Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Γιατί πρέπει η εκθετική αύξηση του κορωvοϊού να γίνει "επίπεδη"

Το ξέρω ότι είναι εκτός θέματος του blog, αλλά επειδή προσωπικά δεν το εχω δεί να αναπαράγεται στο Ελληνικό διαδίκτυο, πιστεύω ότι χρήζει δημοσίευσης γιατί μας αφορά όλους.

Στην washigton post, γίνεται μία προσημείωση της μετάδοσης του ιού σε μια πόλη 200 ατόμων  ανάλογα με το πως συμπεριφέρεται ο πληθυσμός - 4 περιπτώσεις-  στην οποία τελικά όλοι νοσούν, απλά ο αριθμός των κρουσμάτων αλλάζει μέσα στο χρόνο και άρα το
σύστημα υγείας επηρεάζεται και ανταποκρίνεται διαφορετικά.

1. Όταν ολο κυλούν όπως πάντα, χωρίς μέτρα και περιορισμούς και όλοι μας κινούμαστε στον χώρο. Τότε έχουμε τη γνωστή (πια) σε όλους μας εκθετική αύξηση στα κρούσματα, όπου τα νοσοκομεία και το προσωπικό οποιασδήποτε χώρας δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν





2.  Όταν έχουμε κάποιο μέρος του πληθυσμού  που φαίνεται ότι υπάρχει κρούσμα σε καραντίνα. Αν και φαίνεται αδύνατο να υπάρξει πλήρη απομόνωση και να μην σπάσει η καραντίνα η γραμμή γίνεται πιο επίπεδη, έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, όμως μετατίθεται η κορύφωση αργότερα.


3. Όταν 1/4 του πληθυσμού κινείται και τα υπόλοιπα 3/4 μένουν "ακίνητα- στα σπίτια τους"- με μέτρα όπως κλείσιμο εστιατορίων, καταστημάτων, εκδηλώσεων κτλ. δηλαδή μέτρια κοινωνική αποστασιοποίηση. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται η μεγάλη διαφορά, αφού ο χρόνος διασποράς μεγαλώνει, η γραμμή γίνεται πιο επίπεδη και τα νοσοκομεία δεν υπερφορτίζονται.



4. Στην ιδεατή περίπτωση που το 1/8 μονο κινείται και οι υπόλοιποι μένουν "ακίνητοι" σημαντικά κοινωνικά αποστασιοποιημένοι. Εδώ η γραμμή σχεδόν γίνεται επίπεδη , πολύ περισσότερος κόσμος προλαβαίνει να αναρρώσει.


ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΤΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΩΣ ΤΡΕΧΕΙ

1. https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/

2. ΠΑΤΉΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Free - το μαύρο που λεει Browse now.
 
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΗΛΙΟΣ

1 σχόλιο:

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ