Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Διαμαρτυρία ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά στο ΥΠΕΝ 14/2

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ) συνδιοργανώνουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας (Λ. Μεσογείων 119, στην Αθήνα).

Βασικό αίτημά τους είναι η άμεση μείωση της υπερημερίας των πληρωμών του ΛΑΓΗΕ προς τις ΑΠΕ από τις 170 ημέρες που ανεξέλεγκτα σήμερα τρέχουν στις 120 ημέρες.


Όπως σημειώνουν οι δύο Σύνδεσμοι, με βάση την λογιστική εικόνα του Ειδικού Λογαριασμού κανονικά δεν δικαιολογείται υπερημερία πάνω από 30 ημέρες. 

Η ανακοίνωση του ΣΠΕΦ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

O σκιώδης αποπροσανατολισμός που συστηματικά συντελείται από την Πολιτεία ώστε οι παραγωγοί ΑΠΕ να μην λαμβάνουν τα χρήματα τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όλοι οι υπόλοιποι κρίκοι της αλυσίδας δυστυχώς αφήνονται να χρησιμοποιούν τους πόρους που μας αφορούν, με σκοπό να ανταποκρίνονται αυτοί κατά προτεραιότητα στις δικές τους υποχρεώσεις αδιαφορώντας παντελώς για τις δικές μας. Οι ΑΠΕ έχουν κυριολεκτικά καταντήσει ο τελευταίος τροχός της αμάξης!

Το υπερπροβληθέν “story” της ανεισπραξιμότητας των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει κλείσει τον κύκλο του, αφού παρά τις επιτυχημένες διά στόματος του ίδιου του Προέδρου της ΔΕΗ ρυθμίσεις του τελευταίου εξαμήνου, εμάς η υπερημερία μας αντί να μειωθεί, εκτοξεύτηκε από τις 120 στις 170 ημέρες. Το ίδιο ακριβώς αυτό διάστημα η ΔΕΗ βρήκε και δαπάνησε 600 εκατ. ευρώ για την νέα μονάδα της Πτολεμαίδας 5, φαραωνικού συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, που σημειωτέων μόλις την ολοκληρώσει θα πουλάει μέσω των ΝΟΜΕ το ρεύμα της 33% κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της.

Είναι λοιπόν προφανές πως από την βελτίωση των οικονομικών της ΔΕΗ, οι ΑΠΕ δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν, αφού αν δεν διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκιο μας, μονίμως θα παρεμβάλλονται άλλες... προτεραιότητες που θα κατατρώγουν τους πόρους και τις επιχειρήσεις μας. 

Το “story” της δεινής δήθεν κατάστασης της ΔΕΗ έχει επιπλέον ξεφτίσει, αφού έχοντας ισχυρή προ προβλέψεων και φόρων κερδοφορία τα προηγούμενα τρία χρόνια η επιχείρηση κατάφερε και ενέγραψε προβλέψεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ για επισφάλειες και μάλιστα χωρίς μεσοσταθμικά να παράξει ζημίες στον ισολογισμό της. Δηλαδή, η εταιρία με την κερδοφορία της μπόρεσε και απορρόφησε πλήρως το ποσό αυτό, ενώ εμείς που στηρίξαμε την πολιτική της πάμε από το κακό στο χειρότερο. 

Η θολερότητα όμως των πολιτικών που μας περιβάλλουν δεν σταματάει εδώ. Η ΔΕΗ λόγω του μοντέλου που επιλέχθηκε για να απελευθερωθεί η λιανική του ηλεκτρισμού, προορίζεται να μείνει μισή σε τζίρο αλλά να κρατήσει περίπου ολόκληρα τα κόστη της. Η εταιρία δεν θα είναι βιώσιμη με τον προωθούμενο μετασχηματισμό της και για να σταθεί θα χρειάζεται να παρακρατά κάθε χρόνο όλο και περισσότερο τα χρήματα τρίτων με πρώτα θύματα βεβαίως τις ΑΠΕ και το ΕΤΜΕΑΡ. Οπότε παθητικά σκεπτόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε.

Ο ΛΑΓΗΕ απόλυτος θεατής των δεινών μας και παρότι στα χαρτιά “ανεξάρτητος” λειτουργός της αγοράς αισθάνεται στην φαντασία του απών από τις ευθύνες. Με τις νομικές μας ωστόσο ενέργειες φροντίσαμε και του υπενθυμίσαμε το ακριβώς αντίθετο, ώστε τουλάχιστον να μην αγωνιούμε... μόνοι μας. 

Οι τράπεζες τέλος και η στάση του Δημοσίου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μας. Η ΔΕΗ χάνει το 51% του ΑΔΜΗΕ αξίας 491 εκατ. ευρώ χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Οι τράπεζες που δεν έχουν ληξιπρόθεσμα υπόλοιπα στα δάνεια από ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ, ζήτησαν και θα πάρουν πρόσθετες εγγυήσεις 500 εκατ. ευρώ ένεκα της απομείωσης της αξίας της περιουσίας της ΔΕΗ αυτής. 

Ο ΛΑΓΗΕ αντίθετα, σε πλήρη νιρβάνα και με ληξιπρόθεσμα που του οφείλονται από ΔΕΗ μέσω ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ύψους 670 εκατ. ευρώ αλλού τυρβάζει... Σε ότι δε αφορά εμάς, οι τράπεζες είναι ο καθημερινός μας βραχνάς ένεκα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΛΑΓΗΕ προς τις ΑΠΕ ύψους 840 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχουμε δει “πράσινο” φύλλο έμπρακτης υποστήριξης ούτε από αυτές αλλά ούτε και από το Κράτος. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για να μην συνεχίσουν κάποιοι να θεωρούν τους παραγωγούς υποζύγια, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ στην μαζική διαμαρτυρία της 14ης Φεβρουαρίου και βεβαίως και στις νομικές μας ενέργειες.

Το Δ.Σ. του ΣΠΕΦ»

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1515814/diamartyrias-hlektroparagogon-apo-fotovoltaika-sto.html

27 σχόλια:

  1. http://www.spef.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/item/634-kai-o-thesif-stin-diamartyria-gia-tis-pliromes-sto-ypen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφοι, εδω θα φανει ποσα απιδια πιανει ο σακος !!! εδω θα φανει ποιοι πραγματικα νοιαζονται για τις πληρωμες μας και ποιοι αδιαφορουν,,ποιοι ειναι αυτοι που παλευουν να μειωθει η υπερημερια και να τιμωρηθουν οι ενοχοι και ποιοι καθονται στον καναπε τους και απολαμβανουν τις κατακτησεις των αλλων !!!!!! στις 14/2 κατεβαινει σε διαμαρτυρια Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ,, αφου ΟΛΟΙ θα επωθεληθουν, ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε εβλεπα με το ιδιο παθος οταν καλουνε αλλοι συλλογοι..!!!

      Διαγραφή
    2. Ευτυχως που θα ειναι οι αγροτες αλλιως τρεις και ο κουκος θα εισασταν με το λαμογιοσυλλογο σας!!!

      Διαγραφή
    3. Ακου χαιβανι,, Εγω με το ιδιο παθος σταθηκα διπλα στον ΘΕΣΙΦ στην συγκρουση του με τον ΛΑΓΗΕ (Φιλιππου) ,, με το ιδιο παθος σταθηκα διπλα στην ΕΠΗΕ οταν δια του Προεδρου της κατηγγειλε πως η ΔΕΗ πληρωσε τον Νοεμβριο του 2016, ΕΤΜΕΑΡ του Φεβρουαριου 2016,,κλπ
      Για οτι σου λεω, μπορω να ανεβασω ΤΩΡΑ τις σχετικες αναρτησεις !!!

      ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΜΑΣ

      -εισαι υπερ ή κατα της προσφυγης του ΣΠΕΦ στον ΣτΕ για την διακοψιμοτητα 14/2 !!!!!
      -ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ, ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΕΗ,,,

      Διαγραφή
    4. ,,, οσο για τους αγροτες και την συμμετοχη τους στην ΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στις 14/2...
      τι πιστευεις !!! ειναι τυχαιο που ο ΠΣΑΦ κατεβαινει με τον ΣΠΕΦ !!!!!!

      Διαγραφή
    5. Λοιπον, οχι σε μενα εξυπναδες του φολου ρε παρμενε !!!! αλλου που σε παιρνει,,,ΑΣΧΕΤΕ

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι αδιανοητο Συναδελφοι !!!!!,, το λεω και το γραφω εδω και μηνες,, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ την μεγαλυτερη επενδυση τους,, ειδες η ΔΕΗ !!!!,, φαραωνικων διαστασεων με τα λεφτα ΜΑΣ !!!!!
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ !!!
    Τι κανουν οι ανταγωνιστες της !!!
    Τι κανει η επιτροπη ανταγωνισμου !!!!
    Τι κανει η επιτροπη κεφαλαιαγορας ΕΙΣΗΓΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ !!!!
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΡΑΕ !!!!
    Τι κανει το ΥΠΕΝ στα ψεματα της ΔΕΗ, ως απαντηση στην επερωτηση προς την Βουλη !!!
    και δεν ρωτω ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΓΗΕ,,, γιατι θα ηταν ρητορικη ερωτηση !!!! ΝΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!
    Αλλα ως εδω,,, ΟΛΟΙ 14/2 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ,,

    ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ,, ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε ακουσει Συναδελφοι τον ορο ¨καθετοποιημενη παραγωγη - επιχειρηση¨ !!!

      Οδηγω την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας σε ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ασφυξια πχ παυση πληρωμων ,,, αναγκαζω τους πλεον αδυναμους πχ μικροπαραγωγους δηλ ΕΜΑΣ,, ή να πουλησουν τις εγκαταστασεις τους οσο - οσο αλλιως θα τις κατασχουν οι τραπεζες,,, μαζευω ενα ικανο ογκο MW ή GW, ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ !!!!!!!

      Συναδελφοι, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΡΟΡΑ,, ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,,

      ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 14/2 ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΚΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Οδηγω την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας σε ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ασφυξια πχ παυση πληρωμων ,,, αναγκαζω τους πλεον αδυναμους πχ μικροπαραγωγους δηλ ΕΜΑΣ,, ή να πουλησουν τις εγκαταστασεις τους οσο - οσο αλλιως θα τις κατασχουν οι τραπεζες,,, μαζευω ενα ικανο ογκο MW ή GW, ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ !!!!!!!


      Ο συλογος σου το εκανε αυτο το 2014 και τωρα κινδυνευουμε να χασουμε τα παρκα!! Καλα για αποσβεσεις ουτε λογος!!! Απλα τωρα κινδυνευουν και τα δικα σας απο αλλους και εχετε τρελαθει!!

      Διαγραφή
    3. οσο για τους αγροτες και την συμμετοχη τους στην ΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στις 14/2...
      τι πιστευεις !!! ειναι τυχαιο που ο ΠΣΑΦ κατεβαινει με τον ΣΠΕΦ !!!!!!

      Οχι δε πιστευω οτι ειναι τυχαιο οι δυο ρουφιανοι τα βρηκαν!! Και εννοω τη διοικηση των αγροτων που τους εριξε και οχι τους αγροτες που κατεχουν παρκα!! Φυσικα εσεις μονοι σας που να τολμουσατε κατι τετοιο... 10 ατομα θα εισασταν.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. .. οκ κ Διαχειριστα,,, θα το γραψω αλλιως !!!!

      ε οχι και 10 !!! με εσενα και τα χιλια κιλα ακακιας που κουβαλας (και το ξερουν πια ολοι οι Συναδελφοι), θα ειμαστε 1011 !!! ετσι δεν ειναι παπαγαλακι !!!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμογια του σπεφ καλη επιτυχια σας ευχομαι για να παρουμε τα λεφτα μας ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε οχι και ετσι ρε φιλε !!!!! απο ¨λαμογια¨ δεν καταδεχεσαι να παιρνεις λεφτα !!! και αν τα παρεις, τα καταθετεις αμεσα στο Παρακαταθηκων και Δανειων !!!!!

      ΕΛΕΟΣ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ !!!!!!

      Και να ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ τι γραφουμε !!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ο κωλος της μαιμους πηρε αερα....!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. :) :) οχι φουκαρα, δεν θα σε ξαναβαλω στην κριση των Συναδελφων,, εισαι πολυ λιγος, πολυ λειψος για να ασχοληθουν μαζι σου,,, μαζι σου ομως ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθει Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ,, οπως και ο Συλλογος σου,,και οταν λεω ¨Ο ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΟΥ¨, εννοω ΜΟΝΟ την ΠΟΣΠΗΕΦ !!!!!

      Διαγραφή
  7. Στον ΣΚΑΙ η συγκέντρωση στο ΥΠΕΝ

    http://www.spef.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/item/636-triti-14-2-17-stis-13-00-mm-oloi-sto-ypen-gia-tis-pliromes-pros-tis-ape

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://energypress.gr/news/paremvasi-eviken-arga-i-grigora-i-hreosi-promitheyti-tha-perasei-sta-viomihanika-timologia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://energypress.gr/news/me-epityhia-i-kinitopoiisi-ton-fotovoltaikon-stathakis-tin-pempti-oi-apofaseis-gia-ti-hreosi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια σε ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ για την κινητοποίηση, την τεκμηρίωση των αιτημάτων αλλα και τα αποτελέσματα. Παράκληση να μην απαντάμε σε Ilias, ποσπηεφ, επηε, Παπακυριακού κλπ, αφού ειναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση το διασπαστικό έργο τους. Προσηλωνόμαστε στους στόχους και μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  11. http://www.altsantiri.gr/ellada/efodos-tis-evropaikis-epitropis-antagonismou-sta-grafia-tis-dei/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκωσαν ολους τους υπολογιστες απο καποια πολυ σημαντικα γραφεια και τους πηραν προς εξεταση!!!

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ