Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Iανουαριος - Πληρωμή Ιούλιος 2017

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.






Για να μπορέσετε να σχολιάσετε

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ.

Απο εδώ και στο εξής, οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα θα κόβονται, παρόλο που μπορεί να περιέχουν και μία τοποθέτηση επί του θέματος.

263 σχόλια:

  1. ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ ΠΛΗΡΩΣΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 14/7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με τη βούλα της ΡΑΕ η παράνομη παρακράτηση πόρων ΑΠΕ από ΔΕΗ.

    https://energypress.gr/news/me-prostima-apeilei-i-rae-ti-dei-logo-ton-kakopliroton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφει το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

    "Τα πρώτα πρόστιμα αναμένονται τις επόμενες ημέρες και θα αφορούν στη μεν περίπτωση της ΔΕΗ παρακράτηση χρημάτων που προορίζονταν για τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, στη δε περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και του ΑΔΜΗΕ παρακράτηση χρημάτων που προορίζονταν για την αποπληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ και των ιδιωτών παραγωγών."

    Άντε λοιπόν τώρα να μην είχαν βγει φόρα παρτίδα τα αμείλικτα στοιχεία από τις αγωγές του ΛΑΓΗΕ για τα ληξιπρόθεσμα στον ΕΛΑΠΕ που δεν δικαιολογεί η ανεισπραξιμότητα της ΔΕΗ και που οι ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ πέτυχαν και τότε να βλέπατε τι κουκούλωμα είχε να πέσει. Τώρα πια όμως με τις αγωγές και τις παρεμβάσεις στις δίκες των δυο συνδέσμων το πράγμα βγείκε οριστικά στο φως, οπότε και η ΡΑΕ δεν μπορεί παρά να κάνει τη δουλιά της και όχι τα στραβά μάτια.

    Όσο για την ΔΕΗ δεν έχει άλλη λύση από το να περιορίσει την υπερημερία σταδιακά το φθινόπωρο στις 90 μέρες δηλαδή στα περίπου 350 εκατομμύρια χρωστούμενα που δικαιολογεί η ανεισπραξιμότητα της αφού και το λίγο λογιστικό έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ (περίπου άλλα 100 εκατ) όπου ναναι μηδενίζεται κι αυτό, οπότε δεν δικαιολογούνται πια οι 120 μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι πολύ καλά νέα, μπράβο στην ΡΑΕ αν τελικά βγάλει την απόφαση αυτή οπως φημολογείται και βεβαίως συγχαρητήρια στον ΣΠΕΦ και στο Λουμάκη προσωπικά που το ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η ΔΕΗ ταιζε μαζικά το κουτόχορτο περί ανεισπραξιμότητας και πως δήθεν αυτή τα φταίει όλα.

      Διαγραφή
    2. Πριν κανα εικοσαήμερο είδα μάλιστα "ενδιαφέρον" δημοσίευμα πως η Τέρνα, ο εργολάβος δηλαδή της Πτολεμαιδας 5, ανησυχούσε τώρα από που θα πληρώνεται για τα έργα που κάνει εκεί αφού βλέπεις το ΕΤΜΕΑΡ που η ΔΕΗ παράνομα το χρησιμοποιούσε για το έργο αυτό, βγαίνει πλέον εκτός της άσκησης.

      Διαγραφή
  5. καλησπερα. ηθελα να σας ρωτησω το εξης. μπορει θεωρητικα ο συντηρητης του παρκου εχοντας τους κωδικους για το webbox των inverter sma να προκαλεσει ζημια σε αυτους με καποιον τροπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζημιά στο hardware όχι.
    Μπορεί όμως να "πειράξει" την τηλεμετρία.
    Γι' αυτό άλλαξε κωδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ΣΜΑ παλιοτερα ειχε δημιουργηθει προβλημα με τους εγκαταστατες και του ιδιοκτητες και ποιος θα εχει τον ελεγχο αφου συνηθως οι εγκαταστατες εκβιαζαν με οτι τροπο βρισκαν για να παρουν τυχον υπολοιπες ωφειλες απο τη κατασκευη του παρκου. Ετσι φταναν στο σημειο να ζητανε πραγματα και οι 2 απο την ΣΜΑ και αυτη να ειναι σε δυσκολη θεση ποιανου το μερος να παρει χωρις να στεναχωρει πελατες και χωρις να παρανομει!! Μονο στην Ελλαδα αυτα......

      Διαγραφή
    2. ο δικος ηθελε συμβολαιο 2.50% μεχρι 4% επι του τζιρου για ταχα παρακολουθηση ...πηρε το μακρυτερο ...γιατι μετα ηρθαν οι μελισσες..οταν τα βαλαμε κατω με τι και πως τα πηρε πισω..και εκανε το εργο ειπε και ευχαριστω.....και μετα μουγκα !!

      Διαγραφή
    3. Οι κωδικοί χρήστη και εγκαταστάτη "ανήκουν" στον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης...

      Ο Κωδικός SMA Grid Guard, με τον οποίο μπορείς να διαχειριστείς "ειδικές" παραμέτρους δίδεται από την SMA MONO σε τεχνικούς και είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ! Η όποια τροποποίηση στις ειδικές παραμέτρους καταγράφεται στην μνήμη μαζί με τον κωδικό SMA Grid Guard και για ό,τι συμβεί υπεύθυνος είναι τεχνικός...

      http://files.sma.de/dl/8584/Sicherheit-TGR103010.pdf

      Διαγραφή
  7. Αν έχει κωδικό εγκαταστάτη από SMΑ πέρα από τον κωδικό του webbox μπορεί να σου χαλάσει τη ρύθμιση των αντιστροφέων δηλαδή να βγαίνουν εκτός στα 230 V αντί 264 που ειναι το οριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι Καζακο αυτο ακριβως εννοω για την ρυθμιση των ινβερτερ..κατι τετοιο θα μπορουσε πρακτικα να καταστρεψει το ινβερτερ? KMetrics λεγοντας sma gridguard αυτο εννοεις?Τον κωδικο του εγκαταστατη απο την SMA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Baggelis άμα σου πειράξει τις ρυθμίσεις του ινβέρντερ, δεν τον καταστρέφει, αλλά θα τον κάνει έτσι που να μην δουλεύει το πάρκο. Οπότε η λύση είναι να αλλάξεις τους κωδικούς πρόσβασης στο web box και να μην μπορεί να μπαίνει, οπότε τελείωσε το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Δεν καταστρέφεται ο ινβέρτερ ό,τι και να κάνει μέσω τηλεμετρίας!

      Όχι, το SMA Grid Guard δεν είναι ο κωδικός εγκαταστάτη. Είναι έξτρα κωδικός που σου δίδει η SMA κατόπιν αίτησης.

      Διαγραφή
  11. baggelis δεν σου βγαζει το σαιτ τις παρακατω αναφορες

    Λήψη δεδομένων από την εγκατάσταση σύμφωνα με τα αναμενόμενα Λήψη δεδομένων από την εγκατάσταση σύμφωνα με τα αναμενόμενα
    Τελευταία επικοινωνία πριν από 28 λεπτά

    Σύγκριση μετατροπέων
    Ανάλυση της σύγκρισης μετατροπέων
    Ρυθμίσεις
    Απόδοση μετατροπέων εντός του επιλεγμένου εύρους τιμών Απόδοση μετατροπέων εντός του επιλεγμένου εύρους τιμών
    Απόδοση χθες: 341,35 kWh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Γιάννη-Κρήτη
    Η Mechatron υπάρχει ακόμα?Τι να κάνουνε άραγε τα καλά παιδιά αυτά που μας πήραν τα λεφτά?Γιάννη αφού είσαι από την Κρήτη μήπως ξέρεις γιατί έχουν εξαφανιστεί εδώ και κάποια χρόνια?Όσον φορά τα μηχανήματα βγάλανε αρκετές ζημιές τα 200-300 ευρώ που λες δεν φτάνουν ούτε για τα λάδια όταν τρυπούσαν τα έμβολα και αλλά τόσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ???ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ ΑΠΟ ΗΕΠ ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΤΛ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ???ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ CASH FLOW 19-07 ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ???ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.....ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΑΜΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΕΥΧΖΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρα Kmetrics ακομα κι αν αλλαξει την ρυθμιση των αντιστροφεων πχ αν αλλαξει τα ορια που θα βγαινουν εκτος δεν μπορει να τους καταστρεψει. Και δεν μπορει να προκαλεσει βλαβη ουτε με το sma grid guard ετσι? Κωδικο ναι ν αλλαξω αλλα πως ξερω πχ αν αυτος εχει κανει αιτηση στην sma κι εχει παρει κωδικο grid guard? θα μου πειτε γιατι τα σκεφτομαι ολα αυτα. απλα το μυαλο μου βαζει πολλα με αυτα που εχω δει.σκεφτομαι οτι μπορει πχ ορισμενοι"εγκαταστατες-συντηρητες" σκοπιμα να προκαλεσουν καποια βλαβη για να βγαλουν κερδος πουλωντας καινουργια μηχανηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. baggelis.Και να αλλάξεις κωδικούς με ένα ολικό reset που γίνεται πανω στο webbox(εργοστασιακές ρυθμίσεις) πάλι μπορεί να έχει πρόσβαση στους inverters
    και να αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις όπως λέει και ο κ.Καζακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bagels απλά αλλάζεις τους κωδικούς εισόδου στο webbox, οπότε οτι κωδικό SMA grid guard και να πάρει από την SMA θα του είναι άχρηστος, αφού δεν θα μπορεί να κάνει login στο webbox σου καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα ,το ρολόι της ΔΕΗ στο Φ/Β μου γράφει τα σωστά kW (το συγκρινω με τον invertet και με το άλλο μου ίδιο πάρκο που έχω) αλλά το ενημερωτικό του ΛΑΓΗΕ στο εκαθαριστικό γράφει πολύ λιγότερες κιλοβατόρες , το λάθος ξεκίνησε στον εκαθαριστικό λογαριασμό του Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε και στου Ιουνίου με ακόμα μεγαλύτερη απόκλιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ. Δημητρόπουλε.
      Στο ενημερωτικό που εκδίδει ο ΛΑΓΗΕ στο κάτω κάτω σημείο υπάρχουν τα σχόλια του ΔΕΔΔΗΕ. Μήπως εκεί κάτι αναγράφεται;
      Αν όχι, είτε αυτός που έκανε την καταμέτρηση έκανε λάθος, ή λάθος μεταφέρθηκαν τα δεδομένα.
      Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσετε τον ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής σας σχετικά με το λάθος στην καταμέτρηση και επίσης τον ΛΑΓΗΕ.

      Διαγραφή
    3. Περσι ειχα για 2 μηνες γυρω στις 1500+ διαφορα το μηνα (μετρητη ΔΕΗ-ινβερτερς) οποτε εχασα καπου στις 3500 kw... Πηγα το πρωτο μηνα του προβληματος με ηλεκτρολογο και ολα ηταν στην εντελεια δεν βρηκε τιποτα. Το δευτερο μηνα ξανα μανα τα ιδια και κανω αιτηση στη ΔΕΗ για ελεγχο του μετρητη. Παιρνω απαντηση μετα απο μερες οτι δεν μπορει η ΔΕΗ να ελεγξει το μετρητη γιατι εχει και εισερχομενα ρευματα και εξερχομενα και εχει τη δυνατοτητα ελεγχου σε μετρητες καταναλωσης αλλα οχι στους συγκεκριμενους... με γραφουν κανονικα και εχετε ο τριτος μηνας κανονικα χωρις να πειραξω κατι στο παρκο ουτε καν το επισκεφτηκα αφου περιμενα τη ΔΕΗ και φυσικα μετεπειτα ποτε ξανα προβλημα!! Τι εγινε εκεινους τους 2 μηνες..? Κανεις δεν ξερει!! Τις Kwh προφανως τις εχασα και δεν μπορω να βρω το δικαιο μου γιατι σε περιπτωση που εκεινες εγραψε ο μετρητης της ΔΕΗ και τωρα δεν εχω απωλειες θα μου πουν κατι ειχες εσυ... αντε βγαλε ακρη!! Αν συνεχιζε το προβλημα θα ελεγα κατι γινεται η στο παρκο η στο μετρητη αλλα μονο 2 μηνες και μετα ολα καλα!! Πιστευω φουστια κρυβεται απο πισω αλλα δεν υπαρχει λυση.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Παπακυριακού καλησπέρα σας , μίλησα με ΔΕΔΔΗΕ και θα έρθουν για έλεγχο μαζί με εμένα , σας ευχαριστώ για την ενημέρωση .

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οποτε Kmetrics οτι κωδικους και να εχει ο συντηρητης(webbox, gridguard κλπ) αποκλειεται να κανει ζημια hardware στα ινβερτερ σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ( ΗΜΑ )

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ( ΗΜΑ ) ;;;;;;;;

    EINAI YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ, Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 KW ;;;;;

    Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ !!!!! ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις για την εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων προς :

      την ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr.
      το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στον αριθμό 210-8653150.

      Διαγραφή
    2. http://hellaslab.gr/media/2017/02/hma_odigies_xrisispdf.pdf

      Διαγραφή
    3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ........ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΣΤΗΝ " ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ "........ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.......ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ .....35.11...............

      Διαγραφή
    4. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ;;;;; Ο 20 01 36 ;;;;;

      Διαγραφή
  23. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ???ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ ΑΠΟ ΗΕΠ ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΤΛ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ???ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ CASH FLOW 19-07 ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ???ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.....ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΑΜΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι γίνεται ρε παιδιά η Πειραιώς δεν αποδεσμεύει τα χρήματα γιατί είναι η δόση του δανείου στις 25 Αυγούστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπορεί να μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπορεί να μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Πειραιώς μου έχει δεσμεύσει τον όψεως που πληρώνομαι από το λαγηε γιατί υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή σε άλλη εταιρεία που είμαι μέτοχος, άσχετη με φ/β και με διαφορετικά πρόσωπα στο μετοχικό σχήμα.. κόντρα στη δανειακη σύμβαση που ρητά αναφέρει ότι μπορεί να κρατήσει μόνο το ποσό τη επομενης δόσης.. το κάνει παρανόμως και συνειδητά για άσκηση πιέσης.. μιλάμε για μεγάλους τραμπούκους..
      υ.γ. δες την δανειακή σου σύμβαση.. μπορεί να έχουν πατήσει εκεί σε κάποιο από τους όρους. Αν χρειάζεσαι άμεσα τα χρήματα πήγαινε με δικηγόρο στο διευθυντή του καταστήματος για να πιεσείς όσο μπορείς για την αποδέσμευση του ποσού..

      Διαγραφή
  27. Δεν είμαι σε εταιρεία μέτοχος ουτε πουθενά άλλου αγροτικό είναι το πάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε σε εμένα αποδεσμεύει. Και ανήκω και στις περιπτώσεις που μου έχει μειώσει το επιτόκιο του δανείου κατά 1% επειδή δεν είχα χάσει δόση δανείου...

      Διαγραφή
  28. Υπάρχει κανένας με δάνειο από Πειραιώς που να κατάφερε να ασφαλίσει το πάρκο του σε άλλη εταιρεία εκτός της ergo που σε υποχρεώνει η Πειραιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάστε την δανειακή σας σύμβαση. Δεν είναι όλες οι συμβάσεις ίδιες. Κάποιοι υπέγραψαν να δεσμεύονται χρήματα προκαταβολικά (έναντι μελλοντικών απαιτήσεων) και κάποιοι όχι.
    Αν δεν κάνω λάθος σε όλες τις συμβάσεις τις Πειραιώς αναγράφεται το εξής (το οποίο είναι παράνομο και καταχρηστικό με αποφάσεις δικαστηρίων) :
    Η τράπεζα δικαιούται, ανεξάρτητα αν το χρέος είναι ή όχι ληξιπρόθεσμο και απαιτητό να διενεργεί οτιδήποτε είναι κατά την κρίση της αναγκαίο, για την διαχείριση και την είσπραξη της"

    Ελάχιστοι παραγωγοί έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με τις τράπεζες στα παραπάνω θέματα. Η Πειραιώς τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει πολιτική και πράττει ως εξής :
    Δεσμεύει όλα τα χρήματα προκειμένου να είναι καλυμμένη και στην επόμενη δόση και όσα απομείνουν τα απελευθερώνει.
    Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα την εικόνα του πελάτη, το υποκατάστημα, την σύμβαση κ.τλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπαρχει μια ταση τελευταια στις τραπεζες να κραταν περισσοτερα απο τις 2 δοσεις μια και ειναι τα μονα δανεια που πληρωνονται στην ωρα και οι τραπεζες εχουν αναγκη απο ρευστο αφου τιποτα πλεον δεν πληρωνονται απο το κοσμο. Γι αυτο και η εθνικη τελευταια ζητουσε σε ολους να υπογραψουν τη συμβαση με την οποια θα μπορουσαν να προβουν σε προωρη εξωφληση η σε παρακρατηση περισσοτερων δοσεων των δυο. Σιγουρα δεν θα τα κρατουσαν αμεσως αλλα στο μελλον αφου ολα αυτα ειναι γραμμες απο τα κεντρικα και βρηκαν κωλους και γ.......ε. Θυμαμαι τον Ασημακη που ελεγε οτι ειχε ερθει σε συννενοηση με τις τραπεζες για καλο μας οποιος ειδε κατι καλο ας μας ενημερωσει!!! Αλλα βλεπεις τον καλυψαν ακομα και οι δικοι μας οι ρουφιανοι και ελεγε οτι γουσταρε στη βουλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ναι ρε παιδιά αλλά όταν ειμασταν και εμείς απλήρωτοι τόσους μήνες δε μας έκανε παρά πίσω το δάνειο έπρεπε να πληρωθεί στη ωρα του.πολύ ωραίοι είναι αυτοί.!!!!!?




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι ρε παιδιά αλλά όταν ειμασταν και εμείς απλήρωτοι τόσους μήνες δε μας έκανε παρά πίσω το δάνειο έπρεπε να πληρωθεί στη ωρα του.πολύ ωραίοι είναι αυτοί.!!!!!?




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕXΕΤΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙ, ΟΛΟΙ, ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ( Η Μ Α ) ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  36. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ....ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ........

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 43.942 / 4026 / 2016 :

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ Φ/Β ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ( ΕΠΟ ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.

    ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ Ο Φ/Β ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΗΜΑ.

    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ : HTTP : // WRM.YPEKA.GR

    Α) ΕΓΓΡΑΦΗ - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ,

    Β) ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

    Γ) ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ,

    Δ) ΕΚΘΕΣΗ.

    ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ :

    ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ : 35.11,

    ΕΚΑ : 20 01 36.

    ΕΧΩ ΥΠΟΠΒΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ( ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ( WRM.HELPDESK@PRV.YPEKA.GR ) KAI ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210 / 865 31 50, 210 / 864 43 46, 210 / 864 36 30 ( ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ )

    ΑΝ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ενημέρωση από ΣΠΕΦ από 2 Μαρτίου 2017 για ΗΜΑ:

    Αξιότιμα μέλη

    Aναφορικά με την υποχρέωση εγγραφής των φωτοβολταϊκών πάρκων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων του Υπουργείου (ΗΜΑ), η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση συνεχίζεται και μετά την 28/2/17,

    http://wrm.ypeka.gr/

    σε συνέχεια έρευνας και επικοινωνίας μας με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπόχρεα εγγραφής στο ΗΜΑ είναι όσα ΦΒ πάρκα υπάγονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία σε περιβαλλοντική αδειοδότηση σήμερα (ΑΕΠΟ ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις). Δηλαδή όχι κατά τον χρόνο που υλοποιήθηκαν με βάση όσα ίσχυαν τότε, αλλά με βάση την τρέχουσα σε ισχύ σήμερα νομοθεσία.

    Για παράδειγμα ένα έργο 100 KW μέχρι το 2010 και τον ν. 3851 υπαγόταν σε καθεστώς λήψης ΕΠΟ, αλλά κατόπιν εν γένει όχι, με την επιφύλαξη κάποιων ειδικών διατάξεων για εγκατάσταση σε περιοχές NATURA ή γειτνίασης του με άλλα πάρκα σε ακτίνα 150 μ από τις κορυφές του γηπέδου και συνολικό άθροισμα ισχύος όλων μαζί άνω των 500 KW. Εφόσον λοιπόν πρόκειται για ένα "απλό" πάρκο των 100 kW ή των 499 kW που κατόπιν του ν. 3851/2010, υπό την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων, απαλλάσσεται περιβαλλοντικής αδειοδότησης, δεν είναι και υπόχρεο εγγραφής στο ΗΜΑ.

    Τα μεγαλύτερα πάρκα είναι υπόχρεα εγγραφής και επειδή φυσιολογικά για πολλές χρονιές δεν θα έχουν απόβλητα, θα υποβάλλουν μηδενική δήλωση. Με την εγγραφή τους στο ΗΜΑ θα υποβάλλουν δήλωση αναδρομικά για τα έτη 2015 και 2016, που τότε το μητρώο δεν λειτουργούσε.

    Επειδή προβλέπονται πρόστιμα, καλό είναι οι υπόχρεοι να εγγραφούν άμεσα.

    Επισυνάπτουμε ΚΥΑ περί των υπόχρεων σε περιβαλλοντική αδειοδότηση όπως σήμερα ισχύει. Το Παράρτημα Χ, σελίδα 26833 αφορά τα φωτοβολταϊκά.

    Επισυνάπτουμε την ΚΥΑ εφαρμογής του ΗΜΑ.

    https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/apobleta/koine-upourgike-apophase-oik-43942-4026-2016.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΕΝΗΝΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ :

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

      Εφόσον υπάρχει κάποια διοικητική πράξη (κάποιο έγγραφο δηλαδή), με το οποίο να απαλλάσσεται ο Φ/Β σταθμός από περιβαλλοντική αδειοδότηση (με το καινούργιο νομικό πλαίσιο, όπως αναφέρετε), τότε δεν είναι υπόχρεος να εγγραφεί στο ΗΜΑ.

      Αν δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο έγγραφο και ο Φ/Β σταθμός έ χ ε ι ε ν ι σ χ ύ περιβ. όρους, τότε είναι υπόχρεος εγγραφής και καταχώρισης για τις ανάγκες του ΗΜΑ.

      Στην περίπτωση που δεν έχει απόβλητα να δηλώσει μπορεί να επιλέξει τη μηδενική δήλωση.

      Φιρφιλιώνης Γιώργος

      Helpdesk HMA

      Το τηλ είναι του Helpdesk ΗΜΑ: 2108653150 και 2108643630.

      Διαγραφή
    2. Ο ν. 3851 απαλλάσσει τα φβ πάρκα μέχρι 500 kw από περιβαλλοντική αδειοδότηση, πλην των εξαιρέσεων που αναφέρει το μήνυμα του ΣΠΕΦ. Οπότε δεν υπάρχει κάτι άλλα να πούμε. Αν δεν το κατάλαβες, ξαναδιάβασε το μηνυμα ΣΠΕΦ.

      Διαγραφή
    3. ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΕΦ..........ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ......ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΕΦ.......ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή

  38. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΠΟ ΤΟ 2009, Η ΟΠΟΙΑ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 2019......ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΙΣΧΥ.......ΟΠΟΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συγνωμη ρε παιδια με μπερδεψατε εγω πηρα ΕΠΟ το 2009 2010 και οταν καταθεθηκε ο φακελος στην νομαρχια ειχε καταργηθει με αποφαση της ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ οποτε δεν χρειαζοταν μετα η καταθεση της εγκρισης ...τωρα τι ισχει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ακόμα μια φορά..., ο ν 3851 κατήργησε την ανάγκη για ΕΠΟ για τα πάρκα μέχρι 500 kW από το 2010 και μετά. Οπότε σήμερα δεν χρειάζεται να ξανάβγάλουν και όσον λίγει δεν χρειάζεται να την ανανεώνουν, άρα δεν χρειάζεται να γραφτούν στο ΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ :


    ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 80 KW.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΗΜΑ ;;;;;

    ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ 2009 ΕΠΟ.

    EAN NAI,

    ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ : 35.11 ;;;;;

    EKA : 20 01 36 ;;;;;;;

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ , ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ;;;;;;;

    EYXAΡΙΣΤΩ.

    ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
    ΧΑΛΕΠΑ ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟΥ
    ΣΗΤΕΙΑ

    69 32 / 72 85 25


    ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

    Αν υπόκειται ο Φ/Β σταθμός σε περιβ. Αδειοδότηση ή έχει εν ισχύ περιβ. όρους, τότε είναι υπόχρεος εγγραφής και καταχώρισης για τις ανάγκες του ΗΜΑ.

    Στην περίπτωση αυτή πρέπει να υποβάλει και έκθεση ΝΑΙ

    Ο κωδικός NACE θα πρέπει να περιγράφει τη δραστηριότητα σας.

    Μπορείτε να επιλέξετε και παραπάνω από έναν.

    Ο ΕΚΑ είναι ΟΚ.

    Στην περίπτωση που δεν έχει απόβλητα να δηλώσει μπορεί να επιλέξει τη μηδενική δήλωση.

    Με εκτίμηση
    Helpdesk HMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  42. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..........ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδια τα ιδια λετε με αλλα λογια αν καταλαβα καλα... Με το νομο Μπιρμπιλη καταργηθηκε η αναγκη ΕΠΟ και τωρα ο ενας λεει οτι χρειαζεται να κανεις ΗΜΑ εαν εχεις ΕΠΟ (δηλ. εχεις παρκο μεγαλο η πριν το νομο Μπιρμπιλη) και ο αλλος λεει δεν χρειαζεται να κανεις ΗΜΑ επειδη μετα το νομο Μπιρμπιλη δεν χρειαζοταν ΕΠΟ... δηλαδη λετε το ιδιο πραγμα αν καταλαβα καλα... κανω καπου λαθος σε αυτα που διαβασα..?

      Διαγραφή
  43. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2017
    19.07.2017

    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ συνέχισε την εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2017. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 1.985 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 8.779,59€ (87% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ CASH FLOW,ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ???ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ????ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ενημέρωση σχετικά με τις πληρωμές και πρόβλεψη για την πορεία τους :

    http://ephe.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ad%cf%82-190717/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάτι σου ξέφυγε και λες πως την Παρασκευή θα εξοφληθούν πάρκα μέχρι 150 kw. Σήμερα ήδη πληρώθηκαν πάρκα μέχρι 8,500 ευρώ που αυτό σημαίνει ήδη παραπάνω από 150 kw. Άρα μάλλον θα πάει πιο γρήγορα ο Φλεβάρης.

      Διαγραφή
    2. Εννοώ πιο γρήγορα θα τελειώσει ο Γενάρης ώστε ώστε να αρχίσει ο Φλεβάρης.

      Διαγραφή
  46. Έκανα λάθος στα kw.p
    Τα ποσά όμως που έγραψα ισχύουν (δεν υπάρχει λάθος). Η εκτίμηση μου για την ώρα παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπερα! Προς Λεωνιδα Ιασονιδη.
    Προσωπικα η εταιρια μου φερθηκε αψογα.τι εννοεις μας φαγαν τα λεφτα ;;;
    Το site την εταιριας ειναι ανανεωμενο και ειναι σε ισχυ.εχω να μιλησω με καποιον απο την mechatron καιρο γιατι δεν ειχα καποιο λογο να μιλησω.εχω service και ανταλλακτικα οποτε χρειαστω απο Χανιωτες εγκαταστατες.
    πιθανο η εταιρια να εχει αλλαξει ιδιοκτησιακο καθεστως και να εξαγοραστηκε καθως η ντοπια αγορα πατωσε.ακουσα κατι τετοιο χωρις να ειμαι σιγουρος..η εταιρια εχει βαλει περιπου 4000 χιλιαδες μηχανηματα στην Ελλαδα.θα υπαρχουν και βλαβες οι οποιες απο οτι ειδα στα δικα μου παρκα λυνονται ευκολα και με μικρο κοστος.οι παραγωγες που εχει ο tracker διπλου αξονα που εβγαλε η mechatron ειναι απο αλλο πλανητη..να μην βαλω παραγωγες απο το sunny portal εδω καθως τα παρκα με T 150-T180 που υπαρχουν μεσα στο sunny portal ειναι ολα απο 2250kwh/kw και πανω πανελλαδικα..
    στην Κρητη χτυπανε μερικα και 2600 kwh/kw..και μιλαμε για πανω απο 50 παρκα που ειναι στο sunny portal με tracker mechatron..αν σε μερικα παρκα εβγαλαν ζημιες η τεραστια διαφορα παραγωγης σε σχεση με το σταθερο υπερκαλυβει το οποιο κοστος.προσωπικα ξαναλεω δεν ειχα κατι σοβαρο σε θεμα ζημιων και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος 6 χρονια τωρα με την επιλογη μου..αν ειχα βαλει σταθερα αυτη τη στιγμη θα ειχα χρεοκωπησει καθως εφαγα μειωση τιμης απο 0,5 στο 0,295..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γιαννης-Κρητη19 Ιουλίου 2017 - 11:48 μ.μ
    αν ειχα βαλει σταθερα αυτη τη στιγμη θα ειχα χρεοκωπησει καθως εφαγα μειωση τιμης απο 0,5 στο 0,295.....

    Καποιοι το ζουνε στο πετσι τους καθε μερα με τις μελετες του κωλου που ειχαν δοθει τοτε και καταστρεψαν οικογενειες οι ρουφιανοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν το ξέραμε να έχει το πάρκο στην Κρήτη παραγωγή 2600kwh/kw, αναπτυξιακό και ταριφα 0,5 και να πληρώνω ίδια οριζόντια εισφορά μαζί του... Ζήτω η Παραμετροποιπηση 100 φορές!!!

      Διαγραφή
    2. Σκεψου με αυτη τη ταριφα και αυτη τη παραγωγη χωρις κουρεμα σε σχεση με καποιον κουρεμενο με σταθερο Βορεια Ελλαδα και ακριβο εργο!!!! Ζητω τα λαμογια που ζουν εις βαρος των αλλων!!!

      Διαγραφή
    3. Πάντως η μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτεις καλά κράτησε αυτή φορά!! Νομίζω έβγαλες κάνα δίμηνο από την τελευταία φορά που γεμίσαμε κατεβατά εδώ για το τι σημαίνει παραμετροποίηση και τι σήμαινε η οριζόντια εισφορά του νόμου 4093 που είχαμε πριν την παραμετροποίηση. Απ' ότι φαίνεται το δίμηνο πέρασε, σβήσανε όλα απ' το κούφιο κεφάλι σου, και φτου κι απ' την αρχή να εξηγούμε γιατί η οριζόντια εισφορά ήταν το πιο άδικο που μπορούσε ποτέ να γίνει και το οποίο υπήρχε πριν την παραμετροποίηση είτε το ήθελες είτε όχι. Τώρα όσο για τη λυκοσυμμαχία σου με την Κρήτη με την διπλάσια παραγωγή, πραγματικά εγώ γελάω!! Δείχνει ότι όχι μόνο σκέψη δεν έχεις, αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πορτοκάλια από μήλα. Πολύ απλά μας λες λοιπόν ότι προτιμούσες να έχουμε οριζόντια εισφορά 25% όλοι, ίδια με το φιλαράκο στην Κρήτη που έχει 2600 παραγωγή και αναπτυξιακό και ταρίφα 0,50 €, αλλά να κουρευτεί μόνο 25% και όχι 41% που τον πήγε η παραμετροποίηση και επίσης όλοι οι υπόλοιποι άδικα 25 % ίδια με αυτόν και ας έχουν άλλα στοιχεία που τους αναλογεί πχ 5% μόνο κούρεμα παραμετροποιημένο. Επειδή σίγουρα θα το εχεις ξεχάσει, να σου θυμίσω πως μιλάμε για εικοσαετία. Δηλαδή στο πως θα τρέξει ο καθένας την εικοσαετία του ολόκληρη και όχι τα πρώτα 1-3 χρόνια νωρίτερα από τον άλλον που εσύ βλέπεις μόνο μέχρι τη μύτη σου.

      Διαγραφή
    4. Για να σου αποδειξω ποσο μακακας εισαι βρες εστω και ενα σχολιο μου που ειπα οτι ειμαι υπερ της οριζοντιας εισφορας!!!

      Αντιθετα τη κοροιδευω και στα αγροτικα που εγινε για ωφελος καποιων λαμογιων οπως εσυ!!!

      Εγω δυο πραγματα ελεγα απο τοτε... να παλευαμε ολοι μαζι να μην ισχυε τιποτα απο ολα γιατι υπογραψαμε συμβολαια και ο καθενας εκανε το κουμαντο του αλλα τελικα το ολοι μαζι δεν μπορεσε να πραγματοποιηθει γιατι η λαμογια σας και η ζηλια σας που καποιοι μπορει να βγαζουν περισσοτερα δεν σας αφησε και ετσι τσακισατε τους παντες εκτοος απο εσας!! Τυχαιο..? Δεν νομιζω!!
      Δευτερον εαν δεν μπορουσε να επιτευχθει αυτο τοτε επρεπε να περικοπουν συμφωνα και με τα κοστη των παρκων που ολα ηταν φως φαναρι στις εφοριες καθως και τις αιτησεις συνδεσεις που σε καποιους αργησε πολυ η συνδεση και τους πηρε η μπαλα στις μελετες του κωλου που δωσατε!! Τελικα απο ολα αυτα οι μελητητες που δωσαν τις ρουφιανιες δεν πειραχτηκαν οι συμβασεις τους οπως και αυτων που εκπροσωπουσαν τους αγροτες με τελειως αντιθετο σκεπτικο (οριζοντια εισφορα) και που ολος τυχαιος τωρα συνεργαζεστε με αυτους!!! Τυχαια ολα αυτα..? ΟΧΙ!!! ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Εσύ μελετηταρά μου του κωλου βάλε στη λαδοκολα τις όμορφες... σκέψεις σου, προσπάθησε να βάλεις και αριθμούς ΠΡΟΠΟ σαν και τις αρλουμπεσ που λες και πήγαινε... Που ξέρεις;;; Μπορεί να καταφέρεις το αμίμητο που πέτυχαν οι ΜΔΝ να φάνε παραλίγο και άλλο κούρεμα το 2016!!!! Χαχαχα!! Ποιο ζώα πεθαίνετε!!! Αλήθεια γιατί δεν βοήθησες τη ποσπηεφ με όλα αυτά τα ωραίος.... και έφαγε χώμα και χρήμα στα δικαστήρια ;;;; Χαχαχα Λαμόγια του Κολλύρη !!

      Διαγραφή
  49. Πελοπονησος=Ηπειρωτικη Ελλαδα ιδιες παραγωγες με Κρητη..,
    Λεσβος-Σαμος ΜΔΝ παραγωγες ιδιες με Μακεδονια..
    Ειπα ενα περιστατικο με 2600kwh/kw με tracker διπλου αξονα και sanyo και κοστος παρκου 500000 ευρω...εδω τα παρκα τα πληρωναμε 30% ακριβοτερα για πολλους και διαφορους λογους..η παραγωγη της Κρητης ειδικα της βορειας ειναι ΙΔΙΑ με πελοποννησο..
    Δημητρη Γ εγω πηρα το ρισκο και εβαλα tracker αν ειχες tracker στη βοιωτια που εχεις τα παρκα θα ησουν στο 2200-2300kwh/kw τοσο παραγουν εκει οσα εχουν tracker mechatron διπλου αξονα..τι δεν καταλαβαινεις ;;; Αφου τα ξερεις..αν ειχα σταθερο θα ειχα τελειωσει με 0,295..οσοι δεν εβαλαν tracker και ειναι το 2011-2012-2013 εσβησαν στην Κρητη,αλλα και παντου στην Ελλαδα με τετοια κουρεματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω το πάρκο Καλαμάτα και παράγω 1500. Όσο για τα υπόλοιπα σάπια που τσαμπουνάς, πήγαινε πέστα σε κανά ψεκασμένο τύπου Ilias, ποσπηεφ κλπ. Και άμα βγάλεις άκρη, φτύστε ο ένας τον άλλο!!

      Διαγραφή
  50. Ευτυχως που υπαρχει το sunny portal και σε λιγο θα αρχισω να κατεβαζω παρκα απο Πελλοπονησο με παραγωγη 230000 kwh το χρονο...και μετα σταθερα απο Κρητη με παραγωγη 120000-130000 kwh το χρονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χρυσοστομε με τα λαμογια που μπλεξαμε και μας καταστρεψαν με τις μελετες του κωλου!!!!

      Ειναι δυνατον παρκα με ιδια μερα συνδεσης με διαφορετικες κατασκευες εξοπλισμου και σε διαφορετικα σημεια της Ελλαδος να εχουν το ιδιο IRR...!!!! Και αυτοι οι ανθρωποι συνεχιζουνε να επιμενουν στη μακακια τους!!! Αραγε στο σαιτ που βγαζει την ηλιοφανεια και τις αποδοσεις των παρκων ανα τοποθεσια μπηκαν ποτε να το δουν που ιδια μερα συνδεσης πιστευουν οτι εχει ιδια αποδοση!! Σκεφτηκαν ποτε πως καποια παρκα συνδεθηκαν πολυ αργα που πιστευουν ιδια μερα συνδεσης εχει ιδιες αποδοσεις!!!
      Θα ανατρεψουν τη φυσικη και το ηλιο!!! Φωστηρες της λαμογιας!!!

      Αλλα αν δεν τους ειχε αναγκη ο Ασημακης για να μας παιξει τη φοστια θα σου ελεγα τι θα παιρναν και αυτοι με τις μελετες του κωλου που δωσαν!! Μας πουλησαν στεγνα για τη παρτυ τους!! Ανθρωποι κενοι οσο ενας τρυπιος τενεκες!!

      Διαγραφή
    2. Έλα μελετηταρά, φτιάξε τη λαδόκολλα επιστήμονα και πουσαι ;; Κάτι ζώα σαν και σένα που δήθεν αγόρασαν εξοπλισμό δυο χρόνια πριν συνδεθούν βάλτα στο ταμείο απόρων εγκεφάλου!!!! Και μην ξεχάσεις να κάνεις την απόδοση αέρα της Εύβοιας ίσια με της πλατείας Συντάγματος!!!! Χαχαχα

      Διαγραφή
    3. παρκο 100αρι στη Χαλκιδικη με τρακερ κυκλο παραγωγη το 2016 188Mw

      Διαγραφή
  51. Βρε μαλακες δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε;Τι δε καταλαβαίνετε ότι μόνο ζημιά μπορεί να καταφέρετε να κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνεις μυαλό φίλε μου στον κουζουλό τον Κρητικό;; Αυτός άμα δεν φάει 80% κούρεμα δεν θα ησυχάσει. Δεν έβαλε μυαλό το 2016 που πήγαινε για μαλί και βγήκε παραλίγο κουρεμένος, αλλά θέλει κιάλλο!!! Μιλάμε για μεγάλα ζώα!!!!

      Διαγραφή
  52. Προσπαθησα να εκθειασω ενα ευφυες μηχανημα που το κατασκευασαν Ελληνες μηχανικοι και αμεσως να λασπολογησεις και να κατηγορησεις..αυτο το μηχανημα σε ολη την Ελλαδα εχει τρελη παραγωγη οπου ειναι..τι 2200 τι 2350 τι 2300 μια μικρη διαφορα υπαρχει αν συγκρινουμε Βορεια Ελλαδα με Πελλοπονησο-Κρητη!! Θα χωρισουμε την Ελλαδα ανα νομο επειδη το θελει το σκατα μυαλο σου.θα πληρωσετε καποια στιγμη αυτα που εχετε κανει στον κλαδο των φωτοβολταικων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είδες το 2016 παραλίγο να φας κιάλλο Κούρεμα με τα ωραία... που λες αλλά μιαλό δεν έβαλες και έρχεσαι εδώ και κάνεις φιγούρα, αφού πρώτα συκοφαντήσεις το ηπειρωτικό σύστημα και τα πάρκα του. Με τα ψέμματα νομίζεις πως περνάς προπαγάνδα αλλά αυτό μόνο στο μιαλό σου!!!

      Διαγραφή
    2. Πάντος Κρητικέ παρτάκια ο φιλαράκος σου ο Ilias θέλει να χωρίσουμε την Ελλάδα ανά νομό.... για να κάνουμε δήθεν τον αέρα του κάβο ντορο εύβοιασ ιδιο με της Μεσογειων... που είναι το υπουργείο. Χαχαχα... Εγώ πάντος χαίρομαι που δεν σας βγήκε τίποτα από τα ψόφια ψευτοεπιχειρήματα που τσαμπουνάυε εδώ μέσα 2-3 ζώα!!!

      Διαγραφή
    3. Δευτερη φορρα βαζεις λογια που δεν ειπα!! Μονο γι αυτο εισαι ικανος τενεκε!! Οσο ποιο αδειος ειναι ο τενεκες τοσο ποιο πολυ θορυβο κανει!!!

      Διαγραφή
  53. Το μαλακας chaos δεν το δεχομαι να παει εκει που πρεπει .και σε αυτους που εχουν καταστρεψει το κλαδο.το ποιος ξεκινησε φαινετε απο τα μηνυματα εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παρά φύση φίλος σου Ilias το ξεκίνησε κουζουλό !!

      Διαγραφή
    2. Χαχα ετσι μπραβο παε κι αλλα στερεψες απο επιχειρηματα!! Παρε το βαψομαλλια να σου πει κανενα επιχειρημα του κωλου πως ας πουμε παρκα ιδιας μερας συνδεσης εχουν ιδιες αποδοσεις ειτε ειναι στην Αλασκα ειτε στην Αφρικη!!!!! Χαχαχαχα ποιο μακακες πεθαινετε!!!

      Διαγραφή
    3. Φάε τώρα το πάρκο σκουπίδι που έχεις και που σου αξίζει !!! Δώσε κιάλλα στον Κολλύρη!!!!! Χαχαχαχα

      Διαγραφή
  54. Το Καβοντόρο ίδιο αέρα με το κρεβάτι σου από κάτω ηλίθιε να το φέρεις με τη δική σου παραμετροποιπηση!!! Ερε μελέτη !!!! Θα βάζουμε όλοι τα πάρκα στο βόρειο πόλο αφού ο Ilias της ποσπηεφ θα μας δόσει αποπδοση Σαχάρας!!!! Χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και πουσαι ηλίθιε Ilias, όταν θα πας στην εφορία να πουλήσεις την μελέτη... σου και μαζί και εξοπλισμό... και κομπιούτερ.... και προγράμματα... για να ξεχωρίζουν τα τιμολόγια... αυτόματα... οπως στο θολό μιαλό σου φαντάζεσαι... επειδή δεν σου αρέσουν τα τρίμηνα για τον προσδιορισμό του κόστους κατασκευής και για να εισπράξεις το επίδομα βλακείας που αγορασες 2 χρόνια πριν τη σύνδεση εξοπλισμό...!!!, (ποιο βλακασ πεθαίνεις) μην ξεχάσεις να βρεις τρόπο να ξεχωρίζουν και τα τιμολόγια αυτόματα.... που αφορούν τις σκαλωσιές και τα μαδέρια (500.000 ευρώ) που 'χω πάρει εγώ που είμαι σοβάτζης και τα εχω όλα στην ίδια εταιρεία (και το πάρκο και τις σκαλωσιές). Ποιο βλάκας πεθαίνεις χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο πραγμα που σοβατιζεις καθε μερα ειναι οι τοιχοι του σπιτιου σου απο τη πολυ τη μακακια που εκτοξευεις καθημερινα τενεκε ξεγανωτε!!! χαχαχαχα αντε τωρα για κανενα μαδερι που τα εχεις μπερδεψει πανελ μαδερια ινβερτερ σκαλωσιες ολα ειναι τρικυμια στον εγκεφαλο σου!!!

      Διαγραφή
  56. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ

    ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. τι γινεται ρε παιδια εκει στο ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ..???.και μας μανα μας εκανε ...ακομη σε μας δεν εχει τελειωσει ο Γεναρης...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. κυριε Παπαδακη το email του helpdesk του Υπουργειου ποιο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν μπορείτε να με βοηθείσετε, έχω εξαίρεση από την ΡΑΕ το 2007, πρέπει να υποβάλλω το ΗΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ HELPDESK TOY ΥΠΕΚΑ, ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΗΜΑ.

      Διαγραφή
    2. Στην 10ετια που λήγει η ΕΠΟ λογικά δεν χρειάζεται ανανέωση αφού τα μετέπειτα πάρκα έγιναν χωρις επο.
      Άρα γιατί να κάνουμε εγγραφή στο ΗΜΑ?
      Ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι να κάνω.

      Διαγραφή
  60. Εχω ΕΠΟ που λήγει 6/8/17. Τι πρέπει να κάνω? Βγάζουμε καινούργιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI.......ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΟ.......ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

      Διαγραφή
    2. Υποβαλης αίτημα απαλλαγή στην περιφέρεια μαζί με κάποια δικαιολογητικά και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει άλλο πάρκο σε ακτίνα από το δικό σου 150μ μεγαλύτερο από 500kw αθροιστή και

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειάζεται αυτό. Αυτό γινεται οταν πας να στήσεις το πάρκο. Και για να το καταλάβεις:
      - Όταν ένα παλιό πάρκο 100 kw πηρε ΕΠΟ πριν το 2010, διπλα του δεν υπηρχε τιποτα.
      - Στη συνέχεια με το νομο 3851 καταργήθηκε η ΕΠΟ για τα καινουργια εφόσον σε ακτινα 150 μετρων από τις κορυφές του γηπέδου δεν υπηρχαν άλλα πάρκα αθροιστικά όλα μαζι πάνω από 500 Kw. Δηλαδή ο τελευταιος που περναγε μαζι με τα γειτονικά του τα 500κw, αυτός ειχε μονο υποχρεωση για ΕΠΟ.
      - Μετά από χρόνια λοιπόν λήγει η ΕΠΟ του πρωτου και παλιοτερου πάρκου. Ειναι αυτονοητο ότι δεν χρειάζεται να κανει κάτι, αφου ακομα και αν υπαρχουν πάρκα γυρω του που ολοι μαζι αθροιζουν πάνω από 500 kw, ήταν και παραμέενει υποχρεωση του νεωτερου μόνο να πάρει ΕΠΟ.
      - Ένας ακομα λογος που το παλιο πάρκο δεν κανει τιποτα με τη ληξη της ΕΠΟ, είναι οτι επισης και ολοι οι νεωτεροι που έστησαν μεταγενεστερα παρκο με απαλλαγή ΕΠΟ, επίσης δεν ξαναυπιβαλλουν ποτέ αιτημα, ουτε κανουν κατι.

      Διαγραφή
    4. Αυτό μου απάντησαν από περιφέρεια Πελοποννήσου χθες πρέπει να πάρω απαλλαγή και αν το φωτοβολταϊκά που φτιάχτηκε δίπλα μου είναι πάνω από 400 πρέπει να πάρω νέα επο

      Διαγραφή
  61. παιδια ξερετε τι γινει με το τρακερ deger? το εχει βαλει κανεις? αξιζει να το βαλει καποιος που εχει το παρκο του σε λειτουργια 5 χρονια? μιλαμε για διπλου αξονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα σας. Γνωρίζει κάποιος πότε θα σταματήσει το τέλος διακοψιμότητας(3,6%);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανονικα σταματει τον Οκτωβρη....οι βιομηχανοι πασχιζουν να παρουν αλλα τρια χρονια παραταση στειλαν αιτημα στην κομισιον !!..τους τα χρωσταμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  63. Καλημέρα! Βαγγέλη δουλεύουν αρκετά πάρκα με deger,ειδικα ηπειρωτικό σύστημα! Από ότι βλέπω είναι αξιόπιστα και αρκετά παραγωγικά.Είναι μεγάλο το κόστος να βάλεις τώρα tracker.km energy είναι μια εταιρία που έχει βάλει αρκετά πάρκα με deger διπλου άξονα.παρε τηλ να σου πουν τα πάντα για αυτά τα tracker αλλά και το κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εξόφληση παραγωγής η/ε από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2017
    21.07.2017

    Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2017, με νέες εντολές προς τις τράπεζες. Με τις σημερινές εντολές εξοφλούνται 665 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 196.148,13€, οπότε έχει πλέον εξοφληθεί το 92% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα σας.έχει μάθει καποιος ποτε περίπου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές Φλεβάρη μετά απο τις σημερινές πληρωμές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ευχαριστω Γιαννη-Κρητη. Το σκεφτομαι να το βαλω μεσω εσπα. σε βαθος 15ετιας σιγουρα συμφερει. Εκεινο που φοβαμαι βασικα ειναι μην πουν οι ξεφτιλισμενοι αυριο κοψιμο στις υπεραποδοσεις οπως ακουγοταν προπερσυ και μεινω με το deger στο χερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπερα! Βαγγελη εδω μιλαμε για ενα γελοιο κρατος..τι παει να πει κοψιμο στις υπεραποδωσεις ;;; Οταν εγω εβαλα 12 στυλους και πληρωσα 45000 ευρω για να παω ρευμα σε ενα χωραφι που εχεις ηλιοφανεια απο την ανατολη μεχρι τη δυση με 0 σκιαση ολοημερα θα με τιμωρησουν;;; Συν 30000 ευρω την αγορα του χωραφιου..ο αλλος το εκανε στο δικο του χωραφι σε ενα λακο και κοστος 10000 ευρω την συνδεση της ΔΕΗ...αυτος παραγει (tracker 80kw) 160000 εγω 185000...η λογικη σου ειναι σωστη κατα την γνωμη μου και εγω θα το κοιταζα αν ειχα σταθερο..βλεπεις κοστος-τιμες και προχωρας.παντως ψαξε και τα tracker της mechatron..δες αν υπαρχουν ακομα και τι γινετε με την εταιρια.ο tracker διπλου αξονα που εβγαλε ειναι σιγουρα πιο παραγωγικος απο τα deger..και κανεις και οικονομιες κλιμακας καθως με 4 tracker βαζεις 100kw..τα εχω σε παρκο τρομερα μηχανηματα..και τα εχω σε παρκα με αερα πολυ..πολυ στιβαρα.οτι θελεις να σου πω απο τα λιγα που ξερω και την εμπειρια 2 παρκων με tracker μην διστασεις να παρεις τηλ:6936536976

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. σ ευχαριστω πολυ Γιαννη. Εχω και την Mechatron ως δευτερη επιλογη στο μυαλο μου. Απλα για την deger εχω ακουσει τα καλυτερα οσον αφορα το θεμα αξιοπιστια που ειναι ισως το πιο κρισιμο αν αποφασισει καποιος να βαλει tracker. Εχω ακουσει πχ για τρακερ που χαλασαν και ο ανθρωπος δεν μπορουσε να βρει ανταλλακτικο και δεν το συζηταμε για τι απωλεια παραγωγης μιλαμε. Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες για τις υπεραποδοσεις, αλλα το μπουρδελο-κρατος δεν αποφασιζει συνηθως βασει λογικης, παρα μονο βασει συμφεροντων. Υπηρχε αλλωστε καποια λογικη στο new deal? Οχι βεβαια-αλισβερισι συμφεροντων υπηρχε αναμεσα στους συλλογους μας που υποτιθεται οτι κοπτωνται υπερ των συμφεροντων μας και στο κωλουπουργειο. Θα κρατησω το τηλεφωνο σου και πιθανοτατα θα επικοινωνησουμε οταν ξεκινησω αυτη τη διαδικασια, ευχαριστω και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. baggelis μπορεις να τα βαλεις μεσω Εσπα και σε ποιο προγραμμα? Μηπως ειναι Εσπα για αγροτες..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. καλημέρα, σκοπευω να κινηθώ νομικα εναντιον της ΠΕΙΡΑΙΏΣ λόγο Τού ΌΤΙ καθηστερουν να μόύ αποδεσμευσουν Τα χρηματα Πολλες μέρες χωρις να υπαρχει λογος, γνωρίζει κανεις περι θεματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. martharis george22 Ιουλίου 2017 - 9:42 π.μ. Το μονο που σε σωζει σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να εχεις μια καλη σχεση με τον διευθυντη του καταστηματος..και να σε καταλαβαινει οπως εχω εγω στην εθνικη .... αλλιως την εχεις βαμενη οι τραπεζες εχουν το τροπο να μας πηδανε....!!

      Διαγραφή
    2. Κάνε εξώδικο έκανα πριν 2 χρόνια και από τότε ησύχασα βέβαια η σύμβαση δανείου μου είναι παλιά και δεν προβλέπει παρακράτηση η προεξοφλήσει δόσης

      Διαγραφή
    3. Ελα και εσύ στην παρέα μας γιατί είναι κολοτράπεζα άλλα την μπορείς να κάνεις γιατί δεν υπαρχει κράτος

      Διαγραφή
  71. οχι ilia μιλαω για το προγραμμα που ετρεχαν οι αιτησεις περυσι. Αναβαθμιση μικρων και πολυ μικρων επιχειρησεων. 40% επιδοτηση. Εκαναν κι αρκετοι δικοι μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ ευχαριστω. 60% κεφαλαιο δυσκολα πραγματα.... μας ξετιναξαν!!!

      Διαγραφή
  72. εγω το σκεφτομαι να το βαλω ilia. Ενταξει ειναι ενα κοστος που ομως μακροπροθεσμα αποδιδει. Αρκει οπως προειπα να μη κανουν καμια παλι οι ξεφτιλες και κοψουν τιποτα υπεραποδοσεις. Αυτο δε μπορω να το ξερω δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπερα γνωριζει καποιος για τις πληρωμες φλεβαρη????θα ξεκινησουν απο παρασκευη οπως λενε η οχι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΔΗΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΦΟ....ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!Αυτή την ώρα είναι σε εκκρεμότητα η πληρωμή της παραγωγής Φεβρουαρίου, η οποία θα έπρεπε να πληρωθεί στις 20/3/2017 και σήμερα 22/07/2017 είναι σε καθυστέρηση: 124 ημέρες!

    3


    4

    02/08/2017
    Αναμένεται η ολοκλήρωση εξόφλ. Α.Π.Ε. Ιανουαρίου
    στο 100% των παραγωγών

    5

    (σε 11 μέρες)

    6

    Δευτέρα 07/08/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Φεβρουαρίου μέχρι περίπου 5.000 €

    7

    Δευτέρα 04/09/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Μαρτίου

    8

    Δευτέρα 02/10/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Απριλίου

    9

    Πέμπτη 19/10/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Μαϊου

    10

    Παρασκ. 17/11/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Ιουνίου με καθυστέρηση 120 ημέρες.

    11

    Παρασκ. 15/12/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Ιουλίου με καθυστέρηση 117 ημέρες.

    12

    Τετάρτη 10/01/2018
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Αυγούστου με καθυστέρηση 112 ημέρες.

    13

    Δευτέρα 05/02/2018
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Σεπτεμβρίου με καθυστέρηση 108 ημέρες.

    14

    Πέμπτη 01/03/2018
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Οκτωβρίου με καθυστέρηση 101 ημέρες.

    15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Το Ημερολόγιο του afo.gr : για 6 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.http://ephe.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%cf%89%ce%bd-2072017/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Χαίρετε,

    Η ARLENE WILLIAMS FINANCE FIRM σήμερα προσφέρει δάνεια οποιουδήποτε είδους για να καλύψουν τους οικονομικούς περιορισμούς σας, ανεξάρτητα από την κατάστασή σας που κυμαίνεται από 5.000 ευρώ Στα 100 εκατομμύρια ευρώ με προσιτό επιτόκιο 2%, ασφάλιση χωρίς χρέωση, κακή πίστωση αποδεκτή. Το ποσό του δανείου είναι διαπραγματεύσιμο, οι υπηρεσίες αξιοπιστίας που προσφέρουμε. Εναρμονισμένη εφαρμογή μόνο μέσω (Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com) ή whatsapp +19513957929 Η επιτυχία όλων.

    Τις καλύτερες ευχές!

    Κύριε Ουίλιαμς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ COPY PASTE ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΙΣ...

      Διαγραφή
  78. Παρολο αυτα μια ορθη απαντηση για τις πληρωμες δεν εχουμε λαβει.ο φλεβαρης θα ξεκινησει αυτη την εβδομαδα κ αν ναι μεχρι τι ποσο ευελπιστουμε????μπορει να απαντησει καποιος υπευθυνα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εδώ λέει για πληρωμές Φλεβάρη τέλος αυτής ή την άλλη εβδομάδα.

    https://energypress.gr/news/meionontai-oi-yperimeries-stis-ape-me-ta-lefta-apo-ton-admie-i-dei-plirose-lixiprothesma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλημέρα. Η πειραιώς μου έκανε ξαφνικα ολική δεσμευση του λογαριασμού που στέλνει τα χρηματα ο ΛΑΓΗΕ. Το δάνειο το χα πάρει από ΑΤΕ και μου είπαν σήμερα στο κατάστημα ότι έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό λόγω σύμβασης και ότι για να πάρω χρήματα θα πρέπει να στέλνω αίτημα με αιτιολογία τι θα κάνω τα χρήματα. Μου είπαν ότι το κάνουν σε όλους αυτό. τΤα χρήματα που δεσμευσαν καλύπτουν πάνω από 20 δόσεις δανείου. Το πρώτο πραγμα που έκανα μετά το σοκ ήταν να στείλω αίτημα για αποδέσμευση όλων των χρημάτων με αιτιολογία μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Περιμένω τώρα απάντηση. Εχεις κανείς άλλος τέτοια τραυματική εμπειρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ρώτα τους παπατζηδες Σπανουλογιωτακους που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Έχουν και για αυτά λύσεις και βάζουν τους τραπεζίτες στην θέση τους. Φυσικά αν δεν είσαι γραμμένος, πρέπει πρώτα να γραφτείς, για να απολαύσεις τις υπηρεσίες τους. Και για να σοβαρευτουμε: Αν δεχθηκες και υπεγραψες την δική τους. απαράδεκτη σύμβαση ενεχυριασης / εκχώρησης δεν έχεις καμιά τύχη. Διάβασε προσεκτικά την παράγραφο 4 και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σας το ειπα οι τραπεζες αλλαζουν γραμμες πλεον και θα μας πιεσουν τρελα για ρευστο!!! Εγω θα ελεγα να ρωτησουμε τον σπεφ που εκανε τις συμφωνιες με τον Ασημακη τι γιναν εκεινες οι υποσχεσεις περι ελαφρυνσεων στα φωτοβ. δανεια......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Κύριε Βαγγέλη, μπορείτε να μας δώσετε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό σχετικά με την επιδότηση 40% και ειδικά εάν επιδοτούνται τα tracker, διότι ενδιαφέρομαι και εγώ για να βάλω tracker. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Κυριε Τακη ειναι ενα προγραμμα για το οποιο οι αιτησεις εχουν ληξει πλεον και βρισκεται στη δευτερη φαση του πλεον. Εαν δεν εχετε κανει ηδη αιτηση περυσι, δυστυχως δεν γινεται να συμμετασχετε πλεον και το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να περιμενετε να βγει καποιο νεο προγραμμα του εσπα. Θα ηθελα να παρω τη γνωμη του forum.Πιστευετε οτι θα χρειαστω παλι ολες τις αδειες απο την αρχη? Πολεοδομια-Αρχαιολογια-κλπ? Την πολεοδομια μαλλον δεν την γλιτωνω αλλα για τις υπολοιπες αδειες πιστευετε πως θα τις χρειαστω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Κυριε Βαγγελη. Εαν η αποφαση απο την αρχαιολογια οριζει πως για οποιαδηποτε περαιτερω επεμβαση ή επεκταση χρειαζεται να ενημερωθει η υπηρεσια τοτε ναι πρεπει να καταθεσετε ξανα φακελο στην αρχαιολογια. Η νεωτερων μνημειων επειδη πολυ σπανια ζηταει κατι τετοιο δεν θα χρειαστει επικαιροποιηση. Η αποφαση του Δασαρχειου δεν χρειαζεται ανανεωση,οπως και αυτη της Δ/νης αγροτικης αναπτυξης σχετικα με το εαν το χωραφι ειναι γη υψηλης ή χαμηλης παραγωγικοτητας. Σιγουρα χρειαζεται εκ νεου νεος φακελος στην Πολεοδομια για εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας καθως αλλαζει το διαγραμμα καλυψης, οι τομες κτλ. Επιπλεον θα πρεπει να γνωριζετε πως θα πρεπει να το κανετε κοινοποιηση και στο ΙΚΑ για τα κυβικα οπλισμενου σκυροδεματος που θα απαιτηθουν. Απαιτειται μια τεχνικη περιγραφη δυο φορες ο πινακας 3, φωτογραφιες και τεχνικη εκθεση.
    Απο προσωπικη πειρα επειδη εχω δυο παρκα ενα με tracker και ενα σταθερο θα σας συνιστουσα να μην επιλεξετε τα tracker εκτος και εαν εχετε χρονο στην διαθεση σας για τις αβαριες που προκυπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πρεπει επισης να υπολογισεις οτι αλλαζει ο συντελεστεις φορολογιας οτι αλλαζουν οι εισφορες στον εφκα με τον μεγαλυτερο τζιρο,και οτι πρεπει να υπολογισεις οτι βγαζουν συχνα βλαβες και καθε τρεις και λιγο πρεπει να στελνεις τεχνικο,απο προσωπικη πειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Κυριε Ζιακα ευχαριστω για τις πληροφοριες. Αναφερετε το ΙΚΑ. Θα πρεπει να απασχολησω προσωπικο στο ονομα μου ή δεν εχει καμια σχεση αυτο που ανεφερετε?Επιπλεον αναφερετε πως δεν αξιζει τον κοπο να μετατρεψω το παρκο μου σε tracker. Λαμβανοντας ομως το κοστος της μετατροπης που ειναι γυρω στις 80000 ευρω για ενα tracker deger διπλου αξονα και το κερδος σε βαθος 20ετιας που ειναι περιπου 180000 πιστευετε πως δεν συμφερει? Οι αβαριες σιγουρα ειναι ενα θεμα αλλα κοστιζουν τοσο πολυ? Και ποσο συχνες να ειναι σε ενα tracker deger που απο οσο γνωριζω ειναι πολυ αξιοπιστα και με ελαχιστες βλαβες? Απο την δικη σας εμπειρια ποσο περιπου σας εχουν κοστισει αυτες οι αβαριες εως σημερα? dimitris jim τα εχω υπολογισει ολα αυτα που λετε αλλα ας υπολογισουμε και τις προσθετες αποσβεσεις που θα εχουμε απο την εγκατασταση των trackers. Εσεις deger εχετε η κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εφόσον θα κάνετε θεμελίωση για τα tracker θα πρέπει να δηλώσετε τα άτομα που θα ασχοληθούν.Τα ένσημα που προκύπτουν ειναι ελάχιστα αλλα πρέπει να κάνετε προς διασφάλιση σας. Εαν μάλιστα υπογράψουν συμφωνητικά πως αποδέχονται το ελάχιστο ημερομίσθιο που ορίζει η συλλογική τότε το κόστος ανα ένσημο θα σας βγει πιο κάτω απο τα 20€. Εγω δεν έχω ούτε deger ούτε mechatron. Εχω άλλη γερμανική εταιρεία. Τα deger ειναι πολυ απλά στη λειτουργία τους αλλα σπανίως οριζόντιονονται.Εαν πρόκειται για περιοχή με αέρα θα έχετε πρόβλημα. Οσον αφορά τις βλάβες ενα Plc έχει κοντά 600€ και αντικατάσταση του μοτέρ κατακόρυφης κίνησης πάνω απο 1.200€. Σας αναφέρω βλάβες που έχω πάθει εγω. Εαν το δίκτυο της ΔΕΗ ειναι ασταθές οπως στην περίπτωση μου μπορει να προκαλέσει μπλοκάρισμα στην κινηση.Συνηθως επανέρχονται στη θεση τους την επόμενη μερα. Εαν ειναι κοντά σε χωματόδρομο τότε σκονίζονται πολυ και ο καθαρισμός τους δεν ειναι εύκολος. Τέλος θέλουν λίπανση τα μοτέρ για την ορθή λειτουργία τους. Σίγουρα αποφέρουν περισσότερο κέρδος αλλα ποτε δεν εισαι σίγουρος εαν ειναι συγχρονισμένα απόλυτα και ποτε δεν ξέρεις ποτε θα έχεις βλάβη. Για να γλιτώσετε έξοδα θα πρέπει να μάθετε να τα συντονίζεται μόνος σας γιατι κάθε επίσκεψη συνεργείου στοιχίζει. Επειδη ανταλλακτικά δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα εμένα Καναν να μου στείλουν δυο μηνες το μοτέρ κατακόρυφης κίνησης.
    Επιλέξτε, περισσότερα χρήματα ακομα και μετα απο τους φόρους και ανησυχία για την ορθή λειτουργία του πάρκου ή λιγότερα χρήματα εξασφαλισμένα και προσωπικη ηρεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τέλος σκεφτείτε την αντικατάσταση πάνελ που ειναι ψηλά στο tracker και τον έλεγχο των καλωδίων αυτών. Σκεφτείτε επίσης πως οι αςφαλιςτικες εισφορές σας απο το 2019 δεν θα εκπίπτουν πλέον.Αρα η Εφορεια σας εκτοξεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. baggelis Tα μεγαλυτερα κερδη εχουν και μεγαλο κοστος για αυτο σταθερα και δοξα τον θεο με 165000kwh μεσο ορο απο το 2011 μεχρι σημερα μια χαρα ειναι παντως για μενα ..!! θα πας για μαλλι και θα βγεις κουρεμενος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλησπερα γνωριζει καποιος αν θα κλεισει αυριο ο γεναρης???ποτε ξεκιναει ο φλεβαρης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. κυριε Ζιακα οποτε οι βλαβες που εχουν προκυψει στα ετη λειτουργιας του σταθμου σας και αφορουν στο tracker ποσο σας εχουν στοιχισει? Εχετε καποιο συγκεκριμενο νουμερο?και μια ερωτηση στηνοποια θα ηθελα να μου απαντησετε με ειλικρινεια. Εσεις εχοντας την εμπειρια αυτων των ετων εχετε μετανιωσει την επιλογη του tracker ναι η οχι? Αρα επιλεγετε περισσοτερο χρημα οπως λετε η προσωπικη ηρεμια?
    Και μια τελεςυταια απορια-αν χαλασει ενα πανελ πως το αντικαθιστουν τοσο ψηλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Συνολικά το κόστος ανταλλακτικών και εργαςιας ηταν 2.500€.
    Η χαμένη παραγωγή απο τον αποπροσανατολισμό των tracker ηταν και αυτη άλλο ένα 10%.
    Η επισκευή ψηλά γινεται με το στήσιμο σκαλωσιάς. Το επάγγελμα μου μου δίνει την δυνατότητα να την προμηθεύομαι δωρεάν αλλα σε άλλους εχει κόστος τόσο το στήσιμο και η διάλυση αυτής όσο και η ενοικίαση.
    Υπαρχει και η λύση του καλαθοφόρου γερανού αλλα ειναι πιο ακριβή.
    Η καθυστέρηση ανταλλακτικού οπως του μοτέρ κατακόρυφης κίνησης μου στοίχισε και αυτη 10% της παραγωγής επίσης.
    Οπως σας είπα σαφώς και επιλέγω να έχω την ηρεμία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Οποιοδήποτε διαξονικό τρακερ σήμερα με την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε μπορεί να έχει την καλύτερη απόδοση με πολύ μικρή διαφορά από το καλύτερο τρακερ τις αγοράς, όσο για αποπροσανατολισμό σήμερα δεν υφίσταται, είναι πάντα ακριβής η θέση του ακόμη και μετά από οποιαδήποτε πρόβλημα. Και όλα αυτά με μικρό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.......ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΗΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΕΜΒΑΝΙΖΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΦΜ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ......ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ........ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΚΑΡΣΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ.....ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗΣ.............

      Διαγραφή
  99. μαλιστα κυριε Ζιακα. το 10% απωλειας λογω αποπροσανατολισμου των πανελ συν το 10% λογω καθυστερησης ανταλλακτικου ειναι πανω στην ετησια παραγωγη προφανως ετσι? 10% επι της ετησιας παραγωγης ετσι? εσεις τι tracker εχετε? mechatron?
    pyrino εσεις εχετε καποιο tracker και ποιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Γνωριζει καποιος να απαντησει υπευθυνα για πληρωμες Φλεβάρη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ενδιαφέρομε για αγορα πάρκου 100 kw .Παρακαλω καλέστε στο 6984426342 κ.Σαββας Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Φ/Β ΠΑΡΚΟ 100 KW ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Προτάσεις: dionisis2600@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Απορω που πηγαν ολοι κ δεν ενδιαφερεται να μαθει κανεις για τις πληρωμες!!μπορει να μας πει καποιος τι γινεται με τον φλεβαρη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. πληρωμη φεβρουαριου 2700 συνεταιριστικη καρδιτσας ,καλα πληρωνουν και χωρις ανακοινωση τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ??! Εισαι σιγουρος πως ειναι Φεβρουαριο και οχι καποια παλιοτερη ? Εχει πληρωθει αλλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2300€ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΓΙΑ 100ΑΡΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Απαντήσεις
    1. και εγω απωρω το τσεκαρα δυο φορες ειναι το ιδιο ποσο στο τιμολογιο φεβρουαριου τι να πω

      Διαγραφή
  108. ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΦΛΕΒΑΡΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. οκ ,αφου εχει πληρωθει και αλλος , ξεκινησε ο Φεβρουαριος για μικρα ποσα. Καλο αυτο. Επομενη εβδομαδα λογικα ξοφλουντε τα 100αρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. GEORG KAKULIDIS ΚΑΙ
    Thomas Kyr 100ΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. 3500 περίπου , αυτή είναι η ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΑΠΟ 2700 ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Καλημέρα σας, τελικά πρέπει να έχουμε P O S ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ POS.......ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ............ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ / ΛΑΓΗΕ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ...........

      Διαγραφή
  114. ΑΠΟ ΤΟ AFO Ξεκίνησε η εξόφληση φωτοβολταϊκών της παραγωγής Φεβρουαρίου.
    Τα ποσά εξόφλησης είναι μέχρι περίπου 3.400 - Σε λίγο περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. AFO ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ,ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ,ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ,ΠΟΣΟ Η...ΘΙΟΙ!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΔΙΑ!!!
    John Black22 Ιουλίου 2017 - 8:38 μ.μ.
    ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΔΗΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΦΟ....ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!Αυτή την ώρα είναι σε εκκρεμότητα η πληρωμή της παραγωγής Φεβρουαρίου, η οποία θα έπρεπε να πληρωθεί στις 20/3/2017 και σήμερα 22/07/2017 είναι σε καθυστέρηση: 124 ημέρες!
    02/08/2017
    Αναμένεται η ολοκλήρωση εξόφλ. Α.Π.Ε. Ιανουαρίου
    στο 100% των παραγωγών
    (σε 11 μέρες)
    Δευτέρα 07/08/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Φεβρουαρίου μέχρι περίπου 5.000 €
    Δευτέρα 04/09/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Μαρτίου
    Δευτέρα 02/10/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Απριλίου
    Πέμπτη 19/10/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή ΑΠΕ
    Μαϊου

    Παρασκ. 17/11/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Ιουνίου με καθυστέρηση 120 ημέρες.

    Παρασκ. 15/12/2017
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Ιουλίου με καθυστέρηση 117 ημέρες.

    Τετάρτη 10/01/2018
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Αυγούστου με καθυστέρηση 112 ημέρες.
    Δευτέρα 05/02/2018
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Σεπτεμβρίου με καθυστέρηση 108 ημέρες.
    Πέμπτη 01/03/2018
    Αναμένεται να πληρωθεί η παρ. ΑΠΕ Οκτωβρίου με καθυστέρηση 101 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  116. THEMIS MANTZANAS ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΦΟ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. John Black27 Ιουλίου 2017 - 1:35 μ.μ.
      το ξερω τι εγραφε για μαντες τους Κανεις παρα για ενημερωση απλως το εβαλα που ολοι ρωτουσαν το τι και πως .....εμπιστευομαι μονο την ΕΠΗΕ...!!

      Διαγραφή
  117. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ....Written by

    July 21st, 2017

    Αξιότιμοι συνάδελφοι,
    Υπήρξε μια  διαφοροποίηση σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα λάβει ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. τα χρήματα από το cash flow της Δ.Ε.Η. Σήμερα ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. θα λάβει τα 14 εκατομμύρια από το ΕΤΜΕΑΡ. Την Δευτέρα τα χρήματα από την χρέωση προμηθευτών (24 εκ.) και την Τρίτη ή το αργότερο Τετάρτη τα χρήματα από τον ΔΕΔΔΗΕ (22,5 εκ.). Επίσης ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. την Τετάρτη 26/07/2017 θα λάβει και τα χρήματα από τον Η.Ε.Π.
    Συνεπώς ο Λ.ΑΓ.Η.Ε.  σχεδόν καθημερινά θα ανακοινώνει νέα εντολή πληρωμής έως και την Τετάρτη 26/07/2017.
    Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να ξεκινήσουν πληρωμές τιμολογίων παραγωγής Φεβρουαρίου στις 26/07/2017, αν αυτό  συμβεί τα ποσά θα είναι πολύ μικρά.
    Δεδομένο είναι επίσης πως από τα ποσά που θα λάβει ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. από τον Η.Ε.Π. (2/08/2017) θα προχωρήσουν οι πληρωμές τιμολογίων Φεβρουαρίου για σταθμούς 100kw.p (δεν θα πληρωθούν όλοι οι σταθμοί αυτής της δυναμικότητας).
    Η πρόβλεψη μας παραμένει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των σταθμών έως 100kw.p θα εξοφληθούν στις 9/08/2017, εκτός αν αλλάξει η ημερομηνία του επόμενου cash flow της Δ.Ε.Η. το οποίο έχουμε ενημερωθεί από την επιχείρηση ότι θα πραγματοποιηθεί στις 7/08/2017.
     
    Υ.Γ. Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να αποδοθούν κάποια παραπάνω χρήματα από την Δ.Ε.Η. από τα προαναφερόμενα, αλλά αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ο κυριος παπακυριακου ετσι κ γω ειχα αυτη την πληροφορηση κ γι αυτο χτες ρωτουσα επανελλειμενα αν εχει πληρωθει καποιος για φλεβαρη γτ η εντολη ηταν χτεσινη παροτι δεν ανακοινωθηκε.με τον,λαγηε δε ξερω τι γινεται.η αφο ριχνει στα αστρα οπως παντα απ οτι βλεπω.

      Διαγραφή
  118. ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟ?ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ?ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΡΕΖΙΛΙΑ ΕΙΣΤΕ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ......ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ... ΚΑΙ ΟΥΣΤΤΤΤ ΑΠΟ ΔΩ!!!!!!ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΑΚΙΑ 15000 ΕΚΑΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Τελικά η κουτσή Μαρία δεν ήταν από την Κύπρο.Ηταν από την Ελλάδα και άκουγε στο όνομα www.Afo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ