τίτλο
    << Νέες τιμές στα αγροτικά Φ/Β: Κάτι άκουσα, αλλά είμαι μπερδεμένος >> επιχειρούν και πάλι να τα "μπερδέψουν" με πονηριά και δόλο παρουσιάζοντας ξεδιάντροπα τις τιμές του πίνακα Α ως τις τελικές που θα έπαιρναν οι αγρότες το 2014 με την παραμετροποίηση χωρίς να προσθέτουν το 15% της προσαύξησης!!! Εθισμένοι στο ψέμα και την απάτη προσπαθούν να πείσουν πως οι μεν 12 άρηδες κέρδιζαν από την οριζόντια μείωση (!!!) οι δε ζημιά των 11αρηδων που είναι μόνο 102 είναι κάτω από 2000 ευρώ / έτος !!!
    Όμως κοντός ψαλμός αλληλούια. Ο Ιούνιος έρχεται και οι λίγοι που ενδεχομένως ακόμη δεν κατάλαβαν θα καταλάβουν ....
    Στα υπόλοιπα ηρωικά που ...ψελλίζονται για την πατρότητα της ρύθμισης, τα δάση και τα δένδρα, τα αγροτικά του 21, την διαίρεση αριθμολαγνείας και τους Ανδρέα, Νεκτάριο και Αθηνά δεν θα ασχοληθούμε γιατί είναι αυταπόδεικτες γελοιότητες....

    ΠΗΓΗ https://psaaf.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον ΣΠΑΑΦ γι αυτό που έκανε αλλά στο επικοινωνιακό δεν το χουν και πολύ. Είναι στην επίθεση και κινδυνέυουν να φάνε αυτοί το γκολ. Οι περισσότεροι αγρότες στην παρούσα δεν
      είναι σίγουροι για το τι έγινε.Τσιμπήσανε (οι του ΣΠΑΑΦ)και προσπάθούν να αποδείξουν τι δεν έχουν κάνει οι άλλοι αντί να επικοινωνήσουν τι έκαναν αυτοί. Και επειδή το τι το γνωρίζουμε ήδη αυτό που θα βοηθούσε θα ήταν το πως. Ενα πλήρες χρονικό δηλαδή των ενεργειών που έδωσαν αυτό το απροσδόκητο αποτέλεσμα. Ενας τρόπος μόνο υπάρχει για να αντιληφθεί ο καθηγητής των μαθηματικών ποιός από τους μαθητές αντέγραψε τον άλλον, να τους ρωτήσει πως έλυσαν την άσκηση.

      Διαγραφή
  9. Διαβάστε τι έγραψα το 2014 και προσέξτε οτι τότε απάντηση δεν έπαιρνα από τους λεγόμενους αδικημένους
    Θα τα ξαναανεβάσω σε αμέσως επόμενο μήνυμα

    http://fotoboltaika.blogspot.com/2014/12/paneliniossyllogosadikimenonagrotikonfotovoltaikonpsaaf.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να καταλάβω εμείς αρχές του 2012 θα πάρουμε παραπάνω κι ας πηγαίναμε με το +15% σε τιμή μεγαλύτερη των τιμών που είχαμε χωρίς new deal.
    Αν γίνει αυτό μακάρι αλλά στα παλιά μηνύματα που θα ξαναανεβάσω θα δείτε γιατί ολη αυτή η αρρωστη νοοτροπία που θέλει τα πάρκα του 2013 να χαντακωθούν είναι εντελώς ξεδιάντροπη και στηρίχτηκε στους πλασματικους πίνακες του κύριου Λουμάκη.

    Παρόμοια με του Λουμάκη λογική είχαν και οι όποιες προσπάθειες να μου απαντήσουν τότε το 2014.

    Η πονηρή αυτή λογική εκμεταλλεύτηκε το κλίμα τέλη 2012 και 2013 όπου έβλεπές διαφημίσεις έτοιμων πάρκων με ευτελή υλικά,ευτελή υλοποίηση, αμφίβολης ποιότητας ινβέρτερ,κινεζοπάνελ,μονοπασαλα σταθερά,πασαλομπήξεις,περίφραξη σχεδόν για κοτέτσια,δυο κάμερες της πλάκας, σε πολύ χαμηλές τιμές.

    Κι έφτιαξαν έναν πίνακα με αντιπαραβολές κόστους με τα ακριβότερα γερμανο/ιαπωνικά υλικά και τέλειες εγκαταστάσεις.

    Μερικοί μάλιστα κάναν και αντιπαραβολή με τράκερ το οποίο με το καλημέρα προσθέτει μια κατοστάρα χιλιάδες για πλάκα.
    Κι επειδή τα τράκερ κατά κανόνα γίναν πριν το 2012 εεεεε λέγαν οι πονηροί "εμείς οι παλιοί τα κάναμε ακριβά!" Τα μπρουρδούκλωναν όλα κι ο κοσμάκης που δεν ήξερε το έτρωγε το κλίμα της υπερβολής.

    Κι εκμεταλλεύτηκαν οι πονηροί οτι πρίν το 2012 που δεν είχαν γίνει πολλά πάρκα οι τράπεζες δεν ξέραν την τύφλα τους για το πραγματικό κόστος.
    Οι εγκαταστάτες πλασματικά υπερκοστολογούσαν υστερα από αιτημα του πελάτη για να μπορέσει αυτός να κάνει πάρκο χωρίς ίδια συμμετοχή ουσιαστικά.
    Έτσι ο πελάτης έκανε πάρκο με πολύ μικρότερη ίδια συμμετοχή από αυτή που έπρεπε να διαθέτει και επιπλέον κέρδιζε μεγαλύτερες αποσβέσεις και συνεπώς λιγότερο μελλοντικό φόρο.
    Από το 2012 και μετά που οι τράπεζες είχαν πολλά δεδομένα στα χέρια τους τέτοια υπέρογκα κόστη μόνο με πολύ στενά κολλητηλήκια με το διευθυντή τα ενέκριναν.

    Ετσι προέκυψαν οι διάφοροι πίνακες στους οποίους πάτησαν και οι λεγόμενοι αδικημένοι.

    Τα λεγόμενα τιμολόγια που ανεμίζαν και οι προσφρορές πάνω σε αυτή τη λογική που με ακρίβεια και μετα λόγου γνώσεως σας περιέγραψα πιο πάνω.

    Ακολουθουν και τα μηνήματα που έγραψα τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ και ο αντρας μου κατασκευάσαμε το πάρκο μας τον Ιανουάριο του 2012 και η ΔΕΗ μας συνέδεσε αρχές Φεβρουαρίου. Με γερμανικά υλικά είχαμε ένα κόστος σχεδόν 200.000 ευρώ.
    Ο μικρός αδερφός του άντρα μου,ο οποίος να ΄ναι καλά ,μας παρακίνησε να φτιάξουμε κι εμείς πάρκο, κι όχι μόνο αυτό ,αλλά μας έκανε και δωρεά διπλανό χωράφι στο δικό του που είχε σχετικά υποφερτή απόσταση από τις κολώνες της ΔΕΗ, δεν κατάφερε παρά να πάρει έγκριση δανείου αρκετά καθυστερημένα. Άρχισε να κατασκευάζει το Νοέμβριο του 2012 αλλά λόγω καιρού δεν μπορουσε να μπει μηχάνημα μέσα, είχαν γίνει όλα βούρκος! Τα δε συνεργεία δεν μπορουσαν να ανταπεξέλθουν με τις δουλειές που είχαν αναλάβει γιατί εκείνη την περίοδο έβγαλε εκείνη την απόφαση το υπουργείο και έπρεπε όλα τα πάρκα να υλοποιηθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013.Δε μπορούσε να τηρηθεί χρονοδιάγραμμα, το ξέρω πολύ καλά αυτό γιατί τον βοηθούσαμε .Μιλάμε για τρέλα . Και θυμάμαι ότι κι ο καιρός ήταν τόσο βροχερός που δα του έδινε περιθώριο παρά 3-4 μέρες ,που κι αυτές δεν ήταν αρκετές για να στεγνώσει ο βούρκος

    Τελικά ήταν έτοιμος μέσα Ιανουαρίου και δήλωσε ετοιμότητα. Και τον συνέδεσαν αρχές Απριλίου!!! Γιατί δύο άτομα ήταν υπεύθυνα να συνδέσουν 200 πάρκα στην περιοχή, αγροτικά αλλά και των υπολοίπων που μπήκαν άρον-άρον λόγω της απόφασης του υπουργείου που προανέφερα.

    Βάλαμε τα ίδια υλικά και στα δύο πάρκα και το κόστος δεν είχε πολύ μεγάλη διαφορά. Περίπου 20-25 χιλιάδες ευρώ λιγότερο του στοίχισε του κουνιάδου.
    Αν ίσχυε το +15% στους αγρότες, τότε εμείς από 0,375 του Α τριμήνου του 2012 θα ανεβαίναμε στο 0,43125. Ο κουνιάδος μου που τον συνέδεσαν το Β΄του 2013 από 0,27 θα ανέβαινε στο 0,3105.
    Δηλαδή αν ίσχυαν τα παραπάνω ο κουνιάδος μου θα εισέπραττε κάθε χρόνο 0,43125-0,3105= 0,12075 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Αν το πολλαπλασιάσεις χοντρικά το 0,12 επί το 150,000 που είναι μια μέση παραγωγή αυτό μεταφράζεται σε μεικτά κέρδη πάνω από 18,000 ευρώ το χρόνο! Δηλαδή μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο εμείς θα κάναμε απόσβεση τη διαφορά του κόστους εγκατάστασης , και για τα υπόλοιπα έτη μέχρι τα 20 ,εμείς θα πληρωνόμασταν αθροιστικά 335.000 ευρώ παραπάνω από τον κουνιάδο μου! Σας φαίνεται λογικό ρε παιδιά αυτό; Δε λέω ,δε θα με χαλούσε καθόλου, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμία μα καμία λογική βάση....Πώς να το κάνουμε!

    Αφήστε που δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν θα δικαιούμασταν όλοι το +15% ! Το σχέδιο νόμου που είχε βγει ανέφερε οτι το +15% θα το δικαιούνταν μόνο όσοι η τιμή της ταρίφας τους μετά την προσαύξηση δεν ξεπερνούσε την τιμή αναφοράς του Ιανουαρίου το 2014. Εμείς αν θυμάμαι καλά τον Ιανουαριο του 2014 είχαμε τιμή περίπου 0,4285. Το 0,4285 όμως είναι μικρότερο του 0,43125 ! Δηλαδή μάλλον δεν θα την παιρναμε την προσαύξηση!!!!!! Και το τελικό 0,377 που πήραμε φαίνεται πως δεν ηταν χειρότερο για μάς σε σχέση με το 0,375 αλλά έστω και ελάχιστα, καλύτερο!

    Συνεχιζω παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα κάποιοι άλλοι πιθανόν να ευνοούνταν.
    Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως το μόνο που θα ήταν σίγουρο είναι οτι αυτοί που συνδέθηκαν το 2013 θα αδικούνταν κατάφορα αν έμενε η περίπτωση του +15%. Σας ανέλυσα παραπάνω τις χαοτικές διαφορές που θα προέκυπταν αναμεταξύ μας μόνο και μόνο για 1 χρόνο διαφορά στην υλοποίηση των αγροτικών πάρκων.
    Η διοίκηση του συλλόγου πιστεύω πως έπραξε το καλύτερο δυνατό υπό την πίεση του χρόνου εκείνη τη μέρα που όλοι είχαμε αγωνία για τις τύχες μας. Από πολλούς διαφεύγει οτι τα αγροτικά πάρκα του 2013 είναι πάνω από το 50% των συνολικών αγροτικών. Και οτι το 2013 το μεγαλύτερο ποσοστό των εκατοσταριών πάρκων με καλές ταρίφες που συνδέθηκαν ήταν τα αγροτικά,καθώς εκείνα που συνδέονταν από λοιπόυς μη αγρότες είχαν συμβολαιοποιήσει με πολύ χαμηλότερες ταρίφες και με τις τιμές του πίνακα βάλλονταν λιγότερο. Ο νόμος δηλαδή είχε εξαρχής πολύ πονηρά στόχο να πλήξει αγροτικά φωτοβολταικά. Ή τουλάχιστον είχαν συμπαρασυρθεί μέσα στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τις τιμές των λοιπών πάρκων που έμπαιναν σωρηδόν εκείνη την εποχή στο σύστημα.
    Τα αγροτικά υποχρεούνταν βέβαια να τα προστατέψουν όπως και να έχει γιατί κανονικά εως το 2014 δεν έπρεπε να μπούν στο σύστημα πάνω από 1500 MW συνολικά ,εκ των οποίων τα 500 MW ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!
    Αυτοί που φωνάζουν πιστεύω οτι στην ουσία δεν φωνάζουν γιατί αδικήθηκαν ,φωνάζουν γιατί για λίγες ώρες πίστεψαν πως έπιασαν το τζακ-ποτ.
    Ούτε καν οι του 2011 αξίζει στο τέλος-τέλος να φωνάζουν ιδιαίτερα.
    Το 2011 συνδέθηκαν 104 αγροτικά πάρκα, εξ των οποίων 25 συνδέθηκαν το Γ τρίμηνο του 2011 και με την απλή λογική μπορούμε να πουμε οτι οι περισσότεροι είχαν κατοχυρώσει 0,441 λεπτά που λόγω πληθωρισμού είχε διαμορφωθεί τουλάχιστον 0,45. Αυτοί λοιπόν με -12% παίρνουν περίπου 0,40 .Δηλαδή κάπου 2 λεπτά παραπάνω από τους περισσότερους. Σίγουρα είχαν και κάπως μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης.Ενδεικτικά με το κλειδί στο χέρι και τα ίδια γερμανικά υλικά η εταιρεία ζητούσε λιγότερο από 240.000 ευρώ τον Ιούλιο του 2011 και 215.000 τον Νοέμβριο. Και μιας και ανέφερα Νοέμβριο, το ίδιο και περισσότερο ισχύει και για τα 74 πάρκα που συνδέθηκαν το Δ τρίμηνο του 2011. Σίγουρα υπήρχαν κοστολογικές διαφορές ,αλλά όχι και τα δακρύβρεχτα περί "καταστροφής" και ''κατάφορης αδικίας" . Αν θέλετε τη γνώμη μου ,ναι ίσως αναλογούσαν σε μερικούς από εσάς 2-3 σεντς παραπάνω. Αλλά μέχρι εκεί! Δεν είναι δυνατόν να γκρινιάζετε στα φόρα και να κάνετε ακραίους θεατρινισμούς, ωσάν να είσαστε μικρά παιδιά που δεν τους αγόρασαν γλειφιτζούρι. Στην τελική κύριοι συνάδερφοι, πηγαίνετε να μιλήσετε με τη διοίκηση του συλλόγου για να δείτε τι θα μπορείτε να κάνετε και να πάρετε αυτά τα επιπλέον 1-2-3 λεπτά.
    Αλλά συμπεριφορές και εκφράσεις του στυλ ,να χαντακωθούν οι του 2013 και να πάρουν 31 λεπτά κι εμείς να πάρουμε 43, είναι απαράδεκτες και εντελώς αντικοινωνικές .Τέτοια άτομα δεν έχουν καμία θέση σε κανένα σύλλογο ,ούτε τους αξίζει να λέγονται συνάδερφοι.
    Σταματήστε την γκρίνια λοιπόν και αναθεωρήστε τη στάση σας μερικοί . Δεν θα πάνε δέκα για φούντο επειδή ο ένας δεν ξέρει τι απαιτεί και από ποιόν το απαιτεί.

    Φιλικα
    Αθηνα

    ΥΓ. Ο πινακας ειναι εντελώς στημένος,μπραβο συναδερφοι,αρχισαμε τα σχεδια του κυριου Λουμακη κι εμεις.Καλο αλληλοσπαραγμο να εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμπληρώνω σήμερα το 2020 όσα έγραφα τοτε και άλλες περιπτώσεις που παρασύρονταν από τους λεγόμενους αδικημένους.

    Ήταν περιπτώσεις που είχαν πάρει όρους σύνδεσης πολύ καιρό αργότερα και είχαν τιμή 20 με 35 λεπτά,δεν θυμάμαι τώρα καλά....
    Αυτοί λοιπόν επειδή με το που πήραν όρους κινήθηκαν γρήγορα και φτιάξαν μέσα στο 2012, είχαν μετά την απάιτηση να πληρώνονται παραπάνω από αυτούς που είχαν κινηθεί από την πρώτη στιγμή με τις αδειοδοτήσεις και είχαν εξασφαλίσει τιμή υψηλότερη αλλά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν γρήγορα.

    Δηλαδή δεν είχαν πρόβλημα οι του 2013 να χάσουν 12,5 λεπτα ... αρκεί αυτοί να μη χάσουν τα 2-3-4-5 λεπτά από την συμβολαιοποιημένη.... κουκουρούκου δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να μην πιάσουμε τα IRR και το πόση κουτοπονηρία κρύβεται μέσα σε αυτό το New Deal εφεύρημα.

    Ενα γρήγορο ξεβράκωμα μπορεί να γίνει από μια άλλη κατηγορία φωτοβολταικών, τα οικιακά, που στη λογική των ψευτοπινάκων τα χαντάκωσαν κι αυτά από τέλη του 2012 και μετά.

    Ρωτήστε έναν λιγο παλιο με 10αράκι στέγης που υλοποίησε με 35 χιλιάρικα.
    Για 25 χρόνια ο άνθρωπος αυτός με ταρίφα 50-55 λεπτά θα παίρνει 7.5 με 9 χιλάρικα το χρόνο!

    Ο μακάκας του 2013 με 23-29 λεπτά που υλοποίησε με 18 - 20 χιλιάρικα θα εισπράτει 3,2 με 4,5 χιλιάρικα το χρόνο.

    Και για τους δύο η ολική αποπληρωμή γίνεται πάνω κάτω στα 5 έτη.

    Ετσι; Ωραία;

    Αμ εδω σε θέλω πονηρέ αδικημένε να μου κάνεις μια πραξούλα ακόμα.

    Για τα υπόλοιπα 20 χρόνια ο μακάκας του 2013 θα εισπράττει ενα πεντοχίλιαρο το χρόνο ή όχι;

    Με το ίδιο IRR ο ένας τρώει φόλα .

    Με μικρές ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ κοστολογικές διαφορές για τη συντριτική πλειονότητα των αγροτών ξαναέγραψα και τότε ,ξαναγράφω και τώρα οτι το -12% ήταν πολύ κοντά στο δικαιότερο.

    Για τους πρώτους πρώτους υπήρχε κάποια αδικία.

    Τώρα αν μέσα σε όλα αυτά κι εμείς των αρχών του 2012 μας βγει να πάρουμε παραπάνω ΜΑΚΑΡΙ!

    Αλλά τα υπόλοιπα είναι οχετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση
      * "Για τα υπόλοιπα 20 χρόνια ο μακάκας του 2013 θα εισπράττει ενα πεντοχίλιαρο λιγότερο το χρόνο ή όχι; "

      Διαγραφή
    2. Αθηνα καλο το αφήγημά σου δεν μπορεις να πεισεις κανέναν ,αυτα μου θυμίζουν υψηλες τάσεις afo ευχαριστουμε δεν θα πάρουμε καληνυχτα!!1

      Διαγραφή
    3. Δημητράκη αγοράκι μου γράψε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το κόστος του έργου σου.
      Χωματουργικά τοσα.
      Περίφραξη τόσα.
      Ηλεκτρολογικά τόσα.
      Πανελ τοσα.
      Βάσεις τόσα.
      Ινβερτερ τόσα.
      κλπ κλπ

      Για να πάει κάθε κατεργαράκος στον πάγκο του.
      Κι εγώ δεν είμαι αφο.
      Εγώ από το 2009 ξέρω την αγορά ακτινογραφία.
      Για κόπιασε καλό μου.
      Γιατι έχω όρεξη για Δημητάκη απόψε....

      Διαγραφή
    4. Αθηνα μου το κόστος του παρκου μου οταν κλήθηκα απο την πολιτεία να το δηλώσω ,το δηλωσα μεχρι σεντς Η ΣΥΛΛΟΓΑΡΑ ΣΟΥ ελεγε ποσο πάει το φουστάνι και παρότρυνε να μην δηλώσει κανεις το κοστος του πάρκου του.
      Απο το αφήγημά σου το μονο που μενει ειναι πως το 2012 ενεργούσες απο κοινου με το σύζυγό σου και πραγματοποιουσατε μαζι τις..δουλειες..ευχομαι και τωρα ακομη το 2020 να ενεργείτε απο κοινου και να κάνετε τις..δουλειες..μαζι .

      Διαγραφή
  15. Να πω και γω ένα καληνύχτα στη ψευτοαριθμητική της πονηρούλας και αγραμματούλας Αθηνούλας. Άκου λοιπόν Αθηνούλα:
    1. Με την παραμετροποίηση όλοι έχουν ίδιο χρόνο απόσβεσης, και ίδιο Άι Αρ Αρ.
    Αυτό περίπου το καταλαβαίνεις αν κρίνω από τις ιστοριούλες που τσαμπουνάς. Οπότε πάμε παρακάτω.
    2. Δύο έργα λοιπόν με διαφορετικό κόστος, πχ ένα του 2011 ή του 2012 και ένα του 2013 οφείλουν να έχουν και διαφορετικές ταρίφες ώστε να κάνουν απόσβεση στα ίδια χρόνια.
    3. Μετά την απόσβεση προφανώς και το ακριβότερο έργο με την ψηλότερη ταριφα θα δίνει καλύτερο εισόδημα από το φθηνότερο του 2013. Αλίμονο αν ήταν διαφορετικά. Αυτός που επένδυσε περισσότερα χρήματα, ρίσκαρε πιο πολλά λεφτά, άρα θα πάθαινε μεγαλύτερη καταςτροφή αν χανόταν η επένδυση, οπότε πρέπει να έχει και ψηλότερες απολαβές ως πόσο στην 20ετία από αυτόν που επένδυσε λιγότερα. Και οι δύο ωστόσο ως ποσοστό (Άι Αρ Αρ) που περίπου Αθηνούλα μου αφορά ποσοστό και όχι ποσό χρημάτων εισοδήματος ως προς την επένδυση έχουν το ίδιο.
    Αν όλα αυτά Αθηνούλα είναι πυρηνική φυσική για σένα το γαμπρούλη ή το μπατζανάκη σου, κάμε μας τη χάρη και πήγαινε για ύπνο αφού βγάλεις το σκασμούλη, γιατί αν κατάλαβες δεν έχει απομείνει πολιτικός που να ανέχεται τις σαχλαμάρες σου. Δεν μοιράζει το κράτος συντάξεις εδώ!
    Σου προτείνω μάλιστα να γραφτείς στον ΠΣΑΑΦ, μήπως και μάθεις τουλάχιστον να τον προφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαφορετικό κόστος πονηρούλη είναι ελαχιστες δεκάδες ευρώ.
      Συγκεκριμένα εμένα αρχών του 2012 κι εκείνα του κουνιάδου το 2013 ήταν 20-25 χιλιάρικα για τα ΙΔΙΑ υλικά!

      Όχι γερμανικά και ινδικά που συκρίνετε εσείς για να μαγειρέψετε πίνακες και κουραφέξαλα με IRR.

      Στο γράφω αναλυτικά πιο πάνω Ανδρικούκο οτι για 20-25 χιλιάρικα διαφορά ζήταγες ο άλλος να πληρώνεται 18 χιλιάρικα το χρόνο λιγότερα από εμένα για ΠΑΝΤΑ!

      Ντροπή σας! Αυτό λέω μόνο ,κοροιδεύετε τον κοσμάκη που δεν ξέρει.

      Γι'αυτό ξαναλέω όποιος κατεργαράκος έχει τα κότσια να γράψει το κόστος του εργου του ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.
      Γιατί μάλλον απόψε θέλετε μερικοί να κλάψουν μανούλες.



      Διαγραφή
    2. Σε λίγες μέρες μικρή και κουτή Αθηνούλα οι βουλευτές που κάποτε εκβιάζατε για να θάψετε τους αγρότες συναδέλφους σας με οριζόντιο κούρεμα, θα ψηφίσουν την ένταξη και των αγροτών στο πίνακα Α της παραμετροποίησης. Οπότε δεν έμεινε κανεις να ακούει τις οριζόντιες βλακείες σας. Εσύ βέβαια μπορείς να τις επαναλαμβάνεις για να ξεφτυλίζεσαι όσο θέλεις. Το οτι σε γράφουν και οι βουλευτές, πέρα από το οτι έχεις άδικο, σου δείχνει και οτι δεν σε λογαριάζουν πλέον ούτε για τα ψηφαλάκια. Χαμένη για χαμένη δηλαδή η παράγκα σπανουλογιωτάκου. Δεν έμεινε κανένας θεατής να βλέπει τον μπερντέ του καραγκιόζη!
      Κατά τα άλλα εσύ ανάμεσα σε επένδυση σε παράγκα και σε διυλιστήριο, συνέχισε να ζητάς ίδιο εισόδημα μετά την απόσβεση.... Θα κάνεις κόσμο να γελάει...!!

      Διαγραφή
  16. Συνάδελφοι αγρότες φωτοβολταϊκοί του ΠΣΑΑΦ, προτείνω όλοι μαζί να πιέσουμε την διοίκηση του συνδέσμου μας τώρα που η παράγκα του σπανουλογιωτάκου γκρεμίστηκε και που τα ψέμματα που ακόμα τσαμπουνάνε δεν είναι ούτε κλωτσιές, να βγει κιάλλο μπροστά ο σύνδεσμος και να πάρουμε όλο το χώρο των αγροτών. Δεν πρέπει ο ΠΣΑΑΦ τώρα που πέτυχε τον καταστατικό στόχο να σταματήσει, αφού στην επομενη κακοτοπιά οι σπανουλογιωτάκοι θα τα κάνουν ακόμα χειρότερο. Κοντολογίς, ο ΠΣΑΑΦ πρέπει να παραμείνει ο κύριος και δίκαιος εκφραστής των αγροτικών φωτοβολταικων. Την εκτίμηση της κυβέρνησης την έχουμε κερδίσει και αυτό έχει φανεί πάμπολες φορές. Δεν υπάρχει λοιπόν πλέον κανένα εμπόδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ,ναι

      Χωριανοί, χωριανοί ,απόψε παίζει ο καραγκιόζης δήμαρχος

      ελάτε να απολαύσετε....


      Βρεθείτε εκεί σε ενα δωμάτιο με σπανουλογιωτάκους όπως τους λέτε να αλληλοεκτονωθείτε.

      Αλλά τον κόσμο που έχει πάρκα το 2013 δεν θα τον αναστατώνετε.
      Αιντε μην πολυτρίβόσασται...

      Διαγραφή
    2. Σε λίγες μέρες μικρή και κουτή Αθηνούλα οι βουλευτές που κάποτε εκβιάζατε για να θάψετε τους αγρότες συναδέλφους σας με οριζόντιο κούρεμα, θα ψηφίσουν την ένταξη και των αγροτών στο πίνακα Α της παραμετροποίησης. Οπότε δεν έμεινε κανεις να ακούει τις οριζόντιες βλακείες σας. Εσύ βέβαια μπορείς να τις επαναλαμβάνεις για να ξεφτυλίζεσαι όσο θέλεις. Το οτι σε γράφουν και οι βουλευτές, πέρα από το οτι έχεις άδικο, σου δείχνει και οτι δεν σε λογαριάζουν πλέον ούτε για τα ψηφαλάκια. Χαμένη για χαμένη δηλαδή η παράγκα σπανουλογιωτάκου. Δεν έμεινε κανένας θεατής να βλέπει τον μπερντέ του καραγκιόζη!
      Κατά τα άλλα εσύ ανάμεσα σε επένδυση σε παράγκα και σε διυλιστήριο, συνέχισε να ζητάς ίδιο εισόδημα μετά την απόσβεση.... Θα κάνεις κόσμο να γελάει...!!

      Διαγραφή
    3. Αν καταφέρετε μια ομάδα αεργων ,μη αγροτών, να χαντακώσετε τα πάρκα του 2013 των πραγματικών αγροτών τότε μιλάμε για κλασική περίπτωση ξενιστή που τρώει τον οργανισμό που τον τρέφει.

      Αν και κρίνοντας από το ανυπαρκτο τεχνικό σας υπόβαθρο ελπίζω οι φαιδρότητες που αραδιάζετε να παραμείνουν στο επίπεδο του φαντασιακού.

      Σε κάθε περίπτωση καλά είναι οι αγρότες να επαγρυπνούν γιατί κι από ζαβά έχει πεθάνει κόσμος.


      ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ κόστος τουλάχιστον θα γράψετε ή θα συνεχίζετε επιδεικτικά να καταπίνετε την γλωσσίτσα σας;

      Διαγραφή
  17. Αθηνά οι αδικημένοι έχουν αναρτημένα τιμολόγια από το 2014 και σας προκαλούν να στείλετε και τα δικά σας ή να αναρτήσετε στο αφο. Γιατί τόσα χρόνια δεν έστειλες του κουνιάδου σου για να τα αναρτήσουν και να μας πείσεις και πετάς εδώ ότι νούμερα γουστάρεις? ?????????????????????????????????????????????, https://psaaf.blogspot.com/p/blog-page_96.html

    ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΚΩΝ
    21/12/2014
    Συνάδελφε αναγνώστη
    Ανοίξαμε αυτή την σελίδα με σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας στο ζήτημα του κόστους επένδυσης των πάρκων. Να αποκαλύψουμε την προπαγάνδα των γνωστών κέντρων παραπληροφόρησης των αγροτών περί δήθεν μικροδιαφορών στα κόστη διαφορετικών χρονικών περιόδων. Είναι η τελευταία απεγνωσμένη τους (και μάταια) άμυνα στην προστασία την οριζόντιας περικοπής και την αποφυγή της αναπόφευκτης παραμετροποίησης των τιμών.
    Καλούμε τους συναδέλφους να συνδράμουν σ' αυτήν την προσπάθεια, στέλνοντας για ανάρτηση αντίγραφα των τιμολογίων τους. Η αλήθεια δεν φοβάται και δεν κρύβετε ποτέ!...
    Προκαλούμε όσους επιχειρούν να πείσουν για το αντίθετο,
    να στείλουν τα δικά τους τιμολόγια. Να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Όλα στο φως!...
    Περιμένουμε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΦ, που πληρώνονται με ίδια τιμή, και υποστηρίζουν πως τα κόστη είναι περίπου ίδια, να το αποδείξουν με ανάρτηση των δικών τους τιμολογίων.

    a.a.fo


    ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ

    Α. ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013: Συνολικό Κόστος προ ΦΠΑ (πλην ΔΕΗ) = 115.000 TIMH: 0,37708
    Β. ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 : Συνολικό Κόστος προ ΦΠΑ = 348.695,95 TIMH: 0,37708
    Γ. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011: Συνολικό Κόστος προ ΦΠΑ (πλην ΔΕΗ) = 238.000 TIMH: 0,3965104
    Δ. >> >> : Συνολικό Κόστος προ ΦΠΑ (πλην ΔΕΗ) = 268.871 TIMH: 0,37708

    https://psaaf.blogspot.com/p/blog-page_96.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. bill επειδή ειλικρινά δεν ξέρω αν είσαι μέσα στα πρωτοπαλλικαρα αυτών των αδικημένων οπως βαφτιστήκανε ή απλά θέλησες κάπου να οργανωθείς ,το πράγμα είναι πολύ απλά εξηγημένο αν ανατρέξεις στα παραπάνω μηνύματά μου που καλό είναι να τα διαβάσεις προσεκτικά.

      Κι εσύ βρε ανθρωπέ μου δεν βλέπεις τις βλακείες που γράφουν από μόνοι τους φόρα παρτίδα;

      Τον Νοέμβριο του 2011 το πάρκο είχε 350 χιλιάδες και ξαφνικά τον Δεκέμβριο έπεσε στις 240 χιλιάδες....

      Βρε bill,βρε ανθρωπέ μου εδώ εμείς σαν ευρύτερη οικογένεια παλέυαμε από το 2009 με τα εικοσαράκια να πιάσουμε τα 100 χιλιάρικα κόστος έργου που είχε κατώφλι ο αναπτυξιακός και δεν πιανότανε ,ξέρεις γιατί;
      Γιατί με ευρωπαικά πάνελ δεν ξεπερνουσαμε τα 65 χιλιάρικα, αλλά και με τράκερ δεν ξεκολλούσε από τα 85 χιλιάρικα!!!

      Πάρε και κατάλαβε τι λαλακίες ταίζουν το κόσμο αυτοί οι άνθρωποι.

      Πρόσεξε ! Το 2009 ! Σε εποχή που το κόστος των ευρωπαικών πανελ για ένα κατοστάρι ήταν μεσοσταθμικά 230-250 χιλάρικα! Και σε ένα 20άρι 40-50 χιλιάδες.

      Ο μάγκας με τα 350 χιλιαρικα κόστος έργου το Νοέμβριο του 2011 κι ενώ το κόστος στα ευρωπαικά ανάλογα τον κατασκευαστή έπαιζε 120 με 130 χιλίαδες πές μου πόσα κιλά πλατίνα έστρωσε το πλαστικό το κάλυμμα του inverter για να λαμποκοπάει και να διώχνει τα πουλιά ;

      Ε ρε βούρδουλας που χρειάζεται και πόσα όργια έχουν γίνει στην πλάτη μας......

      Έτσι, ας βγαίνουν να εκτίθενται και οι εμπορικοί πίνακες παραδόσεως υλικών από τα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ και τους χονδρεμπόρους εκεί είναι να τους περιμένουν στον πρώτο σοβαρό έλεγχο που θα τους ξεσκίσει .
      Βάλε επί 10 έως 30 φορές πρόστιμο στο εικονικό από τα παιδιά στον έλεγχο και καλά ξεμπερδέματα μετά.

      Διαγραφή
  18. ΥΓ
    Απ' οτι πρόσεξα η ανάρτηση με τα τιμολόγια έχει ημερομηνία 21/12/2014 και τα σχόλια για τον κουνιάδο σου 7 και 8/12/2014. (Αθηνά 7 Δεκεμβρίου 2014 - 10:34 μ.μ. Αθηνά 8 Δεκεμβρίου 2014 - 1:06 π.μ.). Υποθέτω πως την ανάρτησαν για σένα και εσένα φωτογραφίζουν και προκαλούν να τα στείλεις.
    ΑΠΟΡΙΕΣ:
    - Γιατί δεν τα έστειλες τότε να ....τους αποστομώσεις?
    - Θα το κάνεις έστω και τώρα για να μας πείσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως γίνεται το δικο μου παρκο που συνδεθηκε 3 μαρτιου να κοστισε μαζι με φπα 210000€ με γερμανικα υλικα και τον απριλιο να ναι 100000€ κατω.μας δουλεύετε???

      Διαγραφή
    2. @bill

      Ούτε που παρακολουθώ τις αρλούμπες που γράφανε ανέκαθεν.

      Διάβασε λίγο το μήνυμα που σου απάντησα.

      Τι να αποστομώσω ,δεν είδες που όλοι καταπίνουν τη γλώσσα τους οταν έρχεται η ώρα να ξεβρακωθούν για το πόσο πλήρωσαν βασικά πράγματα στο πάρκο τους;

      Ελπίζω να πάρουμε παραπάνω λεφτά.

      Άλλο αυτό όμως κι άλλο ο τσογλανισμός σε βάρος συναδέρφων του 2013.

      Διαγραφή
  19. Ανακοίνωση ΠΣΑΑΦ:
    Οι νέες απάτες των ( κ.κ.) Σπανούλη - Γιωτάκου
    Κανείς δεν περιμένει από κλέφτη που συλλαμβάνεται "με την γίδα στην πλάτη" να ομολογήσει την ενοχή του, να παραδεχθεί πως η κατσίκα δεν του ανήκει και να την επιστρέψει
    στον γείτονα μετανιωμένος.
    Καταφεύγει πάντα σε ψέματα προσπαθώντας να "μπερδέψει" τον αγροφύλακα και να γλυτώσει από τις συνέπειες της κλοπής. Ορισμένες φορές τα καταφέρνει, αλλά όχι πάντα. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...."
    Κατ' αντιστοιχία το ίδιο συνέβαινε επί 6 χρόνια με τους ( κ.κ.) Σπανούλη - Γιωτάκο που κατάφερναν να "μπερδεύουν" τα 1500 θύματά τους ( 11άρηδες και 12άρηδες ) εξαπατώντας τα με κάθε λογής παραμύθια!
    Όμως με την δικαίωσή μας τα παραμύθια τους καταρρέουν. Τον Ιούνιο τα θύματα θα δουν τις αυξημένες τιμές, θα "ξεμπερδευτούν" και θα καταλάβουν την ζημιά που τους έκαναν.... Ιδού ο λόγος που μας πολέμησαν με λύσσα. Παρ' όλα αυτά σταθήκαμε όρθιοι, αναδείξουμε την αλήθεια, καταφέραμε να επαναφέρουμε τις αρχικές υψηλότερες τιμές και καταργήσαμε την οριζόντια μείωση 12% που μας επέβαλαν ύπουλα και υπερασπίζονταν με νύχια και δόντια.
    Εγκλωβισμένοι τώρα στα αδιέξοδά τους, αντί συγνώμης από τα θύματά τους για την ζημιά που τα προκάλεσαν ( 2.700 ευρώ / έτος η μικρότερη έως 13.000 ευρώ / έτος η μεγαλύτερη ) για να ωφεληθούν οι ίδιοι η οι συγγενείς τους επιχειρούν και πάλι - όπως το 2014 - να τα εξαπατήσουν με διάφορες αλχημείες και ψέματα.
    Με χθεσινό τους αποπροσανοτολιστικό πόνημα με τίτλο
    << Νέες τιμές στα αγροτικά Φ/Β: Κάτι άκουσα, αλλά είμαι μπερδεμένος >> επιχειρούν και πάλι να τα "μπερδέψουν" με πονηριά και δόλο παρουσιάζοντας ξεδιάντροπα τις τιμές του πίνακα Α ως τις τελικές που θα έπαιρναν οι αγρότες το 2014 με την παραμετροποίηση χωρίς να προσθέτουν το 15% της προσαύξησης!!! Εθισμένοι στο ψέμα και την απάτη προσπαθούν να πείσουν πως οι μεν 12 άρηδες κέρδιζαν από την οριζόντια μείωση (!!!) οι δε ζημιά των 11αρηδων που είναι μόνο 102 είναι κάτω από 2000 ευρώ / έτος !!!
    Όμως κοντός ψαλμός αλληλούια. Ο Ιούνιος έρχεται και οι λίγοι που ενδεχομένως ακόμη δεν κατάλαβαν θα καταλάβουν ....
    Στα υπόλοιπα ηρωικά που ...ψελλίζονται για την πατρότητα της ρύθμισης, τα δάση και τα δένδρα, τα αγροτικά του 21, την διαίρεση αριθμολαγνείας και τους Ανδρέα, Νεκτάριο και Αθηνά δεν θα ασχοληθούμε γιατί είναι αυταπόδεικτες γελοιότητες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τόλη για να μην κουράζεσαι με τις ζαβομάρες που έχουν φτιάξει στους πίνακες και λένε μέσα στα ιδιαίτερα site τους.

    Συγκρίναν οι αγύρτες τιμές από ανύπαρκτα κοτέτσια που διαφήμιζαν εταιρείες για κράχτες το 2013 με υπερκοστολογημένες τιμές πάρκων του 2011 με υλικά ΑΑΑ κατηγορίας,όπως επίσης και με τεχνικές υλοποιήσεις σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα.

    Υπήρχαν και ακραία ψώνια που τοποθετούσαν πανάκριβα πανελ φουλ μπλακ που προορίζονταν για στέγες (για να μην κανει άσχημη αντίθεση το ασπρο του φιλμ πισω και το ασημί πλαίσιο σε σχέση με το σκουρο χρωμα των κυψελών)...είχαμε δει πολλά αυτά τα χρόνια....
    Για να μην μιλήσουμε για κάτι Panasonic και Sunpower, ή για κράσπεδα περιφράξεων με τσιμέντο όσο τα πολυβολεία του χότζα.

    Όλα τα παραπάνω κερατιάτικα και πονηριές άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο,ζηταγαν κάποια ελάχιστοι μάγκες να τα πληρώσουμε εμείς και κυρίως να την πληρώσουν οι αγρότες του 2013.

    Έβαλαν κι εμάς του 2012 μέσα για να κάνουνε μπούγιο οτι τάχαμου υποστήκαμε βάναυση αδικία,ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δε συνέβη κάτι τέτοιο.

    Για να μην αδικώ συναδέρφους του Β τριμήνου του 2011 που νομίζω πρέπει να ήταν 5 στον αριθμό, σίγουρα δικαιουνταν καλύτερη μεταχείριση από τα 2 περίπου λεπτά που έπαιρναν πάνω από τους υπολοίπους.
    Και ήταν και καμιά 25αριά το Γ του 2011 που σίγουρα κάποιοι από αυτούς ομοίως δικαιούνταν παραπάνω.

    Από εκεί και πέρα όμως η συλλογιστική των λεγομένων αδικημένων ξεφευγε, γιατί μετά θα έπρεπε να παραμετροποιείς πάρκα δίπλα στο δίκτυο με πάρκα 500 μέτρα από το δίκτυο.
    Πάρκα σε ακριβά χωράφια με πάρκα σε ξεχασμένα μπαίρια.
    Πάρκα με βουνό στον ορίζοντα, πάρκα χωρίς βουνό να σκιάζει.Πάρκα σε υψόμετρο σε πλαγιά που κρατάει δροσερά τα πάνελ με πάρκα στον κάμπο που τα πάνελ τηγανίζονται.
    Πάρκα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη με πάρκα στη συννεφιασμένη λογω Πίνδου Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο ή Μακέδονία κι Έβρο.

    Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα κόστη ή οι διαφορές στην παραγωγή ανά περίπτωση μπορεί να ήταν και πολύ σοβαρότερα/ες όσων αφορώ την απόδοση της επένδυσης σε σχέση με των ζήτημα των διαφορών για τα οποία ωρύονταν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο ότι καταλαβαίνω από τα γραφομενά σου Αθηνά θεωρείς:
      α) Καλώς οι του ΠΣΑΦ το 2014 πίεσαν για το 12% καθώς ήταν το πιό δίκαιο γενικά
      β) Κακώς οι αδικημένοι πίεζαν τόσα χρόνια για την ανατροπή του.

      Σωστα?

      Αφού όμως τελικά ανετράπη (καλώς η κακώς) μετά από τις πιέσεις των αδικημένων, θα ήθελα το σχόλιο σου στο γιατί βγαίνουν οι του ΠΣΑΦ και αυτοπιστώνονται το γεγονός.
      Δεν το θεωρείς λίγο ανήθικο όλο αυτό?

      Διαγραφή
    2. Αθηνά ξέρω ότι έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα αλλά έχω αρχίσει σιγά σιγά να έχω κάποιες υποψίες ότι δεν θα μου απαντήσεις ρε γαμώτο..

      Διαγραφή
  21. Συνάδελφε κι εγώ έχω την ίδια απορία.
    Καταρχήν να πω ότι συνδέθηκα Ιούνιο 2012 και έχω τιμή 0.377. Από το 2016 γράφτηκα στον ΠΣΑΦ για το χαμηλότοκο δάνειο και είμαι μέλος του. Θα σκεφτώ αν θα συνεχίσω.
    Διάβαζα συχνά αφο και με ενοχλούσε ο τρόπος που αντιμετώπιζε τους αδικημένους κάθε φορά που έκαναν κάτι για να δικαιωθούν. Π.χ Όταν έβγαζαν ανακοινώσεις για αγωγές η έφερναν το θέμα τους στην βουλή, τους προσέβαλε με υποτιμητικές εκφράσεις και απειλούσε και έβριζε τους βουλευτές που αναγνώρισαν το δίκιο τους και συνεργάστηκαν μαζί τους.
    Έρχονται τώρα μετά από 6 χρόνια και μας λένε πως από το 2014 είχαν το θέμα στην ατζέντα και η λύση του οφείλετε σ' αυτούς!!
    Έλεος!! Νοιώθω ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μου....
    Πάντως ποτέ δεν πίστεψα ότι οι αδικημένοι θα το πετύχουν. Μπράβο τουςκαι κααλό είναι να μας πουν για τα 6 χαμένα χρόνια αν χάθηκαν οριστικά η αν μπορούμε να τα διεκδικήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια το σκέφτεσαι ακόμη αν θα συνεχισεις να εισαι γραμμενη στους παπατζηδες;; Δυστυχως τσιμπησες απο το τυρακι που σου πρόσφεραν .Αν αποφασισεις να φυγεις πριν κλεισεις την πόρτα να ζητησεις και τις αποδείξεις απο τα 50ευρα που τους εδωσες. Κοιτάζοντάς τες θα θυμασαι την επενδυση που έκανες.

      Διαγραφή
  22. Υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς: - "ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΈΝΟΙ ζήτησαν εξορθολογισμό των τιμών..."

    Γράψαμε προχθές -για πολλοστή φορά- πως οι (κ.κ.) Σπανούλης / Γιωτάκος είναι εθισμένοι στα ψέματα και τις απάτες.
    Το επιβεβαίωσαν και πάλι σε χθεσινό κατάπτυστο λιβελογράφημά τους με τίτλο " Τι έχεις μπάρμπα Γιάννη; Τι είχα πάντα! - Ψέματα και λάσπες που επιστρέφονται..."
    Στο νέο τους παραλήρημα επιτίθενται σε δημοσιογράφο επειδή αρθρογράφησε αντικειμενικά και διατύπωσε αλήθειες που δεν τους βόλευαν και ανέδειξαν τις απάτες τους. Προσβάλλοντας την νοημοσύνη 1.500 αγροτών που έβλαψαν (11άρηδων και 12άρηδων), επιχειρούν με χαλκευμένο πίνακα τιμών να τους εξαπατήσουν και να τους πείσουν πάλι, πως η οριζόντια μείωση τιμών που τους επέβαλαν το 2014 τους ωφέλησε (!), αποκρύπτοντας την αλήθεια πως τους ζημίωσαν με ιδιοτέλεια για να ωφεληθούν οι ίδιοι και πως ο καθένας τους έχασε από 2.700 έως 13.000 ευρώ / έτος και συνολικά μέχρι σήμερα από 16.200 έως 78.000 ευρώ που τα καρπώθηκαν αυτοί και οι συγγενείς τους!
    Και πέρα αυτού, χωρίς ντροπή και ίχνος αξιοπρέπειας, επιχειρούν να σφετεριστούν τον εξαετή μας αγώνα, προπαγανδίζοντας πως οι νέες υψηλότερες τιμές με την προσαύξηση 15% επί των τιμών του πίνακα Α που πετύχαμε, ήταν δική τους πρόταση (!!!!) ... Και ξεδιάντροπα διαδίδουν ψελλίζοντας πως έγινε "κατόπιν ενεργειών του συνδέσμου τους" !!!!...
    Όπως όμως γράψαμε στο τελευταίο μας αφιέρωμα, "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Και πριν στεγνώσει η μελάνη μας τους διαψεύδει με τον πιο επίσημο τρόπο από το βήμα της βουλής, ο αρμόδιος υφυπουργός ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς !!!...

    Σας παραθέτουμε από τα πρακτικά της βουλής το σχετικό απόσπασμα με την τοποθέτηση / διάψευση του Υφυπουργού:

    Διαβάστε το:

    <<.....Στα θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξορθολογίζονται οι τιμές αποζημίωσης των σταθμών ΑΠΕ που έχουν εγκατασταθεί από τους κατ' επάγγελμα αγρότες.
    Ήταν κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και εδώ. Είχαν έρθει στην αντίληψή μας στην ακρόαση φορέων που έγινε στο νομοσχέδιο του Νοεμβρίου. Οι λεγόμενοι ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ είχαν παρουσιάσει αυτήν την ΑΔΙΚΙΑ η οποία υπήρχε και ήρθαμε τώρα και την νομοθετούμε, ούτως ώστε για τους κατ' επάγγελμα αγρότες να μην υπάρχουν δυσανάλογες επιπτώσεις από μια παλιά ρύθμιση >>.
    ( σ.σ. παλιά ρύθμιση εννοεί φυσικά το οριζόντιο έκτρωμα των (κ.κ.) Σπανούλη - Γιωτάκου που ζημίωνε 1500 αγρότες )

    Απολαύστε το και ακουστικά:
    video

    ...και για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επί του θέματος, διαβάστε και τα παρακάτω αποσπάσματα από την ακρόαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .... φορέων που έγινε στο Νομοσχέδιο του Νοεμβρίου 2019, που αναφέρεται ο Υφυπουργός και πως τοποθετηθήκαμε εμείς και ο κ. Σπανούλης για την οριζόντια μείωση του new deal.....

      τι έιπαμε εμείς;
      Διαβάστε:
      <<... η αποζημίωσή του, η τιμολόγησή του σε σχέση με τον μη αγρότη, η μείωσή του για αρκετούς από αυτούς είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι έχει οριστεί αρχικά στο σχέδιο του new deal. Δηλαδή, η μείωση δεν γίνεται με παραμετροποιημένη τιμή, αλλά με μια οριζόντια. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί δύο κατηγορίες αγροτών, αυτοί που έχουν επωφεληθεί πάρα πολύ και αυτοί που είναι ακραία αδικημένοι.
      Μιλάμε για το 50% των αγροτών και εκεί πάνω οι προτάσεις μας για τη δήλωσή του αγρότη μέσω του συστήματος, είναι μεν να επιλυθεί αυτή η αδικία, μια και καλή, η οποία έχει αναγνωριστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις- υπάρχουν και τα έγγραφα τα οποία θα τα καταθέσουμε στη Γραμματεία καθώς και το ενημερωτικό που έχει βγάλει η Διεύθυνση του Υπουργείου....>>

      Ακούστε:
      video

      Τι είπαν οι (κ.κ.) Σπανουλης - Γιωτάκος;

      Διαβάστε:
      <>
      (σ.σ. η μεγάλη σημαντική τότε απόφαση ήταν η νομοτεχνική βελτίωση που αντικατέστησε το +15% με την οριζόντια μείωση και μείωσε τις τιμές όλων των 11άρηδων και 12άρηδων....)

      Απολαύστε το και ακουστικά: (σ.σ. η νευρικότητα από την παρουσία μας είναι έκδηλη...)

      Βουλή 19/11/2019 (Κώστας Σπανούλης)
      video

      ......και βγάλτε αβίαστα τα συμπεράσματά σας...............

      Το δικό μας συμπέρασμα συμπυκνώνεται στον τίτλο: Η απάτη και το ψέμα έχουν.... κοντά ποδάρια!!!!

      Περισσότερη ενημέρωση για το τι κάναμε εμείς εδώ και τι έκαναν οι (κ.κ.) Σπανούλης - Γιωτάκος για να μας εμποδίσουν (ένα δείγμα) εδώ.

      https://psaaf.blogspot.com/2020/05/blog-post_3.html#more

      Διαγραφή
  23. Εγώ σαν μικροεπενδυτης ξέρω ότι ο ώριμος επενδυτής περιμένει βλέπει την αγορά και δρα με σοβαρότητα σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς..
    Έχω δύο κατοσταρια επαγγελματικά.
    Ήξερα , έβλεπα και διάβαζα ότι το κόστος των υλικών του πάρκου έπεφτε ραγδαία.
    Όταν είχες 18 μήνες να τα υλοποίησεις ,ως σοβαρός επενδυτής,περίμενα..
    Όταν τα δεδομένα της αγοράς είναι αυτά και η τιμή σου είναι κλειδωμένη και πουθενά στο συμβόλαιο σου δεν υπάρχει ρήτρα IRR ή κόστος επένδυσης θεωρώ ότι αυτοί που έχουν εξαπατηθεί ήταν όσοι ακολούθησαν τη λογική αυτή.
    Εξάλλου οι ταριφες ήταν ούτως η άλλως χαμηλότερες.
    Και γιατί το βλέπετε σε βάθος απόσβεσης της επένδυσης και όχι σε βάθος 20ετιας που ισχύει η σύμβαση.
    Αυτός με τα 0,43 με μέση παραγωγή 150Mw θα τζιραρει 1290000.
    Αυτός με τα 0,28 θα τζιραρει 840000..
    Και ρωτάω εγώ υπήρχε ποτέ τέτοια διαφορά 450χιλ€ στα υλικά??
    Αν αυτοί που είχαν τις άδειες 18 μήνες στα χέρια τους και ήξεραν ότι θα χάσουν μισό εκατομμύριο από τον τζίρο τους θα περίμεναν να πέσουν οι τιμές??
    Αυτοί που εξαπατήθηκαν ήταν αυτοί που περίμεναν και αυτοί πρέπει να δικαιωθούν!
    Με την ίδια λογικη θα αρχίζουν όλοι οι επενδυτές να χρεώνουν ανάλογα με το ύψος της επένδυσης το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την συμβολαιοποιημενη αγορά από τη στιγμή που δεν περιγράφεται στην σύμβαση..
    Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες μεταχρονολογημενες για να γλιτώσουν κάποιοι τη γούνα τους.
    Και για αυτό μετά το new deal η αγορά πέθανε για 7 χρόνια.
    Για την αναξιοπιστία τους.
    Δεν είναι δυνατόν να καλπάζει η φωτοβολταϊκή επενδυτική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο τα έτη 2013-20 με κόστος ακριβότερο από εμάς,ταρίφες μικρότερες και παραγωγή 1150Mw/εγκατεστημένο mw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ώριμος επενδυτής θά πρεπε να ξέρεις ότι όταν οι 18 μήνες της προθεσμίας σου λήγουν 31/12 δε περιμένεις το Νοέμβριο με τις βροχές να τρέχεις για δανειοδότηση και μετά να παρακαλάς για παράταση.
      Αν τώρα διαφωνείς με τη λογική του new deal, μαζί σου, να αναιρεθεί στο σύνολό του, όχι να εφαρμόζεται διαφορετικά για κάθε ομάδα ανάλογα τη πίεσή της.
      Για τα παραδείγματα που αναφέρεις μήπως λες ότι αν κάποιος επενδύσει 10 και περιμένει τζίρο 100, αυτός που θα επενδύσει 20 θα πρέπει να περιμένει τζίρο 110;

      Διαγραφή
    2. Να μην ξεχνάμε ότι είναι και αυτοί που έδωσαν προκαταβολές έκλεισαν τιμές και συνδέθηκαν πολλούς μήνες μετά... και είναι πολλοί αυτοί. Το new deal ήταν απαράδεκτο και εαν τυχόν γινόταν θα έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τα τιμολόγια που κατατέθηκαν στις εφορίες κατά τη κατασκευή.

      Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι η τρόικα όπως και στο δεύτερο new deal που το απαγόρευσε (μαντέψτε ποιούς θα χτυπούσε) έτσι και στο πρώτο ζητούσε συναίνεση απο παραγωγούς για να περάσει.. ποιος ρουφιάνος δοσίλογος και εφιάλτης συναίνεσε και έριξε ταφόπλακα στις επενδύσεις μας ενώ ο ίδιος απολαμβάνει υψηλές τιμές..?

      Διαγραφή
  24. Τι σχέση έχουν οι βροχές με όλα αυτά που λέμε?
    Σας θυμίζω ότι η τελευταία ημερομηνία σύνδεσης ήταν η 31/7/2013 και όχι η 31/12/2012.
    Είχα έτοιμα περιμετρικές καλώδια, πασσαλομπηξη και βάσεις και περίμενα πάνελ , ινβερτερ που κατέρρεαν οι τιμές.
    Το ίδιο κάνω και τώρα με τα 500αρια μας.
    Αυτό που λέτε με το κόστος είναι τραγικό.
    Δλδ αν η επένδυση μου είχε τρακερ που ανεβάζει την παραγωγή και το κόστος δεν έπρεπε να μειωθεί?
    Σας ξαναθυμιζω ότι όταν έγινε το new deal οι "παλιοί" είχαν κάνει ήδη απόσβεση!
    Και δεν πειραχτηκαν.
    Τώρα.. βεβαίως και διαφωνώ με το new deal αλλά αυτό που πραγματικά είναι εξοργιστικο
    είναι πως κάποιοι (επειδή γλύτωσε η γούνα τους) βλέπουν ότι είναι λογικό όλο αυτό με το κόστος επένδυσης.
    Και το χειρότερο είναι ότι έχουμε όλοι ακριβώς την ίδια σύμβαση και δεν συνδεει πουθενά το κόστος και την ημερομηνία σύνδεσης με την ταρίφα.
    Είναι τελείως υποκριτικό και της λογικής να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας υπενθυμίσω ότι η ανάρτηση έχει θέμα τα αγροτικά φωτοβολταικά των οποίων οι όροι σύνδεσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία λήγαν τέλος 2012.
      Προφανώς είστε κάποιος επαγγελματίας που γράφει τώρα τον πόνο του για το newdeal του 2014.
      Τραγικά ήταν αυτά που γράφατε για το κόστος στη προηγούμενη ανάρτησή σας ουσιαστικά είναι ίδιας λογικής, στην υπερβολή τους πάντα, με αυτό που σας απάντησα πριν.
      Να προσθέσω ότι ΌΛΟΙ τα τελευταία 6 χρόνια, συμφωνούν ότι το newdeal ήταν απαράδεκτο, όχι μόνο εσείς.
      Ωστόσο εσείς διαμαρτύρεστε τώρα γιατί κάποιοι πήραν αύξηση (χωρίς να θίγουν τους υπόλοιπους), ενώ εσείς που ήσασταν διορατικός επενδυτής δεν ανταμειφθήκατε ανάλογα. Για το λόγο αυτό αυτοί που πήραν αύξηση είναι υποκριτές και κοιτάζουν τη κατσίκα του γείτονα.
      Χμ, κατά τη ταπεινή μου γνώμη μάλλον ανάποδα φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. DATAHUNTER παλιότερα πολλές φορές έγραψα σε άσχετα θέματα για την αδικία των αγροτών.
      Εκεί δεν σε είδα να σχολιάζει με το ίδιο πνεύμα..?
      Μάλλον άλλοι είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.
      Σε λίγο καιρό τώρα που δικαιωθήκατε θα μας λέτε ότι το New Deal ήταν αναγκαίο καλό όπως οι εφιάλτες που προπαγανδίζουν τόσο καιρό τον αφέντη τους. Είστε της νοοτροπίας τώρα τα πήραμε αλλάζουμε θέμα δεν μας συμφέρει να μιλάμε πάλι για πίτουρα μη μας φάνε ξανά. Έτσι είναι ο Έλληνας πάντα η δικαιοσύνη του είναι σύμφωνα με τα προσωπικά του συμφέροντα.

      Διαγραφή
    3. Να μην ξεχνάμε φυσικά και ότι σε αναρτήσεις με θέμα τις πληρωμές πολλές φορές γράφατε το καυμό σας και την αδικία που υποστήκατε!! Εκεί δεν σας την είπε κανείς... Βλαχοκιμπαρικες μαγκιές αλλού.

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε ευχαριστώ για τη τεκμηριωμένη (και συναδελφική πάνω απ' όλα) άποψη καθώς και την Αγγλοσαξονική προσέγγιση.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  25. εγω εκανα αιτημα συνδεσεως στη δεη τον ιουνιο του 2012 και συνδεθηκα ιανουαριο του 2013,κοστος παρκου 230.000 ευρο,δεν είναι αδικια αυτό;επρεπε να ζητηθουν τιμολογια από της εταιριες πριν αποφασισουν της τιμες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε μου πολλοί τη πατήσαμε απο το δοσίλογο των ΑΠΕ. Και εγώ έκλεισα τιμές Οκτώβριο του 11. Δεκέμβριο είχα ξεχρεώσει τους πάντες (στην εφορία φαίνονται τα τιμολόγια) και συνδέθηκα στα μέσα του 12!!

    Αυτά να τα βλέπουμε να ξέρουμε ποιοί μας εκπροσωπούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πούμε και εμείς με αίτημα στην ΡΑΕ από τον 15 ΜΑΙΟΥ του 2007 μας κάναν καρότσα να πάρουμε εξαίρεση άδειας μέχρι τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ.2009 ..καπάκι κάνα 1.50 χρόνο να πάρουμε περιβαλλοντικους όρους που μόλις τους πήραμε τους κατάργησε η Μπιρμπίλη τζάμπα τα λεφτά....πήραμε τιμή 0.45 τον ΝΟΈΜΒΡΙΟ 2010 μετά απο 3 χρονιά χαρτουρα ....ξεκίνησε το πάρκο κατασκευή τον Φλεβάρη του 2011 και περιμέναμε τα παλληκάρια της ΔΕΗ κάνα δυο μήνες επειδη θέλανε μπαξίσι και έγινε σύνδεση 3/8/2011 με κόστος κατασκευης 310000 σταθερο Γερμανίας αλεο κλπ ...και έρχονται μετά και λένε μετά το 2014 κουρεματακι 0.43 γιατί κάποιοι είδαν φως και μπήκανε και έφτιαξαν τα παρκακια 12/5 13 κλπ με τζάμπα κόστος ...άλλα θέλουνε υψηλές τιμουλες... γιατί είναι χοντροί επενδύτες και είναι και οι αγρότες ...που τα θέλουν όλα δικά τους και λέω γιατί εγώ να φάω κουρεματακι που ξεκίνησα 2007 νωρίς νωρίς .... εστω και 0.02 λεπτα ???

      Διαγραφή
  27. Η ουσία του θέματος είναι ότι πουθενά δεν υπήρξε εξάρτηση της τιμής με το κόστος και το χρόνο σύνδεσης..όσοι γλίτωσαν το βλέπουν ξαφνικά λογικό...
    Αν δεν είχε γίνει ο διαχωρισμός σε παλιούς-καινούργιους ουδέποτε θα είχε μπει ζήτημα κοστους-ταριφας.
    Εγώ και πάλι σας λέω ότι έβγαλα πάρκα από το διαγωνισμό του 2018/12 και Ιούνιο 2019 ήμουν έτοιμος...και πάλι περίμενα με τα ίδια υλικά και συνδέθηκα Οκτωβρίο και Νοεμβρίο αντίστοιχα.
    Το όφελος της αναμονής ήταν γύρω στα 70000€ ..
    Δεν υπάρχει πουθενά σύνδεση τιμης-κοστους ούτε σε καμία σύμβαση ακόμα και σήμερα..
    Αφού σας φαίνεται λογικό γιατί δεν ξαναμπαίνει στις καινούργιες συμβάσεις???
    Γιατί δεν παγιοποιηθηκε?
    Αυτό ήταν μια απάτη προς όλους τους επενδυτές γιατί μπαίνει θέμα μη τήρησης των όρων της σύμβασης..
    Αυτοί που γλίτωσαν τους φαίνεται λογικό..
    Ποιανού η γίδα ψόφησε??
    Και από πού πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι εγώ χαλιεμαι που κάποιοι δικαιώθηκαν?
    Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ότι το σφάλμα όσων επακολούθησαν και γίνονται από εδώ και πέρα είναι ότι κάποιοι συμφωνούν με την αναδρομική αλλαγή των υπογεγραμμένων όρων!!
    Λυπάμαι πολύ που δεν το καταλαβαίνεις γιατί βλέπεις μόνο το δέντρο σου σε ένα δάσος που καίγεται.
    Σύντομα(ήδη συζητιέται) θα πέσει η ιδέα του πλαφόν στην απορρόφηση της ακριβής ενέργειας.
    τότε εμένα με το πεντακοσαρι του 0.07 θα μου φαίνεται λογικό??
    Το new deal χώρισε σε διάφορες κατηγορίες τους επενδυτές με ίδιες συμβάσεις και ανέδειξε ότι οι όροι αλλάζουν ανεξάρτητως υπογραφής..
    Και εφόσον κάποιοι βολεύονται επειδή δεν κουρεύτηκαν σημαίνει ότι συμφωνούν με την αναδρομικοτητα..
    Το οποίο σημαίνει ότι σύντομα και με τα πάρκα των 50mw-180mw που ετοιμάζονται θα μπει θέμα προτεραιότητα στο δίκτυο με το κόστος...και τότε θα πουλάς 0,40 αλλά θα πουλάς 50mw το χρόνο και όχι 150mw...
    Και πάλι εύχομαι να βγω λάθος αλλά αν ακολουθήσουμε τα σενάρια της Ευρώπης το βλέπω πιθανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η νέα ρύθμιση που (επιτέλους) ψηφίστηκε στην Βουλή, συνιστά απόλυτη δικαίωση αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΑΦ , αφού υιοθετεί τις αποκλειστικές προτάσεις του, καταργεί την οριζόντια μείωση και παραμετροποιεί τις τιμές των αγροτών εφαρμόζοντας του πίνακα Α προσαυξημένες κατά 15%.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση "ικανοποιείται έτσι ο κυρίαρχος ιδρυτικός και καταστατικός μας σκοπός και προδικάζεται θετικό αποτέλεσμα των αγωγών μας.

    Στην δύσκολη αυτή (εξαετή) πορεία προς τον στόχο μας, βρήκαμε συμπαραστάτες όλα τα στελέχη του Υπουργείου (πολιτικά και υπηρεσιακά) που μας άκουσαν, κατανόησαν από την πρώτη στιγμή το άθλιο παιχνίδι των αγροτοσυνδικαλιστών και τάχθηκαν μαζί μας και τους πρώην και νυν βουλευτές κ.κ. Βασίλειο Γιόγιακα, Χρήστο Μπουκώρο, Xρήστο Καραγιαννίδη, Νίκο Νικολόπουλο, Χάρη Θεοχάρη, Κωνσταντίνο Σκρέκα, Γιάννη Σαρίδη, Άγγελο Τσιγκρή που με παρεμβάσεις τους στην βουλή ανέδειξαν θεσμικά την αδικία!
    ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ!

    Με υπομονή, μεθοδικότητα και επιμονή ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και κάναμε πράξη την ιδρυτική μας διακήρυξη αποκαθιστώντας την αδικία που προκάλεσαν με απληστία και ιδιοτέλεια σε 1500 αγρότες οι διοικήσεις των τότε συλλόγων ΠΣΑΦ (κ.κ. Σπανούλης, Γιωτάκος), ΕΣΑΦ και ΠΟΣΠΗΕΦ.

    Απέναντι σ' αυτήν την προσπάθεια βρίσκαμε πάντα τους (κ.κ.) Σπανούλη - Γιωτάκο, που -για ευνόητους λόγους- αγωνιούσαν για τα κεκτημένα τους και έκαναν ότι μπορούσαν να την εμποδίσουν. Την μια συστήνοντας στον Υπουργό να μην .....σπαταλησει χρόνο και μας ακούσει, την άλλη συκοφαντώντας και χλευάζοντάς μας στον ιστοχώρο τους ως ανύπαρκτους και απατεώνες, την τρίτη απειλώντας βουλευτές που εκφράστηκαν κατά της οριζόντιας μείωσης και συνεργάστηκαν μαζί μας και πάει λέγοντας....

    Σήμερα, ξεπερνώντας κάθε όριο θρασύτητας, αρθρογραφούν στην ιστοσελίδα τους και δηλώνουν στα ΜΜΕ ξεδιάντροπα πως αυτό που πολεμούσαν λυσσαλέα και πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια έγινε .....<> (!!!!) επιχειρώντας και πάλι να εξαπατήσουν τα θύματά τους!!!

    Τους προειδοποιούμε για τελευταία φορά και τους επισημαίνουμε πως χάριν της ανοχής μας δεν θίγονται από την νέα ρύθμιση και διατηρούν -σε βάρος ΕΛΑΠΕ και καταναλωτή- προσαύξηση 30 έως 40% έναντι της κανονικής +15% που αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νόμου...

    Ο κ. Ρήγας Θανασάς, πρόεδρος του ΠΣΑΑΦ δήλωσε σχετικά: «Όπως υποσχεθήκαμε τον Δεκέμβριο 2019 και παρά τις αντιδράσεις, κάναμε πράξη τον κύριο ιδρυτικό μας σκοπό που ήταν η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ και η παραμετροποίηση τιμών ανάλογα με το κόστος επένδυσης του καθενός μας. Η τεράστεια επιτυχία μας αυτή προδικάζει θετικά το αποτέλεσμα των ομαδικών αγωγών μας.
    Ο ΠΣΑΑΦ θα είναι εδώ για να προστατεύει από κάθε μορφής αδικία τα μέλη του, που στήριξαν τόσα χρόνια το Σύλλογο, αλλά και όσους συναδέλφους αγρότες παραπλανήθηκαν και θέλουν να συνταχθούν μαζί μας στον δρόμο των αγωγών που έχουμε χαράξει»".


    www.worldenergynews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αφιερωμένο στις λούγκρες Παναγή, Σπανουλογιωτάκο, Κουτσουπιά

    https://worldenergynews.gr/iphone.php?id=45151

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην ξεχνάς και την αρχιλούγκρα το Λουκουμάκη των ΑΠΕ που σύμφωνησε και έδωσε τη λύτρωση στον Ασημάκη να περάσει το New Deal και μέσα σε αυτό να χτυπηθείτε και εσείς διπλά απο τους δικούς σας. Χωρίς New Deal δεν θα υπήρχε καμιά αδικία και δεν θα κάνατε κανένα αγώνα.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς που έκανε ο κ. Λουμάκης την παραμετροποιπηση και έστειλε στον αγύριστο τις λούκρες τις ξεσκισμένες! Αλλιως δεν θα βασανίζονταν μόνο οι αδικημένοι αλλά όλοι μας
      με οριζόντια κουρέματα. Χτύπα τον πισινό σου τώρα χάμω λουγκριτσα!! Σε κάνω πολύ γλέντι!!

      Διαγραφή
  30. Το "ξεβράκωμα" των απατεώνων

    https://energypress.gr/news/psaaf-dikaiosi-agroton-me-fotovoltaika-katargithike-me-nomoshedio-i-orizontia-meiosi-kai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το μεγάλο ξεβράκωμα στις λούγκρες της ξεσκισμένες Παναγή Σπανουλογιωτάκο Κουσουπιά είναι πως τώρα τις κλεμένες ταρίφες τους τις πληρώνει όλος ο ΕΛΑΠΕ και όχι μονο οι αδικημένοι από αυτούς αγρότες. Άρα έχουν όλο τον κλάδο ενωμένο απέναντι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γειά στο στόμα σου. Αυτό είναι το μεγααααααάλο αγροτοπατερίστικο κόλπο! Γι'αυτό έβγαζαν τον σκασμό 6χρόνια και δεν μίλησαν ποτεεεέ για τις τιμές τους και ξέσχιζαν στην συκοφαντία τους αδικημένους που συνεχώς μιλούσαν γι'αυτές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

    ...Ειναι Μαρτιος του 2019, ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας μετεβει στην ευρυτερη περιοχη της Λαρισας και υπο άκρα μυστικότητα παραλαμβάνει 2 ατομα .Δινεται εντολη στον πιλοτο και συντεταγμένες κατεύθυνση προς Αθηνα. Πριν καλα καλα προσγειωθεί στον προορισμο, αυτοκινητο της ΕΥΠ παραλαμβάνει τους 2 επιβαίνοντες του ελικοπτερου και υπο άκρα μυστικότητα κατευθύνεται στη Μεσογείων και απο την πισω πορτα μπαινουν στο Υπουργείο Ενεργειας .Το Υπουργειο εχει εκκενωθεί και μονο ο Υπουργος μαζι με το επιτελείο του περιμενει τους 2 επισκεπτες .Η πορτα χτυπάει .Ανοιγει και..ΤΣΑ..ο Σπανουλης και ο Γιωτακος. Επειτα απο πολυωρη συζήτηση, λυνεται και η τελευταια εκκρεμότητα του new deal 3-4-5 αδικημένους του 2011 και καμια 2οαρια-30-40 του 2012. Φυσικα δωθηκε και ενας φάκελος .Ο Υπουργος και το επιτελείο ευχαρίστησε τους αγροτοπατερες και το ζήτημα λυθηκε κατόπιν των ενεργειων τους ,οταν εφυγαν και οι συμβουλοι ανοιξαν το φάκελο για να αρχειοθετηθουν εγγραφα και οτι αλλο περιείχε ,εμειναν εκπληκτοι με αυτο που αντίκρισαν. Αυτο δεν ηταν τιποτε αλλο περα απο ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ..Καλη μας ορεξη και εις το επανιδειν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Βουλευτής Γ. ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ διαψεύδει Σπανούλη / Γιωτάκο (αφο)

    Σπανούλης/ Γιωτάκος: Αδικήσαμε 102 (!!!) και τώρα εξορθολογίζονται
    Βουλευτής Οικονόμου: Αδικήθηκαν 1380 (!!!) και εξορθολογίζονται

    Την 1/5/2020 οι Σπανούλης / Γιωτάκος (αφο) έγραψανν:

    << Όπως όλα δείχνουν λοιπόν μπάρμπα Γιάννη, ο Σύνδεσμος ωφέλησε 2.742 αγρότες και ήρθε η ώρα να εξορθολογιστούν (κατόπιν ενεργειών του Συνδέσμου) και οι περιπτώσεις 102 αγροτών >>
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    << Tα κατάλαβες μπάρμπα Γιάννη;
    Κατάλαβες ότι το 2014 (και όχι μόνο τότε) ο Σύνδεσμος ωφέλησε ή και έσωσε τις περιουσίες 2.742 αγροτών; >>!!!!!!!!!
    https://premium.afo.gr/2020/04/30/panagos-01052020/

    Σήμερα σε ανακοίνωσή του για το ίδιο θέμα ο βουλευτής λέει:
    Επιπλέον, ένα άλλο θέμα που ρυθμίζεται με το νέο νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ο εξορθολογισμός των τιμών αποζημίωσης των σταθμών ΑΠΕ που έχουν εγκατασταθεί από κατ’ επάγγελμα αγρότες αποκαθιστώντας αδικίες που έρχονται από το 2015. Με αυτό τον τρόπο από τα 2.845 αγροτικά φωτοβολταϊκά, επηρεάζεται η τιμή των 1.380 με συνεπεία οι αγρότες που τα κατέχουν να δουν αύξηση στο ετήσιο εισόδημα τους ως και 6.000 ευρώ.

    https://energypress.gr/news/g-oikonomoy-lysi-sto-koresmeno-diktyo-gia-ta-fotovoltaika-me-tin-tropologia

    Τα συμπεράσματα δικά σας.....

    Μπάμπη Τάκα θα μας πεις και το δικό σου συμπέρασμα??... Γιατί εξαφανίστηκες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ