Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Iούνιος - Πληρωμή ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - Αναρτηση 3

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

Απο εδώ και στο εξής, οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα θα κόβονται, παρόλο που μπορεί να περιέχουν και μία τοποθέτηση επί του θέματος.  

222 σχόλια:

  1. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    ================

    ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ,

    ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.....ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάλυση: Που θα διαμορφωθεί η «χρέωση προμηθευτή» με βάση το πλαφόν της ΡΑΕ


    Θοδωρής Παναγούλης

    Με την παρέμβαση που έκανε η ΡΑΕ την Παρασκευή με την οποία έθεσε ωριαίο πλαφόν στα 40 €/MWh, για την περίοδο 02.01.2017 έως 05.03.2017, διαμορφώνεται μια εκτιμώμενη μεσοσταθμική "χρέωση προμηθευτή" περίπου 14 ευρώ ανά Μεγαβατώρα κατά ανώτατο όριο για τον Ιανουάριο. Πρόκειται βεβαίως για εκτίμηση, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στις 23 Ιανουαρίου, εκτίμηση όμως που κάνουν αρμόδιοι παράγοντες που έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

    Για τις δύο πρώτες όμως εβδομάδες του Ιανουαρίου (περίοδο για την οποία ισχύει το πλαφόν) δεν χρειάζεται να γίνει εκτίμηση, αφού γνωρίζουμε τα πραγματικά δεδομένα.

    Συγκεκριμένα:

    Την πρώτη εβδομάδα 2/1 - 8/1/17: η μεσοσταθμική «χρέωση προμηθευτή» από 20,03 ευρώ/MWh, λόγω του πλαφόν μειώνεται στα 10,03 ευρώ/MWh

    Τη δεύτερη εβδομάδα 9/1 - 15/1/17: η μεσοσταθμική «χρέωση προμηθευτή» από 48,65 ευρώ/MWh, λόγω του πλαφόν μειώνεται στα 22,07 ευρώ/MWh

    Συνολικά για τις δύο αυτές εβδομάδες του Ιανουαρίου η χρέωση από 34,96 πέφτει με το πλαφόν στα 16,31 ευρώ/MWh.

    Για να πάρουμε μια γεύση του τι θα άλλαζε αν τους προηγούμενους μήνες (Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος) ίσχυε το πλαφόν, ας δούμε ως άσκηση τις προκύπτουσες μεσοσταθμικές τιμές πριν και μετά το πλαφόν των 40ευρώ/MWh.

    Οκτώβριος 2016: η «χρέωση προμηθευτή», από 4,40 ευρώ/MWh, λόγω του πλαφόν θα μειωνόταν στα 4,28 ευρώ/MWh

    Νοέμβριος 2016: η μεσοσταθμική χρέωση, από 10,62 ευρώ/MWh, λόγω του πλαφόν θα μειωνόταν στα 6,93 ευρώ/MWh

    Δεκέμβριος 2016: η μεσοσταθμική χρέωση, από 15,58 ευρώ/MWh, λόγω του πλαφόν θα μειωνόταν στα 9,83 ευρώ/MWh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ COPY TA EXOYME ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕς ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ .... ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑΤΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοι Συναδελφοι, επειδη τελευταια γραφονται και λεγονται πολλα !!!
    και επειδη εδω, ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,,,
    Αυτος ειναι ο ΣΠΕΦ.

    http://www.spef.gr/pdf/epistoli_SPEF_LAGHE_%CE%9C200117_diasfalisi_ofeilwn.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυπομονώ να δω την απάντηση . Αν λέω , αν πάει δικαστικά , τι χρονοδιάγραμμα υπολογίζεις , για κάποιο αποτέλεσμα ;

      Διαγραφή
    2. ,,, το ζητουμενο ειναι να καταλαβουν πως δεν παιζουμε αλλα ΕΝΝΟΟΥΜΕ αυτα που γραφουμε, και να συμμορφωθουν στις υποχρεωσεις τους, γιατι αν θελουν να το τραβηξουν, θα εχουν κακα, πολυ κακα ξεμπερδεματα !!!!, ο χρονος ειναι σημαντικη παραμετρος για μας, αλλα γι΄αυτους θα ειναι καταστροφικος, αφου μερα με την ημερα δυσχεραινουν περαιτερω την θεση τους !!!

      Διαγραφή
    3. ,,, το δεκαημερο παντως κυλαει.

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα σε ολους..μια επισημανση και παλι σε ολους..το ειχα αναφερει και παλαιοτερα..απο οταν αλλαξα μετρητες στα παρκα μου παντα και καθε μηνα υπαρχει μια αποκληση..αρνητηκη σε σχεση με τις ενδηξεις απο το sunny portal της ταξεως του 3% με 4%..ειρθε συνεργειο της δεη και διαπιστωσε οτι οβτως υπαρχει αυτη η διαφορα η οποια ομως ειβαι δικαιολογημενη λενε βαση κατασκευαστη των μετρητων..σε εμανα ομως αυτο μεταφραζετε σε 200 με 400 κιλοβατορες το μηνα..αναλογα το μηνα..ας ευαισθητοποιηθουν καποιοι..αν οχι ολοι και ας το δουνε και αυτοι..γιατι απλα χανουμε χρηματα..αδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βγαζεις ακρη αστα να πανε.. Το καλοκαιρι μου ερχεται μηνας 1700 Kwh μειον απο σανυ πορταλ λεω ενταξει εχω προβλημα στο παρκο. Παω με ηλεκτρολογο βλεπει τα παντα θερμοκαμερες κακο τα παντα συναργερμους καμερες προβολεις ανεμιστηρες τιποτα ολα οκ. Ερχεται ο αλλος μηνας παλι 1500 Kwh μειον λεο τα ειδα ολα τι να συμβαινει..? Ξαναψαχνω τιποτα ολα οκ οπως πριν!! Τελικα αποφασιζω να κανω αιτηση στη Δεη για ελεγχο μετρητη... μου λενε οτι η ΔΕΗ μπορει να μετρησει μονο απλους μετρητες στα σπιτια δεν εχουν δυνατοτητα εισερχομενων εξερχομενων ταυτοχρονα και θα δουμε τι θα γινει... τελικα ερχεται ο τριτος μηνας ενταξει χωρις απωλειες (15 Kwh μικρη διαφορα) χωρις να πειραξω κατι!! Και λεω αν στις μετρησεις κανουν αυτο αποσπασματικα απο 1-2 μηνες σε διαφορους παραγωγους χωρις φυσικα να μπορεις να αποδειξεις τιποτα τι γινετε..? Θελω να το τονισω 2 μηνες διαφορα με το πρωτο μηνα ελεγχο στα παντα ηρθε και ο δευτερος παλι διαφορα χωρις να πειραξω κατι απο το πρωτο και απο το τριτο μηνα ερχονται τα ενημερωτικα μια χαρα χωρις να πειραξω η να επισκεφτω το παρκο και μιλαμε πανω απο 3000 διαφορα σε 2 μηνες. ΥΓ Το μετρητη το εχουν ασφαλισει με σφραγιδα καιδεν μπορω να τον ελεγχο καθε μηνα τι δειχνει απλα περιμενω τη ενημερωτικο θα ερθει μια και στο προγραμμα του δεν δειχνει παραγωγη απλα πρεπει να πατησεις το μενου για να μπεις που εγω δε μπορω λογω ασφαλισης του μετρητη!!!

      Διαγραφή
    2. Εγω εχω διαφορες το καλοκαιρι 110KWH με 120kwh τονμηνα περιπου ιουνιο κλπ και τωρα απο 35 με 40 KWH ilias εσυ που βλεπεις γενικως τον μετρητη σε τιμ προγραμμα??

      Διαγραφή
    3. Εγω εχω διαφορες ποιο μικρες απο σενα βλεποντας τις μηνιαιες παραγωγες στο σανυ πορταλ και στο ενημερωτικο που ερχεται απο Λαγηε. Στο μετρητη επειδη τον εχουν σφραγισει δεν μπορω να μπω στο προγραμμα να τον ελεγχο εκτος και αν κοψω τη σφραγιδα και μπω στο μενου που δεν το εχω κανει ομως. Απλα τους 2 μηνες εκεινους ειχα πανω απο 3.000 Kwh διαφορα και ακομα δεν εχω βγαλει ακρη πως ειχαν προκυψει και αρχισε το μυαλο μου να πηγαινει σε διαφορα. Γιατι αντε το πρωτο μηνα της διαφορας πηγα με ηλεκτρολογο και ξεψαχνησα τα παντα οποτε αν πειραξε κατι και διορθωθηκε καταλαθος το προβλημα στο δευτερο μηνα δεν θα ειχα προβλημα και ενω τελικα ειχα χωρις να παω καν στο παρκο απο το τριτο μηνα και μετα διορθωθηκε το προβλημα... και η πλακα μολις ειχα παει απο δεη και τα εψαλα και ζητησα ελεγχο!!!

      Διαγραφή
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι , ξέρει κανείς τι εναλλακτικές υπάρχουν σχετικά με το πόρταλ των REFUSOL μετατροπέων???? Οι κερατάδες οι Γερμανοί το έκλεισαν και μου ζητάνε 150€ ολόκληρα ευρώ για 100kw το χρόνο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε προηγουμενες αναρτησεις εχουν δωσει λυσεις συναδελφοι.

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε Fanis, η μόνη εναλλακτική που υπάρχει χωρίς να απαιτείτε πρόσθετος εξοπλισμός και έξτρα καλωδιώσεις στο πάρκο είναι η www.pv-log.gr

      Διαγραφή
    3. Χωρίς να έχω REFUSOL, βλέπω ότι μάλλον έχει modbus. Κατά συνέπεια μπορεί να υπάρξει λύση. Πιθανά θα χρειαστεί καλωδίωση για RS485 ή κάποιο εξάρτημα για RS485 σε bluetooth.
      Μαζευτείτε 10 άτομα και πάρτε έναν Έλληνα ηλεκτρονικό να το μελετήσει κι ένα προγραμματιστή να το προγραμματίσει.
      Σίγουρα θα στοιχίσει σε βάθος χρόνου λιγότερα από τα κερατιάτικα των γερμανών.

      Διαγραφή
  9. Εγω τα πληρωσα δεν ειχα αλλη επιλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 Η μετρήσεις από την ΔΕΗ είναι μετά τον μετασχηματιστή , ο οποίος έχει απώλεια 3-4 %
    2 Αν θέλεις να επιβλέπεις (κάμερες – μετρήσεις) με 10 ευρώ το μήνα , μέσο κινητής. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος. Στα 100άρια πάρκα ο μετρητής είναι πριν το μετασχηματιστή χαμηλής-μέσης τάσης.

      Διαγραφή
    2. Μηπως ο ενας εννοει μετασχηματηστη της Δεη και ο αλλος το μετασχηματιστη του πινακα μετα τους ινβερτερ...?

      Διαγραφή
    3. Εγώ μίλησα για μετασχηματιστή χαμηλής-μέσης τάσης της ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    4. 1 Η μετρήσεις(μέση τάση >100 kw) από την ΔΕΗ είναι μετά τον μετασχηματιστή , ο οποίος έχει απώλεια 3-4 %

      Διαγραφή
    5. Αρα η διαφορά μας είναι ότι εγώ μίλαγα για πάρκα μέχρι 100 κιλοβάτ ενώ το pyrino πάνω από 100 κιλοβάτ.

      Διαγραφή
    6. 1 Η μετρήσεις(μέση τάση >100 kw) από την ΔΕΗ είναι μετά τον μετασχηματιστή (ιδιόκτητος) , ο οποίος έχει απώλεια 3-4 % , για την χαμηλή τάση δεν γνωρίζω την συνδεσμολογια του
      2 Αν θέλεις να επιβλέπεις αυτόνομα (κάμερες+μετρήσεις+εντολές κτλ) με 10 ευρώ το μήνα , μέσο κινητής. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν.
      Τα επανέλαβα, συγνώμη για την βιασύνη μου

      Διαγραφή
  11. Συνάδελφοι,
    Για να είμαι σωστός απέναντι σε όλους, αν και οι υβριστές μου δεν έδειξαν το ίδιο ήθος και υπευθυνότητα αρκετές φορές στο παρελθόν, αναγνωρίζω το λάθος στους υπολογισμούς μου, όσον αφορά το έσοδο από την χρέωση εκπροσώπων φορτίου. Το λάθος προέκυψε κατά την ωριαία επίλυση του εσόδου για την χρέωση των εκπροσώπων φορτίου καθώς αφαίρεσα, για δεύτερη φορά, τις τυχόν εξαγωγές από το φορτίο. Αποτελεσματικά το σφάλμα μου στο σύνολο του εσόδου είναι της τάξης 3,7% και κατά την άποψη μου, είναι ουσιαστικό. Ευελπιστώ ότι και κάποιοι άλλοι από υπευθυνότητα στους συναδέλφους να δείξουν ανάλογη αυτοκριτική και συμπεριφορά για τα λάθη τους στο κοντινό παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα βγαίνει η ψυχή κσι μετά το Χούι. Το λάθος σου με τις εξαγωγές ηταν το δεύτερο λάθος σου κε Μπογδάνη. Το πρώτο αφορούσε οτι δεν ξέρεις να υπολογίζεις μεσοσταθμικές τιμές. Επιπλέον δεν ξέρεις να μετράς το λαθος σου. Και αναλύω: μίλησες για μείωση του εσόδου λογω πλαφόν κατά 36 εκατ ενώ ειναι 43 εκατ το σωστό. Δηλαδή διαφορά 7 εκατ ευρω. Τα 7 εκατ απόκλιση επί των 43 που είναι το σωστό είναι 16,37% κσι οχι 3,7% που πάλι λαθος υπολογίζεις. Θυμίζω η συζήτηση ηταν γθα την απώλεια λογω πλαφόν, αρα εκεί ειναι η βαςη!!
      Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν κε Μπογδάνη ειναι να ζητήσεις πολλά συγνώμη και να δοσεις και πολλά ευχαριστώ. Αν δεν πήρες το μάθημα σου και προσπαθήσεις με κουτοπονηριές να το στρογγυλέψεις, εγώ θα είμαι εδώ για να το συνεχίσουμε!! Καριέρα στα μαθηματικά δεν πρόκειται με τα ψέμματα να κάνεις!! Ελπίζω η παρούσα περιπέτεια σου, να σε βοηθήσει να ψυχοθεραπευτέις από την απώλεια πραγματικότητας που πάσχεις σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. S.A. μπορείς να πάρεις τον αγράμματο οχι μονο για μαθηματικό...., αλλά και για γιατρό..., έως και παπά να σε θάψει μόλις σε ξεκάνει!!

      Διαγραφή
  12. Σου κατέστρεψαν τον κομπογιαννίτη ήρωα και που θα βρεις άλλο μάγο παραμυθά Σώρρα τώρα...

    Είναι τυχερος ο κομπογιαννίτης σου γιατι αν οι ποσότητες ρεύματος ήταν πολύ δια φορετικες κάθε ώρα, σαν τα τσιμέντα στο παραπδειγμα μου, το λάθος του μπορεί να ξεπερνάμε και το 50%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έχετε κανένα όριο στην διαστρέβλωση των στοιχείων που έχω παραθέσει, συνεχίζετε απτόητοι, με προφανή σκοπιμότητα να με βρίζετε; Το αστείο με τα μπακάλικα παραδείγματα που αναφέρεατε είναι ότι έχω απαντήσει εξαρχής ότι δεν ισχύουν στον τρόπο που υπολόγισα το έσοδο από την χρέωση των Προμηθευτών.
    «…Τα στοιχεία που παρέθεσα έχουν επιλυθεί σε ωριαία βάση οπότε η βαρύτητα κάθε τιμής σε σχέση με το φορτίο και κατ΄επέκταση με το έσοδο του ΕΛΑΠΕ έχει ήδη υπολογισθεί, όπως αντιλαμβάνεσαι. Η παρατήρηση σου θα είχε αντικείμενο και θα ήταν ορθή αν υπολόγιζα με βάση το AVERAGE 336 τιμών ΠΧΕΦΕΛ και 336 τιμών φορτίου, το οποίο υπολογίζεται για το έσοδο του ΕΛΑΠΕ, και έλεγα ότι το έσοδο του ΕΛΑΠΕ κατόπιν του πλαφόν είναι περίπου 33εκατ ευρώ ενώ εγώ ανέφερα περίπου 36εκατ ευρώ..»
    Ως αποτέλεσμα των παραπάνω θα παρατηρήσετε ότι το σφάλμα μου είχε ήδη γραφτεί στο post «….τιμών φορτίου, το οποίο υπολογίζεται για το έσοδο του ΕΛΑΠΕ..». Εδώ φαίνεται το λάθος στις πράξεις μου, διαχωρίζω το φορτίο από το φορτίο που υπολογίζεται το έσοδο του ΕΛΑΠΕ. Αυτό είναι το σφάλμα, η διπλή αφαίρεση των εξαγωγών από το φορτίο (ημερήσια δελτία του ΗΕΠ), όπως και ο Κανάκης σωστά ανέφερε.
    Προφανώς πεισματικά και σε πλήρη αντίθεση με τα πραγματικά γεγονότα αρνείστε να αποδεχτείτε ότι οι υπολογισμοί μου είναι ανα ώρα και όχι με απλές διαιρέσεις των συνόλων των τιμών. Εγώ ανέφερα ακριβώς πως έγιναν οι υπολογισμοί και ποιο ήταν το αποτέλεσμα, σε προηγούμενο post, οπότε μπορεί άνετα ο καθένας να τα επιβεβαιώσει. Τα νούμερα χοντρικά, από 2/1/2017 ως και 15/1/2017 είναι πριν το πλαφόν 80,6εκατ ευρώ με 77,6 δηλαδή -3εκατ ευρώ (διαφορά από το σωστό σύνολο 3,7%) και με το πλαφόν 37,6εκατ ευρώ με 36,4εκατ ευρώ δηλαδή -1,2εκατ ευρώ (διαφορά από το σωστό σύνολο 3,4%). Οπότε αν εγώ άργησα να καταλάβω το θέμα με το φορτίο και τις εξαγωγές, τα τα δικά σας post άραγε τι δείχνουν;;;
    Όσο για τους υποθετικούς προβληματισμούς και για το 50% διαφορά, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Κάποιοι το 2016, ίδια εποχή αν θυμάμαι καλά, δεν έβλεπαν ελλείμματα στον ΕΛΑΠΕ και είδατε που σταμάτησε το κοντέρ (βλ. τοποθέτηση του Πρόεδρου του ΛΑΓΗΕ 3/8/2016 στην επιτροπή της Βουλής)!! Στους υπολογισμούς γίνονται και λάθη αλλά έχει ουσιαστική διαφορά, για τους συναδέλφους, το ανέξοδο 3,7% (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το σφάλμα μου) και άλλο το 234εκατ ευρώ έλλειμμα (εκκαθάριση Φεβρουαρίου) και προτεινόμενη λύση τον Μάρτιο ΠΧΕΦΕΛ*ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΕ (χοντρικά με τα δεδομένα τις εποχής 60εκατ ευρώ). Σε αντίθεση με εσάς ποτέ δεν καταφέρθηκα, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον αυτών που την πρότειναν, παρότι η διαφορά ήταν 173εκατ ευρώ δηλαδή 346,8% και μας οδηγούσε σε νέο κούρεμα, και ούτε με τον οχετό που εσείς, επιστήμονες άνθρωποι, γράψατε εναντίον μου. Εγώ άμεσα παραδέχτηκα το λάθος μου, όπως εξάλλου επιβάλλει το ήθος μου και ο χαρακτήρας μου, εσείς μετά από τόσους μήνες γιατί δεν το κάνετε;;; Ας καταλάβουν, όλοι όσοι διαβάζουν στο blog, τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν κάποιοι με το επαναλαμβανόμενο τρολαρισμα, σίγουρα το ζήτημα δεν είναι τα μαθηματικά. Η γνώση στα μαθηματικά, όπως αποδείχτηκε, αλλάζει!! Ο χαρακτήρας και το ήθος του καθενός τελικά αλλάζει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Μπογδάνη Συνεχίζεις να προσπαθείς να πουλήσεις μαντζούνια σε κάποιους λίγους αδαείς εδώ, αλλα δεν σε παίρνει. Πάμε λοιπόν να δούμε ποσοστικά τα λάθη σου ξανά:

      Υπολόγισες την ΠΧΕΦΕΛ για την περίοδο 2-15/1 μετά το πλαφόν στα 28 ευρω/MWh ενώ το σωστό ειναι 34,96 ευρώ/MWh. Δηλαδή έκανες λάθος 6,96 ευρώ/MWh δηλαδή έπεσες έξω 19,9%!!!! από το σωστό.

      Λάθος έκανες επίσης και στα ποσά που δίνει η ΠΧΕΦΕΛ. Το λάθος σου εκεί οφείλεται και στο ότι δεν ξέρεις να υπολογίζεις μεσοσταθμικές τιμές αλλα και στις εξαγωγές. Προσδιόρισες λοιπόν την απώλεια από το πλαφόν στα 36 εκατ. για τις δύο αυτές εβδομάδες ενώ το σωστό ήταν 43 εκατ. ευρώ. Δηλαδη έπεσες έξω 7 εκατ. Ευρω, δηλαδή απόκλιση επι του σωστού 16,3%.

      Προσπαθείς στους λίγους τυφλούς που έχουν απομείνει εδώ να πουλήσεις ευγένεια και ήθος, δήθεν παραδεχόμενος ένα τάχα μικρό λαθάκι.... που εκανες, ώστε να καλύψεις τον κομπογιαννισμό σου. Ειναι σαν να σκότωνες 10 ασθενείς και να αναγνωρίζεις ευθύνη στον πονοκέφαλο που πριν πεθάνουν προκάλεσες. Κλασική τακτική κομπογιαννίτη....

      Σε ότι αφορά τα σχόλια σου περί ΕΛΑΠΕ, κάνε το σταυρό σου που ο ΣΠΕΦ εφηυρε και πρότεινε τον παράλληλο ΗΕΠ και την θεσμοθέτηση της εικονικής ΟΤΣ, οπότε σήμερα σώθηκε ο λογαριασμός, οπότε μπορείς και υπάρχεις για να γράφεις τις ασυναρτησίες σου κοπριτεύοντας. Σε ότι αφορά τα ποσά της πρότασης ΣΠΕΦ με ελάχιστο τα 60 εκατ. αν εφαρμοζόταν η ΠΧΕΦΕΛ επί των εγχύσεων ΑΠΕ ή τα 400 εκατ. αν εφαρμοζόταν επί όλης της απορρόφησης των Προμηθευτών όπως εγραφε η μελέτη του, είσαι άξιος της άγνοιας και της μοίρας σου και βεβαίως άμοιρος της στρατηγικής και της τακτικής του ΣΠΕΦ να θέτει θεματα στο δημόσιο δίαλογο, να τα διαπραγματεύεται και να τα πετυχαίνει, χωρίς τότε να προκαλέσει τις αντιδράσεις των Προμηθευτών που θα πάγωναν το μέτρο και βεβαίως της μη φανερής καταστροφολογίας επί του ΕΛΑΠΕ. Αν τότε βουρλο που ο ΣΠΕΦ πρότεινε την λύση μίλαγε ανοικτά για 300+ εκατ. ελλειμμα στον ΕΛΑΠΕ και ευθέως και μονο για 400 εκατ. που επρεπε να πληρώσει η Προμήθεια, οι ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ και οι υπόλοιποι θα μας είχαν τσακίσει και κουρέψει μέχρι τον αφαλό.

      Αντίθετα ο ΣΠΕΦ δούλεψε μεθοδικά με το τμήμα εκείνο του Υπουργείου που στήριζε τις ΑΠΕ και όχι με το εναντίον μας κομμάτι και πέτυχε την λύση. Επιπλέον με τις διασυνδέσεις του με πολύ μεγάλες εταιρείες μέλη του αλλα και τους συνδέσμους των αιολοικών που συνεργάζεται στενά ως lobby πέτυχαν να μπει στο μνημόνιο ο σεβασμός των συμβάσεων. Η ενότητα όλων των ΑΠΕ σε αυτό είχε προδιαγραφεί ήδη από την εναρμόνιση των Project IRR όλων των ΑΠΕ, που ήταν επίςης έργο του ΣΠΕΦ αντί ενός τυφλού και οριζόντιου κουρέμματος που ίςχυε πριν με την ειςφορά, οπότε κανεις δεν μπορεί να πειράξει πλέον μόνο τα φωτοβολταϊκά αλλα πρεπει εξίσου και όλες τις υπόλοιπες ΑΠΕ (δηλαδή να πάνε όλες οι ΑΠΕ σε άλλο project IRR) πράγμα φυσιολογικά αδύνατο.

      Όλα αυτά τα εξήγησε ο Πρόεδρος στην Γενική Συνελευση του ΣΠΕΦ στο Βόλο και πολλά αντίστοιχα σε ολες τις προηγούμενες συνελεύσεις που πάντα συμμετέχω, Εσύ βέβαια που ζεις σας ποντικός στην αφάνεια και στους υπονόμους, μισείς το φως γιατί δείχνει την ασχήμια και τις αρρώστιες που κουβαλάς στο μυαλό και την ψυχή σου. Έχεις φτιάξει ένα παράπηγμα ψευτοσύλλογο με μηδέν μέλη, για να κινήσε με καμάρι... μεταξύ του υπνοδωματίου και την τουαλέτας σου.... Όπου δε μοιράζουν γνώση βαστάς ομπρέλα και συκοφαντείς.

      Είσαι άξιος της μοίρας σου, που δεν μπορείς να αλλάξεις!!!

      Διαγραφή
    2. Και μην ξεχάσω και τον κολαούζο σου Παπακυριακού, που μεχρι να φάει στο κεφάλι τα σωςτά νούμερα περικοπής από το πλαφόν στην ΠΧΕΦΕΛ, λύσαγε και προκαλούσε και έσκουζε πως περιμένει την απάντηση. Την έφαγε και την έφαγες λοιπόν την απάντηση, ξεφτιλιστήκατε όσο δεν παει, και τώρα το ρίξατε στο ήθος τάχαμου....

      Διαγραφή
    3. Κε Κανάκη σε όποιον παραγωγό διαβάζει το δελτίο ΕΛΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ ήταν προφανές από τα τέλη του 2015 ότι η κατάσταση του ελλείμματος ξέφευγε. Ειδικότερα από το δελτίο του Φεβρουάριου του 2016 ο ΛΑΓΗΕ έδειχνε ήδη το σωρευτικό έλλειμα άνω των 200 εκατ στα τέλη του 2016 και άνω των 300 εκατ στα τέλη του 2017. Επισυνάπτω το link για το δελτίο ΛΑΓΗΕ:

      http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/02_2016_Miniaio_Deltio_APE_SITHYA.pdf

      Οπότε ασχέτως των όποιων μικρόδιαφοροποιήσεων στο έλλειμα από fine running των επιμέρους παραδοχών, ο εκτροχιασμός του ΕΛΑΠΕ και το θεόρατο έλλειμμα ήταν βεβαιωμένο και δημοσιευμένο επίσημα πως έρχεται. Συνεπώς εκ των πραγμάτων δεν τίθεται καν θέμα να μην το γνώριζε ο ΣΠΕΦ όπως κακόβουλα και συκοφαντικά η γνωστή παρέα διχαστών ψευδομαρτυρά. Ο ΣΠΕΦ λοιπόν όταν ένα μήνα μετά το δελτίο αυτό, δηλαδή τον Μάρτιο 2016 κατέθεσε την πρόταση του για την δημιουργία εικονικού ΗΕΠ και σκιώδους ΟΤΣ προς αποτύπωση του αποφευγόμενου κόστους των προμηθευτών λόγω ΑΠΕ, είναι απολύτως βέβαιον πως γνώριζε όπως όλοι μας για το που θα έφθανε το έλλειμμα.

      Εφυέστατα λοιπόν κατά την γνώμη μου αντί να ρήξει τους προβολείς της παρέμβασης του πάλι και μόνο στο έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, πολλοί θα το ήθελαν αυτό για να μας κουρέψουν, απομόνωσε επιστημονικά τη συζήτηση στους γεωμετρικούς τόπους της οφέλειας της Προμήθειας, δηλαδή ως ελάχιστο όριο τα 60 και ως άνω πλήρες όριο τα 400 εκατομ ευρώ ετησίως. Με αυτό το επιστημονικό και οχι συνδικαλιστικό σκεπτικό που θα προκαλούσε τυφλές αντιδράσεις, καταφερε να ανοίξει την συζήτηση και μετά από πολλές μη δημοσιοποιημένες συναντήσεις με το υπουργείο που επιθυμούσε λύση αλλά δεν ήξερε ποια μπορεί να ήπιαν αυτή, lobbying με όλες τις άλλες μεγάλες ΑΠΕ, κατάφερε να περάσει την λύση του και μάλιστα οριστικά για το μεγάλο γεωμετρικό τόπο στο ν. 4414, κάτω μάλιστα από τη μύτη της ΔΕΗ που δεν πίστευε στα μάτια της... αρχές Αυγούστου όταν αποκαλύφθηκε το θέμα. Γιαυτό άλλωστε η ΔΕΗ από τον Αύγουστο που πέρασε ο νόμος μας εκδικείται συστηματικά με στάση πληρωμών, αφού οι ΓΕΝΟΠ έχει λυσσάξει για το πως το πέτυχε ο ΣΠΕΦ αυτό.

      Οπότε παρακαλώ μην τσιμπάτε στα σχόλια και τις συκοφαντίες κατά του ΣΠΕΦ των δύο γνωστών διχαστων εδώ ( Παπακυριακού και Μπογδάνη) οι οποίοι μόνοι τους γεννήθηκαν στα φβ και μόνοι τους θα πεθάνουν. Οι δυό μάλιστα άνθρωποι αυτοί κάθε φορά που ο κλάδος μέσω του ΣΠΕΦ γνώριζε συλλογική δράση ή επιτυχίες, μονίμως προέβαιναν σε συκοφαντικές και διχαστικές κορώνες. Για παράδειγμα τον Αύγουστο οταν υιοθετήθηκε η ιδέα του ΣΠΕΦ για την σκιώδη ΟΤΣ, αυτοί οι δυο πάλι λυσσαγαν εδώ από το μένος και την ζήλεια για επιτυχία του ΣΠΕΦ. Επίσης πέρυσι τον Ιανουάριο που ο ΣΠΕΦ κινητοποίησε και δρομολόγησε νομικές ενέργειες συνοδεία άρτιων τεχνικών μελετών κατά της διακοψιμοπτητας, οι δυο αυτοί τύποι έγλειφαν τον Υπουργό την επομενη κιόλας μέρα της υπογραφής της επίδικης ΥΑ. Και βέβαια στη συνέχεια λουφαξαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, πέραν βέβαια από τον ΣΠΕΦ που πάλι μόνο αυτός ανελαβε δράση. Αν μάλιστα είχε περάσει η παραμετροποίηση της διακοψιμοπτητας που ως ύστατη προσπάθεια πριν την ΥΑ ο ΣΠΕΦ πρότεινε, τώρα και ασχετωσ της κατάληξης του νομικού Αγ παν θα είμασταν αρκετά πιο άνετοι, όπως δηλαδή είναι οι υπόλοιπες ΑΠΕ με χαμηλό ΜΤΑΕ. Τώρα δυστυχώς αν ο αγώνας δεν πετύχει, βιώνουμε ψηλό χαράτσι.

      Οπότε τώρα που πάλι ο ΣΠΕΦ σηκώνει τον αγώνα κατά ΛΑΓΗΕ ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα και τις πληρωμές μας, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως οι Μπογδάνης-Παπακυριακού θα λυσσάνε και πάλι κατά του ΣΠΕΦ και μάλιστα και με πλάγιο τρόπο αποσκοπώντας στο σπάσιμο του μετώπου των παραγωγών. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως τύποι σαν και αυτούς υπάρχουν μόνο από τη διάσπαση μας, αφού ενιαίος φορέας επιστημονικής εκπροσώπησης οππως ο ΣΠΕΦ τους εξαφανίζει από το μικρόφωνο.

      Οπότε να τους απαντάτε μεν όταν πρέπει και μπράβο για τους αριθμούς και υπολογισμούς σας, αλλά μην περιμένετε να σταματήσουν. Όσο ο ΣΠΕΦ δυναμώνει, αυτοί θα συκοφαντούν όλο και πιο έντονα, ίσα για να υπάρχουν.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω το κείμενό σου ( ολόκληρο ).
      Ήθελα να γράψω ακριβώς τα ίδια και με βγάζεις απ' τον κόπο.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ Κε Κυριακίδη. Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα που θα μπορούσα να δόσω και που μας ανέλυσε ο Πρόεδρος στη ΓΣ του ΣΠΕΦ στο Βόλο. Το σύστημα παρά την θεματική βελτίωση του ΕΛΑΠΕ μετά τον ν.4414 ήθελε το φθινόπωρο να μας βάλει και πάλι στη μέση. Έτσι με τη στάση πληρωμών που μας κύρηξε η δεη, στόχος της ήταν να αρχίζουμε να φωνάζουμε άναρχα και χωρίς προσανατολισμο και στη συνέχεια να μας στοχοποιήσουν στα ΜΜΕ για να έρθει η κυβέρνηση και για να λύσει το θέμα, ενδεχομένως να μας φάει τα λεφτά... Εκεί ακριβώς ήταν πάλι η επιστημονική παρέμβαση του ΣΠΕΦ τον Οκτώβριο που ανέτρεψε τους σχεδιασμούς αυτούς, αφού με τεκμηριωμένο τρόπο επέβαλε στη σκηνή το έργο της εξισορρόπησης των οικονομικών της δεη και της ανάγκης μείωσης της ώστε να προσαρμοστεί στο μειωμένο μερίδιο αγοράς. Μάλιστα ο ΣΠΕΦ δεν σταμάτησε εκεί αφού αμφισβητώντας ευθέως τις λύσεις της κυβέρνησης για την δεη, ζήτησε και ζητάει από τον Πρόεδρο της να καταρτίσει 3ετή προϋπολογισμό που να φάνεται σε αριθμούς το πως και με ποιες μειώσεις στα κοστολόγια, στο προσωπικό και στις υποδομέςτης θα βγαίνει οικονομικά με τον μισό τζίρο που νομοθετήθηκε να φθάσει έως το 2020. Η παρέμβαση αυτή του ΣΠΕΦ ήταν κεφαλαιώδης γιατί ο Παναγιωτάκης διοικώντας χωρίς νομική ασυλία μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, υποχρεούται να το κάνει!! Έτσι ο ΣΠΕΦ μιλώντας δυνατά την γλώσσα της αλήθειας έφερε την μπάλα και τους δημοσιογράφους να ασχολούνται με το πραγματικό πρόβλημα της αγοράς που είναι η δεη εξαιτίας των λάθος επιλογών στην μείωση της και όχι πάλι με τις ΑΠΕ όπως κακόβουλα κάποιοι σχεδίαζαν. Και φυσικά την περίοδο εκείνη που ο ΣΠΕΦ κονταροχτυπιώταν με την ΔΕΗ για να αναδείξει τις κομβικές ανισορροπίες της, όλοι οι υπόλοιποι ψευτοσύλλογοι έκαναν γαργάρες και ραντεβουδάκια για πολιτικό καφεδάκι, χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι τι πραγματικά παίζεται. Η δεη με τις επιλογές της κυβέρνησης είναι νομοτελειακά θνησιγενής. Το σύστημα επιχείρησε να το κρύψει αυτό ώστε για όσο κυβερνά να έχει ησυχία... σε βάρος μας φυσικά. Η δυναμική παρέμβαση του ΣΠΕΦ αφύπνισε τους πάντες στο πρόβλημα ΔΕΗ και όπως όλοι πλέον παρατηρείτε άρχισαν πράγματι να γίνονται διορθωτικές κινήσεις όπως μειωση προσωπικού, προετοιμασία μικρών δεη που θα πάρουν πελατολόγιο αλλά και κόστη και πολλά ακόμη ώστε τόσο αυτές όσο και αυτό το μισό που θα μείνει από δεη να είναι βιώσιμα και να μην βασίζονται στο να τρώνε το ΕΤΜΕΑΡ για να ζουν.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Χρήστο
      Λατρεύω το διάβασμα κα σιχαίνομαι το πληκτρολόγιο. Εξ αιτίας του πρώτου γνωρίζω σε βάθος τις κινήσεις του ΣΠΕΦ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, τις οποίες χωρίς επιφύλαξη επικροτώ. Όσα απολύτως σωστά αναφέρεις στο 2ο post σου μου είναι γνωστά.
      Είναι ευδιάκριτο το χάσμα που χωρίζει τον ΣΠΕΦ (Λουμάκη) από τους υπόλοιπους "τσαρλατάνους". Αυτό θα γίνετε ολοένα πιο καθαρό, και αυτοί που τον φτύνουν θα τον γλύφουν (ο Γιωτάκος ήδη το κάνει).
      Δυό κουβέντες για τον Ηλία που τον καταλαβαίνω και τον συμπαθώ: Δεν είχα ποτέ και δεν έχω σχέση με τον ΣΠΕΦ. Με τον Λουμάκη μίλησα δύο φορές (τηλ.) για να τον συγχαρώ και αποκλείω να θυμάται και το όνομά μου.
      Δεν είμαι αγρότης. Έχω μερίδιο σε αγροτικό πάρκο συγγενούς μου (κτηνοτρόφου). Στον μόνο που γράφτηκα ήταν το μαγαζί των Σπανούλη - Γιωτάκου αλλά γρήγορα διέκοψα παρτίδες και τώρα είμαι απέναντί τους. Γράφτηκα στους αδικημένους συμμετέχω σις αγωγές και τους συμβουλεύω σε ορισμένα θέματα.
      Επομένως ο λόγος που υπαινίσσεσαι σαν αιτία για την σύμπτωση των απόψεών μου με του Χρήστου είναι της φαντασίας σου.
      Όσον αφορά τέλος την πικρία σου για το κούρεμα:
      Η πρόταση ΣΠΕΦ, τουλάχιστον επί της αρχής (ότι δηλαδή έπρεπε να γίνει αναλογικά και όχι οριζόντια) ήταν ότι τιμιότερο και δικαιότερο μπορούσε να προταθεί. Οτι διαφορετικό έγινε εξυπηρετεί σκοπιμότητες και θα καταρεύσει γρήγορα.

      Διαγραφή
    8. Και για να μην θεωρήσετε συκοφαντικό το "φτύσιμο - γλύψιμο" και παρεξηγηθώ, μεταφέρω με επικόλληση απόσπασμα ενός από τα άπειρα λίβελογράφηματα που τον στόλιζε καθημερινά στο αφο του πριν αρχίσει εσχάτως το "γλύψιμο".
      Γράφει λιοπόν σε βαθυστόχαστη ανάλυσή του ο Γιωτάκος την 2/4/2014 (μεταξύ άλλω ηληθιοτήτων):
      <>

      http://fotoboltaika.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html

      Διαγραφή
    9. Συγνώμη για την αβλεψία μου, συμπληρώνω την παράλειψη:

      Γράφει λιοπόν σε βαθυστόχαστη ανάλυσή του ο Γιωτάκος την 2/4/2014 (μεταξύ άλλω ηληθιοτήτων):
      << Μέσα όμως στην μονοπώληση των "τριμήνων" και σε όλο αυτό το απίστευτο μπάχαλο που παρέσυραν οι "Λουμάκηδες" τους χιλιάδες Φωτοβολταϊκούς >>

      http://fotoboltaika.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Τωρα Συναδελφοι, θα ηταν τουλαχιστον ανοητο , να παψουμε να βλεπουμε το δασος και να εστιασουμε στο δενδρο,, αναθεμα αν καποιος μπορουσε να τεκμηριωσει με ισχυρα πειστηρια , τον τροπο που σκεφτονται και λειτουργουν τα ΜΜΕ !!! εικασιες πολλες, αποδεικτικα στοιχεια ελαχιστα !!! και πως να γινει διαφορετικα, οταν ολα σηζητιουνται και αποφασιζονται σε κλειστά γραφεια,,
      Οσον αφορα στον ΣΠΕΦ kyriakidis ,,αρκετοι μπορουν να ισχυριστουν , πως πραττει το αυτονοτητο δηλ οταν ενας οργανισμος χανει το 50% του Ενεργητικου του, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πρεπει να κανει ΚΑΤΙ με το Παθητικο του,, μονο που ο ΣΠΕΦ δεν μενει μονο στην αναδειξη του προβληματος αλλα προχωρα στην Νομικη τεκμηριωση των λογων που υποχρεωνουν τον εν λογω Οργανισμο να προχωρησει στις συγκεκριμενες ενεργειες, το ιδιο εκανε το 2014 με τον ν 4254 για τον ΔΙΑΚΑΙΟΤΕΡΟ εξορθολογισμο του ΕΛΑΠΕ,, ενω ηδη επι τρια χρονια εκρουε τον κωδωνα του κινδυνου για εκτροχιασμο και παθογενειες της ΟΤΣ, το ιδιο εκανε στην, τουλαχισυον υποπτη, θεσπιση της Διακοψιμοτητας, οπως και τελευταια, με την σταση πληρωμων της ΔΕΗ, με αφορμη της ψηφισης του ν 4414 και των ΝΟΜΕ.

      Διαγραφή

  14. ΔΕΔΔΗΕ
    ======

    ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
    ----------------

    ΠΙΘΑΝΟΝ........ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.........ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.............


    ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    ---------------------

    .....ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχει κανεις εικονα σε τι υψος θα ειναι η επομενη εντολη πληρωμης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αθήνα, 20/1/17
    Προς: ΛΑΓΗΕ Α.Ε.
    Κάστορος 72, 185 45 Πειραιάς
    Υπ’ όψη: Προέδρου κου Μ. Φιλίππου
    Κοινοποίηση:
    Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
    Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα
    Υπ’ όψη Υπουργού κου Γ. Σταθάκη
    Γεν. Γραμματέα κου Μ. Βερροιόπουλου
    Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
    Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα
    Υπ’ όψη : Προέδρου κου Ν. Μπουλαξή

    ,,,,,,,,,,,,,,,
    Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, σας καλούμε όπως εντός δέκα (10) ημερών μας
    γνωστοποιήσετε τις περαιτέρω ενέργειες σας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και ειλικρινώς δεν το
    επιθυμούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αποζητήσουμε την Ποινική και Αστική σας δίωξη ως διοίκηση
    του ΛΑΓΗΕ ΑΕ, αλλά και να πράξουμε ότι περαιτέρω απαιτείται για την διασφάλιση και προάσπιση των
    εννόμων συμφερόντων μας.

    Μενουν Συναδελφοι, εξι ημερες απο το τελεσιγραφο του ΣΠΕΦ !!!

    ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΧΙ,, ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΣΤΙΣ 31/1,, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!!!

    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βεβαίως και την στηρίζουμε.Αναμένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί συνάδελφοι, στήριξη στην προσπάθεια σημαίνει και συμμετοχή στον ΣΠΕΦ. Μην περιμένετε μόλις αρχίσει ο πόλεμος με τους ΛΑΓΗΕ ΔΕΗ να διαβάζετε εδώ ή στα ΜΜΕ ανοικτά τα νεώτερα και τις στρατηγικές ή να ξεκατινιαζόμαστε εδώ με τους διχαστες και μονίμως αμφισβητίες τυπουσ σαν τον Παπακυριακού Μπογδάνη κλπ. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και ποτέ σε κανένα νομικό αγώνα δεν το έκανε το λάθος αυτό ο ΣΠΕΦ. Η ενημέρωση θα παρέχεται όπως πάντοτε γινόταν σε τέτοιες περιπτώσεις με e-mail μόνο στα μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα λιγα μελη του Σπεφ αρχισαν συζηταν και προπαγανδιζουν εδω μεταξυ τους για το συλλογο τους και συμφωνει ο ενας με τον αλλον και δινει και συγχαρητηρια!!
    Ποιο γελειος πεθαινεις!!!
    Καλα στο συλλογο σας δε συναντιεσται να τα λετε απο κοντα και ολοι μαζι να γλυφετε το σουλτανο σας!!!
    Λοιπον φιλοι επενδυτες γρηγορα ολοι στο ΣΠΕΦ ωστε να φαμε δευτερο κουρεμα και πιστωτικο οσο ποιο γρηγορα γινεται!! Ο συλλογος εχει ετοιμη μελετη πως θα γινει το κουρεμα!!!
    Επισης μαζι με το κουρεμα θα δινει και μπολικο σανο για τα προβατα που θα ακολουθησουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιουνίου 2016
    25.01.2017
    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιουνίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 1.945 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 9.142,61€ (74% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιούνιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
    ======================================

    Μια supported ανάλυση

    Τουλάχιστον έκπληξη προκάλεσε το γεγονός του "ανοίγματος" του συνδέσμου των αγροτικών φωτοβολταϊκών προς ιδιώτες επενδυτές ΑΠΕ μέσω του οποίου τους δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στον αγροτικό σύλλογο,μετά από σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας του.

    " Από την 1η Δεκεμβρίου 2016, στις τάξεις του Συνδέσμου εντάσσονται και οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας του οποίους και θα υποστηρίξουμε (supported) " όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

    Δυο ερωτήματα γεννώνται απευθείας...

    Τι ακριβώς υποστήριξη θα παρέχουν καταρχήν και κυρίως γιατί τώρα?

    Γιατί ας πούμε όχι τότε που οι ιδιώτες πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και οι αγρότες....στον ΟΓΑ?

    Γιατί όχι τότε που οι ταρίφες αποζημίωσης των αγροτών "κουρευτηκαν" 12 % και των ιδιωτών με 25 - 35 % ;;;;;;

    Γιατί όχι τότε που η προκαταβολή φόρου των ιδιωτών ήταν άλλη από ότι των αγροτών?

    Γιατί όχι τότε που η φορολογία των αγροτών ήταν στο 13% και των ιδιωτών στον 26 % και 33 % ;;;;;;;;;;;

    Και πολλά πολλά ακόμα γιατί...

    Εμεις δεν θα σταθουμε ουτε στα διαφορα κουτσομπολια που ακουγονται ουτε στους 657 ψηφισαντες στις τελευταιες εκλογες ουτε πουθενα αλλου παρα μονο στην ουσια του θεματος.

    Το θέμα αγαπητοί κύριοι αγρότες είναι ότι για να υποστηρίξεις κάποιον πρέπει να ξεκινάς από την ίδια βάση μαζί του,να έχετε δηλαδή κοινή αφετηρία.

    Τι ακριβώς υποστήριξη είναι αυτή όταν ο ένας στο 100αρι έχει διανύσει ήδη τα 50 μέτρα και ο άλλος είναι ακόμα στην αρχή?

    Π.χ. ακόμα και σημερα με το ΕΦΚΑ οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών είναι αισθητα χαμηλότερες από ότι των ιδιωτών,χάρην στις εκπτώσεις απο πλευράς υπουργείου ( το 2021 θα έρθουν στα ίδια επίπεδα ).

    Ούτε καν η φορολογία είναι ίδια.

    Ούτε τίποτα άλλο.

    Τι θα κάνετε επί αυτού ;;;;;;;;;;

    Θα βοηθήσετε τους supported να αποκτήσουν την ίδια φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση ;;;;;;;;;;;;;;;

    Αυτα που γράφουμε δεν σημαίνουν οτι κατακρίνουμε τα προνόμια που απέκτησαν οι αγρότες σε σχέση με τους ιδιώτες ΑΠΕ,αυτό στην τελική είναι μαγκιά τους που καταφεραν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να το πετύχουν.

    Ούτε θέλουμε να χάσουν τα προνόμια που έχουν.

    Εμείς θέλουμε και οι υπόλοιποι ιδιώτες ΑΠΕ να αποκτήσουν τα ίδια προνόμια.

    Βέβαια στη σημερινή εποχή αυτό ειναι απο δύσκολο εως ακατόρθωτο,αφού οι " καλές " εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.

    Συμπερασματικά από όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο οτι η βαση πανω στην οποια χτιζεται αυτο το οικοδομημα,δεν εχει δυνατα θεμελια καθως δεν συντρεχουν οι λογοι για κατι τετοιο.

    Αυτη μας την πεποιθηση την ενισχυει και η πρωτη " δραση " που προσφερεται στους supported και δεν ειναι αλλη απο την ασφαλιση του παρκου τους...

    Υ.Γ.

    Η μονη κοινη δραση που μπορουν να εχουν αγροτες και ιδιωτες ΑΠΕ ειναι η συμμετοχη σε συγκεντρωσεις...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδη το εχεις παρα εξευτελισει,, Ilias25 Ιανουαρίου 2017 - 10:27 π.μ.,,, δεν βαζεις εδω τον αρ ΕΔΡΕΘ σου, και να εξαιρεθεις απο τα αποτελεσματα της προσπαθειας που καταβαλλει ο ΣΠΕΦ !!!! ΤΩΡΑ !!!!τιμια πραγματα,, εδω και χρονια, λες του κοσμου τις ανοησιες !!!!

    ΠΑΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΠΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,, ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΕΦ,, ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ !!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ,,, ΜΠΛΑ - ΜΠΛΑ επιθετο,, αρ ΕΔΡΕΘ κλπ

    Αιντε ρε φουκαρα του φοκου !!!!!! με ξενα κολυβα ΜΑΓΚΙΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου λες αν βαλω ΕΔΡΕΘ θα με εξαιρεσετε και απο το κουρεμα που εφαγα εξαιτιας σας..? Τιμια πραγματα!!!

      Διαγραφή
    2. ,,, τι ειναι ρε φουκαρα αυτα που λες !!!! ξανα - μανα τα ιδια !!!! ασε ρε τα φουστικα και απαντησε σ΄αυτο που σε ρωτω !!!!! ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ !!!!!
      ΝΑΙ ή ΟΧΙ !!!!
      Οσο για το κουρεμα,,, σου το ειπα και θα σου το πεταω στα μουτρα, καθε φορα που θα μου το θυμιζεις,,, ΣΗΜΕΡΑ 25/1/17,, εσυ IRR 14 ΚΑΙ ΕΓΩ 8,5 !!!! ποιος ειναι ο κουρεμενος ρε φουκαρα !!!!

      Διαγραφή
  23. Συνάδελφοι εάν υπαχτείς στο νέο καθεστώς πληρωμής του ΦΠΑ εκτός από την εφορία χρειάζεται να ειδοποιηθεί και ο Λαγηε ; και πως θα γίνει. αυτό Ευχαριστώ για την απάντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη απλά γράφεις σε κάθε τιμολόγιο που θα κόβεις μετά την ημερομηνία υπαγωγής σου στο ειδικό καθεστώς το εξής:
      «Ειδικό καθεστώς καταβολής του φόρου κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής – άρθρο 226.7.α. Οδηγίας 2006/112/ΕΚ – άρθρο 39.β Κώδικα ΦΠΑ»

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ..........ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ( ΔΕΔΔΗΕ )....ΕΦ' ΑΠΑΞ.................

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω πολυ τους κκ Παπαδακη και stergio για την συμβουλη τους.

      Διαγραφή
  24. Ερώτηση στην βουλή για τα αγροτικά Φ/Β
    http://psaaf.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακους και διαβαζεις Ilias25 Ιανουαρίου 2017 - 6:41 μ.μ. !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Για ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ !!!!!!!!

      Αυτους τους ασκους του Αιολου θελεις να ανοιξεις !!!! με τις ηλιθιες αναρτησεις σου !!!!!

      Λοιπον !!! για απαντησε τωρα σε αυτη την αναρτηση !!!! τι εχεις να πεις στους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,

      Διαγραφή
    2. Ποσο ανοητος μπορει να εισαι..?
      Τη μελετη κουρεματος ποιος την εδωσε και καλυψε τον Ασημακη ως συμφωνια και των παραγωγων..? Το αστειο της υποθεσης στη μελετη εξαιρουνταν αυτοι που την εδωσαν!!
      Παμε στη συνεργασια σας με τους αγροτες.. Ποιος αλλος εκτος απο εσας δεν επαιξε καλο ρολο στις συμφωνιες καλυπτοντας τα ατομικα τους συμφεροντα χωρις να δωσουν σημασια στα συμφεροντα αυτων που εκπροσωπουσαν και τρωγαν τα γκλοπ και τα χημικα ενω αυτοι κυριλε πανω κοιτουσαν τον κωλο τους..?
      Ποιοι αλαξαν και φυγαν κατω απο το υπουργειο και διασπασαν ολο το κινημα..? Ολοι αυτοι οι ρουφιανοι ειναι απολυτα φυσικο τωρα να τα βρουν μεταξυ τους αφου και οι δυο (ΣΠΕΦ,ΠΣΑΑΦ) ριξαν τους συναδελφους που εκπροσωπουσαν για ιδια συμφεροντα!!!
      Ο ενας εξαιρεσε τα παλια που ειχε και ο αλλος με τα καινουργια εβαλε οριζοντια περικοπη!!!!
      Πολλοι ωραιοι ειστε ετσι μπραβο τα λαμογια του χωρου μπηκαν σε στενη συνεργασια τα βρηκαν!!!
      Επισης γιατι ο ΣΠΕΦ ξαφνικα αρχισε να δραστηροποιειται ξαφνικα υπερ του κλαδου..? Μα μονο αν εισαι προβατο δε το καταλαβαινεις.... Μυρισε νεο New Deal το ειχε δηλωσει και ο Σκουρλετης αλλα και ο Σκρεκας αν γινουν κυβερνηση και βλεποντας οτι ηρθε η ωρα να συνησφερουν και αυτοι πλεον ξεφνικα τους επιασε ο πονος!!
      Λεβεντες μου απο μενα δεν εμεινε να παρουν τιποτα!!! Απο εσας θα τα παρουν σε νεες περικοπες και σας εχει πιασει πανικος!!!
      Εξαλου ειχε πει και ο υπουργος ενα νεο New Deal στις υπεραποδοσεις!! Ποιος εχει υπεραποδοσεις ..? Σιγουρα οχι εγω!!!!
      Η λαμογια κοινει τα παντα στην Ελλαδα ακομα και συνεργασιες σε ανθρωπους που μισιουνται!! Χαχαχχα ειστε αξιοθρηνητοι που πατε να μας περασετε οτι σας επιασε ο πονος για εμας!!
      ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΕΩΝ!!!!
      Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε!!!!

      Διαγραφή
    3. Να μη ξεχασω οτι ο αλλος βρισκεται σε προεκλογικη εκστρατεια οποτε λογικο να ενδιαφερεται ξαφνικα και μετα μη τον ειδατε το Παναγη!! Γνωστα πραγματα μη τα διαφημιζεται κι ολας!!!

      Διαγραφή
  25. http://energypress.gr/news/syntonismos-draseon-apo-spef-kai-psaf-gia-tis-pliromes-ton-fotovoltaikon

    Συντονισμός δράσεων από ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ για τις πληρωμές των φωτοβολταϊκών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα λαμογια του χωρου χερι-χερι!!!!!!!!!!! Αρε χρημα αμα εισαι λαμογιο τα παντα υπερνικας!!! Πουλας ακομα και τη μανα σου!!!
    ΥΓ στους δευτερους εννοω την διοικηση τους και οχι τους απλους αγροτες που την παθαν απο αυτους που βαλαν να τους εκπροσωπουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, ΟΜΩΣ ΕΣΥ, ακομα δεν απαντησες !!!!!

      ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ !!!!!

      ΝΑΙ ή ΟΧΙ !!!!

      Διαγραφή
    2. Σου απαντησα αλλα μαλλον κανεις οτι δεν το ειδες!!! Οταν θα παρω τα κουρεμενα!!!!

      Διαγραφή
    3. ,,, απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα !!!!

      Διαγραφή
  27. Πειραιώς Αθήνα μόλις πλήρωσε,για την χθεσινή εντολή πληρωμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όποιος διαβάλει, προσπάθεια που γίνεται γιά το καλό όλων, μάλλον εξυπηρετεί διαφορετικά και ύπουλα συμφέροντα.
    Φυσικά είμαστε όλοι υπέρ της κίνησης του ΣΠΕΦ κι ας μην είμαστε μέλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας επεισες ακομα ενα μελος που δεν ειναι μελος.... χαχαχα ποσο αστειοι ειστε!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

  29. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
    =================================

    ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!


    ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; MIΛΑΜΕ ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΩΡΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  30. 'Οταν υπάρχουν κοινοί στόχοι, οι αγώνες μπορούν να είναι κοινοί


    Ενωμένοι σαν μια γροθιά,οι παραγωγοί ΑΠΕ ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το δίκιο τους

    Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για μια μεγάλη κοινή συγκέντρωση η όποια θα διεξαχθεί στις 14 / 02 / 2017 έξω από το Υπουργείο Ενέργειας ( και αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο ΣΤΕ όπου θα εκδικάζεται εκείνη την ώρα η υπόθεση της διακοψιμοητας ) τόσο από πλευράς ιδιωτών ΑΠΕ ( ΣΠΕΦ ) όσο και από πλευράς αγροτών ( ΠΣΑΦ ) στην όποια θα συμμετέχουν και πολλοί απλοί ιδιώτες ΑΠΕ που δεν είναι μέλη κάποιου συλλόγου.

    Καλό βέβαια θα είναι να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι ΑΠΕ ( ΠΟΣΠHΕΦ / ΕΠΗΕ / ΘΕΣΙΦ ) διότι ο στόχος είναι κοινός και τα αιτήματα πέρα για πέρα δίκαια.

    Tα 2 βασικά είναι τα εξής:

    1. Άμεσες πληρωμές των ληξιπρόθεσμων του ΛΑΓΗΕ τουλάχιστον
    μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο 2016

    2. Το τέλος της διακοψιμοτητας ( και την επιστροφή των χρημάτων
    που δικαιούνται οι παράγωγοι ΑΠΕ )

    Εμείς σαν photoboltaika επικροτούμε την κίνηση αυτή γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα έχει αρχή,μέση και τέλος με ξεκάθαρα τεκμηριωμένα αιτήματα και στόχους και δεν θα είναι ενα σκορποχώρι που θα περιφέρεται δεξιά και αριστερά χωρίς λόγο.

    Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους παράγωγους ΑΠΕ είτε ανήκουν σε κάποιο σύλλογο είτε όχι να βρίσκονται στην συγκέντρωση στις

    14 / 02 / 2017.

    Ειδικά από τους παραγωγούς της Αθήνας και των γύρω κοντινών περιοχών δεν πρέπει να λήψει κανείς.

    Ο αγώνας αυτός πρέπει να κερδιθεί γιατί είναι δίκαιος.

    ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, και δεν ειναι μονο ¨δικαιος ¨ για να παλεψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,, ειναι πια ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ. τοσο απλα !!!!

      Διαγραφή
    2. Καλα εσεις δε λετε οτι ειστε ο ποιο δυνατος και αποτελεσματικος συλλογος..? Εμας τι μας θελετε..? Σφιξαν οι κωλοι και ζητατε βοηθεια!! Τη βοηθεια τη θυμαστε παντα αλα καρτ!!!

      Διαγραφή
    3. ,,, ΕΜΕΙΣ φουκαρα, δεν ΛΕΜΕ , ΕΙΜΑΣΤΕ ο δυνατοτερος και αποτελασματικοτερος Συλλογος,, και δεν καταλαβα !!!! ΕΣΕΝΑ ειδικα, ποιος σου ζητησε βοηθεια !!!! γεννημενε loser !!!!

      Διαγραφή
  31. Τι λες ρε αρλουμπα Ilias26 Ιανουαρίου 2017 - 10:31 π.μ.,,,, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΟ,, ΕΜΕΙΣ ΜΕ IRR 8,5 Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ 14 !!!!!!!,,, ΠΑΤΑΣ !!!!
    ΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΡΕ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΛΟΓΙΣΑΝ Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ,, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ IRR 3 ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 30 !!!!!! ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΠΙΠΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!!! ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ,, ΑΧΑΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ,,, ΕΓΩ 8,5 ΚΑΙ ΣΥ 15 ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΜΕΝΑ!!!!!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΩ ΕΓΩ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ,, ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οριζοντια περικοπη ζητησαν οι εκπροσωποι των αγροτων και την πετυχαν εις βαρος αλλων αγροτων!!
      Επιτελους διαβαζε καλα τη γραφω γιατι σε λιγο θα βαριεμαι και να διαβαζω τις αρλουμπες που γραφεις!!!

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη ρε χαμενο, δεν ηξερα πως ησουν υπερ της παραμετροποιησης !!!!!! αυτα να τα λεμε εγκαιρα και φωναχτα !!!

      Διαγραφή
    3. Ποιος το ειπε αυτο..? Αλλη η φουστια η δικη σας αλλη η φουστια αυτων που εκπροσωπησαν τους αγροτες!! Μην μπερδευεσαι ειμαι κατα ολης εκεινης της συμφωνιας των λαμογιων και υπερ της νομιμοτητας των συμβασεων μας που τις κανατε κουρελοχαρτα και τωρα σκουζετε και ζητατε βοηθεια!!!!

      Διαγραφή
    4. Διαβάστε τους 2 πίνακες και άν θέλετε απαντάτε.
      Ο 1ος αποτυπώνει το αποτέλεσμα της αλλαγής από παραμετροποιημένη σε οριζόντια μορφή. Έγινε στο παρά 5΄ από το παράθυρο με τριτοκοσμική μεθόδευση Μανιάτη που υπέκυψε στις πιέσεις 3-4 βουλευτών για να βολευτούν οι ημέτεροι προέδροι και ο Γιωτάκος.... https://drive.google.com/file/d/0B1MRDEok35HSNENZeTNzeVFveHZwX3JEeFNUdHVBZEw3d2dV/view
      Είναι στο κόκκινο (χαμένοι) 22 από τις 26 κατηγορίες και στο μπλέ μόνο 4 του 2013.
      Στην 1η μπλέ (+7.399,50) ανήκει ο Γιωτάκος, 3 συγγενείς του Σπανούλη, το ζεύγος Κουτσουπιά και 3 συγγενείς του.
      στην 3η (+9.987) ο υιός και αδελφός Κουτσουπιά (με 21 μήνες διακράτιση της "κλειδωμένης" τιμής)
      Στην 4η ο Παναγής και ο αδελφός του με σύνδεση 30/6/2013 (τελευταία μέρα προθεσμίας).
      Στον 2ο πίνακα αποτυπώνονται τα κέρδη και οι ζημιές από την υποβολή της δήλωσης αγρότη. https://drive.google.com/file/d/0B1MRDEok35HSOTVPdnNKQjBRcm8/view
      Εγώ ζημιώνομαι 7.713 ευρώ (για 150000 kwh) και οι πρόεδροι/Γιωτάκος κερδίζουν από 13 - 16.000 ευρώ.
      Ερώτηση προς τον Αία. -Εάν ήσουν στην θέση μου πιό θα ήταν για σένα το δάσος;

      Διαγραφή
    5. ,,, και αλλη η φουστια αυτων που δεχονται να πληρωνονται ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Αλλων !!!! και για να κατυαλαβω!!! υπερ ποιας νομιμοτητας εισαι !!!! αυτης που καποιοι κανουν αποσβεση της επενδυση τους σε δεκα χρονια ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ τυπου ilias ΣΕ ΔΥΟ !!!!,, σ΄αυτη την νομιμοτητα αναφερεσαι !!!!!!!
      Ποιος ζηταει βοηθεια ρε φουκαρα !!!!!, ειδικα απο σενα,,, καημενε,, ουτε ο διαολος δεν θελει να ειναι μαζι σου !!!

      Διαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συναδελφε kyriakidis26 Ιανουαρίου 2017 - 9:52 μ.μ.,,, φαινεται πως το εχεις ψαξει πολυ !!!!!,, ομως θα ημουν τουλαχιστον λαικιστης, αν τωρα επαιρνα την μια ή την αλλη θεση, απ΄την στιγμη που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ τα στοιχεια που παραθετεις !!! και φυσικα δεν αναφερομαι στους πινακες !!!!
    Φιλε μου, θα ημουν ο τελευταιος που θα δικαιολογουσε χειραγωγημενη παραμετροποιηση, ποσο μαλλον ο Συλλογος μου, που δεχτηκε μαλιστα, προς τιμην του/μας, μελη του οπως εγω, να τρεχουν με IRR 8,5 οταν ο μεσος ορος οριστηκε στο 13,5 !!!! στην ιδια λοιπον λογικη, πρεπει και εσυ να δεχτεις, πως δασος δεν ειναι ¨δεκα δεντρα¨.. ΑΛΛΑ ΤΑ 15.000 !!!,, ναι !!!! κακος συνεβη, αν τα στοιχεια σου ειναι τεκμηριωμενα !!! το κατακρινω οπως και εσυ, οταν ομως καλεισαι να αποφασισεις για το ΟΛΟΝ , μπορει να παρεισφρησουν και αυτοι,, καλα κανεις και στιγματιζεις υποπεριπτωσεις, μεινε ομως σε παρακαλω στο δασος,,, ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΕΛΑΠΕ.
    ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, Η ΔΕΗ, και οσοι την συγκαλυπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ εισαι ο μοναδικος που εκανε στην Ελλαδα παρκο 100αρι με 840.000 ευρω οποτε λογικο ειναι ο συλλογος σου να μην σε πηρε υποψη του στο 8,5 IRR !!!! Τους ρωτησες τι ελεγαν για σενα τοτε που εσκουζες...? Τα φιλαρακια σου τα ρωτησες τι IRR εχουνε..? Φυσικα αυτο δεν εχει καμια σχεση με τις αλλαγες συμβασεων που ειναι περα για περα παρανομη και τη νομιμοποιησατε για να δωσετε αλωθι στη κυβερνηση!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. :) :) ,,, 740.000 το 2007, παραδοση 2008,, ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΔΩ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ δηλ αιντε το πολυ τεσσερις σοβαρους τοτε, ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 100 KWp ΜΕ ΔIΑΞΟΝΙΚΟΥΣ TRACKERS, τα προβλεπομενα χωματουργικα - περιφραξεις κλπ και 600 μετρα επεκταση δικτυου !!!

      Εσυ Ilias, θα μου απαντησεις επιτελους,,

      ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ !!!!!

      ΝΑΙ ή ΟΧΙ !!!!

      Διαγραφή
    3. Παρκα σταθερά του 2008, κόστισαν 600.000 ευρώ, οπότε γθα τρακερ τα νούμερα σου είναι λογικά, οπότε μην δίνεις συνέχεια στον ψυχακια Ilias. Το θέμα του Ilias δεν υφίσταται!!!!

      Διαγραφή
    4. Ποιος μιλησε ρε σφολιατακι για 600.000....!!! Μη βαζετε λογια που δε λεω!! Μιλησα για παρκο του Αια 840.000 ευρω..!!!! Επειδη προκειται για καθυστερημενο 600 μετρα επεκταση δικτυου!! Καλα ρε γιατι δεν αγοραζες χωραφι με το ενα τριτο των χρηματων διπλα σε διστυλο!! Καλα ρε πληρωνουμε εμεις τις ανοησιες σου αυτη ειναι η καταντια μας!! Επισης μετα το κραξιμο που εφαγε ο Αιας τωρα γυρισε τη πλακα του και το εργο του που οπως ελεγε του στοιχησε 840.000 ευρω τωρα τον στοιχιζει 740.000!!! Καθηστε σε λιγο καιρο θα παει στα 600.000 και το κακο θα συνεχιζετε αυτος θα απολαμβανει και εμεις στον καιαδα!!!
      Τωρα για τον σφολιατακι να του πω με ταριφες στο θεο και υπεραποδοσεις καθαριζει με παρκο των 600.000 ευρω καμια 100.000 το χρονο δηλαδη αποσβεση σε 6 χρονια που την εχει κανει ηδηκαι τωρα βαζει στη τσεπη του 100.000!! Εμεις ουτε στα 12 χρονια δεν θα εχουμε κανει αποσβεση καθυστερημενοι που εχετε και γλωσσα και μιλατε!!!!!
      Αντε τωρα στο σουλτανο να συμβουλεψει τι να λετε!!!
      ΥΓ Αια σου ειπα οταν θα παρω τα κουρεμενα που απολαμβανετε εσεις με τις φτιαχτες μελετες σας!!

      Διαγραφή
    5. Αια στο χωριο μου μια γειτονεια δεν εχει ρευμα και οι κατοικοι αδυνατουν να βρουν χρηματα για την επεκταση δικτυου... μηπως θα ηθελες να κανεις ενα παρκο κατα εκει!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  36. ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΚΟΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;; Ενδιαφέρομαι κι εγώ να μάθω! Το βάζουμε σαν έξοδο με τον αναλογούντα ΦΠΑ στις περιοδικές μας δηλώσεις ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://www.b2green.gr/el/post/42772/

    Αυτη η παραγραφος του αρθρου ξερει κανεις αν κολαει ως φυσικα προσωπα και στους επαγγελματιες β κατηγοριας..?

    Για τα φυσικά πρόσωπα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις δεν συνιστούν ιδιαίτερη επαγγελματική εγκατάσταση οι χώροι που ασκούνται αυτές (χωράφια, ανεξάρτητα εάν υπάρχει σε αυτά ιδιαίτερη επαγγελματική εγκατάσταση, όπως ξηραντήρια, θερμοκήπια, χώροι εσταυλισμού ζώων, αποθήκες ζωωτροφών, εργαλείων, κλπ.) εφόσον στις εγκαταστάσεις αυτές δεν διενεργούνται συστηματικά συναλλαγές (δηλαδή λειτουργίας αυτών ως καταστήματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%99%CE%A6%CE%96%CE%A6-1
    Το κόστος φωτοβολταικών το 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ! Σας ρωτάω κάτι που όλοι το αντιμετωπίζουμε φέτος . Το ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΚΟΨΙΜΟΤΗΤΑΣ θα το βάλουμε σαν έξοδο στην τριμηνιαία δήλωση ΦΠΑ;;; Γνώμη μου οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μπει! Αλλιώς μας κρατάνε 3,6% και σε αυτό που μας κρατάνε μας βάζουν να πληρώσουμε και το ΦΠΑ ;;; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ. Δεν μπορεί, τόσοι άνθρωποι με γνώσεις διαβάζουν εδώ,δεν μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακυρα για σενα αλλα για μενα ειναι ακυρο να ασχολουμαι με το 3,6 οταν εχω χασει το αλλο 96,4....

      Διαγραφή
  40. Φυσικα Dionysi με αυτο το σχολιο σου ξεβρακωνονται και επισημα πλεον ολα τα γιουσουφακια (Αιας, Κανακης, Δημητρης, Χρηστος) του σουλτανου που απολαμβανουν στις πλατες μας τρελες αποδοσεις και μας κουναν το δαχτυλο με τις ψευτομελετες!!
    Αρε Ελλαδιτσα πως την καταντησατε να εισαι θυμα να σε καταστρεφουν και αντι να παρει ενας υπουργος κεφαλια να σου κουναν το δαχτυλο τα λαμογια!!!!!!!!!
    Αυτοι ειναι που τωρα ζηταν σε ξεσηκωμο τους παραγωγους ως μια γροθια!!! Αλα καρτ γροθια!! Τη μια στο στομαχι και την αλλη χαδι για προσωπικο συμφερον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ειναι δυνατον ιδιο δανειο με μενα ιδια συμετοχη και τρελες ταριφες και να δινουν ψευτομελετες με IRR και να σε καταστρεφουν οικονομικα για να πλουτισουν αυτοι!! Δημοκρατια των λαμογιων και των πλουσιων!!!!!! Κανενας ΥΠΟΥΡΓΟΣ τα βλεπει αυτα να παρει κεφαλια!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  41. Σας ρωτάω κάτι που όλοι το αντιμετωπίζουμε φέτος . Το ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΚΟΨΙΜΟΤΗΤΑΣ θα το βάλουμε σαν έξοδο στην τριμηνιαία δήλωση ΦΠΑ;;; Γνώμη μου οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μπει! Αλλιώς μας κρατάνε 3,6% και σε αυτό που μας κρατάνε μας βάζουν να πληρώσουμε και το ΦΠΑ ;;; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ. Δεν μπορεί, τόσοι άνθρωποι με γνώσεις διαβάζουν εδώ,δεν μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση;

    Θα ρωτάω και θα ξαναρωτάω,γιατί είναι ΕΠΕΙΓΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εγω το λογιστη που ρωτησα μου ειπε οτι δεν μπαινει σαν εξοδο και οτι to φπα αφαιρειται πριν απο το 3,6 ,και μετα το 3,6 αυτο μετα αφαιρειται απο το συνολικο ποσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΓΟΥΝΕ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ...!!

    http://energypress.gr/news/pleonasma-provlepei-pleon-o-lagie-gia-ton-eidiko-logariasmo-ape-sto-telos-toy-2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @DIMITRIS JIM

    Δημήτρη Πληρώνουμε ΦΠΑ για το 100% της καθαρής αξίας του τιμολογίου! Κι όχι για το 100-3,6= 96,4% της αξίας ! Ενώ έπρεπε να πληρώνουμε ΦΠΑ υπολογισμένο πάνω στο 96,4%! Αυτό διορθώνεται ΜΟΝΟ αν βάλουμε το τέλος ΜΤΑΕ 3,6% σαν έξοδο που υπόκειται σε ΦΠΑ! Διαφορετικά το πραγματικό κόστος στο πορτοφόλι μας δεν είναι μόνο το 3,6% αλλά και το 13% πάνω σε αυτό το ποσό! Δηλαδή συνολικά 4,068% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  45. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    ==================

    ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
    -------------------------

    ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ Τ0 55 %................

    ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.........ΣΤΙΣ 214 !!!!!!! ΜΕΡΕΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γνωριζει κανενας εαν υπαρχουν ποσα της βιομηχανια απο την διακοψημοτητα.. για επιστροφη οπως ειχει υποσχεθει ο Σκουρλετης..!!! εχει βγαλει κανενα πινακα ο Λαγηε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πειραιώς Αθήνα πληρωμή Ιουνίου ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    ==================

    ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
    -------------------------

    .....ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ 100 %,



    ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
    ---------------

    ....ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.....30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.....ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ........

    ....ΙΔΩΜΕΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΚΚΑΣ...........ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.........." ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ "...........ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.....ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ..............ΠΡΟΣΟΧΗ...... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ.....ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.....ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ....ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ..........ΙΔΩΜΕΝ.......

      Διαγραφή
  50. καλα ρε Συναδελφε Dionysis27 Ιανουαρίου 2017 - 10:11 π.μ.,, παιζεις με την χαμαρα του φουκαρα Ilias,, οσον αφορα το κοστος τι σχεση εχει ενα παρκο πληρωμενο 1/12/09 με αυτο του 1/12/07 !!!! πλακα μας κανεις !!!! εχεις εδω να ανεβασεις αναλογες συμβασεις με τις ημερομηνιες που αφορουν εμενα !!!!
    και για να καταλαβω !!!!! τα 504.000 1/12/09 που ανεβασες ειναι λιγα !!!!!, εχουν καμμια σχεση με τα 190.000 του 2013 !!!!!,, ας ειμαστε σοβαροι παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, και επειδη πολλοι απο εσας, εχετε θεμα με την κατανοηση του δεικτη ¨project IRR" ,,
      ΑΝ ΕΓΩ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΤΑ 740.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ 2013, ΘΑ ΕΧΤΙΖΑ 2,5 ΙΔΙΑ ΠΑΡΚΑ ΤΩΝ 100 KWp,, ΔΗΛ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% !!!!ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΕΣΗ ΑΘΡΟΙΖΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΑΡΙΦΑΣ , ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ 100 KWp,,, 0,5625 !!!!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ 0,45 !!!! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ !!!!!!

      Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΙΑΣ ΙΔΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ 2013, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 60 % !!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ !!!!!

      Διαγραφή
    2. Μπουρδελογιες!!! Εξηγησε πως με 126.000 € κεφαλαιο και ιδιο δανειο με μενα εχεις τριπλασια ταριφα και πολυ περισσοτερες Kwh παραγωγη λογω Νοτιας Ελλαδας!! Συνεπεια εσυ πλουτιζεις εγω καταστρεφομαι!!! Ωραιος ο τυπος να το χαιρεστε!!! Εδωσε και μελετες εεε..?
      Ποιο λαμογιο πεθαινεις!!! Λοιπον Υπουργος γρηγορα για δικαιοσυνη!!!

      Διαγραφή
    3. Επισης λαμογιακο χρονια τωρα μας ελεγες 840.000 τωρα τι αλαξε και εγινε 740.000..?
      Μηπως δεν ησουν αρκετα πιστευτος και ο σουλτανος σου ειπε να το διορθωσεις το ψεμα!!!

      Διαγραφή
    4. ,,,ανεβασε ρε αξιολυπητε φουκαρα, ΕΝΑ post μου που γραφω για 840.000, αφου το λεω για χρονια, θα βρεις δεκαδες ε!!!!! περιμενω.

      Διαγραφή
    5. Αίας27 Ιανουαρίου 2017 - 2:03 μ.μ.

      Χωρίς διάθεση παρέμβασης στην αντιπράθεσή σας, διορθώνω ένα ένα μάλλον εσκεμμένο (?) λάθος σου.
      To λάθος: ΑΝ ΕΓΩ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΤΑ 740.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ 2013....
      Το σωστό: ΑΝ ΕΓΩ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΤΑ 740.000 -296.000 (40% επιχορήγησης που δεν υπολογίζεται στο IRRs)= 444.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ 2013...,

      Μεθαύριο που έχω ρεπό θα απαντήσω και για το δάσος που επιμένεις..

      Διαγραφή
  51. Μολις πληρωθηκα Ιουνιο.Υψος τιμολογιου 15.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όντως ο ΛΑΓΗΕ πλήρωσε σήμερα παραπάνω με νέα εντολή χωρίς να την ανακοινώσει ακόμη. Πληρώθηκα στην Εθνική 9.700€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων με Refusol, Siemens σε λίγες ημέρες θα λειτουργεί νέο portal τηλεμετρίας με το μισό κόστος συνδρομής και χωρίς κανέναν πρόσθετο εξοπλισμό ή αλλαγές στα καλώδια του πάρκου, www.pv-log.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. πληρωσαν μεχρι69000.Ετσι απο το πουθενα.Μηπως θελουν και ευχαριστω.Πρεπει οι συλογοι να απαιτησουν να βλεπουμε σε πραγματικο χρονο το ταμειο του λαγηε.Να ξερουμε τι μας γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν είναι από το πουθενά. Θα βγει και άλλη εντολή πληρωμής σε πολύ μεγαλύτερο ύψος, λογικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σχετικά με το Μ.Τ.Α.Ε.
    33. Athina Nikolaou26 Ιανουαρίου 2017 - 5:44 μ.μ.
    Με το ΜΤΑΕ 3,6% επί του τζίρου και το ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε αυτό τι κάνουμε; Το βάζουμε σαν έξοδο με εκπιπτόμενο ΦΠΑ στις περιοδικές δηλώσεις τριμήνου; Παρακαλώ απαντήστε άμεσα!
    Απάντηση
    K. Νικολάου, όφειλε να το γνωρίζει ο λογιστής σας.
    Το ΜΤΑΕ περνάει όλο στα έξοδα του χρόνου. Αν ο λογιστής σας δεν το πέρναγε στην κίνηση του μήνα, θα το περάσει όλο με ημερομηνία 31.12.2016 (για το ΜΤΑΕ του 2016).
    Οι περιοδικές Φ.Π.Α. δεν αλλάζουν και δεν θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν ρωτάω αυτό κύριε Παπακυριακού. Το ότι θα μπει η καθαρή αξία σαν έξοδο είναι δεδομένο. Το θέμα είναι αν το ΦΠΑ που ήδη έχουμε πληρώσει για το ποσό που αντιστοιχεί στο ΜΤΑΕ,θα το πάρουμε πίσω!

      Παράδειγμα

      Τιμολόγιο 1000 ευρώ (100%) καθαρή αξία
      ΜΤΑΕ 36 ευρώ (3,6% επί της καθαρής)
      ΦΠΑ 130 ευρώ ( 13% επί της καθαρής)

      Εμείς αποδίδουμε στο κράτος ΦΠΑ 130 ευρώ. Όμως έχουμε πληρωθεί 964 ευρώ καθαρή αξία!

      Το σωστό θα ήταν το ΦΠΑ πάνω στα 36 ευρώ που δεν εισπράξαμε να μας τα γυρίζουν πίσω.

      Ο λογιστή μου λέει ότι το ΜΤΑΕ δεν θα το βάλουμε σαν έξοδο υποκείμενο στο ΦΠΑ, αλλά θα το βάλουμε γενικό έξοδο. Όπως πχ βάζουμε γενικό έξοδο το ασφάλιστρο του πάρκου μας ή το κόστος ενεχυρίασης που πληρώνουμε στην τράπεζα.

      Ποια η γνώμη σας;

      Διαγραφή
    2. Έλεγξε τα ποσά του ΦΠΑ του εκκαθαριστικού ΛΑΓΗΕ και θα δεις πως δεν είναι τα πράγματα έτσι. Για τον ΦΠΑ δηλαδή το μταε είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν χάνεις ΦΠΑ!!

      Γενικά τώρα επειδή ο ΦΠΑ χρεοπιστωνεται, δεν είναι κόστος για την επιχείρηση.

      Διαγραφή
    3. Μα τι λέτε βρε παιδιά τώρα; Μόνο σε εμένα τα δείχνει τα πράγματα έτσι το ενημερωτικό του ΛΑΓΗΕ;

      Χρήστο ορίστε εγώ τι διαβάζω στα ενημερωτικά που λαμβάνω (στρογγυλοποιημένο παράδειγμα):

      ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ : 5.000 ευρώ
      ΦΠΑ 13% : 650 ευρώ
      ΣΫΝΟΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ : 5.650 ευρώ
      ΜΤΑΕ 3,6% : 180 ευρώ

      ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ : 5.470 ευρώ

      Λοιπόν !! ;;

      Το ΦΠΑ του τιμολογίου το χρεωνόμαστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Τι σχέση έχει οτι γενικά κι αόριστα το ΦΠΑ χρεωπιστώνεται. Εν προκειμένω ,χρεωνόμαστε για ΦΠΑ ππάνω σε ποσό που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Παπακυριακού,ευχαριστώ αλλά μένω κι εγώ με τα ίδια ερωτηματικά όπως ο akis

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Εισπράτεις ΦΠΑ επί του 100 δηλαδή 13 και αποδίδεις ΦΠΑ επί του 100 δηλαδή παλι 13. Καμμία χασούρα. Η μονη σου απώλεια είναι από την καθαρή αξία του τιμολογίου που σου κρατάει 3,6. Δηλαδή ενω έπρεπε να σου μείνουν 100 σου μένουν 96,5.

      Διαγραφή
    7. Το εννοείς τώρα αυτό κύριε Χρήστο ή να βάλω τα γέλια; Πιο αναλυτικά πώς να το πω;

      Για σκέψου ο μανάβης να σου πουλά πατάτες αξίας 11,3 (10 + 1,3)ευρώ, να τα χρεώνει αυτά τα 11,3 ευρώ στην ταμειακή και στη συνέχεια να τον πληρώνεις τα 1,3 ευρώ του ΦΠΑ ,ΑΛΛΑ μόνο τα 9 ευρώ της καθαρής αξίας.
      Μα καλά ,αυτός ο χριστιανός γιατί να χρεωθεί το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στα 10 ευρώ ενώ εισέπραξε μόνο 9 ευρώ και κατά συνέπεια έπρεπε να χρεωθεί 1,17 ευρώ ΦΠΑ αντί για 1,3 ευρώ;

      Διαγραφή
    8. Τα έχεις μπλέξει τελείως, προσπάθησε να φανταστείς το ΜΤΑΕ ως ένα έξοδο σου που δεν έχει ΦΠΑ πχ ασφάλεια. Επίσης μην μπλέκεσαι με το μανάβη ο οποίος είναι κατάστημα λιανικής και έχεις μάθει να βλέπεις στην ταμπέλα αξία προϊόντος με ΦΠΑ μαζί.

      Διαγραφή
    9. ΜΑ ΕΧΕΙ ΦΠΑ ΤΟ ΜΤΑΕ!!! Αυτό σας λέω τόση ώρα και μάλλιασε η γλώσσα μου! Το ΦΠΑ τιμολογείται στο 100% του τιμολογίου κι όχι στο 96,4% !

      Διαγραφή
  57. Ηταν δηλαδη αναμενομενο?Η μηπως ηταν αποτελεσμα πιεσεως?Γιατι αν ειναι το δευτερο με εξοργιζει το γεγονος οτι πρεπει να παρακαλαω η να απειλω η να υποχρεωνομαι σε πολιτικους για να γινει το αυτονοητο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για τον Ακι τελικα το ΜΤΑΕ περναει ολο στα εξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Συναδελφοι ,, μη χαλαρωνουμε,,, Η ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 180 ΗΜΕΡΕΣ !!!!!

    Το δεκαημερο της επιστολης του ΣΠΕΦ στις 31/1/17 εκπνεει !!!, ας περιμενουμε να δουμε την αντιδραση του ΛΑΓΗΕ !!!!!,, πως ¨σκεφτεται¨ να χειριστει τις ασυστολα καταχρηστικες ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του, στην ΔΕΗ και τα ξαδερφακια της, κατα του ΕΛΑΠΕ και των συμβατικων του υποχρεωσεων !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι!Οπως παίρνουμε τη βεβαίωση οφειλής στην Εφορια έτσι παίρνουμε και βεβαίωση οφειλής και στον ΟΑΕΕ;Έπαιρνα εξαίρεση γιατί έχω ΙΚΑ αλλά μετά τις 01/01/17 θα πρέπει να πληρώνω και ΟΑΕΕ δυστυχώς με το νέο ασφαλιστικό του Κύριου Τσιπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ......ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΚΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΑΕΕ............ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ.......ΕΦ'ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ......ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Παπαδάκη μήπως ξέρετε τίποτα για τον αναπτυξιακό, για τα μικρά φωτοβολταϊκά;

      Διαγραφή
    3. ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΑΚΚΑ..... ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ.........ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ..........ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ..............ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.........

      Διαγραφή
  61. Απαντήσεις
    1. ..CHAOS-7......ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ................ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .....ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ......ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ( 20 % + 6,70 % ).......ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦ' ΑΠΑΞ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ( 4 % + 7 % )...............ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ.............

      Διαγραφή
  62. THEMIS MANTZANAS27 Ιανουαρίου 2017 - 11:49 π.μ.
    Γνωριζει κανενας εαν υπαρχουν ποσα της βιομηχανια απο την διακοψημοτητα.. για επιστροφη οπως ειχει υποσχεθει ο Σκουρλετης..!!! εχει βγαλει κανενα πινακα ο Λαγηε??
    Απάντηση
    Θέμη φρόντισαν να το σαρώσουνε όλα μετά το θεικό δελτίο τύπου της ΔΕΗ (που τσακώνονταν με την ΕΒΙΚΕΝ) ότι θα φροντίσουν να επωφεληθούν όλοι οι συμμτέχοντες από την δημοπρασία. Ε, αυτό και κάνανε!!!
    Η ΡΑΕ ενημερώθηκε γι αυτό από εμάς εδώ και μήνες. Απάντηση από ΡΑΕ : αν θέλετε μπορείτε να κινηθείτε νομικά!
    Μάλλον σε αυτή τη χώρα έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι.Δεν ήξερα ότι οι σύλλογοι πρέπει να εποπτεύουν την αγορά! Αν θυμάμαι καλά είναι ένας από τους βασικούς ρόλους της ίδιας της Ρ.Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω Γιαννη ..και οπως φαινεται εμεις κερναμε αυτοι πινουν!!!!!στην υγεια της ΕΒΙΚΕΝ - ΔΕΗ λοιπον..!!

      Διαγραφή
  63. akis27 Ιανουαρίου 2017 - 4:21 μ.μ.
    Μα δεν ρωτάω αυτό κύριε Παπακυριακού. Το ότι θα μπει η καθαρή αξία σαν έξοδο είναι δεδομένο. Το θέμα είναι αν το ΦΠΑ που ήδη έχουμε πληρώσει για το ποσό που αντιστοιχεί στο ΜΤΑΕ,θα το πάρουμε πίσω!



    Κύριε akis δεν βρήκα κάποια ανάρτηση σας, απάντησα σε άλλο post.
    Για να κάνω διαφορετικά την διατύπωση. Εκδίδετε τιμολόγιο 5000 ευρώ όπως λέτε και το Φ.Π.Α. είναι 650 ευρώ (13%). Το ποσό που εισπράττετε είναι 5.650 ευρώ. Συνεπώς πληρωθήκατε το Φ.Π.Α. για τις 5.000 ευρώ.
    Λόγο της αλητείας των βιομηχάνων από τις 5.000 αφαιρείτε 3,6%, δηλαδή 180 ευρώ.
    Δηλαδή από την καθαρή αξία (5000-180) θα πάρετε 4820 ευρώ.
    Όμως ο ΛΑΓΗΕ σας έχει αποδώσει τον Φ.Π.Α. στις 5.000 ευρώ όχι στις 4.820 ευρώ.
    Υ.Γ. το Φ.Π.Α. για εμάς είναι όπως το ΕΤΜΕΑΡ για την ΔΕΗ. Το εισπράττουμε και το αποδίδουμε....(λέμε και κανένα αστείο που και που).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε παιδιά ελπίζω όντως να είμαι εντελώς καθυστερημένος εγώ και να μη συμβαίνει τίποτα. Είμαι έτοιμος να πηδήξω από το μπαλκόνι γιατί δεν γίνομαι αντιληπτός...

      Πάμε πάλι

      ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ : 5.000 ευρώ
      ΦΠΑ 13% : 650 ευρώ
      ΣΫΝΟΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ : 5.650 ευρώ
      ΜΤΑΕ 3,6% : 180 ευρώ

      ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ : 5.470 ευρώ


      Για να ήταν δίκαιο το ΦΠΑ που καλούμαστε να πληρώσουμε θα έπρεπε στο παραπάνω παράδειγμα το 13% να υπολογιστεί στο ποσό των 5000-180= 4820 ευρώ. Το γινόμενο του οποίου είναι 4820 Χ 0,13 = 626,6 ευρώ.

      Εμείς λεβέντες μου καλούμαστε να αποδόσουμε στο κράτος το ΦΠΑ πάνω στα 5000 ευρώ ,δηλαδή 650 ευρώ, κι όχι το ΦΠΑ πάνω στα χρήματα που πραγματικά ειπράξαμε ,τα 4820 δηλαδή, το οποίο όπως υπολόγισα είναι 626,6 ευρώ.

      Αποδίδουμε δηλαδή στο κράτος στο συγκεκριμένο παράδειγμα 23,4 ευρώ υπερ πίστεως και πατρίδας ( ή επί το πιο σύγχρονο, υπερ δανειστών και λαθρομεταναστών)!

      Και αρχίζω να συνειδητοποιώ οτι τον ίδιο παπά φάγαμε και με την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύηςης της οποίας το ΦΠΑ πληρώναμε κανονικότατα! Και το γαμώτο είναι οτι δεν μίλησε γι'αυτό κανένας σύλλογος!

      Παρακαλώ πέστε μου οτι κάνω λάθος. ΜΑΚΑΡΙ να κάνω λάθος!

      Διαγραφή
    2. Στο ξαναλέω ακόμα μία φορά . Ας υποθέσουμε ότι το τέλος αυτό αντί να στο παρακρατάει ο ΛΑΓΗΕ, το πληρώνεις εσύ εκ των υστέρων. θα είχες λοιπόν τιμολόγιο 100 καθαρή αξία συν ΦΠΑ 13%= 113. θα είςέπρατες λοιπόν 113 και θα εδινες μετά στην εφορία το 13 που είναι ο Φ.Π.Α. Στη συνέχεια θα σου έλεγε ο ΛΑΓΗΕ έλα εδώ και δώσε μου και 3,6 ευρώ χωρίς ΦΠΑ επειδή αυτό είναι τέλος και δεν έχει απάνω του ΦΠΑ. Αν σε μπερδεύει ο ΛΑΓΗΕ, πες οτι το τέλος αυτό το έδινες στην εφορία.

      Διαγραφή
    3. 5470-650=4820.αυτο το ποσο δε δικαιουσε φιλε μου?5000-180.αν σου βαζαν μικροτερο φπα θα ειχες και μικροτερο πληρωτεο ποσο.

      Διαγραφή
    4. ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ! Μόνο σου το λες ! ΔΕΝ εισπράτεις 113 ευρώ, εισπράτεις 113-3,6 ευρώ ! Και μετά επιστρέφεις τα 13 στο κράτος!

      Διαγραφή
    5. Σαββα Ρωμανίδη

      Μα πλήρωσα 650 ΦΠΑ ,όχι 626,6! Και εισέπραξα καθαρά 4820 ,κι όχι 5000!

      Διαγραφή
    6. ναι και σου μενουν 109.4-13=96.4 δηλαδη 100-3.6

      Διαγραφή
    7. ελα βρε αδερφε σου πληρωνουν παραπανω φπα και μετα σου λενε τωρα πανε καταθεσε το.και αν εχεις και εξοδα μπορει και να μη το δωσεις και ολο

      Διαγραφή
    8. Το σκάλωμα που έφαγε το έρημο μυαλό μου δεν περιγράφεται. Ειλικρινά διαβάζω τι έγραφα πιο πάνω και λέω ότι είμαι πράγματι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ...Μ'αρέσει που το ανέλυα κιόλας.... Πάω να κατεβάσω καμιά σακούλα τζίνσεγκ μπας και συνέρθω....

      Διαγραφή
  64. ........ΥΠΑΡΧΟΥΝ " ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ "......ΚΑΙ " ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ " ................TO MTAE ...EINAI " ΔΑΠΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ " ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. το ΦΠΑ δεν ειναι δικο σου στο δινει ο Λαγηε για να το αποδωσεις αυτο που ειναι δικο σου ειναι τα 5000 και απο αυτα πληρωνεις το 3,6% και αυτο πρεπει να λογιστει ως εξοδο σαν να πληρωνεις το ασφαλιστηριο σου και τωρα που πιθανολογειται να παει στο 14 η 15 % για σενα δεν αλλα αλλαζει κατι γιατι στο αποδιδει ο Λαγηε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω συνειδητοποιήσει οτι έλεγα μπαρούφες. Καλά θα ήταν να μην το αυξήσουν το ΦΠΑ του ηλεκτρικού ρεύματος πάντως όχι γιατί θα επιβαρυνθούμε εμείς αλλά γιατί θα ακριβύνει το ρεύμα για τους καταναλωτές και θα επηρεάσει έστω και λίγο την εισπραξιμότητα

      Διαγραφή
  66. Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιουνίου 2016, με νέες εντολές προς τις τράπεζες, οπότε και θα εξοφληθούν 1.862 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 69.015,24€ (88% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιούνιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ξέρει κάποιος τι ποσά χρειάζεται για να κλείσει ο Ιούνιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  68. ...ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ..............ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ...................

    ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;;;;;;;;;;

    TI ΣΑΜΑΡΑΣ......ΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ;;;;;;;;;;;


    Μείωση στα 20 ευρώ/ MWh ( απο τα 40 ευρω / MWh ) του πλαφόν της ΠΧΕΦΕΛ την εβδομάδα που έρχεται ;;;;;;;;


    Νέο σκάνδαλο ενόψει ;;;;;;;;;



    Ακούγονται διάφορες φήμες ότι την ερχόμενη Τρίτη θα αποφασιστεί μείωση της χρέωσης των προμηθευτών από τα 40 ευρώ / MWh που είναι προσωρινά στα 20 ευρώ / MWh περίπου,με την " αιτιολογία " ότι οι τιμές κυμαίνονται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τα 6,5 ευρώ / MWh της έκθεσης του ΑΠΘ βάση της όποιας νομοθέτησε ο υπουργός.

    Πάνω που βρέθηκε ένα δίκαιο μέτρο που αποφέρει άμεσα έσοδα στον ΕΛΑΠΕ, πάνε να το στερήσουν από τους παραγωγούς ΑΠΕ ( τουλάχιστον στο μεγαλύτερο βαθμό του )

    π ρ ο ς...... ό φ ε λ ο ς......... τ ω ν............υ π ε ρ κ ε ρ δ ώ ν.............

    τ ω ν...............π ρ ο μ η θ ε υ τ ώ ν !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. .........ΔΥΣΤΥΧΩΣ................ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ EΛΈΓΑΝ ................KAI MAΣ ΛΕΝΕ.....ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ..........ΚΙ' ΑΛΛΟ...................ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ..................ΚΑΙ ΤΟΤΕ ;;;;;;;;; TI EXOYN KANEI ;;;;;;;;;;; ΛΟΓΙΑ.....ΛΟΓΙΑ........ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ............ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ........ΠΙΝΑΚΕΣ..........ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ.........ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ..........................ΣΤΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ............'Η ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ;;;;;;;;;;;;;;ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ......ΥΠΟΠΤΕΣ......................Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ...............ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..........................ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ............................ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ............ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..............................ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ..........ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ.....ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ ;;;;;;;;;;;;;;;; MIΛΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.....ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ !!!!!!!!!!!..............ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ;;;;;;;;;;;;;;EMΠΑΙΓΜΟΣ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ?ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Φιλε Λεων...παρε τηλ.στο υπουργειο ..οπως εκανα και εγω..και ρωτησε με το ΥΠΕ το οποιο ειναι δικο σου...και υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα κ.Πέτρο μήπως γνωρίζεις κάποιο τηλ. να πάρω που να γνωρίζουν το θέμα. Εσάς τι σας είπανε?

      Διαγραφή
  72. Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το ποσο που παρακρατουν οι τραπεζες σχετικα με τα ετήσια εξοδα. Εγω για παράδειγμα εχω 2 εικοσαρια με δανειο και καθε Ιανουάριο μου κρατανε 900 ευρα για εξοδα τραπεζας λεει. Εχει κινηθεί κανεις κατα των ταπεζων σχετικα με αυτο το θεμα και αν ναι υπαρχει καποια θετικη αποφαση για τον δανειοληπτη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ......900 ΕΥΡΩ;;;;;;;;;;;;;........ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ;;;;;; Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ....ΜΕ ΧΡΕΩΝΕΙ 132 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ....( ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 2 ΕΥΡΩ....ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ 30 ΕΥΡΩ .........ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΜΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ 4 ΕΥΡΩ )...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ. ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ? ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?

      Διαγραφή
    2. ΚΕ Sanas.
      Εγω μεχρι περυσι πληρωνα 1500/χρονο (Εθνική). Μου ζητησαν εκκαθαριστικά και διαφορα άλλα των μελών της εταιρείας αλλα και των εγγυητών του δανείου και έγινε αιτημα στα κεντρικά. Το αίτημα έγινε δεκτό και με ρίξανε στα 900. Δεν ξέρω αν μπορεί να πάει ακόμα πιο κάτω. Μπορείς να το προσπαθήσεις όμως

      Διαγραφή
  74. 27 01 2017 | 18:23
    H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την πρόταση του ΛΑΓΗΕ για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών Δημοπρασιών Προθεσμιακών Προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΣΔΠΠΗΕ) αναφορικά με τον υπολογισμό των πρόσθετων χρεοπιστώσεων της Συμπληρωματικής Εκκαθάρισης ΗΕΠ, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 41, παράγραφος 2 του ΚΣΔΠΠΗΕ.

    Θα ημουν ευτυχης, αν ο καθε Συλλογος, ανεβαζε εδω τις προτασεις του για την συγκεκριμενη δημοσια Διαβουλευση, ειναι σωστο να γνωριζουμε τις αποψεις ολων των Συλλογων επι του θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συνάδελφοι την βοήθεια σας παρακαλώ εάν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία.
    Σε πάρκο 2X20KW που δουλεύει 6 χρόνια ο όγκος μεταφοράς δεδομένων της τηλεμετρίας χωρίς κάμερες και συναγερμό ,δεν περνούσε το 500MB . {15ευρω το μήνα}. Τους τελευταίους 4 μήνες άρχισε να ανεβαίνει ο λογαριασμός από 140 και έφτασε τα 1000 ευρώ τον μήνα δεν τους έχω πληρώσει τίποτα ακόμα} και ο όγκος δεδομένων είναι 1 GB ΕΩΣ 9 GB το τελευταίο. Τι μπορεί να συμβαίνει!!! Και τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!,,, ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ topic ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΡΙΕΣ !!!!

      ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!!! ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!!! ΕΛΑΠΕ.

      Διαγραφή
    2. Το ίδιο έπαθα και εγώ με κάμερες. ...από 1giga ...με χρεωσανε 44 giga και χωρίς να μου πούνε τίποτα 1250 ευρώ + φπα και κόψανε την σύνδεση χωρίς ενημέρωση τους έστειλα επιστολή κόλαφο. .τα ξεχρεωσάν.και ο λόγος ήταν γιατί από ότι κατάλαβα ότι ήταν παλιό συμβόλαιο. ..και έκανα καινούργιο 10 giga 35 ευρώ. .και τώρα δεν φθάνουν ούτε 900MB. ..και μπαίνω συνέχεια στις κάμερες και δεδομένα μάλλον αυτός είναι ο λόγος θέλουν να κάνουν νέα συμβόλαια. ..αν έχεις ψηλά στον λογαριασμό ένα Π σημαίνει παλιός. ..Δες.

      Διαγραφή
    3. Τα είπαμε 20 φορές. Η λύση... Σαν αρχή δειτε το.. machine to machine 10,08 το μηνα.

      Διαγραφή
    4. το θέμα των υπέρμετρων χρεώσεων συζητήθηκε στο προηγούμενο topic των πληρωμών.
      Αν πάτε πληρωμές ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2, θα τα βρείτε.

      Διαγραφή
  76. Συναδελφοι,, η ολη προσφατη διαδικασια και εξελιξη των ΝΟΜΕ,, μου θυμιζει τις προχειροτητες παλαιοτερων ετων πχ 2012,, ευχομαι να μην πληγει και παλι ο ΕΛΑΠΕ,, πρεπει παση θυσια να προασπισουμε τα εσοδα του Ειδικου Λογαριασμου, απο αμεσες ή εμμεσες ¨απειλες¨ πχ χειραγωγηση της ΟΤΣ ή των ΝΟΜΕ. Πολλες φορες, αυτο που φαινεται να σε ευνοει ,τωρα, υπερμετρα, να κρυβει για την ,αυριο, τον μεγαλυτερο κινδυνο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ?ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  78. Πετρος Πλεσκας;Kαλημέρα κ.Πέτρο μήπως γνωρίζεις κάποιο τηλ. να πάρω που να γνωρίζουν το θέμα. Εσάς τι σας είπανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. 2103258800...ειναι το γραφειο εξηπηρετησης επενδητων..παρτε ..εξηγηστε τους την περιπτωση σας και θα σας ενημερωσουν..και αν εχετε παρει αποφαση ολοκληρωσης λογοκα απ οτι μου ειπαν σ εμενα μεχρι μεσα του μαρτη θα εχουν εξοφληθει πολλα απο τα εργα του αναπτηξιακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Στη Βουλή η άνιση μεταχείριση των κατά επάγγελμα αγροτών ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών http://www.agrotypos.gr/mobile.asp?mod=articles&id=102471

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. πληρωθηκε κανεις σημερα απο τη πειραιως με τη τελευταια εντολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. πληρωθηκε κανεις σημερα απο τη πειραιως με τη τελευταια εντολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  84. Στην Αθήνα για συλλαλητήριο έξω από το ΥΠΕΝ έρχονται οι
    ===================================================
    ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών
    =====================

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οργανώνουν για τις 14 Φεβρουαρίου (.....…του Αγίου Βαλεντίνου........) οι κάτοχοι φωτοβολταϊκών.

    Την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έχουν καταθέσει οι φορείς των επενδυτών φωτοβολταϊκών κατά του μέτρου της διακοψιμότητας.

    Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

    « Η απόφαση του Π.Σ.Α.Φ. για μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, θεωρείται πλέον " μη αναστρέψιμη " και η Διοίκηση έχει μπει ήδη στο οργανωτικό κομμάτι αυτής.

    Τα τελευταία 24ωρα επικοινώνησαν με τον Σύνδεσμο δεκάδες ιδιώτες παραγωγοί καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων οι οποίοι υπερθεμάτισαν της συγκεκριμένης κίνησης και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία.

    Έτσι, τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε πλέον στο στάδιο των οριστικών ανακοινώσεων και του λεπτομερούς προγραμματισμού μετάβασης των Μελών στην πρωτεύουσα ».

    Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι φορείς των φωτοβολταϊκών,

    «δρομολογείται και ο δικαστικός αγώνας κατά του Λ.ΑΓ.Η.Ε., όπου διερευνώνται τα τρωτά σημεία της σύμβασης των παραγωγών σε σχέση με την πρακτική του Λειτουργού και τις 180 !!!!!!! ημέρες υπερημερίας που προκύπτουν για τις πληρωμές».

    Κορυφαία προτεραιότητα που θέλουν να αναδείξουν με την κινητοποίησή τους οι επενδυτές φωτοβολταϊκών είναι «τα ληξιπρόθεσμα υπόλοιπα του ΛΑΓΗΕ προς τις ΑΠΕ ύψους 840.000.000 .ευρώ και που αντιστοιχούν σε 6 !!!!!! μήνες υπερημερίας.

    Η κατάσταση αυτή έχει κυριολεκτικά εξοντώσει τους παραγωγούς οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα φόρων και εισφορών επί εισοδημάτων του 2016 που όμως δεν εισέπραξαν.

    Αντίστοιχη δραματική κατάσταση επικρατεί και στο σκέλος της εξυπηρέτησης των δανείων των παραγωγών και βεβαίως της επιβίωσης των χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται πίσω από τα 15.000 φωτοβολταϊκά πάρκα αυτά».

    Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς των φωτοβολταϊκών έχουν

    προειδοποιήσει τη διοίκηση του ΛΑΓΗΕ ότι θα κινηθούν με

    νομικά μέσα εναντίον της εάν δεν προχωρήσει με αγωγές και

    λοιπά νομικά μέσα εναντίον του ΑΔΜΗΕ διεκδικώντας τις

    οφειλές απο ΕΤΜΕΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σε ακρόαση καλείται η ΔΕΗ για τα χρέη που έχει προς
    ===============================================
    ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ
    ==================

    Να παράσχει εξηγήσεις για όσα έχει διαπιστώσει η ΡΑΕ μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ πραγματοποιεί τις πληρωμές και ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της, αφήνοντας μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, θα κληθεί σύντομα η ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κλήση σε ακρόαση (ουσιαστικά σε απολογία) θα σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανόν και εντός της εβδομάδας, με δεδομένο ότι η απόφαση για την κίνηση αυτή έχει ληφθεί ήδη από την Ολομέλεια της ΡΑΕ.

    Το αντικείμενο της έρευνας της ΡΑΕ αφορά τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχει η ΔΕΗ προς τους δύο διαχειριστές, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ και τα οποία καθυστερεί να πληρώσει επικαλούμενη την έλλειψη ρευστότητας λόγω των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών προς αυτή.

    Με δεδομένο ωστόσο ότι οι οφειλές της ΔΕΗ απειλούν την ίδια τη λειτουργική δυνατότητα των Διαχειριστών και συνεπώς την ομαλή λειτουργία της αγοράς στο σύνολό της, η ΡΑΕ είναι υποχρεωμένη να ασκήσει τις εποπτικές και ρυθμιστικές υποχρεώσεις της.

    Μετά από επιστολές των Διαχειριστών ( και θυγατρικών βεβαίως της ΔΕΗ ) αλλά και προσφυγές που έχει καταθέσει ο ΑΔΜΗΕ, η ΡΑΕ είχε θέσει όλο το προηγούμενο διάστημα στο μικροσκόπιό της τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ πραγματοποιεί τις πληρωμές και ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της.

    Βασικό προς εξέταση θέμα ήταν αν η ΔΕΗ παρακρατά εισπράξεις που ανήκουν στους Διαχειριστές και, αντί να τους τις αποδώσει, τις διοχετεύει για την κάλυψη άλλων υποχρεώσεών της, όπως για παράδειγμα το επενδυτικό της πρόγραμμα.

    Η Ρυθμιστική Αρχή έχει ζητήσει και έχει πάρει λεπτομερή στοιχεία από τη ΔΕΗ από τα οποία προκύπτει δυσλειτουργία εκ μέρους της επιχείρησης, για την οποία η ΔΕΗ θα κληθεί να δώσει δια ζώσης εξηγήσεις.

    Το επόμενο βήμα είναι η επιβολή προστίμου.
    ==================================

    Όπως προαναφέρθηκε, τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και ο ΔΕΔΔΗΕ, έχουν κινηθεί για να πιέσουν τη ΔΕΗ να πληρώσει τις οφειλές της, όπως άλλωστε υποχρεούνται να κάνουν οι διοικήσεις τους.

    Για την ακρίβεια, παρά την κατανόηση σε σχέση με το μεγάλο θέμα των χρεών που έχουν οι καταναλωτές προς της ΔΕΗ, το πνεύμα της αντιμετώπισης εκ μέρους των διοικήσεων των θυγατρικών είναι « εμάς μας χρωστάει η ΔΕΗ και αυτήν είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες , ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ και έχει ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της, ενώ ο

    ΑΔΜΗΕ φέρεται να έχει προχωρήσει περαιτέρω και να έχει
    ==============================================
    καταθέσει αγωγές εναντίον της μητρικής του, κάποιες εκ των οποίων
    ====================================================
    εκδικάζονται το αμέσως επόμενο διάστημα.
    ===================================

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ΔΕΗ προς τον ΔΕΔΔΗΕ είναι της τάξης των 200.000.000 !!!!!!!! ευρώ.

    Τα χρήματα αυτά λείπουν τόσο από τους παραγωγούς ΑΠΕ των νησιών που περιμένουν να πληρωθούν για το ρεύμα που εγχέουν στο σύστημα, όσο και από τους προμηθευτές του Διαχειριστή οι οποίοι ήδη απειλούν ότι θα σταματήσουν να εφοδιάζουν τον ΔΕΔΔΗΕ με το υλικό που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του Δικτύου.

    Πρόβλημα αντιμετωπίσει και η ίδια η λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ καθώς δεν καταβάλλονται τα κονδύλια που αντιστοιχούν στα λειτουργικά του έξοδα.

    Αντίστοιχα, τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ φτάνουν τα 300.000.000 !!!!!!!!! ευρώ, αλλά εξαιτίας του ότι χρωστάει και ο ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΗ, το καθαρό χρέος υπολογίζεται περίπου στο μισό, δηλαδή περίπου 150.000.000 !!!!!!! ευρώ.
    Τα χρήματα που λείπουν δεν επιτρέπουν την ομαλή αποπληρωμή του ΛΑΓΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του καθυστερεί δραματικά την πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ για το ρεύμα που εγχέουν στο σύστημα. Αντίστοιχες, αλλά κάπως μικρότερες είναι οι καθυστερήσεις του ΑΔΜΗΕ στην πληρωμή των θερμικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων φυσικού αερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  86. Ρίχνει τουχτερό πρόστιμο στη Λάρκο ο ΑΔΜΗΕ για τη διακοψιμότητα – Χωρίς επίπτωση τα ορυχεία της ΔΕΗ

    Η πρώτη εφαρμογή της διακοψιμότητας είχε και παράπλευρες παράπλευρες απώλειες, καθώς υπήρξε βιομηχανία η οποία απέτυχε να ανταποκριθεί στην εντολή του διαχειριστή για να κόψει ισχύ.

    Ο λόγος για την υπό κρατικό έλεγχο βιομηχανία Λάρκο, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στην εντολή του ΑΔΜΗΕ με αποτέλεσμα στην πρώτη κρίση του Δεκεμβρίου η βιομηχανία να δουλεύει κανονικά και να μην προσφέρει τη ζητούμενη ισχύ των 171,3 MW, την οποία είχε προσφέρει στην τελευταία δημοπρασία.

    Σημειώνεται ότι με βάση τη σύμβαση που υπογράφουν οι διακόψιμες βιομηχανίες με τον ΑΔΜΗΕ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την εντολή του διαχειριστή για διακοπή του φορτίου προβλέπεται επιστροφή του ποσού που έχει πληρωθεί για την υπηρεσία διακοψιμότητας στη βιομηχανία συν επιπλέον πρόστιμο ύψους 10%.

    Υπενθυμίζεται ότι η Λάρκο συμμετείχε στη δημοπρασία για τη βραχρυπρόθεσμη υπηρεσία διακοψιμότητας με συνολική προσφερόμενη ισχύ 171,3MW και αμοιβή 48.000 / MW το χρόνο.

    Να αναφερθεί πάντως ότι η πλευρά της Λάρκο εγείρει ενστάσεις και υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως από το διαχειριστή για την εντολή.

    Η δεύτερη παράπλευρη απώλεια, αφορά στη μη συμμετοχή των ορυχείων της ΔΕΗ στο μέτρο.

    Η διαφορά των ορυχείων σε σχέση με τη Λάρκο είναι ότι η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης (ΟΔΚ) που συνεδρίασε τις ημέρες που υπήρχε έντονο πρόβλημα, αποφάσισε, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει, να εξαιρέσει τη ΔΕΗ από τη διακοψιμότητα.

    Η απόφαση σχετίζεται με το γεγονός ότι εάν είχε εφαρμοστεί η διακοψιμότητα στα ορυχεία υπήρχε ο κίνδυνος να ξεμείνουν από λιγνίτη οι αυλές των μονάδων της ΔΕΗ.

    Σημειώνεται ότι η εντολή του Διαχειριστή ήταν 48ωρη, με τη ΔΕΗ να συμμετέχει στην μακροχρόνια υπηρεσία με συνολικά 173,1MW που αμείβονται με 50.000 / MW το χρόνο.

    Παρότι η ΔΕΗ δε φέρει κάποια ευθύνη, αφού λειτούργησε κατ΄εντολή της ΟΔΚ, είναι σαφές ότι η εφαρμογή του μέτρου στην πράξη επιβεβαιώνει εκείνες τις φωνές που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τη συμμετοχή των ορυχείων, τουλάχιστον στη μακροχρόνια υπηρεσία διακοψιμότητας που προϋποθέτει σταμάτημα των μονάδων για 48 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλημέρα! Όσον αφορά τον αναπτυξιακό όσα έργα είναι σε φάση εκταμίευσης κάτι θα γίνει από ότι είπαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο! Όσον αφορά τις πληρωμές πληρώθηκα την Παρασκευή 27/1 τον Ιούνιο 19600 ευρω 2 πάρκα 80kw Εθνική τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. .......ΓΙΑΝΝΗ - ΚΡΗΤΗ.....ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.....Σ' ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΕΝΕ " ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ "...................ΚΑΙ Σ' ΑΛΛΟΥΣ " ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ " !!!!!!! ΙΔΩΜΕΝ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  89. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    ==================

    ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
    -------------------------

    ...................ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΙΣ.....216 !!!!!!!! ΜΕΡΕΣ.................................

    ........ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΣΤΙΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ...3245 ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ..!!!.http://energypress.gr/news/karkatsoylis-o-ergazomenos-sti-dei-stoihizei-simera-3425-eyro-mina

      Διαγραφή
  90. ...........Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 3.245.......ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΤΟΣ....ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ....ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.......ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ............Ο Μ.Ο. ΕΙΝΑΙ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΓΚΡΙΣΗΣ......ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.......Μ.Ο. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΥΡΝΟ .....ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ....ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ = ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...........ΕΙΝΑΙ ;;;;;;;;; ............... ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.............Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.........ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ......ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ...........ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΝΕΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.........." ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ".............ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ..ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ...ΛΕΕΙ.

      Διαγραφή
  91. .....ΔΕΝ ΕΙΧΑ ...ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ.....ΟΥΤΕ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ....ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ...........ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ Φ/Β......ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ..........ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.....ΑΜΕΣΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ